Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    03-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder Belgen aan het werk

    Minder Belgen aan het werk

    De werkzaamheidsgraad in België daalt. We verliezen terrein binnen Europa.

    In het tweede kwartaal van dit jaar waren er 37.800 minder Belgen aan het werk dan tijdens dezelfde periode in 2014. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Eurostat. De werkzaamheidsgraad in ons land – het aandeel werkenden in de totale bevolking tussen 20 en 64 – is gedaald tot 66,7 procent.

    Dat is slecht nieuws voor de regering, die hoog inzet op de creatie van jobs en die zichzelf in het regeerakkoord tot doel heeft gesteld om de werkzaamheidsgraad tegen het einde van de regeerperiode op te krikken tot 73,2 procent.

    Terreinverlies

    Slecht nieuws komt nooit alleen, want terwijl de werkzaamheidsgraad bij ons daalt, groeit hij in zowat alle landen van de Europese Unie. De gemiddelde werkzaamheidsgraad in de Unie is gestegen tot 69,9 procent. We verliezen dus Europees terrein.

    In een jaar tijd zijn we voorbijgestoken door Polen, Slovakije, Malta, Ierland en Hongarije, landen waar nu een groter deel van de bevolking aan de slag is dan bij ons. België zit bijna in de staart van het peloton. Alleen Roemenië, Bulgarije, Spanje, Kroatië, Italië en Griekenland doen het (veel) slechter.

    De cijfers verbazen omdat andere economische indicatoren wel al op groen staan. Het aantal vacatures en de export stijgen, de Nationale Bank en de Europese Commissie verwachten dit jaar 20.000 tot 23.000 extra jobs en zelfs het aantal werklozen met een uitkeringen daalt. Maar volgens Eurostat betekent dat niet dat het werkelijke aantal werkzoekenden en inactieven – met of zonder uitkering – afneemt, integendeel.

    Tijdelijk?

    De dip in de cijfers kan tijdelijk of toevallig zijn. Een aantal regeringsmaatregelen – indexsprong, loonlastenverlaging – moeten hun effect nog hebben. Het kan dus een kwestie van tijd zijn vooraleer de werkzaamheidsgraad, die al jaren slabakt, stijgt. Voor de oppositie bewijzen de cijfers intussen wel dat maatregelen zoals het beperken van de inschakelingsuitkering helemaal niet activerend werken.

    ‘We moeten nog enkele kwartalen afwachten om te zien of dit beeld klopt’, waarschuwt arbeidsmarktdeskundige Jan Denys van Randstad, ‘maar als het klopt, is dit een erg negatieve trendbreuk.’

    Volgens minister van Werk Kris Peeters (CD&V) moeten hoe dan ook ‘alle zeilen worden bijgezet’ om meer mensen aan de slag te krijgen.

    03-10-2015 om 20:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    02-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever is de stad helemaal niet aan het vergroenen

    “De Wever is de stad helemaal niet aan het vergroenen”

    Van Brempt: “De Wever is de stad helemaal niet aan het vergroenen”

    Op de vastgoedbeurs van VOKA maakte Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bekend dat hij mikt op een groenere stad. Een aankondiging die op scepsis wordt onthaald bij sp.a-fractieleidster in de gemeenteraad Kathleen Van Brempt. “De plotse aandacht van burgemeester Bart De Wever voor groen in de stad is totaal ongeloofwaardig”, zo meldt zij in een persbericht.

    “Meer groen is niet alleen ecologisch, maar houdt ook jonge gezinnen in de stad”, zo motiveerde Bart De Wever het standpunt van het stadsbestuur.

    “Het is me een raadsel waar dit stadsbestuur dan wel bezig is met die vergroening,” reageert Kathleen Van Brempt. “De enige plannen die ik zie, hebben te maken met het uitbreiden van de parkeergelegenheid. De groengebieden die er zijn bijgekomen zijn realisaties van het vorige stadsbestuur en zijn dus de schuld van de socialisten. Nu N-VA aan het stuur zit, wordt een project als Park Spoor Oost omgedoopt tot Parking Spoor Oost, want in de praktijk wordt nagenoeg heel de site verhard om als parking dienst te kunnen doen.”

    ‘Ontpitting’

    Het idee van de zogenaamde ‘ontpitting’, het vrijmaken van binnenruimten tussen gebouwen om daar publieke open ruimte van het maken, heeft de N-VA dan weer gehaald bij de sp.a, zo stelt Van Brempt. “De filosofie van ontpitting werd door ons gelanceerd én in de praktijk gebracht tijdens het vorige bestuur. Ze wordt al in heel wat bouwprojecten toegepast, zoals bijvoorbeeld het Groenkwartier. De filosofie van ontpitting betekent wel dat je een sturende overheid nodig hebt, die ontwikkelaars voorwaarden oplegt. Dit stadsbestuur geeft ontwikkelaars echter volledig vrij spel.”

    “De Wever is helemaal géén voorstander van ontpitting want zijn bestuur werkt die creatie van groene, publieke binnenruimtes actief tegen”, meent Van Brempt. “Het publiek maken van een door huizen omsloten binnengebied en de renovatie tot vernieuwde sociale woningen in wat De Wever “de vergeten stad” noemt, was exact de vraag van het actie comité ‘Red De Fraula’, een gebouw in Borgerhout in eigendom van het OCMW. Maar de huidige meerderheid wilde daar niet op ingaan en zal het pand verkopen voor residentieel wonen.”

    Overkapping

    “Als De Wever het echt meent met vergroening heeft hij daar bovendien de uitgelezen kans voor”, besluit Van Brempt. “Mocht hij kiezen voor de overkapping van de Ring, komt er een gigantisch gebied ter beschikking dat voor een groot deel door groen kan worden ingenomen.”

    02-10-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    01-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet asielzoekers maar N-VA grootste gevaar voor sociale zekerheid

    Niet asielzoekers maar N-VA grootste gevaar voor sociale zekerheid

    De nva is het vergif van ons land

    caroline-copers-algemeen-secretaris-van-het-vlaams-abvv..jpg

    Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV, reageert met afgrijzen op het N-VA-voorstel om asielzoekers pas kindergeld te geven nadat ze minstens vier jaar in België hebben gewoond.

    “Het getuigt van een ontzettend cynisme om dit te verkopen als een maatregel die de sociale zekerheid moet redden, terwijl het over amper 0,1 procent van de totale pot aan kinderbijslagen gaat. Met dit soort rechts-populistische voorstellen profileert de N-VA zich niet alleen op de kap van machteloze en onmondige mensen, ze wil daarmee ook haar eigen asociale besparingspolitiek verdoezelen die het doorsnee Vlaamse gezin jaarlijks vele honderden euro’s kost. Van sociale correcties die de laagste inkomens sparen, hebben we daarbij nog niet veel gezien. Niet de asielzoekers maar de N-VA zelf vormt het grootste gevaar voor de sociale zekerheid.

    Voor ons moet kinderbijslag een recht blijven van elk kind. Kinderbijslag is essentieel om kinderarmoede te bestrijden. Zonder kinderbijslag zou maar liefst 15,4% van de kinderen in armoede leven. Vluchtelingen nog extra barrières opwerpen duwt kinderen en gezinnen bewust in financiële problemen. In haar poging om Viktor Orban te overtreffen vergeet de N-VA dat vele duizenden Vlamingen gelukkig wel voor meer menselijkheid en warmte kiezen. Het Vlaams ABVV brengt graag hulde aan alle solidariteitsinitiatieven die bewijzen dat Vlaanderen geen kille, hardvochtige samenleving is.”

    01-10-2015 om 12:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    30-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armste gezinnen verliezen 525 euro per jaar

    Armste gezinnen verliezen 525 euro per jaar

    De ploeg van de NVA opsluiten dit zijn geen mensen meer maar een bende lafaarts , wij willen een Condor sanitaire voor de NVA

    ‘Armste gezinnen verliezen 525 euro per jaar’

    Het lijkt erop dat de doelstelling om tussen 2007 en 2017 de armoede te halveren helemaal onbereikbaar is geworden. De gevolgen van de besparingen bij de diverse overheden zullen er zelfs nog voor zorgen dat de armste gezinnen netto nog verder zullen inleveren. Dat berekende het samenwerkingsverband Decenniumdoelen 2017 , een groepering van sociale organisaties, ziekenfondsen en vakbonden.

    De Armoedebarometer 2015 geeft weinig hoop. De doelstellingen die het samenwerkingsverband vooropgesteld had tegen 2017, zijn nog lang niet in zicht, op geen enkel levensdomein zo blijkt. ‘Het algemene doel om de armoede op tien jaar tijd te halveren, is ver weg’, zo luidt het. ‘Bovendien geeft het beleid de indruk niet wakker te liggen van dit probleem’.

    De Armoedebarometer 2015 baseert zich op de cijfers van 2013, de meest recente cijfers die verwerkt zijn. Het lichtpuntje is dat de armoedecijfers een stabilisatie tonen van het armoederisico in Vlaanderen. ‘Dat wordt gezien als een overwinning in de strijd tegen de armoede maar als je ziet dat 10,8 pct van de Vlamingen in armoede leeft en dat de kinderarmoede jaar na jaar toeneemt, dan is dat onzin’, zo zei Michel Debruyne van Beweging.net.

    In 2013 werd 11,2 pct van de kinderen in Vlaanderen geboren in een kansarm gezin. Dat is 0,7 pct meer dan in 2012 en de tendens is stijgend. Vooral bij kinderen van niet-Europese moeders is er een groter risico op kansarmoede.

    525 euro

    De verschillende overheden krijgen een veeg uit de pan: ‘Armoede wordt een chronisch probleem. Meer zelfs, de vele nieuwe besparingsmaatregelen zullen de crisis verder uitdiepen’.

    Decenniumdoelen 2017 berekende zelf de impact van de geplande overheidsmaatregelen, zowel de besparingen als de gunstige maatregelen. Een alleenstaande ouder met 1 kind die met een leefloon rond moet komen, zal op jaarbasis 668,47 euro verliezen. Voor een koppel met 2 jonge kinderen zou dat oplopen tot 912 euro. Gepensioneerden zouden het met 187,02 euro minder moeten stellen. Voor de armste 20 procent van de huishouden zou het gemiddeld om 525 euro gaan.

    De organisatie verwijst vooral naar zaken als de stijgende energiefactuur, de kosten voor kinderopvang en de indexsprong. De verhoging van de minimumuitkeringen is onvoldoende om dat te compenseren.

    Jos Geysels, voorzitter van Decenniumdoelen 2017, zegt dat het aan het huidige tempo dan nog ook tientallen jaren gaat duren om het doel van het halveren van de armoede te bereiken. ‘We zullen op deze nagel blijven kloppen. De nagel van de armoede is een schande in onze rijke regio.’

    30-09-2015 om 21:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit verandert er op 1 oktober: nieuwe tv-zenders en geen papieren maaltijdcheques meer

    Dit verandert er op 1 oktober: nieuwe tv-zenders en geen papieren maaltijdcheques meer

    Dit verandert er op 1 oktober: nieuwe tv-zenders en geen papieren maaltijdcheques meer

    Twee nieuwe tv-zenders worden op 1 oktober gelanceerd, vrachtwagens kunnen zich registreren voor de kilometerheffing en de papieren maaltijdcheque verdwijnt. Een overzichtje van alles wat er verandert op 1 oktober.

    Fox Vlaanderen en Spike

    Telenet-klanten kunnen vanaf 1 oktober naar Fox Vlaanderen kijken. Die zender brengt de tv-reeksen van het Amerikaanse moederhuis binnen de 24 uur naar de Vlaamse markt. Op dezelfde dag start Spike, een kanaal dat mikt op 18- tot 44-jarigen, vooral mannen. Er komt geen apart kanaal: Spike gebruikt van 21.00 tot 02.00 uur het signaal van kinderzender Nickelodeon.

    Het is voor het eerst dat de Amerikanen van Fox hun series en op termijn ook films rechtstreeks naar de Vlaamse markt brengen. Voor de presentatie zorgen Véronique De Kock, Noa Neal en Sverre Denis, voornamelijk bekend als fotomodel. Die series moeten maximaal een dag na de Amerikaanse première ook op de Vlaamse tv te zien zijn, zoals Telenet eerder al deed met HBO-reeksen als True Detective.

    Spike is een nieuw merk van Viacom International Media Networks (VIMN), naast de al bestaande zenders Comedy Central, Nickelodeon en MTV. In de aankondiging klonk het dat de kijker zich mag verwachten aan ’entertainment met een scherp randje voor volwassenen’. De zender wordt op 1 oktober ook in Nederland gelanceerd, en is al te zien in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

    Geen papieren maaltijdcheques meer

    Het doek valt over de papieren maaltijdcheque. Vanaf 1 oktober kunnen enkel nog elektronische maaltijdcheques toegekend worden.

    Begin september bleek na overleg van de sociale partners dat de elektronische maaltijdcheques en de elektronische ecocheque op één en dezelfde kaart zullen staan.

    Vakbonden en werkgevers schaarden zich eerder dit jaar al achter de elektronische ecocheque. Die wordt ingevoerd op 1 januari 2016. Vanaf dan zullen er voor de ecocheques drie systemen bestaan: op papier, elektronisch of gemengd.

    Kilometerheffing

    Vanaf 1 oktober 2015 kunnen eigenaars van vrachtwagens van meer dan 3,5 ton zich laten registreren voor de kilometerheffing die vanaf 1 april 2016 moet betaald worden. Na registratie van het voertuig en betaling van een waarborg wordt een zogeheten On Board Unit (OBU) ter beschikking gesteld. Dat is een elektronisch toestelletje waarmee de heffing wordt berekend.

    De drie gewesten in België keurden in 2011 de invoering van een intelligente kilometerheffing goed. Het tolbedrijf Satellic staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating van het kilometerheffingsysteem en heeft daarvoor een contract afgesloten met Viapass, het samenwerkingsverband van de drie gewesten voor wegbeprijzing.

    Derdebetalersregeling

    Huisartsen zijn vanaf 1 oktober verplicht de derdebetalersregeling toe te passen bij patiënten die de verhoogde tegemoetkoming genieten. Begin juli startte een overgangsperiode, die nu dus afloopt. Er blijft wel nog een gedoogperiode gelden, waarbij de terugbetaling van de artsenraadpleging toch nog via het ziekenfonds zal verlopen. Reden is dat de softwarepakketten voor de elektronische verwerking tegen 1 oktober nog niet volledig zullen zijn uitgerold. Zodra de software is bijgewerkt moet de arts de regeling van de derde betaler toepassen.

    Van de maatregel zullen ongeveer 1,9 miljoen mensen kunnen genieten. Het remgeld betalen ze net als de rest van de bevolking aan de arts, maar het gedeelte dat de andere Belgen terugkrijgen via het ziekenfonds, moeten ze niet eerst meer zelf betalen. “Door het nieuwe systeem maken we onze gezondheidszorgen toegankelijker voor een groep personen die het zeer moeilijk heeft”, aldus minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

    Eerder was de derdebetalersregeling een vrijblijvende afspraak tussen artsen en patiënten. Ze moesten er toen nog zelf om vragen, en de huisarts kon de toepassing weigeren.

    29-09-2015 om 19:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    28-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SP.A-voorzitter Crombez haalt uit naar N-VA: ‘platte, rechtse praat

    SP.A-voorzitter Crombez haalt uit naar N-VA: ‘platte, rechtse praat

    SP.A-voorzitter Crombez haalt uit naar N-VA: ‘platte, rechtse praat’

    John Crombez, de voorzitter van SP.A, haalt zwaar uit naar N-VA en Bart De Wever. ‘Vandaag herken ik die partij niet meer. Wat ze nu verkondigt, is gewoon platte rechtse praat’, zegt Crombez in een interview met De Zondag. Tegelijk vergelijkt bij partijvoorzitter Bart De Wever met de ceo van een bank. ‘Die denken ook alleen maar aan een hogere beurskoers in het volgende kwartaal.’

    John Crombez is ondertussen drie maanden voorzitter van oppositiepartij SP.A. Hij heeft tijdens de zomer de partijwerking gereorganiseerd, en nu wil hij gaan wegen op het publiek debat, zegt hij in De Zondag.

    Want Crombez is bezorgd over de toename van mensen die niet meer rondkomen, zegt hij.

    ‘Daarover krijg ik de meeste vragen voor een gesprek. Het zijn ook vooral die mensen die de maatregelen van deze regering voelen. Water is duurder geworden, elektriciteit ook. Men doet daar smalletjes over, maar dat zijn essentiële dingen.’

    ‘Onrust aanwakkeren’

    Tegelijkertijd gaat veel geld naar de opvang van vluchtelingen. Dat veroorzaakt ongerustheid bij veel mensen. Crombez zegt de houding van de meerderheid niet te begrijpen. ‘In normale omstandigheden heb je dan een meerderheid die rust brengt en oplossingen naar voren schuift. Nu gebeurt net het omgekeerde. Sommige leden van de meerderheid voelen blijkbaar de nood om de onrust aan te wakkeren.’

    ‘Onhaalbare pistes’

    ‘Bart De Wever doet me denken aan een ceo van een bank’, vervolgt Crombez. ‘Die denken ook alleen aan een hogere beurskoers in het volgende kwartaal, maar niet aan de gevolgen daarvan binnen een jaar. Dat de wereld door hun maatregelen ontploft, interesseert hen niet. De Wever lanceert de ene na de andere onhaalbare piste, maar ik heb nog geen enkele realistische oplossing gehoord.’

    ‘Ik herken die partij niet’

    Daarom schrikt Crombez niet van de harde taal die N-VA hanteert. ‘Het is perfide wat die partij doet. Mensen hebben vandaag een houvast nodig, maar ze krijgen het tegenovergestelde.’ Hij ziet zijn SP.A dan ook niet in een regering stappen met deze N-VA. ‘Zoals ze nu is niet. Daar ben ik duidelijk in. Vandaag herken ik die partij niet meer. Wat ze nu verkondigt, is gewoon platte, rechtse praat.’

    28-09-2015 om 18:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    27-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homans (N-VA):

    Homans (N-VA): "We moeten vluchtelingen durven af te schrikken

    Jij bent een trut , als ik je smoel zie dan moet ik overgeven , je bent even rot

    als je schatje De Wever bol het af

    Van minder kindergeld tot een herziening van de Conventie van Genève. De N-VA lanceerde de afgelopen weken het ene ferme voorstel na het andere om de migratiecrisis te bedwingen. "Als het in Europa ieder land voor zich is, moet je af en toe een afschrikeffect creëren", zegt N-VA-minister Liesbeth Homans in De Tijd

    "Als je ziet dat bepaalde lidstaten tegen een spreidingsplan stemmen, kan je niets anders vaststellen (dan dat Europa niet werkt nvdr)", zegt Homans. "Het is niet fair dat vluchtelingen op zoek naar de beste sociale voorwaarden allemaal in dezelfde groep landen uitkomen. Wie uit

    oorlogsgebied vlucht, verdient warmte en solidariteit. Maar als je vanuit Syrië of Irak naar Italië of Kroatië bent gevlucht, ben je veilig. Wie daarna verder zoekt, wordt een economische vluchteling."

    Dat wil de N-VA tegengaan zegt Homans en daarom wordt er af en toe een 'afschrikeffect' gecreëerd. "Sommige EU-lidstaten verwerken in een maand wat wij in een dag doen. Dan is het toch begrijpelijk dat er op het federale niveau enige bezorgdheid is over de instroom", zegt de Vlaamse viceminister-president.

    Homans besluit: "Zolang er geen degelijke Europese regelgeving is, moet elk land voor zich maatregelen nemen."

    27-09-2015 om 10:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    26-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS en sp.a willen dringend Jambon horen

    PS en sp.a willen dringend Jambon horen

    Ze zouden beter de ploeg van de NVA opsluiten een bende krappul

    Oppositiepartijen sp.a en PS dringen er op aan om zo snel mogelijk de commissie Binnenlandse Zaken bij mekaar te roepen. Ze willen minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aan de tand voelen over de vele plannen van gevoelige gebouwen die vrij toegankelijk blijken op het internet.

    De voorbije dagen kwam aan het licht dat bepaalde grond- en andere plannen van veel publieke gebouwen makkelijk terug te vinden zijn op het internet, bijvoorbeeld nadat die gepubliceerd werden in het kader van verbouwingswerken. Het gaat om plannen van politiekantoren, gerechtsgebouwen en gevangenissen, maar bijvoorbeeld ook het militaire hoofdkwartier in Evere en het koninklijk paleis.

    Minister Jambon toonde zich vooralsnog niet echt ongerust. Volgens hem valt er niet meer te zien dan op Google Street View. "Wanneer men inzoomt op de gevangenis van Antwerpen, ziet men douches. Noemt u dat gevaarlijk? We moeten wel serieus blijven", reageerde hij gisteren nog.

    De socialisten zijn echter allerminst overtuigd en willen Jambon zo snel mogelijk zelf horen. Zeker omdat nu ook plannen van het Huis der Parlementsleden toegankelijk blijken. "Dit is echt zeer verontrustend. Zeker in combinatie met het gegeven dat er slechts twee dagen geleden nog een bomalarm was in het parlement", stellen PS en sp.a in een brief aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke.

    26-09-2015 om 23:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    25-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudy Demotte valt uit naar

    Rudy Demotte valt uit naar "januskop" van N-VA

    De NVA Een bende janetten

    Minister-president Rudy Demotte van de Franse gemeenschap heeft zwaar uitgehaald naar "de januskop" van N-VA in het dossier van de asielzoekers die de voorbije weken en maanden in ons land toekwamen.

    "Eén kant van hun gezicht zegt dat we ze moeten opvangen, en daarna zegt een ander gezicht 'geen sociale woningen voor hen' en 'dat ze op hotel gaan'", stelde Demotte in het parlement van de Franse gemeenschap tijdens een debat over de opvang van de vluchtelingen.

    Demotte richtte zijn pijlen eveneens op N-VA-voorzitter Bart De Wever, omwille van zijn "zogenaamd academische uitspraken om de Conventie van Genève te herzien, die aan de basis ligt van ons humanitair recht", aldus de PS'er. Hij zei nog premier Charles Michel te beklagen, die aan het hoofd staat van de federale regering met N-VA aan boord. Die moet volgens Demotte over "het zen-gehalte van een yogameester" beschikken om dat allemaal te kunnen incasseren.

    25-09-2015 om 21:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    24-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis mobiel internet in oktober

    Volgende maand bieden veertien telecomoperatoren gratis megabytes aan.

    Volgende maand bieden veertien telecomoperatoren gratis megabytes aan. Die actie maakt deel uit van de Surfmobiel-campagne, waarmee minister Alexander De Croo (Open Vld) het mobiel surfen wil promoten.

    In tegenstelling tot het ‘vaste surfen’ hinkt België in Europa achterop voor het mobiele internetgebruik. Er is een laag gemiddeld gebruik van mobiele data en bij de 55-plussers is er weinig animo. Dat komt onder meer door de lage penetratiegraad van smartphones.

    Om het mobiel surfen populair te maken, bieden veertien telecomoperatoren in oktober gratis megabytes aan in ons land. De actie kadert binnen de Surfmobiel-campagne van minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo (Open Vld) en de telecomregulator BIPT.

    De belangrijkste doelgroep bestaat uit personen die voordien geen of weinig gebruik maakten van het mobiel internet via smartphone of tablet. Zo biedt marktleider Proximus klanten zonder data automatisch één gratis gigabyte in de de hele maand oktober.

    Ook Mobistar mikt op de dataloze klanten, zij krijgen automatisch die hele maand 150 (prepaid) of 250 megabyte (postpaid). Bij Base kunnen alle klanten in het weekend van 3 en 4 oktober gratis surfen en bij Telenet krijgen dataloze klanten op vraag om de optie te activeren 500 megabyte.

    Volgens De Croo vloeit het lagere gebruik van mobiel internet in ons land vooral voort uit een «gebrek aan vertrouwen», omdat heel wat mensen bijvoorbeeld denken dat het te duur of te ingewikkeld is. Met de actie wil hij die perceptie rechtzetten.

    24-09-2015 om 21:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vluchtelingen zijn niet meer op zoek naar veiligheid maar zijn economisch gedreven

    Bart De Wever op Gents openingscollege: ‘Vluchtelingen zijn niet meer op zoek naar veiligheid maar zijn economisch gedreven’

    MR: 'De Wever vertelt onwaarheden over vluchtelingen

    De Wever is een verslaafde zot

     

    Bart De Wever op Gents openingscollege: ‘Vluchtelingen zijn niet meer op zoek naar veiligheid maar zijn economisch gedreven’

    N-VA-voorzitter Bart De Wever is dinsdag te gast bij professor Carl Devos aan de UGent. De burgemeester van Antwerpen geeft er het eerste college Politicologie van het nieuwe academiejaar en geeft zijn visie op de vluchtelingencrisis. De Wever vroeg de studenten om onder ogen te zien dat de vluchtelingen economisch gedreven zijn. ‘Dat de vluchtelingen enkel in gammele bootjes stappen op zoek naar veiligheid, dat is een leugen.’

    Volgens De Wever is de crisis het gevolg het feit van verschillende zaken die op elkaar inwerken: er willen heel veel mensen NU vertrekken, de rijke landen in het Zuiden willen niet helpen en de poorten van Europa staan wagewijd open. ‘De crisis in Syrië is al vijf jaar bezig. Er waren daar al miljoenen vluchtelingen, onder wie geen onbemiddelde mensen, die dachten dat ze het wel even konden uitzingen. Maar als er in al die tijd niks verandert, dan willen ze zelf actie ondernemen’, stak De Wever van wal.

    De Syriërs willen dus hun land verlaten, maar naar waar? ‘Het is logisch dat die mensen naar het zuiden willen, daar liggen de rijkste landen van de wereld. Ze spreken er veelal dezelfde taal en bovendien behoren ze ook nog eens tot dezelfde geloofsgemeenschap. Maar landen als Qatar, Koeweit, Saudi-Arabië of de Verenigde Arabische Emiraten zijn niet geïnteresseerd in de vluchtelingencrisis. Op de dag dat kleuter Aylan alle voorpagina’s haalde, had de krant in Saudi-Arabië het over een bezoek van Obama. Het interesseert hen niet.’

    Epic fail van Merkel

    Bovendien heeft Europa geen politieke hefboom om die landen ergens toe te dwingen, omdat ze het verdrag van Genève niet hebben ondertekend, én staan de poorten van Europa wagewijd open. ‘Net op het moment dat Griekenland de deuren open zet, zegt Mutti Merkel: Herzlich Wilkommen. Dat was toch ook een epic fail. Als je dat zegt nodig je de hele wereld uit. En na die uitspraak werd Schengen onhoudbaar en deed Duitsland ook nog eens als eerste de grens dicht.’

    Volgens de Antwerpse burgemeester heeft Merkel de vluchtelingen niet enkel uitgenodigd in Duitsland, maar ook bij ons. ‘Dat is Europa: Schengen dicteert dat ze nu overal kunnen wandelen waar het goed is om te zijn. En laat ons alstublieft onder ogen zien dat ze economische keuzes maken. Als je duizenden kilometers wandelt, ben je niet meer op zoek naar veiligheid, maar ben je economisch gedreven. Dat de vluchtelingen enkel in gammele bootjes stappen op zoek naar veiligheid, dat is een leugen’, klonk het.

    ‘Belgium full, Belgium no good’

    De Wever haalde wel oplossingen aan voor de vluchtelingencrisis. Eerst en vooral moeten de buitengrenzen van Schengen dicht en moet het akkoord van Dublin weer strikt toegepast worden, meent de N-VA-voorzitter. Het Dublin-akkoord zegt dat vluchtelingen zich in het eerste Schengenland waar ze binnenkomen moeten laten registreren en daar hun procedure moeten laten opstarten. ‘Schengen toepassen betekent niet dat je een muur rond Europa moet plaatsen. Maar wie in Brussel aankomt, moet je opnieuw naar het buitenste land van Schengen brengen. Je moet de vluchtelingen duidelijk maken dat er spelregels zijn. Zoals de noodregel die België hanteert om maar 250 vluchtelingen per dag te registreren. Die regel gaat meteen rond. Belgium full, Belgium no good, dat weten ze al.’

    De Wever riep ook op om de Conventie van Genève te herzien. ‘We moeten het aanzuigeffect verzwakken door een ander sociaal statuut voor vluchtelingen in te voeren en hen sociale rechten te laten opbouwen.’

    ‘Media objectief en neutraal? Ammehoela!’

    Eén van de grote problemen met de vluchtelingencrisis is volgens De Wever ook de houding van de media. ‘De media proberen ons een schuldgevoel aan te smeren. Neem nu het beeld van kleuter Aylan. Martine Tanghe zei op het VRT-journaal letterlijk: “Er is een kind gestorven, op vlucht voor oorlog en geweld”. Maar dat is niet waar. Aylan was vier jaar en woonde al drie jaar in Istanbul in veiligheid. Hij is gevlucht, absoluut. Voor begrijpelijke redenen, absoluut. Maar hij was niet meer op de vlucht voor oorlog en geweld’, vertelde De Wever. Ook de krant De Standaard werd op de korrel genomen. ‘De Standaard is het parochieblad van de politieke correctheid. Politici zouden niks anders doen dan mensen beliegen om u electoraal te overtuigen. Maar zorgen de media voor nuance en zijn ze objectief en neutraal? Ammehoela!’

    23-09-2015 om 16:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    22-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gerichte politionele acties in grensgebieden

    Vanaf volgende week "gerichte politionele acties in grensgebieden"

    Ons land start vanaf volgende week met "gerichte politionele acties" in de grensgebieden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) aangekondigd in "De zevende dag". "We willen zo mensensmokkel tegengaan en ervoor zorgen dat alle vluchtelingen worden geregistreerd." Ook in de luchthavens en op de treinverbindingen zullen acties plaatsvinden. "Binnen de politie wordt heel wat capaciteit vrijgemaakt."

    Verschillende landen hebben sinds vorige week grenscontroles ingevoerd om de vluchtelingenstroom in te dijken. "België respecteert het Schengenverdrag. In die zin zullen we geen grenscontroles uitvoeren zoals dat vroeger het geval was. Wat we wel gaan doen, zijn gerichte politionele acties en dat vanaf volgende week", aldus Jambon.

    Die acties hebben volgens de minister twee doelen: mensensmokkel tegengaan en alle vluchtelingen laten registreren. "In heel die vluchtelingencrisis zitten heel wat criminele bendes die zich met mensensmokkel bezighouden en dat op een schandalige manier. Er zijn daarnaast ook heel wat vluchtelingen die via die weg binnenkomen en zich niet laten registreren. We willen echter iedereen screenen om zeker te zijn dat er op die manier geen terroristen binnenkomen."

    Acties op het hele grondgebied

    De gerichte politionele acties zullen op het hele Belgische grondgebied plaatsvinden. "Op de wegen die worden gebruikt door de mensensmokkelaars, maar ook in de grensgebieden." Hoe die controles precies in zijn werk gaan? "Het is zoals de politie vaak acties doet. Het kan een algemene actie zijn ofwel een specifieke actie waarbij we een hele reeks wagens aan de kant zetten om de wagenpapieren en de identiteit van de inzittenden te controleren."

    Voor die acties moeten er heel wat extra politiemensen worden ingezet. "Binnen de politie wordt heel wat capaciteit vrijgemaakt. De essentiële taken blijven we doen maar de gerichte politionele acties krijgen nu prioriteit op minder prioritaire taken." Jambon voegde er ten slotte nog aan toe dat er ook in de luchthavens en op de treinverbindingen acties kunnen plaatsvinden. "Ook de bagage kan daarbij worden gecontroleerd. In deze tijden moeten we enige voorzichtigheid aan de dag leggen."

    22-09-2015 om 17:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil pas na vier jaar volledig kindergeld

    N-VA wil pas na vier jaar volledig kindergeld

    Dat ze maar zelf eens minder gaan "verdienen". Nu komen ze zelfs aan het geld van de kinderen.

    Armoede troef met de NVA, wat een bende ...

    Ik heb ook een gedacht en dat is alle politiekers te belasten op hun volledig inkomen!

    Als het van N-VA afhangt, krijg je pas na vier jaar in ons land volledig kindergeld. "De vluchtelingenstroom is een feit, op deze manier willen we de sociale zekerheid voor alle Belgen blijven garanderen", zegt Kamerlid Sarah Smeyers, die het wetsvoorstel indient.

    Concreet stelt N-VA voor dat je na 1 jaar wettelijk verblijf in ons land recht hebt op 25% van het kindergeld. Na twee jaar wordt dat 50%, na drie jaar 75% en pas na vier jaar de volle 100%. "Op die manier is wat je hebt bijgedragen in verhouding met wat wordt uitgekeerd", zegt Smeyers. Toch hoef je volgens haar voorstel helemaal niet gewerkt te hebben om in aanmerking te komen.

    De nieuwe regel geldt zowel voor nieuwkomers als voor Belgen. De Vlaams-nationalisten maken zich sterk dat het daarom niet discriminerend is of in strijd met de Conventie van Genève. Maar het zal dus behalve asielzoekers ook expats treffen. Al heeft N-VA daar een mouw aan gepast: je hoeft geen vier opeenvolgende jaren in ons land gewoond te hebben, er wordt gekeken naar de afgelopen tien jaar.

    Opmerkelijk: het wetsvoorstel wordt federaal ingediend, terwijl kinderbijslag een regionale bevoegdheid is. Volgens Smeyers kan de federale overheid zich echter perfect over regionale materie buigen als het noodzakelijk is voor de uitoefening van een federale bevoegdheid. "Onze kinderbijslag maakt België erg aantrekkelijk. Zonder die te wijzigen, komt onze sociale bescherming onder druk te staan én kan de regering-Michel de stroom vluchtelingen niet onder controle krijgen."

    Het voorstel botst alvast op verzet bij het Netwerk Tegen Armoede. "Kinderbijslag is voor ons een onvoorwaardelijk recht voor elk kind", aldus Frederic Vanhauwaert.
        
    "Kinderbijslag is een belangrijk instrument tegen kinderarmoede. Voorstellen om pas na vier jaar volledig recht te hebben op kindergeld is volgens ons dan ook vreemd. De kinderarmoede in Vlaanderen is al zo hoog. We moeten vermijden dat mensen in die cirkel van armoede terechtkomen. Het gaat om mensen voor wie steun van in het begin net zo belangrijk is", aldus Vanhauwaert.

    21-09-2015 om 20:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayeur is volstrekt incompetent en vluchtelingenkamp is extreemlinkse activistenpost

    De Wever haalt uit: "Mayeur is volstrekt incompetent en vluchtelingenkamp is extreemlinkse activistenpost"

    Meneer De Wever ik ben zeker geen rode rakker maar zou jezelf niet eens een keer voor de spiegel gaan staan en eens nadenken wat je je kiezers VOOR de verkiezingen allemaal beloofd hebt. Ging JIJ niks doen aan de inkomende vluchtelingen zou jij met je partij niet strenger gaan worden of heb ik dat ook mis begrepen. Net als het fabeltje dat we iedere maand 100euro netto meer zouden over houden,deze week heeft Oeso bekend gemaakt dat we dit jaar zelfs minder over houden van ons netto loon wie liegt??

    Je moet echt geen NVA 'r zijn om te weten dat de hoofdstad van Belgie en centrum van EU bestuurd wordt door een idioot. Zelfs als oud OCMW voorzitter viel hij door de mand.De acolyt die nu is aangesteld bij het cpas weigerde zelfs de gegevens van teruggekeerde IS strijders door te geven aan het gerecht!!

    Meneer De Wever is zelf incompetent als het op eerlijke lastenverdeling komt. Alles op de kap van de hardwerkende Vlaming. De rijkere klasse, grote bedrijven en de multinationals laat hij natuurlijk gerust voor de vriendjes van VOKA.

    Waar is die vent mee bezig???? er zijn niet genoeg plaatsen in WTC 3 waar zouden die mansen naartoe moeten? zou hij en zijn partij er niet beter voor zorgen dat er meer als 250 mensen per dag kunnen geregistreerd worden daar ligt het probleem maar populisme is BDW niet vreemt en alles afschuiven op anderen ook niet

    De Wever heeft zoals meestal gelijk. Maar waar blijft de politieke wil van NVA om er iets aan te doen, of is het enkel wat gezever om de VB kiezer aan zijn kant te houden ?

    Nee, Bart. Jij bent het die alles van de vluchtelingen, en ook mensen die wel iets proberen te doen, gebruikt om dit aan te vallen. Kruip terug in je kelder en kom er niet meer uit.

    N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen heeft zondag in "Wakker op Zondag" op ATV zwaar uitgehaald naar zijn Brusselse collega Yvan Mayeur (PS). "Burgemeester Mayeur is volstrekt incompetent. Hij zou het vluchtelingenkamp moeten laten ontruimen, nu er pre-opvang bestaat voor de vluchtelingen in afwachting van hun registratie bij de Dienst Vreemdelingenzaken".

    Maar volgens De Wever durft of hij wil het kamp niet ontruimen "omdat dat een extreemlinkse activistenpost" is geworden. Yvan Mayeur is volgens hem zelfs naar het WTC III-gebouw gegaan met de boodschap dat aangezien de vluchtelingen naar de pre-opvang gaan, de extreemlinkse organisaties er ook een kantoor zouden moeten kunnen openen. Het Rode Kruis, dat de opvang beheert, is hier niet op ingegaan. "Dit is puur misbruik van de vluchtelingen voor politiek gebruik. Dat is totaal onverantwoordelijk en incompetent", aldus Bart De Wever.

    21-09-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    20-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water te duur voor 5 procent van de Belgen

    Water te duur voor 5 procent van de Belgen

    Jaja... water en energie worden gedegradeerd tot niet- levensnoodzakelijke voorzieningen, waardoor 'ze' de wetten betreffende het gratis houden van levensnoodzakelijke voorzieningen omzeilen op maffia-achtige wijze. 'Ze' verbieden je zelf om een eigen waterputje te boren! Zelf regenwater mag je niet meer gebruiken zonder te... betalen!

    Water is blijkbaar ook al een luxeproduct zoals elektriciteit.

    Ik vind het wel straf dat er hier mensen zijn, die de portemonnee van anderen lijken te kennen! Veeg voor uw eigen deur! Voor sommige mensen is alle dagen drie maaltijden al bijna onbetaalbaar!

    Terug de socialisten hun schuld zeker,hoelang gaat men die dwaze praat nog vol houden,nee heren en dames het is die regering met den NVA op kop die alles duurden maakt,eigen bevolking werd uitgehonger door die regering

    In België ondervindt 5,25 procent van de gezinnen moeilijkheden om de waterfactuur te betalen. Dat blijkt uit een Belgische studie van de Koning Boudewijnstichting, waarover Le Soir en De Standaard vandaag berichten.

    Gezinnen die meer dan 3 procent van hun beschikbare inkomen aan leidingwater besteden, dreigen volgens experts in waterarmoede te belanden. De problematiek is een gevolg van de forse stijging van de waterprijs de laatste jaren. Tussen 2009 en 2013 is de waterfactuur van de gezinnen met 25 procent gestegen in Wallonië, met 14 procent in Vlaanderen en met liefst 46 procent in Brussel.

    20-09-2015 om 18:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikertaks op alle frisdranken

    Suikertaks op alle frisdranken

    Hallo iedereen. . Laten we massaal frisdrank gaan kopen over de grens. Mensen, als jullie slim zijn en één van jullie vriendenkring heeft een bestelwagen, laat die persoon voor een heel klein bedrag - 5 euro per persoon - honderden pakken frisdrank en water meedoen uit Frankrijk en Nederland. Zo kunnen we die belastingregering een serieuze hak .zetten.

    Dat wordt nog spannend tijdens het suikerfeest....

    Weer zo een nutteloze maatregel iemand kan ook met gezonde voeding dik worden als je er maar genoeg van eet ze zouden beter de belastingen baseren op u bmi want ik weeg 60kg voor 1m80 ben gezond en drink graag een cola en ik mag nu betalen maar een alcoholist niet terwijl zijn ellende en kosten toch hoog oplopen

    Maw ... onze buurlanden gaan de komende Jaren 250 miljoen extra inkomsten krijgen... . Goed bedacht Maggie.. frisdrank is sinds jaar en dag al beterkoop in onze buurlanden.. . Dit wil enkel zeggen dat de frisdrank afzetmarkt in Belgie tegen 2020 tot 0 herleid zal worden. . . Dus frisdrank fabrikanten zullen verhuizen naar andere landen (zonder suikertaks) met meer werkloosheid tot gevolg..

    Een echte schande, van deze regering, hoe veel gaan ze de kleine man nog plunderen, ze zouden beter meer aan hen eigen portemonnee zitten en wat gaan ze doen met de ligt en zero dranken ?e

    Bekijk Maggie ze staat op ontploffen is zeker ook van cola? Hopelijk is ze snel opgeruimd want ik word ziek als ik haar gezicht zie¿¿¿¿

    Vanaf 2016 komt er een suikertaks op álle frisdranken, niet enkel op alcopops zoals Bacardi Breezer. Volgens regeringsbronnen is daarover een consensus bereikt. Tegen 2020 moet de maatregel 250 miljoen opleveren.

    Van cola tot Smirnoff Ice: vanaf volgend jaar zal je op zulke suikerrijke dranken meer belasting betalen. Die maatregel uit de tax shift wordt de komende jaren geleidelijk ingevoerd. Hoe hoog de suikertaks per fles of blikje zal zijn, is nog niet duidelijk, maar hij moet volgend jaar al wel 50 miljoen euro opbrengen voor de staatskas. Dat bedrag verhoogt elk jaar met 50 miljoen, om in 2020 op kruissnelheid te komen met een opbrengst van 250 miljoen. Vetrijke voeding wordt niét extra belast, zo zeggen regeringsbronnen.

    Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wil nog niet bevestigen dat de kogel door de kerk is, maar lijkt dus wel haar slag thuis te halen.  

    WAAROM DE REGERING EERST AAN EEN 'NUTELLA-TAKS' DACHT, IN PLAATS VAN EEN SUIKERTAKS? KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)

    19-09-2015 om 19:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur wil geen N-VA'ers op zijn school:

    Directeur wil geen N-VA'ers op zijn school: "Afgietsels van oorlogsmisdadigers"

    Groot gelijk

    Een schooldirecteur uit Ronse is in opspraak gekomen nadat hij in een vlammende mail de partijleden van N-VA vergelijkt met 'Gestapo'ers'. Ze zijn niet welkom op zijn school, meldt hij. Liesbeth Homans noemt de zaak 'verwerpelijk'. De partij wil klacht indienen tegen de man, meldt Het Nieuwsblad.

    De mail in kwestie werd twee weken geleden naar Vlaams minister Liesbeth Homans gestuurd. Die had een uitspraak over de vluchtelingenproblematiek gedaan die schooldirecteur Eddy Desmet niet kon pruimen. "Vluchtelingen die in hun thuisland over een huis beschikken, hebben geen recht op een sociale woning in Vlaanderen", meende Homans, waarop de directeur van basisschool Dr. Ovide Decroly verkondigde dat haar partij niet welkom was.

    Desmet vergeleek de N-VA met nazi's: 'afgietsels van oorlogsmisdadigers', klonk het scherp. Volgens hem vinden zijn leerlingen dat Bart De Wever "enkel nog een Hitlersnorretje te kort heeft."

    Brigitte Vanhoutte, N-VA schepen in Ronse, noemt de mail 'een schooldirecteur onwaardig'. "Deze man heeft een voorbeeldfunctie, dit kunnen we niet zomaar laten passeren." Ze wil klacht indienen wegens laster en discriminatie en hoopt dat de onderzoeksrechter de zaak snel uitklaart. Ook het Gemeenschapsonderwijs onderzoekt de zaak. De schooldirecteur zelf nuanceerde intussen zijn uitspraak: "N-VA'ers die aan politiek doen, moeten niet komen. Dat bedoelde ik."

    18-09-2015 om 18:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indien nodig politiecontroles aan Belgische grens

    Dewael: ‘Indien nodig politiecontroles aan Belgische grens’

    Dewael: ‘Indien nodig politiecontroles aan Belgische grens’

    Open VLD-Kamerfractieleider Patrick Dewael is voorstander van gerichte politiecontroles aan de Belgische grens. Dat heeft hij gezegd op TV Limburg.

    Steeds meer Europese landen beginnen opnieuw grenscontroles uit te voeren in antwoord op de vluchtelingenstroom. Als het van Open VLD-kopstuk Patrick Dewael afhangt, moet ons land ook gerichte controles overwegen.

    ‘Voor België komt het erop aan de situatie dagelijks te volgen’, zei hij. ‘Indien het nodig zou zijn, moet het mogelijk zijn gerichte politiepatrouilles te doen.’

    Ook buurland Nederland zet al mobiele teams in om controles uit te voeren op treinen en aan de grens. ‘Nederland geeft daar een belangrijk signaal, in afwachting dat de besluitvorming in Europa rond geraakt. Lidstaten zijn niet naïef. Maar langs de andere kant mogen we onze economie ook geen onherstelbare schade toedienen. Als je de grenzen sluit, is dat voor veel landen economisch een slechte zaak.’

    Een gesloten grenzen-politiek en een immigratiestop zijn voor Dewael een stap te ver. ‘Demografisch is het zo dat Europa die mensen op termijn nodig heeft. Amerika is op die manier ook groot geworden, weliswaar zonder beleid van open grenzen, maar voor een versterking van onze economie. Daarom ook mijn pleidooi om die mensen sneller in te zetten in het arbeidscircuit. Dan zijn ze ook financiële ‘last’, zoals ze dat nu noemen, maar kunnen ze bijdragen aan het systeem.’

    17-09-2015 om 19:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenfonds gaat zelf leden opsporen die recht hebben op korting bij de dokter

    Ziekenfonds gaat zelf leden opsporen die recht hebben op korting bij de dokter

    Ziekenfonds gaat zelf leden opsporen die recht hebben op korting bij de dokter

    Personen met een laag inkomen hebben recht op een verhoogde tegemoetkoming. Dankzij die tegemoetkoming betalen zij minder voor gezondheidszorg waardoor onder andere doktersbezoeken en medicatie goedkoper zijn. Maar honderdduizenden Belgen weten niet dat ze recht hebben op zo’n verhoogde tegemoetkoming. Daarom gaan ziekenfondsen nu via de fiscus en via deur-aan-deur acties die mensen actief opsporen.

    Drie euro te veel per doktersbezoek

    ‘Alleen al 100.000 tot 120.000 leden van ons ziekenfonds weten niet dat ze in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming’, zegt Tom Joos, nationaal secretaris van de Christelijke Mutualiteiten (CM). Nog honderdduizenden personen die lid zijn bij een ander ziekenfonds zijn ook niet op de hoogte van het feit dat ze recht hebben op een verhoogde uitkering.

    Belgen met een specifieke uitkering , zoals bijvoorbeeld een leefloon, krijgen automatisch een verhoogde tegemoetkoming. Maar personen met een laag inkomen (als het bruto belastbare inkomen lager is dan 16 965,47 euro per jaar) hebben ook recht op diezelfde verhoogde tegemoetkoming. Alleen weten heel veel mensen die daarvoor in aanmerking komen dat niet, omdat het ziekenfonds in tegenstelling tot mensen met een specifieke uitkering, dat niet automatisch terugbetaalde. ‘En dat was problematisch’, zegt Joos. ‘Want veel van onze leden betaalden daardoor vaak vier euro remgeld in plaats van één euro remgeld voor een doktersbezoek.’ Zij kunnen bovendien ook een beroep doen op de derdebetalingsregeling . Dankzij dat systeem betaalt de patiënt enkel het remgeld aan de arts. De rest van het honorarium wordt rechtstreeks afgerekend tussen de arts en het ziekenfonds. De derdebetalingsregeling is sinds 1 juli verplicht, maar tot 1 oktober geldt er nog een overgangsmaatregel.

    Rol fiscus

    ‘Om die mensen te helpen heeft de federale overheid een nieuw regeling getroffen’, zegt Joos. Vanaf eind augustus zal de fiscus de gegevens van mensen die onder de inkomensgrens zitten aan de ziekenfondsen doorspelen. Maar op dit moment blijken er problemen te zijn om die gegevens te verwerken, te bundelen en door te sturen naar de ziekenfondsen. Eind september of begin oktober zal de fiscus wellicht de eerste gegevensbestanden doorsturen. De fiscus zal geen inkomstendetails doorgeven maar slechts een indicatie: ‘ja’ deze persoon zit onder de inkomensgrens of ‘nee’ deze persoon zit boven de inkomensgrens.

    Vervolgens gaan de verschillende ziekenfondsen met die informatie aan de slag. ‘Wij gaan onze leden via een brief informeren over het feit dat ze in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming’, zegt Katrien De Weirdt, woordvoerder van het Nationaal verbond van socialistische mutualiteiten. ‘Bij ons is het een en-en-verhaal’, zegt De Weirdt. ‘Wij gaan de mensen zowel op de klassieke manier informeren en contacteren. Maar daarnaast hebben wij een team van vrijwilligers samengesteld die deur aan deur gaan. Want niet iedereen opent onze brieven, omdat ze vrezen dat het een rekening is’, aldus De Weirdt.

    ‘Omnio-statuut was een flop’

    ‘Het grote verschil tussen deze nieuwe regeling en het voormalige omnio-statuut is dat we nu proactief kunnen optreden’, aldus de woordvoerder van de Landsbond van neutrale ziekenfondsen. ‘Het omnio-statuut was eigenlijk een flop’, klinkt het. ‘Het grootste mankement van het omnio-statuut was dat mensen die in aanmerking kwamen voor een tegemoetkoming zichzelf moesten komen aandienen. Bovendien konden we deze mensen zelf moeilijk opsporen omdat we geen enkele indicator hadden. Bij deze nieuwe regeling zijn de verhoogde tegemoetkoming en het omnio-statuut samengevoegd tot één eenvormige regeling. ‘Met die nieuwe regeling krijgen we nu via de fiscus een indicatie over de financiële situatie van onze leden en daarmee kunnen we dan proactief aan de slag gaan.’

    ‘Ten tijde van het omnio-statuut moesten de mensen inderdaad nog altijd zélf actief de stap zetten, om hun dossier in orde te laten maken en om een aanvraag in te dienen. Maar nu moeten ze dat niet meer zelf doen. Wij doen dat nu automatisch al voor hen’, zegt Tom Joos, nationaal secretaris van de Christelijke Mutualiteiten (CM). ‘Het zal een groot succes worden deze keer. Want wij hebben nu in elk geval toch al de gegevens van al die mensen. Terwijl wij vroeger maar met de natte vinger mensen contacteerden, leden waarvan wij dachten dat ze in aanmerking kwamen. Nu staan we veel sterker’, aldus Joos.

    2016

    ‘Het is een actie die enige tijd en heel wat organisatie vraagt. In de loop van volgend jaar zou alles in orde moeten zijn’, zegt Joos. ‘Om dit allemaal in orde te maken mobiliseren we intern veel mensen, zelfs bijkomende, externe krachten, want het is een kolossaal werk. De woordvoerder van de Landsbond van neutrale ziekenfondsen gaat het werk spreiden over twee jaar. ‘Dat is de meest haalbare kaart’, klinkt het.

    Door deze nieuwe regelgeving en samenwerking met de fiscus hopen de ziekenfondsen dat de mensen sneller naar de dokter zullen gaan omdat de financiële drempel nu verlaagd wordt.

    Voormalig minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) gaf de ziekenfondsen in 2013 al de opdracht om op zoek te gaan naar leden die in aanmerking komen voor een verlaagde tegemoetkoming. Een aantal ziekenfondsen hebben aan die oproep gehoor gegeven, maar omdat er geen wettelijk kader was om op een eenvoudige manier aan de financiële gegevens van dergelijke personen te geraken, waren alle acties die zij ondernamen weinig succesvol. Nu, twee jaar later, staat het systeem wel op poten en zijn alle bepalingen omtrent de informatie-uitwisseling wettelijk

    16-09-2015 om 22:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    15-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francken wil grenzen sluiten ‘indien nodig’

    Francken wil grenzen sluiten ‘indien nodig’

    Wij zouden graag hebben dat de N VA van onze aardbol verdwijnt

    Francken wil grenzen sluiten ‘indien nodig’

    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vindt dat België moet overwegen om zijn grenzen tijdelijk te sluiten, indien de plotse instroom van vluchtelingen net als in Duitsland te groot zou worden. Maar “op dit moment” is daar geen sprake van, zei Francken maandag in De Ochtend op Radio 1.

    Duitsland voerde zondagavond opnieuw grenscontroles in met Oostenrijk. Op twee weken tijd kwamen er in München alleen al 63.000 vluchtelingen aan en dat is niet houdbaar, klonk het.

    “Ik heb daar begrip voor. Ik denk dat er te veel druk is en dat is onveilig”, reageerde Francken. In één adem waarschuwt hij ook dat de vluchtelingen aan de Duitse grens nu misschien elders zullen aankloppen. En dus moet ook België grenscontroles overwegen, vindt de N-VA’er. Maar wel pas “als we in een soortgelijke situatie zouden komen, wat op dit moment niet is”.

    Dat zoveel vluchtelingen de voorbije weken en dagen naar Duitsland trokken, heeft volgens Francken alles te maken met de aankondiging van bondskanselier Angela Merkel dat dit jaar 800.000 vluchtelingen kunnen worden opgevangen. “Dat is eigenlijk zeggen: ‘kom maar af’. Maar operationeel en logistiek is dat totaal onmogelijk”, oordeelt hij.

    Grenscontroles moeten in elk geval tijdelijk zijn, vindt Francken. “Ik geloof wel in Schengen. De vrije economische ruimte en vrij verkeer zijn een goede zaak”, besloot de staatssecretaris. “We zijn een logistiek land, dat is heel belangrijk voor ons.”

    15-09-2015 om 19:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!