Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPic
    22-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gerichte politionele acties in grensgebieden

    Vanaf volgende week "gerichte politionele acties in grensgebieden"

    Ons land start vanaf volgende week met "gerichte politionele acties" in de grensgebieden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) aangekondigd in "De zevende dag". "We willen zo mensensmokkel tegengaan en ervoor zorgen dat alle vluchtelingen worden geregistreerd." Ook in de luchthavens en op de treinverbindingen zullen acties plaatsvinden. "Binnen de politie wordt heel wat capaciteit vrijgemaakt."

    Verschillende landen hebben sinds vorige week grenscontroles ingevoerd om de vluchtelingenstroom in te dijken. "België respecteert het Schengenverdrag. In die zin zullen we geen grenscontroles uitvoeren zoals dat vroeger het geval was. Wat we wel gaan doen, zijn gerichte politionele acties en dat vanaf volgende week", aldus Jambon.

    Die acties hebben volgens de minister twee doelen: mensensmokkel tegengaan en alle vluchtelingen laten registreren. "In heel die vluchtelingencrisis zitten heel wat criminele bendes die zich met mensensmokkel bezighouden en dat op een schandalige manier. Er zijn daarnaast ook heel wat vluchtelingen die via die weg binnenkomen en zich niet laten registreren. We willen echter iedereen screenen om zeker te zijn dat er op die manier geen terroristen binnenkomen."

    Acties op het hele grondgebied

    De gerichte politionele acties zullen op het hele Belgische grondgebied plaatsvinden. "Op de wegen die worden gebruikt door de mensensmokkelaars, maar ook in de grensgebieden." Hoe die controles precies in zijn werk gaan? "Het is zoals de politie vaak acties doet. Het kan een algemene actie zijn ofwel een specifieke actie waarbij we een hele reeks wagens aan de kant zetten om de wagenpapieren en de identiteit van de inzittenden te controleren."

    Voor die acties moeten er heel wat extra politiemensen worden ingezet. "Binnen de politie wordt heel wat capaciteit vrijgemaakt. De essentiële taken blijven we doen maar de gerichte politionele acties krijgen nu prioriteit op minder prioritaire taken." Jambon voegde er ten slotte nog aan toe dat er ook in de luchthavens en op de treinverbindingen acties kunnen plaatsvinden. "Ook de bagage kan daarbij worden gecontroleerd. In deze tijden moeten we enige voorzichtigheid aan de dag leggen."

    22-09-2015 om 17:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil pas na vier jaar volledig kindergeld

    N-VA wil pas na vier jaar volledig kindergeld

    Dat ze maar zelf eens minder gaan "verdienen". Nu komen ze zelfs aan het geld van de kinderen.

    Armoede troef met de NVA, wat een bende ...

    Ik heb ook een gedacht en dat is alle politiekers te belasten op hun volledig inkomen!

    Als het van N-VA afhangt, krijg je pas na vier jaar in ons land volledig kindergeld. "De vluchtelingenstroom is een feit, op deze manier willen we de sociale zekerheid voor alle Belgen blijven garanderen", zegt Kamerlid Sarah Smeyers, die het wetsvoorstel indient.

    Concreet stelt N-VA voor dat je na 1 jaar wettelijk verblijf in ons land recht hebt op 25% van het kindergeld. Na twee jaar wordt dat 50%, na drie jaar 75% en pas na vier jaar de volle 100%. "Op die manier is wat je hebt bijgedragen in verhouding met wat wordt uitgekeerd", zegt Smeyers. Toch hoef je volgens haar voorstel helemaal niet gewerkt te hebben om in aanmerking te komen.

    De nieuwe regel geldt zowel voor nieuwkomers als voor Belgen. De Vlaams-nationalisten maken zich sterk dat het daarom niet discriminerend is of in strijd met de Conventie van Genève. Maar het zal dus behalve asielzoekers ook expats treffen. Al heeft N-VA daar een mouw aan gepast: je hoeft geen vier opeenvolgende jaren in ons land gewoond te hebben, er wordt gekeken naar de afgelopen tien jaar.

    Opmerkelijk: het wetsvoorstel wordt federaal ingediend, terwijl kinderbijslag een regionale bevoegdheid is. Volgens Smeyers kan de federale overheid zich echter perfect over regionale materie buigen als het noodzakelijk is voor de uitoefening van een federale bevoegdheid. "Onze kinderbijslag maakt België erg aantrekkelijk. Zonder die te wijzigen, komt onze sociale bescherming onder druk te staan én kan de regering-Michel de stroom vluchtelingen niet onder controle krijgen."

    Het voorstel botst alvast op verzet bij het Netwerk Tegen Armoede. "Kinderbijslag is voor ons een onvoorwaardelijk recht voor elk kind", aldus Frederic Vanhauwaert.
        
    "Kinderbijslag is een belangrijk instrument tegen kinderarmoede. Voorstellen om pas na vier jaar volledig recht te hebben op kindergeld is volgens ons dan ook vreemd. De kinderarmoede in Vlaanderen is al zo hoog. We moeten vermijden dat mensen in die cirkel van armoede terechtkomen. Het gaat om mensen voor wie steun van in het begin net zo belangrijk is", aldus Vanhauwaert.

    21-09-2015 om 20:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayeur is volstrekt incompetent en vluchtelingenkamp is extreemlinkse activistenpost

    De Wever haalt uit: "Mayeur is volstrekt incompetent en vluchtelingenkamp is extreemlinkse activistenpost"

    Meneer De Wever ik ben zeker geen rode rakker maar zou jezelf niet eens een keer voor de spiegel gaan staan en eens nadenken wat je je kiezers VOOR de verkiezingen allemaal beloofd hebt. Ging JIJ niks doen aan de inkomende vluchtelingen zou jij met je partij niet strenger gaan worden of heb ik dat ook mis begrepen. Net als het fabeltje dat we iedere maand 100euro netto meer zouden over houden,deze week heeft Oeso bekend gemaakt dat we dit jaar zelfs minder over houden van ons netto loon wie liegt??

    Je moet echt geen NVA 'r zijn om te weten dat de hoofdstad van Belgie en centrum van EU bestuurd wordt door een idioot. Zelfs als oud OCMW voorzitter viel hij door de mand.De acolyt die nu is aangesteld bij het cpas weigerde zelfs de gegevens van teruggekeerde IS strijders door te geven aan het gerecht!!

    Meneer De Wever is zelf incompetent als het op eerlijke lastenverdeling komt. Alles op de kap van de hardwerkende Vlaming. De rijkere klasse, grote bedrijven en de multinationals laat hij natuurlijk gerust voor de vriendjes van VOKA.

    Waar is die vent mee bezig???? er zijn niet genoeg plaatsen in WTC 3 waar zouden die mansen naartoe moeten? zou hij en zijn partij er niet beter voor zorgen dat er meer als 250 mensen per dag kunnen geregistreerd worden daar ligt het probleem maar populisme is BDW niet vreemt en alles afschuiven op anderen ook niet

    De Wever heeft zoals meestal gelijk. Maar waar blijft de politieke wil van NVA om er iets aan te doen, of is het enkel wat gezever om de VB kiezer aan zijn kant te houden ?

    Nee, Bart. Jij bent het die alles van de vluchtelingen, en ook mensen die wel iets proberen te doen, gebruikt om dit aan te vallen. Kruip terug in je kelder en kom er niet meer uit.

    N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen heeft zondag in "Wakker op Zondag" op ATV zwaar uitgehaald naar zijn Brusselse collega Yvan Mayeur (PS). "Burgemeester Mayeur is volstrekt incompetent. Hij zou het vluchtelingenkamp moeten laten ontruimen, nu er pre-opvang bestaat voor de vluchtelingen in afwachting van hun registratie bij de Dienst Vreemdelingenzaken".

    Maar volgens De Wever durft of hij wil het kamp niet ontruimen "omdat dat een extreemlinkse activistenpost" is geworden. Yvan Mayeur is volgens hem zelfs naar het WTC III-gebouw gegaan met de boodschap dat aangezien de vluchtelingen naar de pre-opvang gaan, de extreemlinkse organisaties er ook een kantoor zouden moeten kunnen openen. Het Rode Kruis, dat de opvang beheert, is hier niet op ingegaan. "Dit is puur misbruik van de vluchtelingen voor politiek gebruik. Dat is totaal onverantwoordelijk en incompetent", aldus Bart De Wever.

    21-09-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    20-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water te duur voor 5 procent van de Belgen

    Water te duur voor 5 procent van de Belgen

    Jaja... water en energie worden gedegradeerd tot niet- levensnoodzakelijke voorzieningen, waardoor 'ze' de wetten betreffende het gratis houden van levensnoodzakelijke voorzieningen omzeilen op maffia-achtige wijze. 'Ze' verbieden je zelf om een eigen waterputje te boren! Zelf regenwater mag je niet meer gebruiken zonder te... betalen!

    Water is blijkbaar ook al een luxeproduct zoals elektriciteit.

    Ik vind het wel straf dat er hier mensen zijn, die de portemonnee van anderen lijken te kennen! Veeg voor uw eigen deur! Voor sommige mensen is alle dagen drie maaltijden al bijna onbetaalbaar!

    Terug de socialisten hun schuld zeker,hoelang gaat men die dwaze praat nog vol houden,nee heren en dames het is die regering met den NVA op kop die alles duurden maakt,eigen bevolking werd uitgehonger door die regering

    In België ondervindt 5,25 procent van de gezinnen moeilijkheden om de waterfactuur te betalen. Dat blijkt uit een Belgische studie van de Koning Boudewijnstichting, waarover Le Soir en De Standaard vandaag berichten.

    Gezinnen die meer dan 3 procent van hun beschikbare inkomen aan leidingwater besteden, dreigen volgens experts in waterarmoede te belanden. De problematiek is een gevolg van de forse stijging van de waterprijs de laatste jaren. Tussen 2009 en 2013 is de waterfactuur van de gezinnen met 25 procent gestegen in Wallonië, met 14 procent in Vlaanderen en met liefst 46 procent in Brussel.

    20-09-2015 om 18:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikertaks op alle frisdranken

    Suikertaks op alle frisdranken

    Hallo iedereen. . Laten we massaal frisdrank gaan kopen over de grens. Mensen, als jullie slim zijn en één van jullie vriendenkring heeft een bestelwagen, laat die persoon voor een heel klein bedrag - 5 euro per persoon - honderden pakken frisdrank en water meedoen uit Frankrijk en Nederland. Zo kunnen we die belastingregering een serieuze hak .zetten.

    Dat wordt nog spannend tijdens het suikerfeest....

    Weer zo een nutteloze maatregel iemand kan ook met gezonde voeding dik worden als je er maar genoeg van eet ze zouden beter de belastingen baseren op u bmi want ik weeg 60kg voor 1m80 ben gezond en drink graag een cola en ik mag nu betalen maar een alcoholist niet terwijl zijn ellende en kosten toch hoog oplopen

    Maw ... onze buurlanden gaan de komende Jaren 250 miljoen extra inkomsten krijgen... . Goed bedacht Maggie.. frisdrank is sinds jaar en dag al beterkoop in onze buurlanden.. . Dit wil enkel zeggen dat de frisdrank afzetmarkt in Belgie tegen 2020 tot 0 herleid zal worden. . . Dus frisdrank fabrikanten zullen verhuizen naar andere landen (zonder suikertaks) met meer werkloosheid tot gevolg..

    Een echte schande, van deze regering, hoe veel gaan ze de kleine man nog plunderen, ze zouden beter meer aan hen eigen portemonnee zitten en wat gaan ze doen met de ligt en zero dranken ?e

    Bekijk Maggie ze staat op ontploffen is zeker ook van cola? Hopelijk is ze snel opgeruimd want ik word ziek als ik haar gezicht zie¿¿¿¿

    Vanaf 2016 komt er een suikertaks op álle frisdranken, niet enkel op alcopops zoals Bacardi Breezer. Volgens regeringsbronnen is daarover een consensus bereikt. Tegen 2020 moet de maatregel 250 miljoen opleveren.

    Van cola tot Smirnoff Ice: vanaf volgend jaar zal je op zulke suikerrijke dranken meer belasting betalen. Die maatregel uit de tax shift wordt de komende jaren geleidelijk ingevoerd. Hoe hoog de suikertaks per fles of blikje zal zijn, is nog niet duidelijk, maar hij moet volgend jaar al wel 50 miljoen euro opbrengen voor de staatskas. Dat bedrag verhoogt elk jaar met 50 miljoen, om in 2020 op kruissnelheid te komen met een opbrengst van 250 miljoen. Vetrijke voeding wordt niét extra belast, zo zeggen regeringsbronnen.

    Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wil nog niet bevestigen dat de kogel door de kerk is, maar lijkt dus wel haar slag thuis te halen.  

    WAAROM DE REGERING EERST AAN EEN 'NUTELLA-TAKS' DACHT, IN PLAATS VAN EEN SUIKERTAKS? KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)

    19-09-2015 om 19:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur wil geen N-VA'ers op zijn school:

    Directeur wil geen N-VA'ers op zijn school: "Afgietsels van oorlogsmisdadigers"

    Groot gelijk

    Een schooldirecteur uit Ronse is in opspraak gekomen nadat hij in een vlammende mail de partijleden van N-VA vergelijkt met 'Gestapo'ers'. Ze zijn niet welkom op zijn school, meldt hij. Liesbeth Homans noemt de zaak 'verwerpelijk'. De partij wil klacht indienen tegen de man, meldt Het Nieuwsblad.

    De mail in kwestie werd twee weken geleden naar Vlaams minister Liesbeth Homans gestuurd. Die had een uitspraak over de vluchtelingenproblematiek gedaan die schooldirecteur Eddy Desmet niet kon pruimen. "Vluchtelingen die in hun thuisland over een huis beschikken, hebben geen recht op een sociale woning in Vlaanderen", meende Homans, waarop de directeur van basisschool Dr. Ovide Decroly verkondigde dat haar partij niet welkom was.

    Desmet vergeleek de N-VA met nazi's: 'afgietsels van oorlogsmisdadigers', klonk het scherp. Volgens hem vinden zijn leerlingen dat Bart De Wever "enkel nog een Hitlersnorretje te kort heeft."

    Brigitte Vanhoutte, N-VA schepen in Ronse, noemt de mail 'een schooldirecteur onwaardig'. "Deze man heeft een voorbeeldfunctie, dit kunnen we niet zomaar laten passeren." Ze wil klacht indienen wegens laster en discriminatie en hoopt dat de onderzoeksrechter de zaak snel uitklaart. Ook het Gemeenschapsonderwijs onderzoekt de zaak. De schooldirecteur zelf nuanceerde intussen zijn uitspraak: "N-VA'ers die aan politiek doen, moeten niet komen. Dat bedoelde ik."

    18-09-2015 om 18:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indien nodig politiecontroles aan Belgische grens

    Dewael: ‘Indien nodig politiecontroles aan Belgische grens’

    Dewael: ‘Indien nodig politiecontroles aan Belgische grens’

    Open VLD-Kamerfractieleider Patrick Dewael is voorstander van gerichte politiecontroles aan de Belgische grens. Dat heeft hij gezegd op TV Limburg.

    Steeds meer Europese landen beginnen opnieuw grenscontroles uit te voeren in antwoord op de vluchtelingenstroom. Als het van Open VLD-kopstuk Patrick Dewael afhangt, moet ons land ook gerichte controles overwegen.

    ‘Voor België komt het erop aan de situatie dagelijks te volgen’, zei hij. ‘Indien het nodig zou zijn, moet het mogelijk zijn gerichte politiepatrouilles te doen.’

    Ook buurland Nederland zet al mobiele teams in om controles uit te voeren op treinen en aan de grens. ‘Nederland geeft daar een belangrijk signaal, in afwachting dat de besluitvorming in Europa rond geraakt. Lidstaten zijn niet naïef. Maar langs de andere kant mogen we onze economie ook geen onherstelbare schade toedienen. Als je de grenzen sluit, is dat voor veel landen economisch een slechte zaak.’

    Een gesloten grenzen-politiek en een immigratiestop zijn voor Dewael een stap te ver. ‘Demografisch is het zo dat Europa die mensen op termijn nodig heeft. Amerika is op die manier ook groot geworden, weliswaar zonder beleid van open grenzen, maar voor een versterking van onze economie. Daarom ook mijn pleidooi om die mensen sneller in te zetten in het arbeidscircuit. Dan zijn ze ook financiële ‘last’, zoals ze dat nu noemen, maar kunnen ze bijdragen aan het systeem.’

    17-09-2015 om 19:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenfonds gaat zelf leden opsporen die recht hebben op korting bij de dokter

    Ziekenfonds gaat zelf leden opsporen die recht hebben op korting bij de dokter

    Ziekenfonds gaat zelf leden opsporen die recht hebben op korting bij de dokter

    Personen met een laag inkomen hebben recht op een verhoogde tegemoetkoming. Dankzij die tegemoetkoming betalen zij minder voor gezondheidszorg waardoor onder andere doktersbezoeken en medicatie goedkoper zijn. Maar honderdduizenden Belgen weten niet dat ze recht hebben op zo’n verhoogde tegemoetkoming. Daarom gaan ziekenfondsen nu via de fiscus en via deur-aan-deur acties die mensen actief opsporen.

    Drie euro te veel per doktersbezoek

    ‘Alleen al 100.000 tot 120.000 leden van ons ziekenfonds weten niet dat ze in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming’, zegt Tom Joos, nationaal secretaris van de Christelijke Mutualiteiten (CM). Nog honderdduizenden personen die lid zijn bij een ander ziekenfonds zijn ook niet op de hoogte van het feit dat ze recht hebben op een verhoogde uitkering.

    Belgen met een specifieke uitkering , zoals bijvoorbeeld een leefloon, krijgen automatisch een verhoogde tegemoetkoming. Maar personen met een laag inkomen (als het bruto belastbare inkomen lager is dan 16 965,47 euro per jaar) hebben ook recht op diezelfde verhoogde tegemoetkoming. Alleen weten heel veel mensen die daarvoor in aanmerking komen dat niet, omdat het ziekenfonds in tegenstelling tot mensen met een specifieke uitkering, dat niet automatisch terugbetaalde. ‘En dat was problematisch’, zegt Joos. ‘Want veel van onze leden betaalden daardoor vaak vier euro remgeld in plaats van één euro remgeld voor een doktersbezoek.’ Zij kunnen bovendien ook een beroep doen op de derdebetalingsregeling . Dankzij dat systeem betaalt de patiënt enkel het remgeld aan de arts. De rest van het honorarium wordt rechtstreeks afgerekend tussen de arts en het ziekenfonds. De derdebetalingsregeling is sinds 1 juli verplicht, maar tot 1 oktober geldt er nog een overgangsmaatregel.

    Rol fiscus

    ‘Om die mensen te helpen heeft de federale overheid een nieuw regeling getroffen’, zegt Joos. Vanaf eind augustus zal de fiscus de gegevens van mensen die onder de inkomensgrens zitten aan de ziekenfondsen doorspelen. Maar op dit moment blijken er problemen te zijn om die gegevens te verwerken, te bundelen en door te sturen naar de ziekenfondsen. Eind september of begin oktober zal de fiscus wellicht de eerste gegevensbestanden doorsturen. De fiscus zal geen inkomstendetails doorgeven maar slechts een indicatie: ‘ja’ deze persoon zit onder de inkomensgrens of ‘nee’ deze persoon zit boven de inkomensgrens.

    Vervolgens gaan de verschillende ziekenfondsen met die informatie aan de slag. ‘Wij gaan onze leden via een brief informeren over het feit dat ze in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming’, zegt Katrien De Weirdt, woordvoerder van het Nationaal verbond van socialistische mutualiteiten. ‘Bij ons is het een en-en-verhaal’, zegt De Weirdt. ‘Wij gaan de mensen zowel op de klassieke manier informeren en contacteren. Maar daarnaast hebben wij een team van vrijwilligers samengesteld die deur aan deur gaan. Want niet iedereen opent onze brieven, omdat ze vrezen dat het een rekening is’, aldus De Weirdt.

    ‘Omnio-statuut was een flop’

    ‘Het grote verschil tussen deze nieuwe regeling en het voormalige omnio-statuut is dat we nu proactief kunnen optreden’, aldus de woordvoerder van de Landsbond van neutrale ziekenfondsen. ‘Het omnio-statuut was eigenlijk een flop’, klinkt het. ‘Het grootste mankement van het omnio-statuut was dat mensen die in aanmerking kwamen voor een tegemoetkoming zichzelf moesten komen aandienen. Bovendien konden we deze mensen zelf moeilijk opsporen omdat we geen enkele indicator hadden. Bij deze nieuwe regeling zijn de verhoogde tegemoetkoming en het omnio-statuut samengevoegd tot één eenvormige regeling. ‘Met die nieuwe regeling krijgen we nu via de fiscus een indicatie over de financiële situatie van onze leden en daarmee kunnen we dan proactief aan de slag gaan.’

    ‘Ten tijde van het omnio-statuut moesten de mensen inderdaad nog altijd zélf actief de stap zetten, om hun dossier in orde te laten maken en om een aanvraag in te dienen. Maar nu moeten ze dat niet meer zelf doen. Wij doen dat nu automatisch al voor hen’, zegt Tom Joos, nationaal secretaris van de Christelijke Mutualiteiten (CM). ‘Het zal een groot succes worden deze keer. Want wij hebben nu in elk geval toch al de gegevens van al die mensen. Terwijl wij vroeger maar met de natte vinger mensen contacteerden, leden waarvan wij dachten dat ze in aanmerking kwamen. Nu staan we veel sterker’, aldus Joos.

    2016

    ‘Het is een actie die enige tijd en heel wat organisatie vraagt. In de loop van volgend jaar zou alles in orde moeten zijn’, zegt Joos. ‘Om dit allemaal in orde te maken mobiliseren we intern veel mensen, zelfs bijkomende, externe krachten, want het is een kolossaal werk. De woordvoerder van de Landsbond van neutrale ziekenfondsen gaat het werk spreiden over twee jaar. ‘Dat is de meest haalbare kaart’, klinkt het.

    Door deze nieuwe regelgeving en samenwerking met de fiscus hopen de ziekenfondsen dat de mensen sneller naar de dokter zullen gaan omdat de financiële drempel nu verlaagd wordt.

    Voormalig minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) gaf de ziekenfondsen in 2013 al de opdracht om op zoek te gaan naar leden die in aanmerking komen voor een verlaagde tegemoetkoming. Een aantal ziekenfondsen hebben aan die oproep gehoor gegeven, maar omdat er geen wettelijk kader was om op een eenvoudige manier aan de financiële gegevens van dergelijke personen te geraken, waren alle acties die zij ondernamen weinig succesvol. Nu, twee jaar later, staat het systeem wel op poten en zijn alle bepalingen omtrent de informatie-uitwisseling wettelijk

    16-09-2015 om 22:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    15-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francken wil grenzen sluiten ‘indien nodig’

    Francken wil grenzen sluiten ‘indien nodig’

    Wij zouden graag hebben dat de N VA van onze aardbol verdwijnt

    Francken wil grenzen sluiten ‘indien nodig’

    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vindt dat België moet overwegen om zijn grenzen tijdelijk te sluiten, indien de plotse instroom van vluchtelingen net als in Duitsland te groot zou worden. Maar “op dit moment” is daar geen sprake van, zei Francken maandag in De Ochtend op Radio 1.

    Duitsland voerde zondagavond opnieuw grenscontroles in met Oostenrijk. Op twee weken tijd kwamen er in München alleen al 63.000 vluchtelingen aan en dat is niet houdbaar, klonk het.

    “Ik heb daar begrip voor. Ik denk dat er te veel druk is en dat is onveilig”, reageerde Francken. In één adem waarschuwt hij ook dat de vluchtelingen aan de Duitse grens nu misschien elders zullen aankloppen. En dus moet ook België grenscontroles overwegen, vindt de N-VA’er. Maar wel pas “als we in een soortgelijke situatie zouden komen, wat op dit moment niet is”.

    Dat zoveel vluchtelingen de voorbije weken en dagen naar Duitsland trokken, heeft volgens Francken alles te maken met de aankondiging van bondskanselier Angela Merkel dat dit jaar 800.000 vluchtelingen kunnen worden opgevangen. “Dat is eigenlijk zeggen: ‘kom maar af’. Maar operationeel en logistiek is dat totaal onmogelijk”, oordeelt hij.

    Grenscontroles moeten in elk geval tijdelijk zijn, vindt Francken. “Ik geloof wel in Schengen. De vrije economische ruimte en vrij verkeer zijn een goede zaak”, besloot de staatssecretaris. “We zijn een logistiek land, dat is heel belangrijk voor ons.”

    15-09-2015 om 19:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    14-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Of muur rond sociale zekerheid of muur rond land

    N-VA: "Of muur rond sociale zekerheid of muur rond land"

    Bart De Wevers voorstel zal een stille dood sterven

    Als men zo blijft verder doen gaan straks de bedrijven meer ziekebriefkes zien binnen komen dan werkvolk.

    Of alle N-VA'ers en Vlaams Belangers naar Antwerpen sturen en daar een muur rond. Dan zijn die op de parking op hun gemak.

    Wanneer gaat de stekker eruit? x

    "Als je nu geen maatregelen neemt, komt het systeem onder druk. Dan heb je de keuze: bouw nu een muur rond je sociaal zekerheidssysteem of bouw een muur rond je land. En dat laatste is niet iets dat wij willen." Dat heeft Kamerlid Sarah Smeyers (N-VA) in De Zevende Dag op Eén gezegd. De partij blijft, in tegenstelling tot CD&V en Open Vld, een apart statuut voor vluchtelingen verdedigen.

    "Wat Bart De Wever zegt, is iets wat elke goede beleidsmaker moet doen en dat is vooruitzien", zei Smeyers. Volgens collega-Kamerlid Nahima Lanjri is het voorstel echter "wettelijk onmogelijk en moreel verwerpelijk". "Als mensen asiel vragen en krijgen, moet je hen als volwaardige burgers beschouwen en niet als tweederangsburgers. Dat staat ook in de Conventie van Genève."

    Ook Kamerlid Patrick Dewael (Open Vld) benadrukte dat zijn partij nooit heeft gepleit voor een 'a-' en 'b-statuut'. "Het debat moet worden verruimd. We moeten die mensen veel sneller de kans geven om hier aan het werk te gaan, dan kom je in een verhaal van rechten en plichten en zal de publieke opinie genereuzer reageren."

    Wouter De Vriendt (Groen) stelde voor om de registratie van de asielzoekers te versnellen door te werken met een snelle basisregistratie, maar daar zijn de meerderheidspartijen geen voorstander van.

    Het blijft voorts onduidelijk welk standpunt België precies zal innemen als blijkt dat niet alle Europese landen willen meewerken aan het spreidingsplan van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. Volgens N-VA moeten alle landen absoluut mee in het bad. CD&V houdt het erop dat er sancties moeten zijn voor landen die niet meedoen.

    "Flauwekul"

    Ook Europees Commissaris van Werk Marianne Thyssen (CD&V) is het niet met het N-VA-standpunt eens. "Ik snap dat niet, om niet het woord 'flauwekul' te gebruiken", zo zei zei. Zij vindt dat de vluchtelingen juist een stimulans voor onze economie zullen zij

    14-09-2015 om 20:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    13-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA vergiftigt publieke opinie

    Wouter Beke: "N-VA vergiftigt publieke opinie"

    Wouter Beke je hebt groot gelijk en nu AUB de steker er uit

    CD&V-voorzitter Wouter Beke, tevens burgemeester van Leopoldsburg, haalt in een interview met Het Nieuwsblad vandaag zwaar uit naar coalitiepartner N-VA over diens aanpak in de vluchtelingencrisis. Hij beschuldigt de partij ervan de publieke opinie te vergiftigen.

    "Je kunt niet enerzijds aan burgemeesters vragen om extra opvangplaatsen te voorzien en anderzijds als partij de publieke opinie polariseren en vergiftigen", klinkt het. Beke hekelt de gespleten tong waarmee N-VA volgens hem spreekt wanneer het over vluchtelingen gaat.

    Zo roept staatssecretaris Theo Francken iedereen op om opvang te organiseren voor vluchtelingen, maar tegelijkertijd pleit zijn partij voor 'push-backs', waardoor boten naar de Turkse kust teruggestuurd zouden worden. "Daarmee zeg je eigenlijk: deze mensen hadden hier niet mogen zijn", aldus Beke. "Met zo'n dubbel signaal ontneem je elk draagvlak bij de besturen om in te gaan op de vraag naar opvangplaatsen."

    13-09-2015 om 20:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Overtveldt:Crombez loopt achter de feiten aan

    Van Overtveldt:Crombez loopt achter de feiten aan

    Van Overtveldt jou ploeg van de NVA zijn de grootste beesten van ons land

    oprotten

    Volgens sp.a-voorzitter John Crombez heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) beslist dat zwart geld minder belast wordt. Dat spreekt van Overtveldt tegen: "Hij loopt een beetje achter het debat en de feiten aan."

    De sp.a-voorzitter meent dat de lobby van het grote geld slag na slag blijft winnen, terwijl de nodige besparingen op de rug van de kleine man terechtkomen. "Eerst waren er de diamantairs die minder belastingen moesten betalen, dan de elektriciteitsleveranciers die een korting kregen en de banken die de speculatietaks konden tegenhouden. Het laatste wapenfeit is dat zwart kapitaal lagere belastingen krijgt", stelt Crombez.

    Volgens Crombez blijkt nu dat de financiënminister dat zelf heeft beslist en het zou ondertussen ook zwart op wit staan. "Het is niet eens een wetsvoorstel", aldus Crombez. "De regering is opnieuw geplooid."

    Toen Crombez zelf staatssecretaris van Fraudebestrijding was, heeft hij de wet die regularisatie van zwart geld mogelijk maakte ingetrokken. "Omwille van rechtvaardigheid. Zo werd het het wettelijk kader dat zwart geld 100 procent belast wordt. Nu heeft de minister zijn handtekening gezet en zakt dat dan bijvoorbeeld naar 33 procent."

    Crombez, die zegt bewijs te hebben van de belastingvermindering, zegt dat hij minister Van Overtveldt gaat blijven bevragen. Daarnaast is zijn partij naar de Raad van State gestapt. "Daar is het ook op wachten."

    Ongeloofwaardig

    Van Overtveldt reageert nu dat Crombez achter het debat en de feiten aanloopt. "De heer Crombez verwijst vermoedelijk naar de interne instructie van de BBI met betrekking tot laattijdige aangiften, waarover het debat reeds uitgebreid heeft plaatsgevonden in het parlement begin dit jaar", laat Van Overtveldt weten. "Uit dat debat bleek toen al dat sp.a een loopje nam met de waarheid. Zo sprak de sp.a over wettelijke minimumboetes van 50 en 100 procent voor laattijdige aangiftes. " De minister heeft er toen reeds op gewezen dat het wettelijke minimum 10 procent is, en dus niet 50 of 100 procent zoals sp.a beweert, zo klinkt het nog.  

    Bovendien stelt Van Overtveldt dat de boete van 100 procent, die Crombez als standaard ziet, slechts één keer werd toegepast. "Dat blijkt uit inventarisatie door de BBI. De heer Crombez gooit vanalles op een hoopje en bepleit een boete die hij zelf nooit heeft toegepast. Dat is bijzonder ongeloofwaardig", klinkt het nog.

    Geen voorkeursbehandeling

    De interne instructie, waar Crombez het volgens Van Overtveldt vermoedelijk over heeft, is volgens de financiënminister bedoeld om alle gewestelijke kantoren aan te sturen om dezelfde werkwijze en tarieven te hanteren.  "Dat is nodig om 'fiscale shopping' tussen regionale kantoren te vermijden."

    Het gaat echter niet om een voorkeursbehandeling voor wie dan ook, benadrukt Van Overtveldt. "Het is de toepassing van de wet.  Het is een harmonisering voor alle gewestelijke directies van de BBI, zodat elke aangifte op elke locatie hetzelfde behandeld wordt", besluit Van Overtveldt.

    12-09-2015 om 21:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    11-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxshift: volgende regering krijgt factuur van 1,2 miljard euro

    Taxshift: volgende regering krijgt factuur van 1,2 miljard euro

    Dit is de regering zoals we ze kennen,alles doorschuiven veel bla-bla-bla en de werkmens uitzuigen en zelfverrijking

    Volgende regering klinkt beter als volgende generatie. Wanneer neemt iedereen eens zijn verantwoordelijkheid en sta op voor onze kinderen want hoe elke keer dat de rekening word doorgeschoven hoe groter de kans dat onze kinderen aan de grond zitten later.

    En als we nu eens besparen op ministers en regeringen?

    Waar ze het gaan halen ? Zoals de wever het nu doet een tax lift voor de armere middenklasse: 30 procent stijging water factuur, bijna 40 procent meer tax op elektriciteit en gas, btw overal verhoogd, lonen van de werknemers hoger belasten, de werkgevers minder belasten. Niet dat de spa één haar beter is, er moet terug een échte socialistische partij komen, rechts of links maakt niks uit, maar ééntje die het opneemt voor de armen en middenklasse.

    Die regering is niet beter dan alle vorige regeringen . pakken van de werk mens maar niets van de rijked

    Heel hoog tijd dat het land bestuurt wordt door bekwamen mensen en niet door politici.Die leven allemaal in een theoriewereld,hebben studie's gedaan waarbij ze een niet bekwaam zijn om dit werk te doen,maar hebben allemaal dik gezwets bij en doen maar op.Ze praten maar zeggen niks,een gebrek aan intelligentie.Hun zakken zijn gevuld,maar de burger moet betalen.Dit is niet langer houdbaar en hoog tijd dat deze arrogante onmenselijke regering de vuilbak ingaat.

    De volgende regering hangt nu al een factuur van 1,2 miljard euro boven het hoofd, door het akkoord over de taxshift. Dat akkoord legt immers inspanningen vast tot en met 2020, maar voorziet nauwelijks inkomsten.

    In 2020 liggen zo al 1,7 miljard euro aan nieuwe uitgaven vast voor de taxshift. Zo moet de volgende regering een jaar nadat ze is verkozen al 700 miljoen euro incalculeren om de werkgeversbijdragen van 33 naar 25 procent te verlagen. Voor maatregelen die de koopkracht moeten aanzwengelen - zoals de 100 euro extra nettoloon per maand - is er in 2020 al een inspanning van 850 miljoen. Tot slot zijn er nog 150 miljoen euro aan maatregelen voor zelfstandigen.

    Hoe dat gefinancierd zal worden, is nog onduidelijk. Want de regering-Michel heeft voor de volgende regering nog maar 538 miljoen aan nieuwe inkomsten voorzien. Die moeten vooral uit accijnzen op tabak, alcohol en suikerrijke dranken komen, naast besparingen op de overheid zelf. Maar dan nog blijft er een gat over van bijna 1,2 miljard.

    11-09-2015 om 11:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik dacht dat Francken niet slecht bezig was,... tot De Wever terugkeerde uit vakantie

    Ik dacht dat Francken niet slecht bezig was,... tot De Wever terugkeerde uit vakantie

    condor sanitaire voor de NVA

    AUB

     De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) is alle vertrouwen in staatssecretaris Theo Francken (N-VA) kwijt

    “Ik dacht dat Francken niet slecht bezig was,... tot De Wever terugkeerde uit vakantie”

    ‘Francken neemt overduidelijk zijn verantwoordelijkheid niet op, heel bewust.’ De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) is alle vertrouwen in staatssecretaris Theo Francken (N-VA) kwijt. Dat honderden asielzoekers al dagenlang kamperen in het Maximiliaanpark in Brussel, is voor de burgemeester de schuld van Francken.

    ‘Ons land is verplicht om asielzoekers op een humane manier op te vangen’, zegt Mayeur in een interview met De Standaard. ‘Theo Francken is de bevoegde staatssecretaris, hij moet daar voor zorgen. Snel wat bedden zetten in het WTC III-gebouw ontslaat hem niet van die plicht. Als er chaos is, heeft hij die zelf gecreëerd.’

    ‘Premier Charles Michel vroeg mij wat er nodig was. Ik zei: humane, kwaliteitsvolle opvang voor 500 mensen, 24 uur op 24, en met degelijk sanitair. “Oké”, antwoordde de premier. En wat doet Francken vervolgens? Hij creëert enkel nachtopvang, zonder fatsoenlijke toiletten.’

    Niet capabel

    Mayeur wil niet langer met Francken overleggen. ‘Wat mij betreft, hoeft het niet meer. Hij heeft voor mij zijn laatste geloofwaardigheid verloren. (...) Die man is simpelweg niet capabel om zijn job uit te oefenen.’

    De burgemeester vermoedt de hand van N-VA-voorzitter Bart De Wever. ‘In de zomer dacht ik nog dat hij niet slecht bezig was, maar sinds zijn voorzitter terug is uit vakantie, en vanuit Antwerpen de plak zwaait, is er van solidariteit geen sprake meer.’

    11-09-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    10-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    cdH: "Vreemd dat Francken nog niet ontslagen is"

    WEG MET DAT VARKEN VAN DE NVA

    "Op een moment dat velen het ontslag van staatssecretaris Theo Francken vragen, zijn wij verbaasd dat hij nog steeds in functie is." Dat zegt cdH na een reeks oproepen tot ontslag, voor het grootste deel uit Franstalig België.

    "De staatssecretaris van N-VA beëindigt zijn eerste jaar in de regering zoals hij het begonnen is: met buitensporigheden en een minachtende houding", stelt cdH. De partij herinnert aan de vorige uitschuiver, toen enkele opmerkingen van Francken uit het verleden op de sociale netwerken aan het licht kwamen. Premier Charles Michel verzekerde toen dat zoiets nooit meer zou gebeuren, zegt cdH.

    Imago
    De aanwezigheid van Francken in de federale regering besmeurt de inzet van België ernstig en onnodig, vindt de partij voorts. Charles Michel wordt opgeroepen zijn verantwoordelijkheid te nemen.

    De staatssecretaris kreeg eerder op de dag nog steun van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). De vicepremier noemde de tweet van Francken een onhandigheid, maar loofde zijn collega voor de aanpak van de vluchtelingencrisis.

    10-09-2015 om 20:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet VRT kijkers en luisteraars laten betalen?

    Moet VRT kijkers en luisteraars laten betalen?

    Wij eisen het ontslag van de Nva

    Moet VRT kijkers en luisteraars laten betalen?

    Het transformatieplan dat op tafel ligt bij de VRT neemt onder meer Radio 2 in het vizier. Daar zou flink moeten bespaard worden. Maar er gaan ook stemmen op om de openbare omroep op alternatieve manieren te financieren. Het kijk- en luistergeld opnieuw invoeren, bijvoorbeeld. Of de kijker zelf laten beslissen voor welke diensten hij wil betalen.

    Het transformatieplan dat op tafel ligt bij de VRT neemt onder meer Radio 2 in het vizier. Daar zou flink moeten bespaard worden. Maar er gaan ook stemmen op om de openbare omroep op alternatieve manieren te financieren. Het kijk- en luistergeld opnieuw invoeren of de kijker zelf laten beslissen of hij al dan niet betaalt voor diensten, bijvoorbeeld.

    Vlaanderen is geen uitzondering met de aangekondigde besparingen: in Nederland is de voorbije drie jaar 200 miljoen euro bespaard op de openbare omroep en ook bij de BBC, de moeder van alle openbare omroepen, woedt de discussie over het concept hevig.

    ‘Vlaanderen is heel lang beschermd geweest door een minister van Media die de openbare omroep en zijn taken heel hoog in het vaandel droeg’, verklaarde professor communicatiewetenschappen Leen d’Haenens van de KU Leuven woensdagochtend in het Radio1-programma Hautekiet.. ‘Nu is het kwestie om het instituut kleiner te maken en tegelijk te proberen om de publieke functie en de meerwaarde te behouden.’

    Onderscheidend zijn

    Eén ding is duidelijk: de openbare omroep heeft een functie die geen enkel ander instituut in Vlaanderen kan of wil vervullen. ‘De definitie van openbare omroep is eenvoudig. Hij moet onderscheidend zijn van wat de rest biedt’, zegt onderzoeker Dr. Tom Evens van iMinds-MICT van de UGent. Hij biedt dus plaats voor de moeilijke genres waar geen geld mee te verdienen valt, zoals kinderprogramma’s, cultuur of regionaal nieuws. Maar hij moet ook een meerwaarde zijn voor de maatschappij en daarom volledig zijn. Niet enkel de focus leggen op wat iederéén wil zien, maar ook wat enkelingen willen zien. Dus legt de VRT de prioriteit op én journalistiek, én eigen fictie of entertainment. Zonder daarbij cultuur, educatie en randsporten uit het oog te verliezen.

    Maar die taak maakt de openbare omroep gigantisch duur en dus besliste de politiek dat er bespaard moest worden. Nochtans zijn er andere manieren om de openbare omroep te financieren. ‘Er zou meer reclame kunnen komen op de VRT-netten, maar dat ligt bijzonder gevoelig bij de commerciële omroepen. Hoe meer reclame de VRT uitzendt, hoe minder geld er natuurlijk overblijft voor de commerciële sector’, aldus Dr. Tom Evens.

    Vlaming moet zelf betalen om te kunnen kijken

    Een luisteraar van Hautekiet stelde woensdagochtend voor om het kijk- en luistergeld opnieuw in te voeren. Een idee dat professor d’Haenens alvast erg genegen is. ‘Het kijk- en luistergeld afschaffen was meer dan een puur praktische ingreep. Want sinds de verschuiving naar belastinggeld moet elk budget besproken worden met de kabinetten. Dat maakt de omroep bijzonder kwetsbaar voor keuzes van de overheden, voor kabinetten die komen en gaan’, aldus nog d’Haenens.

    Ook Dr. Evens denkt dat het beter is als de Vlaming opnieuw betaalt voor de openbare omroep. Met de herinvoering van kijk-en luistergeld zou de omroep alvast niet meer afhankelijk zijn van de politieke situatie, en de budgetten nog meer zelf kunnen beheren.

    Al is er nog een tweede mogelijkheid: het subscriptiemodel. ‘In Engeland denkt men al na over de mogelijkheid om mensen te laten aanduiden op hun belastingbrief of ze willen betalen voor de openbare omroep of niet. Wie er niet voor betaalt, kan er ook niet naar kijken of luisteren’, legt Evens uit. Een beetje zoals het Netflix-principe, dus. ‘Uiteindelijk zou dat misschien nog de beste situatie zijn voor de markt’, besluit hij. Al is de vraag of je nog kan spreken van een ‘openbare’ omroep, als niet iedereen er gebruik van kan maken.

    Vakbonden VRT overwegen stakingsacties

    Vakbonden VRT overwegen stakingsacties

    Daags na het uitlekken van de transformatienota van de directie, deelden de vakbonden van de openbare omroep pamfletten uit aan het personeel aan de VRT-poort aan de Reyerslaan. In het pamflet herhalen de bonden hun verzet tegen het besparingsplan en wordt opgeroepen om donderdagmiddag deel te nemen aan een actiecomité. De vakbonden bekijken intussen over stakingsbereidheid is.

    Om tegen 2020 jaarlijks ruim 25 miljoen euro te besparen wil de VRT onder meer het aanbod bijsturen, niet-kerntaken (zoals security en catering) uitbesteden en met een kam door de kernopdrachten gaan. Gespreid over vijf jaar moeten 286 voltijdse medewerkers afvloeien bij de VRT. Volgens ceo Leo Hellemans is de VRT met dit plan 'het best gewapend tegen alle uitdagingen'.

    De pamfletactie was gericht op Brussel. Dinsdag was er al actie bij Radio 2. Het plan hervormt bij de grootste VRT-radiozender de regionale werking grondig. De radiohuizen in Kortrijk, Hasselt en Antwerpen zouden moeten sluiten en vervangen worden door kleine ‘regionale hubs’ die goedkoper moeten zijn.

    De regionale redacties beslisten om dinsdagmiddag geen regionale nieuwsuitzendingen te maken. ‘Vandaag zal de regionale beroering zich wellicht richten op het voeren van debatten over die regionale rol en invulling, met onder meer plaatselijke politieke kopstukken’, aldus Carlos Van Hoeymissen (ACV).

    De vakbonden bekijken vandaag de actiebereidheid bij het personeel. Volgens Van Hoeymissen is het 'met dit soort afvloeiingen' nodig om een 'sterk signaal' te geven. De vakbondsman overweegt stakingsacties, maar daar zal het personeel zich op de personeelsvergadering van donderdag nog over moeten uitspreken.

    'We moeten hierdoor'

    Maar bij Radio 2 heerst wel degelijk het besef 'dat het met minder zal moeten'. Op de regionale redacties heerst een dubbele sfeer: enerzijds is veel personeel ongerust en bang voor wat de toekomst brengt, anderzijds beseffen de medewerkers dat het besparingsplan er moet komen. 'Als we slagkrachtig willen blijven, moeten we hier door', luidt het.

    De radio-directie ging woensdag langs bij de regionale redacties, enerzijds om tekst en uitleg te geven bij het toekomstplan, anderzijds om te luisteren naar de medewerkers. De regionale nieuwsuitzendingen bij Radio 2 gingen woensdag opnieuw op antenne, nadat ze dinsdag nog opgeschort werden. 'Het is moeilijk om verslag uit te brengen van iets waarbij je zelf betrokken partij bent', klonk het.

    De reacties van luisteraars via e-mail en sociale media waren naar verluidt massaal en hartverwarmend. Diverse politici en lokale beleidsmakers lieten onder meer via Twitter weten dat zij nog steeds geloven in de kracht van de regionale berichtgeving.

    10-09-2015 om 11:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    09-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef zo veel mogelijk vluchtelingen werk

    Geef zo veel mogelijk vluchtelingen werk

    Wat een lul ben jij  zorg eerst dat onze mensen werk hebben klootzak

    De Vlaamse regering roept de bedrijven op om zo veel mogelijk vluchtelingen werk te bieden. Dat heeft minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) gezegd bij de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka. Voka pleit er dan weer voor om de asielprocedure te versnellen, zodat de asielzoekers sneller zouden kunnen werken.

    De bedrijven moeten investeren en innoveren, vindt de minister, nu de economie aantrekt.

    Maar ook in de vluchtelingencrisis ziet minister Muyters mogelijkheden: "Een groot deel van de asielzoekers heeft een goede talenkennis en is ook hoger opgeleid, waardoor ze ook kansen moeten krijgen op onze arbeidsmarkt", zei Muyters bij Voka. "Ik doe dan ook een oproep tot u, ondernemers, om zoveel mogelijk asielzoekers een arbeidsplaats aan te bieden, om ze door werk mee te helpen integreren."
     

    Procedure versnellen

    De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka van haar kant bepleit om vluchtelingen zo snel mogelijk op de arbeidsmarkt toe te laten en de asielprocedure te versnellen "in de mate van het mogelijke".

    Voka-voorzitter Michel Delbaere deed die oproep vanavond naar aanleiding van de "Rentree", de start van het nieuwe socio-economische jaar. Hij verwees naar de vele vluchtelingen in het park aan het Noordstation. "We kunnen hier onze ogen niet voor sluiten", aldus Delbaere.

    De beste manier om de vluchtelingen een toekomst te geven is via een job, zo zei Delbaere, en daarom stelde hij concreet voor om asielzoekers al vanaf de eerste dag te begeleiden wat betreft taal, integratie, en dergelijke.

    Volgens Delbaere is er bij de 18.000 bedrijven die lid zijn van Voka zeker "een bepaalde capaciteit" om vluchtelingen aan een baan te helpen.

    Voka is niet de eerste werkgeversorganisatie die een oproep doet. Zo roept werkgeversfederatie VBO vrijdag een taskforce bijeen over de problematiek en riep Unizo-topman Karel Van Eetvelt al op om asielzoekers de kans te geven te werken tijdens hun procedure.

    09-09-2015 om 21:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    08-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle VRT-netten donderdag in teken van vluchtelingen

    Alle VRT-netten donderdag in teken van vluchtelingen

    Dit traject legt een asielzoeker af

    Alle zenders van de VRT slaan de handen in elkaar voor de vluchtelingen. Op donderdag 10 september, en in de aanloop naar die dag, lanceren alle netten (tv, radio, online) een eigen initiatief of programma in het teken van de vluchtelingencrisis. Ook de Vlaamse commerciële omroepen blijven aandacht besteden aan de asielcrisis.

    De VRT wil naar eigen zeggen niet afzijdig blijven en wil daarom over dit onderwerp alle Vlamingen goed informeren en bewust maken. Daarom bundelen alle netten hun krachten voor #opdevlucht. De VRT-zenders lanceren op donderdag diverse initiatieven, zoals informatie, debat, getuigenissen en menselijke verhalen. ‘We hebben ook oog voor alle hartverwarmende inspanningen van de vele initiatiefnemers’, luidt het zondag.

    De programma’s die meewerken zijn onder meer Van Gils en Gasten (Eén), De afspraak, Radio Gaga en Terzake (Canvas), de Ketnet-wrap en Karrewiet, de verschillende nieuws- en actuaprogramma’s van Radio 1, de regionale programma’s en De Madammen van Radio 2, Music for Life (Studio Brussel), Planeet De Cock en Generation M (MNM), Espresso (Klara), Deredactie.be en een voor de gelegenheid opgericht webplatform. De ploegen achter al deze programma’s worden ondersteund door de knowhow van VRT Nieuws.

    De VRT maakt later meer details bekend.

    Commerciële omroepen

    Almaci: ‘Neem een voorbeeld aan Merkel’

    Ook de Vlaamse commerciële omroepen blijven aandacht besteden aan de asielcrisis. Dat doen ze onder meer in hun eigen nieuws-, actua- en duidingsprogramma’s. Dat laten Medialaan (VTM, 2BE, Q-Music) en De Vijver Media (SBS, VIER, VIJF, Woestijnvis) zondag aan Belga weten.

    Medialaan besteedt aandacht aan de vluchtelingencrisis in VTM Nieuws en de radionieuwsuitzendingen. ‘Ook in andere programma’s op radio en tv kan de thematiek aan bod komen’, zegt woordvoerster Sara Vercauteren.

    Bij VIER stond dinsdagavond de uitzending van Karen en Decoster in het teken van de asielcrisis, met meningen van zowel burgers als oorlogsvluchtelingen, truckchauffeurs uit Calais, beleidsvoerders en academici. De Ideale Wereld (VIER) besteedt dagelijks aandacht aan de manier waarop in Vlaanderen met deze crisis omgegaan wordt. VIER is momenteel ook volop bezig met de voorbereidingen van de opnames van het programma Rot op naar je eigen land, waarbij een groep Vlamingen dit najaar de (omgekeerde) vluchtwegen van asielzoekers tot aan hun land van oorsprong afleggen.

    ‘De komende dagen en weken blijft het vluchtelingenthema bovenaan onze agenda staan’, zegt woordvoerder Kristof Demasure. ‘Op basis van de vragen van lokale en internationale hulporganisaties op het terrein breiden we afhankelijk van de evolutie van deze crisis de mobilisatiekracht van VIER en VIJF verder uit om onze kijkers naast bewustwording ook te activeren tot solidariteit.’

    Duitse coalitie verhoogt vluchtelingenhulp met miljarden euro’s

    08-09-2015 om 17:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    07-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel I beantwoordt onrust met meer onrust

    Crombez over aanpak asielcrisis: "Michel I beantwoordt onrust met meer onrust"

    Sp.a-voorzitter John Crombez pleit in 'De zevende dag' voor een speciaal tijdelijk statuut voor vluchtelingen. "Michel I beantwoordt onrust met het verhogen van onrust. Als de meerderheid het echt meent om vluchtelingen menswaardig te behandelen, waarom dwarsboomt ze dan de opvang", vraagt Crombez zich af.

    Vluchtelingen die naar hier komen, kunnen nu asiel aanvragen, waarna ze al dan niet erkend worden en een verblijfsvergunning krijgen. Crombez pleit voor een systeem waarbij de vluchtelingen een statuut krijgen van tijdelijke erkenning. Ze moeten dan niet door de tijdrovende asielprocedure, maar krijgen een verblijfsvergunning van bepaalde duur.

    "Tijdelijke erkenning is wat we samen hebben gedaan tijdens de Kosovo-crisis", aldus Crombez. Vluchtelingen kregen toen een - verlengbare - toestemming om zes maanden in ons land te verblijven. Achteraf keerden velen van hen terug. Dat is waar Crombez nu ook op rekent. "Het voordeel hiervan is dat je dan een plan van aanpak kunt maken vanuit Europa waarbij mensen de mogelijkheid krijgen om terug te keren naar veilige gebieden rond het conflictgebied."

    Jobs voor vluchtelingen

    Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten benadrukte in De Zevende Dag dat vluchtelingen vanaf dag één geactiveerd moeten worden. "Wij zijn de slechtste leerling van de klas: slechts 4 op 10 van de mensen die van buiten de EU komen, zijn hier aan het werk. Dat is beschamend slecht."

    Rutten vreest dat bij een tijdelijk statuut de kans groot is dat de asielzoekers die hier vandaag aankomen hier voor lange tijd gaan blijven. "Misschien wel voor altijd. Dan moet je een verhaal brengen van werk en activering."

    Crombez: "Als hun thuisland weer veilig is, kun je vluchtelingen helpen om terug te keren"

    07-09-2015 om 17:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    06-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgiƫ maakt 30 miljoen extra vrij voor vluchtelingenkampen

    De Croo: "België maakt 30 miljoen extra vrij voor vluchtelingenkampen"

    Ons land wil meer inspanningen doen om de situatie in de vluchtelingenkampen te verbeteren, zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld) in een interview met De Morgen. "De Belgische ontwikkelingssamenwerking heeft beslist om 30 miljoen euro extra vrij te maken voor humanitaire hulp in de kampen van Libanon, Jordanië en Turkije."

    Het gaat om een gezamenlijk initiatief met Nederland, dat 48,5 miljoen euro vrijmaakt. "Samen zullen we op Europees vlak een initiatief nemen om andere landen aan te zetten eveneens extra budgetten te voorzien", aldus De Croo. "We willen rond deze kwestie zo snel mogelijk een top van Europese ministers van Ontwikkelingssamenwerking samenroepen."

    Ook wil De Croo  dat de Europese Unie de bureaucratische regels voor de toekenning van humanitaire hulp in het geval van Syrië vereenvoudigt. "Zo kan er snel en efficiënt hulp geboden worden. Op die manier hopen we in totaal twee miljard vrij te maken. Dat is toch al een behoorlijk volume."

    Futuliteit

    Volgens De Croo staat zijn moeilijke relatie met Kris Peeters (CD&V) snelle beslissingen binnen de regering niet in de weg. "Die relatie zit prima. We zitten zelfs naast elkaar in de kern", zegt De Croo. "En Kris heeft me gesteund in mijn pleidooi om 30 miljoen euro humanitaire hulp vrij te maken. Ik apprecieer dat."

    Of de zaak vergeven en vergeten is? "Kan ik in het licht van de vluchtelingen daarop terugkijken en dat een futiliteit vinden?", aldus De Croo.

    06-09-2015 om 22:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!