·Pariesiënne lepeltje om de oasis iets uit te hollen om de stelen van de Amaryllis er probleemloos te kunnen in zetten
·Bloemistenstokken (dunne groene stokken) om in de holte van de Amaryllis te steken
·5 Rode Amaryllissen
·Doorschijnende plakband
·3 Protea’s
·Takken met wilgenkatjes
·Kaartje met een uitnodiging
·Rode hartjes
Werkwijze:
1.Vul de schaal met de oasis, onder de rand van de vaas.
2.Maak in de oasis 5 gaatjes met het Pariesiënne lepeltje en haal het goed diep uit tot op de bodem van de schaal.
3.Snij de Amaryllissen op lengte af (van hoog naar laag) en plak het uiteinde van de steel af met doorschijnende plakband. Amaryllissen hebben nl. de gewoonte om de stelen te laten omkrullen.
4.Steek in elke Amaryllis een bloemistenstok , 1 cm langer dan de steel is en steek hem voorzichtig in het uitgehaalde gaatje, zo kan de bloem genoeg water opnemen.
5.Vul de tussenruimtes op met het plat- en bolletjes mos.
6.Verdeel de takken met wilgenkatjes tussen de Amaryllissen. De Protea’s hou je zeer kort over de rand van de schaal aan de linker kant. Het groen van de Protea’s steek je tussen de stelen.
7.Schik de hartjes tussen het geheel en steek het kaartje met de uitnodiging tussen de takken zodat het dadelijk opvalt.
8.Mocht je niet zozeer het romantische type zijn laat dan de hartjes weg.
Dit bloemstuk zal wel lang houden want het duurt wel minstens 14 dagen eer dat al de bloemen open zijn. Mochten er bloemen toch reeds verwelkt zijn snij ze er dan tussenuit en het geheel heeft nog steeds een mooi uitzicht.
En nu nog vlug aan de slag.
Ik wens jullie allen een heel prettige Valentijnsdag op 14 Februari 2009.
·Oasis kegel grijs (je mag ook groen gebruiken indien je veel vers materiaal neemt)
·2 lange bloemistenstokjes (groene) om door de kegel te steken om deze vast te zetten in de pot
·Berken takken of rode Cornus (moeten wel iets dikker zijn en dunnere voor ertussen in)
·Krammen van bloemendraad
·Lork-, cipressenknoppen, IJslandsmos, Conifeer, en eventueel nog ander klein groen, enkele kleine roosjes
·Kussentjes mos of gewoon mos om de onderste oasis die in de pot zit af te dekken
·Lijmpistool
Werkwijze:
In het voorjaar 2008 heb ik reeds een stuk gemaakt“Voorjaar in zicht”,wel daar had ik ook een pyramide met takjes gemaakt en deze heb ik nu opnieuw gebruikt maar ik heb hem enkel omgedraaid en bijgewerkt. U kunt dit stuk nog eens bekijken en lezen als u HIERklikt.
Mocht je verkiezen omde groene oasis kegel te gebruiken om meer vers materiaal te nemen dan moet je de takjes met krammen (hiervoor neem je pookdraad die is steviger) tegen de groene kegel bevestigen.
1.Vul de pot met oude oasis tot aan de rand, leg er het bolletjes mos op, zet vast met krammen.
2.Steek de lange stokken door de kegel (hier de grijze) en steek hemjuist in het midden van de pot.
3.Beplak de takjes zoals in de bovenvermelde beschrijving. Hier en daar zal je kleine spaties hebben, enkele grotere hiervan gebruik later je om de roosje tussen te steken, de andere holtes vul je op het laatste met het IJslands mos door het met een mes ertussen te duwen en heel op het einde het groen van de conifeer door deze goed kort te knippen en er tussen te steken.
4.Kleef nu de lork- en cipressenknoppen mooi verdeeld over de takjes, niet te veel en ook niet te min. Nadat de roosjes verdroogd en later niet meer mooi zullen zijn kan je deze verwijderen en zal uw stuk toch nog een aanblik waard blijven.
5.Verdeel de roosjes met het groen. Zie dat de onderkant goed bedekt is met de takjes zodat er geen oasis meer te zien is.
Met dit bloemstuk haal je al wat warmte binnen op deze grijze dagen, zijn de roosjes echt niet meer mooi dan kan je er ook kleine andere zijde bloempjes insteken. Maar ook zonder bloemen zal dit pyramide bloemstuk je veel plezier schenken.
Je ziet dat je een bloemstuk nooit te vlug moet afbreken, ik heb nu al de tweede keer plezier van de beplakte kegel, het zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat je dit opnieuw kan gebruiken.
Romantisch ijzeren korfje of schaal met of zonder hengsels ofwel een schaal op voet
Mos
Oasis en snijbloemenvoeding
Heel veel groen (kan ook uit de tuin zijn, vb. Pachysandra, skymia, korte klimopranken) Eucalyptus, salalblad,pistache, Eyonimus, Leucadendron
2 kleuren roosjes, fel en licht van kleur
Werkwijze:
1.Bedek de onder- en de zijkanten van het korfje met plakken mos. Dit moet je wel niet doen indien je een gesloten korfje of schaal hebt. Dan bedek je enkel de bovenkant van de oasis met mos.
2.Laat de oasis zich volzuigen en lauwwarm water met snijbloemen-voeding en plaats hem in het korfje, gelijk met de rand. Zie dat het mos niet zakt en de randen goed bedekt blijven.
3.Neem stukken groen van zo’n 15 cm en zet de hoogte punten uit, dit wil zeggen, steek 1 takje in het midden van het stuk. De andere takjes over de rand van het korfje steek je plat, hiertussen steek je de takjes zodat je een soort ronding vormt. Het andere groen steek je hier tussenin er mogen geen takjes hierboven uit komen. Je steekt zo het korfje vol zodat je nog moeilijk een vinger er kan tussen steken. De bedoeling hiervan is indien het groen indroogt dat je geen gaten krijgt.
4.Verdeel de roosjes tussen het dichte groen, de roosje mogen een klein beetje boven het groen uitkomen zodat ze goed uitkomen en het zicht van het korfje vormen.
5.Blijf je de oasis goed water geven en vervang je regelmatig de bloemen door andere dan heb je een bloemstuk dat veel langer dan een maand kan houden, dit groen blijft nl. heel lang goed fris.
TIP:
Je kan de roosjes vervangen door andere bloemen zoals:
-anjers, anemonen, ranonkels, tulpen, orchideeën (in pipetten steken), eventueel ook nog fresia’s. U ziet keuze genoeg.
-Laat je het stuk indrogen kan je nadat de roosjes verwelkt zijn ze vervangen door zijde roosje of andere bloempjes.
·Schaal op voet, kan ook een taartschaal zijn ondoorzichtig, gebruik dan wel een oasis prikker voor de oasis
·Oasis en snijbloemenvoeding
·Groen uit de tuin zoals: viburnumblaadjes, Eucalyptus (deze heeft wel veel afgezien van de vorst), Skymia met bloemknoppen, misschien al een paar Helleborus bloempjes, eventueel nog wat gekocht groen dat je over hebt of een paar bloemen
·5 takken venkel met bloemknop (gekocht € 1.5)
Werkwijze:
1.Laat de oasis zich goed volzuigen in lauwwarm water met snijbloe-menvoeding en plaats in de schaal gelijk met de rand.
2.Verknip het groen en verdeel regelmatig over de schaal, hou ook rekening met de schakeringen groen.
3.Ontdoe de skymia bloempjes van het blad, deze worden namelijk zeer vlug geel.
4.Verdeel het groen en de bloemknoppen van de venkel tussen het groen en op het laatst steek je de skymia bloemen ertussen.
5.Zie dat je een mooie ronde vorm krijgt.
Weer een prachtig exemplaar dat je nu op je terrastafeltje of een side- table buiten kunt laten staan. Het verfraait de tuin een beetje.
Nu nog vlug even de tuin in om materiaal te zoeken.
Mag ik bij deze alle bezoekers van harte bedanken voor hun bezoekjes. Het doet me plezier dat zoveel mensen kunnen genieten van deze blog. Hierbij wil ik ook mijn lieve vriendin bedanken die deze blog tot een prachtig uitzicht maakt waar veel mensen graag vertoeven. Heel erg bedankt. Voor het nieuwe jaar wensen ik allen een warm hart toe en een goede gezondheid.
Lieve dames en heren, misschien denkt U dit krijg ik nooit klaar want ik ben geen naaister. Wel ik moet U bekennen het enige dat ik van naaien kan is een knoop goed aannaaien. Hieraan komt geen naaimachine te pas.
Het stof wordt in stukken gescheurd en de scheurkant wordt gewoon weggewerkt met kopspelden.
Dus niet twijfelen, gewoon aan beginnen.
Benodigdheden:
·Paspop op staander (tegenwoordig te koop in Casa, Blokker ongeveer tussen € 45 à 50) Let er wel op of je er speldjes op kan steken of eventueel tussen het stof en de pop
·Een rol WC-papier (mag niet te vlug afscheuren)
·Een stuk bruin papier (niet te slap)
·Papier plakband
·Ongeveer 70 Cordolinebladeren (lijken op Aspedistra blad maar ze zijn bordeaux van kleur)
·Alles lijm – Bison (Brico) en een borstel
·Lijmpistool
·Kopspelden, Etalagespelden
·Stof: voor de sleep: 1m x 1.9m voor de drapage: 3.2 m x 20 cm
·Medaillon
·Eventueel een Boa, parelsliert
·1.5 m sierlint voor taille + strik
·1 m sierlint om de buste af te biezen
·Voor de schouderbandjes kan je 70 cm lint gebruiken of zoals ik gevriesdroogde ezelsoren.
·1 roos
Werkwijze:
Deze dame heb ik op een workshop gemaakt gegeven door Josée Paesen uit Kermt.
Voorbereiding, de dag ervoor: Bladeren even met bladglans afvegen en tussen krantenpapier leggen, om de paar lagen een dik pak boeken erop leggen zodat de bladeren wat platter worden. Laat dit de ganse dag en nacht rusten. De dag zelf neem je de bladeren tussen de kranten uit en snij het steelgedeelte plus zo’n 10 cm ervan af. Voorzichtig aan de achterkant van het blad de nerf met een aardappelmesje wegsnijden zodat het dikste gedeelte weg is.
1.Omwikkel de dame van aan de borsten tot in de taille met wc- papier. Zet vast met kopspelden van boven en onder. Hierover de papier plakband erover doen. Goed aandrukken zodat de vorm goed uitkomt.
2.Neem het stuk papier, ongeveer 1m/1m en leg die om de middel van de pop en plak vast met papier plakband. Goed aan het lijf vastplakken. Achteraan mag een split blijven.
3.Begin beneden. Lijm de bladeren in en begin aan de split achteraan, het eerste blad mag de split wat overlappen, plooi het teveel aan blad naar binnen toe zodat je een mooie afgewerkte rand krijgt. De bladeren mogen tot bijna op de grond komen. Ga zo rond tot je een eerste ronde klaar hebt.
4.Ga zo verder, het worden 4 lagen boveneen. De laatste ronde is rond de borsten, in de lende goed aandrukken.
5.Werk nu de decolté af ofwel met lint of stof, ik heb de gevriesdroogde ezelsoren gebruikt. Ook voor de schouderband-jes. Onder de blaadjes heb ik een sierlint vastgestoken met kopspelden. In het midden heb ik een medaillon vastgestoken.
6.Maak het sierlint vast in de lende en vorm achter een strik. Steek een stuk stof vast in het midden (voor) onder het lint en vorm een drapage. Maak vast aan de achterkant.
De dames die kunnen naaien zullen er wel iets anders van maken, maar ieder zijn kunst.
7.Het stof voor de sleep wordt achteraan vastgemaakt en vorm van de overslag door hier en daar wat spelden te steken een mooie overgang. Laat het stof naar beneden vallen en vorm een sleep. Werk de gescheurde kant weg door de spelden zo te steken dat deze zijde mooi weggewerkt is.
8.Een restje stof plooi je dubbel en vorm een roos, deze komt rond de hals. Vastspelden. In het hart van de roos steek je enige ezelsoortjes, ook deze vastspelden.
9.Rond de roos prik je de gevriesdroogde ezelsoortje vast. Steek de roos schuin tussen het lint.
Het vraagt wel even werk minstens 5 uur maar wedden dat iedereen een plaatsje zal vinden voor zo’n mooie dame.
Theresa,
1.Bovenste deel van de dame.
2.Middendeel
3.De roos in het midden
4.De roos van stof gevormd met zicht op het medaillon
·Stuk ijzerdraad 60 op 60 cm (kippengaas met kleine gaatjes), ofkleiner, hangt af hoe groot u een kersthoorn wil maken
·½ Isomobol die in de opening van de hoorn zal passen, je kan ook eerst de isomobol kiezen en daar uw draad rond doen, zo heb je dadelijk de maat van de hoorn
·Wikkeldraad
·Veel krantenpapier
·Satéstokjes
·Lappen mos
·Sierdraad
·Oasis en snijbloemenvoeding
·Groenmateriaal, dennentakken, conifeer, Eucalyptus, maretak, safaripakket grijs en knoppen, 3 tillandsia bladeren, mimosagroen, eventueel lavendeltakjes of ander grijs materiaal uit de tuin.
·Versieringen: kerstbal, kleine kerstballetjes, sierlint, deze materialen afstemmen in 1 kleur, vb. zilver, goud, bordeaux, enz.…
·Krammen
·Zilver gespoten dennenknoppen, deze op draad zetten
Werkwijze:
1.Leg de ½isomobol op de draad en draai de draad er rond zoals een frietzak. Neem stukjes wikkeldraad en naai aan elkaar zodat de frietzak dicht is.
2.Neem de ½isomobol eruit en vul het kippengaas met proppen krantenpapier.Goed aandrukken zodat hij vast is. Plooi de top een beetje naar boven. Steek nu de isomobol terug in de holte en plooi het teveel aan draad goed over de isomobol naar binnen in de bol. Neem enkele satéstokjes en prik deze door de isomobol tot in de kranten zodat deze goed vast zit.
3.Maak de sierdraad vast een de top van de hoorn en leg hierop de lappen mos en wikkel de sierdraad erover. Ga zo verder tot de gehele hoorn bedekt is. Werk de rand af met stukjes mos die je vastzet met kleine krammen.
4.Laat de oasis zich volzuigen in de snijbloemenvoeding en plaats de oasis in de ½isomobol. Verwerk nu het groen volledig over de opening van de hoorn. De takken eerst van lang naar kort.
5.Daarna verwerk je al het andere materiaal tussen de dennentakken.
6.Zet de grote kerstbal op een ijzerdraad en verwerk hem in het midden van het stuk. De zilveren dennenknoppen op draad, draad tussen de schubben trekken en vastdraaien.
7.Verdeel de kleine kerstballetjes per 3in het stuk. De 3 tillandsia bladeren worden met krammen vastgemaakt.
8.Breng de gekozen versieringen aan.
9.Indien je materiaal hebt dat te kort is, steeds op draad zetten.
10.Leg de hoorn op een terrastafel. Je zal zeer lang plezier hebben deze dagen van deze kersthoorn. Zeker indien deze ’s morgens licht berijmd is.
Tip:
Indien je wenst kan je in deze hoorn ook lampjes verwerken, denk eraan indien ze buiten blijven dat het extra lampjes voor buiten moeten zijn. Deze kan je dan verwerken tussen de takken.
·2 strokransen, 1 grotere en 1 kleinere ·Groen lint (plastic) om rond de kransen te draaien ·Krammen ·Wikkeldraad (gewone) ·Stevige satéstokjes ·1 dikke pookdraad 1.2mm ·Nobulusden takken (houden de naalden goed) of van gewone kerstden ·Mos ·Sierdraad ·1 slinger kerstlichtjes ·Witte skeletblaadjes ·Strik of een mooi stukje koord om de krans op te hangen, indien je een strik neemt hou dan rekening met de kleur van gebruikte materialen.
Werkwijze:
1.Omwikkel de beide kransen eerst met het groene plastic lint. Vorm op de grootste krans een lus om de krans op te hangen. Moet goed bevestigd worden daar de krans tot een redelijk gewicht heeft.
2.Voor de grootste krans knip je de dennentakken in korte stukken. Maak de wikkeldraad vast om de krans en leg de takjes van buiten naar binnen en wikkel de draad er rond. Zo ga je dakpansgewijze verder tot je terug aan het begin komt. Hecht de draad af en werk de draad goed in. De laatste 5 cm van de krans zal je de takjes met krammen moeten bevestigen om een mooie afwerking te verkrijgen. Leg de takjes tussen de takjes van de begintakjes en kram ze vast. Bij het vormen van de krans moet je er wel op letten dat de dikte van de krans gelijk blijft.
3.De kleinere krans beleg je met het mos en je rolt er steeds de sierdraad over, doe dit lichtjes zodat je het mos niet te fel aantrekt.
4.Test de lampjes of ze branden. Omwikkel nu elk lampje met een skeletblaadje en maak dit vast met het sierdraadje. Hou er rekening mee waar je lichtbron is om de stekker in te steken. Het uiteinde van de kabel leg je dan boven, onder of opzij, dit hangt af van je lichtbron.
5.Verdeel de lampjes op evenredige afstand van elkaar in de krans en zie dat er nog enkele aan de binnenkant van de krans komen. Steek de lampjes met een kram vast zodat ze zich niet kunnen verplaatsen.
6.Leg de kleinere krans in het midden op de grotere en steek de 2 kransen aan elkaar vast door middel van de satéstokjes.
7.Steek de strik door de lus van de krans en hang de krans op aan de deur.
TIP:
·Je kan de kransen zo verscheiden maken als je zelf verkiest, i.p.v. de lampjes kan je ook hortensia, rozen (snij de hoofdjes af met zo’n 5 cm steel aan, ze drogen dan mooi in, gebruik hiervoor wel donkerrood of oudroze kleuren deze worden nl. niet bruin), kleine kerstballetjes of strikjes gebruiken.
·De bovenste krans kan ook met conifeer, tillandsia, takkenkransje of gewoon lint.
Indien je kaarsen in deze krans gebruikt nooit de kinderen zonder toezicht laten, ofwel doe je ze gewoon niet aan.
Benodigdheden
Deze krans kan je ook maken van materialen die je over hebt van een of ander stuk dat je gemaakt hebt, gebruik gewoon wat je liggen hebt. Je kan de krans ook gewoon met mos omwikkelen en hierop versieringen aanbrengen.
·Oude oasiskrans (Gezien al deze materialen geen water nodig hebben kan je alles gerust in deze droge krans steken) Ik heb reeds eerder vermeld om deze oude of gebruikte kransen niet weg te gooien, ze komen altijd nog eens van pas, zoals nu.
·Heel korte Nobulus dennentakken
·Eucalyptus
·Italiaanse eik
·Grijze safari bolletjes
·Ruscusblad
·IJzerdraad, aansteker
·Pookdraad (voor de kaarsen)
·4 Kerstman kaarsjes, dennenboompjes of engeltjes
·Versieringen, kerstballetjes, pakjes, enz…
Werkwijze:
1.Ontdoe de korte dennentakjes van de onderste naalden en steek de takjes schuin in de ronde. Aan de binnenkant steek je ze in tegenovergestelde richting dit oogt veel mooier en ordelijker. Je mag wel niets meer van de rand van de oasiskrans zien.
2.Bovenop steek je ook nog wat dennentakjes en hiertussen al het andere groen zodat het goed dicht op elkaar zit. Eigenlijk mag je nu al niets meer van de oasis zien.
3.Van de grijze safari neem je het groen, steeds enkele takjes en maak toefjes en maak ze vast met een ijzerdraad, ook deze steek je schuin in de krans. Tussen door maak je ook een toefje met enkele van deze grijze bolletjes.
4.Snij de pookdraad in korte stukken, verwarm één uiteinde in de vlam van de aansteker en steek deze dadelijk in de onderkant van de gekozen kaarsen (3 stukjes per kaars bij deze Kerstmannen). Laat even afkoelen.
5.Verdeel de kaarsen evenredig tussen het groen. Versier verder met het gekozen materiaal. Pakjes en balletjes.
Deze heb ik voor mijn kleindochter gemaakt, de blik in haar stralende oogjes was fantastisch, gewoon een kransje alleen voor haar.
Ook een mooie opgave om even samen met mama of oma te maken.
·Groen als vulling, Ruscusblaadjes, Eucalyptus, Mimosa, Italiaanse eik (je kan ook buxus, pachysandra of grijze conifeer gebruiken)
·Safari bolletjes grijs
·Rendiermos
·Takjes met mos
·20 rozen Old Dutch (deze kleine rozen zijn niet zo duur en ze drogen prachtig in en behouden hun kleur)
·Tijdens de adventstijd 4 oud roze kaarsen 2 lange en 2 kortere
Werkwijze:
1.Laat de krans zich volzuigen in lauwwarm water met snijbloemen- voeding. Indien de krans goed volgezogen is even de kraag naar beneden trekken (onder het water) zodat de laatste luchtbellen weg zijn.
2.Snij het groen in kleine stukje en vul de krans volledig met de verschillende soorten groen. Steek alle materialen schuin in de krans dit geeft een mooier uitzicht.
3.Verdeel de rozen over de krans, ook deze steek je schuin erin.
4.Werk de krans af met mos en mostakjes.
5.De 4 oud roze kaarsen komen in de adventstijd op een punt in de krans. (Later zal ik een extra foto hiervan maken).
6.Voorlopig heb ik 1 dikke witte stompkaars erin gezet. Je kan ook een windglas gebruiken.
·Groen lint om rond de strokrans te doen (speciaal voor strokransen)
·Mos, verschillende soorten, zoals: plat-, rendier-, bolletjes- en IJslandsmos.
·Dennengroen (ik heb Nobulus den gebruikt, deze droogt mooi in den valt niet af – te koop bij bloemisten) of conifeer, of jeneverbesgroen…
·Verschillende soorten dennenknoppen
·Takjes met mos
·Witte abeelblaadjes (gedroogde)
·Eikels, eikeldopjes, beukennoot bolster, enz.…
·Parelhoenpluimpjes
·Krammen
·Lijmpistool
Werkwijze:
1.Omwikkel de krans met het groene lint. Beslis nu of je de krans wil ophangen of plat laat liggen. Indien je hem hangt dan moet je een lus maken om de krans te kunnen ophangen.
2.Neem de verschillende soorten mos en kram deze op de buiten-, binnenzijde en bovenop de krans. Vorm eerst een dik bolletje (mag echt een grote prop zijn) van het mos en steek dan aan de buitenzijden vast. Verwerk het mos zo over de gehele krans en gebruik alle soorten mos dooreen.
3.Vul de openingen met korte takjes gekozen groen. Goed vastkrammen en zien dat de dikte evenredig is met de dikte van het bolletje mos. Het moet namelijk een ronde krans worden. Dus goed in het oog houden dat je de ronde vorm aanhoudt. Bekijk de krans telkens goed zowel aan de binnen- als aan de buitenkant om dit effect te bekomen.
4.Nu kan je met de versiering van de krans beginnen, het eerst plak je de dennenknoppen erop, mooi over de krans verdelen. Mocht je dikke dennenknoppen hebben die zwaar zijn dan moet je eerst aan de onderkant een gaatje boren er wat lijm indoen en dan dadelijk een satéstokje erin steken en zo in de krans bevestigen. Let wel op indien je een kleinere krans gebruikt dan mogen de knoppen niet te dik zijn ander valt de krans uit de toon. Verhoudingen goed respecteren.
5.Ga nu verder met het overige materiaal en zie dat je een mooi geheel bekomt. Telkens even de krans van veraf bekijken dit geeft een beter beeld en dan zie je dadelijk waar nog wat materiaal kan geplakt worden.
6.Als laatst plak je de pluimpjes.
7.Voorlopig heb ik nog maar 1 dikke kaars in de krans gezet gezien het nog geen advent is. Met de adventstijd zal ik 4 stompkaarsen in het midden plaatsen van 4 verschillende hoogtes.
TIP:
Je kan indien gewenst ook kleine kerstballetjes erop leggen of vastplakken. Ik heb het bewust niet gedaan omdat ik met natuurlijke materialen heb gewerkt en ik de krans na de feestdagen nog lang kan laten liggen en deze niet gebonden is aan de kersttijd.
Hou er wel rekening mee indien je de krans zou ophangen moet je met de stand van de dennenknoppen en de andere opgeplakte materialen rekening houden want dit geeft een ander optisch zicht. Daarom hou je af en toe de krans even tegen een muur om het uitzicht te controleren.
Deze krans neemt wel even je tijd in beslag maar het is wel de moeite waard.
Geniet al vast van de voorbereiding op de komende feestdagen.
Witte takken (indien je geen hebt kan je ook berkentakjes wit verven met een spuitbus en goed laten drogen)
Chocolade geldmunten
Apennootjes
Snoepjes voor Sinterklaas, spekjes, nick nackjes met suiker op
Grote stopnaald, stikzijde witte
Afwassponsje en een beetje warm water
Zak van Sinterklaas (Kruidvat of Wibra)
Lijmpistool
Werkwijze:
1.Steek de takken in de vaas en giet er de zak apennootjes in, hierop de nick nackjes en de gommetjes.
2.Reinig de spotnaald goed met warm water en rijg er een draad van witte stikzijde in. Steek deze in het spekje en laat een uiteinde eraan zodat je een knoopje kan vormen. Tussendoor moet je regelmatig de naald even proper maken want die spekjes plakken.
3.Hang de spekjes aan de takken.
4.Verwerk de zak tussen de takken.
5.Plak de chocolade geldmunten met het lijmpistool aan de takken. Een heel klein beetje lijm is genoeg anders zal de chocolade smelten.
Laat de Sint nu maar komen en zo heeft men altijd een snoepje bij de hand waar iedereen zich van kan bedienen. De kinderen mogen wel pas een snoepje nemen nadat ze goed gegeten hebben. Niet te veel is slecht voor de tanden.
Een prettig decoratiestuk dat eveneens samen met de kinderen kan gemaakt worden. Wel opletten voor het lijmpistool, dit moet mama doen.
·3 soorten restjes van lint in kleuren die bijeen passen
·Callicarpa takjes
·Zijde rozenblaadjes die bij de Callicarpa bessen en de linten passen
·Lijmpistool en etalagespelden
·IJzerdraad om een lus te maken om de krans op te hangen.
Werkwijze:
1.Omwikkel de krans met jute. Vorm een lus met ijzerdraad en lijm deze vast op de krans.
2.Als volgt omwikkel je de krans met de 3 verschillende linten.
3.Lijm de Callicarpa bessentakjes kris/kras over de krans, zowel aan de binnen als de buitenzijde.
4.Tussen de takjes in neem je steeds 3 zijde rozenblaadjes en steek deze vast met de etalagespelden. Op deze etalagespelden plak je steeds een paar bessen om de speld te bedekken.
5.Het is een ietwat gewaagde kleur maar toch mooi denk ik.
1.Omwikkel de krans met jute lint. Vorm een lus en plak deze met het lijmpistool vast.
2.Eerst lijm je oesterschelpen vast op de binnen- en buitenkant van de krans en er bovenop.
3.De tussenruimtes opvullen met de andere schelpen. In sommige paarlemoer schelpen plak je kleine schelpjes en parels.
4.Bestuif de krans met de Elefanten haut spray dan komen de kleuren van de schelpen veel beter tot hun recht. Goed laten drogen.
5.De openruimte opvullen met IJslandsmos en korstmos met een klein beetje lijm van het lijmpistool. Je kan het mos daarna wat dieper in de holtes duwen met een satéstokje.
6.Je kan deze krans ophangen of je kan hem neerleggen en een windlicht met een kaars erin zetten. De keuze is aan U.
Vergt wel een beetje tijd, vooral het opvullen maar het loont de moeite.
Mijn vorige schepenkrans is reeds meer dan 10 jaar oud en nog steeds zeer mooi. Dus zeker proberen.
·Restjes bloemen, ik had nog 2 hortensia’s, wat chrysanten geknipt van een pot (merk je zelfs niet), een lorkentakje met knopjes
Werkwijze:
1.Vul de vaas met natte oasis en verdeel het groen over de schaal.
2.Ditmaal moet je de hortensia niet verdelen in toefjes het mag best een grote bol zijn. Hou rekening met de kleur. Verdeel de hortensia bollen tussen het groen.
3.Steek het takje met de knoppen ertussen en de chrysanten.
Heel eenvoudig en het resultaat is toch niet mis. Op zo’n tuintafel zal dit stuk toch heel lang uithouden. Mocht het lange tijd droog blijven toch wel even water bijgeven.
Indien je de bloemen regelmatig vervangt dan zal je lang plezier hebben want het groen en de hortensia blijven buiten enorm lang goed.
1.Vul het korfje met de volgezogen oasis. Verdeel de Salal over de oasis.
2.Neem 3 stukjes Polygonium takken bijeen en bind ze samen met de sierdraad in het midden. Neem een kram en steek deze achter de sierdraad en steek vast in de oasis. Leg ze wel een beetje schuin dit oogt beter.
3.1 Tak chrysanten steek je in de hoogte en de andere tak verknip je kortere steeltjes en verdeel je tussen de salalblaadjes.
4.Versier het geheel met de felgekleurde Stillingiatakjes.
5.Het is een klein bloemstukjes waar je niet veel bloemen voor nodig hebt.
Door een paar minuten knutselwerk heb je weer een bloemstukje in huis.