Men kan soep geven als een voorgerecht of als een volwaardige maaltijd met brood en kaas. De basis van iedere soep is steeds de bouillon. Die kan getrokken worden vertekkende van soepvlees, maar men kan evengoed een bouillonblokje-,een bouillonpoeder-,een bouillonconcentré gebruiken. Indien men opteert voor een stuk soepvlees heeft men natuurlijk meer tijd nodig Daarfom is het wel aan te raden om een grote soepketel te nemen, het vlees af te koken, alles koud te laten worden en het overtollige vet eerst te verwijderen. dit kan met een lepel, zeef en ook de allerlaatste kleine vetdeeltjes wegnemen met voorzichtig op het vocht bovenaan een keukenpapier te leggen. dit gaat zich vol zuigen en het vet blijft aan het keukenpapier kleven. De gewenste hoeveelheid kan nu met gesneden groenten gekookt worden. De resterende bouillon kan in kleinere porties verdeeld worden en ingevroren worden. Men kan natuurlijk de afgewerkte soep ook invriezen in kleinere porties. Het is zo jammer dat het zelfmaken van soep niet meer toegepast wordt in veel jonge gezinnen. Wat is hier de oorzaak van? -een gebrek aan tijd? soep maken is helemaal niet tijdrovend! -een gebrek aan inspiratie? kom nou: gebonden soepen, consommés, bisques,heldere, minestrone,enz.dit is voor later. Iedere dag een beetje werken aan de blog.
|