Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    16-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie start met vierde flitsmarathon

    Politie start met vierde flitsmarathon

    Wanneer gaat dit eens stoppen met de mensen te bestelen , bende rotzakken

    Om 6 uur vanochtend is de vierde flitsmarathon van de politie van start gegaan. 128 van de 192 lokale politiezones nemen deel, terwijl de federale wegpolitie 178 agenten inzet om de snelheid van zoveel mogelijk bestuurders te controleren. Bij de vorige flitsmarathon, op 23 en 24 april, controleerde de politie 298.883 voertuigen, waarvan er 19.705, of 6,8 procent te snel bleken te rijden.

    De bedoeling van de grootscheepse snelheidscontroles is niet alleen om hardrijders te betrappen en te beboeten maar vooral om alle bestuurders te doen nadenken over hun gedrag op de weg en hun snelheid.

    Door de controles is het vanochtend hier en daar aanschuiven op de weg. Zo is het langzaam rijden op de E17 tussen Moeskroen en Rekkem, meldt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.

    "Killer nummer één"

    "Snelheid is nog steeds de killer nummer één op de weg", zegt de woordvoerder van de federale wegpolitie. "Bij een op drie van de dodelijke ongevallen speelt snelheid een rol. Uit enquêtes blijkt ook dat 56 procent van de mensen vindt dat de snelheidsbeperkingen onvoldoende gehandhaafd worden, 65 procent vindt dat er meer gecontroleerd moet worden. Wie vandaag de weg opgaat, zal wel gecontroleerd worden. We willen de mensen doen nadenken over hun gedrag en hun snelheid, hen doen inzien dat ze amper tijd winnen als ze te snel rijden."

    Interceptieploegen

    De federale wegpolitie zal ook met interceptieploegen werken om de hardrijders meteen tegen te houden en met hun overtreding te confronteren. Buitenlandse bestuurders zullen hun boete meteen moeten betalen

    16-11-2015 om 20:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslagen Parijs waren anders verlopen met bewapende burgers

    Trump: "Aanslagen Parijs waren anders verlopen met bewapende burgers

    Wat een idioot... Hoeveel keer per jaar worden er niet in Amerikaanse scholen zomaar mensen neergemaaid... Wapens voor agenten, niet voor burgers

    De aanslagen in Parijs waren anders afgelopen als inwoners van de stad wapens hadden mogen dragen, denkt Donald Trump, Amerikaanse kandidaat voor het presidentschap namens de Republikeinen. Hij hekelde na het bloedbad de strenge wapenwetgeving in Frankrijk.

    "Niemand had wapens, behalve de slechteriken", zei Trump volgens Variety tijdens een bijeenkomst in de Amerikaanse staat Texas. "Als onze mensen wapens hadden gehad, als ze toestemming hadden gehad die te dragen, dan was het een heel andere situatie geweest", aldus de zakenman die bekend staat om zijn omstreden uitspraken. Eerder noemde hij Mexicaanse immigranten 'verkrachters'.

    Trump kwam na de aanslag op Charlie Hebdo al met een vergelijkbare boodschap. Hij noemde het toen op Twitter 'interessant' dat de tragedie plaatsvond in een land met strenge wapenwetgeving. Dat bericht dook vrijdag weer op en kon volgens CNN rekenen op een woedende reactie van de Franse ambassadeur, die kennelijk dacht dat Trump reageerde op de aanslagen van vrijdag.

    Ambassadeur Gerard Araud noemde Trump op Twitter een 'aasgier' en zijn boodschap 'walgelijk door het gebrek aan menselijk fatsoen'. De tweet werd later verwijderd.

    16-11-2015 om 16:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    15-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Michel:

    Michel: “Eén in Molenbeek gearresteerde verdachte was vrijdagavond in Parijs”

    “Eén in Molenbeek gearresteerde verdachte was vrijdagavond in Parijs” Vandaag om 19:38 door fivr/Belga Print Michel: “Eén in Molenbeek gearresteerde verdachte was vrijdagavond in Parijs” De Belgische politie voert huiszoekingen uit in Molenbeek. Foto: BELGA Delen Tweet Google+ Mail shares Eén van de personen die is opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek was vrijdagavond aanwezig in Parijs. Dat heeft premier Charles Michel verteld aan de Franstalige omroep RTL-TVI. Het federaal parket wil die informatie niet bevestigen. Minister van Justitie Koen Geens denkt dat de terroristen mogelijk België als uitvalsbasis gebruikt hebben of logistieke steun kregen vanuit ons land. Dat zei hij in Het Journaal op één. Er zijn twee wagens met Belgische nummerplaat gelinkt aan de aanslagen. De wagens werden gezien in de buurt van plaatsen waar de aanslagen gebeurden, aldus minister Geens. Een grijze VW Polo werd opgemerkt voor de concertzaal Bataclan, waar de meeste slachtoffers vielen. “Die wagen bleek een Belgische huurder te hebben en bij een Belgisch verhuurkantoor gehuurd te zijn. Het federaal parket heeft die persoon opgespoord”, legt Geens uit. “De arrestaties in Molenbeek in de late namiddag moeten daarmee in verband gebracht worden.” De Belgische autoriteiten kenden de huurder zijn via zijn broer. “Er was een evidente angst dat er een connectie zou zijn met wat in Parijs gebeurd is. Het was bijna te toevallig om waar te zijn. Al weten we niet of die persoon effectief bij de aanslagen betrokken was. Voor zover we nu weten, is hij nog in leven.” Père Lachaise Het valt niet uit te sluiten dat België als uitvalsbasis gebruikt is voor de aanslag. Er werd nog een tweede auto met Belgische nummerplaat aangetroffen in de buurt van het kerkhof Père Lachaise. Die wagen werd ook gezien in de buurt van het Parijse terras waar daders eerst toesloegen. “Het zou kunnen dat er een zekere logistieke steun is geweest vanuit België”, besluit de minister.

    15-11-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Merkel:

    "Wij gaan mee de strijd tegen de terroristen aan" BEWAAR ARTIKEL Wereldleiders wereldwijd reageren geschokt en woedend op de aanslagen in Parijs. Eén ding lijkt zeker: de oorlog tegen terreur is nu echt ontketend en het Westen zal samen de strijd aangaan tegen de gemeenschappelijke vijand. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag officieel gereageerd. "Ik ben geschokt door het nieuws en de beelden vanuit Parijs", zegt ze in een statement. "Duitsland huilt mee. Wij zullen helpen in de strijd tegen de terroristen." © reuters. De Franse president Hollande zweert de terroristen, "de barbaren", te zullen neerslaan. "We zullen de strijd leiden en zullen meedogenloos zijn", klinkt het. "Als terroristen dit doen, kunnen ze verwachten dat ze met een heel vastberaden Frankrijk te maken krijgen." Hollande krijgt in zijn gebalde taal bijval van andere wereldleiders, die beloven aan de zijde van Frankrijk te staan in de strijd tegen het terrorisme. "Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van deze terroristische aanvallen, hun families en alle inwoners van Parijs", aldus Merkel. Wij Duitsers huilen mee. Duitsland zweert te zullen helpen in de strijd tegen deze terroristen. Europa heeft één van de vreselijkste nachten in lange tijd achter de rug. Deze aanslag op de vrijheid is niet altijd een aanslag op Parijs. Het treft ons allemaal en dus moeten we er ook samen een antwoord op geven. We weten dat onze vrijheid sterker is dan terreur." Vannacht liet de Amerikaanse president Barack Obama ook al weten dat dit "niet alleen een aanval op Parijs is, maar op de hele mensheid en de universele waarden die we delen" en dat "het duidelijk moet zijn dat wij er zijn voor de Fransen in de strijd tegen terrorisme en extremisme." Ook de Britse premier David Cameron is formeel: "Wij zullen alles doen wat we kunnen om te helpen."

    14-11-2015 om 20:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sommige artsen vragen nog altijd meer dan remgeld

    Sommige artsen vragen nog altijd meer dan remgeld

    Sommige artsen vragen nog altijd meer dan remgeld

    Sommige artsen weigeren om – zoals wettelijk bepaald – minder bedeelde patiënten alleen het remgeld aan te rekenen. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) vindt dat niet kunnen.

    Sinds 1 oktober zijn artsen verplicht om 1,9 miljoen mensen bij een consultatie alleen het remgeld aan te rekenen. Het gaat om mensen die van de gezondheidszorg meer terugkrijgen dan anderen: mensen met een bepaalde uitkering, gehandicapten, weduwen...

    Om te vermijden dat zij eerst een volledige consultatie moeten betalen – een kleine 25 euro – en pas achteraf geld terugkrijgen, moeten de artsen nu meteen het remgeld aanrekenen. Dat is voor de betrokkenen een of anderhalve euro. De rest wordt rechtstreeks geregeld tussen de artsen, de ziekenfondsen en het Riziv.

    Maar de zogenaamde derdebetalersregeling zet bij veel huisartsen kwaad bloed. Ze kanten zich niet zozeer tegen het principe, maar hebben het er moeilijk mee dat De Block het verplicht maakt. Minister De Block heeft geen begrip voor die houding. ‘Ik heb veel respect voor de therapeutische vrijheid, maar het is niet aan hen om te oordelen wie in financiële moeilijkheden zit.’

    Voorlopig wil de minister nog niet gezegd hebben dat ze gaat optreden tegen onwillige artsen. ‘Als er klachten zijn, zullen we die behandelen,’ zegt ze. Maar uit gegevens van de ziekenfondsen en het Riziv zal snel blijken welke artsen zich houden aan de wet en wie burgerlijke ongehoorzaamheid predikt.

    18-10-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (75)
    17-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wie milieuvriendelijke wagen koopt, betaalt geen verkeersbelasting meer

    Wie milieuvriendelijke wagen koopt, betaalt geen verkeersbelasting meer

    Wie milieuvriendelijke wagen koopt, betaalt geen verkeersbelasting meer

    De Vlaamse regering heeft de tarieven voor de nieuwe, groenere verkeersbelastingen vastgelegd. Wagens op aardgas, elektrische auto’s en plug-in hybrides betalen vanaf 1 januari niet langer belasting op inverkeersstelling (BIV) of jaarlijkse verkeersbelasting. De nieuwe regeling geldt voor particuliere en bedrijfswagens. Voor leasingauto’s kon, zoals bekend, nog geen regeling worden uitgewerkt.

    Elektrische wagens en waterstofwagens betalen geen BIV. Ook wagens op aardgas (CNG) en plug-in hybrides krijgen een vrijstelling, al is die beperkt tot 2020 omdat het om overgangstechnologieën gaat. Voor benzines en dieselwagens worden de normen bijgesteld in functie van de reële uitstoot, met het grootste financiële effect voor de Euro 6-diesels.

    Ook voor de jaarlijkse verkeersbelasting geldt een vrijstelling voor elektrische wagens en waterstofauto’s en een vrijstelling tot 2020 voor wagens op aardgas en plug-in hybrides. Voor auto’s op diesel of benzine zal het tarief nog steeds worden berekend aan de hand van de pk van het voertuig. Nieuw is een bonus of malus in functie van de uitstoot. Het ijkpunt is een CO2-uitstoot van 122 gram per kilometer. Voor elke gram meer stijgt de fiscale pk met 0,30 procent en voor elke gram minder daalt hij met 0,30 procent. LPG-wagens krijgen een korting tot maximaal 100 euro.

    Berekening hangt af van model

    De precieze berekening hangt af van het specifieke model. Zo stijgt voor een Volvo V40 met Euro 5-dieselmotor de BIV van 371 euro naar 479 euro. De verkeersbelasting stijgt van 243 euro naar 256 euro. Voor een V40 met Euro 5-benzinemotor stijgt de BIV van 146 euro naar 164 euro, terwijl de verkeersbelasting daalt van 243 euro naar 208 euro. De grootste bijstelling is er voor de BIV op Euro 6-diesels. Die gaat voor bijvoorbeeld een Volkswagen Golf van 50 euro naar 385 euro.

    De nieuwe regels gelden enkel voor inschrijvingen vanaf 1 januari. Voor bestaande wagens verandert er niets, ook niet aan de jaarlijkse belasting.

    Belastingverhogingen en verlagingen

    'Er zitten belastingverhogingen in het systeem,' geeft minister van Financiën Annemie Turtelboom aan, 'maar ook verlagingen. De hogere belastingen zijn te vermijden. Je kan binnen budget een wagen kopen die milieuvriendelijker is en lager wordt belast.'

    Voor leasingwagens, zo’n 10 procent van het aantal auto’s op onze wegen, verandert er niets, omdat er geen akkoord kon worden gesloten met het Brussels en het Waals gewest. 'Een dergelijk akkoord zit al veertien jaar geblokkeerd', aldus Turtelboom. 'Dan heb je de optie om iets of niets te doen. Voor ons was het geen optie om nog te wachten.'

    Het nieuwe systeem levert de regering volgens simulaties een meeropbrengst van 45 miljoen euro op, al verlaagt dat natuurlijk als consumenten hun gedrag snel blijken bij te stellen. Zo’n 5 miljoen wordt gebruikt om de eerder besliste premies voor emissievrije wagens te betalen.

    17-10-2015 om 17:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    16-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering stuurt ontwerpbegroting naar Europese Commissie

    Nog tot zondag koud en somber weer

    Tot en met zaterdag blijft het koud, nat en somber weer. Vanaf zondag tot en met dinsdag overwegend droog met af en toe zon. Het kwik stijgt dan ook opnieuw tot 13 graden.

    Donderdag is er veel bewolking met regen vanuit Duitsland. Aan de kust en in het westen blijft het nog tot het einde van de namiddag droog. Op de Ardense hoogten is tijdelijk natte sneeuw mogelijk. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten. Maxima: 2 graden op de Hoge Venen, 6 graden in het centrum tot 9 graden dicht bij zee.

    Donderdagavond en -nacht zijn er overal perioden met regen. Minima: 2 graden in Hoog België tot 8 graden aan de kust.

    Vrijdag is er nog steeds veel bewolking met geleidelijk weer regen vanuit het noordoosten. De wind waait zwak tot matig, aan zee later vrij krachtig uit noord tot noordoost. In de Ardennen wordt het 5 graden, in de andere regio's 7 tot 10 graden.

    Zaterdag is het somber met eerst nog wat regen bij ongeveer 10 graden. Van zondag tot midden volgende week is het rustig en overwegend droog met veel bewolking maar soms ook wat zon. De middagtemperatuur loopt op naar zowat 13 graden.

    16-10-2015 om 19:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    15-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Principeakkoord over rendement aanvullende pensioenen

    Principeakkoord over rendement aanvullende pensioenen


    Vakbonden en werkgevers hebben woensdagavond na tien uur onderhandelen een principeakkoord bereikt in het moeilijke dossier van de aanvullende pensioenen en enkele andere openstaande sociale kwesties. Dat heeft de voorzitster van de Groep van Tien, Michèle Sioen, bekendgemaakt.
    'De grote lijnen zijn er, maar we moeten de teksten nog controleren en vertalen', legde Sioen uit. 'Vrijdag zal iedereen zijn achterban consulteren om te kijken of men ermee kan leven. We gaan ook nog een gesprek hebben met de regering en dan vrijdag het volledige akkoord bekendmaken. Er is een globaal akkoord over alle openstaande thema's, dus tweede pensioenpijler, inkomensgarantie-uitkering en bepaalde dossiers van de Nationale Arbeidsraad en de RVA die nog open stonden.' 

    Sioen verduidelijkte nog dat het akkoord 'door alle leden van de Groep van Tien verdedigd zal worden bij hun instanties'. De Groep van Tien hoeft ook niet meer fysiek samen te zitten, aldus de voorzitster van de Groep van Tien. De laatste punten en komma's zullen via telefonische conferentie geregeld worden.

    'Werkgevers moeten een stap zetten'

    De Groep van Tien was woensdag weer bijeengekomen om een akkoord te zoeken in enkele moeilijke dossiers zoals de aanvullende pensioenen. ACV-onderhandelaar Mathieu Verjans maakte bij aanvang duidelijk dat de werkgevers ‘een stap moeten zetten’.

    ‘Wij hebben als vakbond een aantal stappen gezet’, zei Verjans. Zo beseft het ACV dat de huidige gegarandeerde rentes - 3,25 procent voor de werkgeversbijdrage en 3,75 procent voor de werknemersbijdrage - in een klimaat van lage rentes moeilijk liggen. Maar de vakbonden willen wel een langetermijnperspectief blijven bieden.

    Verjans ziet het aanvullend pensioen immers als uitgesteld loon voor de werknemers. Als de opbrengst niet hoog ligt, heeft het volgens hem geen zin meer om geld opzij te zetten. ‘Dan kan men het even goed meteen opvragen. De werkgevers moeten een stap zetten, want tot nu toe hebben ze maar stapjes gezet.’

    De werkgevers zouden niet verder willen gaan dan een garantie voor 1,4 à 1,5 procent – de helft van nu – plus een variabele rente die gedeeltelijk het langlopende staatspapier zou volgen, of samen maximaal 2 procent, maar dit scenario wordt door het VBO ontkend.

    Bruggen bouwen

    Het sociaal overleg over een nieuwe rendements­formule voor de aanvullende (bedrijfs)pensioenen leek vrijdagavond definitief mislukt. De kloof tussen de standpunten van vakbonden en werkgeversfederaties bleek ook na wekenlange debatten onoverbrugbaar. Maar de regering gaf de sociale partners extra tijd.

    ‘Vrijdag was het water gewoon te diep’, zegt Miranda Ulens van de socialistische vakbond. ‘Nu proberen we bruggen te bouwen.’

    Zonder akkoord zou minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) ‘binnen enkele weken’ met een eigen voorstel komen.

    15-10-2015 om 13:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet suikertaks Maggie De Block beschadigen?

    Moet suikertaks Maggie De Block beschadigen?

    "De uitleg bij @openvld dat men Maggie aan het beschadigen was, was er wel degelijk. Dat zal niet lekker zitten bij haar."

    Regeringspartij Open VLD is niet tevreden over de "suikertaks" waarmee de regering het gebruik van frisdranken wil ontmoedigen. Coalitiepartners N-VA en CD&V zouden die suikertaks gebruikt hebben om de populaire Maggie De Block te beschadigen. De Block ontkent dat echter.

    Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zit erg verveeld met de suikertaks omdat die ook geheven gaat worden op frisdranken die geen suiker bevatten, zoals Cola Light en Cola Zero. 

    Zelf zei De Block gisteren in dezelfde krant dat ze wou wachten met de suikertaks tot die een onderdeel werd van een algemeen plan om onze slechte eet- en drinkgewoonten te veranderen.

    In het kader van de onderhandelingen binnen de regering werd De Block door de coalitiepartners N-VA en CD&V onder druk gezet om die suikertaks nu al in te voeren als onderdeel van de taxshift.

    Volgens Het Nieuwsblad zou die taks over een jaar echter al vervangen worden door een andere maatregel die wel het onderscheid zou maken tussen frisdrank met suiker en die zonder.

    Populaire "Maggie" ondergraven?

    Hoe dan ook zien liberale kringen in de "ondoordacht en overhaast" ingevoerde suikertaks een poging van de N-VA en CD&V om de positie van minister De Block te ondergraven, aldus Het Laatste Nieuws die goede contacten heeft in Open VLD.

    Maggie De Block blijft in de opiniepeilingen de meest populaire politicus ver voor N-VA-voorzitter Bart De Wever en Open VLD wil uiteraard dat dat op de partij afstraalt van haar minister en vicevoorzitster. Dat zint niet iedereen en nogal wat Vlaamse liberalen dat de N-VA en CD&V De Block bewust een suikertaks hebben opgedrongen die duidelijk bedoeld was om de begroting te spekken om zo haar populariteit te ondermijnen.

    Technisch zou het niet mogelijk zijn geweest om snel een onderscheid in te voeren tussen frisdrank met suiker en die zonder en bovendien zou dat de verantwoordelijkheid zijn van haar collega minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). De suikertaks zal blijkbaar niet zo snel verteerd zijn in de regering-Michel.

    "Ik voel mij niet beschadigd"

    Minister De Block ontkent dat ze politiek beschadigd wordt. Het is toch niet te geloven dat regeringspartners belastingen zouden invoeren om elkaar vliegen af te vangen, heet het.

    Wel had ze zelf liever gewacht met de invoering van een taks op ongezonde producten tot een volledig onderzoek was afgerond naar onze eet- en drinkgewoonten door het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid. In het kader van de belastingverlaging stelt die nieuwe suikertaks overigens niet veel voor, zegt De Block.

    De minister zegt dat ze er ook geen probleem mee heeft dat de "suikertaks" ook geldt op light-producten. Dat zijn ook geen gezonde producten, zegt De Block -die zelf arts is- omdat die dan misschien geen of minder suiker bevatten, maar wel nog altijd andere ongezonde elementen zoals bepaalde zuren en het gebruik daarvan ook niet zonder negatieve gevolgen is.

    14-10-2015 om 13:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    13-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel roept woordvoerder

    Michel roept woordvoerder "tot de orde" voor "onaanvaardbaar" gedrag

    De persvrijheid moet "absoluut" zijn. Dat zegt premier Charles Michel (MR) naar aanleiding van de incidenten tussen zijn Franstalige woordvoerder en journalisten van de RTBF. De premier zal zijn woordvoerder "tot de orde" roepen voor "onaanvaardbaar" gedrag. Michel wijt het incident aan een "verlies van koelbloedigheid" in een moeilijke situatie.

    De Europese Journalistenfederatie (FEJ) veroordeelt vandaag het gedrag van Michels Franstalige woordvoerder, Frédéric Cauderlier, bij de Raad van Europa voor "verschillende intimidatiepogingen" tegen journalisten van de Franstalige openbare omroep RTBF tijdens het recente bezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan ons land. Volgens de FEJ bedreigde Cauderlier een journalist van de RTBF.

    Michel reageert voor het eerst op de incidenten. "De vrijheid van de pers moet absoluut zijn", laat hij verstaan. De woordvoerder zal zich alvast mogen verantwoorden. "Ik heb mijn woordvoerder tot de orde geroepen", en "ik heb hem gezegd dat zijn opmerkingen onaanvaardbaar zijn, zowel qua inhoud als de manier waarop", voegde Michel daar nog aan toe

    13-10-2015 om 13:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    12-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kan u één derde van uw kapitaal kosten

    Snijden in aanvullend pensioen: "Dit kan u één derde van uw kapitaal kosten"

    Hoelang gaan die diefstallen duren bij de werkmannen en vrouwen en dat mag zomaar ongestraft gebeuren , het wordt tijd dat men de banken en verzekeringen aan banden leggen .

    Nog al een geluk dat ik heel dat pensioensparen van het begin af aan voor geen cent vertrouwd heb en er nooit één cent aan toevertrouwd heb

    .

    Smeerlappen met lange neuzen zijn het.Pinokkio's.

    beter alles eens lam leggen hier want werkende mens word altijd getroffen het moet stoppen !!!!! die machtzieke mensen stoppen !!!!

    Belgie is virtueel failliet. Wie dat niet inziet is naïef. btw, van de regering ga je nooit gezegd krijgen.

    Hopelijk breekt de dag snel aan dat het parlement gaat branden!

    Als de regering ingaat op het voorstel van de verzekeringsmaatschappijen om het rendement van het aanvullend pensioen aan te passen, ziet de werknemer 20 procent van zijn pensioenkapitaal in rook opgaan. Dat berekende de socialistische bediendenvakbond BBTK. Volgens PVDA verliest de werknemer zelfs nog meer.

    Op het verlanglijstje van de verzekeraars staat het afbouwen van het minimumrendement. Vandaag ligt dat nog vast op 3,25 procent voor werkgeversbijdrage en  3,75 procent op de werknemersbijdrage. 

    PVDA: "Verlaging met meer dan één derde"
    Volgens Kim De Witte, ­docent Pensioenrecht van de KU Leuven en verbonden aan de studiedienst van de PVDA, kan die maatregel nog meer impact hebben dan wat de bediendevakbond berekende. "Een verlaging van de rendementsgarantie van 3,25% naar 1,5% betekent op lange termijn een verlaging van het minimale pensioenkapitaal met meer dan één derde." 

    De partij werkte een aantal concrete gevallen uit. Zo zal een 25-jarige vrouw die zelf 600 euro per jaar stort in de aanvullende groepsverzekering, terwijl haar werkgever hetzelfde bedrag bijdraagt, haar minimum pensioenkapitaal zien verminderen met 35.568 euro.

    "In plaats van de wettelijke pensioenen te versterken, bouwt de regering-Michel-De Wever ze verder af", klinkt het scherp in het rapport van PVDA. Zowel PVDA als BBTK hekelen de manier waarop de regering het dossier behandelt. "De regering Michel verplicht de sociale partners een 'akkoord' te bereiken. Bij gebrek aan akkoord, zal de regering haar visie opleggen"

    Contracten hernieuwen?
    Tegen het einde van de maand wil minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) een akkoord met de werkgevers en de bonden

    Of de nieuwe regeling ook voor bestaande contracten zal toegepast worden, is niet duidelijk. Een scenario waarin alle bestaand contracten worden herbekeken, is alvast onaanvaardbaar voor de vakbonden. Te veel mensen zouden dan plots geconfronteerd worden met veel lagere pensioenuitkeringen.

    12-10-2015 om 19:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    11-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kernkabinet akkoord over begroting en taxshift

    Kernkabinet akkoord over begroting en taxs

    Wie trekt er de stekker uit aub?

    De "kern" heeft de werkman een stuk armer gemaakt. . Toch vinden simpele zielen nog steeds dat de N-VA het goed doet

    En het blijft maar duren, alles op de kap van de werkers. Alles wordt duurder, de sociale zekerheid wordt afgebouwd, onderwijs krijgt minder geld (schandalig)... En dan zijn er nog die dit durven goedkeuren en het nog altijd op de vorige regering steekt. Besparen kan op een andere manier!!! Dan hebben we ook nog het stemgedrag dan niet zou veranderen. Wat een egoïsten en dommeriken! . Deze regering gunt niets aan de gewone man!

    Bedankt regering,de gewone belastingbetalende werkman is alweer de klos.

    Met dank aan die 30% onozelaars die ervoor gestemd hebben

    Ben nu nog niet arm, (ben op werknemers pensioen 45 jaar gewerkt 1248 eu/maand ). Binnen 4 jaar ben ik ARM....dank u mhr De Wever en de symphatiekse politieker Mhr Michel.

    Beter geen regering in België.... En wat die frisdrank betreft, ik ga die gewoon in Nederland (Hulst) halen...beter voor mijne portemonnee.

    Schaf deze regering af, met de NVA is de verarming nog maar begonnen. Nu kunnen we nog redden wat er te redden valt.Opsluiten die bende van de NVA

    Het kernkabinet heeft omstreeks 06.00 uur vanmorgen een akkoord bereikt over de begroting en de taxshift. Dat heeft premier Charles Michel via Twitter aangekondigd. Om 11.30 uur geeft de regering meer details over het akkoord op een persconferentie.

    De onderhandelaars zaten sinds de vooravond bijeen in de Lambermont, de ambtswoning van de premier, om zich over beide dossiers te buigen. De gesprekken moesten afgerond zijn voor dinsdag, wanneer de eerste minister zijn traditionele state of the union houdt in de Kamer. Donderdag moet ons land zijn ontwerpbegroting voorleggen aan de Europese instanties.

    De regeringstop werd eerder deze week geconfronteerd met een tegenvaller. Zo bleken de fiscale inkomsten 882 miljoen euro lager uit te vallen dan oorspronkelijk geraamd, al bleek dat tekort volgens minister van Financiën Johan Van Overtveldt een stuk lager uit te vallen.

    Daarnaast moet de ploeg-Michel het akkoord verfijnen dat ze voor het zomerreces bereikte over de fiscale verschuiving, zeg maar de taxshift. Daarin was sprake van een verhoging van de koopkracht voor de lage en middeninkomens met 100 euro per maand, en een daling van de sociale lasten voor de ondernemingen van 33 naar 25 procent.

    Zo moest de regering bepalen via welke maatregelen die koopkrachtverhoging wordt bereikt. Daarbij was sprake van de afschaffing van een belastingsschijf en de hogere beroepskostenaftrek. De regering raakte het ook eens over de besteding en verdeling van de lastenverlagingen. De maatregelen ten gunste van de KMO's zouden in de buurt van 1 miljard euro uitkomen, luidt het.

    Andere elementen in het akkoord van afgelopen juli die de verschuiving van lasten op arbeid naar andere bronnen gestalte moesten geven, waren hogere accijnzen op diesel, tabak, alcohol en gesuikerde dranken. Ook de verhoging van de btw op elektriciteit van 6 naar 21 procent, die al in september inging, maakte deel uit van het pakket.

    11-10-2015 om 18:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu al hinder op het spoor door stakingsactie

    Nu al hinder op het spoor door stakingsactie

    Het is niet de schult van het spoor maar wel de schult van deze de Wever met zijn diefstalen van de werkmens gelieve een

    condor saniteir

    voor de NVA

    De staking van de socialistische vakbond CGSP Cheminots bij het spoor is nu al voelbaar. Rond 21.30 uur waren al enkele treinen gedeeltelijk of volledig afgeschaft, zo meldt de NMBS. De spoorwegmaatschappij raadt reizigers aan zich te informeren alvorens naar het station te vertrekken. Via de NMBS-app en de website kunnen reizigers zien of hun trein afgeschaft is.

    Hoewel de actie alleen het district Brussel treft, verwacht de spoorwegmaatschappij hinder op het volledige net door de centrale positie van de hoofdstad en de interconnectie van het Belgische spoornet.

    Ook het internationale treinverkeer is verstoord door de actie. De Thalys Amsterdam - Brussel-Zuid van 20.17 uur werd geschrapt, net als de Thalys-treinen van Paris-Nord - Brussel-Zuid van 20.55u en 21.55u. Vrijdag zal geen enkele Thalys-trein rijden, met uitzondering van die tussen Parijs en Brussel van 20.55u en 21.55u. Ook Eurostar kondigde ernstige hinder aan voor het treinverkeer tussen Londen en Brussel.

    10-10-2015 om 18:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    09-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroomfactuur wordt 35 euro duurder; gasfactuur 17 euro goedkoper

    Stroomfactuur wordt 35 euro duurder; gasfactuur 17 euro goedkoper

    Met NVA niets dan miserie

    Distributie is een club van politieke lieden die veel te veel kosten. . Dat ze die eens inkrimpen. Niet vergeten het netwerk en electrabel is met belasting geld gebouwd! En nu moeten we extra betalen voor iets wat al van ons was. Met dank aan de  OpenVLD.

    Hoe gaan we dat blijven betalen,ik ga al 23 jaar werken en ik kom laatste 2 jaar niet meer rond,bewijs dat alles zeer duur word,maand na maand,dit moet stoppen mensen we gaan werken en zijn arm binnekort !!

    Bij bv katoennatie ligt het ene zonnepaneel achter het andere, honderden meters lang en breed. Je kan het ze niet eens verwijten, maar dit zijn geen socialisten hoor. Dit zijn bedrijven met advocaten die zowat elke wet omzeilen met hulp van politici

    En dan gaan ze electrische auto's promoten ?

    Hoe meer zuiniger toestellen een mens plaatst , hoe meer we moeten betalen, maar aan de winsten van de aandeelhouders mag niet geraakt worden. deze regering laat het allemaal toe

    De elektriciteitsfactuur voor een doorsnee Vlaams gezin zal vanaf 1 januari gemiddeld 35 euro stijgen. De aardgasfactuur zal gemiddeld 17 euro dalen. Dat meldt de Vlaamse energieregulator Vreg.

    Reden voor de duurdere stroomfactuur en lagere aardgasfactuur zijn de zogenaamde historische saldi: kosten van de distributienetbeheerders uit het verleden die verkeerd werden ingeschat, in het bijzonder door het enorme succes van zonnepanelen.

    De Vreg heeft nu beslist de wegwerking van die saldo over vijf jaar te spreiden. Een eerste voorschot van 20 procent wordt in 2016 doorgerekend. "We schatten dat voor een doorsnee gezin de factuur voor elektriciteit op jaarbasis hierdoor gemiddeld stijgt met 35 euro. Voor aardgas daalt de factuur met gemiddeld 17 euro." De eigenlijke factuur is afhankelijk van netgebied tot netgebied en van het verbruik.

    De beslissing van de Vreg volgt na een openbare raadpleging. De Vlaamse regulator had eerder al een simulatie gemaakt wat de doorrekening zou kosten over drie, vijf of tien jaar. Uiteindelijk is gekozen voor vijf jaar, ook al omdat de saldi ontstaan zijn in vijf jaar (2010-2014). Enerzijds wou de Vreg niet dat er een tarievenschok zou plaatsvinden, door alles op korte termijn door te rekenen. Anderzijds mag de doorrekening ook niet te lang op zich laten wachten. Dat zou enkel maar de financieringkost opdrijven.

    Niet alleen de factuur van de gezinnen verhoogt. Ook voor de bedrijven is dat het geval. "We schatten dat voor een bedrijf op middenspanning met een jaarverbruik van 50.000 kWh de factuur voor elektriciteit op jaarbasis gemiddeld stijgt met 158 euro. Voor een bedrijf met een jaarverbruik gas van 290.750 kWh daalt de factuur met gemiddeld 140 euro", luidt het.

    Overigens gaat het maar om voorschotten. De definitieve saldi uit het verleden zijn immers -wegens erg complex- nog niet berekend. De Vreg wou daar evenwel niet op wachten en al een eerste indicatie geven.

    09-10-2015 om 19:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    08-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galant wil rijbewijs voor snelle elektrische fietsen

    Galant wil rijbewijs voor snelle elektrische fietsen

    Wat een bende dieven zijn jullie

    Galant wil rijbewijs voor snelle elektrische fietsen

    Federaal mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) wil een rijbewijs invoeren voor elektrische fietsen met een vermogen boven de 4 kilowatt, die sneller dan 45 km per uur kunnen rijden. Dat schrijft La Libre Belgique woensdag. Volgens de krant wil Galant daarmee Europese regelgeving omzetten in Belgisch recht.

    Het wetsontwerp, waarover discussie zal volgen met de gewesten, zou in het volgende voorjaar goedgekeurd moeten worden.

    Drie categorieën

    Er zouden drie categorieën van elektrische fietsen komen. Een eerste categorie bevat fietsen met een vermogen minder dan 1 kilowatt en waarvan de elektrische bijstand afneemt en stopt bij 25 km per uur. Ze worden gelijkgesteld met klassieke fietsen, maar zijn wel verboden voor min-16-jarigen.

    Een tweede categorie bevat de elektrische fietsen waarvan het vermogen tussen de 1 en de 4 kilowatt ligt. Deze worden gelijkgesteld met bromfietsen klasse B, waarvoor een nummerplaat en een verzekering en het dragen van een helm verplicht is en waarvoor je een theoretisch rijexamen moet afleggen.

    De derde categorie behelst de snelste elektrische fietsen, die sneller dan 45 km per uur gaan. Die zullen beschouwd worden als motorfietsen.

    08-10-2015 om 20:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    07-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie houdt gemaskerde havenarbeiders tegen die van betoging willen afwijken

    Politie houdt gemaskerde havenarbeiders tegen die van betoging willen afwijken

    Weg met de NVA

            condor sanitaire

    voor de NVA

    Aan het Brusselse Noordstation stromen duizenden mensen samen voor de start van de nationale betoging. Er is veel lawaai, maar alles verloopt rustig. In het station leiden medewerkers van Securail de betogers ordelijk naar de uitgangen.

    Buiten staan duizenden klaar voor de optocht richting Zuidstation. Ondanks de oproep van de bonden vooraf om het niet te doen, gooien manifestanten voortdurend bommetjes. Behalve veel vakbondsmilitanten zijn ook delegaties van linkse partijen duidelijk aanwezig, waaronder sp.a-voorzitter John Crombez en ex-premier Elio Di Rupo (PS).

    De betoging tegen het beleid van de centrum-rechtse regering-Michel, die vandaag een jaar in het zadel zit, vertrekt aan het Noordstation. De betogers stappen door het centrum van Brussel richting het station Brussel-Zuid (zie kaart onderaan).

    Een honderdtal havenarbeiders, van wie enkelen gemaskerd, heeft ter hoogte van de Financiëntoren, aan het begin van het parcours, geprobeerd om van het parcours af te wijken. De politie was met een honderdtal agenten snel ter plaatse en kon hen de weg versperren, zodat de betogers na het gooien van enkele bommetjes uiteindelijk toch weer bij de betoging aansloten.

    Elders langs het parcours werd ook een kleine vechtpartij gesignaleerd, maar die was snel voorbij.

    Overbezette treinen

    Aan de stations in heel het land verzamelden vanmorgen de betogers die zich opmaakten om met de trein naar Brussel te gaan. Ondanks de extra treinen die de NMBS had ingelegd om betogers in Brussel te krijgen, zijn er toch, vanuit heel Vlaanderen, een tiental overbezette treinen. Dat laat NMBS-woordvoerder Bart Crols weten. De treinen komen uit alle uithoeken van Vlaanderen: onder meer vanuit De Panne, Tongeren, Turnhout... Crols heeft nog geen zicht op hoeveel overbezette treinen er in Wallonië zijn. Voor de avondspits verwacht hij minder problemen. "Daar kennen we een verspreide uittocht."

    De Brusselse politie verwacht zware verkeershinder in de binnenstad en op de kleine ring. De politie roept op om de hoofdstad vandaag zo veel mogelijk te vermijden met de auto. In de hoofdstad zijn verschillende wegen afgesloten voor het autoverkeer. Op de andere wegen waren er minder problemen. De nationale betoging heeft niet voor extra hinder gezorgd op de snelwegen. Het Vlaams Verkeerscentrum zag, zoals verwacht, een klassieke ochtendspits. "We hadden voorspeld dat het niet moeilijker zou verlopen dan anders op een woensdagochtend, en dat is ook gebleken", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

    Ondanks de moeizame mobilisatie de voorbije weken, zet de socialistische vakbond ABVV bijzonder hoog in op de betoging. Bij de grote manifestatie op 6 november vorig jaar kwamen er nog 120.000 betogers op straat, een ongezien en compleet onverwacht record. Het ABVV rekent voor vandaag op minstens 100.000 betogers

    07-10-2015 om 15:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois en Rutte bezoeken hoofdzetel Coca-Cola

    Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Nederlands minister-president Mark Rutte hebben een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van Coca-Cola in Atlanta. Dat is niet alleen de grootste frisdrankproducent ter wereld, maar omdat het levert in alle uithoeken van de wereld ook een bedrijf met een ongezien logistiek netwerk. Dagelijks gaan er wereldwijd 1,8 miljard drankjes van Coca-Cola (o.a. Coca-Cola, Sprite, Fanta, Aquarius) over de toonbank. Het bijna 130 jaar oude bedrijf is ook al sinds 1927 actief in België en in 2013 verkocht het in ons land en Luxemburg samen meer dan 915 miljoen liter. Omdat het bedrijf levert tot in de kleinste uithoeken ter wereld beschikt het over een sterk uitgebouwd distributie- en logistiek netwerk.

    En laat slimme logistiek nu net één van de prioriteiten zijn van het gezamenlijke Vlaams-Nederlandse bezoek aan Atlanta. Vlaanderen en Nederland gaan ook altijd prat op de troeven die de Lage Landen bezitten op dat vlak, denk alleen maar aan de havens van Rotterdam en Antwerpen. Die boodschap zetten Bourgeois en Rutte ook in de verf op een seminarie rond logistiek in de Kamer van Koophandel in Atlanta. “We zijn niet alleen de grootste, maar ook de beste toegangspoort tot Europa”, zei Rutte. “We zijn hier in de Verenigde Staten, dus we mogen best wat trots tonen en onze Europese bescheidenheid achterwege laten”, voegde hij eraan toe.

    Later op de dag wonen Bourgeois en Rutte nog een ceremonie bij ter nagedachtenis van oorlogsslachtoffers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Daarbij zal de Last Post gespeeld worden en zal het beroemde gedicht van John McCrae In Flanders Fields voorgelezen worden.

    07-10-2015 om 00:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    06-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams gezin verliest tot 1.300 euro per jaar

    'Vlaams gezin verliest tot 1.300 euro per jaar'

    ACV berekent inkomensverlies door besparingen

    'Vlaams gezin verliest tot 1.300 euro per jaar'

    Voor de eerste verjaardag van de regering-Michel/Bourgeois heeft het ACV berekend hoe zwaar de besparingen de Vlamingen treffen in hun portemonnee. De christelijke vakbond hield daarbij rekening met negatieve maar ook positieve maatregelen van de federale én de Vlaamse overheid. Ook de gevolgen van de indexsprong zijn opgenomen in de simulatie. ‘Onze berekeningen tonen aan dat alle lagen van de bevolking worden getroffen’, zegt David Van Bellinghen, woordvoerder van het ACV. ‘Het inkomensverlies verschilt van enkele tientallen euro per jaar tot ruim 1000 euro.’

    ‘Opvallend daarbij is dat de zwakkere werknemers en de mensen met een laag inkomen het zwaarst worden getroffen’, zegt Van Bellinghen. ‘En dan is er nog geen rekening gehouden met ingrepen die het leven kwalitatief gaan beïnvloeden zoals de inperking van het tijdskrediet, de moeilijkheid om nog op SWT (brugpensioen) te gaan, het stijgende aantal overuren en het plan van minister De Block om zieke werknemers na 20 weken ziekte te verplichten om aangepast werk te zoeken.’

    Voor de berekeningstool worden verschillende profielen (man, vrouw, gezinssituatie, pensioen enz.) gehanteerd. Hieronder kan u een aantal simulaties overlopen. U kan ook de berekening voor uw eigen situatie ook zelf maken op de website van het ACV.

    06-10-2015 om 13:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    05-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen en Ecolo willen dit jaar een andere premier Michel

    Groen en Ecolo willen dit jaar een andere premier Michel

    Oppositiepartijen Groen en Ecolo vinden dat premier Charles Michel één jaar na zijn aantreden dringend uit zijn pijp moet komen. De eerste minister viel het voorbije jaar meermaals door de mand omdat zijn kompas enkel is afgesteld op de peilingen van de MR, zo klonk het verwijtend op de groene aftrap van het nieuwe parlementaire jaar.

    "Premier Michel heeft één van de mooiste jobs die er zijn, namelijk het besturen van dit fantastische en eigenzinnige land. Maar zijn modus is afgesteld op de peilingen van de MR. Zijn ambitie is niet om een leider te zijn, maar om te zorgen dat zijn partij zeker niet verliest bij de verkiezingen in 2019", hekelt Groen-Kamerlid Kristof Calvo.

    Kibbelkabinet

    Volgens de groenen blonk Michel het voorbije jaar uit in afwezigheid, telkens het erom ging spannen. Bedrijfswagens, vluchtelingen, taxshift, ... steeds weer werd de toon gezet door 'schaduwpremier' Bart De Wever. En ook bij al dat interne gekibbel bleef het veel te vaak stil in de Wetstraat 16, betreurt Calvo.

    "Als oppositie is een kibbelkabinet wel even plezant, maar als het blijft duren dan wordt het vervelend en afstompend. Bovendien leidt het de aandacht af van de inhoud", sneert Calvo. "Stop er dus alsjeblieft mee. Wij willen op een ernstige manier aan politiek doen."

    Hoog tijd dus dat de premier het stuur in handen neemt, vinden Groen en Ecolo. Zijn 'state of the union' volgende week in de Kamer moet voor hen duidelijke lijnen uitzetten op vijf punten: de vluchtelingencrisis, de taxshift, dieselgate, werkbaar werk en de NMBS. Het zijn in elk geval domeinen waarin de groenen zich zullen vastbijten, met meer sociale rechtvaardigheid én vooruitgang inzake klimaat en milieu als rode draad.

    05-10-2015 om 20:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logisch dat we op termijn werknemers minder met auto's gaan betalen

    Logisch dat we op termijn werknemers minder met auto's gaan betalen

    Bedrijfswagens afschaffen of niet? Lastige vraag voor de liberale vicepremier Alexander De Croo in 'De Zevende Dag'. "Eerst de mensen meer netto loon geven en dan het systeem veranderen", klonk het.

    Of ons land genoeg doet om de klimaatverandering tegen te gaan, luidde de vraag in 'De Zevende Dag'. Wat doen we met het systeem van de bedrijfswagens bijvoorbeeld? "Om de klimaatproblematiek te herleiden tot de bedrijfswagens, dat is misschien wel heel kort door de bocht", reageerde vicepremier Alexander De Croo (Open Vld).

    Maar hij wilde wel een opening maken. "Bedrijfswagens zijn in ons land een deel van het loon. Is het logisch dat je mensen meer met geld betaalt, dan dat je ze met auto's betaalt? Natuurlijk. Tenminste: als we in de richting gaan van datgene waar we met deze regering dit jaar zijn beziggeweest: zorgen dat mensen die werken netto meer overhouden. Als we een stapje verder gaan en ze meer in geld gaan verlonen, dan lijkt het me logisch dat we dat minder met auto's gaan doen. Maar wel in die volgorde: eerst de mensen meer netto loon geven en dan het systeem veranderen."

    De opmerking dat gepensioneerden en steuntrekkers het wel met minder moeten doen, als gevolg van maatregelen van deze regering, ontwijkt De Croo enigszins. "We krijgen als politici vaak de opmerking dat we te veel met het moment bezig zijn. Wij hebben een hervorming op lange termijn gedaan. Wat wij doen is zaaien. Het effect van de maatregelen die wij genomen hebben, zullen we later voelen. Dat neemt tijd."

    05-10-2015 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!