Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • ghg
  • https://buylowgreen.com/product/obama-kush/
  • https://herbapproach.com/product-category/buy-shatter-online-canada-cheap/
  • https://herbapproach.com/product/runtz/
  • fgfg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    20-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIT WEEKEND OPNIEUW REGEN TROEF

    Na het mooie weer van gisteren, zijn we er dit weekend opnieuw aan voor de moeite. Vandaag blijft het overwegend zwaarbewolkt met periode van regen of motregen. Het blijft ook nog vrij zacht met maxima van 9 tot 11 graden in de Ardennen en van 12 tot 14 graden in het centrum en het westen. Er staat een matige tot vrij krachtige west- tot zuidwestenwind met rukwinden tot zo'n 50 kilometer per uur. Aan zee waait die soms krachtig uit het westen met windstoten tot 60 kilometer per uur, meldt het KMI.

    Ook vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met regen of motregen. Later op de nacht droger vanaf het westen. Het blijft ook zacht met minima van 6 tot 10 graden. De west- tot zuidwestenwind neemt af tot matig, aan zee soms nog vrij krachtig met daar windstoten tot 50 kilometer per uur. Zondag is het bewolkt met perioden van lichte regen of motregen. Over de Ardennen valt daarbij de grootste hoeveelheid. De westen- tot zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en soms krachtig aan zee, met rukwinden rond 65 à 70 kilometer per uur. Maxima van 7 à 8 graden op de hoogste toppen van de Ardennen tot lokaal 13 graden in Vlaanderen.

    Volgende week is het vaak grijs met vrijwel elke dag kans op wat regen. Vanaf dinsdag is er tussendoor wel kans op enkele opklaringen. Maandag is het nog zeer zacht met maxima tot 14 graden. De dagen daarna wordt het enkele graden frisser. Vanaf vrijdag stijgt de luchtdruk waardoor het veelal droog wordt met meer ruimte voor de zon.

    20-03-2017 om 20:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    19-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHIETPARTIJ IN FRANSE SCHOOL

    SCHIETPARTIJ IN FRANSE SCHOOL

    Bij een schietpartij in een school in Grasse in het zuidoosten van Frankrijk zijn zeker drie mensen gewond geraakt. Dat melden verschillende buitenlandse media. Volgens BFMTV is een zeventienjarige persoon opgepakt en zijn de eliteagenten van RAID ingezet.

    Volgens 'Le Monde' opende een zeventienjarige leerling met een jachtgeweer het vuur op de directeur van de school. Daarnaast zou hij ook in het bezit zijn geweest van een revolver een twee handgranaten.

    De overheid zou het terreuralarm via een applicatie op de smartphone hebben afgekondigd, maar volgens het plaatselijke bestuur lag een dispuut tussen twee leerlingen aan de basis van het incident. Er zou dus geen sprake zijn van terrorisme. Alle leerlingen van de school zijn intussen geëvacueerd en de hulpdiensten zijn ter plaatse.

    19-03-2017 om 19:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    18-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUIS KRAKEN WORDT STRAFBAAR

    Een huis kraken wordt strafbaar. Dat hebben de meerderheidspartijen net beslist. De discussie over kraken begon nadat een Gents gezin moest vaststellen dat hun woning gekraakt is door Roma terwijl zij op reis zijn. Het gezin kon niets ondernemen, want tot nu was kraken niet strafbaar.

    Enkel wanneer eigenaars een klacht indienen bij de politie kan het gerecht beslissen om krakers uit het pand te laten zetten. "Wij zijn blij met deze beslissing", vertelt N-VA Kamerlid Sophie Dewit. "Wanneer je een klacht indient, zal kraken voortaan dus strafbaar worden. Vandaag is dat niet, maar wordt het een klachtmisdrijf."

    "Je kan klacht neerleggen, waardoor de procureur een bevel tot ontruiming uitvaardigt. Op basis daarvan zullen de bezetters sneller uitgezet kunnen worden."

    Gent
    Vorige week riep een jong gezin uit de Holstraat in Gent op Facebook om hulp nadat ze ontdekt hadden dat elf Roma deze week hun huis binnengedrongen waren. Volgens het stadsbestuur kan hier helemaal niets aan gedaan worden, maar daar komt dus nu verandering in.

    Het koppel, dat het huis twee maanden geleden gekocht heeft, verblijft momenteel voor het werk in het Vietnamese Hanoi. Een buurvrouw verwittigde hen enkele dagen geleden per telefoon. Vanuit het buitenland proberen Sarah Braeye en Paul De Roo er nu alles aan te doen om de krakers buiten te krijgen.

    18-03-2017 om 20:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    17-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEEN GRAP: NU OOK ETEN AAN HUIS VOOR JE HOND

    GEEN GRAP: NU OOK ETEN AAN HUIS VOOR JE HOND

    Is jouw chihuahua een moeilijke eter of geef je liever geen industrievoeding aan je labrador? Een Brussels bedrijf levert sinds vandaag over heel België vers bereide maaltijden aan huis voor honden. Ze hebben naar eigen zeggen al een honderdtal klanten in Brussel, maar goedkoop is het zeker niet. 

    “We kwamen eigenlijk op het idee dankzij een vriend van ons. Die vertelde dat hij zelf voor zijn viervoeter kookte”, vertelt Alex Cardon, een van de bedenkers van Dog Chef aan VTM NIEUWS. "We voerden een enquête uit en zagen dat er een markt is." Je kan het vergelijken met Hello Fresh of Smartmat, maar dan voor honden.

    Op het menu staan voorlopig twee recepten, die samen met de Universiteit Luik werden ontwikkeld: kip met rijst en groenten, en rundvlees met pasta en groenten. “Niet veel keuze, maar voor honden is het beter dat ze elke dag hetzelfde eten”, zegt Cardon. “In de gerechten zitten ook de nodige vitamines en mineralen.”

    Duurder
    Volgens Cardon heeft Dog Chef intussen al een honderdtal klanten in en rond Brussel, waar de uitrol startte. Echt goedkoop is het nochtans niet. “Voor een jack russel bijvoorbeeld, een hond van om en bij de 5 kilo, betaal je 1,5 euro per dag. Voor grote honden van 25 kilo moet je 4,5 euro per dag neertellen. Een pakket voor twee weken aan huis laten leveren, kost vijftien euro. “We weten dat het meer kost, maar het gaat wel om kwaliteitsvolle en verse gerechten, geen slachtafval.”

    Dog Chef wil over enkele weken ook met gerechten voor katten beginnen

    17-03-2017 om 22:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    16-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke aan Van Overtveldt:

    Beke aan Van Overtveldt: "Waar blijft die nieuwe manier om fiscale inkomsten in te schatten?"


    CD&V-voorzitter Wouter Beke vraagt zich af hoe het zit met de nieuwe ramingsmethode voor de fiscale inkomsten. "Ik heb er nog niets van gehoord", klonk het in De Zevende Dag uitdagend aan het adres van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Zijn kabinet preciseert dat intussen een actieplan werd opgesteld en aan de andere kabinetten werd voorgelegd.


    Tijdens weekendinterviews waarschuwde minister Van Overtveldt dat partijen die de hervorming van de vennootschapsbelasting tegenhouden, moeten weten dat ze met jobs aan het spelen zijn. De oproep was gericht naar CD&V, dat tijdens de begrotingsopmaak eind vorig jaar het dossier koppelde aan de invoering van een meerwaardeheffing. Premier Charles Michel heeft beide dossiers, samen met de mobilisering van spaargeld, naar zich toegetrokken.

    Voorzitter Beke ontkende dat zijn partij iets tegenhoudt - "het gaat niet om trofeëen binnenhalen" - en stelt dat zal worden uitgevoerd wat binnen de regering is afgesproken. Zo moet voor hem de economische impact van de voorstellen goed worden onderzocht. "We mogen ons niet als een olifant in een porseleinwinkel gedragen", aldus Beke. Hij relativeert ook het jobverlies waarnaar minister Van Overtveldt verwees. "Op dit moment worden er en masse mensen aangeworven".

    313 miljoen
    Cijfers van het Monitoringcomité geven aan dat de regering op zoek moet naar 313 miljoen euro om de begroting op koers te houden. Wel is nog niet duidelijk of de aangelegde buffer van 739 miljoen euro wordt aangesneden. N-VA wil daarbij voorzichtigheid aan de dag leggen. Beke stelde dat de discussie daarover in de schoot van de regering moet worden bekeken.

    Die buffer werd aangelegd nadat minister Van Overtveldt zich er over bekloeg dat er structuurfouten zaten in de berekeningswijze van de fiscale inkomsten, waardoor die steevast lager uitvielen en Van Overtveldt de Zwarte Piet doorgeschoven kreeg. In afwachting zou er werk worden gemaakt van een nieuwe berekeningsmethode om foute inschattingen te voorkomen.

    "Onze vraag is: hoe ziet het met die nieuwe methode?", richtte de CD&V-voorzitter zich tot de minister. "Ik heb er intussen nog niks van gehoord". Op het kabinet van minister Van Overtveldt wordt echter gepreciseerd dat het samen met onder andere de administratie, de Nationale Bank en het Planbureau een actieplan van tien punten heeft gemaakt om de methodiek te verbeteren. Dat plan werd naar verluidt ook aan de andere kabinetten voorgelegd.

    16-03-2017 om 20:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    15-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INSTRUCTIES VAN JAMBON

    INSTRUCTIES VAN JAMBON

    Afbeeldingsresultaat

    Sp.a-voorzitter John Crombez eist dringend instructies van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) voor ons land naar aanleiding van de diplomatieke rel die er heerst tussen Nederland en Turkije. “Hij ontloopt zijn verantwoordelijkheid. Het is zijn taak om instructies te geven voor ons land zodat we de rust en de veiligheid hier kunnen bewaren”, zei Crombez deze middag in de studio van VTM NIEUWS.

    Nederland houdt dit weekend het been stijf: Turkse ministers mogen geen campagne komen voeren ten voordele van de Turkse president Erdogan. Sp.a-voorzitter John Crombez wil dat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vandaag nog instructies geeft over de houding die ons land moet aannemen in de hele situatie. “Jambon ontvlucht zijn verantwoordelijkheid”, zegt Crombez.

    “Voor mij is het onaanvaardbaar dat problemen van uit het buitenland hier worden geïmporteerd. Minister Jambon moet instructies geven over de voorwaarden van campagne voeren in ons land. Alleen dan kunnen we in alle steden zeggen: dit is wat we gaan doen om de rust, de orde en de veiligheid te bewaren.

    15-03-2017 om 21:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    14-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE K3 KRIJGT EERSTE FILM DELEN OP FACEBOOK DELEN OP TWITTER 10/03/2017 - 16:35 Hanne, Marthe en Klaasje van K3 starten binnenkort met de opnames van hun allereerste film. Dat laat Studio 100 weten. De film krijgt de titel 'K3 Love Cruise'. Het is ni

    NIEUWE K3 KRIJGT EERSTE FILM

    Hanne, Marthe en Klaasje van K3 starten binnenkort met de opnames van hun allereerste film. Dat laat Studio 100 weten. De film krijgt de titel 'K3 Love Cruise'. Het is niet de eerste K3-film. De voorgangers van Hanne, Marthe en Klaasje maakten er al vijf.

    Voor de nieuwe K3-dames gaat hiermee een droom in vervulling. Hanne, Marthe en Klaasje gaan mee op een cruise waar ze een optreden moeten geven. Tijdens de boottocht gaat er echter van alles mis. En als uit de magische ketting van Klaasje dan ook nog een parelelf met toverkrachten verschijnt, is het hek helemaal van de dam.

    De film is vanaf 13 december te zien in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen.

    14-03-2017 om 20:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    13-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    F-16'S ONDERSCHEPPEN VLIEGTUIG BOVEN NEDERLAND

    Belgische F-16's hebben deze ochtend boven Nederland een Indiaas passagiersvliegtuig onderschept dat niet meer reageerde op de commando's van de luchtverkeersleiding. Het is nog niet duidelijk wat precies het probleem was, maar de F-16's hebben hun operatie al beëindigd. Eerder deze week moesten F-16's nog uitrukken voor een vliegtuig boven ons land dat niet reageerde, al zijn zo'n onderscheppingen wel uitzonderlijk.

    Het vliegtuig dat deze ochtend werd onderschept, was opgemerkt boven Duits grondgebied. Er werd beslist om de 'Quick Reaction Alert' (QRA) in het Belgische Florennes te activeren en iets later vertrokken F-16's naar het vliegtuig. Volgens vliegtuigradarwebsites ging het om een vlucht van Air India van Ahmedabad (India) naar Londen. Het toestel kwam uiteindelijk in Londen aan de grond.

    Het is niet ongebruikelijk dat Belgische F-16's worden ingezet voor het Nederlandse luchtruim. Sinds dit jaar bewaken Belgische en Nederlandse straaljagers namelijk afwisselend het luchtruim van de Benelux. Door de samenwerking worden mensen en schaarse middelen doelmatiger ingezet en zijn jachtvliegtuigen vaker beschikbaar voor internationale operaties, zegt Defensie.

    Eerste keer
    Het is wel de eerste keer dat Belgische F-16's ingezet moesten worden boven Nederland. Eerder deze week rukten ook twee F-16's uit, ditmaal voor een vliegtuig boven ons land dat niet reageerde toen onze autoriteiten contact zochten. Op commando van de Britten is het vliegtuig toen uitgeweken en geland, vlak voor de Britse kust.

    Het is echter ongebruikelijk dat deze twee vliegtuigen op zo’n korte tijdspannen twee maal moeten opstijgen, zegt de luchtmacht. Vorig jaar werd de procedure in ons land zes keer opgestart. In dat jaar stegen onze F-16’s effectief vier keer op voor een interventie, drie keer kwam het daadwerkelijk tot een onderschepping in de lucht.

    13-03-2017 om 20:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VROUW (24) AANGEHOUDEN IN TERREURDOSSIER

    VROUW (24) AANGEHOUDEN IN TERREURDOSSIER

    Na huiszoekingen in Oost-Vlaanderen heeft het federaal parket een 24-jarige vrouw uit het West-Vlaamse Wevelgem aangehouden. Ze wordt ervan verdacht hulp te hebben verleend aan mensen die een aanslag wilden plegen in Europa.

    Het gaat over de Belgische Molly B. Het federaal parket heeft beslist om haar aan te houden. Ze wordt in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie.

    Bij de huiszoekingen werden geen explosieven gevonden. Het parket benadrukt dat het dossier volledig los staat van de aanslagen in Parijs en in Brussel.

    12-03-2017 om 20:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    11-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwe kasteelmoord verwacht vijfde kind met voogd van haar andere kinderen

    Weduwe kasteelmoord verwacht vijfde kind met voogd van haar andere kinderen

    Elisabeth Gyselbrecht (38) - weduwe van de vermoorde Stijn Saelens  - is verliefd én zwanger. En dat is voor het gerecht een probleem, want de toekomstige vader was met het oog op het moordproces dat morgen start in Brugge ook aangeduid als de voogd van Saelens' vier ­kinderen. "Tegengestelde belangen", vindt het gerecht.

    Een groot geheim was de Nieuwe Liefde niet. Zowel Elisabeth Gyselbrecht als zakenman Yves W. (41) postte tijdens de feestperiode eind vorig jaar openlijk op ­Facebook een foto van hen samen. Tien­tallen kennissen wensten hen geluk en ­feliciteerden de dokteres uit Ruiselede "met haar blinkende oogjes". Van het ­koppel mag intussen ook iedereen weten dat Elisabeth zwanger is - het wordt haar vijfde kindje. De website van haar dokterspraktijk meldt dat "Elisabeth Gyselbrecht van mei tot half juli met zwangerschapsverlof gaat". 


    Maar al dat herwonnen geluk keert nu als een boemerang in haar gezicht terug. Want terwijl het proces voor de moord op haar man pas morgen in Brugge start - en haar vader daar terechtstaat als de opdrachtgever van de moord - zat ­Elisabeth Gyselbrecht gisterochtend vroeg al noodgedwongen in het vredegerecht van Tielt. In een ultieme poging probeerde Yves W. (41) daar de klok terug te draaien. Sinds ­vorige week is hij ineens niet langer de voogd ad hoc van de vier kinderen van de vermoorde Stijn Saelens en Elisabeth ­Gyselbrecht. 

    Het parket van Brugge liet de man - medezaakvoerder van een groot metaalverwerkend bedrijf - door de vrederechter afzetten en vervangen door een advocaat. Gisteren in de late namiddag viel de beslissing: het zal wel degelijk de ­nieuwe aangeduide advocaat en niét W. zijn die de vier kinderen van Stijn Saelens een stem zal geven op het moordproces in Brugge.

    11-03-2017 om 10:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    10-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPNIEUW DODELIJKE LAWINE IN FRANSE ALPEN

    OPNIEUW DODELIJKE LAWINE IN FRANSE ALPEN

    Afbeeldingsresultaat voor DODELIJKE LAWINE

    In de Franse Alpen heeft gisterenavond opnieuw een dodelijke lawine plaatsgevonden. Daarbij kwam één Nederlander om het leven, twee andere Nederlanders zijn nog vermist. Dat wordt bevestigd door de Franse politie en de uitbater van het skistation bevestigt aan VTM NIEUWS.

    De drie maakten deel uit van een groep van twintig wintersporters. Om 16 uur stuurt één van hen een sms vanop de berg dat ze verdwaald waren geraakt. De ontvanger had op dat moment zijn gsm niet bij de hand en leest het bericht pas drie uur later. Omstreeks 19 uur verwittigt hij de hulpdiensten onmiddellijk. Die rukken ondanks de slechte weersomstandigheden uit met de helikopter en vinden de plek waar een lawine had plaatsgevonden. Dat vertelt Marcus Schlatmann, de uitbater van het skigebied Valfréjus.

    Op die plek treffen ze het lichaam aan van een jonge Nederlander. De omstandigheden waren op dat moment te gevaarlijk om verder te zoeken naar de twee andere Nederlanders.

    Vandaag werden met stukken dynamiet gecontroleerde lawines in gang gezet, om de omstandigheden veilig te maken. De hulpdiensten vermoeden dat de lichamen van de twee andere Nederlanders zich nog in de sneeuw bevinden en zoeken nog steeds verder. "De kans dat zij nog levend teruggevonden worden, is zeer klein", aldus Schlatmann.

    Gisterenochtend vond in het Franse Tignes ook al een lawine plaats op een skipiste. Daarbij vielen geen dodelijke slachtoffers.

    Foto: archiefbeeld

    Bekijk ook:

    10-03-2017 om 22:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    09-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    KONINGIN PAOLA "REVALIDEERT GOED"

    Koningin Paola is goed aan het revalideren, maar het gaat langzaam. Dat meldt het paleis. De 79-jarige koningin brak half februari haar heup en moest geopereerd worden.

    De koningin verblijft nog steeds in het revalidatiecentrum van het Brusselse ziekenhuis Saint-Luc. Het is nog niet duidelijk wanneer ze naar huis zal kunnen gaan.

    Paola lag rond de jaarwisseling al een week in het Brusselse ziekenhuis, nadat ze bij een val een wervelfractuur had opgelopen.

    09-03-2017 om 20:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    08-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francken wacht uitspraak visumzaak gespannen af: ‘Al over plan-B nagedacht’

    Francken wacht uitspraak visumzaak gespannen af: ‘Al over plan-B nagedacht’

    Francken wacht uitspraak visumzaak gespannen af: ‘Al over plan-B nagedacht’

    Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) kijkt ‘licht gespannen’ uit naar de uitspraak dinsdag van het Europees Hof in de Belgische zaak over de toekenning van humanitaire visa aan een Syrisch gezin. ‘Ik hoop op gezond verstand.’

    De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen stapte naar het Europees Hof van Justitie in de zaak van een Syrisch gezin dat een visum aanvroeg op de Belgische ambassade in Beiroet, Libanon. De Dienst Vreemdelingenzaken weigerde de toekenning, omdat ‘het gezin de bedoeling had om vervolgens asiel aan te vragen’.

    De zaak zal een grote impact hebben voor heel de Europese Unie, herhaalt Theo Francken in VTM Nieuws. Als de Belgische staat in het ongelijk gesteld wordt, verleggen we onze grenzen naar onze ambassades en consulaten, waarschuwt hij. De staatssecretaris vreest dat het hele asielsysteem op de helling komt als vluchtelingen wereldwijd via Belgische ambassades humanitaire visa kunnen afdwingen.

    Francken gaf aan dat hij jaarlijks zo’n duizend humanitaire visa aflevert, maar hij wil niet verplicht worden om dat te doen. Er zijn immers miljoenen mensen die potentieel in aanmerking komen voor een dergelijk visum, als ze dat in de ambassades en consulaten kunnen aanvragen.

    Plan-B

    De federale regering heeft volgens Francken al overlegd over wat er moet gebeuren als het Europees hof ons land ongelijk geeft, zei Francken. ‘Er is wel degelijk over een plan-B nagedacht.’

    Op korte termijn zal er volgens de staatssecretaris moeten bekeken worden wat er met de ambassades en consulaten rond conflictgebieden dient te gebeuren. ‘We zullen ze een aantal dagen on hold moeten zetten om de zaken te organiseren’.

    Daarnaast moet de wetgeving volgens hem ook aangepast worden opdat ‘rechters geen progressieve interpretatie meer kunnen doen’.

    Naar verwachting doet het Europees Hof van Justitie dinsdagvoormiddag een uitspraak in de zaak. De advocaat-generaal van het Hof gaf vorige maand nog een advies dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) in het ongelijk stelt.

    Dinsdagnamiddag is om 14 uur een coördinatievergadering gepland en zal ook de Europese Commissie een standpunt innemen.

    08-03-2017 om 20:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    07-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trump razend op personeel: ‘We hebben hem nog nooit zo kwaad gezien’

    Trump razend op personeel: ‘We hebben hem nog nooit zo kwaad gezien’

    Trump razend op personeel: ‘We hebben hem nog nooit zo kwaad gezien’

    De Amerikaanse president Donald Trump is ‘extreem gefrustreerd’ en ‘razend op zijn communicatieteam’, meldt CNN. Omdat ze toestonden dat door de storm rond justitieminister Jeff Sessions zijn toespraak in het Congres naar het achterplan verwezen werd. ‘We hebben hem nog nooit zo kwaad gezien.’

    Enkele dagen geleden kwam Sessions in opspraak toen bekendraakte dat hij vorig jaar - tijdens de verkiezingscampagne - twee keer had afgesproken met de Russische ambassadeur. Gesprekken die hij niet vermeldde tijdens zijn hoorzitting in de Senaat. De Democraten riepen daarom op tot het ontslag van de minister van Justitie, Donald Trump sprak van ‘een heksenjacht’ en deed het hele verhaal af als ‘onzin’.

    Trump razend op personeel: ‘We hebben hem nog nooit zo kwaad gezien’

    ‘Jullie hebben gefaald’

    Het nieuws ging echter wel de wereld rond en dat net in de week dat Donald Trump positieve commentaren kreeg voor zijn ‘presidentiële’ toespraak voor het Amerikaanse Congres. Het frustreerde Trump enorm. ‘Jullie hebben gefaald, schreeuwde hij tegen ons’, zo citeert CNN een bron binnen het Trump-team. ‘Hij liep rood aan en was buiten adem. We hebben hem nog nooit zo kwaad gezien. Er kwamen veel scheldwoorden aan te pas.’

    ‘De geschiedenis ingaan’

    Sean Spicer, de woordvoerder van het Witte Huis, reageerde op de verklaringen door te zeggen dat ‘de president er een fantastische week op heeft zitten’. ‘Zijn speech, die het enthousiasme in alle Amerikanen aanwakkerde, zal de geschiedenis ingaan als een van de beste toespraken ooit.’

    Toch verklaren meerdere bronnen dat de president steeds gefrustreerder rondloopt. ‘Hij voelt zich aangevallen door de media, door de voormalige Obama-administratie en door anderen. Hij ergert zich aan het feit dat niet alles gesmeerd loopt. Zo zou hij ook al zijn frustraties hebben geuit over vele lekken in zijn eigen team.

    Onder meer stafhoofd Reince Priebus zou het hebben moeten ontgelden deze week. Hij zou uitgejouwd zijn door de president, al weigert het stafhoofd zelf elke commentaar.

    Trump razend op personeel: ‘We hebben hem nog nooit zo kwaad gezien’

    07-03-2017 om 20:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    06-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenvoorstel N-VA over langdurig zieken: geen sancties voor wie zijn best doet

    Tegenvoorstel N-VA over langdurig zieken: geen sancties voor wie zijn best doet


    Hoe krijg je een langdurig zieke weer aan het werk? Behandel werkgevers en werknemers op dezelfde basis. N-VA komt met een compromisvoorstel voor het plan van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

    Het aantal langdurig zieke Belgen swingt de pan uit. Volgens de laatste cijfers zitten er 370.000 Belgen voor langere tijd thuis, zowat de helft meer dan tien jaar geleden. Binnen de regering woedt al twee jaar een debat over hoe dit moet worden aangepakt. N-VA-Kamerlid Jan Spooren, specialist sociale zekerheid van de partij, legt nu een nieuwe piste op tafel.

    Zijn uitgangspunt is het zogenoemde reïntegratietraject. Enkel wanneer de werknemer daaraan weigert deel te nemen, zal die een deel van zijn uitkering verliezen, stelt hij voor. In het geval dat de werkgever niet wil ingaan op het plan of geen plan wil opstellen, dan draait hij de eerste zes maanden op voor 10 procent van de ziekteuitkering.

    Te vrijblijvend

    Sinds begin dit jaar moet voor elke langdurig zieke werknemer zo'n traject uitgetekend worden. Een team met onder meer de preventieadviseur en arbeidsgeneesheer bekijkt in overleg met werkgever en werknemer of die persoon deeltijds zijn job kan hervatten of elders in het bedrijf aan de slag kan. De werkgever kan ook gevraagd worden om aanpassingen te doen aan de werkplek.

    Maar het opstellen van zo'n reïntegratietraject is momenteel nog te vrijblijvend. In de praktijk zal er te weinig werk van gemaakt worden, vreest N-VA. "Door er ook sancties aan te verbinden, kunnen er echte resultaten geboekt worden", zegt Spooren.

     

    Als het team vaststelt dat de werknemer te ziek is om te werken, of de werkgever geen mogelijkheden heeft om een gepaste plaats te voorzien, lopen ze geen sanctie op

    Wat N-VA voorstelt, is een compromis van twee eerdere plannen die op tafel hebben gelegen. Eind vorig jaar hadden de Vlaams-nationalisten gevraagd dat de werkgever voor élke zieke zes maanden een deel van de ziekteuitkering zou betalen. Dat werd echter afgeschoten door de coalitiepartners, omdat er geen rekening gehouden wordt met de inspanningen die werkgevers leveren.

    Daarop kwam minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vorige maand met een eigen plan. Er zouden boetes tot 4.000 euro worden uitgedeeld aan werkgevers die onvoldoende hun best doen. Alleen was het helemaal niet duidelijk hoe zoiets zou worden gecontroleerd en hoe die boetes zouden worden geïnd.

    Spooren wil nu met een "constructief en werkbaar" tegenvoorstel komen. "We nemen hetzelfde uitgangspunt voor werkgevers en werknemers: het reïntegratieplan", legt hij uit. "Omdat het wordt opgesteld door een onafhankelijk team, is het een objectieve en goede basis die eenvoudig te controleren valt." Als het team vaststelt dat de werknemer te ziek is om te werken, of de werkgever geen mogelijkheden heeft om een gepaste plaats te voorzien, lopen ze geen sanctie op. "Zo verliest werknemer of werkgever nooit controle over zijn dossier", zegt Spooren. "En kan deze regeling ook werken bij kleinere bedrijven."

    'Als je werkt met sancties, creëer je een vijandige sfeer tussen werkgever en werknemer'

    STEFAAN VERCAMER, CD&V

    Coalitiepartner CD&V houdt vast aan een reïntegratietraject op vrijwillige basis. "Als je werkt met sancties, creëer je een vijandige sfeer tussen werkgever en werknemer", zegt Kamerlid Stefaan Vercamer. Bij Open Vld klinken positievere geluiden. "We zijn blij dat N-VA een stap in onze richting zet", luidt het op het kabinet van minister De Block. Groot twistpunt blijft of kleine kmo's de dans ontspringen. Voor de liberalen kunnen bedrijven kleiner dan 50 werknemers geen sancties krijgen, N-VA legt de lat op 10. De regering hoopt de komende weken een definitieve regeling uit te werken.

    06-03-2017 om 20:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    05-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerstand tegen Homans groeit:

    Weerstand tegen Homans groeit: "Ze zou haar bevoegdheden beter afstaan"

    WEG MET DE NVA ROT OP


    Groen heeft aan Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans gevraagd om het parlement uit reces te roepen, maar aangezien er geen meerderheid voor is, gaat die daar niet op in. Mercedes Van Volcem, Vlaams parlementslid van Open Vld, roept Vlaams minister van Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) intussen op om haar bevoegdheid van inburgering en integratie af te staan.

    Groen-fractieleider Bjorn Rzoska: "Een minister kan niet zomaar kwistig met leugens strooien"©Photo News

    Oppositiepartij Groen heeft gisteravond in een brief aan Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) gevraagd om het parlement deze week bijeen te roepen naar aanleiding van de uitspraken van Homans. "Een minister kan niet zomaar kwistig met leugens strooien", verklaart Groen-fractieleider Bjorn Rzoska. "Zij provoceert zonder dat zij daar veel beleidsdaden tegenover kan stellen. Dat kan het parlement niet over zijn kant laten gaan." 

    Ook sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke eist snel duidelijkheid van de meerderheid. Hij wijst naar Open Vld-parlementslid Mercedes Van Volcem, die Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) op Twitter vraagt om de bevoegdheden in zijn regering te herschikken. Aanleiding zijn de uitlatingen van Homans dat Unia "niet neutraal en niet objectief" is en alleen "de mensen van allochtone origine" verdedigt.

    Sp.a-voorzitter John Crombez schrijft op Twitter dat Bourgeois dringend moet ingrijpen. "Vanaf nu zal men twijfelen of de Vlaamse regering correct is en de waarheid vertelt", merkt hij op. "Ook de meerderheid vraagt dat nu." In de brief aan Peumans wordt niet enkel Homans ter verantwoording geroepen, maar ook de vice-minister-presidenten van de andere regeringspartijen. 

    Kritiek vanuit Open Vld

    "Van Volcem ziet als voorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur elke week hoe minister Homans functioneert. Zij heeft nu ernstige vragen bij haar functioneren. Toch een duidelijk signaal van niet zomaar iemand van de Open Vld-fractie", zegt Vandenbroucke. "We moeten meteen weten van de regering waar ze staat." Sp.a steunt officieel de vraag om het parlement deze week nog te laten samenkomen. 


    "Minister Homans heeft zeven bevoegdheden, maar als minister van Integratie en Inburgering vind ik niet dat ze de integratie bevordert", verduidelijkt Van Volcem, die in het Vlaams Parlement ook de commissie voorzit bevoegd voor Inburgering, aan Belga. "Ze doet niets anders dan polariseren en dan nog op basis van foute cijfers. Ze doet haar taak echt niet goed."

    Open Vld-fractieleider Bart Somers benadrukt dat Van Volcem in eigen naam spreekt. "Dit is niet het partijstandpunt, noch dat van onze fractie", zegt hij. "Wat Mercedes voorstelt is niet aan de orde. We zullen een grondig debat voeren over de feiten en dat waar het hoort: in het parlement." Of dat nog deze week moet gebeuren of pas na de krokusvakantie laat hij nog in het midden. "Dat zullen we bekijken."

    Gefronste wenkbrauwen bij CD&V

    De andere coalitiepartner CD&V houdt voorlopig de boot af. "Het is goed dat we dit debat grondig voeren", zegt fractieleider Koen Van den Heuvel. "De uitlatingen van de minister heeft ook bij ons de wenkbrauwen doen fronsen. Als partij van het midden passen wij voor polarisering. Maar ook over de rol van Unia kan er gediscussieerd worden." Maar voor CD&V kan het debat perfect ook volgende week.

     

    De uitlatingen van de minister heeft bij ons ook de wenkbrauwen doen fronsen

    KOEN VAN DEN HEUVEL, CD&V-FRACTIELEIDER

    En de uitval van Van Volcem? Zijn partijgenoot Robrecht Bothuyne vult aan: "Het moet gaan over hoe de bevoegdheden worden uitgevoerd, niet door wie", zegt hij. "Maar dit is wel een teken aan de wand voor de minister dat ze goed moet nadenken vooraleer ze bepaalde uitspraken doet."

    N-VA voelt zich niet in het nauw. "Het is niet de eerste keer dat Van Volcem zoiets doet", reageert N-VA-fractieleider Matthias Diependaele. "Ik hecht meer waarde aan de woorden van Bart Somers, die heeft meer geloofwaardigheid." Diependaele ziet er geen meerwaarde in om het parlement uit vakantie terug te roepen om deze week al te debatteren.

     "Wij zijn absoluut vragende partij voor een debat over de rol van Unia in onze samenleving, maar dat kan gerust ook volgende week. Ik heb nog maar zelden een debat goed weten gaan als het door steekvlampolitiek is ingegeven." Parlementsvoorzitter Peumans heeft intussen al laten weten dat hij het parlement niet bijeenroept. Er komt deze week dus geen debat.

    05-03-2017 om 19:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    04-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruzie in helft van flatgebouwen: één oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit

    Ruzie in helft van flatgebouwen: één oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit

    Enkele blokken op het Antwerpse Eilandje.Voor alle duidelijkheid: de genoemde problemen stellen zich niet per se daar, de geciteerde percentages zijn algemeen. © photo news.

    In de helft van alle flatgebouwen in Vlaanderen zijn er conflicten tussen de bewoners. Eén oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit: geld. In niet minder dan 25 procent van de appartementen waar geruzied wordt, moet de oorzaak gezocht worden bij een financieel geschil. Meestal gaat het om bedragen groter dan 2.500 euro. Dat blijkt uit een marktonderzoek van Jalo Beheer, één van de grootste syndici van Vlaanderen. Het bedrijf baseert zich daarvoor op een analyse van 7.500 appartementen.

    De meest voorkomende discussies zijn die tussen eigenaars die zelf in hun appartement wonen en eigenaars die verhuren. "Zij hebben totaal andere belangen", klinkt het. "Eigenaars die effectief in hun appartement wonen, zijn bereid om meer te investeren. Verhuurders daarentegen zijn in eerste instantie bezig met het rendement van hun investering en willen zo weinig mogelijk geld uitgeven. Vooral bij renovaties is dat het geval: verhuurders vinden dat de gevel er nog wel een zomer tegen kan, of vinden het niet nodig om een nieuw dak te leggen of de verwarming te vernieuwen."

    Geluidshinder en geurtjes
    Ook geluidshinder (in 15% van de gevallen) en vervelende geurtjes (12%) zijn geregeld bronnen van conflict. Sinds enkele jaren is het in veel gebouwen verplicht om centrale afzuigsystemen te installeren en dat zorgt voor veel klachten. "Op de slaapkamer van het gelijkvloers ruiken ze dan opeens de vis die ze in het dakappartement aan het bakken zijn", klinkt het.

    04-03-2017 om 19:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    03-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook het Witte Huis zoekt naar de mol (en gaat daarbij drastisch te werk)

    Ook het Witte Huis zoekt naar de mol (en gaat daarbij drastisch te werk)

    Door zijn personeel voortdurend te controleren hoopt Donald Trump te ontdekken wie de mol is in zijn entourage. De Amerikaanse president blijft immers geconfronteerd worden met lekken en pikt dat niet langer.

    Amerikaanse media staan de jongste weken vol van de primeurs over Trump en zijn regering. De bronnen van die nieuwsverhalen zijn al te vaak anoniem, wat vaak betekent dat mensen uit de entourage van de president de informatie gelekt hebben.

    Dat kan zo niet meer, vinden Trump en zijn perschef Sean Spicer. Die laatste had vorige week een vergadering met de andere personeelsleden die instaan voor de - officiële - communicatie vanuit het Witte Huis. Een spoedvergadering, volgens een van de aanwezigen, waarop ze allemaal verplicht werden om hun gsm even af te geven om te bewijzen dat ze niets te verbergen hadden.

    Controles

    Spicer waarschuwde hen dat het gebruik van beveiligde applicaties als Confide en Signal - waarmee je berichten kan sturen zonder dat ze na te trekken zijn - in conflict zijn met de Presidential Records Act. Met andere woorden: al hun communicatie moet openbaar zijn, zodat ze continu gecontroleerd kunnen worden.

    Tijdens de vergadering werden ook andere elektronische toestellen die ze bij zich hadden gecontroleerd. Ook privé-telefoons werden gecontroleerd op de daaropvolgende vergadering.

    Meer problemen

    Daar blijft het niet bij, waarschuwde Spicer, want er zouden nog meer problemen komen als het nieuws van de vergaderingen en de controles zou uitlekken naar de pers. Tevergeefs, zo blijkt, want The Washington Post bracht het nieuws al snel naar buiten. Zelfs de memo waarin te lezen is hoe de personeelsleden gecontroleerd zullen worden, werd in zijn totaliteit gepubliceerd door The Washington Post.

    Daarmee is de sfeer op de communicatiedienst van Trump naar een dieptepunt gezakt.

    03-03-2017 om 20:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    02-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Trump tekent woensdag nieuw inreisverbod"

    De grooooootste lul Trump

    Volgens persagentschap Associated Press (AP) zal Amerikaans president Donald Trump overmorgen een nieuw inreisverbod ondertekenen. Dit nadat zijn zogenaamde 'moslimban' voor vluchtelingen en mensen uit zeven moslimbanden vorige maand juridisch werd geblokkeerd.

    Een hooggeplaatste bron in de Trump-administratie verklaarde op voorwaarde van anonimiteit tegenover AP dat het nieuwe decreet over immigratie en vluchtelingen deze week zal uitgerold worden. 

    "Vlekkeloos"
    Verwacht werd dat Trump het nieuwe inreisverbod vorige week al zou hebben ondertekend, maar volgens woordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer stelde de president het uit "om ons ervan te vergewissen dat we dit kunnen uitvoeren en dat alles vlekkeloos verloopt".

    Federale rechters blokkeerden het oorspronkelijke decreet waarmee Trump het vluchtelingenprogramma van de VS met drie maanden ophief en Syrische vluchtelingen voor onbeperkte tijd de toegang tot de VS ontzegde. Daarnaast verbood het decreet tijdelijk de toegang tot de VS aan mensen uit zeven landen: Irak, Iran, Syrië, Libië, Somalië, Soedan en Jemen.

    Die moslimban leidde tot protestacties in luchthavens in heel de VS.  Mensen werden door de douane na aankomst in de VS aangehouden of mochten niet inschepen op vluchten naar de VS.

    "Meer gestroomlijnd"
    Het nieuwe decreet werd door minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly omschreven als "een meer gestroomlijnde" versie van het inreisverbod. 

    Stephen Miller, adviseur van het Witte Huis, verklaarde vorige week tegenover Fox News dat het nieuwe decreet "kleine technische aanpassingen" zou aanbrengen aan het oorspronkelijke decreet en dat het "hetzelfde beleidsresultaat" zal hebben. Hij voegde er aan toe dat het nieuwe decreet "rekening zal houden met de rechterlijke beslisssing" die het oorspronkelijke decreet deed ontsporen.

    02-03-2017 om 21:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    01-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA KRIJGT VOLLE LADING NA AANVAL UNIA

    N-VA KRIJGT VOLLE LADING NA AANVAL UNIA

    De gijt van de NVA

    N-VA ligt zwaar onder vuur door kritiek op Unia, het vroegere centrum voor Gelijke Kansen. Oppositiepartij sp.a meent dat N-VA "een bewuste beschadigingsoperatie” uitvoert. Volgens Groen zijn Demir en Homans dan weer hypocriet. De gloednieuwe staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams minister voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA) hebben de afgelopen dagen fel uitgehaald naar Unia.

    De kritiek komt echter niet alleen uit de hoek van de oppositie. Ook meerderheidspartij CD&V is het niet eens met zijn coalitiepartner. “N-VA wil soms graag een electorale groep bedienen die het moeilijk heeft met het discours rond antidiscriminatie. De partij wil daarom graag laten verstaan dat ze Unia liever kwijt dan rijk is”, klinkt het voorzichtig.

    Open Vld, de andere Vlaamse coalitiepartner van N-VA, haalt ook uit over de uitspattingen van Homans en Demir. "Ze polariseert liever dan op een constructieve manier uit te zoeken hoe de gelijke kansen van alle mensen kunnen worden gegarandeerd. Liesbeth Homans is minister van Inburgering en Integratie, dan doe je dit niet. Dit komt in de buurt van toogpraat."

    Sp.a: “Dit is een bewuste beschadigingsoperatie”
    “De tactiek die N-VA nu gebruikt, past Vlaams Belang al langer toe. Ze willen een kritische instelling tegen discriminatie ondermijnen om zo hun rechtse achterban te dienen.” Dat zegt Yasmine Kherbache, Vlaams parlementslid voor sp.a aan VTM NIEUWS.

    “Maar als we dan kijken naar hun argumenten, zien we dat zowel Demir als Homans alternatieve feiten geven”, voegt ze daar aan toe. “Demir meent dat Unia zich bezighoudt met de Zwartepietendiscussie, maar dat was het Minderhedenforum. Homans meent dat Unia bepaalde cijfers niet deelt om de waarheid te verbloemen, maar de cijfers zijn allemaal terug te vinden op hun website. Dit is duidelijk een bewuste beschadigingsoperatie.”

    Groen: "N-VA blinkt uit in hypocrisie"
    "N-VA blinkt deze week uit in hypocrisie. De afgelopen jaren hebben ze geen prioriteit gemaakt van discriminatiebestrijding, ook al leveren ze de Vlaamse minister en de federale staatssecretaris voor Gelijke Kansen. Maar ze staan wel op de eerste rij om te schieten op één van de toonaangevende instituten die discriminatie helpt bestrijden in onze samenleving." Dat stelt Groen.

    "Zuhal Demir had zich beter gehouden aan haar belofte om zich eerst twintig dagen in te werken. Dan zou ze merken dat Unia een cruciale partner is in de strijd tegen discriminatie, die verzoenend te werk gaat en voor veel mensen al het verschil gemaakt heeft", zegt Groen-parlementslid Evita Willaert. "De discriminatieproblematiek leent zich niet tot dergelijke losse flodders."

    Vlaams parlementslid voor Groen Imade Annouri stelt dat Homans ofwel haar dossiers niet kent ofwel informatie bewust verdraait. "Haar bewering dat Unia bepaalde cijfers niet publiceert over hoe migrantenouders tegenover relaties staan, klopt gewoonweg niet. De cijfers zijn wél gepubliceerd en tonen bovendien andere cijfers dan degene waar minister Homans mee uitpakt."

    CD&V: "N-VA heeft andere kijk op kritische organisaties"
    "Er bestaat al langer ongenoegen over Unia bij N-VA. Ten gronde heeft de partij een andere kijk op het middenveld en kritische organisaties." Dat zegt Vlaams parlementslid Ward Kennes (CD&V).

    "Wij vinden het goed dat er naast de politiek ook instellingen bestaan die het beleid uitdagen en bij de les houden, een tegengewicht vormen voor de waan van de dag", voegt Kennes daar aan toe. "Maar ik heb de indruk dat dit niet de traditie is van N-VA. Als er een meerderheid is, vinden zij dat iedereen in dezelfde richting moet marcheren."

    De CD&V'er betreurt de uitspraak van Zuhal Demir dat Unia zich niet bezighoudt met discriminatie op de arbeidsmarkt, terwijl het centrum daar vorige week nog een studie over publiceerde. "Het enige thema waar Unia zich niet mee bezighoudt, is het communautaire."

    "N-VA wil soms graag een electorale groep bedienen die het moeilijk heeft met het discours rond antidiscriminatie. De partij wil daarom graag laten verstaan dat ze Unia liever kwijt dan rijk is", besluit het parlementslid.

    Open Vld: "Dit is vintage-Homans"
    "Homans laat zich heel kort door de bocht en kwetsend uit door discriminatie te minimaliseren", zegt Vlaams parlementslid Bart Somers van Open Vld. "Maar ook Unia maakt fouten door te veel te polariseren", vindt hij.

    "Dit is vintage-Homans", reageert Bart Somers. "Ze polariseert liever dan op een constructieve manier uit te zoeken hoe de gelijke kansen van alle mensen kunnen worden gegarandeerd. Liesbeth Homans is minister van Inburgering en Integratie, dan doe je dit niet. Dit komt in de buurt van toogpraat."

    Maar ook Unia heeft boter op het hoofd, vindt de Open Vld'er. "Zij ondergraven de legitimiteit van hun eigen instelling." Somers haalt het voorbeeld aan van de Brusselse schepen Alain Courtois, die verschillende huwelijken weigerde omdat de bruid zijn hand niet wou schudden omwille van haar geloofsovertuiging. Unia vond dat getuigen van etnocentrisme. "Ze hebben dat niet benaderd vanuit de gelijkheid van man en vrouw, wat minstens het beeld creëert dat niet iedereen op dezelfde manier wordt behandeld", zegt Somers. "Zo bouw je geen draagvlak voor een samenleving die sterker inzet op diversiteit."

    01-03-2017 om 20:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!