HVV - Grijze Geuzen Waasland
Weetjes, nieuws en foto's van onze activiteiten
Foto
Inhoud blog
  • Brussel – Europees Parlement en Mini Europa op dinsdag 23 april 2024.
  • De Caramba wandeling op dinsdag, 26 maart 2024.
  • Mededelingenblad 129
  • Bezoek tentoonstelling 11de Bataljon Genie op dinsdag, 20 februari 2024
  • MAS: “Topstukken uit Vlaamse collecties” op dinsdag 30 januari 2024
  • Algemene ledenvergadering GG op dinsdag, 16 januari 2024
  • Mededelingenblad 128
  • Winterzonnewende op dinsdag, 19 december 2023
  • Filmnamiddag Activiteiten 2023 op dinsdag, 12 december 2023
  • Jaarlijks banket op vrijdag 17 november 2023
  • Voordracht door Chris Spatz – Toeval en serendipiteit op dinsdag 7 november
  • Daguitstap: Mosselreis Philippine & Sluis op dinsdag 17 oktober 2023
  • Mededelingenblad 127
  • Bezoek aan het MAS: "Antwerpen - stad in oorlog" op dinsdag 19 september
  • Uitstap met toeristentreintje op donderdag 31 augustus 2023
  • Bezoek Oosterweelwerf Linkeroever op donderdag, 17 augustus 2023
  • Zomerbarbecue op dinsdag 8 augustus 2023
  • Mededelingenblad 126
  • Daguitstap naar Goes & Middelburg op donderdag, 15 juni 2023
  • Bezoek aan “Een paleis voor wereldburgers” op donderdag 25 mei 2023
    Zoeken in blog

    10-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerbarbecue op dinsdag, 9 augustus 2022

    Schitterend weer en een maximum aantal leden ingeschreven waren de voorbode van een succesrijke bijeenkomst. Voor het tweede jaar op rij organiseerden we een zomerbarbecue als vervanger van onze traditionele “zomerzalm”, een altijd heel gewaardeerd evenement.  Op het menu (en de BBQ natuurlijk) papillot van zalm, hamburger, spekfakkel en chateaubriand.  Dit lekkers aangevuld met een rijkelijke keus aan groentjes en voor afsluiter hadden de dames gezorgd voor een desserten buffet, bestaande uit een stukje cake, een fruitspiesje, een potje advocaat en een praline. Na afloop kon men op het terras nog gezellig nagenieten van het aangename weer. Alle aanwezigen bedankt voor de komst en een extra woord van dank voor de helpende handen.







































    Categorie:Statistieken
    10-08-2022, 12:49 geschreven door Grijze Geus
    01-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap met toeristentreintje in de Polders van Kruibeke op 28 juli 2022

    Afspraak aan het veer van Kruibeke. Wij werden verdeeld over twee treintjes met de respectievelijke gidsen Toon en Bernard. Ons treintje werd bestuurd door Toon die een deskundige uitleg gaf over het ontstaan en het doel van het overstromingsgebied. Regelmatig werd er gestopt om nog wat meer uitleg te geven en te wijzen op speciale gebieden met de prachtige fauna en flora. Er zaten verschillende vogels zoals reigers, eendjes e.d. Iets verder werd er gestopt voor een plaatselijk hapje en drankje. Dit werd zeer gesmaakt. Na deze tussenstop vertrokken wij terug naar onze startplaats. Onderweg werd er nog regelmatig halt gehouden om te wijzen op de invloed van de Schelde op het overstromingsgebied. Een heel geslaagde uitstap.

    Lilly



































    Categorie:Statistieken
    01-08-2022, 10:29 geschreven door Grijze Geus
    15-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerzonnewende op dinsdag 14 juni 2022

    Onze jaarlijkse Winterzonnewende was in het verleden steeds een groot succes. Na een onderbreking van twee jaar wegens Corona besliste het bestuur om al vast een Zomerzonnewende te organiseren.  Komt het virus terug, dan hebben we dat toch al gehad, blijft het weg, dan feesten we nog eens in december... De dames Lilly, Myriam en Suzanne hadden weer geen inspanningen gespaard om een uitgebreid buffet aan lekkere zoetigheden te bereiden.  De talrijk opgekomen leden van Grijze Geuzen Waasland hebben hiermee weeral de kans gekregen om mekaar eens terug te zien, een praatje te maken en gezellig à volonté kunnen zitten smullen. 







































    Categorie:Statistieken
    15-06-2022, 09:07 geschreven door Grijze Geus
    07-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededelingenblad 122 (juili t/m september 2022)

    Beste Grijze Geus,

    In het medededelingenblad 122 treft u alle info aan over de geplande activiteiten voor de maanden juli t/m september 2022.

    Bijlagen:
    MEDEDELINGENBLAD 122 juli-augustus-september-oktober 2022.pdf (1014.8 KB)   



    Categorie:Statistieken
    07-06-2022, 07:59 geschreven door Grijze Geus
    19-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadswandeling met Bob Van Reeth in Mechelen op dinsdag 17 mei 2022.

    Omwille van de grote belangstelling werden de deelnemers verdeeld over twee groepen: een eerste groep ’s morgens, de tweede groep na de middag. We vertrokken met de trein vanuit Antwerpen Centraal naar Mechelen Nekkerspoel. Daar werden we opgewacht door Bob Van Reeth, ons welgekend door de vele uitstappen en reizen met ’t Polderke. Als inwoner van Mechelen is Bob bovendien goed geplaatst om alle extra vragen te beantwoorden. De wandeling ging van Nekkerspoel via de Keizerstraat naar het gerechtsgebouw, de stadsschouwburg, de Sint-Pieter-en-Paulkerk naar de Veemarkt. In de Sint-Janstraat bezochten we de Hof van Busleyden en de Sint-Janskerk waar we het schilderij van Rubens met de aanbidding van de drie koningen konden bewonderen. Via het “Klapgat” kwamen we aan ’t Groen Waterke” en het Aartsbisschoppelijk paleis. Een bezoek aan de Sint-Rombouts kathedraal mocht natuurlijk ook niet ontbreken. We wandelden verder richting Grote Markt via het standbeeld van Margaretha Van Oostenrijk. Eindpunt van de wandeling was op de “IJzeren Leen”.  Dan snel gezocht naar een terras om de droge kelen te smeren na het stappen onder een vroege zomerzon.







































    Categorie:Statistieken
    19-05-2022, 17:23 geschreven door Grijze Geus
    06-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan het Vlaams Tram- en Autobusmuseum op donderdag, 5 mei 2022

    Het museum is gelegen in de Berchemse wijk Groenenhoek. Parkeergelegenheid vinden is hier zo goed als uitgesloten, dus wat is er beter dan dit tram- en autobusmuseum te bezoeken met het openbaar vervoer en te genieten van een heerlijk weertje?

    Onder begeleiding van twee gidsen werd ons de hele geschiedenis van het openbaar vervoer (tram en autobus) in Vlaanderen “geopenbaard”. We vernamen hoe de slechte wegen in de 19de eeuw (toen ook!) aan de basis lagen van het ontstaan van het tramnet, dat dit zich niet enkel ontspon in,  maar ook tussen de steden (buurtspoorwegen). Van alle tramsoorten (uitgezonderd de paardentram) is er wel een exemplaar te bezichtigen. Bijzondere exemplaren zijn : de oorlogstram (met geblindeerde ruiten), een stoomtram, de tram die in de oorlog door een bombardement beschadigd werd en een open tram. Een unieke bus is deze met gyro – elektrische aandrijving.

    Het werd alweer een heel geslaagde namiddag.







































    Categorie:Statistieken
    06-05-2022, 09:05 geschreven door Grijze Geus
    22-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daguitstap: Japanse tuin & jenevermuseum op donderdag 21 april 2022

    Onze autobus kwam ons al vroeg (7u30) ophalen aan het Kaaiplein in Burcht. Na het ophalen van onze vrienden op de opstapplaatsen Linkeroever en Crown Plaza (wat in beide gevallen niet bepaald heel vlotjes verliep…) ging de reis zonder veel fileleed richting Hasselt. Na een korte sanitaire pauze onderweg arriveerden we ruim op tijd aan de Japanse Tuin.  Hier werden we opgewacht door twee gidsen die ons tijdens een wandeling door de tuin van zo’n anderhalf uur niet alleen de geschiedenis van de tuin uitlegden, maar ook de Japanse manier van denken. Na dit bezoek bracht de bus ons naar “Het Borrelhuis” voor een lekker middagmaal.  Het Jenevermuseum dat ligt recht tegenover het Borrelhuis en was het volgende punt op de agenda. Ook hier kregen we een degelijke uitleg door de gidsen. Aansluitend konden we op een terrasje in het zonnetje genieten van een proevertje. Alsof dat nog niet genoeg was reden we hierna nog naar “De Dool” voor een afsluitend drankje. Rond 19 u konden we iedereen terug op de oorspronkelijke opstapplaatsen terug achterlaten na een schitterende dag.







































    Categorie:Statistieken
    22-04-2022, 10:00 geschreven door Grijze Geus
    22-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededelingenblad 121 (april /m juni 2022)

    Beste Grijze Geus,

    In het medededelingenblad 121 treft u alle info aan over de geplande activiteiten voor de maanden april t/m juni 2022.

    Bijlagen:
    MEDEDELINGENBLAD 121 april-mei-juni 2022.docx (136.7 KB)   



    Categorie:Statistieken
    22-03-2022, 08:39 geschreven door Grijze Geus
    09-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadswandeling 'Ik wil deze nacht in de straten verdwalen' op 08/03/2022

    Om 14 u begon onze stadswandeling aan het Plantijn Moretusmuseum op de Vrijdagmarkt met stadsgidse Erna Boons. Het thema van de wandeling: liedjes van Wannes Van de Velde. We kwamen heel wat aan de weet over het ontstaan van uitdrukkingen in onze taal en over de (recente) geschiedenis van Antwerpen. De wandeling ging via de H. Geeststraat, Hoogstraat, Grote Markt, Suikerrui, Kaasstraat, Nosestraat, Sint-Paulusplaats tot de Keistraat waar we in het “Stadsmagazijn” getrakteerd werden op een drankje. Tijdens de talrijke pauzes onderweg kregen we info over de omgeving en zong Erna een bijpassend lied van Wannes Van de Velde. Wie de tekst kende (en de muziek natuurlijk ook) zong mee. Aan de Zirkstraat eindigde de wandeling.







































    Categorie:Statistieken
    09-03-2022, 13:40 geschreven door Grijze Geus
    23-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordracht door Chris Spatz: Reizen in Joodse voetsporen op 22-02-2022

    Na haar voordrachten 100 x Parijs, 100 x Praag en Cuba vergastte Chris ons nu op een voordracht "Reizen in Joodse voetsporen: Sevilla en Krakau". Het zeer beeldrijke verslag van een reis naar Spanje, Polen en Marokko. Alles begon met haar laptop die tijdens een uitstap naar Parijs stuk ging. Ze wandelde op weg naar de hersteldienst langs een parkje en ontdekte in een boekenstalletje "Gratis boek uit te kiezen" een titel: "La veritable histoire dela liste Schindler". Geïnteresseerd nam ze het boek, doorbladerde het en ontdekte haar familienaam: Natan Spatz, Autoklempner. Die avond boekte ze een vlucht naar Krakau - drie weken later was ze in Polen. Het begin van een reisverhaal dat doorspekt is met allerlei weetjes over de Joodse cultuur, raakvlakken met andere godsdiensten en toevallige gebeurtenissen.  En zo beleefden we weeral een heel leuke namiddag.







































    Categorie:Statistieken
    23-02-2022, 13:10 geschreven door Grijze Geus
    09-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemene ledenvergadering & film meerdaagse reis op 8 februari 2022

    De Coronamaatregelen lieten het weer toe en dus haastten we ons om onze jaarlijkse algemene ledenvergadering te houden. Voorzitter Raymond opende de vergadering met een welkomstwoord aan de talrijk opgekomen aanwezigen en legde uit dat we voor de vereniging een moeilijke tijd beleefd hebben door de wisselende maatregelen. Penningmeester Lea gaf een overzicht van het financiële reilen en zeilen. Els en José ondertekenden.  Suzanne gaf een overzicht van de activiteiten in 2021. Tenslotte gaf Raymond toelichting bij enkele toekomstige activiteiten.  Aansluitend werd de film getoond van onze meerdaagse reis naar het Zwarte Woud. Tot slot werden we nog getracteerd op een hapje en een drankje.







































    Categorie:Statistieken
    09-02-2022, 10:06 geschreven door Grijze Geus
    25-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmnamiddag “Activiteiten 2021” op dinsdag 18 januari 2022

    Omwille van de Coronamaatregelen is de Algemene Vergadering Grijze Geuzen Waasland uitgesteld tot wanneer de omstandigheden (en voorschriften) dit toelaten. In de plaats was er gezorgd voor een projectie van de filmpjes “Activiteiten 2021” in een “Coronaveilige omgeving”: bediening aan tafel, een goede verluchting van de ruimte en twee gratis consumpties in de plaats van een gebakje. Tot ieders verrassing gaf Walter Dewachter een kleine toespraak om het bestuur te bedanken voor alle inspanningen tijdens Corona en bovendien kregen alle bestuursleden een foto in passe-partout uit zijn portfolio The Art of Nature “Erosion Landscape”.







































    Categorie:Statistieken
    25-01-2022, 13:26 geschreven door Grijze Geus
    19-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks banket in SITO 7 op donderdag, 18 november 2021

    Een goede gewoonte moet je niet veranderen dachten we en daarom kwamen we met 45 Grijze Geuzen samen voor een 4-gangen menu met aangepaste wijnen en als afsluiter  koffie, koekjes en pousse.  Zoals steeds werd het geheel weer netjes tot in de puntjes verzorgd door de leerlingen van SITO 7.  Vooraf werd bij alle bezoekers netjes het Coronasafe ticket gescand zodat alles volgens de heersende veiligheidsvoorschriften kon verlopen.

































    Categorie:Statistieken
    19-11-2021, 11:16 geschreven door Grijze Geus
    17-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededelingenblad 120 (januari t/m maart 2022)

    Beste Grijze Geus,

    In het medededelingenblad 120 treft u alle info aan over de geplande activiteiten voor de maanden januari t/m maart 2022, evenals de info voor het betalen van het jaarlijks lidgeld.

    Bijlagen:
    MEDEDELINGENBLAD 120 januari-februari-maart 2022.docx (142.6 KB)   



    Categorie:Statistieken
    17-11-2021, 08:30 geschreven door Grijze Geus
    10-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek expo Napoleon in Guillemins en Luik op dinsdag, 9 november 2021.

    Bij het krieken van de dag zaten we al in de autobus, richting Luik. Zonder al te veel fileleed arriveerden we aan het station Luik-Guillemins voor koffie met een croissant.  Zo konden we wat later, flink aangesterkt, aan onze ochtendwandeling door de “vurige stede” beginnen, uiteraard onder begeleiding van onze kundige gids Bob. Na her verkennen van pittoreske pleinen en plaatsjes bracht Paul ons met de bus terug naar het station voor ons middagmaal: een heerlijke tomatensoep en daarna Luikse balletjes met frietjes en sla. Na de maaltijd gingen we in groep naar de tentoonstelling “Napoleon, de mythe voorbij”, waar we de kans kregen om individueel (begeleid met audiogids in het Nederlands) tegen een eigen tempo de expo te bezoeken. Kort na 17 uur vertrokken we huiswaarts en dank zij het kundig ontwijken van vele files arriveerden we rond 19 uur in Burcht.







































    Categorie:Statistieken
    10-11-2021, 14:15 geschreven door Grijze Geus
    27-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezing door Dr. Cammu “Wat moet ik nu geloven, dokter?” op 26/10/2021.

    We beseffen allemaal dat bewegen en een goede voeding belangrijk zijn, maar hoeveel we moeten bewegen en wat we moeten eten – daar horen we toch veel tegenstrijdige zaken over. Van dokter Cammu vernamen we dat het halen van een hoge ouderdom in eerste instantie het resultaat is van een flinke dosis geluk.  Pechvogels sneuvelen het eerst.  Een gezond voedingspatroon van eiwitten (bouwstenen), suikers (benzine) en vetten (opslag) is voornaam.  Aan een rustig tempo bewegen (huishoudelijk werk) is beter dan fitness.  Dieettoestanden om gewicht te verliezen leveren enkel op voor de dieetgoeroes, maar het is wel beter om wat minder te eten (snoepen)…  Dat gaan we zeker doen, althans, na de koffie met heerlijk gebak dat na de lezing werd opgediend, beginnen we er aan …







































    Categorie:Statistieken
    27-10-2021, 14:42 geschreven door Grijze Geus
    21-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededelingenblad 119 (november-december 2021)

    Beste Grijze Geus,

    In bijlage treft u ons mededelingenblad 119 met specifieke info over het "Jaarlijks Banket".

    Bijlagen:
    MEDEDELINGENBLAD 119 november-december 2021.docx (61.1 KB)   



    Categorie:Statistieken
    21-10-2021, 07:47 geschreven door Grijze Geus
    15-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verborgen parels in Brussel op 14 oktober 2021

    Met de bus reden we naar Ganshoren voor koffie met koek en croissant in hotel Frederiksborg. Daarna waren we genoeg aangesterkt voor een bezoek aan de nationale Basiliek van Koekelberg die maar een (flinke) boogscheut verder ligt. Aansluitend wandelden we door een prachtig aangelegd park. De bus toerde met ons door de verscheidene deelgemeenten van Brussel zoals Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Sint-Gillis, … In Ukkel wandelden we rond op de gemeentelijke begraafplaats Dieweg met de graven van talrijke bekende Brusselaars. Voor het driegangenmenu werden we verwacht in de estaminet ”Au vieux Spijtigen Duivel”. Na de middag brachten we een bezoek aan brouwerij Lindemans waar we een gegidste rondleiding kregen. Na een proevertje was het tijd om terug naar huis te keren.







































    Categorie:Statistieken
    15-10-2021, 15:50 geschreven door Grijze Geus
    15-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemene Ledenvergadering en filmverslag activiteiten 2020 op 14 september

    Onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering ging dit jaar – uitzonderlijk wegens de pandemie – door in september. Op het programma stonden de klassieke agendapunten zoals kasverslag, bevestiging van de mandaten en het overzicht van de voorbije activiteiten in 2020. Nadien volgde er een fotografisch overzicht van al deze activiteiten.  Als afsluiter was er een visuele voorstelling van hoe een reis naar de Bodensee zou kunnen geweest zijn aan de hand van een beperkte selectie SMS-jes tussen Lilly en Suzanne tijdens die periode…







































    Categorie:Statistieken
    15-09-2021, 09:55 geschreven door Grijze Geus
    04-09-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededelingenblad 118

    Beste Grijze Geus,

    In bijlage ons Mededelingenblad 118 met alle info voor de maanden oktober, november en december 2021.

    Bijlagen:
    MEDEDELINGENBLAD 118 okt-nov-december 2021.pdf (1001.5 KB)   



    Categorie:Statistieken
    04-09-2021, 11:57 geschreven door Grijze Geus
    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 09/09-15/09 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Vrijzinnig Antwerpen / VAT
  • HVV
  • OVM Antwerpen LO - Noord Waasland
  • De Mens Nu
  • Leif stichting
  • VZW 't Fakkeltje
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    waardevol
    blog.seniorennet.be/waardev

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!