Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierenweetjes.
    De informatie komt wel nog uit een huishoudcursus van begin de jaren 50.
    Eieren: Algemeen:
    Bruine eieren zijn zeker niet beter dan witte,ze zien er alleen smakelijker uit.De kleur van het eigeel kan soms wel verschillen maar dit hangt enkel af van het kipperas en van de voeding.
    Versheidstest bij aankoop:
    het ei moet zwaar en vol aanvoelen:men mag bij het schudden geen geluid horen. Versheidstest thuis:
    -giet gezouten water(125 g zout per liter)in een hoge bokaal, roer goed en kontroleer:
    -een ei van 1 dag zinkt onmiddellijk naar de bodem -een ei van 2 dagen zweeft halverwege rechtop -een ei van 4 dagen drijft rechtop aan de oppervlakte. -een te oud ei drijft horizontaal boven(liever niet meer gebruiken).
    Enkele tips:
    Om te vermiijden dat eieren barsten tijdens het koken,kunt u kiezen tussen twee middeltjes:
    -doe bij het kookwater wat zout of azijn(1 el per l water): -doorprik het meest bolle uiteinde met een speld.
    -Een hard gekookt ei zal gemakkelijker pellen als u de schaal een barst geeft en het ei dan onmiddellijk in koud water dompelt.
    -Eiwit stijfslaan zal beter gaan door er een snuifje zout of suiker of enkele druppels citroensap bij te voegen(naargelang de geplande bereiding).
    -Een ei mag nooit ijskoud gebruikt worden: neem het dus 1/2 uurvoor het gebruik uit de koelkast.
    -Wanneer u een eierdooier in soep of saus verwerkt, mag deze niet meer koken om schiften te voorkomen.
    -Een hard gekookt ei is moeilijker verteerbaar dan een zacht of halfhard gekookt ei.
    -Eieren bewaren in de koelkast minstens 3 weken. Als u ze niet in de koelkast bewaart, wikkel ze dan elk in aluminiumfolie,zo blijven ze langer vers. In elk geval moet u de eieren af en toe omdraaien:zo zinkt het eigeel niet naar één kant-Was eieren die enkele dagen moeten bewaard worden nooit, want dan wordt het beschermd laagje dat er op zit beschadigd. de poreusheid vermindert dus.
    -Rangschik eieren met de punt naar beneden op een koele plaats. zo niet komt de lucht uit de luchtkamer naar boven en vermengt zich met het eiwit. Het gevolg is dat de structuur van het eiwit breekt zodat dit laatste ook vlugger verwatert.
    -Een geopend ei kan niet lang bewaard worden, het eiwit hoogstends 24 h,zelfs in de koelkast.
    Als de schaal van een ei beschadigd is, wordt het zo snel mogelijk gebruikt.
    wordt vervolgd


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    knumaa
    blog.seniorennet.be/knumaa

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!