Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood bakken.
    Kerstbrood. 1 kg bloem. 1/2 l melk. 20 g zout. 40 g gist. 300 g rozijnen en krenten gemengd. 2 eieren. 100 g gemalen amandelen. 200 g gesnipperde sucade. of gesnipperde schil van een citroen(onbespoten) 2 kl kaneel 100 g suiker gezeefde poedersuiker. Cellofaanpapier. Smal rood lint. Maak van de bloem,de gist,en wat melk een zetsel. (Roer de gebrokkelde gist met wat melk tot een glad mengsel). Maak een kuiltje in de bloem en giet hierin de aangemengde gist. Roer er wat van de bloem door en bedek het met wat bloem. Laat dit zetsel op een lauwwarme plaats een 1/2 uur rijzen. Meng dan het zetsel, het zout en langzamerhand de rest van de melk door de bloem. Kneed het deegflink dooreen tot het van de kom en de vingers loslaat en mooi soepel is. Laat het zeker gedurende 1 uur rijzen. Meng er de suiker, de gedroogde rozijnen, de amandelen, de sucade, citroenschil, de kaneel en de eieren door. Laat het nogmaals een uur rijzen. Leg het op een met bloem bestrooid aanrecht. Rol het uit tot een dikke ovale plak. Vouw het zodanig dat er aan de voorkant een iets hogere kant is. Alvorens het brood in de oven gaat er eigeel met water aangelengd opstrijken. De oven moet op temperatuur zijn . Zeker gedurende 1 uur in een oven van min 220° bakken. Uit de oven halen en laten afkoelen op een rooster. Nu insmeren met gesmolten boter. Onmiddellijk hierna bestrooien met gezeefde poedersuiker. Wanneer het brood volledig afgekoeld is wordt het in een cellofaanpapier ingepakt. Afwerken met een rode strik.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    netpiraat
    blog.seniorennet.be/netpira

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!