Het is half oktober en wij hebben nog mooie heirloom tomaten in de serres.
Enkele foto's.
Iedere dag wordt er aan bladpluk gedaan. Nog steeds staan alle serres dag en nacht open, zowel deuren als ramen.
Waarschijnlijk gaan we daar nu toch verandering in brengen en snachts enkel nog maar de deuren sluiten.
In 2008 is het aantal tomatensoorten in zaden al meer dan 1500 verschillende zaden. Deze zaden worden niet verkocht.
Tarte Tatin met heirloom tomaten: Coeur de boeuf Ligure, Dix doigts de Naples en Old Brooks.
TARTE TATIN MET TOMATEN.
Ongeveer een klein kwartiertje werk voor de bereiding.
Bakken: 55 minuten, zeker niet hoger dan 180 °C.
6 tomaten:zeker volgende soorten, die doen het volgens mij zeer goed in dit recept :
Coeur de boeuf, ligure, Old Brooks, Dix doigts de Naples.
3 eetlepels goede kwaliteits olijfolie
2 eetlepels origano
2 eetlepels tijm ( ik neem altijd verse takjes tijm die ik zelf laat drogen)
50 gr boter
12 brick velletjes
200 gr parmesan( aub rasp die zelf , is veel beter dan die pakjes)
1 sjalot
250 gr mozarella
enkele blaadjes roquette ( sla) om te versieren
peper vers gemalen met de molen
fleur de sel ( het beste zeezout)
De tomaten ontvellen en ontzaden en in schijven snijden.
Overgieten met de olijfoliede kruiden erover doen en nu ongeveer 30 min.
In de oven laten in een vuurvaste kom.
Laten afkoelen.
De tomaten bedekken met de mozarella.
Zout en peper overstrooien. De sjalot snipperen en over de kaas strooien.
De brick blaadjes vervormen een aanpassen aan de bakvorm ( bij mij was het een vuurvaste platte ronde schotel.
De brick velletjes bevochtigen met de gesmolten boter. Ik doe dit met een speciaal keukenborsteltje. Daarna alles bestrooien met de gemalen parmesan.
Ik ben madame tomate
Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG?
Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee