Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    29-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 30 mei 2017....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag 30 mei wordt onze goede vriend Victor 82, ik wens hem veel geluk en zegen in dit nieuwe levensjaar en een goede gezondheid en een prettige dag samen met zijn gendarm en de kinderen en de kleinkinderen !

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    27-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 27 mei 2017.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'T zonneke schijnt zo heerlijk schoon,

    't vogeltje zingt op helderen toon,

    't windje suist zo zacht,

    ja het zingt met me mee,

    in de weide dartelt het jolige vee,

    lustig klinkt mijn lied, wie zingt met me mee ?

    ( Liedje uit mijn kinderjaren!)

    Aan alle bezoekers van mijn blog, laat de moed niet zakken en zing zolang jullie nog zingen kunnen een vrolijk lied!

    Pascha heeft gelijk, ik moet mijn vorig bericht corigeren, het is niet de planeet der apen waarop we leven, neen, het is de planeet der gekken, ik moet mij bij de apen verontschuldigen!

    Ik hou niet van sensatieberichten ook dan niet als er vreselijke dingen gebeuren men kan ook nuchter en zakelijk daarover berichten en waarheids getrouw, als de moordenaars mohamedanen waren die hun daden in de naam van allah deden dan waren het geen geestesgestoorden,maar moslims  alhoewel alle mohamedanen geestiggestoorden zijn die fabeltjes voor werkelijkheid houden, zoals alle godsdienstwaanzinnigen!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 20 mei 2017.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    n

    Alle waarheidslievende bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede gezonde start in de nieuwe week !

    Onze wereld begint steeds meer en meer te gelijken op de planeet der apen, alles wat tegennatuurlijk is wordt hooggprezen en de kranten en de andere nieuwsberichten spelen het waanzinnige spel gretig mee. Door de regeringen worden de meest waanzinnige wetten goedgekeurd en tegen alles en nog wat wordt betoogd, zelfs nog voor de Amerikaanse president in Brussel geland is worden betogingen vastgelegd, hebben dan deze mensen allemaal zoveel tijd, dat zij te pas en te onpas alles in rep en roer kunnen zetten en vernielingen aanrichten? De kerkelijke leiders die de boodschap van vrede en verzoening zouden moeten verkondigen liggen plat op de buik voor de verkondigers van de moorddadige leer der islamisten die overal in de wereld dood en vernieling zaaien. Gelukzoekers die van overal in de wereld onder het mom van vluchtelig naar ons toestromen, krijgen hogere uitkeringen als vele mensen die er een leven lang voor gewerkt hebben aan pensioen krijgen. De morning afterpil voor homos zal nu door het ziekenfonds betaald worden terwijl vele zieken hun te dure medikamenten zelf moeten betalen! Dat kinderen met twee vaders inplaats van met een vader en een moeder moeten leven wordt als normaal beschouwd. En zo zijn er nog vele andere tegennatuurlijke normen die nu als natuurlijk betracht worden, ja, we leven nu op de planeet der apen!

    Gelukkig kan ik op deze blog nog vrij mijn mening verkondigen !

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    14-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 14 mei 2007....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wens ik alle moeders Vrede, Heil en Zegen en heel veel geluk.

    Het zijn gelukkige kinderen die een lieve zorgzame moeder hebben, eerst als ze volwassen zijn zullen zij beseffen hoe belangrijk de liefde van hun moeder voor hen was en is! In onze verloederde wereld zijn er jammer genoeg vele kinderen die deze moederliefde moeten ontberen. Het liefdevolle beeld dat mijn moeder in mij achtergelaten heeft leeft in mij ook als 81 jarige nog steeds!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    06-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 6 mei 2017.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn oprechte dank aan allen die mij op mijn 81è verjaardag hun gelukwensen stuurden. Ik ben bij de gelukkigen die de totale overheersing van Europa door de oprukkende islam niet meer zullen meemaken. De dwangbuis van het Rooms Katholisisme heb ik zonder problemen van mij kunnen afwerpen maar in mijn hart ben ik wel Christen gebleven, maar dan wel Christen volgens de leer van het nieuwe testament. De dwangbuis van de islam zal men niet ongestraft van zich kunnen afwerpen want dat zal de doodstraf betekenen. Van de beloftes van de politici geloof ik niets meer, wat deze waard zijn, zien we nu in Amerika en in Frankrijk zal men nu alles in het werk stellen om morgen Le Pen de verkiezing te laten verliezen. Europa gaat zijn totale ondergang met rasse schreden tegemoet!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    28-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 29 april 2017....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier ben ik dan weer, vorige week had ik er helemaal geen zin in een bericht te schrijven, nadat ik de onheilsberichten in de kranten gelezen had en ook in de bevriende blogs, was mij de lust ontgaan ook nog een artikel te schrijven, ik zou zowieso in herhaling gevallen zijn en over de hele politiek en de moslimmoordpartijen geschreven hebben wat ik reeds herhaaldelijk geschreven heb. Ik wens alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en een gezonde start in de nieuwe week, die hopelijk een beetje warmer wordt!

    Hier in ostbelgistan is alles nog rustig en ik ben dankbaar dat ik hier in alle rust op mijn eiland mag wonen, alhoewel mijn eiland nadat ik de tuin niet meer kan verzorgen een tamelijke puinhoop geworden is, maar in huis is tenminste alles nog netjes in orde. Sinds vorige week wordt de weg van Amel naar Sankt Vith, die al jaren in zeer slechte toestand was vernieuwd dat betekend dat we nu met zeer veel omweg door kleine dorpjes moeten rijden op smalle wegen die alleen maar voor personenwagens toegelaten zijn, maar zo kom ik op plaatsen waar ik nog nooit was en leer ik de schoonheid van onze Eifel steeds meer en meer bewonderen omzomeer ik nu zelf niet moet rijden en Magdalena komt met de omleidigen zeer goed terrecht en ze zet de wagen ook graag even aan de kant om een mooi uitzicht te bewonderen, zo geniet ik op mijn oude dag nog van de schoonheid van ostbelgistan en vergeet ik de ellende in de rest van de wereld!

    Groetjes,

    Kartuizer


    >> Reageer (6)
    14-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit ostbelgistan 15 april 2017.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik een zalig of vrolijk paasfeest en Vrede, Heil en Zegen!

    Hartelijk dank voor je reactie op mijn vorig bericht, Marnix, maar zoveel lof verdien ik nu werkelijk niet, ik ben gewoon maar mezelf.

    Victor heeft in zijn reactie weer eens de nagel op de kop geslagen, die jaloerse wellustige blikken waren mij bij onze wekelijkse boodschappen in de supermark al opgevallen. Het is al goed dat men in mijn woning niet kan binnengluren, gisteren kwam een andere jonge dame mijn haren knippen. Ja, ik mag mij echt niet beklagen want volgende week komt dan weer de medische pedicuur, ook weer een dame !

    Ik weet niet wat de lezers van mijn blog er over denken, maar ik geloof dat ik bij de overwinning van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentverkiezing te vroeg victorie gekraait heb, mensen die naar macht streven zijn niet te vertrouwen!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    07-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten uit ostbelgistan 8 april 2017...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een gezonde start in de nieuwe week.

    Hartelijk dank, Victor voor de goede wensen, op 1 mei kom ik je weer 30 dagen vergezellen op tram 81 tot je dan weer overstapt op tram 82. Ja, met het ouder worden gaan vele ongemakken te paar, we zijn geen twintigers meer, wat mij betreft mag ik eigenlijk niet klagen, ik kan nog steeds zelf mijn potje koken en één dag per week ga ik nog zelf mee mijn wekelijkse boodschappen halen, wat dank zij seniorenhulp nog zeer goed gaat, éénmaal per maand komt nu de putsvrouw 5 uren lang het huis netjes houden want dat kan ik zelf echt niet meer maar die 50 euro kan ik echt nog makkelijk betalen en de kapper komt nu ook alle twee maanden mijn haren knippen, want kaal ben ik nog lang niet! Mijn enige probleem is, dat ik mij afvraag waartoe ik nog nuttig ben, niemand heeft mij nog nodig en dan doet het echt wel goed vast te stellen dat mijn blog nog zo veelvuldig gelezen wordt, daarvoor mijn hartelijke dank aan de bezoekers. Ik dank ook jou Marnix voor je regelmatige reacties op mijn geleuter! En natuurlijk ook alle anderen! De eenzaamheid doet soms ook pijn, maar anderzijds ben ik blij dat ik geen kinderen en enkelkinderen heb want de toekomst in deze steeds gekker wordende wereld ziet er niet goed uit!

    En nu ist het tijd voor een lekkere trappist en daarna een glaasje Bordoux

    Groetjes

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    01-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 1 april 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen !

    Goede vrienden, hartelijk dank voor de bemoedigende reacties op mijn vorig bericht. Gelukkig hebben we hier in de Eifel nog twee grote boerenbedrijven die hun goed verzorgde dieren zelf vakkundig slachten, beiden hebben in Sankt Vith een goedlopende slagerij met zeer goed vlees. Dat ik vlees kocht in een supermarkt is verleden tijd!

    Over de politiek wil ik liever zwijgen want anders zou ik teveel onwelvoeglijke woorden gaan gebruiken, ik kan de koppen van de meeste dezer kwakzalvers niet meer zien, ik word er misselijk van!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    24-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 24 maart 2017....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als lentegroet stuur ik alle trouwe bezoekers van mijn blog een bosje bloemen en wens hen veel geluk en zegen!

    Bij mijn wekelijkse boodschappen had ik 200 gram ontbijtspek mee gebracht, ik eet dat wel eens graag op een sneetje roggenbrood. Toen ik echter de gruwelijke beelden zag van het slachthuis van Tielt, heb ik er tot nu toe niets van gegeten. De gezichten van de dierenbeulen kregen we op de videobeelden natuurlijk niet te zien want het zijn allemaal buitenlanders! Het toppunt vind ik de schijnheiligheid van Delhaize, ik laat mij niet wijsmaken dat de directie van de toestanden in dit slachthuis niets wist, bovendien zou men al het vlees van deze gemartelde dieren uit de rekken moeten halen, ham, spek, leverworst en leverpate enzv. Maar daarvan heb ik niets gelezen! Ik heb wel eens bij een bevriende boer gezien hoe een varken geslacht werd, knorretje kwam toen nog gemoedelijk uit de wei aangelopen, waarschijnlijk omdat hij dacht dat de boer zijn trog aan het vullen was, toen werd hij door de slachter vakkundig verdoofd, hij viel op zijn zij en bleef roerloos liggen, de rest wou ik niet zien en ben naar binnen gegaan. Het kan dus ook anders en zonder pijn en doodsangst!

    We zijn nu al zover gekomen, dat men in de steden de openbare plaatsen met betonblokken moet afsperren om te verhinderen dat een of andere Mohamed met een auto de burgers doodmaait. Voor elke dode die daarbij valt zijn onze politiekers mee verantwoordelijk! Het is werkelijk allerhoogste tijd dat heel Europa van dit moslimgespuis gezuiverd wordt en dat de grenzen waterdicht gesloten worden voor alle ongewenste vreemdelingen! NU, voor het TELAAT is.

    Tot daar toe mijn vrije mening.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (8)
    18-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 18 maart 2017....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrede,Heil en Zegen wens ik alle vredelievende en waarheidszoekende bezoekers van mijn blog en veel vreugde bij de naderende lente!

    De regering van de duitstalige gemeenschap heeft besloten voortaan de naam Duitstalige Gemeenschap niet meer te gebruiken maar Ost Belgiën, de duitstalige gemeenschap heet dus nu officieel Ost Belgiën. Ik heb er dus met ostbelgistan nooit ver naast gezeten!

    De pocopers doet haar best om de PVV als de verliezer van de Nederlandse verkiezing daar te stellen. Dat echter de PVV de tweede grootste partij van Nederland is wordt stilletjes verzwegen en dat alle andere partijen heel wat stemmen en zitjes verloren hebben verzwijgt men eveneens. Niet de PVV heeft stemmen en zitjes verloren maar alle anderen, dat is de waarheid! Gefeliciteerd Geert Wilders!

    Groetjes

    Kartuizer


    >> Reageer (4)
    11-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 11 maart 217.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrede, Heil en Zegen aan alle vredelievende bezoekers van mijn blog!

    Eindelijk schijnt de zon en wordt het een beetje warmer, de winter heeft nu lang genoeg geduurd.

    Reeds 12 dagen na het innemen van de voorgeschreven medicamenten voel ik mij beter, ik sta nu ook al een beetje steviger op mijn benen! Bedankt Jaen voor de goede raad wat betreft alcohol maar ik heb het nog eens grondig nagekeken, één trapist per dag is nu werkelijk geen overdaad, wat mij het meest ontbrak is ijzer, en dat is in Tardyferon, ijzer bouwt de rode bloedcellen op en die had ik te weinig, die tabletten moet ik dan ook elke morgen voor het ontbijt innemen. D-CURE 25.000 U.I moet ik maar éénmaal per week innemen, dat is traan uit de lever van vette vis en het herinnerd mij aan de levertraan die we tijdens de oorlogsjaren af en toe op school kregen, de smaak is precies dezelfde.

    Waaraan ik het te danken heb weet ik niet, maar de prijs van mijn Proximus abonnement is gezonken van 74.31 euro per maand naar 59.80 euro. er gebeuren toch nog wonderen !

    Het politieke circus heeft mij de voorbije week weinig geintereseert alhoewel het hoe langer hoe gekker wordt, volgende week meer!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    03-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 3 maart 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen! Het was een merkwaardige week, maandagavond hadden we een zeer hevig onweer, door de geweldige blikseminslagen viel de internetverbindig uit en niet alleen bij mij maar ook bij vele anderen. Toen ik dinsdagmorgen kontakt opnam met de technische dienst zei men mij dat er zovele b-2 boxen beschadigt waren dat ik voor donderdagnamidag geen technieker kon verwachten, dus tot donderdag geen internet, en dan kwam hij, en een half uur later was een nieuwe b-box 3 aangesloten en funktioneerde alles weer normaal. 

    Dinsdag reeds kreeg ik de uitslag van de bloedonderzoeking, de dokter stuurde mij de lijst van het laboratorium onderzoek samen met een recept voor de nodige medicamenten, ik heb teveel witte bloedcellen en te weinig rode. Nu moet ik elke morgen voor het ontbijt een tabletje Tardyferon 80 mg. slikken, dat is vitamine C (ijzer) en éénmaal per week D-CURE 25.000, één ampul van 1 mililieter drinken, dat is een vitamine D Therapie van 12 weken, daarna volgt een nieuwe bloedonderzoeking in de hoop dat dan alles weer normaal zal zijn. Ik heb dus echt wel geluk gehad eindelijk een bekwame huisarts te vinden, die reeds bij het eerste onderzoek de oorzaak van de vermagering en de voortdurende moedeloosheid vermoede, geluk moet de mens hebben!

    Hartelijk dank, vrienden voor jullie reactie op mijn vorig bericht, de komende week ga ik mij toch weer een beetje met het politieke circus bemoeien.

    Groetjes,Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    25-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 25 februari 2017...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zaterdag was het voor mij een vroege dag, ik moest wel vroeg opstaan want om 9.45 uur kwam de dokter voor een bloedonderzoek, dat was nodig omdat ik de laatste maanden sterk vermagerd ben alhoewel ik goed eet, mijn broeken zijn allemaal veel te breed geworden. Dat bloedonderzoek was interesant, in verschillende buisjes wordt bloed ingezogen, als men met de buisjes schut wordt het bloed weer vloebaar, zo kan men het in het labor onderzoeken. Dat deed mij denken aan het bloed van Januarius, dat elk jaar weer vloeiend wordt, de bisschop schudt dan met het glazen buisje en de gelovigen zien het bloed weer vloeiend worden, maar dat het hier helemaal niet om een wonder gaat weten de gelovigen niet, het bloed van kartuizer wordt in het labor ook weer vloeiend en ik ben helemaal geen heilige! Aanstaande dinsdag zal ik de uitslag weten! Het was dus vandaag voor mij een lange dag normaal sta ik in de winter veel later op, in bed is het lekker warm en beneden is het koud want de kachel is uit en daar ik toch geen verplichtingen meer heb kan ik slapen zo lang ik wil.

    Over de politiek en alles wat daar ronddraaid wil ik vandaag niets schrijven en over de antichrist in het vaticaan ook niet, ik drink nu nog een stevige trappist en luister nog een beetje naar vrolijke muziek.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    19-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 19 februari 2017....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat heel wat vlaamse politiekers, wat liegen bedriegen en graaien betreft, voor hun waalse spitsbroeders niet moeten onderdoen, weten we nu! We weten nu ook hoe het komt dat onze abonnementsgelden bij Proximus en Telenet zo hoog zijn. Het jammerlijke is, dat het domme volk steeds weer bij de stembusgang aan deze dieven hun stem geeft!

    Eindelijk heb ik een goede huisarts gevonden en dat is in ostbelgistan niet zo vanzelfsprekend, tot vorige week had ik een vrouwelijke arts maar die was in noodval nooit te bereiken en ik was ook niet tevreden met haar. Een goede vriend gaf mij de telefoonnummer van zijn huisarts, de volgende dag reeds kwam de heer dokter, hij heeft mij grondig onderzocht en alleen maar de echt nodige medicamenten voorgeschreven, in mijn geval is dat een goede pijnstiller tegen de reumapijn. Nu komt de dokter elke maand op een vaste datum op huisbezoek, mijn eigen beidrag daarvoor is 10 euro, en in noodval kan ik hem altijd bereiken ook op zon-en feestdagen. In hem herkende ik de goede dokter uit mijn kinderjaren, geluk moet de mens hebben!

    Groetjes,

    Kartuizer.  


    >> Reageer (3)
    11-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 11 februari 2017....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Amerikaanse president Trump heeft nagels met koppen geslagen. En ook overal in Europa beginnen de bewoners zich te weren tegen de islamisering en dat is goed zo, het is inderdaad zo dat het groene islamgif met wortel en al moet worden uitgeroeid. Onze belgische poco politiekers proberen nog steeds ons wijs te maken dat een (gematigde islam) moet worden toegelaten, maar er bestaat geen gematigde islam, het groene gif is verankert in de koran en ook de zogenaamde gematigde islamisten hebben dezelfde koran als de anderen en de koran zegt dat men alle Christenen, Joden en niet gelovigen moet uitroeien! Deze scheingodsdient is in werkelijkheid helemaal geen godsdienst maar een mensonterende ideologie omhangen met een godsdienstig manteltje die nooit in een democratische staat kan worden toegelaten en zich zeker niet beroepen kan op godsdienstvrijheid! Godsdienst is privaataangelegenheid, iedere mens is vrij te geloven of niet te geloven wat hij wil maar binnen de grenzen van de democratische wetten! Het mag ook niet zo zijn dat de bedienaren van de verschillende godsdiensten door de staat betaald worden, nadat Napoleon toen vele katholieke gronden onteigend heeft, heeft nu ook de katholieke kerk na 200 jaar meer als genoeg teruggekregen. Elke geloofsgemeenschap moet zichzelf bedruipen met de bijdragen der gelovigen!

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    27-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 28 januari 2017....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat vroeger alles beter was, is natuurlijk niet waar, maar weinigen hadden toen telefoon, stromendes warm water, een badkamer en centrale verwarming, een koelkast een auto enzv. Nu heeft bijna iedereen dat op enkele uitzonderingen na. Of de mensen nu met al die welstand beter, tevredener en gelukkiger geworden zijn blijkt niet uit de krantenberichten die ik dagelijks lees, de ontevredenheid en de afgunst was nog nooit zo groot, de tijd dat men zelfs 'nachts de deuren niet hoefde af te sluiten is al lang voorbij. Neen, vroeger was niet alles beter, maar de mensen waren tevredener en op de hulp van de buren kon men altijd rekenen men kon niet alles kopen maar men was tevreden met dat wat men had.

    Ik woon nu 28 jaren in ostbelgistan, maar zo koud als deze maand januari was het hier nog niet, de kachel brande op volle kracht maar de thermometer kwam niet boven de 20 graad, dat komt natuurlijk door de opwarming van de aarde, ik heb mij enkele dagen, ook over dag ingeduffeld in een dikke warme morgenmantel waarvan ik haast vergeten was dat ik die nog had, die heb ik nu eindelijk kunnen uitlaten want sinds vandaag is de vrieskou eindelijk naar 2 graad gezakt.

    Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een beetje aangename warmte

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    21-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 21 januari 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk is het zover, Donald Trump is de nieuwe Amerikaanse president. Ik en vele anderen hopen dat dit het einde zal zijn van de Amerikaanse oorlogstokerij onder zijn voorgangers en het begin van het einde der EUSSR en een goede samenwerking met Rusland. Moge het ook het begin zijn van de uitroeing van de islam in Europa en het herstel van van de Christelijk-Joodse-Humanistische waarden en normen!

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    14-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 14 januari 2017.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ben bijna weer helemaal de oude, nog maar één pilletje per dag. Gisteren vrijdag na acht dagen weer mijn eerste trappist gedronken en als ik met dit bericht klaar ben mijn tweede. Hartelijk dank, lieve vrienden voor het medevoelen.

    Nu ligt er weer een dik pak sneeuw voor het huis, maar gelukkig moet ik niet buiten, ik hoop echter dat aanstaande woensdag als mijn Sinjorenhulp komt de oprit weer vrij zal zijn, nu zou niemand voor het huis kunnen parkeren en bij de buren ook niet!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    07-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan 7 januari 2017
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier bij ons is het zeer koud, vanmorgen -16 graad. Gelukkig heb ik nog genoeg houtbriketten zodat ik het huis warm kan houden.

    Met mij gaat het niet zo goed, ik heb last van een blaasonsteking met veel bloedverlies, maar ik heb de nodige medicamenten, bij deze vrieskoude moet ik binnen blijven maar dat is geen probleem, Magdalena gaat nu zonder mij de boodschappen halen, het in-en uitstappen van de auto werd de laatste tijd ook steeds moeilijker, zo is dat als men een dagje ouder wordt!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    devloed
    blog.seniorennet.be/devloed
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rinkelbel
    blog.seniorennet.be/rinkelb
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!