Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    21-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (17) ontvoerd in Ieper

    Meisje (17) ontvoerd in Ieper

    Meisje (17) ontvoerd in Ieper

    In de Capronstraat in Ieper hebben onbekenden een 17-jarig meisje meegesleurd in een voertuig met Franse nummerplaten. Dat meldt het parket van Ieper.

    Getuigen zagen dat het meisje even voor 17 uur in een auto werd geduwd en verwittigden de hulpdiensten. De politie kwam ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Eén omstaander heeft de nummerplaat van het voertuig genoteerd. De wagen is internationaal geseind.

    Volgens het parket is het minderjarige slachtoffer van Roma-afkomst en heeft ze de Servische nationaliteit. Ze werd eerder door de Brusselse onderzoeksrechter geplaatst in de instelling Ons Tehuis in Ieper.

    Het meisje had een vrije namiddag en maakte daarvan gebruik om een uitstapje te maken met ander minderjarig meisje, dat eveneens in de instelling verblijft.

    21-01-2015 om 10:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    20-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering remt val brandstofprijzen af

    Regering remt val brandstofprijzen af

    Vuile lafaarts blijf met jullie poten van ons geld

    de NVA zijn de grootste dieven 

    het wordt tijd dat er nieuwe verkieszingen komen 

    dat  wij die bucht van de NVA 

    aan de kant kunnen zetten 

    weg met de NVA

    Regering remt val brandstofprijzen af

    De federale regering voert versneld het zogenaamde cliquetsysteem in. Daarbij vloeit een deel van de prijsdaling van benzine en diesel naar de overheid door hogere accijnzen. Dat heeft het kernkabinet maandag beslist en staat dinsdag te lezen in onze zusterkrant De Standaard.

    Het cliquetsysteem is niet nieuw. Het werd meermaals toegepast door de regering-Verhofstadt II. Het komt erop neer dat de daling van de prijs voor diesel en benzine wordt afgeremd.

    Het verschil vloeit als belastingen naar de schatkist. Dat is ook de bedoeling van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), die het voorstel maandag op het kernkabinet lanceerde. ‘De negatieve gevolgen voor de staatskas moeten onder controle worden gehouden’, luidt het op zijn kabinet. Het kabinet-Van Overtveldt verwacht dat de olieprijs nog zal dalen. Op korte termijn moet het cliquetsysteem het verlies aan inkomsten afremmen.

    Het cliquetsysteem werkt ook in omgekeerde richting. Als de prijzen weer gaan stijgen, wordt een deel van de stijging afgeremd. Daardoor verliest de staat dan weer inkomsten. Het is nog niet duidelijk wanneer het cliquetsysteem wordt ingevoerd. Aanvankelijk was het de bedoeling het pas in 2016 te laten ingaan, maar die timing wordt zeker versneld.

    20-01-2015 om 22:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester Bart, zal 't gaan, ja?

    Burgemeester Bart, zal 't gaan, ja?

    Jan Blommaert gaat er van uit dat burgemeester Bart De Wever niet luistert. Toch vindt hij het nodig hem dit keer rechtsreeks aan te schrijven, want hij maakt zich zorgen.

    burgemeester-bart-de-wever.jpg

    Waarde Burgemeester, beste Bart,

    Zoals je weet ben ik niet iemand die snel het woord richt tot jou. Ik ga ervan uit dat jij niet luistert en dus spreek ik liever over jou. Deze keer vond ik het echter nodig jou rechtstreeks aan te schrijven. want ik maak me zorgen.

    Je lijkt sedert de aanval op Charlie Hebdo in Parijs de pedalen immers geheel verloren te zijn. Je bent al een tijdje geheel in paniek. Je liegt, haalt drogreden na drogreden aan, je communicatie werkt enkel tegen jou, en je behandelt de bewoners van de stad die je als goed burgervader moet besturen als een bende onbetrouwbare, domme en hinderlijke subjecten. Dat zijn symptomen van burn-out. Not good.

    Sinds je aangetreden bent als Burgemeester van Antwerpen heb je al een aantal keer opgeroepen om militairen aan jouw veiligheidsdispositief toe te voegen. Een eerste keer was dat toen de foorkramers – mensen die oliebollen verkopen en dergelijke – met acties dreigden. De tweede keer was het toen de dokwerkers – zij die jouw haven tot de snelste ter wereld maken – staakten. En toen een derde gelegenheid zich voordeed – Charlie Hebdo – liet je de VRT-redactie middels een telefoontje weten dat je die avond de studio in wilde, om daar een derde oproep aan de regering te richten (enfin, het leek meer op een mededeling van de regering) om paracommando’s in jouw stad te mogen ontplooien.

    Waarom dat absoluut nodig was, blijft wat raadselachtig. Immers, enkele dagen terug sloot je Havenbedrijf een akkoord met Defensie waardoor de Antwerpse haven als militair oefenterrein mag gebruikt worden. “Om het veiligheidsgevoel in de haven te verhogen”, zo klonk het in de persmededeling; dat is vreemd, want militairen zouden slechts oefeningen doen in de haven en dus geen permanente aanwezigheid vormen. Maar goed: je havenvrienden zullen tevreden zijn, want syndicale acties kunnen nu botsen op de beperking dat bepaalde delen van de haven militair oefenterrein zijn. Je had je militairen al in Antwerpen. Waarom hebben we ze dan in de straten nodig?

    Jouw antwoord: "Antwerpen wordt geheid het doelwit van terreuraanslagen". Militairen mogen pas ingezet worden wanneer het nationale dreigingsniveau op 3/4 staat. Jij wist daaraan toe te voegen dat Antwerpen – altijd een uniek gegeven – nu eenmaal doelwitten heeft die “altijd op dreigingsniveau 3 staan”, ongeacht wat 

    OCAD1en de wetgever van jouw democratie daarvan zeggen.

    Militairen mogen ook enkel ingezet worden wanneer de gewone politiemacht manifest onvoldoende scoort in het licht van de te vervullen taken. Vreemd dat je vindt dat dit het geval is. Want in Verviers was het de “gewone” politiemacht die een terreuraanslag wist te verijdelen, zonder bijstand van paracommando’s, zware artillerie of bommenwerpers. Je partijgenoot Jambon vond dat die politiemacht de zaak “netjes opgeruimd” had. Toch?

    Beter, zou ik denken, dan onze Parijse vrienden, die ondanks de aanwezigheid van patrouillerende militairen een sequens van gruwelijke aanslagen in hartje Parijs moesten incasseren. De vraag of militairen iets wezenlijks toevoegen aan het veiligheidsdispositief is, in het licht van de Parijse feiten, dus niet meteen duidelijk te beantwoorden.

    Technisch taalgebruik is soms handig om weerbarstige geesten te overtuigen. Zo had jij het, om militairen in Antwerpen te ontplooien, over het feit dat jouw politie “onvoldoende operationele vuurkracht” had. Jihadi’s zijn als stereotype bewapend met een Kalashnikov. Para’s dragen een FN SCAR – een veel beter wapen volgens deskundigen. Maar ook je Antwerpse politiemacht is bewapend met een Heckler & Koch MP5 en MP7, en meer gespecialiseerde eenheden van de politie hanteren een heel arsenaal van bepaald straf wapentuig. Helemaal niet slecht qua “operationele vuurkracht” zou ik denken. En in tegenstelling tot paracommando’s worden jouw politiemensen getraind in het gebruik van die vuurkracht in politionele contexten: in de binnenstad, vanop korte afstand en met burgers in de omgeving.

    De vraag waarom jij vindt dat je politie niet voldoende is als instrument om de Antwerpenaar veilig te houden mag dus minstens gesteld worden. Noteer dat ze moet beantwoord worden, en dat moet aangetoond worden dat de politie manifest onvoldoende is, om aan de wettelijke voorwaarden voor het inzetten van militairen te voldoen. Ik heb het vermoeden dat hierover in het Parlement nog zal gesproken worden. Ik ben van oordeel dat je over dit punt de leugens en kletskoek aaneen hebt geregen. Meer deskundige lui zullen dat spoedig bevestigen.

    Het valt ook op dat andere burgemeesters niét van oordeel blijken dat militairen echt nodig zijn voor de veiligheid op dit moment. Okee, dat Daniël Termont U tegenspreekt zal niemand verbazen. Maar zelfs Bart Somers is niet enthousiast – nochtans trekt hij mee de kar met jou van de deradicaliseringsbeweging, en bovendien is hij een prominent lid van jouw coalitiepartner OpenVLD. Dus, als je naar mij – een linkse rat, is het niet? – niet wenst te luisteren, dan is Somers misschien een doorgaans betrouwbaarder bron? Wel, Somers is van oordeel dat de aanwezigheid van gewapende militairen in een stad géén gevoel van veiligheid geeft, maar eerder een toegift is aan de angst die terroristen nu eenmaal wensen te zaaien.

    Jij bent een andere mening toegedaan, Prima, maar als jouw argumenten worden afgewogen tegen die van anderen blijken ze heel erg licht te wegen. En ik stel vast dat je eigenlijk volledig geïsoleerd bent met je standpunt; een zeldzaam fenomeen dat wijst op je stilaan tanende invloed op het politieke landschap.

    Je hebt ook beslist die militairen in te zetten op “strategische plaatsen”. Merkwaardig genoeg blijken die in Antwerpen beperkt te zijn tot de Joodse buurt en de diamantwijk. Vreemd, want beide “strategische plaatsen” zijn ook bij bescheidener dreigingsniveaus behoorlijk fors bescherm met electronica, politiemensen en privé-bewakingsdiensten. Dus: ook hier mag men de vraag stellen wat militairen nog verder toe te voegen hebben aan een al robuust veiligheidsapparraat net in die buurten.

    Dat, en nog wat andere zaken, werden pijnlijk duidelijk toen op zaterdag 17 januari – de dag waarop de para’s werden ingezet in Antwerpen – twee gewapende overvallen op supermarkten plaats vonden in Antwerpen. Eén daarvan, op de Plantijn en Moretuslei, gebeurde op luttele hectometers van een paracommando-patrouille – zoals de aanslag op Charlie Hebdo gebeurde terwijl militairen in de buurt patrouilleerden. Eén: misdadigers blijken dus niet meteen diep onder de indruk te zijn van je versterkte veiligheidsdispositief. Twee, als je je middelen concentreert in een paar buurten wordt de rest van Antwerpen er niet veiliger op. Dus in den treure: wat is nu de meerwaarde van jouw ingreep? Is dit zorgvuldig bestuur?

    Ik bedoel maar: Hans Van Themsche voerde zijn terreuraanslag niet uit in de buurten die je nu als “strategische plaatsen” ziet. Een “terrorist” kan overal toeslaan – het behoort tot de kern van dat soort acties dat het doelwit onvoorspelbaar is, en dat ze gericht zijn op het maken van willekeurige slachtoffers.

    “Alle terroristen zijn Moslims”, wist je met uitzonderlijke stelligheid mee te delen. Van Themsche – de laatste Antwerpse terrorist – was dat niet, en Interpol laat weten dat terrorisme in Europa hoofdzakelijk het werk is van radicale nationalisten, terwijl “Jihadisten” voor 2 procent van het totaal aantal terreurdaden instaan.

    Dat is op zich erg genoeg, maar als jij de “frame” van terreurdreiging vernauwt tot een simpel “Moslims tegen Joden” scenario, is er een objectief groot risico dat je de foute kant uitkijkt. En van een voorzichtig en zorgzaam bestuurder verwacht ik beter.

    Het punt is, waarde Burgemeester, dat je je eigenlijk op geen enkele manier kan beveiligen tegen buitengewoon uitzonderlijke incidenten zoals terreuraanslagen. Je kan geloven dat je dat kan, maar de feiten spreken je tegen.

    Feiten? wel, neem Charlie Hebdo als een feit: militairen in de straten van Parijs, een gesofistikeerd veiligheidssysteem over de hele stad, en duizenden agenten op pad – niets van dat alles kon de aanslag voorkomen. En kort daarna, op een moment waarop heel Parijs op voet van oorlog was, stapte Coulibaly een Joodse supermarkt binnen…

    Je kan je stad vol camera’s hangen en meer blauw (en khaki) op straat brengen dan gewone mensen: dan nog kan een slimme terrorist de aanslag van z’n dromen plegen. Het verschil tussen een stad vol totalitaire politiestaat-kenmerken, en een stad zonder die kenmerken, is gering als het op echte veiligheide aankomt. De twee overvallers van de supermarkten hebben je daarover zaterdag netjes met de neus op de feiten gedrukt.

    Hou dus op met dit gedoe, waarde Burgemeester. We zijn als burgers sterk genoeg om zonder militairen in de buurt onze samenleving cohesief, sterk en veilig te houden. Wat meer investeringen in de samenleving, en wat minder in wapens, surveillantie en bewakingsagenten, zijn zonder twijfel veel effectiever als veiligheidsbeleid. Je paniekerige en – pardonnez le mot – vaak incoherente en leugenachtige argumenten wekken de lachlust op van steeds meer burgers.

    Het is immers ridicuul: mijn Burgemeester wordt stilaan pathetic, de risée van zijn eigen stad, van de sociale media en van brede groepen ver daarbuiten. Je verlaagt het imago van Antwerpen, en ik neem dat niet langer. Ik wil trots kunnen zijn op mijn stad en haar bewoners. U toch ook? Wel, schilder Antwerpen dan niet af als een poel van gevaren, dreiging en wantrouwen.

    Je hebt de laatste maanden wel behoorlijk wat hooi op je vork genomen. Je bent Burgemeester uiteraard, en senator en parlementslid; je bent ook herverkozen als voorzitter van jouw partij; je hebt een regering gevormd, waarin de abominabele kwaliteit van jouw partijpersoneel je dwingt om constant met Brussel bezig te zijn, meer dan met Antwerpen.

    Volg mijn advies als inwoner van je stad, en laat die nevenactiviteiten vallen. Loop wat meer rond in Antwerpen; je zal zien dat het een vredige provinciestad is waarin niet iedereen alle anderen haat en naar het leven wil staan. Doe vooral niet alsof je die stad kent, ga ze herontdekken, en hou in afwachting op met belachelijke drogredeneringen en leugens over ons en over jezelf. Als je dat niet doet, dan zetten we je af, want de stad heeft een degelijk, verstandig en nuchter bestuur nodig, geen onsamenhangend paniekvoetbal.

    Met de meest hartelijke groeten en gezondheidswensen,

    Jan Blommaert

    1 Het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging, kortweg Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) is het overheidsorgaan dat, coördineert tussen de politie- en inlichtingendiensten en nagaat in hoeverre België blootstaat aan terroristische en extremistische dreigingen

    20-01-2015 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    19-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het gruwelbrein achter de verijdelde aanslagen

    Dit is het gruwelbrein achter de verijdelde aanslagen

    Wel, hoe zit het nu met het fameuze europa, in het ene euroland plannen de terroristen moordacties terwijl ze vrij rondlopen in een ander euroland. Waarvoor dient dit europa eigenlijk. Enkel en alleen voor het groot kapitaal? Referendum over europe nu!

    Abdelmahid Abaoud (27) is volgens La Dernière Heure het brein achter de verijdelde aanslagen. Abaoud is een Belg van Marokkaanse afkomst uit Molenbeek. Momenteel zou hij zich schuilhouden in Griekenland.

    View image on Twitter


    Jongere broer
    De jongere broer van Abaoud kwam vorig jaar ook al in het nieuws. De 13-jarige Younes Abaoud (onderstaande foto) is volgens de Britse pers een van de jongste jihadi's die naar Syrië vertrok.

    19-01-2015 om 21:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syriëstrijder bedreigt ons land op Facebook: meteen 50 likes van Vlaamse jongeren

    Syriëstrijder bedreigt ons land op Facebook: meteen 50 likes van Vlaamse jongeren

    Hopelijk gaan de ogen open van onze politiekers en nemen ze maatregelen

     

    Op Facebook is gisteren een dreigend bericht opgedoken van een Syriëstrijder uit Kortrijk. "We komen naar België", klinkt het. Opvallend: meer dan vijftig Vlaamse jongeren reageerden meteen enthousiast op zijn dreigementen.

    Eerder had Lucas Van Hessche al zijn steun betuigd aan de daders van de aanslagen in Parijs, maar gisteren deed de 19-jarige Syriëstrijder er nog een schepje bovenop.

    "Dit is een bericht naar België toe en iedereen die strijdt tegen de Islamitische Staat", schreef hij op Facebook."We zijn geen klein leger, zoals ze jullie daar wijsmaken. We zijn een staat die zich aan het uitbreiden is en die uiteindelijk ook in België zal aankomen. Of jullie dat nu willen of niet."

    West-Vlaming
    Meteen oogste zijn betoog heel wat bijval, en dat niet enkel bij gekende moslimextremisten. Ook tientallen schijnbaar niet-geradicaliseerde vrienden van de West-Vlaming gaven hun 'like' en postten positieve commentaar. Onder hen een 16-jarige, die blijkbaar ook voor de Rode Duivels supportert en naar 'F.C. De Kampioenen' kijkt. "Moge God je woorden zegenen", schreef die onder Van Hessches boodschap.

    19-01-2015 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom België het hoogste aantal jihadisten van Europa heeft

    Waarom België het hoogste aantal jihadisten van Europa heeft

    Bedankt regering.

    Hier worden ze betaalt om niks te doen en zo hebben ze tijd voor terrorisme.

    Alles is gratis en ze misbruiken het woord rasiste om hun goesting te krijgen. Stuur ze allemaal weg aub ik ben het al jaren zat met dat soort

    De continue klopjacht van de politie op terreurverdachten en de schietpartij in Verviers zetten het moslimextremisme in ons land volop in de schijnwerpers. België telt zelfs het hoogste aantal jihadi's van Europa in verhouding tot het bevolkingsaantal. Dat is ook buitenlandse media niet ontgaan. Guy Van Vlierden, journalist van Het Laatste Nieuws, maakte op vraag van BBC een analyse, en uiteraard lees je die ook hier.

    Ongeveer 450 Belgen zijn naar Syrië en Irak vertrokken en dat is het hoogste aantal vergeleken met andere Europese landen in verhouding tot het bevolkingsaantal. In dat aantal zijn inbegrepen: zij die nog net op tijd konden tegengehouden worden, diegenen die terugkeerden en de strijders die nog steeds in het oorlogsgebied vertoeven.

    Onderzoek
    Dat getal is gebaseerd op het onderzoek dat Van Vlierden samen met de Belgische historicus en arabist Pieter Van Ostaeyen heeft uitgevoerd. Officiële cijfers houden het op 300 à 350 jihadi's.

    Per miljoen Belgen zijn er dus zo'n veertig strijders en alleen Zweden evenaart ons. Voor Frankrijk gaat het in totaliteit om 1.100 strijders, dat komt overeen met 16 jihadi's per miljoen inwoners.

    Andere netwerken
    Sharia4Belgium speelde een belangrijke rol in het ronselen van strijders. Velen onder hen hadden links met die radicale groep. Maar het onderzoek legde nog andere netwerken bloot


    Sociaal-culturele background
    Het merendeel van de jihadisten in ons land zijn Belgen met een Marokkaanse achtergrond. Hun sociaal-culturele background is vaak verschillend. Het is niet correct om te stellen dat ze allemaal geradicaliseerd zijn door ontbering, een problematische jeugd of een crimineel verleden. Er zitten ook weinig bekeerlingen tussen. Het valt op dat velen onder hen grootgebracht zijn in etnisch diverse gezinnen of geadopteerd zijn. Dat heeft wellicht bijgedragen tot hun zoektocht naar een eigen identiteit die is uitgemond in een extreme religie.

    Het 'old school' jihadisme lijkt amper nog van tel omdat nieuwe netwerken die rol hebben overgenomen. Maar dat zou opnieuw kunnen veranderen. Sommige jihadi's hebben de kloof tussen de oude en de nieuwe netwerken namelijk al kunnen dichten.

    Lees ook

    18-01-2015 om 10:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V en N-VA kibbelen over inzet van leger

    CD&V en N-VA kibbelen over inzet van leger

    De Wever scheit in zijn broek van de schrik , een groote muil heeft hij wel de bangerik 

    Het plan om 150 militairen in te zetten voor specifieke beveiligingsopdrachten zorgde gisterenavond nog voor stevige discussies tussen N-VA en CD&V. De christendemocraten waren volgens politieke bronnen niet te spreken over de uitspraken van Bart De Wever in het VTM-nieuws.

    De burgemeester van Antwerpen had daar gezegd dat hij vandaag vanaf zeven uur zo'n dertig paracommando's in zijn stad zou inzetten. Maar op dat moment was het protocol tussen Defensie en Binnenlandse Zaken over de inzet van het leger nog niet getekend.

    Normaal gezien moesten minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en zijn collega van Defensie Steven Vandeput (N-VA) op basis van een dreigingsanalyse voorstellen doen over op welke plaatsen militairen moeten worden ingezet. De ministerraad keurde dat voorstel pas om negen uur 's avonds goed.

    Dat Bart De Wever voor die tijd al aangaf dat er dertig paracommando's naar zijn stad zouden komen, was dus opmerkelijk. "Wij hebben dat protocol niet nodig", aldus de woordvoerder van De Wever. "Want de wet op het politieambt voorziet sowieso dat het leger gebruikt kan worden voor ondersteuning."

    Bij het kabinet van defensieminister Steven Vandeput (N-VA) hadden ze er vertrouwen in dat het op tijd zou worden goedgekeurd. "Het protocol ligt klaar op de regeringstafel. De 150 militairen staan klaar. Zodra het ondertekend is, kunnen zij in actie schieten. Er is dus nog tijd genoeg."

    Finaal is het de bedoeling om 150 para's in te schakelen die ervaring hebben met bewakingsopdrachten. De soldaten zullen wel een extra opleiding krijgen over de omgang met burgers. De militairen zullen heel specifieke plaatsen moeten bewaken. "In het buitenland doen onze para's al beveiligende opdrachten. Waarom in Kaboel wel, maar hier niet?", verdedigde Jambon die beslissing in Terzake.

    17-01-2015 om 22:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever: Antwerpen zet vanaf morgen het leger in

    De Wever: Antwerpen zet vanaf morgen het leger in

    Den broekschieter is bang

    De Wever: “Antwerpen zet vanaf morgen het leger in”

    Vanaf morgen (zaterdag) zet de stad Antwerpen het leger in. Dat zei burgemeester Bart De Wever vrijdag aan VTM NIEUWS.

    Vanaf 7 uur ’s ochtends worden zo’n dertig paracommando’s ingezet. Volgens De Wever komt de maatregel er vooral zodat de politie zich kan concentreren op zijn eigenlijke opdrachten.

    Eerder op de dag meldde de regering al dat een peloton van 150 militairen onmiddellijk beschikbaar is om de politie bij te staan. Een tweede compagnie kan binnen enkele dagen klaarstaan.

    De mogelijke inzet van het leger was voorzien in het regeerakkoord, op voorwaarde dat het algemeen dreigingsniveau in ons land zou worden opgetrokken tot niveau 3. Dat is sinds donderdagavond het geval. De militairen zullen de komende uren, dan wel dagen, al in het straatbeeld verschijnen. Het is de bedoeling dat ze ‘statische bewakingsopdrachten’ uitvoeren.

    17-01-2015 om 13:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    16-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gijzeling gaande in postkantoor Parijs

    Gijzeling gaande in postkantoor Parijs

    Frankrijk In Colombes, een voorstad in het noordwesten van Parijs, is een gijzeling bezig. Dat melden de Franse media. Volgens Le Parisien worden er verschillende personen vastgehouden door een man met een automatisch wapen en mogelijk ook granaten. Het zou gaan om een man met persoonlijke problemen en er zou geen verband zijn met de terroristische aanslagen van de afgelopen dagen.

    De gijzeling zou plaatsvinden in een postkantoor in de Boulevard Charles De Gaule in Colombes. Volgens de eerste berichten wandelde de gijzelnemer alleen het postkantoor binnen. Op dat moment kon al een aantal klanten naar buiten vluchten. De man belde daarna de politie met de mededeling dat hij drie mensen gijzelde. Op dit moment zouden nog twee mensen vastzitten.

    De man zou naar eigen zeggen zwaar gewapend zijn met een of meerdere kalasjnikovs, een pistool en verschillende granaten. Er zouden nog geen schoten zijn gevallen.

    View image on Twitter

    Volgens verschillende Franse media zou de man mogelijk psychische en persoonlijke problemen hebben. Hij maakte aan de telefoon een verwarde indruk. De politie gaat dus in eerste instantie niet uit van een geval van terrorisme.

    Er werd een veiligheidszone ingesteld door de politie en een helikopter cirkelt boven het gebied. De verdachte, die zijn identiteit bekendmaakte, zou geen onbekende zijn bij het gerecht. De onderhandelingen tussen de ordediensten en de verdachte zijn van start gegaan

    View image on Twitter

    View image on Twitter

    16-01-2015 om 22:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit weten we van de antiterreuracties in ons land

    Dit weten we van de antiterreuracties in ons land

    Er zijn twee doden en een zwaargewonde gevallen bij een antiterreuractie van de politie in Verviers. Dat bevestigt het federaal parket aan RTBF. Er zouden verschillende mensen aangehouden zijn.

    De federale politie is een woning in de Rue de la Colline in Verviers binnengevallen. Daarbij vielen twee doden en een zwaargewonde. De drie individuen werden eerder geobserveerd en zouden net teruggekeerd zijn uit Syrië.

    De inval door de politie in de woning vond plaats rond 17.45 uur, aldus verschillende getuigen. De agenten gingen de woning binnen terwijl scherpschutters buiten bleven staan en de daken in het oog hielden. Er werden geweerschoten gehoord en minstens drie ontploffingen.

    Volgens De Standaard planden de drie een aanslag op het politiebureau van Verviers. De schietpartij maakte deel uit van een grote nationale antiterreuractie van de federale politie, zo meldt de communicatiedienst van de federale regering. Om 20 uur geeft het parket meer uitleg tijdens een persconferentie. Volgens VTM is het terreurniveau verhoogd voor politie- en gerechtsgebouwen.

    Volgens onze bronnen zouden er ook politieacties in Brussel-centrum, Schaarbeek, Anderlecht, Molenbeek en Vlaams-Brabant plaatsgevonden hebben. In Molenbeek zou een man aangehouden zijn die in de metro een wapen droeg en 'Allahu akbar' (Allah is de grootste) schreeuwde. Dat meldt de krant 7sur7. Volgens persagentschap Belga ging het om een man van Afrikaanse origine en vond het incident plaats in het metrostation Ribaucourt in Sint-Jans-Molenbeek.

    Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon volgt de acties, maar geeft voorlopig geen commentaar. Ook premier Charles Michel onthoudt zich voorlopig van commentaar "om het werk van de veiligheidsdiensten niet in het gedrang te brengen".

    In Verviers is de rue des Ecoles en de rue du Palais momenteel afgesloten, aldus de lokale politie. Er zijn ziekenwagens ter plaatse. In het begin van de avond was nog steeds een interventie aan de gang. Volgens de gemeente is de situatie momenteel onder controle.

    Er duiken verschillende getuigenissen."Ik hoorde eerste een explosie en daarna verschillende schoten", zegt een buurtbewoner aan RTL. "Meer kan ik op dit moment niet zeggen, ik durf niet naar beneden om te gaan kijken." Een andere getuige zei aan RTL dat ze gedurende tien minuten schoten van automatisch geweren hoorde. Op Twitter spreekt men van 3 à 4 grote explosies.

    Buurtbewoonster Marie-Laure sprak zonet met de RTBF. "Ik was net mijn kinderen van school gaan halen. We zagen een blauwe bestelwagen en een andere auto midden op straat staan. Ik dacht eerst dat het om een verkeersongeluk ging. Maar toen zagen we dat ook verder in de straat allemaal politiewagens stonden. Een andere man kwam lopend de straat uit gevlucht. Ook ik ben samen met de kinderen beginnen te lopen. Meteen daarna hoorden we drie of vier grote explosies en geweerschoten."

    View image on Twitter

    View image on Twitter

    16-01-2015 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    15-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Antwerpse dagbladhandelaars bedreigd: Verkoop Charlie Hebdo en het zal branden

    Ook Antwerpse dagbladhandelaars bedreigd: Verkoop Charlie Hebdo en het zal branden

    Ook Antwerpse dagbladhandelaars bedreigd: ‘Verkoop Charlie Hebdo en het zal branden’

    Antwerpen -

    Verschillende Antwerpse dagbladhandelaars zijn woensdag bedreigd naar aanleiding van het uitkomen van Charlie Hebdo in België. ‘Als je het krantje verspreidt, steek ik uw zaak in brand’, klonk het via de telefoon.

    'Leuk is dit allerminst, maar ik ga me niet laten bang maken', vertelt Anita Stessels in Gazet van Antwerpen. Ze kreeg woensdag in de voormiddag telefoon van een onbekende man. De winkel stond op dat moment vol klanten. 'Hij begon meteen te praten, zonder begroeting', vertelt Anita. 'Je moet eens goed luisteren, ik heb een belangrijke mededeling, zei hij. Ik vroeg of ik mocht weten met wie ik sprak. Bent u dom?, vroeg hij. Ik schoot in de lach. Luister, ik ben van de grootste Borgerhoutse moskee. Als u zo’n krantje verspreidt, dan steek ik uw zaak in brand. Daarna heb ik ingehaakt. Hij belde nog eens terug. U beseft toch dat het belangrijk is?, vroeg hij nogmaals. Ik heb opnieuw opgehangen.'

    Anita vertelde alles aan de politie. De dreigementen beperken zich niet tot Antwerpen. Ook vier dagbladhandels in de Brusselse gemeente Jette kregen brieven in de bus waarin wordt gewaarschuwd voor het verkopen van het satirische Franse magazine.

    Zowel het Brusselse als het Antwerpse parket tilt zwaar aan de dreigementen. 'De daders moeten er niet aan twijfelen dat ze zullen vervolgd worden', zegt de Brusselse parketwoordvoerder Laurens Dumont.

    'Alle mogelijke middelen zullen worden ingezet om de dader of daders te identificeren en te vervolgen', valt zijn Antwerpse collega Ken Witpas bij.

    De Antwerpse moskeeën hebben naar eigen zeggen geen weet van de dreigtelefoons. 'Iedereen kan de naam van een grote moskee laten vallen', klinkt het bij de Moslimexecutieve, het vertegenwoordigende orgaan van de moslims in België. 'Het is aan de politie om de identiteit te achterhalen van de beller(s). De moslimgemeenschap in Antwerpen heeft eerder al een duidelijk standpunt ingenomen tegen het geweld in Frankrijk.'

    15-01-2015 om 21:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vaak moet je douchen volgens wetenschappers

    Zo vaak moet je douchen volgens wetenschappers

    Ik heb al lang geen geld meer om mij wekelijks te douchen. Nog 1X per maand. De prijs van het water is te veel gestegen en mijn inkomen nog meer gedaald.

    Als je het mij vraagt lopen er meer mensen die te weinig douchen dan te veel, als ze het nu nog gaan lezen zal dat nog erger worden dan kruipen ze helemaal niet meer onder de douche! Er is niks zo lekker dan een dag te beginnen met een heerlijke douche!! Maak gewoon dat het niet te heet douchen is voor de rest kei gezond en hygiënisch!!

    Het wordt al jaaaaaren gezegd dat dagelijks douchen schadelijk is voor de huid maar 'ze leven toch nog he'.

    Heel wat westerlingen kruipen haast elke dag onder de douche. Maar dermatologen zeggen dat dit schadelijk is voor het lichaam. Hoe vaak kunnen we ons best wassen om de balans tussen een gezonde huid en goede hygiëne in evenwicht te houden? Experts geven het antwoord.

    Joshua Zeichner is een Amerikaanse dermatoloog in het New Yorkse ziekenhuis Mount Sinai Hospital, hij verklaart waarom we ons te vaak douchen. "We zijn te hygiënisch door ondermeer reclame van zeepfabrikanten vorige eeuw. Lichaamsgeur en de nood om ons vaak te wassen is een cultureel fenomeen."

    Dermatologe Katherine Ashenburg zegt dat je te vaak wassen meer kwaad dan goed kan doen. "Het kan je huid uitdrogen en voor irritaties zorgen. Zo was je de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Kleine scheurtjes zijn het gevolg, waardoor je meer kans loopt op een infectie. Baby's en kleuters nemen daarom best niet elke dag een badje. Blootstelling aan vuil en bacteriën op jonge leeftijd maken de huid minder gevoelig bij het verouderen. Wat je tegen allergieën, eczeem en aandoeningen beschermt. Daarom douch je beter niet elke dag en beperk je het beter tot een wasbeurt om de twee tot drie dagen."

    Als je je toch vuil voelt, kun je je behelpen met een washandje en een klein beetje zeep. Denk aan het gezicht, oksels, de zone onder de borsten en geslachtsorganen. Trek ook elke dag versgewassen ondergoed aan. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat we elke dag meer vuil en olie kwijtraken via onze kledij dan dat we in de douche doen.

    15-01-2015 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benzineprijs daalt naar laagste peil in bijna zes jaar

    Benzineprijs daalt naar laagste peil in bijna zes jaar

    De maximumprijs van benzine gaat morgen opnieuw omlaag, en nadert de grens van 1,3 euro per liter. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. Het is van begin mei 2009 geleden dat de benzineprijs zo laag stond, zo blijkt uit gegevens op de website van de Belgische Petroleumfederatie.

    Wie benzine 95 tankt, betaalt vanaf morgen nog maximaal 1,306 euro per liter. Dat is een daling met ruim 3 cent. De nieuwe maximumprijs van benzine 98 wordt 1,373 euro per liter.

    Exact een jaar geleden bedroeg de maximumprijs van benzine 95 net geen 1,6 euro per liter.

    De prijsdaling is het gevolg van de dalende olieprijzen op de internationale markten, aldus de FOD Economie.

    Gisteren was de maximumprijs van diesel al onder 1,2 euro per liter gedaald. In de praktijk betaal je in een aantal tankstations minder dan 1 euro per liter diesel.

    14-01-2015 om 22:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent bedreigde collega met dienstwapen na discussie tijdens manifestatie Brussel

    Agent bedreigde collega met dienstwapen na discussie tijdens manifestatie Brussel

    Meningsverschil? Hoe kan dat nu?

    Natuurlijk moet hier zwaar aan getild worden. En dezelfde mensen vragen om hun dienstwapen mee naar huis te nemen. Welke ongevallen gaan we dan zien gebeuren?

    Tijdens de manifestatie zondag in Brussel in het zog van de terreuraanslagen in Frankrijk, kregen twee agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene een meningsverschil over een religieuze kwestie. Een van beide agenten greep zijn dienstwapen en bedreigde zijn collega.

    Brussels burgemeester Yvan Mayeur tilt zwaar aan het incident en verordende onmiddellijk een onderzoek. Hij preciseerde dat indien een en ander waar blijkt te zijn, dit om een uiterst zware overtreding gaat.

    De woordvoerster van betreffende politiezone verklaarde dat een gerechtelijk dossier en een intern onderzoek werden geopend. Ze gaf verder geen commentaar.

    De twee agenten, één van Belgische en één van Marokkaanse afkomst, begonnen te bekvechten over godsdienst in een politiecombi, waarin nog drie andere personen zaten. Het kwam tot een scheldpartij waarop de Belgische agent zijn dienstwapen trok en het op zijn collega richtte. Die diende op een Brussels politiecommissariaat klacht in.

    14-01-2015 om 13:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever tweet eigen Hitlercartoon: Prijs van de vrijheid

    Bart De Wever tweet eigen Hitlercartoon: Prijs van de vrijheid

    Is dat al dat hij te doen heeft? hij zou beter zijn verantwoordelijkheid opnemen, of is hij niet bekwaam.

    Ziekelijk figuur en een gevaar voor de maatschappij.

    Zielig ventje,hoge bomen vangen veel wind en hebben lange tenen.

    Bdw gij zijt een heel zieke man. Het wordt nu duidelijk voor wie jij bewondering hebt!!!!

    Bart De Wever heeft een cartoon van zichzelf op Twitter geplaatst, waarop hij wordt afgebeeld als Hitler. "Beledigd worden is de prijs van de vrijheid", klinkt het.

    View image on Twitter

     Beledigd worden is de prijs van de vrijheid, en wij betalen die met plezierBart De Wever

    De foto op Twitter is een warme oproep voor vrije meningsuiting en persvrijheid. Het is een cartoon van cartoonist GAL waarop de N-VA-voorzitter wordt afgebeeld als Hitler en met Vlaams Belangpukkels. "Beledigd worden is de prijs van de vrijheid, en wij betalen die met plezier", klinkt het in de boodschap erbij.

    Een paar dagen geleden stond de nieuwjaarstoespraak van De Wever nog grotendeels in het teken van de terreur die Frankrijk de voorbije dagen doormaakte. "We moeten heel duidelijk zeggen: tot hier en niet verder. Nooit zullen wij toegeven aan extremisme en terreur."

    14-01-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    13-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten tot donderdag en acties uitstellen tot erna

    Wachten tot donderdag en acties uitstellen tot erna

    De vakbonden beslissen morgen nog niet over nieuwe protestacties tegen de besparingen, maar wachten op het belangrijke overleg met de regering, volgende donderdag. Dat is gezegd na de vergadering met de werkgevers in de Groep van Tien, vanmorgen.

    De soep wordt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Tot voor kort lieten de vakbonden stoere taal horen en dreigden ze met nieuwe sociale acties als de regering de inspanningen niet eerlijker zou verdelen. Deze week is de toon iets milder en krijgt het overleg weer kansen.

    "Het contact van vandaag is op een goede manier verlopen", zei ACV-voorzitter Marc Leemans na afloop van het overleg met de werkgeversorganisaties. "Dat is al een belangrijk onderdeel in een evaluatie die wij sowieso elke week maken."

    Natuurlijk is het de regering die knopen moet doorhakken en die de krijtlijnen uittekent voor de sociale partners. Marc Leemans blikt vooruit: "Het contact dat we donderdag gaan hebben met de regering is minstens even belangrijk, en ook wat daar zal gezegd worden over een evenredige verdeling van de lasten over alle bevolkingsgroepen." In mensentaal betekent dat dat de vakbonden het overleg een kans gunnen en voorlopig minder hard van leer trekken.

    Jan Vercamst van de liberale vakbond ACLVB is iets concreter: "We gaan wachten tot donderdag en acties uitstellen tot na donderdag." Volgens Vercamst is het sociaal overleg herboren. "Er is de sfeer om tot een oplossing te komen. Er is een agenda vastgelegd tot eind januari." Tegen die datum hopen de sociale partners tot een consensus te komen over een interprofessioneel akkoord (IPA).

    ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw houdt zich als enige op de vlakte en heeft het over een evaluatie die morgen zal worden gemaakt: "Er is de wil om een interprofessioneel akkoord te maken. De vraag is of de regering dit zal toelaten."

    13-01-2015 om 22:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV gechoqueerd: Oproep van Horeca Vlaanderen is chantage

    ABVV gechoqueerd: Oproep van Horeca Vlaanderen is chantage

    Als de horeca in 't zwart mag werken, dan mag iedereen in 't zwart werken. Een grondwettelijk gelijkheidsbeginsel...

    Eindelijk geeft de horeca toe dat ze al JAREN IN T'ZWART WERKEN

    .

    De oproep van Horeca Vlaanderen om personeel te ontslaan is "schandalig, onaanvaardbaar en zeer dom". Dat zegt Alain Detemmerman, co-voorzitter van ABVV Horval, de socialistische vakbondscentrale die het horecapersoneel vertegenwoordigt. "Dit is chantage."

    Filip Vanheusden, de voorzitter van Horeca Vlaanderen, roept zijn leden in een nieuwjaarsbrief op het personeelsbestand in te krimpen, minder dagen te openen en de prijzen met 20 procent op te krikken. Horeca Vlaanderen ziet door de komst van de witte kassa en het uitblijven van compenserende maatregelen geen andere oplossing.

    "Dat een horecafederatie waarschuwt voor ontslagen, oké. Maar oproepen tot ontslagen is over de schreef. We zijn gechoqueerd", aldus Detemmerman.

    De vakbondsman vindt de oproep ook gewoon erg dom. "Het is een klaagzang waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn. Ze hebben zelf zwartwerk geïntroduceerd. Bovendien zijn in de horecasector de werknemers het belangrijkste van het bedrijf", aldus Detemmerman. Hij wijst erop dat de regering al heel wat maatregelen heeft genomen voor de sector. "Dit is chantage. Ik hoop dat de regering zich niet laat chanteren."

    13-01-2015 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse politie zoekt haatzaaiers thuis op

    Antwerpse politie zoekt haatzaaiers thuis op

    Antwerpse politie zoekt haatzaaiers thuis op

    Antwerpen -

    Niet alleen in Frankrijk zit de schrik voor nieuwe aanslagen erin. Ook in Antwerpen kregen verscheidene mensen de politie over de vloer na boodschappen van haat op sociale media.

    De Antwerpse politie kreeg eind vorige week tal van oproepen van ongeruste burgers nadat zij op de sociale media reacties hadden gelezen waarin de aanslagen werden vergoelijkt.

    'Al die meldingen worden overgemaakt aan een gespecialiseerd team', zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. 'Zij zijn getraind in het onderscheiden van grootspraak en werkelijke dreigingen. Sowieso volgen zij de dossiers verder op, want ook wat nu kan worden geïnterpreteerd als grootspraak, kan de kiem vormen voor radicalisering in de toekomst.' 

    In verscheidene gevallen wachtte de politie niet af. Enkele verdachten die vergoelijkend hadden gereageerd op het nieuws, kregen de politie over de vloer. In minstens één geval plaatste de ‘verdachte’ in kwestie later zijn excuses online. Er werden geen aanhoudingen verricht.

    'De lijn tussen een emotionele reactie, provocatie en een effectieve dreiging is dun', klinkt het bij de veiligheidsdiensten. 'Het is onze taak de aard van de boodschap te beoordelen. Een directe aanpak in de vorm van een onaangekondigd bezoek bij de targets is een krachtig signaal met een dito effect.'

    12-01-2015 om 21:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live: Mars voor de republiek vertrokken in Parijs

    Live: Mars voor de republiek vertrokken in Parijs


    In heel Frankrijk vonden er al optochten plaats om de slachtoffers van de aanslagen te herdenken, maar de grote nationale mars vindt vandaag plaats in Parijs en omgeving. Er worden minstens een miljoen mensen verwacht. Volg hier live de nationale mars.

    View image on Twitter

    De mars voor de republiek is begonnen. Voor hen uit loopt een groep nabestaanden van de slachtoffers van de terreurdaden. Met tientallen regeringsleiders van over de hele wereld voorop trekt een menigte van mogelijk honderdduizenden mensen door Parijs.

    Onder een koude winterzon fotograferen manifestanten de bloemen en slogans aan de voet van de Place de la Republique, waar straks de burgermars van start gaat.

    President Hollande ontvangt op het Elysée staatshoofden en regeringsleiders die speciaal voor de mars naar Frankrijk reisden. Present uit België zijn onder meer premier Charles Michel en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Ook de christendemocraten sturen een delegatie naar Parijs.

    Toespraak Hollande
    Frankrijk zal zich vandaag van zijn beste kant laten zien, beloofde president François Hollande vandaag in de aanloop naar een immense mars door Parijs. "Parijs is vandaag de hoofdstad van de wereld.

    ''Minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius vulde aan: "Deze middag is Parijs de mondiale hoofdstad van de strijd tegen het terrorisme en de verdediging van de vrijheden. Dit is echt een mondiale mars voor de vrijheid.''

    Om alles in goede banen te leiden worden er meer dan 5.500 ordetroepen ingezet. Op de Place de la République in Parijs komen de eerste deelnemers van de nationale mars samen. Ook de pers is massaal aanwezig om het hele gebeuren van dichtbij te volgen.

    Niet alleen in Parijs, ook in andere Franse steden zijn vandaag  tienduizenden mensen op de been voor protestmarsen. Volgens Franse media is de opkomst immens.

    In Dammartin, de plaats waar de broers die de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo pleegden, werden gedood, waren 10.000 mensen op de been. Ze schreeuwen "Charlie, Charlie''. Er wonen maar 8000 mensen in het dorpje ten noordoosten van Parijs


    In Saint-Etienne liepen zo'n 60.000 mensen mee in een mars door de stad. In Perpignan (110.000 inwoners) liepen ongeveer 40.000 mensen mee en in Tarbes (40.000 inwoners) namen 14.000 mensen deel aan een mars.

    Gisteren liepen al zo'n 700.000 Fransen in marsen in verschillende steden. Dat aantal wordt mogelijk vandaag alleen al in Parijs overtroffen.

    Grenscontroles
    Bepaalde personen zouden meer gecontroleerd moeten worden, als ze grenzen binnen de EU passeren. Dat is een van de plannen die de Europese en Amerikaanse ministers die in Parijs beraadslaagden na de aanslagen in die stad zondagmiddag presenteerden


    Bij die controles zouden de afspraken over het vrije verkeer van goederen en personen wel gerespecteerd moeten worden, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, na de bijeenkomst. Verder willen de ministers dat aan de buitengrenzen van de EU beter gecontroleerd wordt.

    De ministers van tien Europese landen waaronder Nederland, stellen zich twee doelen, zo bleek vandaag. Ten eerste moet het reizen van geradicaliseerde personen of terroristen worden beperkt, ten tweede moet worden voorkomen dat mensen radicaliseren, bijvoorbeeld via internet.

    Samenwerking
    Om dat te bewerkstelligen willen de ministers meer informatie met elkaar delen over buitenlandse strijders, de geldstromen naar terreurgroepen en terroristen blokkeren en een Europees systeem opzetten waarmee vliegreizen van mensen worden geregistreerd. Dat systeem moet gekoppeld worden aan andere databases, waardoor het voor iedereen zichtbaar moet zijn dat verdachte mensen zich verplaatsen met een vliegtuig.

    Verder willen de ministers de illegale wapenhandel steviger aanpakken. Op internet willen de ministers ,,kwalijke invloeden'' sterker bestrijden. "Maar tegelijk willen we het internet als een forum voor vrije meningsuiting beschermen'', aldus Cazeneuve.

    De ministers van de tien aanwezige Europese landen spraken al eerder met elkaar over dergelijke initiatieven, onder meer in Milaan. Binnenkort zal er in het Letse Riga en in Washington worden gesproken over de antiterreurmaatregelen die landen gezamenlijk willen nemen. "Terrorisme maakt geen onderscheid tussen landen en continenten. Wat Frankrijk is overkomen, gaat alle democratische landen in de wereld aan. Dat was voor mij de reden om deze ministers nu samen te brengen. We zijn vastberaden om terrorisme te bestrijden op een internationaal niveau'', aldus Cazeneuve.

    De mensenmassa vandaag op de Place de la Republique. ©Getty
    ©Benoit De Freine
    ©Benoit De Freine
    ©Benoit De Freine

    12-01-2015 om 11:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever, Samaras en Trump beschuldigd van wansmakelijk misbruiken Charlie Hebdo voor eigen politiek gewin

    De Wever, Samaras en Trump beschuldigd van wansmakelijk misbruiken Charlie Hebdo voor eigen politiek gewin

    De Wever, Samaras en Trump beschuldigd van ‘wansmakelijk’ misbruiken Charlie Hebdo voor eigen politiek gewin

    Het Franse tijdschrift ‘L’Express’ beschuldigt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA), de Griekse premier Antonis Samaras en de Amerikaanse miljardair Donald Trump van de ‘ergste poging tot recuperatie’ van de aanslag op Charlie Hebdo.

    De gruwelijke aanslag op Charlie Hebdo in Parijs heeft geleid tot een aantal opmerkelijke politieke ‘verzoeningspogingen’, het misbruiken van het bloedbad voor electoraal voordeel en het pleiten voor wapendracht in Frankrijk en in het buitenland.

    Bart De Wever: ‘Godsdienst is de opium van het volk’

    De Wever wordt door het Franse magazine daarvan beschuldigd door zijn uitspraken in Reyers Laat op de VRT eerder deze week. ‘Ik zie nu al dat de partijen die honderd jaar hebben gezegd ‘godsdienst is de opium van het volk’, nu de partijen zijn die graag de moslimkiezer binnenhalen. Puur om demografische redenen, want het zijn er ongelofelijk veel.’

    Antonis Samaras: ‘En nog moedigen sommigen hier illegale immigratie aan’

    De Griekse premier Samaras haalde net zoals De Wever ook uit naar links. ‘Er zijn minstens twaalf mensen gestorven bij een kluguber bloedbad in Parijs en hier moedigen sommigen nog steeds de illegale immigratie aan met beloftes tot naturalisatie’. Volgens het Franse tijdschrift L’Express haalt Samaras daarmee uit naar de radicaallinkse partij Syriza, die in de peilingen in Griekenland op kop staat.

    Donald Trump: ‘Opvallend dat dit gebeurt in land met zeer strenge wapenwetten’

    Trump vond het dan weer nodig om van de gelegenheid gebruik te maken om te wijzen op de strikte wapenwetgeving in Frankrijk. ‘Als de mensen die zo gruwelijk werden afgeslacht een wapen bij zich hadden en mochten dragen, dan hadden ze tenminste de kans gehad om zichzelf te beschermen ten te verdedigen.’

    11-01-2015 om 21:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!