Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar dat hij er is, weet ik zeker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl het koud was en het soms regende, waren gisteren de strandexploitanten met hun hulptroepen ijverig bezig hun strandpaviljoens op te bouwen. Nu schijnt de zon en beginnen sommigen al aan de afbouw, om morgen als eerste de ‘tent’ te openen en gasten te ontvangen. Zoals het er gisteren naar uitzag zal dat wel ‘Bora-Bora’ zijn. Zaterdag zal Blue Lagoon volgen; maar of hij de tweede is val nog te bezien. Als de zon blijft, zal zondag een feestelijke dag op de boulevard zijn. Zaterdag is er de traditionele en internationale City-Pier-City(CPC)-loop zijn. Voor hoe lang vandaag de zon schijnt weet ik niet, maar dat hij er nu is, weet ik zeker. Voor iedereen een fijne dag. Foto: werkzaamheden op het strand.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.badderende duiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nee, we beginnen vandaag niet te klagen over onze onbetrouwbare weerpartner. Misschien komt die later op de dag, of morgen , of overmorgen of… De duiven op het plein hebben al de lente in hun kopjes. Ze badderen in de regenplassen, maken plezier en laten zich verleiden door hun grotere broers. De krokussen vertellen van het nieuwe voor jaar. De opbouw van de strandpaviljoens begint vandaag en aan een nieuwe entree van de Palacepromenade wordt hard gewerkt. Alles duidt er op dat er verandering in de lucht hangt. De overheid gaat in conclaaf om te kijken hoe ze met pappen en nat houden het begrotingstekort het hoofd kunnen keren. Foto: Wij houden het vandaag bij de badderende duiven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.erg vrolijk kijkt hij nog niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon doet pogingen om door te komen. Maar erg vrolijk hij kijkt nog niet. Beter iets dan niets. Misschien gaat het straks wat beter en komt het lentezonnetje alsnog. Wij willen haast maken met de lente, maar moeten voor het echte begin toch nog wachten tot 20 maart. Ondertussen komt de echte vakantie steeds dichterbij. Dan zoeken we de zuidelijke bijna zomerzon weer op. Nu zijn we nog wat aan het rommelen in huis. Tafels verzetten, kastjes verplaatsen en oude rommel naar het depot. Zo komt er weer wat ruimte in het huis en is er wat meer plaats voor de zon. Komende week achtergevel reinigen, bloembakken in orde maken, promoten van de website bij de diverse ambassades. Er is weer genoeg te doen. Stilzitten is er nog niet bij. Morgen beginnen de strandexploitanten met de opbouw van de strandpaviljoens; dat geeft extra drukte bij ons op het plein.
    Heeft u dat ook: je laat de spellingscontrole zijn doen en achteraf blijken er soms toch nog typefoutjes in te zitten. Zitten laten, denk ik dan maar. Ik wens iedereen een prettige zondag. Foto: we zullen maar eens bij schenken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop doet leven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat is nu het verrassende op Scheveningen. Maar dan? Voor de mensen met een handicap: rolstoelgebruikers, scootmobielen, rollators of gewoon slecht ter been. Na tweehonderdvijftig meter…wat dan. Toch maar even gaan kijken: daar zal wel aangegeven worden, hoe dan de weg vervolgd kan worden. Weer een bord linksaf een steile trap naar boven. Toch maar even proberen met de rollator. Dat gaat dus niet. Terug naar af. Maar dan wacht er een te steile helling naar de boulevard. Kan iemand mij helpen om boven te komen? Sommige sterke mensen zullen wel bereidwillig zijn. Maar als die er niet zijn? Wat dan? Terug naar af. Verkeersborden… er zal wel een uitleg voor zijn, die niet altijd duidelijke is. Een prettige dag, maar voorlopig niet met een rollator, scootmobiel of iets dergelijks naar de boulevard van Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelf het zonnetje in huis...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lucht is…ik weet het niet: we zitten weer in een dichte mist. Misschien twee honderd meter zicht en dan een grijze muur. Iedere dacht op nieuw – de laatste tien dagen – denk ik hij trekt wel “op tie mist”, maar mooi niet.  Maar onzichtbaar is toch de lentemaand binnengeslopen. Misschien vandaag de laatste dag mist?? Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Vanmorgen heb ik een afspraak om negen uur vanwege subsidie voor de website en daar na moet ik de vlaggen van de feestelijke opening nog terugbrengen bij Muzee Scheveningen. Daarna boodschappen – als de mist ten minste wat minder geworden is. En daar na weer tijd voor het blog. Ik wens iedereen een heel fijne dag… en als het zonnetje niet schijnt…dan moeten we zelf maar het zonnetje in huis proberen te zijn. Foto"wat dacht u van iets mistigs?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (2)
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn weer terug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    <p>Op de eerste plaats om iedereen te bedanken voor de goede wensen bij gelegenheid van onze 50-jarige bruiloft. Na een paar dagen samenzijn in familieverband en genietend van de mooie omgeving zijn we weer terug. Ondanks het mistige weer van de laatste dagen hebben we toch genoten van de mooie natuur, van de bezoeken in de omgeving en van elkaar.</p>


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maand is bijna om.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De maand is bijna om. Donderdag begint de lentemaand. De krokussen staan in bloei. Je hoort buiten al weer vogels zingen. Een stuk nieuwe boulevard was gisteren opengesteld voor bezoekers. Maar nog geen flaneergebied. Zand van de laatste storm was nog niet verwijderd van het werkterrein. Maar daar zal binnenkort een einde aan zijn, zodra de standtenten weer staan opgesteld. Volgende week maandag wordt begonnen met de opbouw van de tenten. Dan staan er veel kranen om de tenten te plaatsen en lopende de strandexploitanten nerveus rond om er op toe te zien dat alles gaat zoals zij dat wensen. En wij, wij vieren elders een feestje. Ik wens iedereen een fijne en hopelijk zonnige week… dan hebben wij dat ook. Foto: Even een kijkje nemen in Katwijk a/d Rijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zat zojuist even te kijken naar oude foto’s. Eigenlijk niet zo oud, maar oud gezien de fotografische ontwikkeling van de laatste tien jaar. De digitale fotografie stond nog in haar kinderschoenen. Het was het jaar 2002. Een familiefoto, gemaakt met de Mavica. Mijn eerste digitale camera. In die tijd was de kwaliteit, gemaakt met een analoge fotocamera, nog stukken beter. Nu is dat andersom. Het oude filmpje is verdwenen, We werken niet meer met negatieven, maar pats…boem…, direct het goede beeld. Niet dagen wachten op een fotoafdruk. Eerst moest hel filmrolletje vol zijn, daarna na de fotograaf, die het ontwikkelde en uit eindelijk het positieve beeld. Ja, die tijd is verleden tijd. Maar toch plaats ik vandaag een foto uit die tijd, gemaakt met de Mavica.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste weekend februari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat wolken in het oosten. Maar verder een heldere hemel. Voor wie vandaag richting Scheveningen komt: mooi weer en een zwakke wind. Mooi wandelweer langs strand en door de duinen. We gaan ons nu weer op andere dingen richten dan websites. Folders verspreiden bij hotels en winkels. Folders over de website. En op de volgende week, waarin de lentemaand begint. Toen we trouwden was dat de eerste dag na ons trouwen, nu is het een dag extra: schrikkeljaar. Een extra dag, waarop wel gewerkt moet worden, maar niet betaald. Het jaarloon in Nederland is gebaseerd op365 dagen en een schrikkeljaar duurt een dag langer. Maar dat is al eeuwen zo. Waarom zouden we dat dan veranderen. Als de schrikkeldag op zondag valt, dan merkt niemand er wat van. Voor de koffie is het nog te vroeg en de zaterdagkrant komt wat later. Foto: er wordt hard gewerkt op het strand..


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag is het dan zo ver
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het dan zo ver. De pers is geïnformeerd. De folder ligt klaar. En om 16.00 uur zal de website www.scheveningen-haringroute.nl   officieel worden gepresenteerd. Deze website bevat elf wandelingen door elf onderscheiden gebieden van Scheveningen. Het doel: de bewoners op de eerste plaats beter bekend te maken met hun eigen woonomgeving. Scheveningen is meer en biedt meer dan alleen strand, boulevard en duinen. En… deze website is in vier talen; buiten het Nederlands in het Frans, het Engels en het Duits. En een Spaanse bewerking is in voorbereiding. Dus ook op de expats en de buitenlandse bewoners en bezoekers gericht.
    De zon verschuilt zich af en toe achter mistsluiers, maar ik hoop dat de website een zonnige toekomst tegemoet gaat.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een ander gezicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat voor weer zal het worden vandaag,
    zal het regen of zonneschijn zijn
    of zullen de wolken traag
    en mistig over de horizont verdwijnen.

    Het is donderdag 23 januari en over één week begint de lentemaand. Gisteren was ik even op de boulevard: koud en winderig. Wat heet winderig: heel veel wind uit het zuidwesten en een zandstorm over het strand. Er wordt hard gewerkt om de boulevard en het stand klaar te hebben als op 5 maart de strandexploitanten beginnen met het opbouwen van de paviljoens. En als die er eenmaal staan, dan begint Scheveningen een ander gezicht te krijgen, dan wordt er op de zondagen weer geflaneerd. Dan komt er na een korte rustperiode weer leven in de brouwerij. Foto: zandstorm op 22 februari.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.behangen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al weer bijna tijd voor de koffie. Door allerlei omstandigheden, die ik niet voorzien had, zit ik wat later achter mijn computer. Gisteren ben ik aan het behangen geweest. Stotend behangen met vinylbehang. In mijn eigen kamertje ging dat prima. Maar in de slaapkamer leek het goed te gaan en na drie banen zat het er netjes tegen aan. Maar toen begon het te drogen en ontstonden er kieren tussen de banen. Hoe dat kan begrijpen Annemiek en ik niet. Misschien te snel droog? Misschien te warm in huis? Dat muurtje toch maar afgemaakt en wachten tot vanmorgen. Maar het ziet er niet fraai uit. Ik wil het er het liefst weer direct verwijderen…maar wat dan? Misschien is de ondergrond in de slaapkamer niet goed voor vinylbehang en moet ik de muur eerst kaal maken. We hangen er voorlopig maar wat schilderijen op en zien later wel weer. Foto: nee niet van het behang in de slaapkamer, maar een natuurlijk behang in de vrije natuur. Rechts onder de grote zilverreiger.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woei ik bijna uit mijn jas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren zijn we even in Hoek van Holland gaan kijken. Wat was het daar koud!! Even de auto uit om wat frisse lucht te happen, maar ik kreeg pijn in mijn ogen, kriebels in mijn keel en door de straffe zuidwestenwind woei ik bijna uit mijn jas. Die pijn in mijn ogen en kriebels in mijn keel had ik te danken aan de lucht die vanaf de overzijde naar mij toe werd geblazen: stinklucht als gevolg van de industriële activiteiten aan de overzijde van de Nieuwe Waterweg. En stil dat het er was! Bijna geen scheepsverkeer. Één schip voer richting Rotterdam en met het zonlicht gereflecteerd door het water maakte ik bijgevoegde foto. Een mooi sfeerplaatje een trage economie.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een meevallertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt; dat is een meevallertje. Mijn ink cartidge zwart is leeg; moet nu eerst een nieuwe kopen. Op een uitnodiging ben ik het tijdstip van de start vergeten; heb nu alle instanties een nieuwe uitnodiging gezonden. En dat waren de tegenvallers van de dag. En voor de rest van de dag ziet het er goed uit.
    Gisteren was het een koude dag. Veel buiten ben ik niet geweest. Ik zat voor de buis en keek naar het schaatsen. Dat vind ik altijd interessant. De Nederlands(t)er(s) behaalden vier medailles: twee goud en zilver en brons. Van de huldiging op tv maakte ik bijgevoegde foto. Voor iedereen een zonnige carnavalsdag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wegwerkers op het strand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerst even rondgesnuffeld op het internet. Het is nog vroeg, nog te vroeg om aan carnaval te denken. Gisteren even over de boulevard gewandeld en gezien dat de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen begonnen zijn. Ik kreeg een berichtje, dat maandag 5 maart begonnen wordt met de opbouw van de strandpaviljoens. Het seizoengevoel komt al weer boven. Levendigheid en gezelligheid op boulevard en omgeving. En zodra de paviljoens er staan, liggen ook de vroegzonners achter het glas te bruinen. Het lentegevoel begint nu echt. Voor iedereen een prettige dag met hopelijk ook een beetje zon en voor de carnavalsvierders veel leut. Foto: wegwerkers op het strand.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grijs was het ijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag. De week zit er weer bijna op; tenminste volgens veel kalenders. Maar op mijn kalender eindigt week 7 op zondag. De werkweek zit er op. Maandag begint de nieuwe week en tevens de laatste volle week van februari. En volgende week donderdag begint de lentemaand. De lucht is nog grijs en zo zal het wel blijven vandaag. Maar ik heb genoeg in huis te doen. Maar straks ga ik toch wel even een ochtendwandeling. Maar eerst koffie: daar ben ik nu echt aan toe en daarna verder met het blog. Ik wens iedereen een fijn en gezellig weekend toe. Met de foto van gisteren nam ik afscheid van de winter; grijs was het ijs door het grijs in de luchten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van het leven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Midden en Zuid Nederland gaan vandaag op vakantie. De meeste mensen blijven thuis, maar een aantal gaat wintersporten of heeft een vakantiebungalow gehuurd. Als het mooi weer wordt, wordt het iets drukker op Scheveningen; dan gaan de mensen een strandwandeling maken of een attractie bezoeken. Maar op Scheveningen is nu nog niet veel te beleven. Er wordt hard gewerkt aan de boulevard en het strand. Binnenkort gaan de strandexploitanten hun strandtenten weer opbouwen. Het is best wel interessant om te kijken naar die bouwwerkzaamheden en een praatje te maken met de exploitanten. Maar voor buitenstaanders is dat niet zo aantrekkelijk. Nog een paar weekjes wachten en dan is de boulevard en het strand weer klaar om u te ontvangen. Geniet nu thuis maar van de krokussen en het carnaval en het vooruitzicht naar de lentemaand. Geniet van het leven. Foto: een aalscholver zit aan de rand van een plas zijn veren te drogen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk is het zo ver...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk is het zover gekomen. Vorige week heb ik twee rollen vinyl behang gekocht om te zijner tijd mijn kamertje een fris uitzicht te geven. Annemiek dacht, dat komt wel na het feest of na de vakantie. Gisteren was het feest want ik heb in mijn eentje mijn kamertje behangen. Niet het hele kamertje, want één want is een kastenwand, een ander kant de raamkant – helemaal glas – en de deurkant telt niet mee. Maar toch…Het ziet er mooi glad en strak uit. Nu nog de versiering: een oude klok aan de wand en daar omheen schilderijen. Maar die moet ik nog ophangen… vandaag of morgen. Ik wens iedereen een prettige voortzetting van de week. Foto: hopelijk het laatste sneeuwbuitje van deze winter. Uitzicht vanaf ons balkon.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In ieder geval... een prettig carnaval.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Valentijn is voorbij gegaan
    Nu komt het carnaval er aan.
    Sa meiskes zet de pan te vier
    slaat eieren in het meel
    en haalt een kruikje smokkelbier
    zo smeren wij de keel.
    En nu het bijna carnaval is
    nu zijn er alles keeltjes fris.
    Diri don, diri don
    diri don don don don deine.

    Carnaval wordt niet alleen in het zuiden, maar ook op een groot aantal plaatsen in het noorden. Alleen wij merken er niet zo veel van.
    In ieder geval…
    een prettig carnaval. Foto: in ieder geval kunnen vandaag de eendjes weer zwemmen in het water.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-02-2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag 14 februari 2012. Nog veertien dagen. Maar vandaag begin ik de dag met u allen een “Happy Valentine’ te wensen. De zon schijnt en het lijkt een mooie dag te worden. Vandaag komt de firma, die onze keuken geleverd heeft. Dat is al weer acht maanden na levering, maar toch is er één probleempje, dat nog steeds niet opgelost is. Twee kastjes blokkeren elkaar bij het openen… met tot gevolg, dat je ze geen van twee goed kunt gebruiken; een systeemfout, die wel opgelost moet worden. Hebben ze vandaag de oplossing bij zich? Hopelijk wel. De foto… wat kan het anders zijn dan een bloem, die ik jullie allemaal van harte aanbied: HAPPY VALENTINE.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!