Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    30-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn veranderingen op til.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De partij van Geert Wilders PVV gaat erop vooruit, als er nu verkiezingen zouden zijn in Nederland zou de PVV 35 zetels halen, en dat tot groot verdriet van tante Bea.

    Het CDA verliert steeds meer aanhangers, de partij zou nu nog amper 15 zetels halen. Te verdanken heeft zij dat aan het feit dat zij haar Christelijke wortels verloren heeft en pro islamistisch geworden is.

    Ook in Duitsland is er iets aan het veranderen. Het is te verwachten dat ook daar in de eerstvolgende maanden een nieuwe partij zal ontstaan, met aanhangers van Thilo Sarrazin die door een grote groep kapitaalkrachtige industrielen gesteund wordt. Ook daar wil het Volk een eind maken aan de toenemende groep islamisten die op staatskosten leven.

    Overal in Europa worden de protesten tegen het groene virus islam luider. De Europeanen zijn niet langer bereid een deel van hun loon in de vorm van belastingen te moeten afgeven voor het onderhoud van profiteurs die alles willen behalve werken.

    In eigen land staat de boel op springen, ik twijfel eraan dat er ooit nog een federale regering komt. De NVAers zullen nu eindelijk eens moeten beseffen dat zij het Vlaamse Volk niet kunnen dienen door het belgische wangedrocht aan elkaar te lijmen, Vlaanderen heeft al te veel geleden onder dit monster. Nu is de tijd gekomen voor een vrij en onafhankelijk Vlaanderen in Confederatie met het Nederland van Geert Wilders.


    >> Reageer (1)
    22-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze komen nog niet klaar....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het duo Bartelio is er nog lang niet mee klaar, en als ze er ooit mee klaar komen, zal het een vreselijk wangedrocht worden.

    Ondertussen probeert Albert de laatste zijn belgisch koninkrijk  met groene roodgeverfde geitenwol weer aan elkaar te breien. Hij vergeet echter, dat er op enkele uitzonderingen na geen belgen zijn. Ja zo is het geen tronen blijven staan.

    Ik weet niet of het waar is, maar men zegt dat er op de Ijzerwake geen NVAers aanwezig waren. Als dat werkelijk waar is, dan weten we wel wat we van deze "Vlaamse" partij te verwachten hebben.

    Velen begrijpen niet, hoe het Amerikaanse volk zou dom kon zijn, een heimelijke moslim tot president te kiezen. Ik begijp ook niet hoe vele Vlamingen zo dom konden zijn hun stem aan aan een woestijnvisproduct te geven nadat ze van vele zijden gewaarschuwd waren. Een gewaarschuwd man telt toch voor twee!

    Ondertussen weten de Amerikanen wel, dat Obama bezig is Amerika aan de rand van de financiele afgrond te sturen, de grootste Amerikaanse catastrofe aller tijden wordt voor december 2010 verwacht. De Chinesen zijn hun goudvoorraat aan het verdubbelen en de Amerikaanse dolars aan het afstoten. Ook voor Europa zal dat verdragende gevolgen hebben. De regeringen zullen er moeten mee ophouden Sinterklaas te spelen met het geld van de belastingbetalers. Voor Amerika zal het ook wel Obama de laatste zijn en ik geloof niet dat we nog een tweede Europese dweil zullen krijgen. Het zal terug een Europa der Nationaliteiten worden. Als de kassen leeg zijn en het geld waardeloos papier geworden is waar niets meer tegenover staat kunnen alleen drastische maatregelen van echte staatsmannen de boel weer recht krijgen, het tijdperk van de graaiers en pseudopolitiekers zal dan voorbij zijn.


    >> Reageer (4)
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ramadan en het Christelijke vasten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is merkwaardig, dat de medien en sommige linkse politiekers steeds weer de ramadan willen gelijkstellen met het Christelijke vasten. In werkelijkheid is de ramadan een goedkoop plagiaat van het Christelijke vasten.

    De Christelijke vastentijd begint op assewoensdag en eindigt op paaszaterdag en duurd veertig dagen en veertig nachten. Het is niet de bedoeling dat men gedurende deze veertig dagen met een lege maag zou rondlopen, want volgens de Christelijke leer is het lichaam de tempel van de Heilige Geest en de mens mag aan deze tempel geen schade toevoegen.

    Het is wel de bedoeling dat men gedurende deze veertig dagen afstand zou doen van alles wat niet noodzakelijk is, niet roken, niet snoepen, geen feestjes, geen alkohol behalve op Zondag. Natuurlijk weten de Christenen dat zij door zich niet daaraan te houden God niet  beledigen, de Almachtige kan men niet beledigen, maar dat deze regels enkel kerkelijke voorschriften zijn.

    Als zestienjarige tiener rookte ik reeds. Op assewoensdag lei ik op mijn nachttafelje naast mijn bed een pakje sigaretten, dat was toen Laurens filter, en een doosje lucifers, met de vaste wil daar niet aan te komen vóór paaszaterdag. Elke avond kwam ik in de verleiding toch maar een sigaretje op te steken, maar ik deed het niet en ik hield vol. Ik was toen in de Chirojeugd en op het eind van de vasten gaf ik het geld dat ik door niet te roken gespaard had aan onze groepskas die er voor zorgde dat ook de jongens van minder kapitaalkrachtige ouders het jaarlijkse zomerkamp konden meemaken. En dat is in werkelijkheid de bedoeling van deze vastentijd, het gespaarde geld indirect aan hulpbehoevenden te geven zonder dat deze weten van wie het komt.

    De lezers van mijn blog weten, dat ik geen lid meer ben van de Rooms Katholieke Kerk maar ik ben wel trouw gebleven aan de Christelijke waarden en normen.

    De ramadan heeft in werkelijkheid met vasten niets te maken, het is een uiterlijke schouw en een verdraaiing van het natuurlijke ritme, overdag met een lege maag rondlopen, wat schadelijk is voor het lichaam en het humeur en vooral voor de lichamelijke krachten. En, zich `snachts volstoppen met voedsel wat nog schadelijker is voor het lichaam.

    Ik heb ook nog nooit gehoord, dat tijdens de Christelijke vastentijd randalerende jongeren de straten onveilig maken en autos in brand steken enzv. enzv. Ik heb ook nog nooit gehoord dat de Christenen van de niet gelovigen verlangden dat zij ook zouden vasten. Ook heb ik nooit gehoord dat de Christenen met hun onthoudigen te koop lopen, zij doen hun verstervingen in alle stilte en niet voor het oog van de mensen. En, ik heb het nog nooit meegemaakt dat de kranten en de TV propaganda maakten voor de Christelijke vastentijd en ik heb het ook nooit meegemaakt dat politiekers voor pastoors bijna plat op hun buik lagen zoals ze dat nu voor de imams van deze onzalige, onverdraagzame pseudogodsdienst doen. 


    >> Reageer (1)
    11-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er wordt vaak geklaagt over de bank van de post, ik meen echter dat men ook een positieve ervaring niet mag verzwijgen.
    Vandaag was ik tanken, ik gebruik mijn bankpasje maar zelden, elke maand haal ik een bepaald bedrag af omdat ik liever in baar betaal. Alleen bij het tanken gebruik ik het omdat het dan steeds een bedrag van rond de vijftig Euro is. En zo was het dan ook vandaag, waarschijnlijk omdat ik het pasje zo zelden gebruik, het kan echter ook met het ouder worden of het weer te maken hebben, heb ik driemaal een foute pincode ingetikt, dus pasje geblokkeerd. Gelukkig had ik genoeg baargeld in mijn portemonnee, maar ik schaamde mij toch, want de mensen denken bij zo iets direct aan bedrog. Ik ben dan aansluitend naar het postkantoor gereden om de zaak weer in orde te brengen. De vriendelijke loketbediende heeft onmiddellijk naar Brussel gebeld en een uur later was mijn pasje weer gedeblokkeerd. Zo gaat dat hier in de Duitstalige Gemeenschap, vriendelijke hulpbereide mensen. Mijn goede pincode is:" ****" , mijn lezers zullen er wel geen misbruik van maken.

    Er wordt ook veel geklaagt over de hoge stroomprijzen. Tijdens de voorbije wintermaanden heb ik de woonkamer, waar ik andere jaren met hout verwarmd heb electrisch verwarmd. Normaal betaalde ik voor drie ladingen hout 580 Euro, het probleem was echter, dat ik het stapelen van de houtblokken lichamelijk niet meer aankan. Natuurlijk had ik een veel hogere stroomrekening verwacht maar dat viel best mee, ik moest maar 274,94 Euro méér betalen als voorheen en voor de warmte die uit het stopkontact komt hoef ik geen moeite te doen. Bovendien, de totale stroomrekening is 769 Euro maar, daar komt 21 % BTW bij en dan wordt het 930,49 Euro. Dus 161,49 Euro BTW. En dat is het onrechtvaardige, de BTW voor de noodzakelijke behoeften zou maar 6% mogen bedragen, maar wij moeten natuurlijk de vele vreemde gelukzoekers onderhouden, daarom wil men nu ook nog de 6% voor de renovatie van oudere woningen naar 21% verhogen.

    Tenslotte nog wat over mosselen, ik eet, zo lang ze er zijn, elke week een potje mosselen, maar de jumbo´s die ik vorige week bij Aldi kocht, waren nog kleiner als de kleinste supers, ik voelde mij echt bedrogen. Als het niet goed is zeg ik het ook. Maar de wijn van Aldi is goed en niet duur, 5,99 Euro voor drie liter Valgrande Cabernet Sauvignon uit Chilie. Ik drink al jarenlang drie liter per week daarvan, trouwens dat zijn maar drie glaasjes per avond, is goed tegen prostaatkanker.


    >> Reageer (0)
    08-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit de wereld van Obama.

    De Amerikanen moeten nu aangeven hoeveel goud en gouden munten zij bezitten. In stilte wordt er gefluistert dat er in ford Knox helemaal geen Amerikaans goud meer aanwezig is.


    Onze wereld wordt steeds dekadenter

    Na de sex-en drugparade in Duisburg met 21 doden, hadden we nu de nichtenparade op de Amsterdamse grachten, ook de rode burgemeester was van de partij. De homos beklagen zich omdat zij in Amsterdam belaagt worden door de Marokkanen, ik vraag mij af hoe die Marokkanen het verschil zien tussen een homo en een hetero, dragen de homos daar mischien een roze driehoek op hun kleding? Er wordt door de homos steeds weer beweerd dat zij het slachtoffer zijn van discriminatie, dat houd ik wel voor sterk overdreven, in onze vrije wereld mag iedereen zijn zoals hij geaard is en dat is goed zo, als twee mannen of twee vrouwen willen samenwonen dan mag dat en niemand kan het hen verbieden. Of zij ook samen het bed delen, gaat niemand wat aan, dat is privéaangelegenheid. Heterosexuelen lopen er toch ook niet mee te koop dat zij hetero zijn en zij organizeren ook geen heteroparade. Als een man echter als een nicht op straat gaat paraderen moet hij niet verbaast zijn door Marokkaantjes belaagt te worden.

    In de natuur vindt de mens alles wat zijn lichaam nodig heeft.

    Rode wijn en groene thee zijn een probaat middel tegen prostaatkanker. Dat stelden Britse wetenschappers vast. De natuurlijke plantensappen in rode wijn en groene thee stoppen de groei van de kankercellen.

    De farmaceutische industrie heeft er miljoenen aan verdiend.

    Miljoenen euro´s zijn verloren gegaan door de aankoop van impstof tegen de varkensgriep. De verschillende regeringen zitten nu nog met 70 miljoen vaccins die in 2012 hun vervaldatum bereiken. Alleen de farmaceutische industrie en hun politieke vriendjes zij er beter van geworden.

    De waarheid over de financiele crisis wordt door de regeringen doodgezwegen.

    Uit angst dat de bevolking de banken zou bestormen om hun spaartegoeden af te halen wordt de waarheid over de financiele crisis verzwegen. Verschillende naamhafte economen waarschuwen ervoor, dat einde 2010 de klap enorm zal zijn. De staatskassen zijn overal leeg en de schuldenberg stijgt van dag tot dag. De bevolking zal overal in opstand komen omdat zij de eindjes niet maar aan elkaar kunnen knopen. Dan zal de vraag in heel Europa steeds luider worden: "wat kost ons de van ons ongewenste immigratie" De bevolking is het meer als beu te moeten werken en te betalen voor de horden gelukzoekers die Europa overspoeld hebben. De weerstand van de burgers zal steeds groter worden, de meesten worden immers eerst dan wakker als zij het in hun portemonnee voelen. Dan zal er een immense zuivering beginnen die zich vooral tegen het groene virus Islam zal richten. Verschillende bekende toekomstvorsers voorspellen, dat in 2016 in heel Europa geen enkele Moslim meer zal wonen. De roep van het volk naar meer nationalisme en de terugkeer naar de oude Joods-Christelijke- humanistische wortels wordt steeds luider. Er staan ons enkele moeilijke jaren te wachten, maar uiteindelijk zal Europa weer vrij zijn. 


    >> Reageer (0)
    27-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat geschiedt met de Duitstalige Gemeenschschap na de splitzing van het land?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook in de Duitstalige Gemeenschap zijn er heel wat mensen die zich afvragen wat er met hun gemeenschap zal gebeuren als er in afzienbare tijd aan het belgische wangedrocht een einde komt.
    De Duitstaligen hebben ook zoals de Vlamingen voor het behoud van hun taal en cultuur moeten vechten, ik woon hier nu eenentwintig jaar en ik heb vele verhalen gehoord van mensen die ik ken. Ook hier zijn er idealisten die er `snachts met een pot teer op uit trekken om de franstalige namen op de wegwijzers en de gemeentenamen te strijken. De Walen maken er een gewoonte van, de oorspronkelijke namen te verfransen, Amblève in de plaats van Amel, Waimes in de plaats van Weismes, Bulange in de plaats van Büllingen enzv. ook hier pikt de bevolking, net als in Vlaanderen, dat niet. Toen enkele jaren geleden Di Rupo het in een toespraak over duitstalige walen had, was de terechte verontwaardiging zeer groot, "wir sind keine Deutschsprachige Walonen" klonk overal het protest. Ik ken hier oudere mensen, die tijdens hun leven drie maal een andere nationaliteit kregen, oorspronkelijk waren zij Duitsers, 1920 werden zij belgen, 1940 werden zij terug Duitsers en 1944 werden zij weer belgen. Na het einde van WO.2 hebben zij zeer onder de belgische repressie geleden, ik ben in vele huiskamers geweest waar een foto van een vader of een grootvader op de schoorsteenmantel staat of aan de muur hangt in Wehrmachtuniform. 1940 werden zij immers bij het Duitse Rijk ingelijfd en moesten zij dus ook in de Wehrmacht dienst doen. Na 1945 werden dan deze mensen door de belgen als landverraders behandeld. De aversie van de Duitstaligen van de Walen is evengroot als de afkeer van de Vlamingen tegenover de Waalse arrogantie. Ik heb de Duitstaligen als vlijtige noeste werkers leren kennen en de Duitstalige Gemeenschap is voor de Walen een goede melkkoe die ze zullen melken zolang zij kunnen. De mensen hier vinden het ook absurd dat er voor hun kleine Gemeenschap een eigen regering moet zijn met vier ministers en alles wat daarbij hoort, maar dat was toen de enige mogelijkheid om een beetje van het Waalse juk los te komen. Bij een splitsing van het land zijn er maar twee reele mogelijkheden: aansluiting bij Duitsland of aansluiting bij het Groot Hertogdom Luxemburg, een onafhankelijk staatje is natuurlijk absurd economisch zou dat onmogelijk zijn. Bij Duitsland wil hier echter niemand, wel bij Luxemburg en het is interesant te weten, dat ook vele inwoners van de provincie Luxemburg van Walonie weg willen en aansluiting bij het Groot Hertogdom wensen. Bij Vlaanderen kan de Duitstalige Gemeenschap niet aansluiten omdat zij niet aan Vlaanderen grenst en dat is jammer want zij hebben met de Vlamingen veel gemeen behalve dan de taal, maar de meesten van hen verstaan het Nederlands zeer goed. Germanen blijven even Germanen en men kan van hen geen Romanen maken. 
    Het is goed leven in de Duitstalige Gemeenschap, hier heerst nog recht en orde en op de politiediensten valt niets aan te merken, hier leeft nog de oude Duitse orde, die er in Duitsland al lang niet meer is. Ik ben benieuwd met welke nummerplaat ik over enkele jaren zal rondrijden. De Duitstalige regering hoopt natuurlijk dat alles zo blijft zoals het nu is, want bij een aansluiting bij Luxemburg of bij Duitsland zijn ze natuurlijk hun baantje kwijt en zelfs bij een gedwongen aansluiting bij Walonie, wat een catastropfe zou zijn, zou er van een Duitstalige regering geen sprake meer zijn dat was dan ook de echte reden van hun belangenconflict BHV zo lang mogelijk de staat B en hun postje behouden.


    >> Reageer (3)
    23-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kruik gaat zo lang te water tot ze barst.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als de toekomstprognose van de meest gerenomeerde toekomstvorser, de Amerikaan Gerald Celente juist is, zal er in Europa tussen 2012 en 2016 veel veranderen. Volgens hem zullen er in heel Europa burgeroorlogen losbarsten die vooral gericht zijn tegen de moslims. De regeringen der verschillende landen zullen daar machteloos tegenover staan. Gerald Celente verwacht dat er 2016 in Europa geen enkele moslim meer zal wonen, hij raadt ook alle moslims Europa snelstens te verlaten. Het is interesant te weten, dat ook Baroso reeds voor deze volkswoede uitbarstingen gewaarschuwd heeft.

    Voor meer informatie, lees die KOPP-Nachrichten "Ab 2012 Kriege mitten in Europa."


    >> Reageer (3)
    21-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was weer leuk....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het jaarlijks belgisch staatscircus is dan weer voorbij. De sabelslepende Coburgers in operetteuniformen zullen vanavond wel erg moe zijn, dat mag dan ook wel eens voor één dag per jaar. De hoedenparade van de dames was weer grandioos. Tante Faby die dit jaar haar appel niet mocht meenemen was opgetuigt als een twaalfjarig communikantje. Mgr. Lèonard had voor het aanheffen van het Te Deum Laudamus zijn beste mijter opgezet en zo was het circus dan compleet. Hopelijk was het de laatste keer.

    Het wordt plezant in de praatbarak, Feldwebel Flahaut wordt daar de voorzitter, dat wordt weer lachen geblazen. De NVAer Pieters mag als tegenleisting in de senaat met de hamer zwaaien, wat eigenlijk niet lang zou mogen duren, want het NVA wou de senaat toch, als overbodig, afschaffen. Het is dan ook geen vette vis voor het NVA dat nu een van hen in een overbodig gremium de voorzitter mag spelen. Zij hebben echt nog niet begrepen dat het hele belgische circus overbodig is. Coburger senior is dan ook zeer optimistisch en kan voorlopig nog op beide oren slapen, Bart De Wever heeft zijn Vlaamse ziel aan hem verkocht.


    >> Reageer (0)
    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    *Nadat God zich uit de kerk heeft teruggetrokken, verlaten nu ook steeds meer gelovigen het instituut.

    *De eigenbelangers, de postjesjagers en de machtgeilen verlaten nu het Vlaams Belang. Dat kan de partij alleen maar ten goede komen. Het partijbestuur moet nu daaruit leren, geen overlopers van andere partijen in hun rangen op te nemen. Stoelendansers blijven stoelendansers! Van Bruno Valkeniers mogen we echter wel verlangen dat hij voortaan een hardere toon aanslaat tegenover de journalisten, politieke tegenstrevers behandeld men niet met beleefde zachtheid.

    *Daar de moslims zich in onze contreien vermeren als de konijnen, wordt het hoogste tijd dat het kindergeld beperkt wordt tot twee of drie kinderen, mischien zal er dan meer geld zijn voor de pensioenen.

    *Als het mystieke huwelijk tussen De Wever en Du Rupo werkelijk tot stand zou komen en Du Rupo eerste minister zou worden, zal het NVA bij de volgende verkiezingen nog maar zeer weinig stemmen bekomen. Zoals ik reeds vóór de verkiezingen schreef, gaat het NVA dezelfde weg op als de toenmalige volksunie en het zal dezelfde afgang zijn.


    >> Reageer (2)
    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd van toen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms denk ik met weemoed terug aan mijn kinderjaren, niet dat toen alles beter was, ons land was door de Duitsers bezet en we hadden maar weinig te eten en in de winter waren er maar weinig kolen voor de Leuvense stoof. En toch was het toen aangenamer, wij woonden toen in Hemiksem in de Kerkstraat tegenover het Kerkhof, nu heet dat Begraafplaats. De mensen hadden toen nog tijd voor elkaar, autos waren er bijna niet, éénmaal per jaar verwijderden wij met een aardappelmesje, enkele dagen voor de prosessie uitging, het gras tussen de kasseien van de rijweg, nu groeit daar geen gras meer, de kasseien zijn weg en er ligt nu asfalt, en er gaat ook geen prosessie meer uit want dat zou kwetsent zijn voor de Moslims. De dag voor het uitgaan van de prossesie werd er wit zand op de rijweg gestrooid en bloemenblaadjes en als den de volgende dag de pastoor met het allerheiligste voorbijkwam knielden we allen neer want we geloofden dat de witte hostie in de gouden monstrans die door de pastoor, in gouden koormantel, gedragen werd God was. Er zijn nu waarschijlijk nog maar weinig mensen die geloven dat het geconsecreerde brood geen brood meer is, maar het lichaam van Christus, en toch is dat de onveranderde leer van de Katholieke Kerk. Ik zou willen dat ik het nog kon geloven.
    Wij lazen toen thuis Het Laatste Nieuws, daar stonden verschillende stripverhalen in, "Den Baart en de Kale" en "Piet Kwabbernoot" die bekeek ik elke dag, lezen kon ik toen al goed, alhoewel ik eerst acht jaar oud was want dat had mijn moeder mij bijgebracht. Toen ik in de krant las, dat de paus de hik had, dat was toen Pius XII, was ik verbaasd dat zijne heiligheid ook ziek kon worden, mijn moeder beleerde mij toen: "jonge" zei ze toen,"je moet je niet blindstaren op mensen die in prachtige gewaden of uniformen rondlopen, als ze die gewaden en uniformen uittrekken zien ze er echt niet meer zo voornaam uit en, die moeten ook zoals iedereen tegelmatig de pot op!" Ja, zo was mijn moeder. Ik was toen ook lid van de Robbedoesclub, elk jaar kreeg ik van Robbedoes voor mijn verjaardag een leuke kaart met de beste wensen van Robbedoes persoonlijk.
    TV en computers moesten toen nog worden uitgevonden, we hadden wel een radio en een gramafoon, die gramafoon moest men opwinden het geluid van de bakelieten platen was voor onze moderne begrippen afschuwelijk. Van een badkamer of een dousche hadden we nog nooit gehoord, éénmaal per week werden we grondig gewassen in een zinken bad op de keukentafel en dan kregen we schoon ondergoed aan, en wij waren niet ziek en we stonken ook niet, het waterverbruik in de gezinnen was dan ook beduidend minder als nu. Zoals ik reeds zei, er waren toen maar heel weinig autos, sommigen hadden wel een fiets, als onze buurvrouw ergens heen wou, kwam ze soms die fiets van mijn moeder lenen, dat was toen ook heel normaal. Ik ging regelmatig tevoet op bezoek naar mijn tante die in Aartselaar woonde en dat was wel een lange weg, maar de meeste mensen gingen toen tevoet, ook dat was toen heel normaal. Telefoon hadden toen alleen maar rijke mensen, wij waren ook niet zo belangrijk dat we op elk moment van de dag bereikbaar moesten zijn en zo leefden wij toen ook veel rustiger, gezonder en goedkoper als nu, het woord stres was toen nog niet uitgevonden. Als kinderen waren wij gehoorzaam aan onze ouders en onderwijzers, en als we op school al eens klap kregen van de onderwijzer dan hadden we die ook verdiend en we haalden het niet in ons hoofd dat thuis te vertellen, want dan liepen we het risico daar ook nog een paar klappen te krijgen. Ja, zo was de wereld toen, helemaal anders als nu en de mensen waren toen gelukkiger en tevredener als nu.
    Ook in mijn jeugdjaren zag de wereld er nog helemaal anders uit, maar daar wil ik het in een volgende bijdrag over hebben.


    >> Reageer (1)
    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals Ray van Angeltjes het reeds treffend schreef, heeft het Vlaamse Volk weinig of geen grond de Vlaams Nationale feestdag 2010 met vreugde te vieren. Er zullen wel weer tientallen pseudovlamingen zijn die met bombastische reden zonder inhoud Vlaming spelen en verder het eigen nest bevuilen. Dat de Vlaamse Republiek nog steeds geen werkelijkheid is, is niet de schuld van de Walen maar van de eigen Vlaamse volksverraders die voor een paar zilverlingen en vetbetaalde postjes het volk beliegen en bedriegen. En toch is er nog hoop, de geschiedenis leert ons, dat het steeds weer een doelbewuste minderheid was die de zege behaalde. Deze doelbewuste minderheid streeft al jarenlang naar de Vlaamse onafhankelijkheid en zal vroeg of laat haar doel bereiken. Voor de zoveelste keer zijn er nu weer duizende Vlamingen die helaas te laat begrijpen dat ze hun stem aan de verkeerde partij hebben gegeven, zij zullen de volgende keer niet nog eens hun stem aan een TV-vedette geven maar aan de partij die werkelijk de Vlaamse onafhankelijkheid wil. Het feit alleen al dat De Wever het niet voor nodig hield met het Vlaams Belang te praten is voor vele Vlamingen een slag in het gezicht en dat zullen ze bij de volgende verkiezing niet vergeten. De meerderheid van het land B zal nu waarschijnlijk een eerste minister krijgen die tot de minderheid hoort en die bovendien amper een paar woorden geradbraakt Nederlands spreekt, hartelijk dank NVA! Dat een zulke regering geen lang leven zal beschoren zijn staat buiten alle twijfel. Het Vlaamse Volk heeft nu genoeg van de politieke spelletjes van de Coburger en zijn lakeien, de kruik gaat zolang te water tot ze barst en de belgische kruik is reeds behoorlijk gebarsten, een partij die nu deze kruik nog eens wil gaan lijmen had Vlaanderen echt niet nodig, er is niets meer te lijmen.


    >> Reageer (1)
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En zo hobbelen we maar verder....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De PREformateur gaat nu preformateren. Straks blijft er van de belgische harde schijf niets meer over, dan krijgen we uiteindelijk een SEPARATEUR.


    >> Reageer (2)
    04-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat ons in de regimepers verzwegen wordt....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Haitaanse boeren hebben kordaat besloten het vergiftigte geschenk dat Bil Clinton hen bracht in de vorm van enkele tonnen gengemanipuleerd zaadgoed van de firma Monsanto te verbranden. Dit zaadgoed van de firma Monsanto kan niet voor een volgende oogst gebruikt worden en moet telkens nieuw bij Monsanto gekocht worden met de daarbijhorende onkruidbestrijdingsmiddellen. Monsanta staat bekend als een door en door corrupte firma. Vele Mexicaanse boeren hebben al
    zelfmoord gepleegt nadat zij met het gengemanipuleerde zaadgoed van Monsanto bedrogen werden. De Haitaanse boeren willen niet ook na de catastrofe die het land meemaakte ook nog hun bodem vergiften.
    Bron: KOP NACHRICHTEN.

    De Duitse Bundeskanzlerin Merckel heeft de chefredacteurs van de duitse kranten tot zich ontboden en hen opgedragen om de waarheid over de financiele crisis niet in hun kranten te vermelden, want meent zij, als de mensen de echte waarheid zouden kennen brengt dat een stormloop op de banken teweeg om de spaartegoeden af te halen.
    Het verzwijgen van de waarheid hebben we in Duitsland als eens meegemaakt en daarna nog eens in de DDR. Angela Merckel heeft haar afstamming niet verloochend, het Volk mag de waarheid niet weten! En de pers moet schriiven wat het regime wil!
    Bron: KOP NACHRICHTEN.

    De nieuwe Duitse Bundespresident Christian Wulff heeft de Duitsers opgeroepen tot een beter multicultureel samenwerken.
    Vele Duitsers fragen zich nu af of Wulff president der Duitsers wordt of van de allochtonen.
    Bron: POLITICALL iNCORRECT.




    >> Reageer (3)
    03-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag geen politiek....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wil ik de politieke poppenkast en de marionetten vergeten. Ik geniet van het heerlijke zomerweer en verheug mij over de prachtige bloemen voor de vensters, een mengeling van surfinas en geraniums. Ook de radijsjes en de aardbeien in de tuin, die ik om te verhinderen dat zij door de slakken gevreten worden, in bloemenbakken gezaait heb, groeien prachtig en daar deze bloemenbakken op een tafel staan kunnen de slakken er niet bij. Toen ik de zaadjes in de bakken deed, dacht ik aan het lied dat we vroeger op school leerden: "thuis in bloemenpotjes lei, moeder zaadjes neer in mei, we zagen ze kiemen, we zagen ze schieten, dan mochten wij met eigen hand water gieten op elke plant, waterke waterke gieten." En dat gieten doe ik nu vlijtig elke dag. Als ik echter aan het vervolg van het lied denk, "en zaaien en maaien zullen wij, zeeen bevaren als arenden vrij, dorpen doen rijzen, steden doen pronken!" Dan wordt ik een beetje treurig, wij hebben de dorpen doen rijzen, we hebben onze steden doen pronken en die worden nu door vreemd gespuis bezet en tot ruinen herleid, het werk van onze voorouders wordt medogenloos vernield. Maar daar zit ik weer in de politiek en dat wou ik vandaag toch niet, ik wou bij mijn bloemen mijn aardbeien en mijn radijsjes blijven. Hier waar ik woon zie ik gelukkig van deze vernielingen nog niets, hier lopen ook geen baardmannen in jurken rond en ook geen wandelende tenten, maar dat wil daarom nog niet zeggen dat ik mijn ogen moet sluiten voor wat overal in onze steden gebeurd, met weemoed denk ik aan mijn geliefd Antwerpen, waar ik mij nu echt niet meer thuis zou voelen. Ik verzoek nu via mijn blog mijn steentje bij te dragen voor de bevrijding van alles wat ons lief is en ik voel mij daarbij gesterkt door mijn blogvrienden die hetzelfde doel nastreven.


    >> Reageer (1)
    02-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse Praat en Slaapbarak..... en de NVA graaiers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Vlaams parlement is beslist geen instituut waarop de Vlamingen trots kunnen zijn!
    Frivole Frieda heeft last van stemproblemen, dat nu ook de stemproblemen van de partij op de vertegenwoordigers van deze partij zijn overgeslagen is interresant. Ik heb mij laten vertellen, ik weet natuurlijk niet of het werkelijk waar is, dat Friedchen haar eerste man in een afkikcentrum leerde kennen, waar zij op dat moment aan het afkikken was. Het is mij een raadsel hoe dat mens lid van de Vlaamse regering kon worden.
    Dat de NVA-bonzen ook wat van graaien verstaan werd nu door Geert Bourgeais, de man heeft zijn naam werkelijk niet gestolen, en Philippe Muyters duidelijk bewezen, ze zijn goed op weg om met de Waalse rode maffiabos op één lijn te komen.
    Ik herinner mij nog zeer goed de opkomst van de Volksunie, zij hadden toen maar twee volksvertegenwoordigers, Rudy Van Der Paal en Ward Rolus. Voor Rudy heb ik toen de zolen vanonder mijn schoenen gelopen. De Volksunie heeft mij later zwaar ontgoocheld en de Vlamingen die nu hun stem aan het NVA hebben gegeven staat dezelfde ontgoocheling te wachten, de geschiedenis herhaalt zich.
    Vorig jaar heb ik in mijn blog een bijdrag geschreven: "Een Vlaamse droom". In deze droom zag ik de huidige ondemocratische Vlaamse regering voor 2012 vallen en bij de vervroegde verkiezingen het Vlaams Belang een geweldige meederheid behalen waarna de onafhankelijkheid van Vlaanderen een feit werd. Alles duidt er op dat mijn droom werkelijkheid zal worden, de pseudovlamingen bereiden de weg voor. De zege van de barstende belg wordt de ondergang van hem en zijn partij.
    Ik hoop, dat de grote broer Angeltjes het mij niet kwalijk neemt dat ik hun laatste foto van de vleesetende belg boven dit artikel plaats.


    >> Reageer (1)
    01-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens 800.000 teleurgestelden ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met argusogen volg ik de capriolen van de vleesfretende barstende belg Bart DE Wever. Het ziet ernaar uit, dat mijn voorspelling, dat het NVA dezelfde weg als de voormalige volksunie zou opgaan zal uitkomen. De volgevreten belg is zoals ik in mijn vorige bijdragen reeds zei, helemaal geen Vlaams Nationalist maar een egocentrisch mannetje dat alleen maar naar macht streeft. Voor de tweede keer zullen vele Vlamingen die het echt goed meenden zich bedrogen voelen, het Letermesyndroom herhaalt zich. Arm Vlaanderen, het lag er toch dik bovenop, dat bepaalde uitlatingen van Leterme toen gespeeld waren, bvb dat de Walen te dom zouden zijn om Nederlands te leren, het kwam er toch alleen maar op aan zoveel mogelijk stemmen van het Vlaams Belang af te snoepen en nu is weer eens hetzelfde gebeurd, de inderdaad domme Vlamingen hebben zich weer eens laten vangen door de door de TV. propaganda van het rode nest dat de barstende belg maandenlang tot de redder van het vaderland voorspiegelde. We zullen nu zien wat er van de verwachtingen van deze domme Vlamingen terrecht komt. Ik verwacht er niets van!


    >> Reageer (3)
    26-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een korte bemerking...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de grafschennis in de Sint Rombautskathedraal kan men zich terrecht de vraag stellen, of de rode rakkers ook de moed zullen hebben met drilboren en breekijzers een paar Antwerpse Moskeen op te ruimen? Ik heb persoonlijk geen enkele band met de Rooms Katholieke Kerk, maar als ik moet kiezen tussen de vertegenwoordigers van het Christendom en het "vredelievende" barbaarse groene virus Islaam dan sta ik aan de kant van de Katholieke Kerk. Dat er in de Kerk vele misbruiken waren kan geen mens ontkennen, maar deze misbruiken werden gepleegt door privaatpersonen en daarvoor kan men niet het hele instituut veroordelen. Diezelfde misbruiken vinden ook plaats in sportverenigingen en alle mogelijke verenigingen die met jongeren te maken hebben ook daar sluipen pederasten binnen maar men kan ook niet al die verenigingen daarvoor verantwoordelijk maken. Het is duidelijk, dat er op het ogenblik een grootscheepse aanval tegen het Instituut Rooms Katholieke Kerk plaats vindt terwijl de rode rakkers op de knieen liggen voor de Islambarbaren.
    Europa is opgebouwd op de Joods-christelijke wortels en deze normen en waarden worden met man en macht door de moderne nazis die even rood zijn als hun Duitse voorgangers bestreden. Het is opvallend, dat tegelijkertijd ook het antisemitsme toeneemt en dat het eveneens dezelfde rode nazis zijn die dit aanwakkeren.
    Het is ook opvallend, dat onze politiekcorrecte pers het maar over één graf heeft, terwijl het er drie waren. Men moet al een zeer grote ideoot zijn, om daar naar verborgen documenten te gaan zoeken dat het hier om een wraakactie gaat ligt er dik boven op.


    >> Reageer (3)
    21-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft toch nog zin !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is mijn gewoonte dagelijks de berichten van Angeltjes te lezen en af en toe ook eens een reactie te sturen, maar ik lees ook dagelijks de berichten van de favoriten van Angeltjes. Met de bijdrag die ik vandaag in Brussels Journal las, ben ik het helemaal eens. Ik geloof, dat het Vlaams Belang blij moet zijn met de massale overwinning van het NVA, het ziet ernaar uit dat deze overwinning de doodsteek voor de partij van Bart De Wever zal zijn. Bart De Wever zal zich van dag tot dag steeds verder van het program van de partij verwijderen en de onvrede van de achterban zal steeds groter worden. Het is inderdaad spannend en het wordt dagelijks spannender. De reus op lemen voeten gaat een rasse ondergang tegemoet. Bij de volgende verkiezingen zal het Vlaams Belang de vruchten daarvan plukken want dan zal Vlaanderen nog meer rechts kiezen omdat het zich voor de tweede keer bedrogen voelt. De overwinnaar van het Vlaams Belang zal dan zeker niet als een lakei naar Laken gaan maar onmiddellijk met de definitieve boedelscheiding beginnen. Aan alles komt eens een einde en het einde van het 180 jaar oude belgisch wangedrocht is nog nooit zo nabij geweest.
    Er zal veel moeten veranderen, niet alleen het Vlaamse Volk zal zich moeten weren tegen het groene virus Islam, maar heel Europa en we zijn goed op weg, de protesten van het Europese Volk worden steeds luider.
    Hartelijk dank Victor, Jaen en Lies voor jullie bemoedigende reacties, af en toe heeft een mens eens een ruggesteuntje nodig en die dikke knuffels van Lies doen mij altijd goed. Hartelijk dank.
    Vandaag doe ik er een bloemetje bij voor Lies.


    >> Reageer (2)
    20-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is de laatste tijd een beetje stil geworden op mijn blog, dat heeft niets met mijn gezondheid te maken, ik ben nog steeds kerngezond, maar wel met een innerlijke gemoedstoestand. Ik vraag me af of het allemaal nog wel zin heeft. Ik ben nooit wereldvreemd geweest, maar ik stel dagelijks weer vast, dat wij in een steeds meer wereldvreemde wereld leven. We worden geregeerd door een stel waanzinnige ideoten die bezig zijn het eenmaal vrije Europa aan de grootste vijand van de mensheid, de Islam, te verkopen. Mijn teleurstelling in degenen die onze Christelijke waarden en normen zouden moeten verdedigen is groot, met verontwaardiging heb ik nu vastgesteld dat Mgr. Lèonard, die ik eens verdedigde, zelfs de Katholieke scholen aan de Islam wil verkopen, van mijn achting voor deze man blijft niets meer over. Het is schrikbarend hoe met de invasie van het groene virus Islam het antisemitisme met rasse schreden toeneemt, 68 jaar nadat in Europa een paar miljoen Joden vermoord werden enkel en alleen omdat zij Joden waren is het weer zover, in Antwerpen, Amsterdam, Malmö en in vele andere steden kunnen onze joodse medeburgers niet meer op straat komen zonder door het Islamistisch gespuis belaagd, beledigd en overvallen te worden en wij laten dat allemaal gebeuren alsof er niets aan de hand is, zullen wij als het eenmaal te laat is ook zeggen : "Wir haben es nicht gewußt" ? Zijn wij dan werkelijk een volk van lamme goedzakken geworden die zich alleen nog maar intereseren voor een paar euro meer pensioen, hun dure autos hun gouden halskettingen, die zowiezo meestal nep zijn, hun vakantiereizen en nog grotere tv. toestellen, die het gevaar dat hen bedreigdt niet zien? Hebben zij dan echt nog niet begrepen, dat zij in de ogen van deze Islambarbaren ongelovige honden en varkens zijn die men volgens de wil van Allah mag bestelen en doodslagen? Wanneer deze lamme goedzakken verder slapen, zal het er over enkele jaren echt niet goed uitzien, niet alleen het Joodse volk, maar ook zij zullen door deze Islambarbaren worden uitgeroeid. En zij zullen niet kunnen zeggen:"Wir haben es nicht gewußt" !


    >> Reageer (4)
    15-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kaarten zijn geschud !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een spannende zondag, maar echt spannend wordt het nu eerst. Het NVA is de grote winnaar, maar de vraag is, wat gaat Bart De Wever met deze overwinning doen? Gaat hij dezelfde weg opgaan van Leterme om daarna even jammerlijk van het toneel te verdwijnen? Vlaanderen heeft rechts gekozen, dat deden de Vlamingen bij de vorige verkiezingen ook omdat zij de woorden van Leterme geloofden. Velen, die eens uit protest hun stem aan het Vlaams Belang hadden gegeven gaven toen hun stem aan Leterme maar zij kwamen bedrogen uit. Dezelfden gaven nu hun stem aan het NVA en ik verwacht dat ze weer met een kater zullen wakker worden. De weg die het NVA zal gaan, is dezelfde als die van de toenmalige Volksunie. De belgische staat is niet meer te redden en dat weten de Walen ook, maar zij proberen hem in stand te houden om zolang mogelijk de Vlaamse centen te kunnen opstrijken. Voor Vlaanderen is er maar één oplossing, de totale onafhankelijkheid, een Vlaamse republiek in een confederatie met Nederland, het Volk der Lage Landen kan een sterke macht worden in Europa. Deze weg zal De Wever zeker niet gaan. De Vlamingen hebben in elk geval rechts gekozen, dat zou voor de Walen een teken aan de muur moeten zijn maar zij zullen even arrogant blijven als voorheen er zal weinig of niets veranderen en als er dan weer nieuwe verkiezingen zullen komen zullen de meeste Vlamingen eindelijk begrepen hebben aan welke partij zij hun stem wel moeten geven.


    >> Reageer (2)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    moekeontour
    blog.seniorennet.be/moekeon
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    avom
    blog.seniorennet.be/avom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!