Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten op zijn Frans.
    Petits pois à la Française.
    400 g gepuelde erwten
    20 g peterselie
    100g mooie; groene kropsla.
    100 g kleine uitjes.
    50 g boter.
    kruiden: zout,peper van de molen,suiker

    de erwten op zijn Engels gaarkoken.
    -een koperen kookpot met gezouten water aan de kook brengen.
    -de erwten wassen en in het kokend water dompelen.
    -gedurende 10 à 15 minuten laten koken.
    -afgieten op een zeef en verfrissen onder stromend koud water.
    -lange tijd laten uitdruipen.

    de kleine uitjes glaceren.
    -de uitjes pellen en wassen.
    -de uitjes "blancheren" en afgieten(1 à 2 min laten koken.)
    -de uitjes in een kleine"sauteuse" doen en gaarkoken met een weinig water, 50 g suiker, 25 g boter, peper van de molen en zout.


    de peterselie hakken.
    -de peterselie wassen in koud water en de stengels aftrekken
    -de blaadjes met een chefmes fijnhakken op een snijplank.
    -de gehaakte peterselie in de hoek van een handdoek leggen, dichtplooien en het sap uitpersen onder stromend koud water.
    -de droge peterselie bewaren in een kommetje.

    de kropsla" ciseleren"
    -de buitenste bladeren aftrekken en de harde kern van de overige bladeren verwijderen.
    -meerdere keren wassen in veel koud water en laten uitdruipen.
    -de blaadjes op elkaar leggen(op een snijplank) en in juliennevorm snijden( dit noemt ciseleren).
    de bereiding beëindigen
    -de geciseleerde sla laten uitzweten.
    -de erwten en de uitjes toevoegen.
    -alles zeer voorzichtig mengen en opwarmen.
    De erwten opdienen in een warme groetekom en bestrooien met gehakte
    peterselie
    .
    (ik kan het niet laten om steeds gestoofde knoflook bij te voegen en een weinig kippenbouillon).(heb dit altijd zo in de Béarn leren klaarmaken.)


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maartenshome
    blog.seniorennet.be/maarten

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!