Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    22-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provencaalse courgetten

    (Voor de liefhebbers van inmaken. )
    Ajuin
    Tomaten.
    Sjalot.
    Courgetten ( aub. pluk ze vroeg af, anders heb je een veel te dikke huid, en veel te veel zaden en weinig sappig vruchtvlees.) De verhouding is 1 tomaat per 4 courgetten.
    * Look
    * Olijfolie
    * Peper
    * Zout.
    * Tijm.

    De ajuin en de sjalot laten glazig worden in de olijfolie.
    De tomaten ontvellen en ontzaden .
    De courgetten in blokjes snijden.
    Deze bij de gestoofde ajuin en sjalot voegen.
    Opnieuw laten stoven.
    Als laatste de tomaten( ook in blokjes gesneden) en de tijm toevoegen.
    Kruiden met peper en zout.
    Nu de fijn gesnipperde look toevoegen. Eventjes nog laten stoven.
    De massa nu in de bokalen doen. Alles laten afkoelen.
    Het is aangeraden om met een koude massa te werken en met koud water.
    Ik laat het water met de bokalen in de ketel tot 100°C komen.
    Zet een timer op.
    Nu 30 min. op 90 °C laten.
    Zeer voorzichtig de potten uithalen.
    Ik laat ze zeker een nacht staan in een koele kamer alvorens de sluittingen eraf te nemen.
    Goed nazien of de bokalen dicht blijven. Niet vergeten om een datum en een jaartal op de bokalen te kleven.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    10-03-2008
    Kookles
    Bedankt om dit heerlijk recept te plaatsen. deze week probeer ik het zeker uit!

    10-03-2008 om 23:11 geschreven door Stien




    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leopold33
    blog.seniorennet.be/leopold

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!