Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm op bedje van heirloom tomaten en op een andere manier klaargemaakt.
    Zalm op een andere manier. Benodigdheden: Verse zalm : haasje Olijfolie Boter Peper en zout Groenten: Bosje lente uitjes Enkele roosjes broccoli Enkele jonge worteltjes Een paar takjes dille Een beetje verse tuinkers 100 g soyascheuten 1 glas witte droge wijn l klein brickje light room l lepel boter curry kruiden 2 lepels rijst de rijst in gezouten water koken als de rijst gaar is aanbakken in boter(of olie) waar een snuifje curry aan toegevoegd is. Saus maken met witte wijn de groenten spoelen. De broccoli in kleine stukjes afbreken. De worteltjes schillen en in zeer kleine stukjes snijden. De soya scheuten koken. in licht gezouten water de groenten beetgaar klaarmaken. (wie graag stoomt kan de groenten ook stomen). De dille spoelen en hakken. De tuinkers spoelen en droog deppen. De zalm in stukken snijden en stomen. In het vocht van het stomen een scheut witte wijn doen. Kruiden met peper en zout. De saus voor bij de zalm is een saus zoals een mousseline saus: 2 eierdooiers 200 g boter 1 koffielepel azijn het sap van 1 citroen peper en zout in een grote kookpot water doen(deze pot gaat dienst doen voor de bain marie hierin past dan een kleine kom waar de saus gaat in gemaakt worden 2 eierdooiers samen met 200 g boter,1 koffielepel azijn, het sap van 1 citroen, peper en zout in de kom doen die in de tweede grote kom moet het water van de bain marie moet juist tegen het kookpunt zijn in de kom met de ingrediƫnten moet en aanhoudend goed geroerd worden, de saus moet goed binden. Er wel opletten dat dit niet kookt. Blijven roeren, de saus wordt dik, nu het citroensap toevoegen. Wanneer de saus te dik zou worden er een klein beetje lauw water aan toevoegen. De saus uit de bain marie halen, een beetje laten afkoelen Nu kan men een beetje light room toevoegen. Bij de beetgare groenten een sausje maken met een beetje boter, peper , zout, witte wijn, niet teveel.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    23-12-2010
    legumaise
    spijtig maar ook hier geen recept gevonden van de legumaise

    23-12-2010 om 20:42 geschreven door ruud wouters


    08-09-2008
    Vriendelijke groetjes van Trucker_John

    ***Ter land, ter zee en in de kroeg ***


    08-09-2008 om 22:54 geschreven door Trucker_John




    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (Belgiƫ) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    francis
    blog.seniorennet.be/francis

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!