knittinggirl
Breien, knitting, tricoter, stricken
A knitting addict
04-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shetland sjaal/Shetland triangle

Shetland Triangle

http://loopyknitter.wordpress.com/2007/02/12/shetland-triangle/

Hier zien jullie nog een foto van een ander blog.  De sjaal is hier reeds mooi geblokt.

 

Here a picture from another blog.  The triangle is already (and beautifully) blocked.

04-12-2007 om 20:31 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shetland sjaal/Shetland Triangle
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Plastische chirurgie voor mijn shetland sjaal vandaag.  Ik had het model reeds met 2 x het 10-rijen diagram verlengd, waarna het 14 rijen tellende afboordmotief gebreid werd.  Natuurlijk had madame tricot  geen veiligheidsdraad nodig.  Uittrekken dus deze avond.  Gelukkig staan de ongeveer 250 steken weer netjes op de rondbreinaalden.  Het model  is van Evelyn A. Clark en komt uit Wrap Style van Interweave Knits.  De wol  is Cashmerino van Debbie Bliss / kleur diep rood.  De kleur is niet helemaal getrouw, maar jullie weten waarschijnlijk wel wat de computer met rood kan doen! Deze foto is de meest correcte.  De sjaal moet natuurlijk nog geblokt worden voor een mooi resultaat, maar dat is voor later. @nnie.

 

Plastic surgery for my Shetland Triangle.  I lengthened the scarf by 2 times the 10-row repeats of the Body chart before the 14 rows of the edging but it was till to small!  So I was knitting backwards this evening.  The model is from Evelyn A. Clark and comes from Wrap Style/Interweave Knits.  I used Cashmerino/Debbie Bliss/Color red(dark).  And of course, you all know what the computer does with red!.  This picture was the nearest… The scarf needs blocking for a beautiful result. Wait and see! @nnie

04-12-2007 om 20:27 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
22-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brora Sutherland shetlandwol
Klik op de afbeelding om de link te volgen

22-11-2007 om 12:11 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Glen Brora

Surprise vandaag! De postbode kwam langs met 3 bobijnen Shetland wol.  Prachtige mengeling van 85 % wol en 15 % zijde.  Hierboven een foto van Brora, waar de Shetland-wol gesponnen wordt.  Het is een prachtig natuurgebeid in de Schotse Hooglanden.  Alleen, de schrik slaat me om het hart als ik mijn voorraad zie staan.

Wanneer moet ik dat allemaal verwerken??????  Gelukkig zijn deze bestemd voor mijn dochter Liesbeth. Die is van plan ermee te weven. Een mooie verrassing voor haar vanavond!

22-11-2007 om 12:02 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The postman came today!
Here some cones I ordered in Schotland.  The wool is a mixture of 85% wool/15% silk. Beautiful yarn I ordered for my daughter Liesbeth.  It is for weaving purpose. What a surprise for her tonight!

22-11-2007 om 00:00 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
21-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achterwaarts breien/knitting ambidextrously
Op You tube vond ik deze video om achterwaarts tricot te breien.  Hoe kom je in 's hemelsnaam op het idee?  Ik dacht dat jullie dit ook graag eens bekeken.

I found this video on You Tube for backwards continental knitting (ambidextrously). I thought you might like to see it!http://www.youtube.com/watch?v=1jhCV4ZTLrA&session=NrOCP_wScOJQljQw8T334jTSbwO8OxUMCzOyiSVJv9Xb4EbM_jiCInIKARv5sv0x7jamwYv1yYFA0idit1kETBjbvLBU8kiJOdKuQwx0SzruC5Bql7wMB-wch5v-rclQx9pWn4_UtXnlWIBZ2x_vF7cBtIK3_2kaX7orGQV-Sy_lrllVA2qf-YbsN6AuAsvklM5r7YSZxXwBN5LlTt6WNN-YJY8aYLb2VEXmBN2P8UkAu9t11ODWitMhBagqzxOMuhqvQq5fNz59t0KOrNbopQANXzZe9fVx

21-11-2007 om 10:29 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
20-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerloze handschoenen/Fetching
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het patroon voor deze handschoentjes zijn beschikbaar op Knitty.com (http://www.knitty.com/issuesummer06/PATTfetching.html ).  Deze zijn gebreid met enkel garen en naalden N° 4mm en hebben een mooie pasvorm.  Hopelijk denkt Stephanie er net zo over...

The pattern for these mittens can be found on Knitty (see the above address). I knitted them with needles N° 4mm and just one strand of shetland.  They fit well and I hope Stephanie likes them.
Greetings...

20-11-2007 om 12:43 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inka-muts
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wegens de koude van de voorbije week heb ik vlug een Inka-puts annex vingerloze handschoenen gebreid voor mijn toekomstig schoondochtertje (of dochter want ze is 1m80 groot!).
Ik probeer later nog een live foto op het net te krijgen, maar hier zien jullie het resultaat al eens.
Het is een Filati-model uit de uitgave N° 24 van enkele  jaren geleden en laat zich snel breien.


Because of the cold I knitted an Inka-cap for my nearly daughter in law.  I will try to show you a photograph where she is wearing it later on, but you can see the result already on this one.
As it was knitted on needle size 7 (I used the wool dubble) it was very quick to realise. The model comes from Filati n°24.

20-11-2007 om 12:25 geschreven door ann  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imogen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Imogen op de paspop in al haar glorie.  Enkel op de rug ter hoogte van de onderarm trekt ze een beetje tegen, maar dit was vermeld in het oorspronkelijke model en zou bij het dragen moeten verdwijnen. Nu nog een leuke speld maken en ze is klaar om dragen.
Groetjes. @nnie.

Here is Imogen. I loved knitting it in one piece so there was nearly no sewing up...On the next photograph you can see the short rows and the picked up stitches for the collar and the front.
 It was difficult for drying as the collar is enormous. The shetland wool knitted up beautifully. I am very excited about it.  Big kiss to all of you. @nnie.

20-11-2007 om 12:16 geschreven door ann  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imogen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier een detail van de verkorte toeren en de opgeraapte steken van de kraag/voorstuk.
De vest is volledig uit 1 stuk gebreid en er was dus bijzonder weinig naaiwerk aan.

20-11-2007 om 12:05 geschreven door ann  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imogen klaar!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn grijze vest Imogen is klaar.  Ze is gewassen maar moeilijk  in vorm te leggen voor het drogen.
Hier zien jullie haar met de kraag volledig naar onderen geplooid.

20-11-2007 om 12:02 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin off
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerst en vooral wil ik hier Rosaline even bedanken voor het uitlenen van haar Spin off magazines. 10 jaar: van 1994 tot 2004. Er is een heel nieuwe wereld voor me opengegaan! Ik dacht dat ik kon spinnen, maar ik wist helemaal niets over het hoe en waarom van het twijnen, verven, historiek enz.
Bij deze dus Rosaline: heel erg bedankt! Ik heb al 3 jaar doorgenomen en ik beloof je dat ik zorg zal dragen voor jouw magazines.

20-11-2007 om 11:59 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
09-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lionbrand-handtasje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

En last but zeker niet least... Het Lionbrand-handtasje ligt klaar om gevoerd te worden.  Misschien een klusje voor deze namiddag?

Zo, nu hebben jullie opnieuw een beeld van waar ik zoal mee bezig ben (om nog niet te spreken van het spinnen, weven, koken, tuinieren... en andere huiselijke beslommeringen.  Maar dit is voor een volgende keer!

Veel brei- en blogplezier. Een kus en een groet aan allen. Madame Tricot.

09-11-2007 om 12:40 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend Knack
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Toch ook nog even meegeven dat Weekend Knack het deze week over breien heeft. Het artikel vertelt hoe de Antwerpse Sigi Eckardt het tot breigoedontwerper maakte. Zie http://makr.roularta.be/epaper/ShowPage.do?page=42&rubriekid=3287

 

09-11-2007 om 12:25 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pareltjes van breiboeken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Pareltjes van breiboeken.

09-11-2007 om 12:10 geschreven door ann  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslaving!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Ik kan het ook nog steeds niet laten om breiboeken te kopen.   Veel te veel projecten... Ik zie steeds nieuwe, andere modellen (ook op jullie blogjes) en de projecten stapelen zich op.  Veel meer dan ik kan realiseren... In handwerk kruipt nu eenmaal veel tijd.  Telkens denk ik dat dit of dat in een oogwenk gebreid kan worden... om dan vast te stellen dat ook dit of dat weer heel veel tijd opslokt.  Soit, wie helpt mij van die verslaving af?  Geen pilletje of klevertje te vinden in de apotheek...

 

09-11-2007 om 12:07 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imogen vordert!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn blogje bijgewerkt heb, maar ik heb daarom niet stilgezeten!

Imogen vordert gestaag en het is een waar genoegen dit vestje te breien.  Geen noemenswaardige moeilijkheden. Rechte tricot. Enkel wat wennen aan de rondbrienaald. Goed om te ontspannen dus.  De verkorte toeren die de kraag vormen zijn afgewerkt.  Enkel nog 42 volledige rijen en klaar!

09-11-2007 om 11:51 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarret
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ook jarret voor Ronald is klaar en ligt te wachten om samengenaaid te worden (klusje dat ik minder graag doe en dus steeds voor mij uitschuif).  De wol heeft zich prachtig laten verbreien. Ik ben toch benieuwd naar het resultaat...

09-11-2007 om 00:00 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
29-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopige opzet
Vandaag heb ik de bestelde shetlandwol met de post ontvangen (foto volgt) voor mijn nieuw breiprojekt  
Imogen van Perl Grey.Hiervoor heb ik een voorlopige opzet nodig. Die heb ik hier gevonden: http://www.knittingatknoon.com/ProvCaston.mpg.
Het is een gemakkelijke manier om steken voorlopig op te zetten.
For my new project (Imogen - Perl Grey) I need a provisional cast-on which I found at http://www.knittingatknoon.com/ProvCaston.mpg .  I received the wool today (foto follows).
Ter herinnering:
Zaterdag 3/11/2007: Stitch 'n Bitchdag in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam.
Remember: Stitch 'n Bitch day in Rotterdam http://www.stitchnbitchdag.nl/

29-10-2007 om 19:12 geschreven door ann  


>> Reageer (1)
22-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohairdraad
Klik op de afbeelding om de link te volgen En dit wou ik ook nog even tonen.
Een draad gesponnen van ongekaarde mohairwol. (eigenlijk een miskoop, want die is zo moeilijk te kaarden. Dat is echt mannenwerk!)  Ik vind de uitstekende krulletjes wel iets hebben.  Nu nog wassen en kleuren. 
Nog een prettige week aan allen. @nn

And I had to show you this:
I have been spinning uncarded wool. (because carding is so hard! I shouldn't have bought it). But I like the curls. Need washing and coloring them now...
Have a nice week!
@nn

22-10-2007 om 11:38 geschreven door ann  


>> Reageer (0)


Foto
Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 1972
  • -0001
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Elvis Presley with the Jordanaires
  • Vriendelijke groet vanuit Noord-Holland
  • prachtig
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Groetjes vanuit een mooie zonnige herfst Noord-Holland.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • Sluit het gsm-abonnement als laatste af: wat met telecomabonnementen bij een overlijden?
  • Apple verwijdert WhatsApp op bevel van Chinese autoriteiten
  • Apple kondigt vier nieuwe iPads aan: “Grootste dag voor iPad sinds eerste model”
  • Laad je smartphone of laptop niet tot 100% op: zo gaan de batterijen van je toestellen langer mee
  • Jaarlijks turen we anderhalve maand op smartphone: zo kan je je schermtijd flink terugschroeven
  • Wat is het goedkoopste telecomabonnement om elke avond te kunnen streamen?
  • Google stelt nieuwe budgettelefoon van 549 euro voor: dit moet je weten over de Pixel 8a
  • REVIEW. Google Pixel 8a is een beloftevolle budgettelefoon, maar is de goedkopere Samsung Galaxy A55 een betere deal?
  • TikTok-verbod in Europa “niet uitgesloten”, zegt von der Leyen: “We weten hoe gevaarlijk app is”
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws BBC
  • 'We're in our 20s but live in the 1940s'
  • Helicopter in convoy carrying Iranian president crashes - state media
  • Virgin Trains targets West Coast in return to rail
  • Strictly star Giovanni rejects claims over teaching methods
  • Police injured and 19 arrested in Celtic celebrations
  • Watch: Blue fireball lights up skies over Spain
  • Emilia Romagna GP: Verstappen on pole as Senna tributes take place
  • Have Trump prosecutors made their case at hush-money trial?
  • England v Pakistan, third T20 - radio & text
  • Scam callers targeting parasite outbreak victims
    Nieuws Le Soir
    Nieuws BBC
  • 'We're in our 20s but live in the 1940s'
  • Helicopter in convoy carrying Iranian president crashes - state media
  • Virgin Trains targets West Coast in return to rail
  • Strictly star Giovanni rejects claims over teaching methods
  • Police injured and 19 arrested in Celtic celebrations
  • Watch: Blue fireball lights up skies over Spain
  • Emilia Romagna GP: Verstappen on pole as Senna tributes take place
  • Have Trump prosecutors made their case at hush-money trial?
  • England v Pakistan, third T20 - radio & text
  • Scam callers targeting parasite outbreak victims
    Over mijzelf
    Ik ben Ophalvens Annie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam knittinggirl/madametricot.
    Ik ben een vrouw en woon in Eke-Nazareth (België) en mijn beroep is directiesecretaresse.
    Ik ben geboren op 13/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: spinnen, weven, breien, lezen, tuinieren, wandelen, fietsen, spinning, weaving, knitting, reading, gardening, walking, biking..

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Two color cast-on
  • Italiaanse opzet:-two strand tubular cast on
  • Italiaanse opzet - tubular cast on
  • made by myself
  • Sweet tomato heel/hiel kousen
  • Start toe on 1 circular needle/teen kous
  • Beads in knitwork video/parels in breiwerk
  • Stretchy bind-off video/stretchy afzet
  • Short-row video for heel
  • Entrelac knitting/

    Mijn favorieten
  • Yarnlot Gent
  • Anne Antwerpen
  • Catherine De Pinte
  • Dominique Leuven
  • Madann Liège
  • Frauke Brussel
  • Em's knitting corner Dendermonde
  • Knitchy Brussel
  • San Namur
  • Ameria West-Vlaanderen

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Two swallows
  • flintknits
  • Catherine/blog/de pinte
  • madebyanmarie
  • knitionary
  • knitchick2-smallbirdblog
  • Velveta
  • vera-aafke7-Nederland
  • throughtheloops
  • Kuduja-Tallin

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • fraukebxl
  • Théonie
  • ravelry
  • drops
  • verom
  • On va voir si je m'y tiens
  • julijaswardrobe
  • Silo
  • brooklyntweed
  • cls

    Mijn favorieten
  • fiona's knitting
  • green apples
  • moth haven
  • two sharp sticks
  • tdoeswool
  • never not knitting
  • brooklyntweed
  • jessica-tromp
  • initiative-handarbeit
  • black dog designs

    Defi'13
    ravelrybutton67
    Mijn foto
    Mijn favorieten
  • Céline
  • Purlbee
  • Petites choses
  • Veera
  • Bloshka
  • batilou
  • lara
  • filhélène
  • dorothée
  • the sewer cat

    Mijn favorieten
  • Côté Passions
  • michou
  • Etudes de K
  • zazie
  • Knit creations of a courious mind
  • Touchatout
  • Tout pousse au bord du chemin
  • Tricheuse - trésors de fée
  • Assemblage
  • Dances with wool

    Foto

    Foto


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Isolda
  • 22rue
  • On va voir si je m'y tiens
  • Ittybitty
  • Hanna Fettig
  • Dorothée France
  • Isabell
  • Camille
  • Laetitia
  • laïla

    Foto

    Foto

    http://pinterest.com/

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!