NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Nieuw Jaarboek HKring Rijkevorsel
 • nieuwe website Heemkundige Kring Rijkevorsel 20/12/2017
 • Tentoonstelling "ALLES UIT DE KAST"
 • Urn gevonden op Rijkevorselse urne veld 1911
 • Tentoonstelling "ALLES UIT DE KAST"
  Zoeken in blog

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek
 • steenfabriek
 • zoektocht
 • info fam. Janssens
 • lzm
 • hhcg

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Welkom op de blog van de Heemkundige Kring Rijkevorsel, kom ook eens een bezoekje brengen aan ons prachtig museum.
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.


  Heemkundige Kring Rijkevorsel

  29-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Jaarboek HKring Rijkevorsel

  Waarom spreken ouderen altijd van vijf frank in de schaal werpen? Welk zijn de belevenissen van Fonske Oris als politiek gevangene in 1944, De brieven van soldaat Jans geven ons een blik achter de Ijzer tijdens de Eerste Wereldoorlog. Pieter Bruegel de Oude was ooit in Rijkevorsel? in 1602 nemen muiters bezit van het kasteel van Hoogstraten. Een grote veldslag dreigt. In 1908 blijkt de parochiekerk van Sint-Jozef voorzien te zijn van zeer dure glasramen, gemaakt door een groot glazenier. Hoe komt Sint-Jozef zo op één lijn te staan met belangrijke kerken en kathedralen in ons land? Je vindt de antwoorden in dit boek met tientallen afbeeldingen en volledig in kleur. Hoe lang bestaat het Parochiecentrum al?

  Je boek kan je nu al bestellen, dan ben je zeker van uw exemplaar.

  Je kan het bedrag van 25 euro overmaken aan de Heemkundige Kring van Rijkevorsel op het nummer:  BE86 9730 8236 4350 vergeet niet uw naam en adres te vermelden bij de betalingsopdracht+"Jaarboek 2018-2019". (mensen van buiten Rijkevorsel betalen 4.20 euro extra voor de verzending. Opgelet: zeer beperkte oplage! Wees er snel bij! Op is op.

  Cadeautip voor de kerstdagen! Zeker doen! 

  Verschijningsdatum: 2 de helft december 2018.

  29-11-2018 om 18:45 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe website Heemkundige Kring Rijkevorsel 20/12/2017

  De Heemkundige Kring Rijkevorsel heeft een WEBSITE vanf 20 december 2017.

  https://heemkundigekringrijkevorsel.wordpress.com

  Proberen maar

  Het bestuur

  22-12-2017 om 18:11 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling "ALLES UIT DE KAST"

  Alles uit de kast

  Tot en met 7 januari 2018 organiseerd de Heemkundige Kring van Rijkevorsel in samenwerking met het gemeentebestuur van Rijkevorsel, Erfgoed Noorderkempen, het Taxandriamuseum in Turnhout en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis van Brussel een ongeëvenaarde tentoonstelling in Rijkevorsel

  Het Aster Berkhofmuseum te Sint-Jozef-Rijkevorsel zal vanaf dan tot begin januari 2018 omgebouwd worden tot een tijdelijke tentoonstellingsruimte. Sinds meer dan een eeuw werden in Rijkevorsel regelmatig prehistorische vondsen gedaan die dan voor eeuwig verdwenen naar de musea in Brussel en Turnhout. De tentoonstelling "Alles in de kast", stelt zich als doel om al die historische objecten terug naar Rijkevorsel te halen.

  De Heemkundige Kring bestaat op 17 oktober 40 jaar. Al die tijd had de Kring nog een urne van de Hoge Heiveldheide in haar bezit. Dit was nog nooit geopend. Bovendien heeft het wetenschappelijk onderzoek enorme vorderingen gemaakt. Om al die redenen besloot de Kring het wetenschappelijk onderzoek enorme vorderingen gemaakt. Om al die redenen besloot de Kring om de unieke urne te laten onderzoeken en te restaureren door echt specialisten. Het verassende resultaat van dat onderzoek zal op de tentoonstelling aan het publiek bekend gemaakt worden. Wie was toch die oudste mens van Rijkevorsel? En ook: wat maken satellietbeelden onverwacht duidelijk? Wat is er gevonden bij recente opgravingen.

  Ook de nieuwste technologie liet de Kring toepassen. Daardoor kunnen we nu nooit getoonde reconstructies laten zien in 2D en in 3D van het urneveld op de Helhoekheide en van de onderzochte urn vooraleer ze geopend en gerestaureed werd. Wellicht is de geprinte urn een primeur voor België!

  In 1978 en 1979 zocht en vond de Heemkundige Kring sporen van het kasteel dat ooit prominent bij het dorp stond. Al die jaren onderzoek en plakwerk leverden nieuwe inzichten op. Daardoor willen we nu een reconstructie met bewegende beelden laten zien van het geheimzinnige, verdwenen kasteel. Een primeur voor Rijkevorsel.

  Wanneer: In de maand december 2017 tot januari 2018

  maandag van 10.00-1200 uur en 17.30-19.30 uur / woensdag van 10.00-12.00 uur en 13.00-17.00 uur.

  vrijdag van 10.00-12.00 uur

  zondag van 10.00-17.00 uur met rondleidingen elk uur vanaf 10.00 uur. Einde tentoonstelling zondag 7 januari 2018.

  Waar: Aster Berkhofmuseum, Kerkdreef 61, 2310 Rijkevorsel (Sint-Jozef-Rijkevorsel)

  Inkom is gratis / hkrijkevorsel@outlook.be

  10-12-2017 om 10:01 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urn gevonden op Rijkevorselse urne veld 1911

  URNE UIT  DE IJZERTIJD

  Het grafveld van Rijkevorsel-Helhoekheide

  Ten noorden van het kanaal Dessel-Schoten ontdekte een werkman in december 1902 bij het omspitten van een stuk heide een volledige urn. Men meldde deze vondsen aan Louis Stroobants, de toenmalige directeur van de weldadigheidskolonie te Merksplas. Hij stond bekend om zijn interesse voor archeologie en was betrokken bij verschillende archeologische en historische verenigingen. Zo lag hij mee aan de basis van de oprichting van de Geschied- en Oudheidkundige kring Taxandria in 1903.

  Toen Stroobant de site bezocht, was een deel van de urne reeds vernield. De locatie van de graven was enkel herkenbaar aan concentraties van scherven en crematieresten. De opgravingen van de overgebleven grafheuvels beperkte zich tot het uitgraven van het centrale graf. In januari 1903 ondernam Louis Stroobant samen met baron De Loë, conservator van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) gevestigd in Brussel, een meer systematisch onderzoek op enkele percelen ten zuiden van het kanaal, tussen de Brangravenweg en de Oostmalsesteenweg (Brug 7) te Rijkevorsel.

  Volgens opgravingsverslagen onderzocht men in totaal 34 grafheuvels, waarvan 17 door de KMKG. Uit de lijst van de graven blijkt dat niet alle overledenen in een urn waren bijgezet, er kwamen ook beenderpakgraven voor. Een deel van de door hem opgraven urnen schonk Stroobant aan het Taxandriamuseum in Turnhout, de rest kwam in de collectie van de KMKG te Brussel terecht. Op basis van deze urnen kunnen we de oorsprong van het grafveld dateren in de vroege ijzertijd. Meer dan de helft van de teruggevonden potten zijn echter te plaatsen in het begin van de midden-ijzertijd tussen 475 en 375 v. Chr. Het gaat hoogdzakelijk om fijn afgewerkte schalen en potten met een hoekig profiel, zonder hals. Meest in het oog springend zijn enkele bekers met een uitbuigende Hals. Eén exemplaar is voorzien van een ingekraste geometrische versiering in meandermotief en kent een stuk van een mantelspeld. Hieruit kunnen we afleiden dat de bewoners goede contacten hadden en mee waren met de Noordfranse mode.

  In 1911 vond een werkman nog enkele urnen aan de overkant van de Oostmalse Steenweg. Deze potten stonden decennia lang op zolder van voormalig gemeentesecretaris Jules Sterkens en kwam in 1978 in de collectie van de plaatselijke heemkundige kring terecht. Eén van de urnen is heel interessant, want ze werden met grond en al gelicht. Daardoor is ze nog steeds gevuld met crematieresten, waarboven een bijpotje omgekeerd is geplaatst.

  MODERN ONDERZOEK 

  Meer dan honderd jaar na deze vondst, wordt de urne nu aan een grondig onderzoek onderworpen. In overleg met Erfgoed Noorderkempen heeft de Heemkundige Kring van Rijkevorsel beslist om de geschiedenis van de urne te ontrafelen. Op basis van de crematieresten kunnen we immers veel achterhalen over de overledene zelf en in welke periode hij of zij in Rijkevorsel woonde.

  Omdat de urne er nog altijd uitziet zoals hij uit de grond kwam, is er voor gekozen om eerst een 3D-scan te laten maken. Eenmaal geopend en onderzocht zal de urne immers worden gerestaureerd naar zijn oorspronkelende vorm. Die scan is eind 2016 uitgevoerd aan de campus Thomas De Nayer van de Thomas More hogeschool. Vervolgens is in samenwerking met de KULeuven een CT scan gemaakt van de inhoud van de pot, om te kijken of er ook nog metalen vondsen tussen de crematieresten aanwezig zijn. Een volgende stap is de studie van de crematieresten door een fysisch-antropoloog, en een datering. Tegelijk gaat een restaurator aan de slag om de urne en het bijpotje opnieuw in elkaar te zetten.

  Alhoewel de urne behaart tot de collectie van de Heemkundige Kring van Rijkevorsel zijn de behoud- en beheermedewerkers van Archie & Musea Turnhout en de archeologen van Erfgoed Noorderkempen nauw betrokken bij het project. Via het erkende Onroerend- erfgoeddepot 'Ergoeddepot Noorderkempen' begleiden ze de Heemkundige Kring bij alle stappen van het onderzoek.

  Archief & Musea Turnhout, druivenstraat 18, 2300 Turnhout.

  Een tentoonstelling 'Alles uit de Kast' waar de urn en alle vroegere opgravingen  tentoongesteld worden  gaat door in het Aster Berkhof museum, kerkstraat te Sint-Jozef Rijkevorsel. Ieder zondag nog te bezichtigen van 10.00 uur tot 17.00 uur met gidsen elk uur. Einde van deze prachtige tentoonstelling is voorzien op 7 januari 2018.

  Informatie: Heemkundige Kring Rijkevorsel: hkrijkevorsel@outlook.be

  08-12-2017 om 16:52 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling "ALLES UIT DE KAST"

  De Heemkundige Kring van Rijkevorsel, archeologen van erfgoed Noorderkempen, in samenwerking met het gemeentebestuur van Rijkevorsel organiseren samen een tentoonstelling in het Aster Berkhof museum een prachtige tentoonstelling over de archeologische vondsen in Rijkevorsel. Een URN van 2500 jaar oud, vondsen in het jaar 1903 en 1911 in het urneveld te Rijkevorsel. Opgravingen waar ooit een kasteel stond (achter de Sint-Willibroduskerk) door de leden van de kring die in 1978 daar opgravingen deden. Duizenden potscherven werden er gevonden, dus een unieke tentoonstelling in Rijkevorsel. Te bezichtigen in de zalen van het Aster Berkhof museum, kerkdreef 61 te Sint-Jozef-Rijkevorsel. De vondsen komen uit het KMKG Brussel, het Taxandria museum in Turnhout, uit het museum van de Heemkundige Kring Rijkevorsel die dit jaar hun 40 jarig bestaan viert. Er is van de urn die gevonden werd in 1911 werd onderzocht door specialisten, er werd ook een 3D scan van gemaakt. Gratis toegang.

  Openingsuren van de tentoonstelling "Alles uit de kast":

  Op zondagen vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur: 05/11/2017, 12/11/2017, 19/11/2017, 26/11/2017

  Op maandagen vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur en van 17.30 tot 19.30 uur: 06/11/2017, 13/11/2017, 20/11/2017, 27/11/2017.

  Op woendagen vanaf 10.00 uur tot  12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur: 08/11/2017, 15/11/2017, 22/11/2017, 29/11/2017.

  Op vrijdagen vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur: 03/11/2017, 10/11/2017, 17/11/2017, 24/11/2017, 01/12/2017.

  Deze tentoonstelling is ook nog open in december 2017 tot 08/01/2018, later geven wij de datums van de openings dagen en uren in de maand december tot 8 januari 2018.

  Deze unieke archeologische tentoonstelling in Rijkevorsel "ALLES UIT DE KAST" is een meesterwerk van de archeologen erfgoedcel Noorderkempen in samenwerking met de Heemkundige Kring van Rijkevorsel.

  meer informatie: hkrijkevorsel@outlook.be

  02-11-2017 om 18:51 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw jaarboek 2007-2017

  Nieuw jaarboek over Rijkevorsel, 2007-2017.

  De Heemkundige Kring van Rijkevorsel geeft opnieuw een jaarboek uit. Dit is tien jaar geleden. Bij het veertigjarig bestaan van de kring was er weer genoeg boeiend materiaal om aan te sluiten bij de traditie. Hier komt het dertigste jaarboek.

  In onze archieven vonden we heel wat smokkelaarsverhalen en, wat je zelden leest: girlpower! Nieuwe technieken en onderzoeken leidden tot verrassende nieuwe inzichten omtrent het kasteel dat ooit imposant achter de kerk stond. Eveneens nieuwe onderzoeksmethoden maakten het mogelijk de akkers van onze voorouders uit de ijzertijd te lokaliseren. Het resultaat van het onderzoek naar de urne die al 100 jaar ongeopend in Rijkevorsel bewaard werd, wordt van naaldje tot draadje beschreven. Tijdens dat onderzoek kwam een prachtig oud plan van het grafveld op de Helhoekheide aan het licht. Je vindt het allemaal, en nog veel meer, in deze jubileumuitgave, volledig in kleur en met meer dan 50 afbeeldingen op 160 bladzijden of meer.

  Je kan het boek bestellen door 24 euro over te maken aan de Heemkundige Kring van Rijkevorsel, Molestraat 5, 2310 Rijkevorsel op het nummer: BE86 9730 8236 4350. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden bij de betalingsopdracht. (Mensen van buiten Rijkevorsel betalen 3,70 euro extra voor de verzending.) Opgelet: zeer beperkte oplage! Wees er snel bij! Levering voor de feestdagen. Een cadeautip! Zeker doen!

  e-mail: hkrijkevorsel@outlook.be

  21-10-2017 om 10:45 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening museum 2017 en documentatie centrum

  Het museum is open de derde zondag van 2017. Open van 14.00 uur tot 17.00 uur.

  Molenstraat 5, 2310 Rijkevorsel.

  19/02/2017

  19/03/2017

  16/04/2017

  21/05/2017

  18/06/2017

  16/07/2017

  20/08/2017

  17/09/2017

  15/10/2017

  Het documentatie is open elke dinsdag, behalve in juli en augustus 2017. Open van 14.00 uur tot 16.00 uur.

  Molenstraat 5, 2310 Rijkevorsel.

  31-01-2017 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening museum 2017 en documentatie centrum

  Openingsuren museum in 2017, de derde zondag van elke maand van 14.00 uur tot 17.00 uur, gratis toegang, Molenstraat 5, 2310 Rijkevorsel.

  Ons documentatiecentrum is open elke dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur, gratis toegang, behalve de maanden juli en augustus 2017.

  15-01-2017 om 10:55 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening museum 2017 en documentatie centrum

  Vanaf 2017 zal ons museum open zijn elke 3e zondag van de maand.

  In 2016 was dit de laatse zondag van de maand.

  In 2017 zal ons documentatie centrum open zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur elke week, behalve in de maanden juli en augustus.

  04-12-2016 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stoomtram

  De stoomtram door Jos Smits.

  Het gemeentebestuur was er in 1885 als de kippen bij om goedkeuring te geven voor de aanleg van een buurtspoorweg die onze gemeente zou doorkruisen. "Onze boeren waren niet erg geestdriftig, zij dachten dat hun huizen zouden afbranden, dat het vee zou verschieten en vreesen allerlei ongelukken" zo schreef onderwijzer Felix Heidendal.

  Aan de spoorweg, die langs de westkant van de steenweg (Hoogstraatsesteenweg) lag, bewaren we uit onze kinderjaren nog menige herinneringen. Het gaf ons een onnoemelijk gevoel als we onder de brug van de Salmeirloop zaten wanneer de stoomtram over ons heen donderde.

  Onvergetelijk was de jaarlijkse schoolreis (bedevaart) naar Meerseldreef met de stoomtram. Tijdens de reis zongen wij uit volle borst "Wij reizen om te leren door het land". Wij voelden ons snelheidsduivels als wij met de fiets naast de tram reden en op minder dan 15 minuten van Hoogstraten naar Rijkevorsel aankwamen.

  Omstreeks 1934 werd de reizigerstram vervangen door een autorail aangedreven door een dieselmotor. Wanneer de spoorauto van Hoogstraten kwam gereden en onze dorpskom naderde, claxonneerde hij steeds op dezelfde plaats, namelijk recht tegenover de woning van secretaris Juul Sterkens. Door het eigenaardig geluid van de claxon kreeg het voertuig de naam van 'poephaan'.

  In 1949 reed deze reizigerstram voor de laatste maal doorhenn onze gemeente. De autobus nam zijn plaats in. Het goederenvervoer kon met de stoomtram nog een tijdje standhouden.

  T.D. Heemkundige kring van Rijkevorsel

  06-10-2016 om 16:34 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open museum + genealogie + jaarlijkse kermis

  Zondag 28 augustus 2016

  Museum van Rijkevorsel

  Open van 14.00 tot 17.00 uur

  Gratis inkom

  Ook kan men de jaarlijkse kermis bezoeken in het dorp.

  Kelders gemeentehuis

  Molenstraat 5, Rijkevorsel 

  17-08-2016 om 18:55 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve Torenfeesten (Sint-willibrorduskerk Rijkevorsel) 5 juli 2015

  Geachte,

  Jij bent bevoorrecht. Jij mag dit het eerst weten.

  De Heemkundige Kring heeft een geweldige verjaardag ontdekt. Vijfhonderd jaar geleden gaf het dorpsbestuur van Rijkevorsel de opdracht om betalingen aan de metsers en timmerlui uit te voeren en de geschiedsschrijvers oordeelden dat de kerktoren af was in 1915. Dit is een geweldige reden om nu te feesten.

  De Heemkundige Kring zal daarom de Halve Torenfeesten organiseren op zondag 5 juli 2015, het eerste weekend van het groot verlof, voor een beperkt publiek.

  Wat mag je verwachten?

  We zullen de toren beklimmen onder begeleiding van een gids. We gaan tot de klokken en kunnen daar uitkijken over ons dorp. Op een unieke locatie, boven in de toren, gaan we straffe verhalen vertellen, straffe verhalen die te maken hebben met de toren en de onmiddelijke omgeving. Je komt tevens nieuwe feiten te weten die nog nooit gepubliceerd werden.

  Terug beneden word je opgevangen door een tweede gids met nog een lading feitjes. Je kan ook een blik werpen in het pop-up-museum van de 22 jonge Rijkevorselse soldaten die gesneuveld zijn in 1914-1918, met een uitgebreid dossier van elke gesneuvelde soldaat.

  Beneden zal de OSKAAR staan, een wagen van de VVV Rijkevorsel. Daar krijg je een heerlijk mini metsershapje.

  Een metsershapje is een unieke nieuwe creartie van de Heemkundige Kring. Het is gebaseerd op een vondst in onze archieven. Na het bouwen van een huis werden de werklieden in getrakteerd door de bouwheer. Het is op basis van die traktatie dat we nu het metsershapje gecreëerd hebben en aangepast aan onze moderne smaak. Je krijgt daarbij een stevig drankje om dat lekkers weg te spoelen. En om al dit spannends thuis te kunnen voortvertellen krijg je nog een vouwblaadje met allerlei nieuwtjes en feiten over onze jarige toren. De prijs is slechts 5.00 €.

  De toren is niet gemaakt om veel volk te herbergen, dus wil je dit uniek moment meemaken, wees er dan tijdig bij.

  We richten enkele momenten (uren) in, die van 10.00 uur is reeds volzet (7/05/2015).

  Voor inschrijvingen en inlichtingen over de uren kan men terecht aan de balie VVV op het gemeentehuis van Rijkevorsel, Molenstraat 5 te Rijkevorsel.

  e-mail kan: hkrijkevorsel@outlook.be

  PS: Wij horen langs alle kanten dat er veel belangstelling is, dus wees snel...

  07-05-2015 om 17:22 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Documentatie centrum

  Genealogie:

  Het documentatie centrum van de Heemkundige Kring Rijkevorsel is geopend in maart 2015 van 14.00 uur tot 16.00 uur.

  3 maart, 10 maart, 17 maart, 24 maart, 31 maart 2015.

  Museum:

  Het museum is open op zondag 29 maart 2015 van 14.00 uur tot 17.00 uur.

  Molenstraat 5, 2310 Rijkevorsel.

  Inkom gratis.

  24-02-2015 om 16:47 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook vanaf 23-02-2015

  Bezoek ons ook op FACEBOOK:

  Heemkundige Kring Rijkevorsel

  24-02-2015 om 16:37 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling "Rijckevorsel, 10 jaar leven met de "Groote Oorlog" 1914-1924

  11 november 2014

  Open tentoonstelling "Rijckevorsel, 10 jaar leven met de Groote Oorlog 1914-1924.

  Aster Berkhofmuseum, kerkdreef te Sint-Jozef Rijkevorsel

  vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur.

  15 en 16 november 2014

  Laatse 2 dagen opening van de tentoonstelling "Rijckevorsel, 10 jaar leven met de Groote Oorlog.

  Zaterdag 15 november 2014: van 14.00 uur tot 22.00 uur.

  Zondag van 16 november 2014: van 10.00 uur tot 18.00 uur.

  Tijdens Hobbytentoonstelling KWB Sint-Jozef Rijkevorsel

  30-10-2014 om 16:28 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling 14-18 te Rijkevorsel

  Opening tentoonstelling "Rijckevorsel, 10 jaar leven met de Groote Oorlog 1914-1918

  Waar?: Aster Berkhofmuseum, kerkdreef, te Sint-Jozef Rijkevorsel.

  Zondag 26 oktober en maandag 11 november 2014 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

  Extra opening:

  Zaterdag 15 november 2014: open van 15.00 uur tot 20.00 uur

  Zondag 16 november 2014: open van 10.00 uur tot 18.00 uur

  Tijdens de hobbytentoonstelling van KWB Sint-Jozef Rijkevorsel

  Laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken

  NSB Nationale Strijdersbond Rijkevorsel,

  Gemeentebestuur Rijkevorsel

  Heemkundige Kring Rijkevorsel

  VVV- toerisme Rijkevorsel

  16-10-2014 om 15:51 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling, 10 jaar leven met de Groote Oorlog 1914-1918

  Op vrijdag 8 augustus 2014 om 18.00 uur gaat er een herdenkingsmis door in de parochie kerk van Sint-Jozef Rijkevorsel.

  Na de mis zijn er toespraken, en daarna gaat de tentoonstelling open.

  Zaterdag 9 en zondag 10 augustus kan men ook de tentoonstelling gratis bezoeken in het "Aster Berkhof museum" te Sint-Jozef Rijkevorsel.

  Ook op afspraken tot en met 16 november 2014.

  Met medewerking van het gemeentebestuur, de VVV, de Heemkundige Kring en NSB, nationale strijdersbond van België afdeling Rijkevorsel.

  03-08-2014 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijckevorsel, 10 leven met de Groote Oorlog 1914-1924
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  NSB, Nationale Strijdersbond van België, afdeling Rijkevorsel

  Weldra unieke tentoonstelling!

  Rijckevorsel, leven met de Groote Oorlog

  Ook in Rijkevorsel moest zijn tol betalen in de Groote Oorlog 1914-1918

  Tweeëntwintig van onze inwoners lieten het leven. Velen moesten dienen als soldaat. Velen leden honger.

  Van 8 Augustus tot 15 november 2014 zal een boeiende tentoonstelling opgezet worden in het Aster Berkhofmuseum in Sint-Jozef Rijkevorsel.

  Met nieuwe informatie in de archieven van het leger.

  Kom en lees zelf in het persoonlijk dossier van de soldaten.

  Kom kijken met uw kinderen, kleinkinderen en vertel over de zinloosheid van de oorlog.

  Programma: 8 augustus 2014om 18.00 uur:

  Plechtige herdenkingsviering in de kerk van Sint-Jozef met talrijke vlaggen van verschillende verenigingen, muzikaal opgeluisterd door doedelzakspeler, en Brassband Condor.

  Daarna toespraken en opening tentoonstelling

  Verder is de tentoonstelling open:

  Zaterdag 9 augustus 2014 tussen 10u en 17u

  Zondag 10 augustus 2014 tussen 10u en 17u

  Woensdag 13 augustus 2014 tussen 13u en 17u

  Zondagf 31 augustus 2014 tussen 13u en 17u

  Woensdag 10 september, woensdag 8  oktober 2014 tussen 13u en 17u

  Zondag 28 september, zondag 26 oktober tussen 13u en 17u

  Maandag 11 november 2014 tussen 13u en 17u

  Extra: Zaterdag 15 en zondag 16 november (hobbytentoonstelling KWB)

  OP afspraak: via Cultuurdienst Rijkevorsel (Kenneth  Kerckhofs)

  NSB Rijkevorsel (theo.debeer@telenet.be)

  Als gevolg van de samenwerking tussen de gemeente Rijkevorsel, de VVV, NSB Oud-Strijdersbond en de Heemkundige Kring Rijkevorsel.

  Met de steun van: CERA

  03-08-2014 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open deur dag museum 2014
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Museum open en documentatie centrum Heemkundige Kring Rijkevorsel.

  2014:  Iedere laatste zondag van de maand van 14.00 uur tot 17.00 uur.

  Museum en documentatiecentrum:

  26/01/2014                  

  23/02/2014

  30/03/2014

  27/04/2014

  25/05/2014

  29/06/2014

  27/07/2014

  31/08/2014

  28/09/2014

  26/10/2014

  30/11/2014

  28/12/2014

  Ieder dinsdag is het documentatiecentrum open van 14.00 uur tot 16.00 uur.

  Behalve in de maanden juli en augustus.

  Lokatie:

  Gemeentehuis Rijkevorsel, Molenstraat 5, 2310 te Rijkevorsel.

  23-01-2014 om 15:49 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  18-11-2013 om 17:38 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening museum Rijkevorsel 2013+ documentatiecentrum genealogie
  Opening museum Rijkevorsel 2013:
  LAATSTE ZONDAG VAN DE MAAND (14.00 tot 17.00 uur)
  Toegang gratis
  Molenstraat 5
  2310 Rijkevorsel

  27 januari 2013
  24 februari 2013
  31 maart 2013
  30 april 2013
  26 mei 2013
  30 juni 2013
  28 juli 2013
  25 augustus 2013
  29 september 2013
  27 oktober 2013
  24 november 2013
  29 december 2013

  Iedere dinsdag namiddag documentatiecentrum + genealogie
  opening van 14.00 uur tot 16.00 uur.

  Molenstraat 5, gemeentehuis te Rijkevorsel.

  27-01-2013 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijden Bestuurslid
  Op 5 augustus 2011 is ons bestuurslid, Staf Van Den Looverbosch, plotseling thuis overleden.
  Staf was gehuwd met Maria Smits.
  Hij werd geboren te Rijkevorsel op 8 oktober 1923.
  Bestuurslid van de Heemkundige Kring Rijkevorsel, Weggevoerde 1940-1945, lid van OKRA en lid van N.S.B. Oud-Strijders Bond afdeling Rijkevorsel.
  De plechtige uitvaartliturgie is op donderdag 11 augustus 2011 in de Sint-Willibrorduskerk te Rijkevorsel om 10.00 uur.
  Rouwadres: Molenstraat 29, 2310 Rijkevorsel

  07-08-2011 om 09:05 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open deur tijdens Sint-Lucia feesten 26 september 2010
  Jaarlijkse open deur dag in ons museum, Molenstraat 5, 2310 Rijkevorsel

  In de kelders van het gemeentehuis.

  Gratis toegang, van 10.00 uur tot 17.00 uur.

  Het bestuur

  24-09-2010 om 10:23 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening Museum 30 mei 2010
  Ons museum is zondag 30 mei 2010 open vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur.
  Gratis toegang. Molenstraat 5 te Rijkevorsel

  25-05-2010 om 20:50 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum
  Zondag 28 maart 2010 is het museum open van 14.00 uur tot 17.00 uur.
  Gemeentehuis te Rijkevorsel.
  Inkom gratis

  16-03-2010 om 21:02 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Jozef Rijkevorsel-Beerse overleden sinds Allerheiligen 2008

  Driesen Carolina                       ° 1923
  Arnouts Jeanne                          ° 1913
  Van Goubergen Jeva                 ° 1928
  Huysmans Jos                            °1929
  Bols  Willy                                 °1939
  Snels  Fons                                 °1926
  Roes Mathilda                            °1914
  Verdonck  Maria                        ° 1922
  Wilms  Constant                        ° 1936
  Hufkens  Elza                             °1924
  Boermans  Jan                            °1920
  Michiels  Yolanda                      °1945
  Leys  José                                   ° 1936
  Van Dyck  Ludo                         ° 1945
  Wouters  Melchior                     ° 1927
  Snels Leopold                             ° 1917
  Peeters August                           ° 1935
  Wilms Jos                                   ° 1926

  11-01-2010 om 18:30 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijden bestruurslid Heemkundige Kring Rijkevorsel
  Gisteren 5 oktober 2009 overleed ons bestuurslid na een slepende ziekte.

  COR VERSCHUEREN
  echtgenoot van Emma Bogaerts

  Cor werd geboren te Meerle op 27 juni 1941, en is gisteren thuis overleden. Wij zullen hem missen, hij was een goede kracht die vele mensen heeft wegwijs gemaakt op onze open-deur namiddagen de laatste zondag van elke maand in ons museum in verband met genealogie.

  Personeelslid CM op rust. Bestuurslid CM-ziekenzorg.
  Medewerker van de Heemkundige Kring Rijkevorsel.
  Lid van "Wij Ook" en "Epcel-Ne" zelfhulpgroepen kankerpatiënten

  De plechtige uitvaartliturgie is op zaterdag 10 oktober 2009 om 10.00 uur in de Sint-Willibrorduskerk te Rijkevorsel, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats aldaar.
  Gebedswake vrijdagavond 9 oktober 2009 om 19.30 uur in de vernoemde kerk.

  Onze innige deelneming gaat uit voor de echtgenoot Emma Bogaerts, zijn kinderen: Bart en Karolien Royens-Verschueren, Jan Verschueren en Pieter Verschueren. En zijn kleinkinderen Willem, Lander, Jeroen en Ward Royens.

  06-10-2009 om 17:55 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevolking Rijkevorsel 1828
  De bevolking in Rijkevorsel in het jaar 1828 bedroeg 1.173 personen.


  bron: Waar is de tijd. Kempen, 1000 jaar Kempenaren en hun verkeer, Zwolle, 1996, p. 56

  www.devlierbes.be    Helsen Jos

  31-05-2009 om 11:20 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aster Berkhof museum
  ASTER BERKHOFMUSEUM
  OPENING 9 NOVEMBER 2008

  Een korte biografie:

  Aster Berkhof, pseudoniem van Louis Ven Den Bergh, werd geboren op 18 juni 1920 in Rijkevorsel Centrum en groeide op in Sint-Jozef.
  Het is hier dat Aster Berkhof begon met zijn schrijven. Gezeten onder zijn boom, deed hij heel wat inspiratie op voor zijn boeken en verhalen. Regelmatig vinden wij ook dan verwijzingen in zijn boeken naar zijn geboorteomgeving. Aster Berkhof gaat al decennia mee als één van de meer bekende Vlaamse auteurs. Zijn werken werden vertaald in o.a. het Duits, Engels, ..., dienden als scenario voor een musical, voor een tv-reeks,... Ook het feit dat hij nu, op 88-jarige leeftijd, nog steeds schrijft, getuigt van een grote gedrevenheid.

  Programma zondag 9 november van 10u tot 17 u

  * Opendeurdag Aster Berkhofmuseum
  * Opendeurdag Aster Berkhofbibliotheek
  * Activiteiten in zaal "De Kuiperij":
  -foto en diaclub
  -VVV- informatiestand
  -Videoshow Aster Berkhof
  -Chiromeisjes Sint-Jozef
  -Hobbyclub Freesia
  -Papiermolen Herisem
  -Karikaturist "Neste" van 13.30 uur tot 16.00 uur
  *Gegidste Aster Berkhof wandeling om 10u -14u- 15u vertrek aan de Aster Berkhofbibliotheek

  Toegang gratis

  Adres:
  Aster Berkhofmuseum
  Gemeenschapscentrum
  Kerkdreef 61, 2310 Rijkevorsel
  03/340.00.37
  cultuurdiensten@rijkevorsel.be

  30-10-2008 om 18:29 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum 30 jaar
  De Heemkundige Kring van Rijkevorsel  bestaat 30 jaar.
  Open deur op zondag 28 september van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  Men kan het museum bezoeken en opzoekingen doen voor genealogie.
  De inkom is gratis
  Het museum is gelegen in de kelders van het gemeentehuis, Molenstraat 5, te Rijkevorsel.

  Hartelijk welkom

  12-09-2008 om 13:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude foto van het bestuur FC. Zwarte Leeuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  29-11-2007 om 16:25 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (10 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum- klasje van vroeger
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23-10-2007 om 18:20 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum- Opgravingen kasteel van Rijkevorsel (1978)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23-10-2007 om 18:17 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum- Schrijnwerkerij
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23-10-2007 om 18:16 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum- Buurtwinkeltje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23-10-2007 om 18:15 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum- Drukkerij
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23-10-2007 om 18:14 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november viering 2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23-10-2007 om 09:26 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bochtenstraat anno 1910
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  22-10-2007 om 18:57 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  07-10-2007 om 17:38 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  07-10-2007 om 17:37 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, Kuiperij.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:20 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, Klompenmakerij.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:18 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, Woonplaats anno 1930.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:17 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, Stalen ros.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:16 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, Paardenbeslagen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:15 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, klok 24 uur.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:14 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, Kleermakerij.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:13 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musuem, Kantklossen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:12 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, gang1
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:11 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, Diamantslijperij.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:09 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, Slijperij.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:08 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, Bieboer.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:07 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, foto's opgravingen 1978 Kasteel Rijkevorsel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:05 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, dokterskabinet
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 18:02 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september 1944 brandende kerk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 16:39 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum, duivenbond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01-10-2007 om 16:34 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven-Weeënkapellen Sint-Jozef
  Amper waren in de nieuwe Sint-Jozefparochie de kerk, pastorij, klooster en de klaslokalen van de school voltooid, toen enkele weldoeners, uit dankbaarheid, een reeks van zeven kapelletjes, voorstellend de zeven smarten van Onze-Lieve-Vrouw, aan de parochie Sint-Jozef schonken in 1912-1914. Reeks van zeven, aaneengeschakelde bakstenen kapelletjes, bekroond met driezijdig natuur- en kunststenen fronton, voorafgegaan door zware pijler met kapiteel en bolornament. Beglaasde  korfboognissen in verglaasde bakstenen omlijsting met plaasteren beeldengroep die telkens één van de zeven smarten uitbeeldt, arduinen lekdrempels en dito gedenksteen per kapel. Kerkhof met calvarie van cementrustiek. Deze voorstelling verwijzen naar de volgende feiten uit het leven van Onze-Lieve-Vrouw.

  1. De voorstelling van Simeon.
  2. De vlucht naar Egypte.
  3. Het verlies van de twaalfjarige Jezus.
  4. De ontmoeting met Jezus op de Kruisweg.
  5. De kruiseging en de dood van Jezus.
  6. De kruisafneming.
  7. De graflegging van Jezus.

  Vooraan in de reeks van zeven kapelletjes staat een kolom met een nis waarin de beeltenis van Onze-Lieve-Vrouw prijkt. Eveneens is er een arduinen steen ingemetseld waarin de naam van Edward Wouters, burgemeester van Beerse van 1912-1921 werd gebeiteld. Onderaan vijf van de zeven kapelletjes staan nog steeds gedenkstenen ingemetseld. Bij de andere twee ontbreken ze. Op twee van de voornoemde stenen staat gebeiteld: "Uit dankbaarheid", in de drie overige stenen staan de volgende namen: F. Hermans-Loomans, P. Laurysen-Mertens en L. Bastijns-Mertens vermeld. De reeks kapelletjes staat langs de vroegere ingang van het kerkhof. De renovatie gebeurde in 2007 en zal weldra klaar zijn.

  Op het kerkhof zelf bevindt zich, juist op de plaats waar de eerste twee pastoors der parochie, J.B. Lambrechts en C.J.G. Van Oostveldt begraven liggen een vrij groot beeld van Onze-Lieve-Vrouw van smarten. Deze beeltenis is afkomstig uit de eerste noodkapel der parochie, die langs de Stevennekens, in een schuur ingericht was.

  zie jaarboek 1993 blz. 34

  T.D. Heemkundige Kring Rijkevorsel

  17-05-2007 om 18:12 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerk Sint-Willibrordus Rijkevorsel

  Geschiedenis van de kerk

  Onze huidige, mooie parochiekerk heeft reeds een hele geschiedenis achter de rug.
  De eerste akte dateert van 3 november 1504:
  "De Kerckmeesters ter tyde wesende ten tyde als men aende kercke beginnen sal te metsen en te tymmeren".

  Op 20 juni 1883 werd de kerk ingewijd, zoals velen van ons haar nog gekend hebben, dus vóór de verwoesting van 26 september 1944.

  Na de rampzalige dag van 1944 werden de vieringen gehouden in de meisjesschool en de parochiezaal, het langst in de 'noodkerk'.

  Deze noodkerk was de oude rijschool welke tijdens de oorlog werd gebouwd door de bezetter. Deze noodkerk stond op het terrein waar nu het  gemeentehuis staat.

  DE HUIDIGE KERK

  Op 26 september 1944 werd de toren in brand geschoten, brandde uit en zo werd verder bijna de ganse kerk verwoest.

  De toren werd terug opgebouwd en verhoogd in de spits, zodat hij nu 72,30 meter hoogte heeft.
  In de oude toren hingen 2 klokken:
  - de Maria-klok: 1400 kgr en 1,10 meter hoog
  - de Lucia-klok: 518 kgr en 0,85 meter hoog.

  In de nieuwe toren hangen 3 klokken:
  - de Maria-klok: 1382 kgr en 1,18 meter hoog.
  - de Jozef-klok: 821 kgr en een doormeter van 1,08 meter.
  - de Lucia-klok heeft een gewicht van 593 kgr en een doormeter van 0,95 meter.

  DE KERK

  Onze kerk is 51 meter lang, de kruisbeuk is 27,50 meter lang, 17,50 meter breed en de hoogte bedraagt 24,65 meter.
  Als patroonheiligen vereren wij de H. Willibrordus, de H. Lucia en Onze Lieve Vrouw.
  Als waardevolle beelden hebben wij Willibrordus, de gekroonde Lieve Vrouw, de H. Familie, de Kristus op het vernieuwde kruis boven het koor, verder de doopvont, de biechtstoeln (1899)
  Buiten aan de kerk-Noordkant-staat ook nog het beeld van Willibrordus, in witte steen van Larochette, gemaakt aan de Koninklijke academie van Antwerpen.
  Los van de kerk staan nog:
  het H.Hartbeeld bij het monument der oorlogsslachtoffers, ingehuldigd in 1924, en het Gevelfragment, gebouwd met materialen van de oude kerk en als herinnering aan de vroeger bouwtrant: gothiek.
  De kerk is dus gebouwd op de plaats van de vorige.
  De architecten waren P. Berger en J.L. Stynen, de bouwheer de Firma VAN ROEY.
  De eerste steen werd gelegd op 16 juli 1953, door Kardinaal Van Roey.
  De plechtige inwijding gebeurde op 27 september 1954 door Mgr. Schoenmaekers.
  Glasramen: de zingende engelen en de kruisweg, gemaakt door Jan Huet, het orgel werd gebouwd in 1960 door de firma d'Hondt.

  08-12-2006 om 18:52 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-12-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parochie Sint-Jozef Rijkevorsel - Beerse

  PAROCHIE  SINT-JOZEF RIJKEVORSEL- BEERSE

   

  NAAM

  GEBOORTEDATUM

  OVERLEDEN IN

  1905

  LENAERTS  Anna Cornelia

  07-01-1842

  28-08-1905

  ROEFS Joannes Eduardus

  08-05-1905

  27-09-1905

  CANNAERTS  Carolus

  09-08-1856

  05-10-1905

  BAELEMANS  Maria Ludovica

  08-02-1905

  11-11-1905

  VAN LOOY NN

  15-11-1905

  15-11-1905

  VAN GORP Viktor

  21-08-1878

  14-11-1905

  VAN GORP Maria Regina

  27-05-1905

  24-11-1905

  02-12-2006 om 17:31 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Zondag 29 oktober 2006 is het Museum van Rijkevorsel open van 14.00 uur tot 18.00 uur. Wilt U inlichtingen over genealogie en is U op zoek naar familiegegevens, kom dan eens langs, er staan mensen die U kunnen helpen.
  Het nieuwe jaarboek 2006 is ook verschenen en kan men kopen aan 15.00 € in het museum. Voorlopig is dit het laatste jaarboek, er zijn reeds 29 jaarboeken verschenen en dat is een 4.500 bladzijden over het wel en wee over de eeuwen heen over Rijkevorsel.

  27-10-2006 om 10:41 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-09-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum
  Volgende opening van ons museum is op zondag 29 oktober van 14.00 uur tot 18.00 uur.
  Ook voor opzoekingen genealogie.
  Aanvraag voor groepen voor bezoek aan het museum met gids kan het hele jaar door, voor afspraak kunt U bellen naar het nummer:  03/314.61.36

  Zeker de moeite.

  25-09-2006 om 11:16 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum
  Het museum is open op zondag 30 juli 2006 van 14.00 uur tot 18.00 uur
  Opzoekingen voor genealogie
  Gemeentehuis
  Molenstraat 5
  2310 Rijkevorsel

  16-07-2006 om 09:57 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevolking Rijkevorsel 2005
  Bevolking Rijkevorsel 2005:

  Mannen:    5.386
  Vrouwen:   5.287
                    ------
                  10.673 inwoners op 31/12/2005


  In 2005 noteerden we 109 geboortes, 77 overlijdens, 412 binnenkomers en 408 vertrekkers.

  24-03-2006 om 11:23 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verandering van de naam Rijkevorsel sinds het jaar 730
  Rijkevorsel


  Anno     730      Furglarus
               1200    Forsela
               1251    Vorschele
               1277    Vorschle
               1300    Voirssele
               1374    Vorsele
               1391    Vorsel
               1405    Vorselle
               1420    Vorssele
               1450    Rikenvorsele
               1450    Rykenvorsele
               1459    Rickevorssele
               1462    Rijkevorsel
               1469    Rijkenvorssel
               1473    Rijken.vorsel
               1483    Ryckevorsel
               1491    Ryckevorssele
               1500    Ryckevorsel

  03-03-2006 om 19:03 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (25 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 2005
  - In het jaarboek 2005 staan 80 gouden-diamanten-briljanten bruiloften
  - De namen van de familie's staan vermeld in een apart bericht op onze blog van 07/12/2005.

  22-01-2006 om 18:36 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 2004
  - Raad van Bestuur. p 5
  - Bruggenhoofd Sint-Jozef Rijkevorsel 1944. p 7
  - De spitfire van de Lacijns. p 110
  - De familie Adriaensen uit Rijkevorsel. p 118
  - Bezoek op de dag der bevalling. p 177
  - De foempot. p 183
  - De burgerbescherming in Rijkevorsel. p 191
  - Hoelekaarten te Rijkevorsel. p 215
  - Schenkerslijst. p 234
  - Voorintekenaars. p 235
  - Inhoud. p 240

  22-01-2006 om 18:31 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 2003
  - In memoriam Jos Smits
  - 75 jaar Zwarte Leeuw als voetbalploeg te Rijkevorsel.

  22-01-2006 om 18:27 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 2002
  - 25 jaar Heemkundige Kring Rijkevorsel. p 5
  - Raad van bestuur. p 11
  - Bezoek Salm-Salm museum. p 12
  - De milac te Rijkevorsel. p 15
  - Verkoop van de stede op Kerschot. p 44
  - Had de koster van Rijkevorsel een uurwerk? p 50
  - De Beificiën van Rijkevorsel. p 56
  - De handgraanmolens in ons museum. p 61
  - De familie Lombaerts. p 65
  - Kroniek van de Post te Rijkevorsel. p 70
  - Burgelijk Rijkevorsel in de 2de helft van de 19e eeuw. p 176
  - De renovatie van de kerktoren, 150 jaar geleden. p 250
  - Errata. p 250
  - Voorintekenaars. p 251

  22-01-2006 om 18:26 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 2001
  - Bijdrage tot de geschiedenis van het ACV. p 8
  - Rol van verdeling der plaetselycke Belastingen over dienstjaer 1849 in Rijckevorsel. p 16
  - Rijkevorselnaren in Kongo 1954-1964. p 21
  - De familie Speecx  1469-1632. p 38
  - De gaslantarens. p 43
  - Hongaarse kinderen in Rijkevorsel 1923-1926. p 50
  - Geen gemeenteschool langs de Sint-Lenaarstesteenweg 1946-1948. p 72
  - Verkoop van gewassen, dieren, landbouwwerktuigen van de Keirschothoeve 1716. p 79
  - Tabel van overlijdens in de gemeente Rijkevorsel 1861-1862-1863. p 85
  - Patenthouders in 1850. p 87
  - Verpachting der stoelplaatsen in de St.Willibrorduskerk op 3 januari 1884. p 90
  - Ondergrondse parochiejeugd? . p 91
  - Reglement van Politie 06/03/1818. p 122
  - Familie Van Geel te Rijkevorsel. p 134
  - Peter Ringouts en de windmolens van Rijkevorsel. p 141
  -Inhoudstafels van de gepubliceefe jaarboeken Heemkundige Kring Rijkevorsel. p 146
  - Lijst van parochieregisters en Burgelijke stand op 15/07/2001.
  - Schenkerslijst.

  22-01-2006 om 18:20 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 2000
  - Woelige tijden in Rijkevorsel 1568-1609. p 6
  - Rijkevorsels dialect. p 43
  - Rijkevorselse zusters die zijn ingetreden in de Orde van Vorselaar. p 87
  - De laatste boswachter van 't Breebos. p 133

  22-01-2006 om 18:07 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1999
  - In Memoriam Pol Ooms. p 6
  - In Memoriam Felix Heidendal. p 9
  - Don Loys Carillo de Castella Gouverneur 1569-1576. p 27
  - De pastoors der Sint-Willibrorduskerk. p 33
  - Rijkevorsel in de 15de eeuw. p 58
  - De veldtocht van Sooi Smits in 1914. p 119

  22-01-2006 om 18:05 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1998
  - Bijdragen tot het onderwijs. p 6
  - 60 jaar boerenleven. p 60
  - Getuigenissen uit de 16de en 17de eeuw. p 97
  - Het veelbelovende leven van Pater Frans Mertens 1916-1943. p 105
  - De hongersnood van 1845 in Rijkevorsel. p 139
  - Rijckevorsel in 1830. p 151
  - Prenten met geschiedenis. p 159

  22-01-2006 om 18:02 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1997
  - Twintig jaar Heemkundige Kring, tien jaar Heemkundig museum. p 6
  - De windmolens van Rijkevorsel. p 31
  - De 5 laatste  pastoors van de vorige kerk der Sint-Willibrordusparochie. p 79
  - De verkoop van de Oude Baan in 1840. p 114
  - Rijkevorsel halfweg in de 20ste eeuw. p 129

  22-01-2006 om 17:59 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1996
  - De Grote Prijs van Rijkevorsel. p 8
  - Een zeer vrome familie. p 83

  22-01-2006 om 17:56 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1994
  - Bijdragen tot de geschiedenis van de Landelijke Gilde. p 8
  - Viering van het honderdjarig bestaan. p 29
  - Hoevenamen en hun bewoners. 41

  22-01-2006 om 17:53 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1993
  - Langs kapellen en kapellekens. p 11
  - Het strooien dak en de strodekker. p 51
  - Ik zijn den Hinsen van Vorsel. p 71
  - Het kasttel of hof van Rijkevorsel. p 80
  - Jan Eelen en zijn villa. p 83
  - Een kijkje in de vorige parochiekerk. p 89
  - De schepenen aanhoorden de klachten. p 104
  - Overlijdens- en begrafenisgebruiken. p 112
  - Klim in je stamboom. p 125

  22-01-2006 om 17:51 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1992
  - Koninklijke fanfare-Brassband Condor. p 11
  - Willem De Haze, pastoor te Rijkevorsel, 1611-1658. p 37
  - De Hees. p 49
  - Maatschappij "De Ware Vrienden der Armen". p 78
  - Vondelingen en hun afstammelingen te Rijkevorsel. p 92
  - De Kruisdagen. p 132

  22-01-2006 om 17:46 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1991
  - Christiaen Janssen betaalde zoengeld. p 10
  - Familie Van De Mierop. p 12
  - Onderpastoor Gerardi vals beschuldigd. p 46
  - Oorlogskroniek 1914-1918. p 47

  22-01-2006 om 17:46 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1990
  - Een schenking aan de kerk van Rijkevorsel. p 11
  - Rijkevorselse jongens onder het vaandel. p 43
  - Een begin met een zeer lang vervolg. p 43
  - De Spaanse furie. p 46
  - Naar de verkeerde wereld. p 51
  - De pottenhoop te Sint-Jozef. p 127
  - Het ware verhaal van Keith Roderick. p 132
  - Tekens in de toren. p 134

  22-01-2006 om 17:45 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1989
  - Rijkevorselse Oorlogsherinneringen W.O. II. p 8

  22-01-2006 om 17:44 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoud stafel jaarboek 1988
  - Op zoek naar een schepenbrief. p 10
  - De Parre en zijn Varenvelden. p 14
  - Een nieuw kerkkoor in 1699. p 20
  - Uit het dagboek van een herdershond. p 28
  - Wit zand. p 30
  - Kroniek van een boerengeslacht. p 40
  - Boerenverhuis. p 45
  - Een uitvaart in 1709. p 51
  - Uit mijn jeugd 70 jaar geleden. p 55
  - Een vrome afstammelinge. p 61
  - In naam der wet. p 69

  22-01-2006 om 17:44 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1987
  - Rijkevorselse Verenigingen. p 10
  - De Kempense geit. p 86
  - Haard en baard. p 102
  - Van Meiboom tot Poortje-Pik. p 106
  - Loten. p 111
  - O.C.M.W. in vroegere eeuwen. p 115
  - Edward Eelen met pensioen. p 121
  - Opening nieuw Gemeentehuis. p 125

  22-01-2006 om 17:28 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1986
  - Zusters der Christelijke Scholen te Sint-Jozef. p 10
  - Boerendanskruik uit Raeren. p 84
  - Tussen twee kampen (1621-1648). p 93
  - Oorsprong en betekenis van de naam Rijkevorsel. p 118
  - Martinus Lamberti, molenaar anno 1622. p 123
  - De Van Roey's van 1642 tot 1977. p 134

  22-01-2006 om 17:24 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1985
  - In memoriam Dr. Remi Sterkens. p 10
  - Een laat-Middeleeuws drindschaaltje. p 14
  - Rijkevorsel bouwt een toren. p 19
  - Peer van Aert, soldaat van  Napoleon. p 36
  - De stenen bergmolen te Rijkevorsel. p 55
  - De kleermaker van Bolk. p 71
  - De Mestpacht te Sint-Jozef. p 71
  - Schepenbrieven een bron van familiegeschiedenis. p 79
  - De wrede dood van een kluizenaar. p 99
  - Hoe speelden de kinderen vroeger te Rijkevorsel. p 103

  22-01-2006 om 10:15 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1995
  - De brandweer van Rijkevorsel. p 8
  - Bond van het H.Hart te Sint-Jozef. p 48
  - Rijkevorsel in de eerste helft van de zestiende eeuw. p 66
  - Minnelijke schikking. p 111
  - Alsof het gisteren was. p 113

  22-01-2006 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1984
  - Pater Emiel Janssen S.J. overleden. p 9
  - De H. Blasius vereerd te Sint-Jozef. p 12
  - Fanfare Vermaak na Arbeid 1878-1928. p 17

  20-01-2006 om 16:30 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1983
  - Opmaken der wegen in de 17e en de 18e eeuw. p 11
  - Herinneringen (2). p 19
  - De Vaart, bakermat van de Sint-Jozefparochie. p 24
  - Twee merkwaardige schepenakten. p 35
  - Huisraad van onze voorouders. p 42
  - Lager onderwijs te Rijkevorsel, 19 e en 20 ste eeuw. p 65

  20-01-2006 om 16:26 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inhoudstafel jaarboek 1982
  Jaarboek 1982

  -Het geheim van Toontje Ten. p11
  -Emiel Janssen. p 14
  -Herinneringen. p 15
  -De Cementfabriek. p 21
  -'t Sas. p 23
  -De Meir. p26
  -De Heren van Rijkevorsel. p 27
  -Losse gemeenteberichten uit de vorige eeuw. p 39
  -Het onderwijs te Rijkevorsel voor 1800. p 109

  13-12-2005 om 18:47 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inhoudstafel jaarboek 1981
  Jaarboek 1981.

  -'t Bolks Heike. p 12
  -Schepenbrieven. p 15
  -Mijn vader, een Kempens onderwijzer. p 41
  -Rijkevorsel in de Brabantse Omwenteling. p 41
  -De kracht van de schapulier. p 57
  -Nogmaals de schapulier. p 58
  -Het baksteentje. p 60

  13-12-2005 om 18:13 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1980
  Jaarboek 1980

  -De opgravingen in 1978 achter de kerk in Rijkevorsel. p 10
  -Onze nationale driekleur. p 14
  -Ruimte voor Louis Doms. p 18
  -1830... of 150 jaar geleden. p 36
  -Bijdragen tot de geschiedenis van de Sint-Jozefparochie. p 49
  -Vader Taeymans die kon vertellen. p 67
  -Bijdragen tot de geschiedenis van de Sint-Willibrordusparochie. p 82

  13-12-2005 om 18:01 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel jaarboek 1979
  Jaarboek 1979

  -Onlangs verschenen. p 10
  -De opgravingen in augustus 1978 achter de kerk in Rijkevorsel. p 13
  -Het kasteel. p 27
  -De begraafplaats met lijkverbranding van Rijkevorsel. p 28
  -Heilluizen. p 55
  -Van hooivreters en cementzakken. p 67
  -Historiek van de Zusters der Christelijke scholen 1879-1979. p 69
  Senator August Cools. p 123
  -Rijkevorsel in 1830. p 127

  13-12-2005 om 15:08 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel 2

  42

  Lauryssen Jaak x Lambrechts Philomena

  16-08-1964

  43

  Aertsen Adrianus x Adriaenssen Anna Cornelia

  16-11-1965

  44

  Verboven Cornelis x Vermeiren Maria Catharina

  17-12-1967

  45

  Maegh Jozef x Van Orshaegen Maria Theresia

  24-06-1966

  46

  Hendrickx Joannes Baptista x Verhoeven Emma Maria

  20-05-1967

  47

  Maegh Alfons Cornelis x Scheyltjens Theresia Joanna

  24-04-1968

  48

  Heylen Pieter Frans x Verdonck Maria Julia

  28-07-1968

  49

  Weyns Adriaan Frans x Van Loon Maria

  13-12-1968

  50

  Verboven Alfons Frans x Martens Maria

  26-01-1969

  51

  De Beuckelaer Cornelis x Marijnissen Maria

  02-08-1969

  52

  Seeuws Frans Alois x Lambrechts Elisabeth

  27-11-1969

  53

  Van den Kieboom Joannes x De Beuckelaer Anna

  01-10-1969

  54

  Verboven Jan Frans x Van Hemeldonck Adriana

  27-06-1970

  55

  De Beuckelaer Jan August x Langers Anna Carolina

  14-09-1970

  56

  Vermeiren Jozef x Van Boxel Maria Joanna

  26-04-1970

  57

  Verschueren August x Verheyen Joanna Maria

  10-05-1970

  58

  Sterkens Pieter Jozef x De Clerck Catharina Melania

  31-05-1970

  59

  Specken Mathieu x Engels Joanna

  07-09-1970

  60

  Simons Pieter Edward x Roelen Catharina

  30-11-1971

  61

  Lauryssen August x Hermans Maria Ludovica

  12-10-1971

  62

  Krols Pieter Frans x Hendrickx Maria Antonia

  10-10-1971

  63

  Ooms Emiel Adriaan x Cynsmans Maria Theresia

  29-01-1971

  64

  Peeters Frans x Potters Anna

  19-08-1972

  65

  Verdonck Gummarus x Dedullen Maria

  27-07-1975

  66

  Van den Langenbergh Jan x Schoofs Roza

  19-02-1977

  67

  Renders Karel x Van den Heuvel Maria

  20-08-1977

  68

  Hapers Augustijn Jan x Van Eysendeyk Francisca Mathilda

  30-01-1982

  69

  Verboven Jaak Frans x Snels Joanna Maria

  27-11-1982

  70

  De Hoon Dionisius x Krols Maria

  24-01-1983

  71

  Hermans Jaak Edmond x Kempenaers Leonie

  21-02-1983

  72

  Van Doninck Louis x Lambrechts Anna

  17-05-1984

  73

  Fleerakkers Jozef Antoon x Peeters Francisca

  28-01-1984

  74

  Hufkens Victor x Haxelmans Maria

  08-11-1984

  75

  Nooyens Jozef x Van Bergen Maria Catharina

  09-01-1985

  76

  Vermeiren Jan Jozef x Adriaensen Maria

  29-11-1985

  77

  Wilms Jaak x Scheyltjens Maria

  04-01-1986

  78

  Hellings Louis x Kerstens Maria

  16-05-1986

  79

  Jansen Karel Geeraard x Van Gestel Maria

  26-04-1986

  07-12-2005 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijst van bruiloften verschenen in jaarboek 2005

  Lijst van  bruiloften

   

  In deze lijst komen alleen die bruiloften voor, waarvan we verslagen hebben teruggevonden in vroegere kranten, week en maandbladen. Deze lijst is dus zeer onvolledig.

   

  1

  Backs Josephus x Boeckx Sophia

  27-07-1905

  2

  Verhoeven Josephus x Hendrickx Maria Cornelia

  30-01-1911

  3

  Storms Emmanuel x Scheepers Anna Maria

  23-11-1911

  4

  Van den Langenbergh Alex x Appels Elisabeth

  06-02-1924

  5

  Bartholomeeusen Jan x Aertsen

  04-10-1924

  6

  Lauryssen Frans x Mertens Lucia

  13-11-1927

  7

  De Prins Josephus x Bolckmans Catharina

  22-01-1928

  8

  De Vos Jan x Van Breen Maria Amelia

  06-05-1928

  9

  Berckvens Pieter x Lambrechts Maria Paulina

  08-11-1938

  10

  Wouters Pieter x Krols Dymphna

  23-09-1945

  11

  Van Bergen Jacob x De Bie Anna

  23-09-1945

  12

  Langers Theodorus x Oerlemans Maria

  12-08-1946

  13

  De Beuckelaer Alfons x Rutten Maria Theresia

  09-05-1948

  14

  Vermonden Cornelius Jozef x Willems Ludovica

  14-08-1949

  15

  Van Geel Karel x Schoofs Elisabeth

  23-10-1949

  16

  Van Looy Jozef Modest x Wouters Maria Virginia

  12-11-1950

  17

  Jochems Pieter Leonard x Knaepkens Isabelle

  12-11-1950

  18

  Scheyltjens Jan Baptist x Gyles Amelia Angelina

  31-12-1950

  19

  Oltenfreiter Gustaaf x Geeraarts Melania

  31-12-1950

  20

  Wouters Pieter x Krols Dyphna

  25-091955

  21

  Michiels Henri x Reunis Maria Theresia

  31-05-1956

  22

  Langers Theodorus Modestus x Oerlemans Catharina

  12-08-1956

  23

  Snels Jozef Karel x Schrijvers Maria Elisabeth

  21-10-1956

  24

  Van den Kieboom  Karel x Schrijvers Maria Elisabeth

  21-10-1956

  25

  De Rijdt Jan Baptist x Stymans Maria Josephina

  19-08-1956

  26

  Van Leuven Hendrik x Diels Maria Theresia

  23-10-1955

  27

  Bervoets Adriaan  x Somers Joanna Antonia

  23-10-1955

  28

  Van de Looverbosch Lodewijk x Nuyts Catharina Philomena

  16-05-1956

  29

  Verdonck Jozef Leopold x Sterkens Maria Theresia

  10-02-1957

  30

  Jansen Pieter x Van den Langenbergh Mathildis

  13-10-1957

  31

  Goetschalckx Antoon Frans x Jansen Maria Barbara

  11-01-1960

  32

  Beckx Jan Pieter x Bens Maria Elisabeth

  09-10-1960

  33

  Van der Linden Franciscus x Vervloet Maria Theresia

  31-01-1960

  34

  Smits Joseph x De Vrij Paulina Amelia

  17-07-1960

  35

  Kerstens Adriaan x Jochems Joanna

  14-08-1960

  36

  Somers Alfons x Janssen Joanna Maria

  27-11-1960

  37

  Adriaenssen Henricus x Tax  Anna

  22-01-1961

  38

  Martens Edmond x Meeuwezen Maria

  22-01-1961

  39

  Adriaensen Adriaan x Ceulemans Catharina Amelia

  03-12-1961

  40

  Kockx Isidoor x Wils Maria

  14-02-1963

  41

  Antonissen Karel x Janssen Maria Carolina

  12-04-1964

  07-12-2005 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stenen bergmolen
  Rijkevorsel telde in het verleden verschillende molens. De oudste vermelding van een windmolen dateert uit het begin van de vijftiende eeuw. Bij de aanvang van de twintigste eeuw maalden er in ons dorp nog twee standaartmolens en twee stenen bovenkruiers. Er waren toen nog enkele rosmolens in werking. Van dat hele molenbestand blijft alleen de stenen bergmolen, gebouwd in 1861, over.
  In 1945 werd de molen verkocht aan Jan Van Opstal-De Koninck die er mee maalde tot ongeveer 1960. De beltmolen werd in 1993 als monument beschermd en in 1996 door de gemeente Rijkevorsel aangekocht. Na een periode van 40 jaar stilstand en verval werd hij onder leiding van architect Paul Gevers opnieuw tot maalvaardige graanwindmolen gerestaureerd door de Nederlandse molenbouwfirma Adriaens in 2000-2001. De voet van de molenbelt of berg is gelegen op 28 meter boven de zeespiegel, ter streke "de Potbergen", niet ver van de waterscheidingslijn tussen Maas en Schelde.
  De molen wordt beheerd door de VVV-Toerisme Rijkevorsel en is geopend elke tweede en laatste zondag van de maand van 13 uur tot 17 uur. Groepsbezoeken tijdens de weekdagen kunnen gereserveerd worden bij VVV-Toerisme Rijkevorsel.
  e-mail: vvv.toerisme@rijkevorsel.be

  28-11-2005 om 12:35 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoudstafel gepubliceerde jaarboek 1978
  Genezing van een blinde. p 3
  Iets over de bevolking der kempen in vroegere eeuwen. p5
  Het ontstaan van de parochie Sint-Jozef. p8
  Uit de registers der patentaanvragers anno 1948. p17
  Het kasteel van Rijkevorsel. p21
  Het slot van Rijkevorsel. p57
  De Melhovens en de Van Merloe's. p60
  Otterdaal. p65
  Pest en lazerij. p69
  Het folklorisch kinderlied te Rijkevorsel. p74
  Het lager onderwijs in de dekenij Hoogstraten (1842-1872). p82
  Achtel in de folklore. p86
  Baarle en Rijkevorsel, wonderbare verschijning op de heide. p105
  De ambachtfolklore te Rijkevorsel. p114

  27-11-2005 om 20:04 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijdens residentie Prinsenhof Rijkevorsel 2004/2005
  Verboven Wis             21/11/2004
  Kerstens Frans            25/11/2004
  Peeters Augusta           23/01/2006
  Lenaerts Maria            11/02/2005
  Vanderhenst René        28/02/2005
  Van Camp Jozine         21/03/2005
  Roks Maria                  08/04/2005
  Gyles Joanna                26/04/2005
  Vertruyen Angelina       08/05/2005
  Geenen Maria               13/05/2005
  Van Gorp Maria           14/05/2005
  Bols Frans                    20/05/2005
  Somers Flora                01/06/2005
  De Vrij Anna                19/06/2005
  Rutten Jeanne                03/07/2005
  Van Der Meiren Maria  06/10/2005

  27-11-2005 om 11:51 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.museum kuiperij
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23-11-2005 om 16:56 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.museum duivenbond
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Duivenbond

  23-11-2005 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.museum kleermaker
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Kleermaker

  23-11-2005 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.museum opgravingen 1978
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Foto  opgravingen kasteel te Rijkevorsel in 1978

  23-11-2005 om 00:00 geschreven door Heemkundige Kring Rijkevorsel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/11-02/12 2018
 • 18/12-24/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 28/11-04/12 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 04/05-10/05 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 27/10-02/11 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 18/11-24/11 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 01/08-07/08 2011
 • 20/09-26/09 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 05/10-11/10 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 27/10-02/11 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 26/11-02/12 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005
 • 04/04-10/04 2005

  Blog als favoriet !
  Blog als favoriet !

  Een interessant adres?

  Foto

  Nieuws ZDNet
 • Kies het scherm dat het best bij je past
 • Welke schermaansluiting gebruik ik best?
 • Hoe belangrijk is schermgrootte en resolutie?
 • De juiste schermtechnologie voor de juiste taak
 • Harde schijven: sneller en veiliger met RAID
 • Videogames ontwikkelen over de oceanen heen
 • E-learning: studeren op het internet
 • W3C: HTML5 zo goed als af
 • Is 4G nu echt veel sneller dan 3G?
 • Netwerkbeheer op de schoolbanken


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!