Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPic
    10-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppositie vreest achterkamerpolitiek rond opvolger F-16's

    Oppositie vreest achterkamerpolitiek rond opvolger F-16's

    De federale oppositie vreest dat het parlement volledig buiten de keuze voor een opvolger van de Belgische F-16's gehouden zal worden. "Zelfs in deze eerste vrijblijvende fase van marktverkenning krijgen we al geen inzage", hekelde Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt. Nochtans loopt het prijskaartje van de vervanging in de miljarden.

    Defensieminister Steven Vandeput (N-VA) en kolonel Harold Van Pee herhaalden in de Kamer de timing voor de vervanging. In 2023 moeten de eerste verouderde F-16's uit roulatie, dus midden 2018 moet de knoop definitief doorgehakt worden.

    Om dat te halen, is halfweg 2016 een aanbesteding nodig. Maar daarvoor is het sowieso wachten op meer duidelijkheid over de richting die Vandeput in zijn strategisch plan uit wil met het leger, klonk het.

    "Legertop lokt politiek in een fuik naar F-35"

    Sp.a'er Dirk Van der Maelen vreest echter voor "achterkamerpolitiek" waarbij de legertop al lang gekozen heeft voor de dure Amerikaanse F-35 en de politiek nu "stapsgewijs in een fuik lokt waaruit we niet meer terug kunnen". De socialist vermoedt dat ook de eerste informatieve vragenlijst aan vijf potentiële constructeurs - die vandaag in de Kamer werd voorgesteld - al op maat van de F-35 geschreven werd.

    Vandeput sprak dat opnieuw met klem tegen. "Er is op vandaag nog niet meer gebeurd dan een verkennend marktonderzoek. Er zijn nog geen bedragen opgegeven of op enige manier keuzes gemaakt. Defensie heeft zelfs nog geen enkel bindend document ontvangen", aldus de minister. "We zitten nu nog maar in een voorbereidende fase, niets meer dan dat."

    "Gebrek aan transparantie"

    De oppositie pikt echter niet dat ze zelfs dat voorbereidende werk niet onder ogen krijgt, ook al onderstreepte kolonel Van Pee de "strikte geheimhouding" gevraagd door de leveranciers. "Hoe gaan we het parlement in godsnaam betrekken als we zelfs in deze eerste fase geen recht hebben op inzage?", sneerde De Vriendt, die hamerde op transparantie in een miljardendossier als dit. "Minstens een deel van de antwoorden van de producenten kan perfect publiek gemaakt worden", vindt hij.

    10-01-2015 om 22:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het masker van De Wever is gevallen. Hij staat in zijn blootje, een zielig man

    Het masker van De Wever is gevallen. Hij staat in zijn blootje, een zielig man

    Mertens heeft gelijk. De Wever is een populist. De lijken van de slachtoffers zijn nog niet koud of hij (mis)gebruikt ze al tegen links.

    Het cordon sanitaire rond het VB is een historische vergissing zo blijkt nu. Indien de democratie zijn rol had kunnen spelen was het zo'n vaart niet gelopen.

    Sorry hè,het is wel BDW die gretig het voorval in Parijs naar zich toetrekt en opfokt om toch maar meer kiezers aan te lokken en vooral de menigte bang maken maar ondertussen steekt de politiek zijn kop in ' t zand wat de Islamietisering betreft en doen ze huichelachtig tegenover de bevolking ,goed wetende wat er gaande is

    .

    PVDA reageert verontwaardigd op de manier waarop N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever volgens hen de slachtoffers van Charlie Hebdo gebruikt tegen PVDA en links. De Wever noemde het gisterenavond in Reyers Laat fascinerend om te zien welke allianties PVDA sluit met radicale moslims om toch maar die stemmen binnen te halen.

    In een ruimer debat over de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo, had De Wever het in Reyers Laat ook even over de mogelijkheid dat de lege doos die Europa geworden is op vlak van waarden zou kunnen heropgevuld worden door de islam.

    "Ik zie nu al dat de partijen die honderd jaar hebben gezegd 'godsdienst is de opium van het volk', nu de partijen zijn die graag de moslimkiezer binnenhalen. Puur om demografische redenen, want het zijn er ongelofelijk veel", zei De Wever. "Hoe de communisten, de PVDA nu allianties sluit met radicale moslims en die in alles napraat om toch maar die stemmen binnen te halen van die steeds groeiende groep in onze steden, dat is toch fascinerend om te zien."

    PVDA-voorzitter Peter Mertens pikt die uitspraken niet. "De lijken van de slachtoffers van Charlie Hebdo zijn nog niet koud of hij gebruikt ze al tegen PVDA en links", reageerde hij meteen op Twitter. "Twee van de cartoonisten werkten ook voor communistische krant L'Humanité, maar BDW recupereert hun dood schaamteloos tegen PVDA."

    "Omdat we de strategie van 'verdeel en heers' resoluut afwijzen, omdat we deel uitmaken van een grote interculturele coalitie in het district van Borgerhout, omdat we ons verzetten tegen elke vorm van discriminatie en racisme, steekt Bart De Wever ons in dezelfde zak als de lafaards die tekenaars, cartoonisten en journalisten vermoord hebben met kalasjnikovs", besluit de extreemlinkse partij ook op haar website. "Het masker van De Wever is gevallen. Hij staat in zijn blootje, een zielig man, in oorlog met iedereen, oproepend tot een oorlog tegen iedereen."

    10-01-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeker vier gijzelaars Parijse winkel gedood

    Zeker vier gijzelaars Parijse winkel gedood

    Proficiat aan de Franse ordediensten

    En in België stug blijven volhouden dat er geen extra dreiging is...

    Vier gijzelaars zijn omgekomen in de joodse supermarkt Hypercasher in Parijs. Dat meldde een bron binnen de politie. Onduidelijk is of zij zijn omgekomen bij de bestorming van de winkel. Ook de gijzelnemer kwam om het leven. Agenten van de speciale eenheid vielen ongeveer tegelijkertijd met de bestorming in Dammartin de supermarkt in Porte de Vincennes binnen.

    De voorraadmanager van de supermarkt wist te ontsnappen, schrijft Le Parisien. Hij heeft een schotwond in zijn arm en is naar het ziekenhuis gebracht. Na de bestorming van de winkel reden verschillende ambulances weg. Er werd niks gemeld over het aantal gewonden dat mogelijk is gevallen

    De gijzelnemer eiste dat de broers Kouachi die in Dammartin-en-Goële iemand gegijzeld houden, een vrijgeleide kregen.

    Ook dreigde Amédy Coulibaly gijzelaars te doden als de schuilplaats van de broers  Kouachi zou worden bestormd. De dertiger zou in telefonisch contact met de broers hebben gestaan. Tientallen zwaarbewapende politieagenten waren in stelling gebracht. Het incident begon rond 13.00 uur in de wijk Porte de Vincennes.

    Djamel Beghal
    Gijzelnemer Amedy Coulibaly zou mogelijk dezelfde zijn als die van de schietpartij donderdag in Montrouge, in het zuiden van Parijs. Daarbij kwam een agente van 25 om het leven. Hij zou de broers Kouachi persoonlijk kennen. Coulibaly en Chérif Kouachi, de jongste van de twee broers, kennen elkaar uit een terreurgroep. Ze waren beiden discipelen van Djamel Beghal, die veroordeeld is voor terrorisme. Dat meldde Le Monde vandaag.

    "Je weet wie ik ben"
    Schutter Coulibaly zou bij binnenkomst in de winkel hebben geroepen: "je weet wie ik ben", twittert een correspondent van The Daily Telegraph. Dat is echter nog niet bevestigd door officiële bronnen

    Vier scholen
    Kinderen in scholen in de buurt van de gijzeling zijn in veiligheid gebracht.  In de veiligheidsperimeter liggen vier scholen waar de leerlingen binnen moeten blijven totdat de veiligheid is gewaarborg

    De minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve en bugemeester van Parijs Anne Hidalgo zijn inmiddels ter plaatste.

    Tientallen politiebusjes waren naar de wijk bij de ringweg gereden en boven het gebied cirkelden helikopters. De wijk is nog afgesloten voor het publiek, het metro- en tramverkeer is stilgelegd.

    View image on Twitter

    View image on Twitter

    09-01-2015 om 22:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Besparingen kosten gezinnen 840 euro

    Besparingen kosten gezinnen 840 euro

    Danku lafaards van de NVA

    Besparingen kosten gezinnen 840 euro

    De federale en Vlaamse beleidsmaatregelen zullen wegen op de gezinsbudgetten. Gezinnen met een laag inkomen moeten het met veel minder doen. Het gaat niet om een paar euro, maar vanaf 2016 om minstens 70 euro per maand minder. Dat blijkt uit een analyse van Decenniumdoelen 2017.

    Decenniumdoelen 2017 heeft een armoedetoets toegepast op de regeerakkoorden en de budgettaire beslissingen van de federale en Vlaamse regering. De besparingen zullen volgens de analyse serieus wegen op de gezinsbudgetten. 'Het gaat om minstens 50 euro per maand en vanaf 2016 minstens 70 euro per maand minder, dat is zo’n 840 euro per jaar. Niet enkel leefloners moeten hetzelfde of meer doen met minder, iedereen die een beperkt inkomen heeft, wordt zwaar getroffen', zegt Jos Geysels, voorzitter van Decenniumdoelen 2017.

    De initiatiefnemers benadrukken dat dit gaat over een 'minimumbedrag'. 'In werkelijkheid en afhankelijk van de gezinssituatie zal de kost voor het gezin per maand veel hoger zijn. Bovendien hebben we hier enkel die elementen meegenomen die niet te vermijden zijn. Als we de besparingen bij bijvoorbeeld De Lijn hier zouden bij tellen, dan komen we aan veel hogere bedragen', aldus Geysels. Ook andere besparingen werden hierbij niet mee gerekend, zoals in de sociale huisvesting, de verhoging van de remgelden bij sommige specialisten, lokale maatregelen en verhogingen van bijdragen voor lidgelden en volwassenenonderwijs.

    Decenniumdoelen benadrukt dat met dit beleid de verarming zal toenemen, ook en vooral bij de laagste inkomens die net boven de armoedegrens zitten. 'Voor hen zijn er geen sociale correcties voorzien', benadrukt Geysels.

    Initiatiefnemers van Decenniumdoelen 2017 zijn onder meer ABVV, ACLVB, ACV, Beweging.net, Minderhedenforum, Socialistische Mutualiteiten en socio-culturele verenigingen, Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, Netwerk tegen Armoede en Welzijnszorg.

    09-01-2015 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    08-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever pleit voor inzetten leger bij verhoogde dreiging: Tot hier en niet verder

    De Wever pleit voor inzetten leger bij verhoogde dreiging: Tot hier en niet verder

    Begint er ene bang te krijgen? Eerst leger inkrimpen en nu het warm wordt heeft hem de veiligheidsdiensten nodig?

    Het is reeds veel te laat . Het paard van Troje staat al lang binnen.

    Terwijl Charel op de pot zit van schrik, zegt den Bart keihard zijn gedacht.

    Hou je bek De Wever, het is zo al erg genoeg dat we jou voortdurende praatjes niet nodig hebben. Had dan verantwoordelijkheid genomen als minister, dan kon je misschien nog een en ander verwezenlijken. Maar nu moet je een walgelijk feit weeral aangrijpen om nog maar eens in de pers te komen, bedrieger.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever trekt stevige conclusies uit de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. "Moslimradicalisme kan niet meer geminimaliseerd worden. Er komt een moment om een lijn te trekken: tot hier en niet verder."

    Bart De Wever en zijn partij hebben van de strijd tegen radicalisering van jonge moslims in ons land en Jihadisme al langer een strijdpunt gemaakt. Vorig jaar noemde hij de moslimterreur nog de ergste gesel voor de mensheid sinds Hitler. Met deze nieuwe aanslag is voor de N-VA-leider een grens overschreden.

     
    Het moslimradicalisme bedreigt het vreedzaam samenleven van de verschillende culturele en religieuze gemeenschappen in Europa
    Bart De Wever

    "Deze moorddadige gebeurtenis confronteert ons met een realiteit waarvoor wij te lang blind zijn gebleven. De radicalisering in bepaalde Europese moslimmiddens is een bestaand en acuut gevaar voor de openbare veiligheid. Niemand kan dit nog ontkennen. Het moslimradicalisme bedreigt het vreedzaam samenleven van de verschillende culturele en religieuze gemeenschappen in Europa. En het vernietigt sluipend de waarden die wij als Europeanen heilig en onaantastbaar achten: de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van geweten, de scheiding van kerk en staat."
     
    "Moslimradicalisme mag niet langer geminimaliseerd worden. Dit zijn weliswaar de daden van geïsoleerde individuen die afgekeurd worden door de overgrote meerderheid van gelovige Europese moslims. Maar er komt een moment om een lijn te trekken: tot hier en niet verder. Wij moeten duidelijk stelling nemen tegen zij die deze waarden verwerpen of actief bestrijden. Niet enkel in woorden, maar ook in daden."

     
    Moslimradicalisme mag niet langer geminimaliseerd worden
    Bart De Wever

    De Wever verwijst daarvoor naar de aangekondigde maatregelen uit het federale regeerakkoord, zoals het strafbaar stellen van deelname aan buitenlandse conflicten, het ontnemen van de Belgische nationaliteit, het ontzeggen van de toegang tot het grondgebied, het intrekken van verblijfsvergunningen en het vergroten van de armslag van onze veiligheidsdiensten.

    De Wever denkt daarbij aan het inzetten van het leger bij verhoogde bedreigingen. "Onze strijdkrachten hebben daarvoor de ervaring, kennis en de wil."

    08-01-2015 om 22:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond gedumpt in treinstation naast koffer met zijn spullen

    Hond gedumpt in treinstation naast koffer met zijn spullen

    Wel ik krijg er de tranen van in de ogen ! Zielig zo met zijn spulletjes achtergelaten. Maar dit is denk ik een triestig noodgeval van de eigenaar. Gelukkig heeft men hem gevonden die arme Kai . Hij zal zeker een goede thuis vinden. Warme knuffel aan Kai !!

    Ocharme dat beest, hoe kunt ge nu zo zijn. Zoek dan een goeie thuis voor zo'n beest he, als ge er zelf niet voor kunt/wilt zorgen.

    This poor dog was abandoned at Ayr railway station along with a suitcase full of his belongings. He was discovered tied to a railing outside the station on Friday evening.

The 2-3 year old shar-pei cross is microchipped and we were able to find out his name is Kai. We contacted the owner registered to the microchip, who stated they had sold him on Gumtree in 2013. Unfortunately they could not tell us the address of the person who bought him.

This case highlights the potential consequences of selling an animal online as it often leads to the impulse buying of pets that people know very little about.

Regardless of the fact Kai was left with his belongings, this was still a cruel incident and we are keen to identify the person responsible. If anyone can help we would ask them to get in touch as soon as possible on 03000 999 999.

http://www.scottishspca.org/news/1922_dog-dumped-at-train-station-with-suitcase

    This poor dog was abandoned at Ayr railway station along with a suitcase full of his belongings. He was discovered tied to a railing outside the station on Friday evening.

    The 2-3 year old shar-pei cross is microchipped and we were able to find out his name is Kai. We contacted the owner registered to the microchip, who stated they had sold him on Gumtree in 2013. Unfortunately they could not tell us the address of the person who bought him.

    This case highlights the potential...

    Meer weergeven
    Eenzaam vastgebonden in een treinstation, naast een koffer met daarin een speeltje, een hondenbak, wat voedsel en zelfs een kussentje: zo werd deze shar-pei vorige vrijdag achtergelaten in de Schotse havenstad Ayr.

    De dierenbescherming is niet te spreken over dit geval van 'mishandeling'. "De hond heeft een microchip en zo konden we ontdekken dat hij Kai heet", aldus inspecteur Stewart Taylor. "We hebben de eigenaar gecontacteerd, maar die beweert dat hij Kai in 2013 verkocht heeft op (veilingsite; nvdr) Gumtree. Helaas kende hij niet het adres van de persoon die de hond gekocht heeft. Voor wie het nog niet besefte: een dier via internet verkopen, houdt de nodige gevaren in. Vaak wordt er impulsief gehandeld en weet de persoon in kwestie niet hoe hij zo'n viervoeter moet verzorgen. Ook al kreeg Kai al zijn spullen mee, het blijft een schrijnende zaak. We zouden graag weten wie hier verantwoordelijk voor is, alle tips zijn welkom." In het slechtste geval riskeert hij of zij een levenslang verbod op huisdieren.

    "Kai is een lieve hond van twee of drie jaar oud", laat Taylor nog weten. "We zullen ons over hem ontfermen tot hij een warme thuis gevonden heeft." Het opvangcentrum in Glasgow heeft inmiddels al tientallen telefoontjes ontvangen van baasjes die de verstoten Kai wel de nodige aandacht wensen te geven.

    08-01-2015 om 00:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    07-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 doden bij aanslag op Frans satirisch magazine Charlie Hebdo

    2 doden bij aanslag op Frans satirisch magazine Charlie Hebdo

    In het Parijse hoofdkantoor van het satirische magazine Charlie Hebdo hebben twee schutters verschillende slachtoffers gemaakt. Het parket bevestigt dat er bij de aanslag twaalf doden zijn gevallen. Tien personen zijn gewond, waarvan vijf in kritieke toestand. Op de daders wordt momenteel een klopjacht gehouden. Het hoogste terreuralarm is van kracht in de regio Parijs.

    Het satirische weekblad Charlie Hebdo stamt uit 1969. Het linkse blad vaart uit met behulp van spotprenten, bijtende humor, tirades, essays en nieuwsverhalen tegen extreemrechts, religies en de traditionele politiek. Het buigt zich graag zeer tegendraads over politieke en culturele kwesties. Het verschijnt op woensdag en heeft veel vijanden gemaakt, vaak met wrange grappen en onder islamieten met spotprenten van de profeet Mohammed.

    Het blad schroomde bijvoorbeeld niet kort na de oprichting een grap te maken over de dood in november 1970 van de nationale held generaal en president Charles de Gaulle. Het streng seculiere Charlie Hebdo heeft zich de laatste jaren erg fel gekant tegen islamisme. In 2011 werd het kantoor van het weekblad met een molotovcocktail belaagd. Het pand werd volgens Franse media bewaakt.

    View image on Twitter

    07-01-2015 om 22:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenen pakken uit met luxeleventje op Facebook

    Gevangenen pakken uit met luxeleventje op Facebook

    Ge moet niet naar Frankrijk, kijk maar welke rechten een Dutroux hier in de gevangenis krijgt. hij eet ook alleen kroketjes met kipfilet, want zijn maagske kan iets anders niet verdragen. Dankzij het jarenlange linkse beleid krijgen we dit soort toestanden en dit kan niet meer omgedraaid worden. Slachtoffers lijden of zijn dood , maar het krapuul leeft luxueus verder

    Gedetineerden pakten uit met hun luxeleventje in een gevangenis in Marseille. Ze zetten foto's en filmpjes op een facebookpagina onder de alleszeggende titel: 'LOL in Beaumettes'. De pagina zorgde voor heel wat opschudding in Frankrijk. De foto's werden intussen offline gehaald.

    Poseren met joints, een microgolf, pakken geld of een waterpijp. Het is slechts een kleine greep uit de beelden die online verschenen. De gevangenen leiden naar eigen zeggen een luxeleven in de gevangenis. "Ze hebben allemaal gsm's, ze kunnen er naar hartenlust sporten en ze hebben voor negen euro per maand Canal+ in hun cellen. Er zijn heel wat Fransen die zich die luxe niet eens kunnen veroorloven. Het lijkt niet op een gevangenis maar eerder op een vakantiepark", briest Catherine Forzi, lokale vertegenwoordiger van de vakbond Force Ouvrière in de krant La Provence die uitpakte met de foto's.

    Kort na de publicatie werd de facebookpagina verwijderd maar het kwaad was geschied. De vakbond is razend omdat cipiers hun werk niet naar behoren kunnen doen met deze uitwassen als resultaat. Het wetsartikel 57 staat immers fouilleren alleen nog toe wanneer cipiers vermoeden dat er gesmokkeld wordt.

    De vakbond van de cipiers (SPS) vraagt aan de directie van de gevangenis in Marseille om een "einde te maken aan de Club Med-toestanden in de gevangenis". Intussen heeft de bevoegde minister beloofd om extra cipiers te sturen.

    07-01-2015 om 11:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    06-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzitter journalistenbond haalt hard uit naar De Wever

    Voorzitter journalistenbond haalt hard uit naar De Wever

    Dewever wilt een pers zoals in Rusland ,Poetin gezind, de rest moet zwijgen of word buiten de wet gesteld.

    Binnenkort gaan kiezen,tzit er dik in,en bartje mag zijn vallies al inpakken

    Marc Van de Looverbosch, voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ), reageert heftig op de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die klaagde al meermaals dat de media zijn partij afschilderen als "sociaaleconomische sadisten".

    Bij de N-VA leeft heel sterk het gevoel dat ze in de pers oneerlijk behandeld worden. Dat liet De Wever recent al meermaals optekenen, onder meer in een interview met Newsmonkey.

    "We moeten de moed hebben om door te zetten. Tegen de oppositie in. Tegen de vakbonden in. En tegen de meeste media in, die ons nu afschilderen als sociaal-economische sadisten, die voor hun plezier de mensen pijn doen", klonk het onlangs in een speech.

    "Bijzonder pijnlijk om te horen hoe de voorzitter van de grootste partij van het land de pers beticht van partijdigheid", citeert Newsmonkey uit het VVJ-ledenblad.

    "Als je zo uithaalt naar de pers, moet je man en paard noemen", vindt Van de Looverbosch. 'De pers op die manier aanpakken is niet correct. Het tekent bovendien een gevaarlijke evolutie, die onze rol als kritische waakhond van de democratie in het gedrang brengt."

    06-01-2015 om 22:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOB-controles vanaf nu vooral overdag

    BOB-controles vanaf nu vooral overdag

    Zolang er auto's rijden zullen er ongelukken gebeuren en zolang er stylo's bestaan zullen er fouten geschreven worden.Deze controles gaan ten koste van onze economie en onze sociale omgang en nee je moet niet ladderzat achter het stuur zitten maar het zijn niet diegenen die 5 pinten gedronken hebben die ongelukken veroorzaken , jammer genoeg zijn er nog veel azijnpissers die de binnenkant van een café niet kennen

    Ze zijn alles in België aan het kapot maken , wij dronken in de jaren '70 ook een pintje met de wagen ,maar zat rijden niet , maar wij reden ook met verstand en dat is dikwijls de grote fout , de meeste mensen hebben al die PK's niet in de hand en gas geven is gemakkelijker dan op tijd stoppen

     

    Nu Nieuwjaar voorbij is, verandert de BOB-campagne het geweer van schouder. Tot eind januari zullen vooral overdag alcoholcontroles worden uitgevoerd. De federale politie mikt daarbij op wie van nieuwjaarsfeestjes op het werk komt. Werkgevers die op zo'n recepties alcohol aanbieden, kunnen trouwens mee verantwoordelijk worden gesteld als een werknemer daarna een ongeval veroorzaakt.

    De politievakbonden vrezen dat die intense alcoholcontroles rond de nieuwjaarsperiode een omgekeerd effect hebben. Als er nu veel agenten worden ingezet, betekent het dat de politie zijn pijlen verschiet en er voor de rest van het jaar veel te weinig middelen overblijven om nog efficiënt te controleren in het verkeer. Alleen controles verspreid over het hele jaar komt de verkeersveiligheid echt ten goede, vindt de vakbond.

     

    06-01-2015 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    05-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse coalitie bedreiging voor welzijn Franstaligen

    Zweedse coalitie bedreiging voor welzijn Franstaligen

    De Franstalige socialisten hebben in een mededeling "akte genomen van de verloochening van de MR." "De Franstalige liberalen hadden de burgers beloofd dat ze zich nooit met de N-VA zou associëren", aldus de PS. Ook de francofone partij FDF en de uiterst linkse partij PVDA reageren negatief op de aanstelling van de formateurs Peeters en Michel.

    De PS, die zoals het er nu uitziet voor het eerst sinds 1988 geen deel zal uitmaken van een federale regering, reageert afkerig op de mogelijke coalitie tussen N-VA, CD&V, Open VLD en MR. "De PS vreest dat een mogelijke Zweedse coalitie een bedreiging zal vormen voor het welzijn van alle Franstaligen, Walen en Brusselaars", luidt het in een mededeling.

    De Franstalige socialisten halen zwaar uit naar de "verloochening" van de MR en herinnert eraan dat de partij beloofd had dat ze, indien ze de leiding zou krijgen, zich nooit met de N-VA zou associëren.

    "Voortbestaan België in gevaar"

    Ook de francofone partij FDF - ooit via een kartel verbonden met de MR - is niet te spreken over de nieuwe wending op federaal niveau. "Als er op federaal niveau een Zweedse coalitie wordt gevormd, brengt dat het voortbestaan van het land in gevaar", stelt voorzitter Olivier Maingain onomwonden.

    Nog volgens Maingain zal de federale coalitie gedomineerd worden door het "Vlaams nationalisme van N-VA en CD&V". Didier Reynders sprak de waarheid toen hij een voorkeur voor N-VA uitdrukte, aldus Maingain. Charles Michel is volgens hem een "hypocriet" omdat hij zich verschillende keren uitsprak tegen een coalitie met N-VA. Maingain roept dan ook alle MR-kiezers
    op om de kopstukken van die partij te laten vallen omdat ze volgens hem "niet beter zijn dan de gangsters van N-VA".

    "Werkende bevolking in verzet"

    Ook aan het andere eind van het politieke spectrum, bij de uiterst linkse partij PVDA, wordt afwijzend gereageerd. "Als de kamikazeregering realiteit wordt, dan zal de werkende bevolking in verzet moeten gaan. En de PVDA zal er zijn om dat verzet te steunen", klinkt het in een mededeling.

    "Voor de werkende bevolking betekent dit dat er antisociale maatregelen aankomen. De verklaringen die hier en daar werden afgelegd, wijzen alvast in die richting: eens te meer zal de werkende bevolking zwaar op de proef gesteld worden", aldus PVDA. "De federale regering die nu in de steigers wordt gezet, is een bezuinigingsregering. Daar zullen we ons tegen verzetten. En tegelijk zullen we een alternatief naar voor schuiven: een sociaaleconomisch beleid dat het geld haalt waar het zit."

    05-01-2015 om 22:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegeven is gegeven: Nederlander weigert 186.000 euro terug te storten na foute overschrijving

    Gegeven is gegeven: Nederlander weigert 186.000 euro terug te storten na foute overschrijving

    Ik hoor er hier veel zeggen dat er een wetgeving voor bestaat. Tot zover ben ik akkoord,...alleen in Belgenland is die er toch voor gemaakt om die met de juiste trucjes te omzeilen....toch?

    Onze politici doen niets anders dan graaien naar geld dat niet van hen is. Ook zij betalen teveel betaalde belastingen niet tijdig terug. Als de rechtbank, zoals het hoort, voor iedereen de lat gelijk legt, gaan we nog mooie tijden tegemoet.

    Hij heeft gelijk. Niks terug geven want de staat had hem al op voorhand bestolen!

    Amsterdam heeft opnieuw geblunderd met het overmaken van geld. Volgens AT5 heeft de admininstratie van de Nederlandse grootstad 186.000 euro overgemaakt aan een Brabander doordat er een foutief rekeningnummer op een factuur stond. De gemeente wil het geld natuurlijk terug, maar de man weigert elke medewerking omdat hij niets met het veranderde rekeningnummer te maken zegt te hebben.

    AT5 weet dat de Brabander met een deel van het geld schulden heeft afgelost. Ook zou hij een camper hebben gekocht. Om de afhaallimiet aan de geldautomaat te omzeilen, zou hij geld naar kennissen hebben overgemaakt, zodat zij voor hem geld konden afhalen.

    De gemeente eist ook het geld van de kennissen terug, maar zij zeggen niets met de zaak te maken te hebben, omdat ze het geld al contant aan de Brabander hebben teruggegeven. Donderdag buigt de rechter zich over het opmerkelijke dossier.

    Eerder blunderde Amsterdam toen door een fout van de Amsterdamse belastingdienst bij het overmaken van de woonkostenbijdrage ruim 9.000 inwoners duizenden euro's meer op hun rekening kregen gestort dan de bedoeling was. Er werd 188 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen.

    05-01-2015 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2015 is nog maar drie dagen ver en al meer dan tien doden op Belgische wegen

    2015 is nog maar drie dagen ver en al meer dan tien doden op Belgische wegen

    2015 is nog maar drie dagen ver en al meer dan tien doden op Belgische wegen

    Sinds de overgang van oud naar nieuw zijn er in België al zeker elf verkeersdoden te betreuren. 'Deze periode is sowieso een periode met een verhoogd risico op ongevallen', zegt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).

    Het zwaarste ongeval tot nu toe was dat in Denderleeuw, waar vrijdag een moeder en haar twee kinderen omkwamen toen een vrachtwagen inreed op een rij auto’s. Acht mensen raakten daarbij gewond.

    Tijdens de nieuwjaarsnacht zelf kwam in het Limburgse ‘s Herenelderen een vrouw om toen de wagen waarin zij passagier was tegen een boom belandde. In Nandrin, in de provincie Luik, overleed een 17-jarige jongen nadat hij de controle over het stuur was verloren ter hoogte van een rotonde nabij een dancing. De tiener had vermoedelijk de auto van zijn ouders geleend. Donderdagavond overleed in Beloeil (Henegouwen) een 96-jarige man die op straat gevallen was en overreden werd door een auto.

    Vrijdag kwam een motorrijder om na een botsing tegen een verlichtingspaal in het Oost-Vlaamse Herzele. In de Antwerpse haven belandde een vijftiger onder een vrachtwagen. Hij werd verschillende kilometers meegesleurd en overleefde dat niet. In het Henegouwse Beaumont overleed een tachtigjarige vrouw na een frontale botsing met een bestelwagen, en in Doische, in de provincie Namen, kwam een man van in de tachtig om toen hij de controle over zijn wagen verloor en die twee bomen raakte. Zaterdagochtend ten slotte overleed een vrouw die om een nog onbekende reden aan het spookrijden was op de ring rond Charleroi, nadat ze twee voertuigen had geraakt.

    Het BIVV heeft geen specifieke statistieken over de nieuwjaarsperiode, maar woordvoerder Koen Peeters wijst erop dat het een periode is met een verhoogd risico op ongevallen. 'Het is niet toevallig dat in deze periode de jaarlijkse BOB-campagne loopt', klinkt het. Het risico ligt niet alleen hoger door eventueel alcoholgebruik tijdens de nieuwjaarsfeesten, maar ook vermoeidheid kan een rol spelen bij mensen die veel familiebezoeken afleggen.

    04-01-2015 om 21:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    03-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man belandt onder truck en wordt 20 km meegesleept door Antwerpse haven

    Man belandt onder truck en wordt 20 km meegesleept door Antwerpse haven

    Het jaar begint al goed , op 2 dagen het ene ongeval na het andere ...

    Een trucker is deze ochtend om het leven gekomen bij een bizar verkeersongeval in de Antwepse haven. De man werd 20 kilometer meegesleept door een vrachtwagen bij het oppikken van een container bij containerterminal PSA op Linkeroever.

    Het ongeval gebeurde toen vrachtwagens in verschillende lijnen stonden aan te schuiven. De bestuurder van de vrachtwagen in lijn elf draaide weg en had blijkbaar niet gezien dat een andere bestuurder in zijn dode hoek liep, dit was de trucker van lijn negen die terug naar zijn vrachtwagen stapte.

    Pas 20 km verder, toen de trucker op zijn bestemming aankwam bij de Durme-Natie op Rechteroever, zag personeel dat er iets tussen de achterwielen van de trekker zat. De trucker van lijn negen was de hele afstand met zijn kleding vastgehaakt gebleven aan de wielas. Het slachtoffer was aan zijn verwondingen bezweken.

    03-01-2015 om 22:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonny wil alle homo’s naar de hel

    Bonny wil alle homo’s naar de hel

    ‘Bonny wil alle homo’s naar de hel’

    De vereniging Pro Familia roept op haar blog alle gelovigen op om mee te bidden voor de bekering van de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Die pleitte de voorbije weken verschillende keren voor meer respect voor homoseksualiteit.

    Nadat Bonny begin september al in open brief aan het Vaticaan shreef dat homoseksualiteit meer respect verdient en ‘een meer genuanceerd oordeel dan uit de taal van bepaalde kerkelijke documenten mag blijken’, hield de bisschop het voorbije weekend in De Morgen een pleidooi voor de kerkelijke erkenning van holebirelaties.

    Dat zorgde onder meer voor onbegrip bij het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond Antwerpen. Die organisatie stelde onder meer in een reactie dat Bonny wil dat de kerk seksualiteit buiten het huwelijk bestempelt als niet-zondig.

    Ook de vereniging Pro Familia reageert nu afwijzend op de uitspraken van Bonny. In een blogpost klinkt het onder meer dat Bonny alle homo’s naar de hel wil sturen door hen wijs te maken dat zij zich niet aan de christelijke leer moeten houden. ‘Welke redenen kan iemand dan hebben om homo’s wijs te maken dat zij zich niet aan die Christelijke Leer moeten houden? Dat zij niet in kuisheid moeten leven, zoals elke andere katholiek, gehuwd of ongehuwd? Welke andere reden dan om de deur van de Hemel, die Jezus Christus voor ons terug geopend heeft, voor deze mensen te sluiten?, klinkt het op de website.

    ‘Bonny is een ketter’

    Elders op de website luidt het onder meer dat Bonny door zijn uitlatingen verdeeldheid zaait in de kerk en publiekelijk een valse en ketterse leer verspreidt. Volgens de vereniging zet Bonny zich op die manier buiten de kerk.

    De organistaie roept alle gelovigen op om mee te bidden voor de bekering van de bisschop ‘dat hij al zijn gelovigen waarlijk mag beminnen, hen de ware Leer zou willen onderwijzen en hen zo de weg naar de Hemel tonen’.

    Op zaterdag 16 mei organiseert de vereniging een ‘Mars voor het gezin’ in Antwerpen. Tijdens die optocht wil Pro Familia zich uitspreken voor de verdediging van het natuurlijke gezin. In een manifest roept de organisatie de kerk op om afstand te nemen van de verklaringen van Bonny. Verder moet de kerkelijkheid overheid Sensoa de toegang tot de katholieke scholen ontzeggen en seksuele misdrijven van geestelijken snel en passend sanctioneren.

    03-01-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Jambon start Europees proefproject tegen Syriƫstrijders

    Minister Jambon start Europees proefproject tegen Syriëstrijders

    Kruip in je nest gek en neem Bard De Wever mee

    Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft van Europa de taak gekregen om actief strijders te ontraden om naar conflictgebieden zoals Syrië te vertrekken. Hij zal een 'Contrapropaganda Actie' opzetten. Dat heeft Jambon vandaag in het ATV nieuws gezegd.

    Zo een Contrapropaganda Actie-programma bestaat al in het Verenigd Koninkrijk. In dat land schuimt een dienst het internet af, op zoek naar radicaliseringsboodschappen of actieve oproepen om naar Syrië te vertrekken om daar te gaan strijden. De dienst geeft daarop actieve tegenboodschappen op het internet om mensen van het tegendeel te overtuigen.

    De federale regering heeft nu het licht op groen gezet om hier ook bij ons werk van te maken. "De 'deradicalisering' is een topprioriteit voor minister Jambon", verklaart zijn woordvoerder Olivier Van Raemdonck.

    "Naast repressie heeft ook preventie een plaats in het beleid. Minister Jambon wil in dat verband een regisseursrol opnemen. In het Verenigd Koninkrijk is al gebleken dat contrapropaganda via internet een effectief instrument kan zijn om jihadistische kringen met 'tegengif' te bestrijden. Dat België een leidende rol neemt in dit proefproject is ook te wijten aan het feit dat het probleem van de Syriëstrijders in ons land vrij groot is."

    02-01-2015 om 22:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk zet 3.000 gezinnen zonder kabeltelevisie

    Vuurwerk zet 3.000 gezinnen zonder kabeltelevisie

    Wel klagen dat de elektriciteitsrekening met 100 euro per jaar naar omhoog gaat, maar geld in de lucht schieten dat mag wat kosten.

    Vuurwerk totaal verbieden en alleen nog georganiseerd door steden en gemeenten op plaatsen waar geen gevaar is!

    Zowat 3.000 huishoudens in de regio Bergen hebben vandaag geen toegang tot het net van kabeldistributeur Voo, na schade aan een kabel door vuurwerk in de nacht van oud naar nieuw. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf, die daarmee een bericht van de RTBF bevestigt.

    "Om 0.01 uur precies beschadigde een vuurpijl van een vuurwerk een bovengrondse kabel", aldus de woordvoerder. Werknemers van de operator zijn momenteel ter plaatse en de herstellingswerken zouden vrij snel kunnen gebeuren.

    02-01-2015 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    01-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit verandert op 1 januari

    Dit verandert op 1 januari

    Dit verandert op 1 januari

    Op 1 januari gaan een hele reeks nieuwe maatregelen van start. Andere dingen veranderen dan weer. Een overzicht.

    Elektriciteit duurder, gas goedkoper

    Vanaf 1 januari gelden nieuwe tarieven voor gas en elektriciteit. De elektriciteitsfactuur van een gezin in Vlaanderen zal gemiddeld met 50 euro toenemen op jaarbasis, maar de aardgasfactuur zal met 42 euro dalen.

    De elektriciteitsfactuur van een gezin in Vlaanderen met een verbruik van 3.500 kWh stijgt met gemiddeld 8,4 procent, terwijl de aardgasfactuur, voor een gezin met een verbruik van 23.260 kWh, met gemiddeld 3,06 procent daalt. Aangezien twee op de drie gezinnen in Vlaanderen met aardgas verwarmen, zou de totale energiefactuur gemiddeld stijgen met 0,54 procent, aldus de Vreg.

    Het gaat om gemiddelden: per regio zijn er traditioneel erg grote verschillen. Alles hangt af onder welke intercommunale men valt.

    Proton houdt op te bestaan

    Betalen met Proton wordt onmogelijk vanaf 1 januari 2015. Het aantal punten waar gebruikers hun kaart kunnen opladen is vanaf 1 oktober geleidelijk verminderd. In de fase die op 1 januari start, en op 28 februari afloopt, worden de nog resterende Protonterminals uit de markt genomen. Wie na het uitdoven van Proton het opgeladen saldo toch niet opgebruikt zou hebben, kan die som via de bank nog recupereren.

    Postzegels worden duurder

    Wie een reeks van tien of meer postzegels koopt voor gewone briefwisseling, betaalt 0,72 euro per postzegel. Dat is een stijging met 2 eurocent. De prijs van een enkele postzegel verandert niet (0,77 euro).

    Ook een reeks andere postzegels verhoogt in prijs. Zo gaat het tarief voor internationale zendingen van 1,07 euro naar 1,10 euro (binnen Europa) en van 1,29 euro naar 1,32 euro (rest van de wereld) indien minimaal vijf zegels worden aangekocht. Per stuk stijgen de internationale tarieven van respectievelijk 1,17 euro en 1,39 euro naar 1,20 euro en 1,42 euro.

    Iets meer op loonbriefje

    Vanaf 1 januari treedt de verhoogde forfaitaire aftrek voor beroepskosten in werking. Werkende mensen zullen vanaf dan elke maand tot 12,5 euro extra op hun loonbriefje verschijnen. Het jaar daarop wordt dat zowat 25 euro.De federale regering trekt daarvoor in 2015 450 miljoen euro uit, in 2016 wordt dat verdubbeld.

    Verkoper moet melden of huis beschermd is

    Wie een woning wil verkopen of verhuren, is vanaf 1 januari verplicht om te melden of het pand beschermd is of voorkomt op een inventaris van onroerend erfgoed. Wie dat niet doet, riskeert een geldboete tot maximaal 10.000 euro.

    Wie een beschermd pand wil verkopen of verhuren, zal dat al in het zoekertje of op de affiche moeten vermelden. Voor woningen die op een inventaris staan, geldt de informatieplicht alleen voor de verkoopovereenkomst.

    Nieuwe norm voor dakisolatie

    Vanaf 1 januari 2015 geldt een nieuwe norm voor dakisolatie voor de woningen in Vlaanderen die gebouwd zijn voor 2006. Daarnaast zullen er ook in Brussel striktere energie-eisen komen.

    De nieuwe Vlaamse dakisolatienorm treedt in januari in werking voor alle zelfstandige woningen, zoals studio’s, eengezinswoningen en appartementen.

    Chronisch zieken kunnen makkelijker schuldsaldoverzekering afsluiten

    Voor personen met een verhoogd gezondheidsrisico, zoals chronisch zieken en ex-kankerpatiënten, wordt het vanaf 1 januari makkelijker om een betaalbare schuldsaldoverzekering af te sluiten. Voor deze, kwetsbaardere, consumenten, is het vaak niet eenvoudig om een schuldsaldoverzekering af te sluiten wanneer ze een hypothecaire lening aangaan voor de koop van een eigen appartement of woning.

    Antwerpen belast imagoverlagende winkels

    Wie vanaf januari in Antwerpen een nachtwinkel, shishabar of internetcafé wil openen, betaalt daarvoor een startbelasting van 6.000 euro. Wie al zo’n zogenaamde ‘imagoverlagende winkel’ heeft, betaalt een jaarlijks terugkerende belasting van 1.500 euro. Daarnaast vallen ook club-vzw’s, videotheken en seksshops onder deze regel.

    Taks op pensioensparen daalt

    Om het pensioensparen verder aan te moedigen, verlaagt de federale regering de zogenaamde ‘anticipatieve heffing’ van 10 pct naar 8 pct. Tot en met 2014 werd op de leeftijd van 60 jaar een eenmalige eindbelasting van 10 procent geheven. Die heffing wordt nu verlaagd tot 8 procent. In ruil wordt de volgende vijf jaar al 1 procent ingehouden op bestaande contracten.

    Miserietaks wordt teruggeschroefd tot 1 procent

    De in de zomer van 2012 gestemde verhoging van de verdeeltaks, die al snel de bijnaam ‘miserietaks’ kreeg, wordt op 1 januari 2015 grotendeels ongedaan gemaakt. Vanaf dan is het basistarief opnieuw 1 procent, in plaats van de eerdere 2,5 procent, voor wie getrouwd was of al minstens een jaar wettelijk samenwoonde.

    Gepensioneerde 65-plusser kan onbeperkt bijverdienen

    Vanaf 1 januari kan elke gepensioneerde 65-plusser of wie een loopbaan van 45 jaar achter de rug heetf, onbeperkt bijverdienen. De regering-Michel heeft de maximumbedragen geschrapt voor het toegelaten beroepsinkomen dat gecumuleerd mag worden met het pensioen.

    Minder goed nieuws is er voor wie op (vervroegd) pensioen kan gaan, maar blijft werken. Tot nu had hij of zij recht op een pensioenbonus. Elke gewerkte dag leverde een extraatje op. De bonus wordt op 1 januari afgeschaft voor iedereen die er voor die dag geen recht op had.

    Leeftijdsgrenzen SWT worden opgetrokken

    Vanaf 1 januari 2015 worden de leeftijdsgrenzen in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT, het vroegere brugpensioen) opgetrokken. Het individueel SWT is voortaan pas mogelijk vanaf 60 in plaats van 62 jaar. SWT bij herstructureringen of in bedrijven in moeilijkheden kan vanaf 1 januari pas van 55 jaar en die leeftijd stijgt later geleidelijk naar 60 jaar.

    Het SWT voor zware beroepen (ploegenarbeid en onderbroken uren), 20 jaar nachtarbeid en arbeidsongeschiktheid in de bouw vereist voortaan een loopbaan van 33 jaar en een minimumleeftijd van 58 jaar. Die leeftijd stijgt naar 60 jaar na advies van de Nationale Arbeidsraad (NAR).

    Zware verkeersovertredingen worden zwaarder bestraft

    Bestuurders die meermaals een zware verkeersovertreding begaan, kunnen voortaan strenger bestraft worden. Vanaf een tweede inbreuk kunnen ze hun rijbewijs voor minstens drie maanden verliezen.

    De maatregel is bedoeld voor recidivisten. Dat zijn mensen die binnen de drie jaar nadat ze door een politierechter veroordeeld zijn, opnieuw een zware verkeersinbreuk plegen. Het gaat dan bijvoorbeeld om overdreven en onaangepaste snelheid, rijden zonder geldig rijbewijs of onder invloed van alcohol en drugs, vluchtmisdrijf plegen of de aanwijzingen van een agent niet respecteren.

    Alcohollimiet professionele chauffeurs daalt tot 0,2 promille

    De regels voor rijden onder invloed van alcohol voor professionele bestuurders worden verstrengd. Chauffeurs van vrachtwagens, autobussen en taxi’s mogen voortaan nog maar 0,2 promille alcohol in het bloed hebben. De maatregel moet de verkeersveiligheid ten goede komen. De verstrenging was begin 2012 al aangekondigd, maar gaat pas nu effectief van kracht.

    Ook Belgen in buitenland kunnen kiezen welke achternaam ze hun kind geven

    Vanaf 1 januari 2015 kunnen ook de Belgen in het buitenland de verklaring tot naamsverandering afleggen om aan hun kinderen de door hen gekozen naam te geven.

    Sinds 1 juni 2014 kunnen ouders de naam van de vader, de naam van de moeder of een combinatie van beide namen aan hun kinderen geven, in de volgorde die zij zelf wensen. Belgen die hun woonplaats in het buitenland hebben, konden dit vooralsnog niet omdat de consulaire beroepsposten niet bevoegd waren om deze verklaringen te ontvangen. Dat verandert dus vanaf 1 januari. De regeling geldt tot 31 mei.

    Remgeld voor specialisten wordt vastgelegd

    Vanaf 1 januari 2015 bedraagt het remgeld - het bedrag dat patiënten uit eigen zak moeten betalen na tussenkomst van de ziekteverzekering - voor een bezoek aan een geneesheer-specialist 12 euro. Patiënten die recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming van de ziekteverzekering, zullen 3 euro moeten ophoesten. Door de maaregel zullen sommige remgelden verhogen, terwijl andere zullen dalen.

    Bedrijfswagens zwaarder belast

    Werknemers die een bedrijfswagen ter beschikking krijgen en die ook privé mogen gebruiken, betalen vanaf begin volgend jaar meer belastingen. Die belastingsverhoging is het gevolg van de jaarlijkse aanpassing van de standaard CO2-uitstoot voor het berekenen van het belastbare voordeel. Zowel voor diesel- als benzinewagens daalt de standaarduitstoot, waardoor het belastbare voordeel stijgt.

    Woonbonus wordt ingeperkt

    De woonbonus, de belastingaftrek voor hypothecaire leningen, is vanaf 1 januari 2015 geen federale bevoegdheid meer maar een gewestelijke. In haar regeringsverklaring van 23 juli kondigde de Vlaamse regering meteen aan dat de woonbonus fors ingeperkt wordt.

    Voor wie al een lening heeft lopen, verandert er niets, op één detail na: de vermindering in het kader van de woonbonus zal vanaf 2015 niet langer geïndexeerd worden.

    De cijfers vanaf 1 januari 2015: het basisbedrag van de woonbonus bedraagt 1.520 euro, de verhoging voor de enige woning bedraagt gedurende de eerste 10 jaar dat de lening loopt 760 euro en de verhoging voor drie kinderen ten laste 80 euro.

    Brandweerkorpsen smelten samen

    Op 1 januari treedt de lang aangekondigde brandweerhervorming in werking. De 249 brandweerkorpsen worden teruggebracht tot 34 brandweerzones, er komt een eengemaakt statuut voor beroepsbrandweerlui en vrijwilligers en de arbeidsduur wordt teruggebracht tot 38 uur per week. Ondanks de besparingen stijgt de federale dotatie met 46 miljoen euro. Over de eindeloopbaanregeling voor het brandweerpersoneel wordt nog onderhandeld.

    Fiscus krijgt info over rekeningen van in het buitenland overleden Belgen

    Banken moeten de belastingsadministratie vanaf 1 januari op de hoogte brengen van tegoeden van Belgen die overleden zijn, ook als die in het buitenland woonden. Die verplichting gold tot eind 2014 enkel voor mensen die in België verblijven. De nieuwe wet moet zorgen voor een goede inning van de successierechten.

    Verzekeringsbemiddelaars moeten examen afleggen

    Wie aan de slag wil als verzekeringsbemiddelaar zal vanaf 1 januari zijn of haar kennis van de verzekeringen moeten bewijzen in een gecentraliseerd examen. Voor elke verzekeringstak waarin de bemiddelaar actief wil zijn, zal hij of zij examens moeten afleggen.

    De verplichting geldt voor alle nieuwe verzekeringstussenpersonen, zoals makelaars, agenten en subagenten, maar ook de medewerkers die in contact staan met de consumenten en de verantwoordelijken voor de distributie die op basis van hun diploma niet vrijgesteld zijn. Ook de commerciële medewerkers van verzekeraars zullen het examen moeten afleggen.

    Nieuwe maatregelen over werkloosheid

    Het federale regeerakkoord bevat een rist maatregelen over werkloosheid die op 1 januari 2015 ingaan. Het gaat meestal om beperkingen in de uitkering of de voorwaarden. Uitzondering wordt gemaakt voor werkende 65-plussers die voortaan tijdelijke werkloosheidsuitkeringen kunnen krijgen.

    Wie tijdelijk werkloos is, ziet zijn uitkering dalen tot 65 procent van het laatst verdiende (geplafoneerde) loon. Dat was 70 procent en in 2008 als anticrisismaatregel zelfs 75 procent.

    Vlaanderen int registratie- en successierechten

    Met de staatshervorming krijgt Vlaanderen er, zoals bekend, een pak bevoegdheden bij. Een ervan is de inning van registratie- en successierechten, die op 1 januari dus een Vlaamse bevoegdheid worden. Daarmee verandert ook de naam. De Vlaamse overheid heeft het voortaan over registratiebelasting en erfbelasting.

    Registratierechten zijn belastingen die de ontvanger van de registratie int bij de registratie van akten of geschriften die wegens hun aard, hun voorwerp of een later feit verplicht moeten worden geregistreerd. De registratie gebeurt door het afschrijven, ontleden of vermelden van een akte of van een geschrift door de ontvanger van registratierechten in een register.

    Mogelijkheid tot tijdskrediet wordt ingeperkt

    Vanaf 1 januari worden de mogelijkheden voor tijdskrediet en landingsbanen ingeperkt.

    Nieuwe aanvragen voor niet-gemotiveerd tijdskrediet zijn vanaf volgend jaar niet meer mogelijk. Maar wie tijdskrediet neemt om de zorg voor iemand op te nemen kan dat gedurende 48 kalendermaanden doen in plaats van 36 maanden vandaag.

    Landingsbanen worden pas mogelijk vanaf 60 jaar. Bij herstructurering en bij zware beroepen en lange loopbaan kan nog vanaf 55 jaar in het systeem gestapt worden. Dan moet wel een kader-cao worden afgesloten. De sectoren moeten deze cao door eigen cao’s activeren, zoniet verhoogt de leeftijd geleidelijk naar 60 jaar.

    Beurstaks gaat omhoog

    Beleggers die van plan zijn binnenkort aandelen te kopen of te verkopen, doen dat best nog voor het einde van het jaar. Op 1 januari 2015 stijgt de beurstaks immers zowel voor aandelen als voor beleggingsfondsen. Voor obligaties verandert er niets.

    Concreet stijgt de taks op de aankoop en de verkoop van aandelen licht van 0,25 naar 0,27 procent op het hele bedrag. De maximale taks stijgt van 740 naar 800 euro. Voor beleggingsfondsen gaat het om een stijging van 1 naar 1,32 procent, terwijl het maximum toeneemt van 1.500 tot 2.000 euro.

    De Watergroep neemt IWM over

    De Intercommunale Watermaatschappij (IWM), die drinkwater produceert en levert in acht gemeenten in Limburg en Vlaams-Brabant, gaat op 1 januari op in De Watergroep. Zij neemt de installaties, de leidingen, het personeel en de abonnees van IWM over.

    Geen pesticiden meer voor onderhoud parken en bermen

    De openbare diensten in Vlaanderen kunnen vanaf 1 januari 2015 in principe geen pesticiden meer gebruiken voor het onderhoud van parken, wegen en bermen. Enkel onder specifieke voorwaarden wordt het gebruik van de pesticiden nog mogelijk.

    Niet enkel de terreinen van de gemeenten, maar ook die van scholen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en zorginstellingen vallen onder het verbod.

    Litouwen treedt toe tot eurozone

    Litouwen treedt op 1 januari toe tot de eurozone. De groep EU-lidstaten die met de euro betaalt, breidt zo uit tot negentien landen, op een totaal van 28 Europese lidstaten.

    Tot 31 december is de litas nog de officiële munt van Litouwen. Vanaf 1 januari wordt dat dus de euro.

    Europese Bankenunie is compleet

    Vanaf 1 januari liggen alle puzzelstukjes van de Europese bankenunie, het versterkte toezicht op de financiële sector, op hun plaats. Ook al zoekt ze in Brussel nog een hoofdzetel, gaat de zogenaamde afwikkelingsraad dan van start. Die raad bereidt de ontmanteling of de herstructurering voor van banken die in de problemen gekomen zijn.

    Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van EU treedt in werking

    Het hervormde Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de Europese Unie treedt per 1 januari helemaal in werking. Veranderingen zijn onder meer de nieuwe berekening van de directe inkomenssteun, het meer duurzaam maken van het landbouwbeleid en het vermijden van subsidies die te beurt vallen aan bedrijven die weinig of niets met landbouw te maken hebben, zoals luchthavens en sportclubs.

    Het nieuwe landbouwbeleid beslaat de periode 2014-2020, maar de meeste regels zijn pas vanaf 1 januari 2015 van toepassing. Zo moesten de lidstaten en regio’s de tijd krijgen hun wetgeving aan te passen en konden de landbouwers zich voorbereiden.

    Meemoeder in lesbisch koppel moet kind niet meer adopteren

    Vanaf 1 januari kan de meemoeder in een lesbisch koppel net als een vader een afstammingsband vestigen ten opzichte van een kind. Tot nu moest een meemoeder steeds via de lange weg van adoptie gaan om dezelfde rechten te krijgen als een vader.
    De afstammingsband is automatisch als de moeder en meemoeder gehuwd zijn. Indien het kind buiten het huwelijk geboren is, kan de meemoeder het kind erkennen. Als het kind verwerkt werd in een gezamenlijk ouderschapsproject (medisch begeleide voortplanting binnen een fertiliteitscentrum), kan de afstammingsband gevestigd worden door een gerechtelijk onderzoek naar meemoederschap.
    Vanaf 2015 moet de meemoeder het kind dus niet meer adopteren. Ook kinderen die voor 1 januari 2015 geboren of verwekt werden, kunnen nog erkend worden door de meemoeder.

    01-01-2015 om 21:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy end voor hond die elke dag naar kliniek gaat waar baasje stierf

    Happy end voor hond die elke dag naar kliniek gaat waar baasje stierf

    Hart verwarmend,mooi toch.

    Een hond is het enige wezen dat meer van jou houdt dan van zichzelf. En bovendien onvoorwaardelijk!!

    Drie gezinnen poogden het voorbije jaar de hond Masha in huis te nemen. Maar het trouwe teefje ging toch elke dag naar de kliniek waar haar baasje vorig jaar overleed. Dat ontroerde het medisch personeel van het ziekenhuis in de Siberische stad Novosibirsk zo dat ze Masha adopteerden.

    Een jaar lang doolde Masha elke dag door de gangen van het ziekenhuis waar haar baasje in december 2013 overleed. Tot drie keer toe kreeg Masha een nieuwe thuis, maar daar liep ze telkens weg om haar baasje te zoeken.

    "Ze gelooft niet dat hij dood is"
    "Masha blijft hier omdat ze op haar baasje wacht. Mochten we haar naar zijn graf brengen, ze zou nog niet geloven dat hij dood is. Ze verwacht hem levend, niet dood", zegt verpleegster Alla Vorontsova in Siberian Times.

    Een jaar lang gaf het medisch personeel Masha te eten en te drinken en lieten ze haar uit. Met Kerst heeft het personeel haar officieel geadopteerd. Het verhaal van Masha haalde de nationale pers en zorgde voor een vloedgolf van medeleven.

    "Drie gezinnen uit de stad hebben haar proberen adopteren, maar ze bleef naar hier terugkeren. Ze wil het ziekenhuis niet meer verlaten. Intussen is iedereen hier dol op haar en omgekeerd. Hoe zou ze elders kunnen wonen?", zegt Alla.

    De mand van Masha staat nu in het ziekenhuis. "De patiënten brengen haar een bezoekje, strelen haar en geven haar koekjes. Vooral de bejaarden. Masha verwarmt vele harten".

    Hachiko
    De vastberadenheid van Masha roept herinneringen op aan de Japanse hond Hachiko. Die had de gewoonte zijn baasje elke avond aan het station op te wachten. Zes jaar na de plotse dood van zijn baasje, professor landbouwwetenschappen Hidesaburo Ueno, bleef Hachiko dat doen. Over Hachiko werd een film gemaakt met Richard Gere in de rol van de professor, 'Hatchi'.

    31-12-2014 om 22:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waarheen met oudjaar?

    waarheen met oudjaar?

    Naar nievers en geweune boterhammen met stuutn en bruud eten.

    AALTER
    Feestzaal Kokorico is open met een grote New Years Party met gratis ontbijt, acts, confettikanon... Vollen bak dus.

    ANTWERPEN
    Gatsby achterna : Op de Gatsby NYE kan je in De Ark het nieuwe jaar vieren in de uitgelaten en glamoureuze sfeer van de 'roaring twenties'. Alle gasten worden gevraagd zich helemaal op te kleden alsof het 1920 is. Voor de boys betekent dat kostuums of smokings en een gladde brillantine-look. De dames kunnen met een lange avondjurk,bling bling en elegante boa helemaal ondergaan in de sfeer. Voor de opzwepende mix van hedendaagse hits en topsongs van toen zorgen onder meer dj's Djaxx & Neurotique, Fuse, Noski en Da Groove. De diner-formule is al lang uitverkocht, maar voor het feestje vanaf 23u zijn er nog een aantal tickets te koop bij Chaplins Salon & Barbershop op 't Eilandje.

    Berlijnse beats : Ampere is een gloednieuwe feestplek die de rauwe sfeer van de Berlijnse undergroundparty's naar Antwerpen wil halen. Letterlijk ondergronds, want de zaak bevindt zich in de Simonsstraat 21, vlak onder de sporen van het Centraal-Station. Verwacht je aan de beste stompende techno en house van de Britse dj's van Bicep, de Oekraïense Nastia en Dan D uit Berlijn. De Sunday Matinee crew zorgt voor de Antwerpse touch. Er zijn nog kaarten voor 20 euro voor snelle beslissers via www.ampere-antwerp.com .

    Vuurwerk: Om klokslag middernacht kan u ook dit jaar uw geliefde kussen onder de gloed van het vuurwerkspektakel van de stad. "Het ponton op de Schelde van waarop we de pijlen afschieten is 115 meter lang, tegenover 60 meter vorig jaar. Dat maakt het vuurwerk veel breder én mooier" aldus vuurwerkmaker Cliff Hooge van H.C. Pyrotechnics, die vorige week nog in Dubai zijn kunsten vertoonde. Het 20 minuten durende vuurwerk, op een soundtrack van Carré resident dj F.R.A.N.K. wordt afgestoken ter hoogte van het Zuiderterras. Het beste zicht heb je vanop de busparking daar. Let op, de Scheldekaaien sluiten vanaf 23.30 uur voor alle verkeer. De Lijn voorziet de hele nacht lang in extra feestbussen om iedereen veilig van en naar het vuurwerk te brengen.

    Millenium aan de Schelde: Millenium Nacht in feestzalen Stuurboord en Barcelona aan de Rijnkaai is al aan haar 16de editie toe. Wie helemaal niet wil koken, zonder zich zorgen te maken over hoeveel het weeral zal kosten kan hier zorgeloos intekenen op verschillende all-in formules vanaf 70 euro met een 3 of 4 gangenmenu waarbij (bijna) alle drank is inbegrepen. Ook voor de party achteraf zijn er all-in formules. Op het ruime terras aan de Schelde ben je bovendien verzekerd van een plek op de eerste rij tijdens het nieuwjaarsvuurwerk.
    Www.oudjaar.com

    Back 2 The Future: Geen zin in megagrote feesten of koppenlopen op de Scheldekaaien? Zak gezellig af na middernacht naar Back 2 The Future, een gezellige party in Club Magic, Antwerpen's favoriete hipster hangout. Dj's Jean Le Rouge en Gavin Francis houden met hun aanstekelijke mix van deephouse, disco en uk garage gegarandeerd alle vrouwen op de dansvloer tot het ochtendgloren.
    Www.wearemagic.be

    BRUGGE
    In Brugge wordt 2.000 man verwacht in Oud Sint-Jan voor een fuif van de vzw Suburb Soundz.
    UIteraard ook het jaarlijkse feest op 't Zand!

    DENDERMONDE
    Klassieker én volkslokker is de Eindejaarsparty van Q-Music. Die vindt in de Oktoberhallen van Wieze plaats en start op woensdag 31 december al om 22 uur 's avonds. Voor de gelegenheid komen DJ's Sven Ornelis, Bart-Jan Depraetere, Maarten Vancoillie langs om een hele nacht voor ambiance te zrogen. Het feest gaat door tot 7 uur 's morgens. Traditiegetrouw komen hier duizenden mensen op af. In de Oktoberhallen staat de champagne alvast koud. Toegangskaarten kosten 17 euro in voorverkoop, 20 euro aan de kassa. Info: www.oktoberhallen.be.

    GENT
    Om klokslag middernacht wordt VUURWERK afgestoken aan Portus Ganda. Het vuurwerk wordt opgedragen aan Luc De Vos, en dus zal ook zijn muziek weerklinken tijdens het spektakel. Er worden meer dan 12.000 'effecten' de lucht in geknald.

    In de Artcube aan de Galveston-site (Wiedauwkaai 52) het evenement 'ERROR' door. Ze vullen er drie zalen met licht- en visuele effecten.
    UTOPIA vind voor de tweede keer plaats, en is verhuisd naar de Eskimo-fabriek aan de Wiedauwkaai. Op oudejaar organiseren ze een feest zoals in het Aards Paradijs: in een prachtige omgeving waar je vrij bent van zorgen en zonde.

    In de VOORUIT is er voor de 16de keer op rij Poplife, voor velen niet te missen om het jaar af te sluiten, of het nieuwe te beginnen.
    De VLASMARKT is altijd goed voor ene feestje. In de Charlatan wordt uiteraard uitgebreid gevierd, maar ook Kinky Star doet niet onder.
    De CENTRALE pakt het iets kleinschaliger maar minstens even professioneel aan, met de 11de editie van Soirée Bourée. In de bovenzaal zijn er swingende folkbands uit Italië en België, en bars teen Gala Boombal los. In de benedenzaal staan de 2 huisdj's garant voor een 'mega wijze fuif' met de 'betere dansmuziek' van vroeger tot nu.

    HAACHT  
    Op de Markt in Haacht zal er met oudejaar weer massaal worden afgeteld naar het nieuwe jaar. Na de succesvolle editie van vorig jaar, waarbij er zo'n 3.500 feestvierders opdaagden, is er tijdens de overgang opnieuw een grote openluchtparty. Maar de feestelijkheden beginnen 's middags al met een kinderprogramma. "Haacht feest de klok rond", klinkt het bij de organisatoren.

    HASSELT
    Wie vanavond naar de Versuz wou afzakken om oudejaar te vieren, is eraan voor de moeite. "De tickets voor Black 'n Silver is helemaal uitverkocht met 4.000 feestvierders", zegt uitbater Yves Smolders. "Resident DJ's als Roma, Laurent Wery, Tom Leclercq, Sem Thomasson en vele anderen zorgen voor de beats. Tal van special acts, tonnen confetti, vuurwerk en andere verrassingen garanderen een even stijlvolle als spectaculaire overgang van oud naar nieuw." Een dag later doet de discotheek het feest echter nog eens over.  "Traditiegetrouw zijn onze feestjes op 1 januari erg populair bij iedereen die zelf op 31/12 moest werken. De party gaat dan ook door onder de naam 'Horeca Night'."

    IEPER/POPERINGE
    Poperinge: In jeugdhuis De Kouter wordt voor de tweede keer Radio Ano Novo georganiseerd. In ware rock & rollstijl zet je er het nieuwe jaar in, samen met Dizzy Dropz, We are Prostitutes, Sam de Bruyn (StuBru) en Down Under. Maar je moest er wel op tijd bij zijn, want alle tickets zijn al de deur uit.

    Ieper: In kasteel de Plaisance wordt naar jaarlijkse traditie het Oudejaarsgala georganiseerd. Dj Wardje, dj Unlimited en Dj Harne zorgen er vanaf 23 uur voor de nodige sfeer. Maar ook dat feest is al lang op voorhand volzet.

    Ieper: Maar niet getreurd, in het JOC in Ieper kan iedereen nog terecht voor een fantastische oudejaarsavond op het NYE 2015-feest. De deuren gaan er om 22.30 uur en wie voor middernacht komt, krijgt gratis toegang en gratis bubbels. Deaf Generation, 2 many vdm's en Lennert V. Verzorgen de soundtrack voor het eerste feestje van het nieuwe jaar.

    KOKSIJDE
    Het New Year Glam in het Casino van Koksijde is met 1.000 verkochte tickets al helemaal volzet. Wie in de buurt zoekt naar een alternatief, kan naar de oudejaarshappening in Sint-Idesbald trekken. Vanaf 22.30 uur wordt er muziek gespeeld, glühwein en hapjes geserveerd op de dijk. Om middernacht wordt dan vuurwerk afgeschoten

    LEUVEN
    Op de Oude Markt in Leuven worden op oudejaarsavond weer meer dan 10.000 personen verwacht om in het kader van de traditionele "Leuven Countdown" samen af te tellen naar het nieuwe jaar. Op initiatief van de vzw Oude Markt start om 22.00 uur een deejay- en lichtshow vanop een brugpodium ter hoogte van de Krakenstraat. De muzikale omlijsting stopt om 00.30 uur, maar de lichtshow blijft draaien tot 04.00 uur.

    LIER
    Feestvierders kunnen van oudjaar naar nieuwjaar terecht in discotheek La Rocca. Voor 12 euro kan je er vanaf 22 uur feesten en dansen op de muziek van dj's Gee, Mousa, Jean, Philip en Licious. En het feest duurt verder op 1 januari met de 'Legendary After Reveillon'.

    MECHELEN
    Dit oudjaar geen klassiek podium op de Grote Markt. Mechelen Houdt Je Warm presenteert naast het vuurwerk dan ook vooral beats op de overgang van 2014 naar 2015 met optredens van de deejays van het Ricky Dick Soundsystem (vanaf 23 en 2 uur) (van Radio Botanique tijdens Parkpop) en Merdan Taplak (24-2 uur). Het podium staat voor de eerste keer midden op de markt. Dansen kan tot 3 uur.

    MIDDELKERKE
    In het Casino van Middelkerke staat een menu van zes gangen klaar. Voor 140 euro krijg je er champagne en aangepaste wijnen bij. The MG Band moet voor de nodige ambiance zorgen. Wie zin heeft om eens volledig loos te gaan op stevige beats, kan beter naar Sun Studio vlakbij gaan. Voor 23 uur krijgen feestgangers er gratis cava. Met special effects, goodies en gadgets moet het een leuk feest worden

    OOSTENDE
    Om middernacht wordt op de Zeedijk, nabij het Kursaal, duizenden mensen verwacht voor het traditionele vuurwerk. Daarna zakken heel wat feestneuzen af naar de binnenstad en vooral de Langestraat. Elk café zal haar eigen oudejaar inkleuren. Zo organiseert Club Nice een stevige party vol club music, dancehall en R 'n B. Net als de voorbije jaren wordt de club uitgedost met visuele extraatjes. De toegang bedraagt 10 euro, via 0499/935.429 kan je VIP-kaarten en tafels reserveren. Krush Club is niet open op oudejaar. "We focussen ons volledig op New Year's Eve", legt medezaakvoerder Kevin Beirens uit. "Op 1 januari zijn we dan wel open vanaf 18 uur met ons concept 'The Hangover'. We geven dan tot middernacht cava en hapjes weg."
    New Year's Eve in Wellington (2.000 feestvierders)
    New Year's Eve Deluxe (2.000 man) in Kursaal met indoorvuurwerk en kilo's confetti om 12 uur

    ROESELARE/IZEGEM
    Sterrenchefs Tim Boury (Restaurant Boury in Roeselare) en Angelo Rosseel (La Durée in Izegem) verwennen straks met de feestdagen heel wat meer smaakpapillen dan enkel die van hun klanten. Beide chefs zetten ook een traiteurdienst op waardoor je hun gastronomisch kooktalent gewoon tot bij je thuis op tafel kan brengen. Een succesformule volgens Tim en Angelo.

    TORHOUT
    In Place 2 Party in Torhout is de fuif nu al uitverkocht. "Dat is eigenlijk traditioneel zo", zegt Lorenzo Desoete. "Deze feestzaal heeft een jarenlange ervaring met feesten op oudejaarsavond. We hebben dan ook een vast publiek opgebouwd. Zij komen hier de jaarovergang vieren."

    VLAAMSE ARDENNEN
    In Brakel hebben fuifnummers afspraak in het feestcomplex De Rijdt aan de Jagerstraat voor de T' Chieleboer Oudejaarsnacht. "Drie muziekmakers staan er achter de knoppen: dj Ramskie, dj Timm en dj Rick. De deuren gaan één minuut voor middernacht open", kondigt organisator Tom De Geyter, uitbater van het café T' Chieleboer, aan. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Daarin zijn twee drankjes begrepen. Kaarten zijn alleen aan de ingang en dus niet vooraf te koop.

    De evenementenhal De Qubus moet in Oudenaarde de grote publiekstrekker worden. Er is verschillende muziek in drie hallen. De bekendste namen dj Rebel (Laundry Day), Les Mecs (Tomorrowland), maar ook onder anderen dj Vide, Morelle, Ceat Touch en Tom de l' Escaut staat op de line-up. De deuren gaan om 22.30 uur open en het feest mag er tot 7 uur duren. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Meer info: www.nye-qubus.be
    In de fraai gerenoveerde zaal Harmonie aan de Markt in Oudenaarde kondigen ze een overgang in stijl aan.

    Er zijn optredens van Stylistic, Bock & Balls en Pro-Teaz. Tickets kosten 5 euro en zijn te koop in Kaffee Hyppo, de Zwem.com en op de website harmonieoudenaarde.be/tickets.html

    Nòg een fuifplek op oudejaarsavond in Oudenaarde is het café Adriaen Brouwer. De muziek is van dj Wo' (AB-resident, Karma Pop-Up club, Qubus), Hosdez (De Viking Gent, Culture Club, Bal der Bals) en Drezz (Tam Tam Gent, Pi-nuts Gent, AB-resident)
    In Zottegem is er een oud-naar-nieuw fuif in café James. Dj Dario is daar de muziekmaker met dienst.
    DJ Q-Berça moet in The Smash in Zottegem voor de sfeer zorgen.

    WILLEBROEK
    De Carré in Willebroek opent om 22 uur de deuren. Mensen worden verwelkomd met een coupe cava en iets voor middernacht is er de bekende countdown, met dansers en vuurwerk. "We hebben meer dan 230 openingsdagen per jaar, maar voor ons is oudejaarsavond het belangrijkste feestje. Het is de ideale test om te zien of alles op punt staat", zegt Hans De Smedt, die een vol huis verwacht. "Onze maximum capaciteit is 2000 personen, en ik ben er vrij zeker van dat het hier morgenavond uitverkocht is. Zolang het niet sneeuwt natuurlijk, dan blijven de mensen liever thuis." Wie op oudejaarsavond niet tot in Willebroek geraakt krijgt op donderdag een herkansing. "Elke eerste donderdag van de maand is er de Pretty People Party, en toevallig valt 1 januari 2015 op een donderdag. Wie op oudejaarsavond dus al een afspraak heeft met de familie, kan bij ons nog op nieuwjaarsavond zijn dansbenen komen strekken."

    31-12-2014 om 10:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!