Iederéén die van bloemen houdt, kan leren bloemschikken als je maar in jezelf geloofd. Graag geef ik tips om je hierbij te helpen. Lukt er iets misschien niet zo goed, aarzel dan niet om het me te vragen. Ik help je graag!

Een woordje van dank aan mijn cursisten in de bloemschiklessen voor het mogen tonen van hun creaties.

Inhoud blog
  • Paaskrans - Paasnest
  • Werken met wol
  • Beklede bol met helleborus (foto Emma)
  • Kijk nu toch
  • Rozen omhuld door berk (foto Karine)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Ive's Carpe Diem
  • Hobbystart
  • Bloemschikken met Ive
    Alle dingen waar ik zo van hou
    01-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kronkelingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen














    Fluwelen kronkelingen
    van 't broze hout in knop
    gelig groen 't ontluikend leven
    schuchter vragen ze om wat zon
    en 't lijkt of de lente ineens begon

    In de contouren van de boom
    barst de knopontluiking open
    schuchter kruipt de eerste bloem
    uit het aardse dek naar boven
    knalrood wil ze 't licht niet doven

    Sprietig grijnst het prille gras
    uit het dorre winternest
    waterig vergult de iele zon
    sprankelend haar schitterkleed
    en geneest zo het nare winterleed.


    01-05-2006 om 00:00 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De azalea : een pracht van een rhododendron
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Jazeker, u leest het goed!
    Wat veel mensen niet weten is dat de azalea, die vroeger als een apart geslacht werd beschouwd, in feite echt wel een rhododendron is.
    De rhododendron of Ericaceae, is een geslacht met ten minste 500 soorten niet-winterharde en winterharde, groenblijvende en bladverliezende bomen en struiken.
    De azalea verschilt van andere rhododendrons in verschillende opzichten; zo zijn bladverliezende azalea's de enige bladveliezende rhododendrons die geen schubjes op de onderzijde van de bladeren hebben. Groenblijvende azalea's zijn eigenlijk niet echt groenblijvend; de in het voorjaar gevormde bladeren op de onderste delen vallen er na de herfst af.
    De naam rhododendron is afgeleid van de Griekse woorden rhodon (roos) en dendron (boom). De planten variëren van kleine, kruipende heesters tot bomen van wel 18 m hoog. Van het geslacht zijn geheel genomen de meeste soorten groenblijvend.
    Met enkele uitzonderingen, kunnen rhododendrons niet op kalkhoudende grond worden gekweekt. Het beste is een goed gedraineerde, zandige grond. Lichte grond kan verrijkt worden en zware grond lichter gemaakt door turfmolm, tuinturf of bladaarde toe te voegen.
    Na kalk zijn de ergste vijanden van de rhododendrons droogte (schadelijk voor de wortels) te veel zonlicht en koude, droge wind. Doorgaans gaan de meeste soorten het beste groeien op beschutte, half-beschaduwde plaatsen.
    De grootste plagen voor deze planten zijn de Japanse vlieg, die lichtgele stipjes veroorzaakt op de bovenkant en roestachtige vlekjes op de onderkant van de bladeren. Deze zitten meestal op de onderkant van de bladeren.
    Voor de azalea in het bijzonder is de witte vlieg erg schadelijk. Deze tast de onderkant van de bladeren aan. Deze insecten zuigen sap en en scheiden honingdauw af, die de groei van de roetdauwschimmels bevordert.
    Verschillende soorten rupsen kunnen ook nog gaten in de bladeren vreten.
    Rhododendrons zijn makkelijk te verplanten, daar ze een compact wortelstelsel hebben. Ze kunnen op elk tijdstip tussen september en april bij goed weer worden verplaatst. Plant ze stevig, met de top van de wortelbal gelijk of net even boven het grondoppervlak. Bedek ze na het planten met turfmolm of bladaarde, maar laat de wortelkluit nooit door de zware grod verstikken.
    De rhododendron is ook nog gevoelig voor allerlei soorten schimmels en daardoor komt er vaak ook knopsterfte voor.
    Mààr als je die planten weer heel uitbundig en in zo'n rijk kleurenpalet ziet bloeien, dan smèlt je toch gewoon ...

    30-04-2006 om 00:00 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ikebana of èchte 'Kunst' - foto creatie door Kika Shibata
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Wat mij persoonlijk altijd enorm gefascineerd heeft is de Japanse bloemsierkunst of Ikebana.
    Het is één van de mooiste sierkunsten die er bestaat, maar ook de allermoeilijkste. Deze techniek wil ik ook bestuderen en een beetje proberen te doorgronden ...
    Ikebana betekent letterlijk 'het tot leven brengen van bloemen die zijn afgesneden' en wordt gevormd door de woorden : 'Ikeru' wat zoveel betekent als 'leven' en 'Hana' wat staat voor 'bloem'.
    Het voornaamste element dat wordt toegepast in deze eeuwenoude traditie van creëren is de 'zelfrealisatie' met als doel de geest 'tot rust te brengen'. Het is een training die levenslang duurt. 
    Het ontstaan situteert zich in de 7e eeuw na Christus, toen een monnik de bloemsierkunst meebracht uit China. Hier werden bloemen gebruikt om te offeren in tempels. Er werden grote vazen in koper gevuld met bloemen ter ere van Boedha. Deze traditie werd verder uitgewerkt in Japan maar pas in de 15e eeuw werd deze doelgerichte kunstvorm gebruikt. Vanaf de 12e eeuw werd ikebana door de shogun en zijn hofhouding gebruikt als rustpunt. Ikebana werd bij het theedrinken beoefend door de veldheren om te genieten van de natuur op kleine schaal. Zo is ook een van de belangrijke basisstijlen in Ikebana ontstaan: 'nageire' wat zoveel betekend als : 'ingeworpen bloem'. Het lijkt of 'nageire' doet vermoeden dat de bloemen in een vaas, die op een hoogte staat, er zijn in geworpen.
    Vanaf de 13e eeuw werd Ikebana ook beïnvloed door Zen en de theeceremonie. In en alkoof werd naast een rolprent een bloemstuk gezet. In de 19e eeuw ontdekte een zekere Onshu Ohara dat men niet alleen in een vaas kan schikken. Hij gebruikte een platte schaal en beeldde er een klein landschap in uit. Zo ontwikkelde hij als het ware een tweede basisstijl.
    Als je Ikebana beoefent, leer je ruimte te creëren in plaats van ruimte te vullen, maar ook op een andere manier naar de natuur te kijken. Het lijkt net of je maakt een schilderij, een tekening. Er wordt nagedacht over de compositie, de materialen en de kleuren die gebruikt worden. Het eindresultaat lijkt eenvoudig.
    Maar het is deze eenvoud die de beoefenaar doet beseffen dat het in wezen een jarenlange training is die grote discipline vraagt. Vooral het plaatsen van de zognaamde kubari of steuntak en de andere materialen vraagt discipline, oefening en doorzettingsvermogen. Iemand die ermee begint is met name bezig met de techniek en de positie van het materiaal. Pas veel later wordt een schikking opgebouwd volgens het gevoel, waarbij de techniek als het ware in eenheid opgaat met de handelingen.

    30-04-2006 om 00:00 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weelderig tulpenboeket
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Materiaal :
    *  30 tulpen                    *  scherp mesje
    *  koord of raffia            *  vaas


    Voordat u dit boeket gaat maken, verwijdert u best eerst van alle tulpen de bladeren die lager zitten dan de plek waar het boeket wordt samengebonden.
    Zo kunt u het boeket goed vasthouden en voorkomt u dat het blad in het water verwelkt en het boeket lelijk wordt.
    Het boekt wordt ongeveer op 1/3e vastgemaakt, hou dus op ongeveer deze plaats ook de bloemen vast terwijl u ze verwerkt tot een boeket.

    * Gebruikt één mooie tulp als middelpunt van het boeket, leg een tweede tulp voor en nog een tulp achter deze eerste bloem, zodat het begin van een spiraal ontstaat. Voeg de andere tulpen op eenzelfde wijze toe.
    * Schik alle stelen in dezelfde richting zodat ze in een spiraalvorm stevig tegen elkaar aankomen te liggen.
    *Zodra u ongeveer een boeket hebt van 10 tulpen hebt gebonden, omwikkelt u het, niet te strak, met de koord of raffia. De uiteinden laat u voorlopig uit het boeket hangen.
    * Wanneer u ongeveer dertig tulpen hebt gebonden, omwikkelt u het boeket opnieuw met kunstraffia. Herhaal dit wanneer u alle dertig tulpen hebt geschikt.
    Laat bij de laatste 10 tulpen de bladeren zitten en laat deze naar buiten steken. Snijdt de koord af wanneer het boeket klaar is en zet het boeket in een schone vaas met water waaraan u een klein scheutje bleekwater hebt toegevoegd.
    Succes!

    27-04-2006 om 19:30 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIPS - TULPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tulp is nog steeds één van de meest geliefde voorjaarsbloemen. Tulpen kunnen zeer sterk zijn en lang mooi blijven als ze goed worden onderhouden.
    Nadat u uw tulpen hebt gekocht, zet u ze eerst in wat water zodat ze zich helemaal vol kunnen zuigen hiermee. Zet je tulpen nadien in een vaas of maak er een mooie creatie van. Omdat tulpen veel vocht nodig hebben, moet u het water in de vaas regematig met vers water aanvullen. Zet de bloemen op een koele plaats, want door warmte en zonlicht gaan de stelen groeien en zullen de bloemen eerder opengaan, waardoor een schikking uit model raakt.
    Tulpen kunnen gemakkelijk nog enkel centimeters groeien. Hou daar rekening mee als u ze verwerkt in een bloemstuk of tezamen met andere bloemen schikt in een vaas.
    Om te voorkomen dat de tulpen gaan hangen kan u ook nog met een speld ongeveer 1 cm onder de bloemknop voorzichtig een gaatje dwars door de stengel prikken. Uw tulpen zullen dan niet zo gaan hangen.
    Als u dit toch vergeten bent, kan u nadien alsnog gaatjes in de stengels prikken en de tulpen vervolgens stevig in een krant wikkelen en ze zo een nacht in het water laten staan. Wanneer u ze daarna 's morgens uit het krantenpapier haalt, hebben ze hun stevigheid terug gevonden.

    27-04-2006 om 00:00 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen gaan voor glas!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Heb je het bloemschikken nog niet ècht onder de knie, geen nood!
    Zet gewoon een bosje bloemen in een glas. Het resultaat bekoort gewoonweg iedereen. Op de foto ziet u enkele amarylissen bevestigd tussen wat kronkelige takken. Prachtig toch, vindt u ook niet ?

    Lentetip : De combinatie van gele bloemen en wat jeugdig groen in een glas oogt echt lenteachtig. Pluk bijvoorbeeld enkele takken forsythia of winterjasmijn in de tuin en combineer ze met gele tulpen en narcisjes. Schik alles nonchalant en soort per soort in vazen en potten van verschillende hoogte. Een ècht plaatje!

    22-04-2006 om 00:00 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulpen in glazen vaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Creatie door Ilse

    Wat is het toch heerlijk om de lente in huis te halen!
     Neem bijvoorbeeld een brede glazen vaas of bak (misschien gewoon een afgedankte visbokaal die je nog ergens op zolder hebt staan)
    Plaats onderaan in het glas een blok oasis en snijdt deze bij naar gelang de vorm van het glas. Vermits je in een doorzichtige vaas werkt, dien je er wel rekening mee te houden dat je het steekschuim camoufleert (vb. met mos, blad ...)
    Snijdt nadien de tulpen op gelijke lengte en verwijder zoveel mogelijk blad en bevestig ze in de oasis op gelijke afstand. Vul daarna volgens je eigen smaak het geheel op met fijn groen en/of fijne heestertjes of bijvoorbeeld berkentakjes.
     Succes verzekerd!

    21-04-2006 om 00:00 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloesems
    Klik op de afbeelding om de link te volgen












    In een waas van roze staan ze te frivool te pochen
    hun takken breken het blauw van het prille ochtendlicht ...

    18-04-2006 om 13:21 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is bloemschikken ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Bloemschikken is in feite de materialen uit de natuur groeperen door je creativiteit zijn gang te laten gaan.
    Als je bloemen schikt, dan geef je er je persoonlijke toets aan. Je schikt en snuift de geur op. Je voelt de materialen en bestudeert ze. Je legt er je eigen gevoel in en persoonlijkheid. Je denkt èn ... je creëert.
    Jouw fantasie wordt een creatie, misschien zelfs een droom met zijn eigen geur en kleur; zijn eigen vorm en schoonheid.
     Jouw fantasie zal als het ware verweven worden met al de natuurlijke materialen. De oorspronkelijke groei en bloei wordt door jou in een nieuwe schikking aangemeten. Dit alles leidt tot verrassende creaties.
    Van de realiteit wordt een zelfbedachte werkelijkheid gemaakt.
    Het schikken van bloemen en natuurlijke materialen vraagt gevoeligheid en verbondenheid met de natuur. Zorgvuldig die natuur observeren is een vereiste.

    18-04-2006 om 00:00 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/ive2

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    17-04-2006 om 11:38 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11--0001
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mand vol overvloed (foto Monique)

    Deze ronde schikking of Biedermeyer is een klassieker in het bloemschikken. Het is echter ook nog steeds een voltreffer! In ieder seizoen geeft de natuur je zoveel mogelijkheden om van deze eenvoudige schikking een succes te maken. Er hoeven zelfs niet altijd bloemen te worden gebruikt. In het winterseizoen,  wanneer er minder materiaal voorhanden is of als de bloemen heel erg duur zijn, kunnen deze zelfs vervangen worden door vele alternatieven. Vruchten, groenten, zaaddozen, deegwaren, kerstballen : laat je verbeelding de vrije loop.

    Je dient er enkel rekening mee te houden dat de kleuren mooi bij elkaar gaan en dat je mooi rond blijft steken.

    Dit overvloedige herfstseizoen heeft zoveel in petto dat het zonde zou zijn om er niks mee te doen. Dus laat je gewoon gaan … succes!

     

    Gebruikte materialen

    Mand gevuld met natte oasis – rozen – sedum – hortensia – rode amaranthus – noten – appels

     

    Tip

    Om het ‘doorlekken’ van je mand tegen te gaan kan je er best eerst plastiek in leggen vooraleer je ze vult met de natgemaakte oasis

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door Ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (24 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 22/03-28/03 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 26/03-01/04 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Hoi
  • huisvrouw
  • Groeten uit De Haan
  • Groetjes
  • bloemen

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Dan spreekt de natuur het verstaanbaarst tot ons, wanneer zij door de bloem spreekt.
                                      - Fliegende Blätter -

    Laatste commentaren
  • NFL Jersey (Parker)
        op Speelse Biedermeyer (foto Ive)
  • Christian Louboutin UK (Lisa)
        op Speelse Biedermeyer (foto Ive)
  • Michael Kors (Sarah)
        op Speelse Biedermeyer (foto Ive)
  • biedemeier (nadine)
        op Een mand vol overvloed (foto Monique)
  • ray ban 2140 (cheap ray ban wayfarer)
        op Vlechtwerk met tulpen (Ilse)
  • Stap niet voor mij, het zou kunnen zijn dat ik niet kan volgen
    Stap niet achter mij, het zou kunnen zijn dat ik niet kan leiden
    Wandel gewoon maar naast mij en wees mijn vriend ...

     

    Ive's Carpe Diem
    .

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bigflappy
    blog.seniorennet.be/bigflap
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Fietsen is gezond
  • Hobbystart



  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!