Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    18-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelreceptjes.
    Aardappelrecepten.
    De aardappel kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. Koken,stomen,stoven,purée,kroketten,bakken,fruiten. De aardappel dient ook nog voor het binden van soepen.
    Rode aardappelen:
    wassen, borstelen, spoelen, opzetten met kokend water. Na enkele minuten water afgieten,terug opzetten met kokend water en zout. Als ze gaar zijn afgieten. Voorzichtig in de helft(lengte)doorsnijden en eventueel opdienen me olijfolie en verse tuinkruiden.
    Aardappeltaartjes:
    Purée maken , zonder melk. Hier een vierkant van 5 cm op 5 cm van maken dat 2 cm dik is. Bestrooien met een weinig geraspte beschuit. Een klein vleugje olijfolie overgieten. De taartjes laten bruinen in de voorverwarmde oven. Men kan hier ook gemalen kaas overstrooien.(gratin).
    Aardappelkoek met hesp: 1/2 kg doorgestoken aardappelen 75 g hesp 1 ei 3 el melk een klein beetje vetstof. Aardappelen met de schil koken,pellen,doorsteken. De fijn gehakte hesp en de andere ingredienten ondermengen. Het wit van ei moet er als sneeuw onder gemengd worden). Men kan nu afzonderlijke kommetjes in een au bain marie plaatsen (warm waterbad methode) en zo de aardappelkoek bereiden. Of men kan een vorm met deksel bestrijken met boter, de purée inscheppen en 3/4 uur in het waterbad laten garen.
    Koken in bouillon:
    De aardappelen eerst korte tijd in kokend water doen. Afgieten. Nu ze verder gaar koken in een bouillon. Onder gesloten deksel koken. Opdienen en ze bestrooien met gehakte peterselie.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    theo1931
    blog.seniorennet.be/theo193

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!