Ik zal me even voorstellen mijn naam is Leentje en wordt op 5 mei 54 jaar.
Voor de tweede maal getrouwd met Bittu van Indische nationaliteit en Sikh.
Ik heb 4 kinderen uit mijn eerste huwelijk. En 1 kind uit mijn tweede huwelijk.
1 kleinkind Milo.
Vanwaar mijn interesse voor kruiden:
Ik zeg altijd bij mijn eerste bezoek aan India zijn de geuren van kruiden in mijn neusgaten blijven zitten. En zo is dit stilaan gegroeid. Mijn dagelijkse voeding is gevarieerd Belgisch en Indisch maar mijn voorkeur gaat naar het Indisch waar ik zo verlekkerd op ben. In Indisch eten worden veel kruiden gebruikt de bedoeling hiervan is: Door de hoge temperaturen en de minder hygiënische omstandigheden worden de kruiden gebruikt om mogelijke infecties van maag en darmen tegen te gaan. Het is niet de bedoeling van dit blog doktertje te gaan spelen of advies te geven. Het belangrijkste is nog altijd op de eerste plaats de dokter of homeopaat, naast de gewone medicatie kun je extra kruiden gebruiken, de meeste zijn niet schadelijk.
Ik wil mijn zoekwerk ten dienste stellen.
Binnen onafzienbare tijd, zal ik mijn pakken en zakken bijeen nemen en samen met mijn man en jongste dochter vertrekken naar mijn tweede thuisland. INDIA het land waar ik zo van hou. We zullen ons leven daar verder zetten in de hoop te vinden, wat we hier niet meer kunnen vinden.Ik hoop dat deze blog dan ook in de toekomst meer wordt dan alleen kruiden,maar dat je beetje bij beetje India gaat ontdekken, waar het leven heel anders is dan bij ons.
BEZOEK OOK EENS MIJN ANDER BLOG over mijn CHIHUAHUA's
28-06-2007
Mijn reis naar Jaen
Op 23 juni vertrek ik in Brussel naar Spanje.met IBERIA.
Ik ga naar twee plaatsen die voor mij nog onbekend zijn.
Madrid en Jaen een niet toeristische stad voor niet Spanjaarden.
Ik kwam aan in Madrid en zou eindelijk eens uit de drukte van mijn gezin kunnen ontsnappen.
Waar de dagelijkse kost veel stress en organisatie betekent.
Maar, maar wat een drukte bij aankomst in de metro.
Zoeken hoe moet ik in Madrid OTACHA station geraken om daar de trein te kunnen nemen die me na 4 uur rijden met de trein naar Jaen zou brengen.
Driemaal een verschillende metro genomen om toch in het station te geraken.
Nu begrijp ik waarom dat er op die plaatsen bommen zijn ontploft.
Ik weet geen uitgang ik zie geen ingang.
Voor mij is alles een heksenketel.
Heb ik iets verkeerds gedaan?
Ik denk het niet ik ben er toch geraakt.
In het station van Madrid kreeg ik het gevoel een heel gelukkig mens te zijn.
Ik ben altijd supporter van stvv St.Truiden geweest en ben mee naar de beker finale geweest.
Zo de ambiance, de sfeer het gejoel ken ik goed heb er zelf duchtig aan mee gedaan.
Samen met mijn kinderen.
En ja wie komt het station van Madrid op stelten zetten?
SEVILIA EN KEDAFE dat laatste is misschien niet zo juist geschreven.
Het wordt een grote wedstrijd de finale voor de UFA of zo, zo goed is mijn kennis dan weer ook niet.
Na enkele fotos te hebben genomen kan ik de trein nemen.
Om 4 uur later om 23u30 aan te komen.
Voor mij een onbekende stad.
Met heel vele lichtjes.
Ik slenter met mijn man die me opwachtte langs de lanen.
Vele terrassen vol met mensen bij ons zit iedereen achter zijn tv.
Het is warm het doet me goed.
Ik denk eraan dat dit bij ons ondenkbaar is kinderen die zo laat buiten zitten, ja een ander land en andere gewoonte.
Eindelijk kom ik aan daar wachten Indiërs die in Spanje wonen op mij en waar ik mijn vakantie zal doorbrengen met cola, thee en eten.
Ik wordt weer eens goed ontvangen.
Ik weet dat de periode ik daar doorbreng geen klop moet doen, niet kuisen, afwassen mijn eten wordt opgediend en dan nog mijn lievelingskostjes.
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindus, Sikhs enz .. , van kasten en parias.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip Tijd anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die
wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India ..gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.
jullie hadden nu graag geweten hoe je tintcturen moeten aanmaken volg steeds de beschrijving bij elk van de kruiden of ze voor inwendig of uitwendig gebruik zijn. twijfel je ga dan raad vragen in een kruidenwinkel
Mondwaters - spoelingen- kompressen- smeersels en baden
200 gr gedroogde kruiden
1 liter vloeistof van drie delen wodka en twee delen water
600 ml wodka en 400 ml water
De kruiden in een pot van bruin glas doen, de vloeistof erop gieten.
Sluit de pot en zet hem twee weken op een koele plaats. Zeef de inhoud door een doek en wring daar alle vloeistof uit. Doe de inhoud in een flesje.
thee in India wordt op een speciale wijze gemaakt. lust u melk en houdt u van suiker? dan moet je zeker deze thee klaar maken.
doe in een pannetje ongeveer 5 cm water. daarin doet u 3 a 4 zakjes thee de papiertjes aan het koordje verwijder je. die van de ALDI smaakt het beste. laat dit enige tijd met het water meekoken. wanneer het water bruin is geworden, mag u er heel wat melk bij doen. dit wil zeggen ongeveer een vierde melk. de thee moet nu lichtbruin zijn. dan doet u er heel wat suiker bij ongeveer 3 soeplepels naar smaak. dit laat u opkoken, van het vuur nemen, terug laten opkoken, van het vuur nemen terug laten opkomen. u zult dit zien wanneer de thee haast uit uw pot komt.
u kunt er ook kardamom en of gedroogde venkel zaadjes bijvoegen dit mag mee gekookt worden. de venkel zaadjes daarna verwijderen. ik zou zeggen probeer en laat me iets weten per mail of in het gasten boek.
30gr citroenmelisse op ruim een halve liter kokend water een kwartier laten trekken- daarna afkoelen. Drink er veel van . Suiker en citroensap geven de thee een extra smaakje.
In een steelpannetje een kop water koken 1 eetlepel gedroogde bloemen erin doen en laat onder deksel 1 min. pruttelen. 3 min. laten staan zeef de thee zonder melk drinken, met een beetje honing.
Bij gezwollen aderen, vooral in de benen na lang staan, helpen kompressen van Bernagieblad.
Tegen winderigheid en slapeloosheid na het eten of voor het slapen gaan. Een tas in een steelpannetje aan de kook brengen ( geen aluminium)
Doe er een halve tot1 theelepel anijszaad bij en laat het, onder een deksel een kwartier sudderen, zeven en warm of koud drinken.
Eventueel zoet maken met wat honing, er kan ook warme melk bij gedaan worden. Met gemalen anijszaad wordt de thee anders gezet. Breng het water aan de kook en giet dit meteen op het gemalen zaad. Goed roeren en eventueel door een dun katoenen doekje zeven.