Ik ben Wiske..Marie-Louise, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Hotlips..Lipske.
Ik ben een vrouw en woon in Barchoem (België) en mijn beroep is housewife..nu gepensioneerd ;-).
Ik ben geboren op 30/05/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: bloggen..muziek..tekenen.
Leven en laten leven is mijn motto!
Wie goed doet ...goed ontmoet!
DROEVE TIJDEN G.ANTHEUNIS (dit vers,gedicht op nieuwjaar 1871,ter gelegenheid dus van den frans-duitsen oorlog, werd opgedragen aan H.Conscience,sinds 4 maanden de schoonvader van den dichter)
Geniet van het leven , je hebt het maar even; Geniet van een vogel die zingt naar de zon, Geniet van een bloem die bloeit op het balkon. Geniet van een warme zonnestraal die schijnt door het raam, Geniet van van een kop koffie die je voor je hebt staan! Geniet van de poezen die spinnend zich wassen, Geniet van de regen,die maakt grote plassen. Geniet van je kinderen,ook al zijn ze zo groot, Geniet van de avondzon aan de hemel zo rood. Geniet van de bloemen die staan in een vaas, Geniet van het eten,van een lekker stuk kaas! Geniet van jezelf, Geniet van alle uren die je zijn gegeven, want dan pas kan je zeggen, wat ik deed was leven!
Ik voel de kracht van de natuur Al heeft er menig uur In mijn hoofd een woeste storm gewoed Ik voel de kracht van de natuur zo goed Ik voel de kracht van het licht Al verbrandde het mijn "aangezicht" En hunkerde ik naar verkoeling Ik voelde diep van binnen een bedoeling Ik voel de goedheid in een mens Al lijdt deze nog zo intens Aan allerlei vormen van levenspijn Ik voel dat er andere Wetten zijn Ik voel de goedheid in mezelf Lang niet altijd, maar als dan vanzelf Het zonlicht mijn wolkendek vervangt Dan voel ik waar mijn hart naar verlangt En als ik soms even mijn evenwicht niet meer vind Dan voel ik een hand, strelend als de wind En soms in een menselijk gezicht De weerspiegeling van een lieflijk Licht Dan voel ik dat in alles wat er is Er niets teveel of te weinig is En wat de toekomst me ook brengen zal Ik voel, ik weet me, in harmonie met het Al.. onbekend
MySpace Comments - MySpace Layouts - Photobucket Goede morgen lieve mensen,welkom bij Lipske! Vandaag nog maar eens een echte zomerse dag, het kan niet meer op! Heb gisteren weer een onvergetelijke dag gehad... zit ik na de middag op het terras met MUSJE, zet zich een symphatiek uitziende mevrouw zich naast mij...hé...ken je me niet? Bleek het toch wel een bloggenoot te zijn van het eerste uur,met name BOKE! Wat resulteerde in een heel gezellige namiddag, die we hopelijk nog gaan overdoen. Boke ontpopte zich als een heel warm,aangenaam persoon(zoals ik me haar al had voorgesteld) ook haar man is heel symphatiek,(al zei hij niet veel) maar wij daarentegen eens te meer(misschien heeft de mens gewoon geen kans gekregen om iets te zeggen,haha ) Enfin...ik denk dat ik er weeral een vriendin voor het leven heb bijgekregen...lucky me Maar...vandaag ga ik het toch maar lekker rustig houden..zal nodig zijn Ik wens iedereen een fijn begin van de week toe, en niet vergeten: GENIET VAN HET LEVEN, JE HEBT HET MAAR EVEN!
ANTWOORD OP DE VRAAG VAN DE DAG: Is OSSOBUCCO in Italië een voorgerecht, een hoofdgerecht of een dessert? En natuurlijk is dat een HOOFDGERECHT, al heb ik het nog nooit gegeten. KUS VAN DE JUF VOOR: PIETJE-BOB--RIA--JESKE-- AMOR-FATI en CORRY!
Osso buco is een bekend Italiaans vleesgerecht. Osso Buco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van Osso buco zijn kalfsschenkels. De schenkels worden met onder meer uien, wortel en bleekselderij gestoofd in een tomatensaus.
Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata, een evenredig mengsel van peterselie, geperste knoflook en citroenrasp. Doorgaans wordt Osso buco met risotto geserveerd.
Op dit gerecht hebben de Milanezen toch echt wel een patent. Nergens vind je hem beter. Vergeet bij het bereiden vooral de gremolata niet. Ingrediënten (voor 4 personen) : 4 schijven kalfsschenkel van 8 cm of 8 schijven van 4 of 6 cm hoog 3 eetlepels bloem 30 gr boter olijfolie zout peper 2,5 dl droge witte wijn 2,5 dl kalfsbouillon 2-3 grote vleestomaten (of 1 blik gepelde tomaten van 450 gr) 1 stengel bleekselder (met blad, fijngehakt) 1 geraspte wortel 1 teentje knoflook - laurierblad - tijm Voor de gremolata : peterselie knoflook en geraspte citroenschil
Het lekkerst is de osso buco als hij de tijd krijgt om af te koelen. Warm hem de volgende dag op, proef of alles goed gekruid is en gooi er een klein handvol blaadjes verse basilicum bij.
Wijntip: de Chianti Castello di Monastero Lionello Marchesi van Vini Selezioni Italiani smaakt er goed bij af.
Bedankt Amorreken! VOLGENDE VRAAG VAN DE DAG: Wie is de zanger,leider en gitarist van de popgroep "DIRE STRAITS"?