Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    12-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering-Michel moet op zoek naar 1 miljard euro extra

    Regering-Michel moet op zoek naar 1 miljard euro extra

    Overbodig overheidspersoneel naar de dop sturen is een besparing van 12 miljard per jaar omdat ze daar de helft minder kosten. De oplossing hebben ze dus in eigen huis.

    Koninkelijke klucht vervangen door verkozen! president tijdelijk aan 4000 euro per maand overeenkomstig de toestand van de staatsfinacieen, senaat afschaffen, dotatie aan partijen weg ermee, max pensioenen 2000 netto, provincies die na één jaar nog steeds brieven naar foute adressen sturen op de schop, "verworven rechten" die politici zichzelf hebben toegekend de vuilbak in, er is nog zoveel makkelijks te besparen zonder de burgers te melken. Waar zit de Wever? Ook aan de vetpotten te slurpen?

    blijven doorbesparen op de kap van de gewone werkende mens . en de gaten in de begroting zullen blijven komen en groter worden. ik verdenk ze ervan dit doelbewust te doen, iedere econoom weet dat de regeringspolitiek net hetgeen is je absoluut niet mag doen in deze vraaggebonden recessie. op deze manier de sociale zekerheid volledig kapotmaken om ze nadien te privatiseren en vriendjes te belonen?

    Wanneer gaan die is aan hun eigen loon zitten . geen één politicus die er aan denkt om hun eigen lonen te halveren , dan verdienen die nog zo'n slordige 7500euro per maand .wat meer dan genoeg is . dan hebben ze op het einde van het jaar zelfs geld over in de staatskas

    Regering Michel en aanverwanten moeten dringen terug leren rekenen. Eerst "goed nieuw show" komen vertellen en achteraf fouten komen rechtzetten of komen zeggen dat er weer een extra tekort is. Is dit dan ook allemaal de fout van de sossen? Dringend herverkiezingen dat we van die paniekzaaiers en zakkenvullers verlost zijn. Diegenen die voor de meute gekozen heeft zullen ondertussen wel een andere mening toegedaan zijn.

     

    De regering moet opnieuw op zoek naar een pak geld om het gat in de begroting niet te groot te laten worden. Het gaat om zo'n miljard euro. De kosten van de sociale zekerheid zijn namelijk groter uitgevallen dan aanvankelijk becijferd. De slechte cijfers geven de vakbonden alvast ammunitie, voor hen is het een bewijs dat het besparingsbeleid van de regering niet werkt.

    12-03-2015 om 22:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA-ministers op Vlaams Nationaal Zangfeest: Onkelinx woest

    N-VA-ministers op Vlaams Nationaal Zangfeest: Onkelinx woest

    Bracke maakt een zware fout, een kamervoorzitter moet neutraal zijn. Jambon en vandeputte zijn ministers en moeten dat niet zijn. Bracke moet dus aftrede, de anderen niet, hoewel je je vragen kan stellen bij dit gedrag,net zoals bij di Rupo. Bracke er dus asap uit.

    Hoe dan ook. Je kan niet het belang van een land dienen en tegelijkertijd streven naar het uiteenvallen van dat land.

    Eens zwart, altijd zwart!Van Jambon en consoorten weten wij al lang dat zij extreemrechts zijn maar wat een opportunist is die Bracke. Gans zijn carriere gemaakt door de sossen en hen hand en spandiensten bewezen. Ge moet maar durven.

    Wanneer gaan we die mannen toch terug naar af sturen. de arrogantie druipt van die NV.a club vanaf. snel dumpen vooraleer het land naar de filistijnen is.

    Dat is de NVA. Vandaag zingen op het Vlaams Zangfeest en morgen op de koffie bij de Koning de hypocrieten.

     

    PS-fractieleidster Laurette Onkelinx vindt het niet kunnen dat N-VA-ministers Jan Jambon en Steven Vandeput zondag aanwezig waren tijdens het Vlaams Nationaal Zangfeest. Ze heeft daarover een brief geschreven naar premier Charles Michel, waarin ze ook vragen stelt bij de aanwezigheid van Kamervoorzitter Siegfried Bracke op dat jaarlijks gebeuren. De premier gebaart van krommenaas.

    Zowat 5.000 mensen trokken afgelopen weekend naar de Lotto Arena in Antwerpen om er het Zangfeest bij te wonen, een jaarlijkse bijeenkomst van Vlaamsnationalisten. Het evenement lokt ook traditioneel een rist N-VA'ers. Dit jaar tekende voorzitter Bart De Wever present, maar ook Kamervoorzitter Bracke, minister van Defensie Vandeput en zijn collega van Binnenlandse Zaken Jambon

    En dat is bij Onkelinx in het verkeerde keelgat geschoten. "Iedere deelnemer aan dat feest weet dat het gaat om een moment van mobilisering voor het uiteenvallen van België en de onafhankelijkheid van Vlaanderen. De toespraken gaan steevast over het einde van het land", schrijft ze in een brief aan premier Michel. "Hoe kan je de aanwezigheid verantwoorden van de Kamervoorzitter en eerste in de protocollaire rangorde op die gebeurtenis? Hij vergeet te vaak dat hij in zijn functie het hele land en zijn bevolking vertegenwoordigt."

    Ook hekelt ze de aanwezigheid van ministers Jambon en Vandeput. "Hoe kan de aanwezigheid worden getolereerd van twee ministers van de federale regering op zo'n bijeenkomst waar men zich amuseert met leuzes als 'België Barst' te scanderen? Denkt u niet dat dit getuigt van een gebrek aan loyauteit ten opzichte van de staat en van meineed van hun eed?"

    "En Di Rupo bij Hollande dan?"

    Onkelinx vraagt de premier welke gevolgen hij hieraan zal geven. Zijn woordvoerder laat weten dat beide ministers de federale regering niet vertegenwoordigden, en trekt een parallel met de deelname van voormalig premier Elio Di Rupo aan de verkiezingscampagne van de Franse president François Hollande

    'Ik bevestig dat de heren Bracke, Vandeput en Jambon geen socialisten zijn'
    Een laconieke premier Charles Michel
                                  Toenmalig premier Di Rupo was in 2012 aanwezig op een verkiezingsmeeting van François
    "Ik bevestig dat de heren Bracke, Vandeput en Jambon geen socialisten zijn. Jambon en Vandeput waren aanwezig tijdens een Vlaamsnationalistisch cultureel feest en vertegenwoordigden de federale regering niet, net als toenmalig premier Elio Di Rupo campagne voerde voor François Hollande door verkiezingsmeetings bij te wonen", aldus de woordvoerder van Michel


    Minister Jambon ziet niet in waarom zijn aanwezigheid op het Zangfeest een probleem zou inhouden. "Ik neem al 35 jaar deel aan het Vlaams Nationaal Zangfeest. Ik zie het probleem niet", zei hij in de wandelgangen van de Kamer. Hij meent ook niet dat zijn functie als federaal minister een aanwezigheid in de weg staat. "Er zijn nog andere federale ministers in het verleden geweest", luidt het. Kamervoorzitter Bracke wenste niet te reageren.

    12-03-2015 om 14:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    11-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van kinderen bang in het verkeer

    Helft van kinderen bang in het verkeer

    Dat de regering eens zelf normaal doet, verbreed de banen terug, je moet sommige bebouwende kommen eens zien, je kan er amper nog met de fiets door, laat staan met een auto, levensgevaarlijk! Brede banen en voldoende flits camera's en het probleem is opgelost.

    Bedrijven zouden in plaats van een bedrijfswaqen beter een bedrijfsfiets geven aan hun werknemers.Veel veiliger voor onze kinderen!

    Awel, met ouder te worden krijg ik ook schrik in het verkeer. Vanaf de moment dat ze hun rijbewijs in de hand hebben vergeten ze alles wat mag of kan. Alle dagen oorlog op de baan en het merendeel ieder voor zich. Ik rij al lang niet graag meer.

    Het wordt dan ook hoog tijd dat de regeringsverantwoordelijken eens naar Nederland gaan kijken, daar weten ze tenminste wat veilige fietspaden zijn. En tja, het roekeloos rijgedrag van de andere weggebruikers. Natuurlijk de andere fietsers maar die hebben geen moordwapen bij, vooral de chauffeurs, heel dikwijls ook de jongere minder ervaren chauffeurs zijn een gevaar voor de andere weggebruikers.

     De helft van de kinderen zijn bang in het verkeer en acht op de tien voelen zich niet veilig. Dat blijkt uit een enquête van het VTM KZoom-programma Zeppe en Zikki, in samenwerking met de Universiteit Hasselt. De enquête werd afgenomen bij ongeveer 24.000 ouders en kinderen.

    De helft van de kinderen (46%) geeft aan dat ze bang tot heel bang zijn om gewond te geraken in het verkeer. Kinderen hebben vooral problemen met de drukte (77%) en snelheid van het verkeer (82%). De resultaten tonen daarnaast aan dat het vooral de moeder (39%) en de leerkracht op school (41%) zijn die verkeersopvoeding geven, in tegenstelling tot de vader (17%).
        
    Positief is dat de overgrote meerderheid van de kinderen altijd de veiligheidsgordel in de auto draagt (91%), het zebrapad gebruikt om over te steken (94%) en hun fietslicht aanzet wanneer het donker wordt (97%). Minder goed nieuws is dat een op de drie kinderen geen fietshelm draagt. Ook het dragen van een fluovestje is minder populair (70%).
        
    Kinderen vinden doorgaans dat hun ouders het goede voorbeeld geven door zelf de gordel te dragen en zich aan de verkeersregels te houden. Het onderzoek toont wel twee duidelijke uitzonderingen. Zo is er het gebruik van de gsm in de auto: 50% van de kinderen beweert dat hun ouders af en toe bellen in de auto. Slechts 38% van de ouders geeft effectief toe af en toe te bellen of sms'en in de auto. Daarnaast vindt 16% van de kinderen dat hun ouders regelmatig te snel rijden.

    Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vraagt alvast dat de gemeenten extra aandacht geven aan trajecten die kinderen volgen naar school, het sportcentrum of de jeugdclub. Volgens hem moeten die zo veilig mogelijk zijn.

     

    11-03-2015 om 21:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters wil akkoord nu niet wijzigen, wel verduidelijken

    Peeters wil akkoord nu niet wijzigen, wel verduidelijken

    Iedereen weet dat het de natte droom van Bart de Wever is om de vakbonden aan banden te leggen , zo dat deze regering volledig vrij spel geeft en de bevolking rustig verder kan laten opdraaien voor hun wanbeleid zonder al te veel tegen te spartelen.

    Hij heeft niets te willen , het volk heeft hem van zijn luie zetel gestoten , dat hij maar bleit in zijn eigen tuin tegen de kiekens

    Werd tijd dat Peeters De Wever eens terug in zijn kinderzitje plaatste

    Dat ze eens beginnen met een regering of 4 af te schaffen,trek de stekker uit de senaat want die weten niet eens als ze wel nodig zijn enz wat een geldverspilling!

    Peeters heeft een punt...lawaaimaker De Wever heeft niks in de regering te broebelen...

    Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) is bereid verduidelijkingen en concretiseringen te geven over de "aangepaste beschikbaarheid" en de twee evaluaties die voorzien zijn in het antwoord van de regering over de SWT'ers. Volgens minister Peeters zijn wijzigingen aan dat akkoord "nu niet aan de orde", al gelooft hij dat de verduidelijkingen al heel wat kunnen ophelderen. Bart De Wever wordt na zijn forse verklaringen op zijn plaats gezet.

    De minister van Werk gaf vanmiddag in de wandelgangen van het parlement een reactie op het standpunt dat het ACV een uur voordien had ingenomen in de saga rond de beschikbaarheid van SWT'ers (de vroegere bruggepensioneerden) voor de arbeidsmarkt. Het standpunt van het liberale ACLVB was op dat moment nog niet bekend. Het socialistische ABVV verwierp maandag al de aanpassingen van de regering.

    "ACV toont zich een verantwoordelijke vakbond", aldus Peeters. "Als ik het goed begrijp, vragen zij verduidelijkingen en concretiseringen over de aangepaste beschikbaarheid - "de derde weg" - en over de evaluaties. Ik ben graag bereid die te geven". Die evaluaties zijn voorzien voor 2017 en 2018. Volgens Peeters zijn er vragen of die vroeger kunnen. "Dat lijkt me niet problematisch als we daar duidelijke afspraken over kunnen maken", luidde het

    Afwachten

    De CD&V-vicepremier wil nu even afwachten wat de uitkomst is van de vergadering van de Groep van Tien van morgen. Over de aangepaste beschikbaarheid en de inpassing van die notie in het zogenaamde normatief kader (dat ervoor zorgt dat na de zesde staatshervorming een aantal zaken voor heel het land gelijkaardig wordt ingevuld) moet nog overleg volgen met de regionale ministers van Werk en de regionale arbeidsbemiddelingsdiensten VDAB, Actiris en Forem.

    "Er ligt nog heel wat werk op de plank. Dan gaan we kijken naar het eindresultaat". Peeters wil dan ook niet op de feiten vooruitlopen. "Eerst verduidelijken en dan moet iedereen zijn eigen rekening maken", aldus Peeters, die zelfs niet uitsluit dat het ABVV zich terug zou aansluiten. "Bij het sociaal overleg weet je nooit".

    Eerder op de dag liet N-VA-voorzitter Bart De Wever horen dat de regering haar standpunt moet uitvoeren. Peeters reageert dat de Antwerpse burgemeester geen lid is van de regering en het akkoord niet mee heeft onderhandeld. Hij wil "met respect" kijken naar de Groep van Tien en ingaan op de vragen om verduidelijking en concretisering. "Polariseren brengt geen zoden aan de dijk", aldus nog Peeters.

    'De sociale partners hebben een zeer belangrijke rol, maar tegelijk hebben wij een politieke legitimiteit van de regering en een regeerakkoord dat uitgevoerd wordt'

    Premier Michel: "Politieke legitimiteit"

    Het akkoord over de SWT is een beslissing van de regering, het is nu aan de gewesten om het uit te voeren. Dat verklaarde premier Charles Michel na afloop van een bedrijfsbezoek in Lembeke. "Er is geen actieve of passieve beschikbaarheid, maar dit is een derde weg", zei Michel, die aangepaste beschikbaarheid en begeleiding voor oudere werknemers naar een job "geen straf" noemt.

    Michel zegt dat de gewesten nu geraadpleegd worden om te werken aan een juridische uitvoering van het akkoord.

    Over het sociaal overleg zegt Michel dat er net vooruitgang geboekt werd, met een aangepaste beschikbaarheid als belangrijke wijziging. "Er is een politieke wil om een constructieve en positieve dialoog te voeren", zei premier Michel. "De sociale partners hebben een zeer belangrijke rol, maar tegelijk hebben wij een politieke legitimiteit van de regering en een regeerakkoord dat uitgevoerd wordt."

    Michel benadrukte dat het akkoord net een toekomstperspectief wil bieden aan oudere werknemers. Hij zegt dat het akkoord ook kadert in een strategie voor meer jobs. Met bedrijfsbezoeken, zoals deze namiddag onder meer aan Lotus Bakeries in Lembeke, wil Michel werkenden en wie werk verschaft steune

    De Croo: "Nieuwe dimensie aan akkoord"

    Ook vice-premier Alexander De Croo (Open Vld) was in Lembeke. Hij stelt dat de regering op een bepaald ogenblik moet beslissen. Volgens hem voegde de regering "iets positiefs" toe aan het akkoord van de Groep van Tien. "Ik kan me niet inbeelden dat daarvoor het land platgelegd zal worden. Maar het staat iedereen vrij te doen en te laten wat hij wil.

    "We hebben het voorstel van de sociale partners aangenomen en er verder op gebouwd. Er is veel geluisterd maar we hebben nu de intentie om verder te gaan. Nu gaan we de zaken in werking laten treden," aldus De Croo, die erop wijst dat de regio's de activering op zich zullen nemen.

    Dat er te weinig naar vakbonden zou zijn geluisterd, noemt De Croo een "unfaire redenering". "Het alternatief dat zij hadden heeft nu een nieuwe dimensie, we gaan 55-plussers op een andere manier aan een job helpen dan iemand die begint naar werk te zoeken." Over de uitspraken van N-VA-voorzitter De Wever zei De Croo dat "elke vogel zingt zoals hij gebekt is".

    Almaci: "Regering-Michel is roekeloos"

    "De federale regering heeft een serieuze kans gemist op sociale vrede". Zo reageert Groen-voorzitster Meyrem Almaci na de reacties van de vakbonden. Almaci verwijt de regering-Michel een "roekeloze houding". Nu ABVV en ACLVB de aanpassingen van de regeringen verwerpen en ACV extra verduidelijkingen vraagt, is het voor Groen duidelijk dat de regering een kans op sociale vrede "verknoeid" heeft. Kamerfractieleider Kristof Calvo: "De regering heeft haar kans op sociale vrede gemist. Oudere werknemers moeten nu langer beschikbaar zijn. Maar de vraagt blijft wel: voor welke jobs? Op dat vlak ligt er niets op tafel".

    Groen-voorzitter Meyrem Almaci is vooral kritisch voor de houding van N-VA. "De N-VA wil blijkbaar niet dat werkgevers en werknemers samen de eenzijdige regeringsmaatregelen bijsturen. Uiteraard moeten regering en parlement volop hun rol kunnen spelen. Maar het primaat van de politiek is geen dictaat van de politiek. Daar lijkt de N-VA steeds meer op aan te sturen"

    11-03-2015 om 14:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ABVV keurt voorstel regering brugpensioen af

    ABVV keurt voorstel regering brugpensioen af

    De ploeg van de NVA moet verdeinen , en Mr De Wever bol het af bende gangsters

    ABVV keurt voorstel regering brugpensioen af

    De ABVV-achterban aanvaardt de wijzigingen van de regering voor de activering van bruggepensioneerden niet. Dat bleek na een stemming vandaag. Er komt een actieplan vanaf woensdag.

    De sociale partners kwamen vanochtend samen in de Groep van Tien om het compromisvoorstel van de regering over de eindeloopbaan te bekijken. De vakbonden toonden daarbij weinig enthousiasme voor de ‘aangepaste beschikbaarheid’ die de regering bedacht voor bruggepensioneerden.

    Het ABVV legde het voorstel voor aan de leden, die het afkeurden. Er werd daarop een actieplan aangekondigd, dat woensdag al aanvat. Dan is er de gezamenlijke betoging van de drie vakbonden in Brussel.

    De christelijke vakbond ACV en de liberalen van het ACLVB leggen de aanpassingen morgen aan hun achterban voor, maar ook die leken niet enthousiast. ‘Ik stel vast dat deze regering een één en ondeelbaar akkoord toch niet respecteert’, zei ACV-voorzitter Marc Leemans. Ook Jan Vercamst van de liberale vakbond zei dat de aanpassing moeilijk kan liggen, gezien de huidige socio-economische toestand.

    10-03-2015 om 21:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    09-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V wil verplicht geboorteverlof voor vader

    CD&V wil verplicht geboorteverlof voor vader

    Dat gaat de gek De Wever niet graag horen 

    CD&V wil verplicht geboorteverlof voor vader

    Om de ‘zorgkloof’ in gezinnen te verkleinen, dient CD&V een wetsvoorstel in dat vaders en meeouders verplicht om hun geboorteverlof op te nemen. Dat moet ook eventuele druk op werknemers wegnemen.

    Het zogeheten ‘vaderschapsverlof’ is goed ingeburgerd in ons land, maar toch maakt een substantieel deel van de vaders en meeouders geen gebruik van het recht. Dat stellen kamerleden Els Van Hoof, Sonja Becq en Nahima Lanjri (allen CD&V) vast en wordt gestaafd door een enquête van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM). Het Instituut ondervroeg in 2010 ruim achthonderd vaders, een op de vijf bleek toen helemaal géén geboorteverlof op te nemen. Tel daarbij de vaders op die slechts enkele dagen thuisblijven, en je komt aan bijna 45 procent.

    Elke vader of meeouder heeft recht op tien dagen geboorte­verlof. De eerste drie dagen worden volledig uitbetaald door de werkgever, voor de volgende zeven dagen ontvang je van het Riziv een uitkering die 82 procent van het brutoloon bedraag

    ‘Als reden voor de on(der)benutting van het recht op tien dagen vaderschapsverlof, geeft men meestal “het werk”, of “de werkgever” op’, verduidelijkt Van Hoof. ‘Vaders en meeouders hebben schrik voor negatieve reacties, denken dat hun werkgever het verlof zal weigeren, stappen mee in de traditie van het bedrijf dat er gewoon wordt doorgewerkt, vrezen ook mooie promotiekansen of hun job te verliezen.’

    Dat laatste zou nochtans niet mogen: wie gebruikt maakt van het geboorteverlof, is sinds 2011 beschermd tegen ontslag

    Sneller naar huis

    De christendemocraten willen het verlof in de toekomst verplichten, om mogelijk te maken dat vaders en meeouders evenveel zorgtaken in het gezin kunnen opnemen, en om te beletten dat er druk wordt uitgeoefend op werknemers om het niet op te nemen. ‘De tijd is er rijp voor’, zegt Van Hoof. ‘Al in 2008 bleek uit de hoorzittingen in de Senaat omtrent thematische verloven dat een verplichting ­privé leidt tot meer gelijkheid, en dat ze jobchantage kan vermijden.’

    09-03-2015 om 22:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan recht naar de afgrond als sociaal akkoord verworpen wordt

    We gaan recht naar de afgrond als sociaal akkoord verworpen wordt

    Er zijn geen jobs genoeg nu niet morgen niet stop met lullen ,die man leeft in een droom zet de jeugd aan het werk en laat de ouderen met rust burgemeester!

    u zou de vakbonden graag zien verdwijnen IN BELGIE

    Ja Bartje voel je de afgrond op u afkomen uw regering op hun bek gaan en wie zou daar nu de schuldige van zijn denkt u ja u hebt het goed geraden de NVA

    Wil er iemand opwijze dat bdw de eer voor zich zelf houd en de sterker ook uittrekt!

    Muil toe gij , Je hebt niks te zeggen ! Hou u bezig me u Antwerpen , hypocriet ventje !

    En daar is calimero weer , het is zijn schuld weer niet , weg met deze regering , zo snel mogelijk aub

    Het "zou heel onverantwoordelijk zijn" indien de sociale partners het akkoord zouden verwerpen dat de federale regering heeft gemaakt over de eindeloopbaan en de aangepaste beschikbaarheid van nieuwe bruggepensioneerden. Daarvoor heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever zondag in VTM Nieuws gewaarschuwd. 

    Volgens De Wever toont de regering zich strenger dan de sociale partners in haar aanpak van de eindeloopbaan, maar minder streng dan in het regeerakkoord was vooropgesteld. "De vakbonden zijn heel sterk in dit land. Je moet altijd een toegeving doen", klonk het.
        
    De regering moet echter opkomen voor "het algemene belang" en een verwerping van het vrijdag gesloten akkoord zou volgens De Wever dan ook "heel onverantwoordelijk" zijn. De omslag naar langer werken is volgens de N-VA-voorzitter van cruciaal belang. Zo niet gaan we "recht naar de afgrond", aldus De Wever, die hoopt een "heet voorjaar" te vermijden. De regering ontmoet vanavond de sociale partners.
        
    De Wever sprak zich ook uit over de onenigheid onder de meerderheidspartijen over een indexsprong voor de huurprijzen. Met het verzet tegen zo'n indexsprong kant N-VA zich volgens de voorzitter tegen een "onverstandige" en "asociale" maatregel en wil de partij zowel verhuurders als de zwakkeren beschermen.
        
    De Wever hoopt alvast dat de spanningen in de meerderheid beter onder controle gehouden kunnen worden. "De sociaal-economische toestand ligt aan de basis van die spanningen", zegt hij. "Die vereist dat er zware besparingen nodig zijn, en dat is nu eenmaal nooit makkelijk. De regering-Michel boekt mooie resultaten, maar niemand praat daarover. Het gaat voortdurend over akkefietjes. We zouden compromissen moeten kunnen sluiten voor alles in de krant komt, en ik betreur dat het niet gebeurt."

    Op de suggestie om één en ander dan met Peeters uit te klaren, antwoordt De Wever: "Wie zegt dat ik dat niet doe? Langs Franstalige krant heeft de MR zich als enige regeringspartij goed genesteld. In Vlaanderen hebben we concurrenten die samen in de meerderheid zitten. Ik wil mijn uiterste best doen om de plooien glad te strijken, maar men moet met twee zijn om de tango te dansen."

    09-03-2015 om 13:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    08-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het brugpensioen een regeringscrisis waard? - Fabian Lefevere

    Is het brugpensioen een regeringscrisis waard? - Fabian Lefevere

    Kennisoverdracht is mooi op papier, maar wie gaat dat betalen?
    Ik denk niet dat veel KMO's staan te springen om die extra kracht(en) te betalen. In de meeste gevallen draaien werknemers gewoon mee in de productie tot de laatste dag voor het (brug)pensioen.

    In het conflict over het brugpensioen botst de centrumrechtse regering op haar eigen limieten. Ze staat voor een haast onmogelijke keuze: volgt ze het regeerakkoord, dan breekt weer sociale onrust uit. Geeft ze toe aan de bonden, dan ondergraaft ze haar eigen project. Michel I maakt de meest existentiële periode uit haar (voorlopig nog korte) bestaan mee. Maar zijn de brugpensioenen zo’n crisis wel waard?

    Politieke ruzies hadden we genoeg in het nabije verleden. Correcter is om te zeggen: de regeringspartners rolden de jongste maanden permanent vechtend over straat. Ditmaal klinkt op het trottoir van de Wetstraat minder kabaal dan gebruikelijk, maar misschien is net dàt het onheilspellende. Want premier Michel staat voor het uur van de waarheid, met later deze maand nog een aartsmoeilijke begrotingscontrole op de agenda.

    Tot 65 beschikbaar

    Wat is het probleem? De regering maakte zich sterk dat ze het systeem van de brugpensioenen – of het SWT, Stelsel Werkloosheid met (bedrijfs)Toeslag – eens en voorgoed zou hervormen. Behalve het aanscherpen van de leeftijdsgrens, was ook de activering van de werklozen daarin een cruciale factor. Het plan was iedereen tot zijn of haar 65ste beschikbaar te houden voor de arbeidsmarkt. Zelfs zij die nu al met brugpensioen zijn.

    Dat plan wordt doorkruist door de sociale partners. Werkgevers en bonden stonden de voorbije maanden met getrokken messen tegenover elkaar, maar in dit dossier kwamen ze verbazingwekkend snel tot een akkoord. De bottom line daarvan: wie met nieuwjaar al met brugpensioen was, wordt met rust gelaten. De nieuwelingen in het systeem hoeven enkel nog passief beschikbaar te zijn: ze hoeven niet zelf actief op zoek naar een job, maar moeten wel op een aanbod ingaan (een aanbod dat er toch niet is).

    De bonden hebben een trofee nodig

    Voor de bonden was die overwinning bittere noodzaak: deze trofee hadden ze nodig na de verloren discussie over de indexsprong. Zeker om de geloofwaardigheid bij de achterban te vrijwaren, voor wie dit zo mogelijk het allerbelangrijkste dossier is, nog meer zelfs dan een vermogenswinstbelasting of een indexsprong. De contractbreuk van de overheid – zoals de bonden dat zien – lag hen erg zwaar op de maag, en heeft ook wel zware implicaties voor wie erdoor getroffen wordt.

    Ook voor de werkgevers was dit een noodzaak, zij het dat ze ook uit pragmatisme hun handtekening onder het akkoord zetten. Zij hebben alle baat bij een soepel systeem van brugpensioen: voor hen is het vaak een relatief makkelijke manier om te herstructureren. Bovendien hadden ze geen zin in een nieuwe confrontatie met de bonden – en alle financiële verlies dat daar onvermijdelijk bij hoort. Waarom zouden ze ook? Er is toch amper werk voor die bruggepensioneerden.

    Haaks op het regeerakkoord

    Is de kous daarmee af? Verre van. Dit akkoord druist zo hard tegen het regeerakkoord in, dat het haast wel problemen moét opleveren. Die verlopen langs de stilaan geijkte breuklijn doorheen deze Zweedse coalitie. CD&V wil dat de regering de uitkomst van het sociale overleg respecteert, Open VLD en (bovenal) N-VA willen het regeerakkoord uitvoeren.

    Dus is het dilemma nu: kiezen we voor sociale vrede of houden we vast aan het rechtse hervormingsproject van het regeerakkoord. Want de erg luidruchtige bonden laten er geen twijfel over bestaan dat ze bijzonder actiebereid zijn, en in gemeenschappelijk front zullen optrekken. Tel daarbij nog het vergelijkbare enthousiasme van de overheidsvakbonden – die apart over hun statuut onderhandelen – en de regering dreigt een hete lente tegemoet te gaan.

    Dreigende spagaat voor de N-VA

    Dat brengt N-VA in een haast onmogelijke positie, want stilaan wordt het voor de nationalisten een kwestie van geloofwaardigheid. De partij slaagt er maar niet in om haar verkiezingsslogan – de kracht van verandering, weet u nog wel - in daden om te zetten. Een hervorming van de arbeidsmarkt was hét speerpunt van haar socio-economische programma en de activering van werklozen (ook bruggepensioneerden) was daarin dé grote ambitie.

    In het beste geval realiseert N-VA haar ambities stapje per stapje en bovendien onvolledig. Maar dat kan niet volstaan voor N-VA, dat niet minder dan een big bang in het vooruitzicht stelde. De stap-voor-stap-politiek beschouwen ze bij de nationalisten als een ding uit het verleden. Als een strategie waarmee de “traditionele partijen” met de PS omsprongen, maar niet zij. Ditmaal zou alles anders worden.

    Niet dus, voorlopig. Zelfs zonder de PS aan boord ziet N-VA hoe het klassieke middenveld – dat de partij zo hard onder vuur genomen heeft – weer in vol ornaat opveert. Het is het verfoeide beeld van de achterkamertjes, van waaruit mensen zonder mandaat van de kiezer de democratische besluitvorming niet enkel beïnvloeden maar wezenlijk ombuigen.

    Dat is simpelweg niet te verzoenen met de politieke opvattingen van de modale N-VA’er. Al helemaal niet omdat het zal lijken dat de stilaan heel erg verfoeide CD&V haar slag binnenhaalt als de regering het sociale akkoord volgt.

    Discussie in een vacuüm

    De vraag is of deze kwestie van het brugpensioen wel een existentiële crisis waard is, zeker omdat er straks nog een begrotingscontrole aankomt en er gediscussieerd moet worden over een taxshift. Een voorzichtig antwoord op die vraag: neen. Zolang er geen jobs zijn voor oudere werknemers, speelt de discussie zich in een vacuüm af. Nu komt het er vooral op aan jobs te creëren voor die ouderen, met gerichte loonlastenverlagingen als onderdeel van de taxshift bijvoorbeeld. Want deze kwestie van de bruggepensioneerden is uiteindelijke een symbolische discussie, zoals we er de voorbije maanden al erg veel hebben gehad. Maar in de Wetstraat betekent zoiets niet noodzakelijk dat daarmee rationeel wordt omgesprongen.

    08-03-2015 om 22:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boko Haram zweert trouw aan IS

    Boko Haram zweert trouw aan IS

    Tsja, soort zoekt soort, niks nieuws onder de zon

    Om even stil van te worden.

    n

    De Nigeriaanse terreurorganisatie Boko Haram heeft in een audioboodschap trouw gezworen aan Islamitische Staat (IS). Dat melden internationale media.

    In de opname belooft Abubakar Shekau, de leider van het islamistische Boko Haram, getrouwheid aan Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van het al even extremistische IS.

    De boodschap werd verspreid via het Twitter-account van Boko Haram. De authenticiteit ervan kon evenwel nog niet worden nagegaan, zo benadrukt BBC News.

    De aanvallen van Boko Haram hebben sinds 2009 al aan meer dan 13.000 mensen het leven gekost. Boko Haram wil, naar analogie met IS, een eigen islamitische staat oprichten in het noorden van Nigeria. De terreurorganisatie controleert momenteel steden in een gebied dat ongeveer even groot is als België.

    08-03-2015 om 10:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    07-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdachte van zuuraanval Delhaize opgepakt in Frankrijk

    Verdachte van zuuraanval Delhaize opgepakt in Frankrijk

    Verdachte van zuuraanval Delhaize opgepakt in Frankrijk

    In Frankrijk is een man opgepakt in het onderzoek naar de aanval twee weken in een winkel van Delhaize in Antwerpen. Het zou gaan om een Nederlander. Bij de aanval in het warenhuis werd zuur naar een poetsvrouw gegooid. Zij raakte zwaargewond.

    Er is een mogelijke verdachte opgepakt van de zuuraanval op een Antwerpse Delhaize. Dat meldt het Brusselse parket. De verdachte werd volgens VTM Nieuws vrijdagmiddag opgepakt bij een verkeerscontrole in Frankrijk. Bij een grondige onderzoek van zijn wagen werden er elementen teruggevonden die hem kunnen linken aan de zuuraanval in Antwerpen. Het parket wil niets kwijt over wat er precies gevonden is, maar volgens bronnen dicht bij het onderzoek gaat het onder meer om een wapen en zuur.

    Warrige dreigmails

    Op 8 december kregen winkelketen Delhaize en persagentschap Belga al een eerste dreigmail. Dat is bijna drie maanden voor de aanval met zuur, op 20 februari, in de Antwerpse Museumstraat. Daarbij raakte een 52-jarige poetsvrouw zwaargewond. Het slachtoffer belandde in een coma, maar is intussen wel aan de beterhand.

    De zuurgooier schreef zijn dreigmails in het Engels en ondertekende met een fictieve Arabische voornaam en westerse achternaam. In de berichten gaf hij aan uit te zijn op geld. Beelden van de man waren er in overvloed. Binche, La Louvière, Seneffe, Manage, Waterloo, Brussel, Ukkel, Ruisbroek, Linkebeek, het zijn allemaal locaties waar hij de voorbije weken de stand van zijn ING-bank­rekening ging checken.

    In Linkebeek werd hij het scherpst in beeld gebracht: blanke man, 40 tot 50 jaar oud, kort bruin haar, licht ­kalend. Aan zijn handen latex handschoenen om geen sporen na te laten. Vreemd, want hij stond wel herkenbaar op de camerabeelden.

    Niet te traceren

    De zuurgooier bezorgde ook de informaticaspecialisten van het gerecht kopzorgen. Zij botsten steevast op een ‘gebetonneerd IP-adres’. De man opereerde via Darknet en andere geëncrypteerde kanalen en leek niet te traceren.

    Na de aanval in Antwerpen stuurde de man nog een mail waarin hij de verantwoordelijkheid opeiste. Het gerecht verspreidde een opsporingsbericht en er werden een aantal tips onderzocht, maar die leidden niet tot een doorbraak. Nu lijkt het er op dat de zuurgooier zelf tegen de lamp is gelopen bij een toevallige politiecontrole.

    07-03-2015 om 20:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    06-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amnesty International hekelt overbevolking Belgische gevangenissen

    Amnesty International hekelt overbevolking Belgische gevangenissen

    Amnesty International hekelt overbevolking Belgische gevangenissen

    Mensenrechtenorganisatie Amnesty International blijft bezorgd over de structurele overbevolking en de slechte materiële omstandigheden in de Belgische gevangenissen. In haar jaarrapport over de mensenrechten in 2014 roept de organisatie de overheden in België ook op om geweld tegen vrouwen gecoördineerd en efficiënt aan te pakken.

    We maken ons blijvend zorgen over de Belgische gevangenissen’, aldus directrice Karen Moeskops van Amnesty International Vlaanderen. Die overbevolking is vaak ook ‘de oorzaak van nieuwe mensenrechtenschendingen’. Amnesty stelt dat in maart 2014 de gevangenisbevolking 22 procent hoger lag dan de capaciteit. Het gaat dan om 11.769 gedetineerden, terwijl er slechts plaats is voor 9.592. Bij die cijfers is de gevangenis van Tilburg inbegrepen.

    De organisatie staat niet alleen in die kritiek. In januari 2014 tikte bijvoorbeeld ook het VN-Comité tegen Foltering België daarvoor op de vingers.

    Moeskops zegt dat er meer moet gebeuren dan alleen maar nieuwe gevangenissen bijbouwen. Zij pleit voor een globaal plan van aanpak rond het gevangeniswezen, met bijvoorbeeld alternatieve straffen zoals het dragen van een enkelband. Ook moet de voorhechtenis herbekeken worden.

    Amnesty hekelt, net als ook het VN-Comité, dat geïnterneerden in reguliere gevangenissen worden opgesloten. Voor 2014 zaten 1.100 geïnterneerden in een reguliere gevangenis, aldus Moeskops. Die geïnterneerden krijgen daar niet de nodige zorg, stelt de organisatie.

    Geweld tegen vrouwen

    In het jaarrapport stelt de organisatie onder meer ook geweld tegen vrouwen aan de kaak. Zo zijn er acht aangiften wegens verkrachting per dag, maar dat is volgens Moeskops nog maar ‘het topje van de ijsberg’. Uit een eigen nationale enquête in februari 2014 bleek dat een kwart van de Belgische vrouwen ooit door haar partner is gedwongen tot seksuele betrekkingen. Ook bleek dat 13 procent van de ondervraagde vrouwen door iemand anders dan hun partner is verkracht.

    Amnesty vraagt een gecoördineerde aanpak van die vormen van geweld. Wel stelt Amnesty het gevoel te hebben dat de politiek beseft dat er iets aan moet gebeuren

    06-03-2015 om 21:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coalitiepartners boos op N-VA na 'lek' in commissie radicalisering

    Coalitiepartners boos op N-VA na 'lek' in commissie radicalisering

    Eens te meer profileert NVA zich als een onbetrouwbare, opportunistische partner die het pure eigenbelang van haar mandatarissen voorop stelt. Walgelijk.

    Dit is een klucht van een regeering ik word daar maar echt misselijk van

    NVA totaal onbekwaam

    CD&V en Open Vld zijn boos op Nadia Sminate (N-VA), voorzitster van de Vlaamse parlementscommissie voor de bestrijding van gewelddadige radicalisering. De bedoeling was dat de commissie voor Pasen met een resolutie over de aanpak van de radicalisering zou komen, over de grenzen van meerderheid en oppositie heen. Sminate trok echter naar de kranten van Mediahuis met haar eigen conclusies na vier weken van hoorzittingen.

    "Dit is ongepast en ongezien", zegt Jo De Ro van Open Vld. "We zitten in een zeer moeilijke fase in de onderhandelingen, die enkel kan lukken als het gesprek in een sereen klimaat verloopt."

    Ook Ward Kennes van CD&V is boos op Sminate. "Er was gisteren afgesproken dat we niet zouden communiceren en enkele weken in de luwte aan een gedragen tekst zouden werken", zegt hij. "Dit is zo'n gevoelig thema, waarin de politici zich als grote mensen moeten gedragen. De voorzitster zou een voorbeeldfunctie moeten hebben."


    "Carrière lanceren"

    Bij de oppositiepartijen valt de demarche van Sminate evenmin in goede aarde. "Dit is een schot voor de boeg en dan nog een slecht schot ook. Van een voorzitter mag je toch terughoudendheid verwachten en geen politieke profilering", zegt Elisabeth Meuleman van Groen, ondervoorzitster van de commissie. "Blijkbaar heeft de commissie radicalisering voor N-VA als belangrijkste bedoeling de carrière van Sminate te lanceren", stelt Vlaams Belang.

    Toch hopen CD&V en Open Vld dat het belang van het thema de politieke commotie zal overstijgen en dat er nog een door iedereen gedragen resolutie kan worden opgesteld. "Ik geloof dat het nog mogelijk is", zegt Jo De Ro. "70 tot 80 procent van de aanbevelingen worden gedragen door het hele parlement. De oppositie begrijpt dat het onderscheid met de meerderheid op dit moment ondergeschikt is."

    De commissie hoopt nog voor Pasen met een gezamenlijk voorstel voor de bestrijding van de radicalisering naar buiten te komen.

    06-03-2015 om 11:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    05-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syriëstrijder op France2: We zullen België vernietigen

    Syriëstrijder op France2: We zullen België vernietigen

    Jihadist Tarik Jadaoun, beter bekend als Abou Hamza Al-Belgiki, zegt vanavond in een reportage op France2 dat hij wil terugkeren naar ons land om aanslagen te plegen. "We zullen België vernietigen", dreigt de terrorist uit Verviers.

    De Franse journalist Romain Boutilly en zijn cameraman Benjamin Poulain hebben wekenlang ons land doorkruist voor het duidingsprogramma Complément d'enquête op France2. Ze wilden eens kijken hoe België de jihadistische terreurdreiging aanpakt, zowel op het vlak van repressie als van preventie. De reportage van een kwartier wordt vanavond uitgezonden.

    Een van de opmerkelijkste passages is die met de terrorist Tarik Jadaoun aka Abou Hamza uit Verviers. Hij begint meteen te dreigen, schrijft LaCapitale.be: "Jullie zullen nooit veilig zijn. Weet dat jullie dan wel kunnen slapen maar dat er broeders zijn die zich overal ter wereld schuilhouden. Ze wachten op hun bevel en zullen dan aanvallen."

    05-03-2015 om 21:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6,5 miljoen euro om Antwerpen bekender te maken in het buitenland

    6,5 miljoen euro om Antwerpen bekender te maken in het buitenland

    Daar heeft die zot geld voor Antwerpen is bekend geoeg met zo ene LUL als jij

    6,5 miljoen euro om Antwerpen bekender te maken in het buitenland

    Antwerpenaren zijn atypische mensen. De keuze om onze stad te promoten met het woord Atypisch is dan ook toepasselijk”, zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA).

    In een pop-up op de Antwerpse Frankrijklei, werd woensdagavond de nieuwe externe stadscampagne gelanceerd. Met Atypisch trekt Antwerpen zowel naar het binnen- als naar het buitenland. “De bedoeling is om zowel bedrijven als ‘brains’ te overtuigen om naar onze stad te komen”, zegt De Wever.

    Dat gebeurt letterlijk met een zeer atypische campagne. In filmpjes worden klassiekers zoals het MAS en de kathedraal op een eigentijdse manier getoond. Maar komen ook doodgewone plekken aan bod. De boodschap is dat Antwerpen een verrassende en inspirerende stad is, wat uit

    het beeld ook moet blijken.

    “Uit onderzoek blijkt dat Antwerpen in het buitenland relatief onbekend is. Maar wie hier geweest is, sluit de stad voor altijd in zijn of haar hart. We zijn een kleine stad, die heeft wat een metropool ook heeft”, vindt de burgemeester.

    De start van de externe campagne kost 290.000 euro. Daarin zitten onder meer affiches, canvassen en een promofilm van de Antwerpse regisseur Bülent Öztürk. De volgende drie jaar wordt er nog eens bijna 6,5 miljoen euro uitgetrokken om de campagne uit te rollen. Een bescheiden bedrag in vergelijking met de budgetten in buitenlandse steden.

    05-03-2015 om 13:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    04-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACV voert de druk op de regering-Michel op

    ACV voert de druk op de regering-Michel op

    Michel is even rot als de Wever

    De regering moet het ontwerpakkoord van vakbonden en werkgevers over bruggepensioneerden en oudere werklozen volledig uitvoeren. Dat heeft ACV-voorzitter Marc Leemans gezegd in "De wereld vandaag" op Radio 1. Op die manier houdt hij de druk op de ketel bij de ferderale regering, die vanmorgen besliste om een beslissing naar vrijdag - of misschien wel op de lange baan - te schuiven.

    Voor Leemans kan er geen twijfel over bestaan. "Dit is een voorstel, nee een akkoord onder alle sociale partners. De werkgevers beseffen maar al te goed dat dit ook in het belang van de werknemers in hun eigen ondernemingen is. Dit is het resultaat va overleg waar iedereen achter staat.

    De ACV-voorzitter kan niet appreciëren dat er nu weer nieuwe obstakels zouden worden opgeworpen. "Een regering die zegt dat het over leg alle kansen krijgt en ruimte krijgt, moet ook de resultaten van dat overleg respecteren. Er is een uitgestoken hand geweest. Men mag nu geen vuist maken naar het resultaat van dat overleg."

    "Het akkoord is één en ondeelbaar en moet integraal worden uitgevoerd", zegt Leemans. "Als dat niet gebeurt, kiest de regering voor sociale onrust en heel veel sociaal moeilijke momenten de komende dagen." De vakbondsleider verwijst expliciet naar de pensioendiscussie.

    Ook de socialistische en liberale vakbond rekenen erop dat de regering het akkoord zal uitvoeren. De regering zelf wil het voorstel van vakbonden en werkgevers eerst grondig bestuderen en gaat pas vrijdag een antwoord geven. Aan vakbondszijde vreest men nieuwe obstakels.

    04-03-2015 om 22:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    03-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke vertrouweling Elio Di Rupo stapt op na belastingschandaal

    Belangrijke vertrouweling Elio Di Rupo stapt op na belastingschandaal

    Spijtig genoeg is hij niet alleen. Hij had er voor hem die net hetzelfde deden, die het nu NOG doen en in de toekomst zullen blijven doen. Het verhaal van de melk en de kat.

    Onze Elio wist natuurlijk van niks...

    Het lijkt erop dat een onthulling over zijn Luxemburgse vennootschap hem de doodsteek gaf

    Luc Joris, een vertrouweling van PS-voorzitter Elio Di Rupo, heeft plots al zijn mandaten neergelegd. Volgens De Tijd deed zijn financieel adviesbureau, met een hoofdzetel in Luxemburg, hem de das om.

    De man oefende verschillende mandaten uit voor de PS. Hij zetelde zo onder meer als bestuurder bij allerlei overheidsbedrijven als de NMBS, de Waalse investeringsmaatschappij SRIW en FN Herstal. Afgelopen donderdag zette hij plots al die activiteiten stop.

    Officieel gaf Joris er om "persoonlijke reden" de brui aan, maar het lijkt erop dat een onthulling over zijn Luxemburgse vennootschap hem de doodsteek gaf. Vorige week kwam Le Soir Magazine met de primeur dat de man met zijn consultancybedrijf Bremco Management een zetel in Luxemburg heeft, om fiscale redenen. Zo zou hij flink belastingen kunnen ontwijken.

    Als oppositiepartij trekt de PS keihard van leer tegenover fiscale optimalisatie en belastingontwijking. Dat iemand uit de eigen rangen zich aan die praktijken waagt, is uiteraard not done.

    De oud-premier ontkent tegenover L'Echo elke betrokkenheid. "Elio Di Rupo was niet op de hoogte van het bestaan van zo'n vennootschap", zegt zijn woordvoerder. "De partij heeft op geen enkele manier Joris gevraagd een stap opzij te zetten."

    03-03-2015 om 21:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    02-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever heeft mij verzekerd dat ze Peeters niet weg willen

    De Wever heeft mij verzekerd dat ze Peeters niet weg willen

    Politiekers zijn geen ondernemers want ze leven liever van belastingspot en zonder verantwoordelijkheid allemaal zijn . ambtenaren en zo land zal zeker griekenland volgen kan niet anders zijn er teveel die denken dat ze werken maar kosten alleen maar aan land en die die opbrenegen worden te klein . en willen ook allemaal politieker worden zonder verantwoordelijkheid rijk worden belgie o zijn best

    Het enige waar deze regering goed in is, alle verkiezingsbeloften negeren. Het vertrouwen breken, overal onder het mon van "we bekijken het wel" contractbreuk plegen, op alles en nog wat . Alle mensen uitpersen, zeker niet ingaan wat de burger wil. Deze (onmenselijke)regering mag gerust vertrekken. CD&V heeft de sleutel in handen.

    Blijkbaar heeft de Wever het voor het zeggen vanuit Antwerpen . gewoon opdoeken die regering

    Beke geloof hem niet de wever hij zegt dat hij peeters . niet weg wil hij zal peeters het moe maken tot hij er mee stopt kent u het gezicht van nva en zeker bdw nog niet . nva zakken vullers en onruststokers

    Dit wil dus zeggen dat De Wever Peeters ABSOLUUT weg wil. Want een grotere hypocriet dan De Wever heeft dit land al lang niet meer gekend. Let maar op.

    Neem allemaal u boekje van de vakbond en sluit u aan bij het abvv, ze zullen dan wel wakker schieten de tjeeve, de stekker zou er vlug uit zijn.

    CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft kritiek op het beeld dat sommigen schetsen van vicepremier Kris Peeters als "onruststoker". Volgens Beke moet men kijken naar de resultaten, zoals het bereikte sociaal akkoord en de oplossing voor de mantelzorgers.

    De CD&V-voorzitter heeft over de kwestie ook gebeld met N-VA-voorzitter Bart De Wever. "Die heeft mij verzekerd dat zij Peeters niet weg willen. Voor mij is de zaak daarmee gesloten", aldus Beke in het VTM NIEUWS.

    'Ruziemaker'

    De CD&V-voorzitter is niet te spreken waarop minister van Werk Kris Peeters de voorbije weken aangevallen werd. Beke is het beu dat Peeters steevast wordt afgebeeld door N-VA als 'ruziemaker'

    Beke: "Er is een Chinees spreekwoord dat zegt: 'Terwijl de wijze met zijn vinger naar de sterren wijst, kijken de idioten naar de vinger. Deze regering moet naar de sterren kijken."

    Sociaal overleg
    "Ik heb mijn bedenkingen gehad op de manier waarop men de voorbije weken Kris Peeters heeft neergezet als ruziestoker." Beke benadrukt dat Peeters net het sociaal overleg heeft mogelijk gemaakt. "Hij heeft toegelaten dat er een akkoord tussen werkgevers en werknemers is gekomen. Het is ook hij geweest die voor een oplossing voor de mantelzorgers heeft gezorgd."

    Indexsprong
    De CD&V-voorzitter bevestigde verder nog eens dat het voor zijn partij belangrijk is om de huurprijzen te blokkeren in combinatie met de indexsprong. "Het is logisch dat als je een inspanning vraagt van mensen die werken, dat je dat ook vraagt aan mensen die huiseigenaar zijn. Ik vind het belangrijk dat het rechtvaardigheidsgevoel gedeeld wordt door iedereen."

    Uplace
    Ook het heikele dossier van het winkelcomplex Uplace kwam aan bod. "Het is vandaag nog niet 100 procent zeker dat Uplace er komt", stelt CD&V-voorzitter in 'De Zevende Dag'. Projectontwikkelaar Bart Verhage zei vrijdag nog overtuigd in 'De Tijd' dat Uplace er sowieso komt. Maar Wouter Beke vindt dat voorbarig. "Bart Verhaeghe spreekt een beetje voor zijn beurt", legt Beke uit. "De Vlaamse regering kan dat op dit moment niet met zekerheid zeggen. We moeten het openbaar onderzoek afwachten en op het einde van het proces wordt een beslissing genomen."

    02-03-2015 om 13:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bucht

    Bucht van Belgié

    02-03-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leugens van de NVA

    De leugens van de NVA

    02-03-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nemtsov gedood om onthullingen over Oekraïne

    Nemtsov gedood om onthullingen over Oekraïne

    Waarom Porosjenko, OVSE en EU niet onmiddellijk én onomstotelijk Poetin schaakmat hebben gezet door te bewijzen dat hij MH37 neerhaalde? Omdat ze het zélf gedaan hebben misschien? Weer erg zwak om nu Nemtsov te recupereren tot eigen voordeel, terwijl zo'n figuur om 101 redenen kan opgeruimd zijn. Ik hoor enkel verklaringen, verdachtmakingen, wat schelden, wat veronderstellingen enz. om Poetin zwart te maken, maar tot nu toe NIET 1 BEWIJS. Vreemd én zwak voor clubs als EU, NAVO, OVSE e.a.

    De zittende regering is met geweld aan de macht gekomen. Is iedereen dat vergeten?

    Dat is in opdracht van Poetin wie dat niet geloofd is gek.

    De Russische oppositieleider Boris Nemtsov is gedood omdat hij van plan was informatie te onthullen over de Russische betrokkenheid bij het conflict in Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense president Petro Porosjenko vandaag gezegd.

    Porosjenko sprak Nemtsov naar eigen zeggen enkele weken geleden over de kwestie. De Rus zou toen hebben gezegd dat hij met "overtuigend bewijs" wilde komen over de betrokkenheid van Russische troepen bij de onrust in Oekraïne. "Boris was niet bang, maar zijn beulen wel. Ze hebben hem gedood", zei de Oekraïense president.

    De Russische oppositieleider Ilja Jashin bevestigde dat Nemtsov werkte aan een rapport over de Russische rol in het conflict. Kiev en het Westen beschuldigen Moskou van het bewapenen en financieren van pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Het Kremlin ontkent dat.

    "Gedood door het regime"

    Ruslands bekende oppositieleiders Michail Chodorkovski, Gary Kasparov, Aleksej Navalny en Ilja Jashin hebben vandaag geschokt gereageerd op de moord op oppositiepoliticus Boris Nemtsov in Moskou. "Ik betwijfel of Poetin het bevel heeft gegeven. Hij heeft wel voor een klimaat gezorgd dat dit soort moorden mogelijk maakt", aldus Kasparov tegen Russische media.

    "Niemand weet zeker wie de trekker heeft overgehaald, maar hij is gedood door het regime", aldus Kasparov. 

    Chodorkovski spreekt van een "haatklimaat". "Al meer dan een jaar laten televisiebeelden ons alleen maar haat zien. En nu zoekt iedereen, van de blogger aan zijn bureau tot president Poetin, naar vijanden en beschuldigen ze elkaar. Wat is er mis met ons?"

    Aleksej Navalny hoorde van de moord in de gevangenis waar hij een korte straf uitzit. "Dit is een vreselijke tragedie en een verlies voor ons allen", zei hij. Navalny heeft de rechter gevraagd of hij dinsdag bij de begrafenis van Nemtsov aanwezig mag zijn.


    Nemtsov was van 1997 tot 1998 vicepremier van Rusland onder president Boris Jeltsin. Hij werd later vooral bekend als oppositiefiguur en fel tegenstander van Poetin.

    Gisteravond laat werd hij doodgeschoten op een brug nabij het Kremlin. Volgens de autoriteiten zijn er zeker zeven kogels op hem afgevuurd vanuit een auto. Er waren op dat moment drie witte auto"s op de brug. De politie heeft zeker twee van de wagens getraceerd, maar de bestuurders zouden niets met de schietpartij te maken hebben. In het huis van Nemtsov wordt gezocht naar mogelijke aanwijzingen voor de moord.

    Auto gevonden

    In het centrum van Moskou is een auto gevonden die mogelijk is gebruikt bij de moord op Nemtsov. Het gaat om een witte auto met kentekenplaten uit Ingoesjetië, een Russische autonome republiek in de Kaukasus. Dat melden Russische media vandaag

    De auto was achtergelaten vlak bij het metrostation Smolensk, zo'n 2,5 kilometer van de plek waar Nemtsov werd doodgeschoten. De politicus zou vanuit een witte auto zijn doodgeschoten. De politie heeft de omgeving afgezet en doorzoekt de wagen.

    Eerder had de politie twee andere auto's opgespoord, maar de bestuurders bleken niets met de schietpartij te maken te hebben. Er wordt nog naar twee andere auto's gezocht, aldus de Russische zender LifeNews op gezag van politiebronnen. Op camerabeelden is te zien welke auto's er ten tijde van de schietpartij reden op de brug waar de moord plaatsvond.

    Motief

    "Er is geen enkele twijfel dat de misdaad zorgvuldig gepland is, net als de plaats die voor de moord is gekozen", stelt het Russische onderzoekscomité in een persbericht. Nemtsov is omgebracht op een brug vlakbij het Kremlin en de Sint-Basiliuskathedraal, in hartje Moskou.

    Het onderzoeksteam houdt rekening met verschillende motieven voor de moord. Mogelijk is hij vermoord door mensen die "geen middel schuwen om hun politieke doelen te bereiken". Daarmee wordt gehint op mogelijke betrokkenheid van leden van Nemtsovs eigen partij, die oppositie voert tegen de regering van Russische president Vladimir Poetin.

    Er wordt ook rekening gehouden met een mogelijke wraakactie van islamisten. Nemtsov zou zijn bedreigd door extremisten vanwege zijn veroordeling van terreuraanslagen in Parijs. Verder wil het team niet uitsluiten dat er een verband is met het conflict in Oekraïne of dat het gaat om een afrekening uit het zakencircuit vanwege persoonlijke vetes. 
     
    Het Russische Onderzoeksteam bestaat uit experts van de politie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de veiligheidsdienst FSB.

    Onderzoek

    Nemtsov werd gisteravond laat doodgeschoten op een brug nabij het Kremlin. Volgens de autoriteiten zijn er zeker zeven kogels op hem afgevuurd vanuit een auto. Er waren op dat moment drie witte auto's op de brug. De politie heeft zeker twee van de wagens getraceerd, maar de bestuurders zouden niets met de schietpartij te maken hebben. In het huis van Nemtsov wordt gezocht naar mogelijke aanwijzingen voor de moord.

    Oppositieleden in Rusland vermoeden dat het Kremlin betrokken is bij de moord. Woordvoerder Dmitri Peskov van president Vladimir Poetin spreekt dat tegen. Nemtsov zou geen directe bedreiging zijn voor de macht in Rusland. 

    Volgens oppositievoorman Ilja Jasjin, die Nemtsov twee dagen geleden nog zou hebben gesproken, werkte hij aan een rapport over de Russische rol in het conflict in Oost-Oekraïne. Hij had bewijsmateriaal verzameld om aan te tonen dat Rusland de gewapende afscheidingsbeweging daar rechtstreeks steunt, zei Jasjin op Echo Moskvy. De regering in Moskou ontkent tot dusver stellig dat zij de rebellen steunt.

    Bloemen

    Inwoners van de Russische hoofdstad Moskou hebben vandaag bloemen gebracht naar de plek waar oppositiepoliticus en oud-vicepremier Boris Nemtsov werd doodgeschoten. Ondanks de regen zijn veel Moskovieten naar de plek gekomen om steun te betuigen aan Nemtsov, bericht persbureau TASS

    De politicus werd op nog geen honderd meter afstand van het Kremlin en het Rode Plein doodgeschoten op een brug over de Moskourivier. Daar zijn nu vooral witte rozen, anjers en kaarsjes te vinden. Op het plaats delict is ook een foto van Nemtsov en een afbeelding van Jezus neergezet.

    In het oosten van Moskou zou zondag een protestmars zijn tegen het bewind van president Vladimir Poetin. Nemtsov was een van de organisatoren van het protest. De mars is omgezet naar een treurmars door het centrum van de stad. Het stadsbestuur is vanmiddag akkoord gegaan met de nieuwe vorm en plaats van de bijeenkomst. De mars zal 's middags beginnen in Kitai Gorod (de Chinese wijk) en eindigen op de plek waar Nemtsov is omgebracht.
     

    Er zal binnenkort een herdenkingsceremonie plaatsvinden in Moskou. Dat gebeurt waarschijnlijk in het Sacharov-centrum.

     



    01-03-2015 om 21:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!