Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De thermometer wijst -4,1 graden aan. Er hangt een stevige mist. Er is weinig wind. De zon zal wel op tijd opkomen, maar of we hem vanmorgen nog zullen zien is een groot vraagteken.

    Vanavond zal als vanouds weer uitbundig feest gevierd worden. Twee grote brandstapels op het strand en de hemel verlicht door duizenden vuurpijlen. En morgenochtend vroeg is de reinigingsdienst weer aan het werk om het vuurwerkafval op te ruimen. Petje af voor die mensen. Om 12.00 uur de gebruikelijke nieuwjaarsduik in zee. Met deze kou ( - 4 graden) en het koude Noordzeewater (+ 4 graden) zeker geen pretje. Ik waag me er niet aan. Ik wens iedereen een mooie jaarwisseling en een heel gezond en gelukkig nieuw jaar toe. Foto: de Scheveningse wens op een oer-Hollands plaatje.


    >> Reageer (2)
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toekomst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niemand kan ons vertellen wat de toekomst gaat brengen. Wij wensen u gezondheid, levenslust, ambitie, en saamhorigheid toe. Foto: vandaag gemaakt in de Scheveningse duinen. In deze stilte groeit het verlangen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een gouden bol
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon staat al weer als een gouden bol boven de evenaar. De buitentemperatuur, die mijn thermometer aanwijst, is -2,2 en de oostelijke wind is zwak. Dat belooft dus best een aardige dag te worden. Nog frisjes in de ochtend, maar aangenaam in de loop van de dag. Ik denk dat ik toch maar even op de fiets stap om een tochtje door de duinen te maken. Foto: wat anders dan een winterfoto? Schaatsen is: vallen en weer opstaan.


    >> Reageer (0)
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er wordt weer een stralende zonnedag verwacht. Om ongeveer 08.50 uur komt vandaag de zon in Scheveningen op en gaar dan om omstreeks 16.35 uur weer onder Dat betekent toch maar dat we kunnen genieten van 7 ¾ uur zon. Wel uitkijken in het verkeer, want die laagstaande zon kan erg lastig zijn. De temperatuur op dit ogenblik buiten is min 1,7 graad. Dat valt wel mee. In het binnenland zal het een stuk kouder zijn. Straks zal de temperatuur hier aan de kust nog wel boven het vriespunt komen. Uit de wind is het dan heerlijk toeven buiten. De zon schijnt en dat maakt de mens altijd weer wat opgewekter. Foto: reflectie in water en ijs. Foto gemaakt op 27 december in het Hollandse plaatsje Zoeterwoude.


    >> Reageer (1)
    28-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opruimen en defragmenteren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het werd tijd dat ik mijn computer eens op orde bracht. Eerst opruimen en daarna defragmenteren. Dat kost wel even wat tijd. Maar het is nu gebeurt en alles zal voorlopig weer soepeler lopen. Die gaat voorlopig als eerste opgeruimd het nieuwe jaar in. Foto: Zoeterwoude: reflectie in water en ijs. Gemaakt: 27-12-2009.


    >> Reageer (2)
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kouwe klauwe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is prachtig weer; een stralende zon, die schijnt te roepen “jongens, komt naar buiten, het is prachtig weer”, maar ik weet beter: ik ben buiten geweest. Uit de wind en in het zonnetje is het best uit te houden. Maar zodra je de hoek om gaat, snijdt een koude wind je tegemoet. Nee hoor, dan maar thuis achter het raam, maar in de zon genieten. Als de wind gaat liggen, dan mag het van mij nog best een paar dagen vriezen. Deze middag zijn we er toch maar even uit gegaan. Lekker de polder in. In de auto was het best goed vertoeven, zelfs met het raampje open.


    >> Reageer (1)
    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis begint pas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kerstmis voorbij? Nee: kerstmis begint pas. Kerstmis is de eerste stap naar een nieuwe wereld. Ieder jaar opnieuw. Laten we er samen aan meewerken, dat de wereld werkelijk een stap vooruit gaat. Vandaag begon de zon goed. Annemiek voelt zich goed. En de zon kwam 0m 08.59 uur boven de horizon. Gelijk zo op mijn foto. Het lijkt alsof de zon achter een bos opkomt, toch zijn de ‘bomen’de plooien van de vitrage in mijn werkkamer. Het beleeft een stralende dag te worden. En als de wind niet te veel aantrekt zal het ook buiten aangenaam zijn.


    >> Reageer (2)
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstfeest 1944
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24 december 1944. Het is oorlog. We hebben nog te eten. Af en toe is er geen drinkwater. Af en toe is er gas. Gelukkig hebben mijn ouders op tijd kolen ingeslagen. Ik weet niet meer of mijn jongste zusje nog thuis is of dat ze al bij pleegouders goed verzorgd wordt. Voor haar was geen voldoende eten meer. Lieve tuinders hebben zich over haar ontfermd. Vannacht gaan we naar de nachtmis. Die is om 07.00 uur in de ochtend. De mannen gaan naar de eerste nachtmis: mijn vader, mijn oudere broer en ik. Mijn moeder en de overige kinderen gaan naar de tweede nachtmis. Het is stampvol in de kerk: in nood leert men bidden. Na de kerk wensen we elkaar Zalig Kerstfeest en daarna kerstontbijt met zijn allen. Daarna koffie met een stukje kerstkrans uit het pakket, dat wij van de parochie hebben ontvangen. Om 17.00 uur kerstdiner: soep, konijnenboutje, rodekool en spruiten en daarna pudding. En na het eten: kinderbedtijd. Mijn vader zingt zijn en nog steeds ook mijn lievelingslied: Minuit chrétien. De oorlog bracht even vrede. Straks gaan de V2’s weer over voor hun vernietigende werk. Kerstmis 1944.

    ZALIG KERSTFEEST


    >> Reageer (2)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En als de winter zich een beetje koest houdt...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De langste nacht hebben we al weer achter de rug. Morgen gaat de zon al weer één minuut later onder. In de ochtend merken we er nog niet veel van. Maar het vreemde is, dat de zon tot ongeveer 5 januari 2009 nog niet eerder opkomt. De dagwinst maken we door de latere zonsondergang. Na 5 januari 2009 gaan we het pas echt merken. Dan komt de zon eerder op. In ieder geval worden in ons gevoel de dagen al weer langer. En als de winter zich een beetje koest houdt, zullen we al weer snel merken dat het voorjaar dichterbij komt. Foto: deze kerstmeisjes wensen jullie al vast een vrolijk kerstfeest.


    >> Reageer (0)
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag om 13.04 uur begint de winter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In deze tijd van het jaar lijken de winkeliers wel een wedstrijd te zijn aangegaan in het versieren van hun etalages. Een heel fraaie versiering zag ik gisteren in een kapperszaak in de Prins Willemstad op Scheveningen. Gisteren en vandaag komt de kerstman gezeten op zijn arrenslee Scheveningen aandoen en in de Palacepromenade treedt een Charles Dickenskoor op.Als het weer nu maar een beetje meewerkt, zal er vanavond ook weer een wintervuurwerk zijn. Vandaag om 13.04 uur M.E.T. begint de winter.


    >> Reageer (0)
    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkere wolken boven België.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weer voor België en Scheveningen ziet er volgens de buienradar voor vandaag aangenaam uit. Het laatste buitje hangt nu net boven ons en over een kwartier zal de lucht geklaard zijn. In ieder geval wat de regen betreft. Misschien aanvankelijk nog grijs, maar de zon zal zeker komen met een aangename temperatuur. Trouwens de buitentemperatuur is hier nu al ruim 9 graden. Boven de zee klaart het al op. De wolken breken. Maar in het oosten is de lucht nog grijs en van zonsopkomst is nog niets te zien. Voor België, en dan bedoel ik politiek België, hangen er donkere wolken in het verschiet. Maar dat sombere beeld verflauwt een beetje in het stralende licht van de kerstversieringen alom. Laten de hoge heren eerst maar even tot bezinning komen. Misschien stemt het kerstfeest hen wat eensgezinder. Foto: zo zagen de Scheveningse duinen er uit op 20 december 2007.


    >> Reageer (2)
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag vroeg aan de bak.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De goede trouw van Yves Leterme staat niet ter discussie, maar hij zit wel met de gebakken peren. Van je medewerkers moet je het maar hebben: zij fout, jij fout. En in Holland zit Wouter Bos met een kat in de zak: Fortis was toch niet zo’n koopje. Liggen er nog meer lijken in de kast? Foto: de laatste dagen voor kerstmis: de goede wensen stromen binnen.


    >> Reageer (2)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de wandelgangen. een ervaring rijker.

    In de wandelgangen, waar dat ook moge zijn, wordt vaak vrij snel contact gemaakt. Zo kwam ik onlangs iemand tegen, die opmerkingen maakte over zijn woonomgeving. Hij had op iedereen kritiek en als het aan hem lag zou hij alles wel eens even goed op poten zetten. Het dode paard – zo noemde hij de voorzitter van zijn vereniging - , dat in de wei lag, moest eerst maar even geruimd worden en al die boerenkinkels( hij zei eigenlijk boerenlullen) die daar maar stonden toe te kijken en toch niet wisten hoe zo iets opgelost moest worden, zou hij wel even een lesje leren. Hij stapte naar het dode paard toe en begon te brullen, maar het paard bewoog niet. Het bleef liggen. De boerenkinkels bleven staan toekijken: zij wisten wat ze moesten doen: zij zetten de brulaap opzij en gezamenlijk legden zij het paard op de gereedstaande wagen. Zij keken de brulaap meelijwekkende aan en zeiden: ‘samen gaat het beter’. De brulaap keek meewarig rond en vroeg zich af, wat dat woordje ‘samen’ betekende. Hij keerde zich om, blij omdat hij een nieuw woord geleerd had, waarvan hij echter de betekenis niet bevatte. Terwijl hij zich naar huis spoedde, riep hij tegen iedereen, die hij ontmoette “samen gaat het beter”. Toen ik hem onlangs weer eens tegen kwam, vroeg hij mij: wat betekent dat woordje “samen” eigenlijk. Ik keek hem even aan en zei: “samen komen we er wel uit”. Niet begrijpend keek hij mij aan en vervolgde zijn weg.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hij 45 kilometer op de rijksweg

    Gelukkig is gisteren de mist, in ieder geval in Scheveningen, verdwenen en hebben we nu vrij uitzicht naar alle kanten. Gistermiddag scheen hier de zon en was de temperatuur tot iets boven de 8 graden gestegen. We zijn er lekker even uit geweest en hebben maar vast voor het komende jaar onze vakanties vast laten leggen. Daar kunnen we in ieder geval al naar uitkijken. Omstreeks 15.30 uur reden we weer richting Scheveningen en kwamen terecht in de avondspits. Om een afstand van ongeveer 2 kilometer te overbruggen hebben we meer dan 30 minuten gedaan. En eindelijk bevrijd van de file, kwamen we weer terecht in een nieuwe file. Een 45 kilometerautootje reed op de rijksweg, waar te plekke 70 km/uur gereden mag worden, en hield het hele verkeer tegen. Uiteindelijk zijn we om 16.45 uur toch thuis gekomen.


    >> Reageer (1)
    17-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kerstgroepje

    Het kerstgroepje, dat ik gisteren op mijn blog plaatste bevatte een foutieve beoordeling. Ik heb dit bericht inmiddels gecorrigeerd. Achter op het beeldje staan op de Maria- en Jozeffiguur drie letters LDV. Dit zette mij op een verkeerd spoor, daar ik vermoedde, dat dit een modelaanduiding was. De letters betekenen niet Leonardo da Vinci. De voorstelling  weerspiegelt wel de renaissance. De letters LDV verwijzen naar de fabrikant: Linssen en Derkx Venlo, die bestond van 1919 tot 1962. Het is een gipsbeeldje. 

    Ik ben de oudste in de familie, die zich dit beeldje kan herinneren en mijn herinnering gaat terug naar ongeveer 1940. De tijd heeft zijn sporen nagelaten in de vorm van heel kleine verfbeschadigingen. Het beeldje wordt na de kerst niet opgeborgen, maar heeft zijn plaatsje gevonden bij ons in de slaapkamer. Daarom is er altijd een beetje kerst bij ons in huis.

     


    >> Reageer (1)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstgroepje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er hangt een zware mist vandaag. Aan de voor- en achterkant van onze woning hangt een grijs gordijn, dat je niet open kunt schuiven. Toch moeten we er even uit. Niet met de auto, maar te voet. Even naar de trombosedienst, maar dat is slechts ongeveer tweehonderd meter lopen. We zullen in ieder geval geen last van tegenlicht hebben. Daarna even een boodschap doen bij de grootgrutter, dat ligt toch op de route en daarna thuis aan de koffie en het werk.

    Foto: een kerstgroepje - nog van mijn oma.


    >> Reageer (2)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn kerststal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naar aanleiding van de foto van de kerststal, die ik gisteren plaatste, een paar verduidelijkingen. Op de eerste plaats de ezel(ik houd me schuil achter St. Jozef}.

    De beeldjes zelf, met uitzondering van de engel(dit is een Lladro-figuur), zijn gemaakt in de inmiddels opgeheven fabriek Goebel naar ontwerp van Hümmel en Rob. Van Rob ontwierp in 1961 Maria, Jozef, herder, drie koningen, Kerstkindje, schaapje en de zich verstoppende ezel. De twee gevleugelde engeltjes op de voorgrond zijn van een mij niet bekende ontwerper. Op de foto zijn o.a. de Hümmeltjes te zien.


    >> Reageer (1)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen kerstfeest zonder stalletje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kerstfeest is geen kerstfeest zonder stalletje. Dit is ons stalletje dat dit jaar op de schoorsteen staat. Sommige jaren omringd door allerlei huisjes, boompjes, draaidoosjes, zelfs een schoorsteenveger. Dit jaar wat rustiger. Daar staat nog wel ergens een kerstman in huis en in de slaapkamer een kerstgroep, dat nog van mijn oma afkomstig is.


    >> Reageer (2)
    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij staat nog tussen de rommel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij staat nog tussen de rommel te wachten op een plaatsje: mijn zingende kerstman. De carousel(zo staat het op de doos, maar in het Nederlands moet het carrousel zijn) staat al opgesteld en de kerstklokjes hebben al geklingeld. De kerststal gaan we vandaag opstellen. Dit jaar geen kerstboom; dat geeft zoveel rommel en een namaakboom vinden we niet zo gezellig. We hebben er al een paar keer een gekocht, maar iedere keer toch weer met de vuilnisman meegegeven. Foto: mijn kerstman.


    >> Reageer (2)
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag is vandaag en morgen is een cadeautje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik zo de buienradar bekijk, dan lijkt het er op dat het vandaag een redelijke dag kan worden. Maar het oude gezegde “prijs de dag nooit vóór het avond is” blijft toch in mijn achterhoofd hangen. Er zijn drie belangrijke levensinstellingen: pessimist, optimist en realist. Ik ben een optimistische realist. Ik bekijk het leven niet zo somber. Vandaag heb je, morgen kan je krijgen: geniet van de tijd die je gegeven is. Vandaag is vandaag en morgen is een cadeautje. Foto: na regen ziet de wereld er heel anders uit.


    >> Reageer (0)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten is dwang. En daar houd ik niet van.

    “Is het dan echt zo erg om ons logo op je blog te plaatsen. Het is het enige wat wij vragen om leden en niet-leden uit elkaar te houden. Je kunt nog altijd het logo of de code aan ons vragen. Wij wachten nog even af. Reageer je niet, dan wordt je blog verwijderd van onze site. Sorry daarvoor, maar dat staat degelijk in onze huisregeltjes die je vooraf had kunnen lezen. Even goed vrienden en nog een fijne dag verder.”

     

    Krijgt u ook van dit soort dreigementen. Je bent lid of je bent niet-lid. Ik vraag me af waarvan. Lid van Julien,Jose en Boomer? Ik ken die mensen niet eens.  Als ik hun blog bekijk is het een mix van Holland en België. Maar waarom moet ik hun logo op mijn blog zetten? Om meer bezoekers te krijgen? De mensen, die mijn blog willen bezoeken, komen toch wel. Moeten is dwang.  Ik denk maar zo: vrijheid, blijheid.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ho maar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Donderdag: marktdag. Na een korte opklaring regent het weer. Vlak voor de kust van Scheveningen draait een buiengebied zijn rondjes. En af en toe denk je: hé, een opklaring, snel een jas aan en lekker van buiten genieten. Maar, ho maar, zodra je de deur opent is het opklarinkje weer veranderd in een bui. Binnenblijven dus. Misschien klaart het na het middaguur wel weer op. Foto: aan de plas kunt u zien dat het een opklaring is.


    >> Reageer (0)
    10-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sorry voor de typefout

    In mijn tekst van hedenmorgen  staat wordt(met dt), dit moet natuurlijk word ik zonder t zijn.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan verkeren. Een lang verhaal met goede afloop.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ene dag is de andere niet. Vandaag schijnt de zon weer in mijn kamertje en verwarmt die ruimte. Gelukkig zit er weer achter mijn computer. Het had ook anders kunnen aflopen: deze morgen moest ik even voor een boodschap weg. Ik denk: ik pak de fiets maar. Al fietsend op een voorrangsweg(natuurlijk op het fietspad) word ik ineens gesneden door een tegemoetkomende auto die linksaf moest. Net op tijd stond ik stil. Ik vervolg mijn weg en honderd meter verderop moet ik weer onverwacht stoppen, omdat een grote vrachtwagen rechtsaf slaat en mijn niet gezien heeft. Bij een volgend kruispunt wordt ik door een personenauto, die als tegemoetkomend verkeer linksaf wil slaan, bijna geschept. Drie keer binnen tweehonderd meter kruip ik door het oog van de naald. Even later nog steeds op dezelfde weg rijdend komt een auto naast mij rijden en een mevrouw wilde mij wat vragen. Uiteraard stop ik even. De dame biedt haar excuses aan voor het bijna-ongeval, dat zij veroorzaakte. Op de terugweg heb ik maar een andere route genomen. Nu zit ik gelukkig nog helemaal compleet achter mijn computer. Foto: deze heeft geen last van afslaand verkeer.


    >> Reageer (1)
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen eerst even verder gegaan met mijn fotoalbums op het seniorennet: http://fotoalbum.seniorennet.be/loek  . Vervolgens wilde ik het gastenboek bekijken en de bezoekers een tegenbezoek brengen, maar toen riep Annemiek al voor de koffie. Zij moet dadelijk eerst naar de trombosedienst en daarna voor een ecg naar het ziekenhuis. Als we terugkomen van het ziekenhuis is het gastenboek aan de beurt. De Belgische Persgroep wil het Nederlandse dagblad AD overnemen. Ik hoop maar niet dat het blad dan tweetalig wordt: dan zou het dubbeldik betalen worden.


    >> Reageer (1)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Annemiek toch.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Die Annemiek toch. Als ik een keer zou willen uitslapen, dan zal mij dat toch niet lukken: Annemiek heeft de neiging om zodra ze ’s morgens wakker is, eerst  haar laptop in te schakelen, vervolgens haar medicijnen in te nemen en dan direct naar het blog te stappen. Oké, daar heb ik geen commentaar op. Maar kort daarna begint het: “Loeeeek” roept ze dan “mijn computer zit weer vast”. En dan weet ik het wel; krant dicht slaan, kopje thee opzij zetten en met een volle mond achter haar computer kruipen, om de boel weer in orde te maken. En dat is dan het begin van de dag. Foto: Annemiek en computer is een kind op glad ijs.


    >> Reageer (2)
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren was het een gekkenhuis/
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was het een gekkenhuis. Constant telefoontjes en dan van die ellenlange gesprekken, waar je doodmoe van wordt. Voorlopig neem ik geen telefoontjes meer aan, eerst kijken wie er belt. Opening van de ijsbaan. Daar was ik voor uitgenodigd; foto’s maken. Thomas Berger kwam zingen en wethouder Frits Hufnagels deed de opening. Gelukkig was het op mijn blog doodstil: een enkele verdwaalde bezoeker. Vandaag weer het eerste wintervuurwerk.


    >> Reageer (1)
    06-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen klimmen steeds hogerop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de krant  - ja vandaag heb ik het ochtendblad wel ontvangen – staat met grote letters “Belg hoogste baas ruimtestation”.De Belgische kosmonaut Frank De Winne wordt als eerste Europeaan commandant van het International Space Station. In oktober en november van komend jaar zal hij op een hoogte van 350 kilometer de hoogste baas zijn. Frank De Winne, militair vlieger en ingenieur, spreekt naast Nederlands, Frans, Duits, Engels ook nog vloeiend Russisch. Proficiat Frank. Foto: alvast een Kerstgroet uit Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ijsbaar vóór het Kurhaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vóór het Kurhaus wordt op het ogenblik een ijsbaan aangelegd. De exacte grootte weet ik nog niet maar die zal ongeveer 30 x 40 meter worden. Gedurende een maand lang kan hier dan geschaatst worden. Wel feestelijk zo’n baan, die zeker zal bijdragen aan een feestelijke kerstsfeer in Scheveningen. Foto: voorbereidende werkzaamheden.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pech. Vanmorgen lag de ochtendkrant niet in de bus. En ik had nog wel wat over die krant willen schrijven. En eigenlijk was dat naar aanleiding van het luisteren naar de radio vannacht. Daar hadden ze het over babyboomers, nieuws update, dates, blind-dates en nog meer vreemde woorden, waar toch gewone Nederlandse woorden voor bestaan. Het Nederlands wordt dagelijks door vreemde woorden vergiftigd. Foto: vandaag nog één keer Sinterklaas: jong geleerd is oud gedaan.


    >> Reageer (0)
    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.morgen kan het beter zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag een koude grijze dag. Niet leuk voor de Sint, de Pieten en de kinderen. Gelukkig is het droog en staat er niet te veel wind. Maar gezellig is het niet. Terwijl de verwarming aan staat en de temperatuur in huis 23 graden is, doet het allemaal toch koud aan. Als je alleen al naar buiten kijkt, krijg jet het al koud. Het is december en dat mag je geen hoge temperaturen verwachten. Maar een zonnetje zou het geheel al wat aangenamer maken. Niet getreurd, morgen kan het beter zijn. Vandaag geen eigen foto, maar een foto van een oude ansichtkaart van Scheveningen uit 1901.


    >> Reageer (1)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de kerstmaand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In december is er in Scheveningen op de zondagen wintervuurwerk. Niet zo spectaculair als tijdens het vuurwerkfestival in de zomer, maar wel altijd erg gezellig.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beneluxkrant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benelux: België, Nederland, Luxemburg. De Telegraaf lijkt vandaag wel een Beneluxkrant. België: de aandeelhouders van Fortis, in vergadering bijeen in Brussel, pikken het niet meer. De beelden, die ik zag op de TV, deden mij vermoeden, dat de vergaderplaats Knokke(n) was. Het woord knokken betekent in het Nederlands – misschien ook in België - vechten.

    Luxemburg: Groothertog Henri weigert de omstreden euthanasiewet te ondertekenen. Daardoor dreigt niet alleen een regeringscrisis, maar lijkt ook de toekomst van de monarchie in gevaar.

    Nederland: Minister Bos wil een fonds voor spaargeld. Spaarders moeten een deel van de rente, die zij op hun spaarboekje ontvangen, in dat fonds stoppen. De spaarders betalen ook al belasting ver ontvangen rente; laat Bos die belasting maar in het fonds stoppen en niet de renteontvanger tweemaal te pakken nemen.

    Foto: vanmorgen was er weer een prachtige zonsopkomst.


    >> Reageer (1)
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet uw brillenglazen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto: Niet uw brillenglazen zijn beslagen en er mankeert ook niets aan uw scherm. Mijn uitzicht naar buiten werd belemmerd door de beregende ramen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Scheveningse schoenendoos

    Gisteren weer vijfendertig oude ansichtkaarten gevonden in de schoenendoor van een vriendin. Dat wordt weer fotograferen, digitaliseren en plaatsen op de website www.schoenendoos.eu . Soms vind je in oude schoenendozen heel bijzondere kaarten. En in mijn geval vond ik er gisteren een paar heel bijzondere. Binnenkort te zien in mijn Scheveningse schoenendoos. Even geen foto. Daar kom ik in de loop van de dag nog mee. Nu eerst even mijn gastenboek doen. Bezoeken, lezen en beantwoorden.


    >> Reageer (0)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Mijterverbod aldus de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinterklaas mag op de Antwerpse openbare scholen niet verschijnen met een kruis op zijn mijter. De Antwerpse wethouder heeft gevraagd terughoudend te zijn met religieuze symbolen. Zo is ook op een aantal scholen de naam Sint Nicolaas verboden; daar mag alleen gesproken worden over Sinterklaas. Hoe mag Sinterklaas er dan wel uit zien? Ook het bisschopsgewaad is toch een religieus symbool en de ring en de staf. Misschien komt hij op de scholen gewoon in een burgerkloffie? Wordt binnenkort in het katholieke België de hele katholieke traditie over boord gezet? Zou wel jammer zijn. Foto: hopelijk mag deze foto nog wel even.


    >> Reageer (2)
    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgen staan erg in de belangstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Belgen staan wel erg in de belangstelling van de Nederlandse pers. Vanmorgen lees ik: Minister op blog afgeserveerd. Dat moet ik lezen, want van de Nederlandse ministers verwacht ik normen en waarden. Maar waar gaat het over: “Een Nederlandse filmstudente in Amerika is ontslagen omdat ze op haar weblog had geschreven over een dronken Belgische defensieminister”. Dat een minister zich bezat als hij thuis zit, moet hij zelf weten, maar in het openbaar.  

    Een tweede bericht, maar nu niet over de Belgen: binnenkort loop je in Den Haag het risico beboet te worden, als je de peuk van sigaret of sigaar gooit of zijn kauwgom uitspuugt. De boete kan oplopen tot € 95. Den Haag, mooie stad achter de duinen. Houden zo! Foto: zo mooi willen we het graag houden in Holland.


    >> Reageer (2)
    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerstsfeer op het Gevers Deynootplein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben een beetje geschrokken van een bericht, dat vandaag in de krant staat: Walen lozen Nederlands. Scholieren in Wallonië kiezen steeds vaker voor Engels en laten hun Vlaamse landgenoten links liggen. Één op de drie Franstaligen op de lagere en middelbare school volgt zelfs geen enkele les Nederlands meer. De Waalse Miss België vertelde trots dat ze negentik jaar was. En in Wallonië kan het gebeuren, dat je als je in het Nederlands iets vraagt, je als antwoord krijgt: iek hep nie verstaan. Hoe is het eigenlijk met de Vlamingen? Wordt daar nog op de scholen verplicht Franse les gevolgd? Zijn de Vlamingen wel tweetalig: Nederlands en Frans? Foto: kerstsfeer op het Gevers Deynootplein. Binnenkort zullen daar ook weer de veelal Engelse kerstmelodietjes te horen zijn.


    >> Reageer (3)
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurhaus Scheveningen in kerstsfeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nieuwe Kerk, maar al meer dan 100 jaar oud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traag blog

    Wat is er met het blog aan de hand. Het is zo traag als een slak in galop. En ik heb toch een vrij snelle computer. Annemiek heeft een wat oudere laptop en moet soms wel vijf minuten wachten vóór dat er een blog verschijnt of als zij na het verschijnen van het blog een berichtje op dat blog wil achterlaten. Of zijn er andere oorzaken; ik denk hierbij aan de zelfgemaakte achtergronden, samengesteld uit te kleine fotootjes? Of zijn het de bewegende of de te grote beelden, die veel tijd in beslag nemen. De blogs worden ook steeds breder. Op de meest gebruikte schermen moet met de schuifbalk gewerkt worden om het hele beeld te kunnen zien. Erg onhandig. Ik zelf probeer mijn blog zo snel mogelijk te houden. Ik houd mij aan het oorspronkelijke concept en gebruik kleine niet bewegende beelden en schoon regelmatig mijn gastenboek op. Maar misschien is mijn blog ook traag. Dat hoor ik graag. Ik wens u in ieder geval veel blogplezier vandaag. Foto: waar spreken zij over? De wind of het strand?


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto vergeten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.normen en "waarden"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb vandaag niet zoveel te melden. Ik was een beetje verbouwereerd toen ik in de krant las dat de nieuwe voorzitter van de ABN-AMRO/Fortisbank een salaris gaat ontvangen van schrik niet € 750.000. Dit is meer dan vijfmaal het salaris dat onze minister-president krijgt. En dan komt er nog een bonus op en waarschijnlijk een vette onkostenvergoeding. Ik vind dat in deze tijd onvoorstelbaar. Dit zijn geen normen, maar alleen geldswaarden. Foto: in deze zee zwemt weer een Zalm


    >> Reageer (1)
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen maar een foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollands nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Palingvissers voeren actie staat er in de krant te lezen. Waarom voeren ze eigenlijk actie? In de krant lees ik: “het verbod van minister Verburg om volgend jaar gedurende de maanden september en oktober GEEN paling te vangen is de reden voor hun protest.” Als er een verbod is om GEEN paling te vangen, mag je toch gewoon paling vangen. Dus palingvissers stopt jullie actie maar; het is namelijk niet verboden om paling te vangen. Of zit de verslaggever een beetje te slapen? foto: niet iedere dag is een zonnige dag.


    >> Reageer (1)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo begint de dag zonnig.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo’n mooie zonsopkomst als gisteren zullen we vandaag niet krijgen. De lucht is grijs en n de horizon is geen streepje rood te bekennen. De straten zijn nat en het kleine beetje sneeuw, dat gisteren is gevallen, is verdwenen. Vandaag maken we er maar een vrolijke dag van. Toch laat ik nog even een iets later genomen foto van de zonsopkomst zien(zondag 23 november 2008: 08.36 uur). Zo begint de dag op mijn blog in ieder geval zonnig.


    >> Reageer (1)
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik u nu een foto zou sturen van de huidige situatie zou dat een erg grijze afbeelding zijn. Wij waren even op bezoek bij de zoon van mijn zus. Zijn dochter had vandaag het H. Vormsel ontvangen en ik was als grootoom uitgenodigd. Op de heenweg een beetje regen, maar op de terugweg sneeuw. Gelukkig bleef die niet liggen op de weg, wel op de landerijen rondom. Ik heb maar een sneeuwfoto uit mijn archief genomen om toch maar iets van die wonderlijke wereld te laten zien. Er is weinig veranderd: het Kurhaus staat er nog steeds en de sneeuw alleen is vers.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zag de wereld er deze morgen uit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zonsopkomst op zondag 23 november 2008 om 8.09 uur.


    >> Reageer (0)
    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm op Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is me het zeetje wel op Scheveningen. Foto vandaag gemaakt.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wind en zee en wolken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen goed weerbericht voor de komende uren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb een Cresta barometer op mijn kamertje staan. Dat ding staat er al jaren. Hij geeft keurig netjes de kamertemperatuur aan – 21,3 – veel buien voor vandaag en af en toe piept die onrustig bij op een grote weersverandering: storm, onweer of een plotselinge daling van de barometerdruk. Hij is nu wel erg onrustig; het zal dan ook wat het weer betreft geen aangename dag worden.


    >> Reageer (4)
    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar... er is ook een lichtpuntje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De regen klettert tegen de ramen. Er staat een straffe wind. Ik denk Bft 7 tot 8. Met andere woorden: het wordt een dag om binnen te blijven. Maar… er is ook een klein lichtpuntje, want er is kans, dat af en toe de lucht openbreekt en er , hoewel kortstondig, toch af en toe de zon ons even komt toelachen. En u weet: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.


    >> Reageer (1)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sommige blogs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sommige blogs, zoals die van Laura en Mieke, zijn door mijn computer moeilijk te bereiken. Daarom van hier af ook voor jullie een goed weekend en de groeten uit Scheveningen. Houd de voeten droog, dan blijft het lichaam warm.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuwpret in de Ardennen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weerbeeld voor vandaag ziet er niet slecht uit. Af en toe kans op wat vochtigheid. Voor de Belgen ziet het weekendweer er wat plezieriger uit; tenminste voor de skiërs, want in de Belgische Ardennen wordt voor het weekend een sneeuwlaag van 10 centimeter verwacht en dat betekent de lange latten er onder. Het Scheveningse strand, dat het afgelopen weekend werd omgewoeld door 650 crossmotoren ziet er weer gladjes uit. Zie foto.


    >> Reageer (1)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spanvissen

    160 foto's over de spanvisserij kunt u vinden op mijn blog: http://fotoalbum.seniorennet.be/loek/spanvissen  De komende dagen volgen nog meer foto's over dit onderwerp.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan weer een gezellige tijd tegemoet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik zo naar buiten kijk, dan ziet het er voor vandaag best aardig uit. Tussen de wolken door zie ik al af en toe het ochtendrood en een paar stralen van de zon. In de tegenwoordige werkweek van vijf dagen is de woensdag wel de mooiste van alle dagen: ’s morgens nog een halve week en ’s avonds nog twee dagen. En dan is het weekend er al weer. De dagen gaan snel en voor jet het weet is de week al weer voorbij. Sinterklaas is weer in het land, de kerstversiering is weer te zien in winkelstraten en etalages en ook op het blog komen de kerstengeltjes weer aanzweven. We gaan weer een gezellige tijd tegemoet. Foto: dit is nog geen winterwonderland, maar wel een beetje herfstwonderholland.


    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekentenis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Annemiek weet het nog niet, maar ze zou het kunnen weten: soms zitten haar haren op mijn kleding. Inderdaad, ik moet het bekennen: ik heb een vriendin. Soms speel ik met haar: zij houdt namelijk van voetballen; ik moet een tennisbal wegtrappen en zij holt er dan achteraan en brengt de bal bij mij terug. Ze praat alleen tijdens het voetballen. Overigens is ze heel rustig. Zij schijnt een bepaald ras te vertegenwoordigen; maar het ras ken ik niet. Trouwens haar naam ook niet. Wij noemen elkaar niet bij de naam. Foto: mijn vriendin.


    >> Reageer (3)
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewone dagen bestaan niet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gewone dagen bestaan niet. Gisteren heeft de sympathieke Belg, Steve Ramon, in de Red Bull Strandrace op Scheveningen na een spetterende finale de overwinning binnengehaald. Deze strandrace kent maar één winnaar en Steve was van de 650 deelnemers op deze dag de beste. Hij kwam niet voor op de lijst van favorieten; dat kon ook moeilijk want hij had zich pas afgelopen donderdag aangemeld en dankzij de afzegging van een andere rijder mocht hij toch vanaf de start vertrekken. Vandaag is er weer een nieuwe dag; een dag die nog nooit eerder geweest is. Daar proberen wij met zijn allen weer een mooie dag van te maken. Een dag is als een mens: altijd uniek. Foto: de dag van gisteren.


    >> Reageer (1)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na de Sint de motoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog wel erg vroeg voor de zondag, maar toch kom ik even langs voor ik aan mijn ochtendwandeling begin. Het is droog en als dat de hele dag zo blijft, zal het in Scheveningen een drukke en gezellige dag worden. Gisteren is Sinterklaas per stoomschip in de haven van Scheveningen aangekomen en vandaag zullen zo’n 650 crossmotoren racen over het strand om uiteindelijk één winnaar op te leveren, die met het bedrag van € 15.000 naar huis gaat. Op Scheveningen is er altijd wat te beleven.


    >> Reageer (0)
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst (de foto kwam vanmorgen niet door, daarom opnieuw geprobeerd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vanmorgen maar eerst even begonnen de brievenbus van mijn blog te lezen. In de loop van de dag kan ik dan wat terug schrijven. Het wordt een druk weekend in Scheveningen: om 11.00 uur wordt de stoomboot vol met cadeautjes en Pieten verwacht en boven op die berg verrassingen staande zal de Sint de kinderschare toewuiven. Daarna volgt de optocht door de stad, waarna de vermoeide Sint zich zal terugtrekken in zijn suite en de toch al vermoeide Pieten de straat op worden gestuurd om te informeren of er nog stoute kinderen zijn. En morgen… dat vertel ik later wel weer. Foto: herfstbladeren


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas is weer in het land.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinterklaas is weer in het land. De landing, ontvangst en rondrit ging volgens programma. In de Keizerstraat waren er veel kleine en grote kinderen op de been. Gezellig druk. Ik ben de drukte even ontsnapt en ging op de Scheveningseweg positie innemen: geen last van de menigte en vrij uitzicht. Zo kan ik de Sint en zijn gevolg goed in beeld brengen. De foto van hedenmorgen wil niet doorkomen. De Sinterklaas misschien wel.


    >> Reageer (0)
    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonsopgang
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren konden we van de zon genieten, maar vandaag wordt het weer een grijze novemberdag. In het weekend zullen we echter de zon wel weer ontmoeten. En zo is het iedere dag wat anders. Gelukkig hebben we er zelf geen invloed op. Het gewas moet ook leven en met iedere dag zon zou dat al snel verdorren. Maar met iedere dag regen ligt het te rotten op de velden. Het kan niet iedere dag zomer zijn. Geniet van de mooie dagen en als een dag de zon niet schijnt, probeer dan zelf het zonnetje voor je omgeving te zijn. Foto: Gisteren hadden we een mooie zonsopgang, vandaag is de lucht grijs.


    >> Reageer (3)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalender 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is de kalender www.allesoverscheveningen.nl in een groot deel van Scheveningen verspreid. Dank zei de sponsors kan deze kalender ieder jaar verschijnen en gratis aan de mensen in Scheveningen worden aangeboden. Lay-out en foto’s worden ieder jaar opnieuw door mij verzorgd. Bijgevoegd een foto van deze kalender.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zandhappers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uit reacties op mijn blog merk ik, dat sommige mensen denken dat de grote machines, die nu het strand bewerken tot één grote crossbaan, het strand egaliseren. Niets is minder waar. Op het ogenblik maken deze machines nu grote kuilen, bergen en wasborden, om het strand zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de motorcross van zondag aanstaande. Daarna komen de grote machines weer in actie om het strand weer op orde te brengen. Op de foto zo een zandhapper, die het strand omspit.


    >> Reageer (1)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red Bull
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze grote zandhapper lijkt het strand op te vreten. Niets is minder waar. Het strand krijgt gewoon een grote beurt ten behoeve van het grote spektakel dat zondag zal plaatsvinden. Voor honderden motorcrossers wordt er een grote speeltuin gereed gemaakt. Meer dan honderdduizend bezoekers zullen van dit spektakel komen genieten. Deze foto maakte ik vanmiddag op het strand.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben laat vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben laat vandaag. Ik had me bijna verslapen. Ook de krant is laat. Die heeft zich niet verslapen, maar is gewoon niet gekomen. Misschien heeft de bezorger zich verslapen. Ik hoop de krant toch nog te ontvangen vandaag. Vandaag moet ik een antigriepprik halen. Die is gratis in Nederland voor personen boven de 60 jaar. We krijgen net het staartje van een regenfront over ons heen, als dat voorbij is houden we het verder wel weer droog vandaag.


    >> Reageer (2)
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red Bull Knock Out 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Red Bull Knock Out 2008 gaat zondag 16 november weer van start. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart. Het strand is inmiddels al omgetofferd in een waar racecircuit. Vanmiddag maakte ik een aantal foto's. De eerste volgt vandaag, maar er volgen nog meer.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red Bull motorcross op Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond leek de openbare weg wel een zwembad. Op veel plaatsen kon het riool het hemelwater niet meer aan. Van de regen zelf hebben we niet veel last gehad, toen we terugreden van de visite aan onze jarige zoon. Maar o wee de voetgangers en fietsers, die ondergespat werden door niet oplettende automobilisten. Op het strand rijden bulldozers af en aan om een crossbaan voor motorcrossers aan te leggen. Zondag wordt de Red Bull motorcross gereden op het Scheveningse strand.  


    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen hoosde het van de lucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De storm is een beetje geluwd, maar ik denk, dat die tegen de avond wel weer zal aantrekken. We zijn wel wat gewend hier. Tot Bft 10 geen probleem, hooguit wat ongerief, maar zodra de wind nog een streepje erger wordt, dan is het verstandiger om thuis te blijven. Toen de kinderen geboren werden hoosde het van de lucht en de dag erna kon je niet lopen van de ijzel. Het weer kan heel wisselvallig zijn.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 november 1965
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bijgevoegde foto werd door mij gemaakt in mei 1966. De tweeling was toen net zes maanden oud. Vandaag worden zij 43 jaar. Marlies en Michiel. Marlies was de eerstgeborene, Michiel kwam 10 minuten later. Bij de geboorte liet hij zijn zusje voorgaan. Was dat uit beleefdheid of dacht hij: bekijk jij het maar eerst, waar we terecht komen.


    >> Reageer (2)
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is best wel stil op het strand.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was best wel even lekker aan het strand; er waren toch maar weinig mensen, die liever thuis bleven. De wind komt pal uit het zuidwesten en is vrij krachtig: Bft 5 tot 6 en misschien wakkert hij tegen de avond nog wat aan: Bft 7. Toch lijkt het, als je binnen zit, best aardig weer te zijn. De trams, die meestal overvol hier aankomen, zijn nu vrijwel leeg.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zonnetje komt tevoorschijn. Ik ga maar eerst even een wandeling langs het strand maken.


    >> Reageer (1)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen in herfsttooi

    Scheveningen heeft niet alleen de zee en het strand, maar is ook gelegen in een groenrijke omgeving. Tijdens een wandeling op 7 november jl. maakte ik bijgaande foto's.










    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de morgenstond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is volgens mijn camera 9.17 uur, maar dat is nog de zomertijd, dus echte tijd nu 8.17 uur, dat ik deze ochtendfoto maak. De morgenstond heeft goud in de mond. Het belooft in ieder geval voor de komende uren een mooie ochtend te worden. De weerprofeten voorspellen een minder mooie dag, maar dit stukje van een mooie dag heb ik in ieder geval al te pakken.


    >> Reageer (0)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Oh, wat mooi", zei ze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik kom net terug van een wandeling door Scheveningen. Scheveningen in de herfst met een vriendelijk zonnetje en een aangename temperatuur. Bij een van de laatste foto’s, die ik maakte, stapte een dame van de fiets en vroeg mij wat ik fotografeerde.  Ik wees haar naar de grond en zij zag wat u nu op de foto kunt zien. “Oh, wat mooi”, zei ze en vertelde mij dat zij vandaag voor de laatste keer dit jaar het gras in haar tuin had gemaaid.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afwisseling van spijs doet eten: gisteren hadden we een fraaie herfstdag: mooi licht en veel zon. Vandaag begint de dag grijs. Het is vrijdag en dat betekent stofzuigen. En dat is circa 100 vierkante meter vaste vloerbedekking kuisen. Gelukkig heb ik een goede hulp: de stofzuiger. Daarna, als het weer het toelaat, mijn ochtendwandeling en vanmiddag naar de fitness en zwemmen. Tussendoor af en toe even bloggen of wat ander computerwerk. En zo vult de dag zich snel. Foto: speciaal voor de wandelaar deze trap, maar het is wel uitkijken geblazen.


    >> Reageer (1)
    06-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch weer wat zon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was het weer een mooie herfstdag op Scheveningen. Na een paar grijze dagen, vandaag een blauwe lucht.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De heer Norder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als het aan de heer Norder, een Haagse wethouder, ligt, worden de tegenover ons appartement gelegen gebouwen gesloopt om plaats te maken voor een groot plein met zicht op zee. Kosten volgens eerste schattingen minimaal 500 miljoen euro. De gemeente heeft de bewoners van de te slopen gebouwen tijdens vier besloten sessies hierover ingelicht. De wethouder verwacht die investeringen terug te kunnen verdienen met de bouw van 650 appartementen op een andere omstreden locatie: het Zwarte Pad. foto: de omgeving van het omstreden gebied: het Zwarte Pad.


    >> Reageer (1)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan denk je
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En dan denk je: hè, hè, eindelijk wat rust en dan rinkelt de telefoon weer. Weer praten. In dan denk je uiteindelijk: ik heb trek in een borrel en dan probeer je zo spoedig mogelijk het gesprek te beëindigen. En eindelijk zit je dan achter je borreltje en staat de zuurkoolschotel in de oven en dan heb je even rust. En na het eten hoop ik dan maar, dat de telefoon niet rinkelt en dat ze me eindelijk even met rust laten. Ik wens u in ieder geval een rustige avond en hoop het voor mijzelf ook. Foto: zonsondergang boven Samos.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop doet leven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begint de dag zonder mist. We hebben weer uitzicht over een grijze zee en een grijze stad. Of in de financieel grijze USA nu ook de zon gaat schijnen? Het zijn de verkiezingen van de hoop geweest; er is een Nederlands gezegde “hoop doet leven”. Misschien kennen ze die spreuk in Amerika ook: het betekent wel dat er nog stevig gevochten moet worden, om de Amerikaanse economie weer op de rails te zetten. Foto: dit oude Turkse vrouwtje heeft een lijntje uitgezet en hoopt een visje te verschalken.


    >> Reageer (0)
    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de bonte strandloper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de mist hebben ook de vogels het moeilijk. Zij kunnen zich dan moeilijk oriënteren. Helaas kwam voor de vogel, die ik vanmorgen op het plein voor ons appartement vond, de weersverbetering te laat. Welke vogel het precies is, weet ik niet zeker, maar ik denk dat het een bonte strandloper is. Het is een broedvogel van Noord Europa en Siberië en is langs de kust van Scheveningen een algemene doortrekker in voor- en najaar.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mist, mist, mist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mist is nog dichter dan gisteren. Het Kurhaus is onzichtbaar; de pier is niet te zien en de stad is in het niets verdwenen. Het zicht is ongeveer 100 meter. Ik laat hiervan maar geen foto zien, want dan krijgt u een grijs vlak te zien. Voor de rest van de week zijn de verwachtingen ook niet erg spannend. Grijs, grijs, grijs. Maar we slaan ons er wel doorheen. Want na regen, mist of ander slecht weer komt altijd wel weer de zon terug. Foto: de duinen in herfsttooi.


    >> Reageer (1)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de mist is inmiddels opgetrokken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mist is hier inmiddels wel opgetrokken, maar een motregennevel maakt niet veel verschil. Het uitzicht is wat ruimer. Ik liep zojuist even over de boulevard - dat doe ik meestal als ik naar de fitness ben geweest - , de meeste winkels en restaurants zijn gesloten en voetgangers kan je op één hand tellen. Ik ben maar snel doorgelopen naar huis. Daar is het tenminste behaaglijk onder het genot van een kopje thee. Foto: een stukje natuur in een geveltuintje.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de wereld is erg klein vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wereld is erg klein vandaag. De wereld om mij heen is gehuld in een dichte mist. Maar die mist zal ongetwijfeld wel weer optrekken en krijgen we dan toch nog een aantrekkelijke voortzetting van de eerste week van november. Aan de temperatuur zal het niet liggen: die is een paar graden boven normaal. Nog maar 48 dagen en dan begint de winter en hebben we de kortste dag van het jaar: op zondag 21 december 13.00 uur begint de winter. Toch weer een prettig vooruitzicht: want kort daarna beginnen de dagen weer te lengen. Gisteren was het fantastisch weer om op het strand te crossen.


    >> Reageer (2)
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen nog volop zon; nu is de lucht betrokken en de temperatuur iets gedaald. Gelukkig kunnen we dat binnenshuis beter in de hand houden. Foto van het strand: vanmiddag 14.00 uur.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerzielen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Allerzielen. In mijn herinnering altijd een koude en sombere dag. En zie: vandaag worden die herinneringen overboord gezet: stralend weer met een voorjaarsachtige uitstraling. Zo mag de herfst de komende week blijven. Op het strand tussen Hoek van Holland en Den Helder wordt er vandaag een wielercross(geen wedstrijd) gereden. Toen ik op het strand wandelde kwamen ze in groepjes voorbij, zie foto.


    >> Reageer (0)
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij het zien van zulke koks is het als snel smakelijk eten.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gelukkig geen lege accu.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terug van weg geweest. Gisteravond en vannacht( tot 01.30 uur) gezellig bijeen gezeten en gebabbeld, waarbij natuurlijk ook gematigd geestrijk vocht werd genuttigd. Nu weer thuis. Lekker rustig op de weg zo op een zaterdagochtend. De zon heeft zich nog niet laten zien, zal zich waarschijnlijk vandaag ook niet laten zien. Droomde vannacht dat ik weer eens vergeten was de verlichting van mijn auto uit te doe( is me al een paar keer overkomen, lege accu, ANWB bellen), maar gelukkig kon ik vanmorgen zonder problemen naar huis rijden. Foto: Fred en zijn vriendin, gezellige Belgen, die wij tijdens onze vakantie in Turkije ontmoet hebben.


    >> Reageer (1)
    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Halloween of happy holiday of gewoon een prettig weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zal het vandaag dan eindelijk een ‘rustdag’ worden? Geen gezeur  en/of besprekingen? Eén ding is zeker: vanavond vieren we de verjaardag van mijn zwager en zo’n familiebijeenkomst is altijd weer gezellig. Feesten bij de ene zwager, en daarna overnachten bij de andere. Zij wonen namelijk allebei in dezelfde plaats ergens in Noord-Holland. Morgen weer vroeg naar huis om een rustig weekend te gaan vieren. Lekker een boek lezen, wat werken op de computer en nog even lekker nagenieten van de vakantie. Halloween wordt hier in Holland vrijwel niet gevierd, maar een lekker drankje bij de sfeerhaard zal zeker genuttigd worden. Voor iedereen die het wel viert: Happy Halloween. Foto: happy holidays in Turkije.


    >> Reageer (1)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonsondergang
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben amper twee dagen terug van vakantie en heb er al ruim zeven uur bespreking op zitten. Het lijkt wel of ze hier in ons complex op mij hebben zitten wachten om mij de kolen uit het vuur te laten halen. Dat schijnt er bij te horen, als je voor anderen je nek uitsteekt. Gelukkig word ik door veel medebewoners gesteund. Het betekent echter wel een behoorlijke aanslag op je vrije tijd. Als alles een beetje mee zit, zal die inspanning niet voor niets zijn. Gelukkig heb ik die zorgen niet mee op vakantie hoeven nemen, maar kon ik ongestoord van mijn vakantie genieten. Morgen weer een nieuwe dag; er even tussenuit om de verjaardag van mijn zwager te vieren. Foto: de zon is hier reeds ondergegaan, maar op de vakantiefoto nog niet.


    >> Reageer (1)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer terug van weg geweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na 14 dagen Turkse zonneschijn kwamen we gisteren terug in een regenachtig Nederland. Maar nu ik dit schrijf – ik heb zojuist mijn koffer geopend – is de zon uit mijn koffer ontsnapt en zit ik in het zonnetje. De temperatuur ligt wel heel wat graden lager dan wij de afgelopen weken gewend waren. Aanpassen dus eventjes. Een dikke trui aan; de verwarming een aantal graden omhoog; het zal wel weer lukken. We hebben een fijne vakantie gehad en weer veel Belgische vrienden ontmoet. Ik ga nu verder met het uitpakken en opruimen.

    Even nog een zonnige foto van de vakantie.


    >> Reageer (4)
    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ikebana
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het afgelopen weekend was de Japanse tuin geopend.In die tuin werden arrangementen van het Japans bloemschikken(Ikebana) getoond. Ikebana betekent letterlijk: tot (nieuw) leven van bloemen. Ikebana begon vele eeuwen geleden als middel van religieuze verering. Eén van de richtingen(scholen) is de Sogetsuschool. Sofu Teshigahara stichtte deze school in 1926 en introduceerde moderne en abstracte elementen in Ikebana. De maan, die in de vlakte opkomt, is nu symbool voor deze school. Foto: de "grasmaan".


    >> Reageer (1)
    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lucht is nog een beetje grijs, maar de zon doet al pogingen om er doorheen te komen. Het kan best nog een aardige dag worden. Op de boulevard is er vandaag een standwerkerconcours. Daar zal het dan wel levendig worden, vooral als de zon even goed doorkomt. Nog een nacht thuis slapen en dan gaan we op vakantie. In de nacht van maandag op dinsdag zal er wel niet veel van slapen komen: we moeten om 03.00 uur ons op de luchthaven Schiphol melden en vliegen dan om 05.00 uur naar zonniger oorden. Als we daar gebruik van een computer kunnen maken zullen we af en toe een berichtje achterlaten; en anders tot over veertien dagen. Foto: gisteren fietste ik even door Den Haag en schoot dit plaatje op het Plein.


    >> Reageer (1)
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begon met pech. Niet pech voor mij, maar voor Marlies, mijn dochter. Ik zou haar om 07.15 uur komen ophalen om haar ergens naar toe te brengen. Even over zevenen ging ik naar de garage, startte mijn auto, maar de motor vertikte het: de accu was leeg. Nu kon ik wel de ANWB bellen, maar die kon niet meer op tijd komen; daarom mijn dochter maar gebeld zodat ze een taxi kon nemen. Tegen acht uur was de wegenwacht present; mijn auto kon weer gestart worden. Eerst even een half uurtje rondrijden, zodat ik niet weer voor hetzelfde probleem zou komen te staan. Foto: geen badgasten meer in het water, maar wel duiven.


    >> Reageer (1)
    09-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een grote zandloper.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een grote zandloper gaf aan dat de tijd vergaat. 25 jaar historie van Den Haag/Scheveningen. Vandaag werd er een tentoonstelling geopend, die liet zien wat  er door de grond in de afgelopen 25 jaar werd vrijgegeven. De voorzitter en de wethouder lieten op een humoristische wijze zien, wat het verleden betekent voor het heden.Het geheel werd na afloop gevierd met een passend drankje en een hapje. Een leerzame en een aangename bijeenkomst in Muzee Scheveningen. Foto: omdat er morgen weer een nieuwe dag is.


    >> Reageer (0)
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het strandseizoen is nu voorbij. Nu is het strand weer voor de kustbewoner en mogen ook de honden zich weer uitleven op het strand. Veel hondenliefhebbers zullen nu de komende maanden met hun viervoeters bezit van het strand nemen. Foto: hedenavond; de containers worden de komende dagen afgevoerd.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen paniek, maar op de plaats: rust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De buienradar geeft voor een brede kuststrook van België en Nederland geen regenbuien aan. Dat is in ieder geval al een goed begin van de nieuwe dag. Er hangen nog wel wolken, maar in de loop van de ochtend zal de zon zich ook laten zien. Toch een prettig vooruitzicht tijdens de zwarte beursdagen. Geen paniek, maar rust op de plaats. Maak er maar een mooie dag van.


    >> Reageer (0)
    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan van Gojen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag was het nog boos weer, maar maandag, eerst nog een beetje benepen, werd een stralende dag. Ik zeg niet dat de zon de hele dag scheen, maar het leek wel, toen wij in de omgeving van Warmond reden, leek het wel of wij zo in een schilderij van de 17e eeuwse Nederlandse schilder Jan van Gojen terecht kwamen. Prachtige wolkenluchten in een stralend licht en een wijds landschap. Holland op zijn mooist. We hebben genoten van onder andere de plaatsjes Langeraar, Ter Aar, Jacobswoude, Nieuwkoop, Woubrugge. We hadden het wel verdiend na al die dagen van thuis zitten. Foto: de Langeraarse plassen.


    >> Reageer (1)
    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In ieder geval voor België één probleem minder.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat gisteren nog Belgische frankskens waren zijn nu Franse euro’s geworden. Niet getreurd, want nu is er in ieder geval duidelijkheid en zekerheid voor de gespaarde euro’s van veel Belgen. De waarde blijft gelijk, maar de zekerheid is terug. En zo kan binnen een paar dagen een in een betrekkelijk korte tijd groot gegroeide kleine bank weer klein worden. Maar vooral de zekerheid en de rust zullen nu weer terug kunnen keren. De meeste mensen zullen er niet veel van merken, alleen de banknaam FortIS zal misschien veranderen in FortWAS of misschien in Paribas. In ieder geval voor België één probleem minder. Foto: zo was het gisteren in Scheveningen.


    >> Reageer (1)
    05-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag is de zondag geen ZONdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt achter de wolken. De wind giert om het huis met hoge fluittonen. Volgens de buienradar zitten we even in een rustig stukje, maar straks gaat de regen weer komen. Zondag, maar geen ZONdag. We moeten er toch nog wel even uit: Annemiek naar Albert Heijn en ik om een frisse neus op de boulevard te halen en even het maandprogramma van het woonzorgcentrum, waar we lid van zijn. Ik wens iedereen een prettige zondag. Foto: we maken er gewoon een vliegerfeest van.


    >> Reageer (2)
    04-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ruig weer in Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is de hele week al wat ruig weer hier in Scheveningen. Een woelige zee, donkere wolken, af en toe gerommel in de lucht. En toch ben ik niet veel buiten geweest. Het strand ziet er op het ogenblik rommelig uit. Sommige strandtentexploitanten zijn al bezig met het verwijderen van hun tenten. Nog even wachten en dan is het strand en de zee weer van ons.  Foto: dit keer toch maar weer een ruige zee.


    >> Reageer (1)
    03-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leids ontzet, maar daar praat ik vandaag niet over.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen op de derde herfstdag van oktober. Oktober, de achtste maand van het jaar, althans als je de letterlijke vertaling van het woord neemt. Volgens onze huidige kalender echter de tiende maand. Zijn ze een beetje de kluts kwijt. Neen, de Romeinse kalender begon met de maand maart en in die kalender is oktober dan inderdaad de achtste maand. De naamgeving van de maanden is gehandhaafd, maar de eerste maand is nu januari en dan is oktober dus de tiende maand. En zo is het ook met september(de zevende), november(de negende) en december(de tiende maand). Als het beestje maar een naam heeft. Foto: ik houd het nog even op de achtste maand van onze eigen kalender en denk terug aan de wat zonniger dagen.


    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afscheid van de zomer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een krachtige tot stormachtige wind leidt de oktobermaand in. De strandtenten worden afgebroken en weer opgeslagen voor een winterslaap van 5 maanden. De herfst is nu echt in het land. Op het strand nog maar een enkele wandelaar, die de wind trotseert. In huis staat de thermostaat op 21 graden en in namiddag nog één of twee streepjes hoger. Bij sommige winkels is men al druk doende met de kerstversiering. Maar eerst krijgen we nog het Sinterklaasfeest voor de kinderen en vier verjaardagen in huiselijke kring. Foto: toch nog even een afscheid van de zomer.


    >> Reageer (2)
    30-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een late zomerdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    U hebt het ongetwijfeld al gemerkt: Annemiek is weer actief op het blog, weliswaar nog even rustig aan, maar binnenkort weer volledig aanwezig. Gelukkig gaat het weer goed en is ze ook al weer een beetje actief in het huishouden: ze zit me weer achter mijn vodden. Zojuist heb ik het concept voor mijn nieuwe kalender voltooid; nog even een paar sponsors en Scheveningen heeft er voor het nieuwe jaar weer een kalender bij. De nieuwe kalender straalt rust uit, iets dat wij natuurlijk iedereen wensen. De foto: een late zomerdag op het Scheveningse strand.


    >> Reageer (0)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na vier dagen binnenzitten ben ik gisteren toch weer een wandeling buitenshuis kunnen maken. Fijn even door de duinen en via het strand weer terug. En gisteravond kon ik ook nog even een mooie zonsondergang pakken(zie bijgaande foto). Annemiek is weer aardig aan het opknappen, maar ik houd nog wel even stevig toezicht. Rustig aan en nu niet overhaast de verloren schade gaan inhalen: ze wil al weer direct achter de computer, om iedereen te schrijven en te bedanken; maar ik heb tegen haar gezegd: noteer alle namen maar en over een paar dagen kan je dank iedereen een briefje schrijven.Wel mag ze van mij iedere dag een stukje op haar blog zetten en de berichten lezen. Misschien kan ze dan woensdag wat meer aandacht aan de blogvrienden besteden. Of ze zich daar aan houdt weet ik niet.


    >> Reageer (5)
    26-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zoonetje schijnt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zonnetje schijnt; het is prachtig herfstweer. Maar ik zit thuis achter mijn computer en houd Annemiek, die met een longontsteking(gelukkig geen zware) in bed ligt, gezelschap. Meestal ligt ze wat te suffen of te slapen; rust is het belangrijkste. Maar ook veel drinken. Maar als ze overdag te veel slaapt, dan slaapt ze ’s nachts niet zo goed. Nu ligt ze te luisteren naar haar favoriete muziek uit de jaren 1950-1960. Daar wordt ze rustig van. De muziek staat maar heel zachtjes. Ze is niet lastig; af en toe een glaasje water of thee; dadelijk een boterham en dan gaat ze weer rusten. Gisteren heeft zij even in de kamer gezeten, maar dat was wel erg vermoeiend.


    >> Reageer (3)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.af en toe wat zon?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het noorden van ons land af en toe zon en later op de dag ook in het midden en zuiden af en toe wat zon. Mis. Hier staat aan een bijna wolkenloze hemel de zon de wereld toe te lachen. Boven zee, maar dat is aan de andere kant van ons appartement, hangen er nog wat boze wolken, maar daar de wind vanuit het noordoosten komt zullen we daar niet veel last van hebben. Ik hoop ook voor de andere bloggers op mooie komende dagen.


    >> Reageer (1)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na een gezellige blogmeeting weer thuis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, 22 september, begint om 17.44 uur de herfst. We zitten weer thuis achter onze computer. Zondagmorgen, gisteren dus, zijn we tijdig opgestaan: we moesten nog naar huis. Het kon niet eerder: op het traject Antwerpen – Roosendaal v.v. was grote vertraging vanwege werkzaamheden aan het spoor. We stonden al vroeg op het Antwerpse station Luchtbal om zo spoedig mogelijk te geraken op het station Antwerpen Noorderdokken: daar staan de snelbussen, die ons naar Roosendaal moeten brengen. Maar de trein, die ons naar Noorderdokken moest brengen liet bijna twee uur op zich wachten. Eindelijk kwam de trein en toen was het nog maar 3 minuten naar Noorderdokken. En daar stonden de snelbussen. Instappen en een kwartiertje later kon de bus vertrekken. Maar al spoedig was het stoppen geblazen – de bus maakte onaanvaardbare schommelbewegingen - en moesten we in een andere bus overstappen. Daarna gin het vrij snel naar Roosendaal, waar we in de gereedstaande trein stapten die om 12.30 uur vertrok en ons in ongeveer één uur naar Den Haag bracht. Omstreeks 14.00 uur waren we dan eindelijk thuis. Foto: Nog even naar het strand geweest: daar was een internationaal vliegerfeest.


    >> Reageer (1)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We komen er aan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Scheveningen is er dit weekend een internationaal vliegerfeest, het grootste van Europa: een behoorlijke wind is daar zeer welkom. Wij verlaten dadelijk Scheveningen om een aantal blogvrienden in Antwerpen te ontmoeten. Daar hebben we geen wind bij nodig, alleen een amicale en gezellige sfeer en die zal er zeker niet ontbreken.


    >> Reageer (2)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boekingskosten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren ging ik naar het Centraal Station in Den Haag om treinkaartjes te halen voor Antwerpen. Daar Annemiek een aantal keren per jaar een dagje gratis met de trein mag rijden en ik dan met een korting van 40% mee mag rijden, gaf dat enige verwarring. Daar er voor 65 plussers in België een speciale regeling geldt, dachten wij van die regeling vanaf de grens gebruik te mogen maken. Maar nee hoor, de Nederlandse lokettistes hebben hier geen weet van. Uiteindelijk kwamen wij er toch wel uit, maar moesten wel bij de NS boekingskosten van € 3,50 bijbetalen. Als je gebruik wil maken van de ‘service’van de Nederlandse Spoorwegen, dan moet je voor die service betalen. In het vervolg ga ik ook maar servicekosten berekenen als iemand mij de weg vraagt. Wie weet word ik dan nog schatrijk. Deze paddestoel kwam ik tegen in de bossen bij Epe. En wat doe je dan...


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn voor de "Duvel" niet bang.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog een nachtje slapen of niet-slapen, omdat de spanningen te hoog oplopen? Zo erg is het ook weer niet. De bloggers zullen ons niet opvreten – al zeggen ze achteraf: “hadden we het toch maar gedaan’- en Antwerpen is voor vriendelijke Hollanders toch geen gevaarlijke stad? Of wel. Allez, geen gezeur: we komen toch en zijn voor de “Duvel” niet bang. We komen met de trein: een biertje kan er dus best in. Toto morgen.

    Foto: Europese gele auto's voor het Kurhaus in Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En ook België was weer present in Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is er een internationaal congres van de wegenwacht: Spanje, Frankrijk, België, Duitsland, Nederland en nog een aantal andere deelnemers. Allemaal met de bekende gele kleur auto’s. De eerste auto rechts op de foto is die van de Belgische wegenwacht.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In België worden aan nieuwe wereldburgers soms wel vreemde namen gegeven, zo las ik in de krant van deze morgen. Wolf, Merel, Vlinder en Storm kom je in Nederland ook wel tegen. Maar Stier of Ezel: dat valt wel erg op. Wie weet dat, als ik zaterdag tijdens de blogmeeting in Antwerpen ineens “Ezel” roep, wel een aantal Belgen zich geroepen voelen. Of “Euro”. Heb je een euro voor mij, nee die ligt buiten in de kinderwagen. Maar met de meisjesnaam “Belgiana” kom je wel zeker uit België. Maar misschien worden “Vlaandria” of “Koekelaria” ook nog wel eens een roepnamen. Je weet maar nooit. Foto: Elburg.


    >> Reageer (1)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongeschoren en
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ongeschoren en mijn haren nog niet gekamd ben ik achter de computer gekropen. Na een paar dagen niets doen mag je daarna toch wel even iets doen. Vorige week hebben we onze woonkamer gedeeltelijk opnieuw ingedeeld en vandaag gaan we het andere gedeelte aanpassen. Dat wordt even sjouwen en computer van Annemiek verplaatsen. Daarna koffie drinken en even naar een bouwmarkt om e.e.a. te bekijken, misschien te kopen. Maar dan moet ik mij eerst nog even scheren, kammen en een bakkie doen. Ik wens iedereen een prettige dag. Foto: Elburg een droomstadje aan het Veluwemeer.


    >> Reageer (3)
    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een paar dagjes elders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een paar dagjes van ontspanning elders doorgebracht in mooi Nederland zijn we dan weer thuis. We hebben een paar dagen doorgebracht in de stilte van de Veluwse bossen en daarna via de Afsluitdijk weer naar Scheveningen gereden. Foto: niet de publiciteit rondom Prinsjesdag in Den Haag, maar de stilte van de bossen rondom Epe.


    >> Reageer (1)
    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten van het mooie weer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We gaan vandaag van een mooie dag genieten: een wolkenloze hemel, een vriendelijke zon en een aangename temperatuur, zolang we gebruik maken van het zonnetje: in de schaduw kan het best fris worden. Bij de wandeling een extra truitje kan zijn nut hebben. Op het Scheveningse strand zullen wel veel mensen gaan wandelen, maar luieren in het zand of zoals de duiven op de foto zal er niet in zitten. Op de boulevard is er Keltisch vertier dit weekend.


    >> Reageer (1)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter laat dan niet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het monumentendag, maar op Scheveningen is er nog veel meer te doen.

    We begonnen vanmorgen vroeg eerst ons eigen monument – de woonkamer – eens stevig onder handen te nemen. Donderdag was de driezitsbank al verwijderd en vandaag gingen we bijna alles op een andere plaats zetten. Na ongeveer drie uur werken hadden we het voor elkaar. De kamer heeft een ware metamorfose ondergaan. Na het eten boodschappen doen, vervolgens met een groep van 22 personen een wandeling door Scheveningen maken. Even een boterham met soep weggewerkt; en nu zit ik dan eindelijk achter de computer om u van onze wederwaardigheden deelgenoot te maken. En als ik dit geschreven heb, ga ik lui achterover hangen en laat me een kop koffie goed smaken. Foto: bezichting van een pas blootgelegde bunker. Veel bezoekers.


    >> Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mopperaars zijn nooit tevreden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is de lucht grijs en grauw. En als ik op de buienradar kijk, dan belooft het voor vandaag niet veel goeds. We hebben een paar mooie dagen achter de rug en dat is mooi meegenomen. En er zullen heus nog wel wat meer mooie dagen volgen. Af en toe een grijs dagje tussendoor, daar heb ik geen probleem mee, maar wel als het iedere dag grijs is. Van een zonnetje hen je meer plezier, maar een buitje hebben de planten weer graag. Van alles dan maar een mix, misschien zijn we dan allemaal tevreden, behalve dan de mopperaars, want die zijn nooit tevreden.


    >> Reageer (3)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september nadert al snel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ziet er weer zonnig uit vandaag: dat betekent dat veel mensen van het mooie weer zullen gaan genieten en groot gelijk hebben we. En dat zal ook wel inhouden, dat het ook vandaag op het sennet erg rustig zal zijn. Dat er een kleine kans is op een onweersbuitje. Nemen we maar op de koop toe. 20 september nadert al snel. Nog juist op tijd voor dat de echte herfst zijn intrede doet. Afgelopen zondag was er op de boulevard een Chinese cultuur markt. Vandaar bijgevoegde foto.


    >> Reageer (1)
    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog even wachten

    Het is wel erg frustrerend, als je ’s morgens vroeg je computer opstart, en je geen verbinding met het blog kan krijgen. Toch meestal mijn eerste gang zo vroeg in de ochtend. De afgelopen tijd heb ik daar al weer wat vaker last van. En dan ineens verschijnt het beeld van het blog en denk je: zo even mijn ochtendwandeling maken, maar dan merk je toch weer, dat het blog je in de steek laat. Soms lukt het wel weer een tijdje later. In een zo groot bestand als het seniorennet kan er natuurlijk best wel eens wat mis gaan. Dan is het zoeken van de experts om alles weer goed draaiende te krijgen. Foto: herfstkleuren. Maar de foto wordt nog niet geaccepteerd.


    >> Reageer (1)
    09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt in volle pracht en nodigt ons uit om vandaag nog even van de zomer te genieten. Misschien krijgen we donderdag nog zo een mooie dag, maar daarna is de verwachting minder gunstig: vandaag gaan we profiteren van het mooie zomerweer. Niet triest achter de computer zitten en spelletjes spelen, maar buiten lekker genieten. Misschien even naar de Nieuwe Waterweg en daarna over de Zuid-Hollandse eilanden, een bijzonder fraai landschap, vooral in deze tijd van het jaar. Maar het kan zijn dat Annemiek een ander voorstel heeft. Geniet van deze dag. Het was gisteren een jaar geleden, dat ik met dit schip een proefvaart mee mocht maken op de Noordzee.


    >> Reageer (1)
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Punaises op de weg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wil niet stoken in de Vlaams/Waalse verwikkelingen, maar soms gaat het mij toch een beetje te ver, als het waar is, wat ik vanochtend las in de Telegraaf: “Punaises vergallen fietstocht”.De Vlaamse gezinsfietstocht rondom Brussel is zondag ontsierd, omdat Franstaligen routebordjes verwijderden en punaises op het parcours van deze eendaagse  fietstocht strooiden. Het lijkt wel of de onderlinge onenigheid dieper gaat dan alleen maar in de politiek. Als je samen niet door een deur kan, moet je de deur wat breder maken. Foto: het was gisteren een regenachtige dag in Scheveningen, maar het leverde wel mooie fotomomenten op.


    >> Reageer (3)
    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.regen, regen en nog eens regen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En af en toe een straaltje zonneschijn.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sportleed,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nederland – Australië, uitslag 1-2; zo een wedstrijd noemen ze vriendschappelijk en/of oefenwedstrijd. Dom gespeeld door Nederland: een penalty tegen en een domme terugspeelbal. De gevolgen: geen. Maar dat is niet waar. Door het verlies krijgen de spelers geen winstbonus: dat is een sportieve consequentie. Maar erger wordt het als het verlies veroorzaakt wordt doordat een keeper of een veldspeler in het strafschopgebied een tegenstander tegen de grond werkt: speler het veld uit, penalty, verder spelen met tien man. De boosdoener krijgt er ook nog eens een schorsing overheen en benadeeld zijn team voor zoveelste keer. Zou je bij een grove overtreding(directe rode kaart) niet beter de tegenpartij een doelpunt kunnen toekennen? Dan is de overtreding direct bestraft en kan het spel gewoon door gaan op de plaats, waar de overtreding is gemaakt. Een schorsing voor één of meer wedstrijden kan dan altijd nog worden opgelegd. In ieder geval kan verdere agressie tijdens de wedstrijd voorkomen worden en wordt het publiek niet gestraft.


    >> Reageer (1)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IP-adressen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sommige bloggers sturen mij berichten inclusief afbeelding van af verschillende IP-adressen. Voor mijzelf heb ik al besloten slechts één van die IP-adressen te beantwoorden. Het tweede, derde en zelfs vierde IP-adres verwijder ik direct, ook al zou bij dat adres een ander plaatje staan. Ik ga altijd naar het blog van degene die mij een berichtje stuurt, kijk altijd of er wat nieuws op dat blog staat. Ik kan dit rustig schrijven, want bloggers die fout zitten, lezen mijn blogje toch niet. In ieder geval voor diegenen, die mijn blogje wel lezen, bedankt voor het bezoek en of iemand mij een berichtje terug stuurt of niet, jullie zijn altijd welkom. Deze bloggers wens ik dan ook een heel fijn weekend. Voor alle bezoekers van mijn blog deze fraaie waterlelie.


    >> Reageer (2)
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.He bloggers wordt eens wakker: het zonnetje is al op.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is toch ongelijk verdeeld in dit land. Volgens officiële berichten verdient onze eerste man in het land, onze premier Balkenende, in vergelijk met zelfs topambtenaren bij openbare en semi-openbare instellingen maar een schamel salaris. Er is toch wel wat mis in ons land, vooral als je dan de opmerking van Paul de Leeuw hoort, die zegt dat bij zijn bijzondere talent een hoge honorering past; alsof je voor het leiden van een land geen bijzonder talent nodig hebt. Oké, Balkenende heeft niet het schamperende komische talent van Paul de Leeuw, maar Paul de Leeuw zou ik niet graag als bestuurder van een (semi-)overheidsinstelling zien. Maar ja, de wereld zit nu eenmaal raar in elkaar. Wij praten over salarissen van meer dan een ton en niet ver van onze deur creperen vele miljoenen mensen van de honger. Foto: gelukkig bloeien over de hele wereld nog bloemen, hoewel er wel eens een uitgebloeid bloemetje tussen zit.


    >> Reageer (1)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgestapt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben maar eens overgestapt naar een andere categorie: van uit de categorie “herinneringen/ervaringen” krijg ik weinig respons. Ik schrijf niet om gelezen te worden, maar ik vind het wel fijn als ik gelezen wordt en medebloggers reageren. Misschien doe ik wel weer nieuwe ervaringen op in deze categorie "actualiteit/maatschappij".  De foto's zijn meestal  actueel in die zin, dat ze nog nooit eerder zijn gepubliceerd. Ik hoop, dat ze door u gewaardeerd zullen worden.


    >> Reageer (0)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer in Brussel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik denk dat heel veel Belgen zich r.tgeschrokken zijn, toen bekend werd dat België afstevent op een begrotingsrecord van maar liefst 3,5 miljard euro. Dat betekent dat de Belgische overheid fors moet bezuinigen. Dat was het slechte weer voor vandaag, maar er was ook een opklaring: in Brussel schitteren De Sterre, De Zwane, het Brouwershuis, De Roos en In den Berg Thabor weer als vroeger. Foto: tussen het riet toch nog een bloemetje.


    >> Reageer (1)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domme ganzen!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kraken is weer helemaal in in Nederland. Verscheidene bekende Nederlanders worden er van beticht in hun verleden betrokken te zijn geweest bij kraakacties. Voor een elftal ganzen is kraken de gewoonste zaak van de wereld: in het plaatsje De Lier hebben elf ganzen een kinderspeelplaats gekraakt. Ze zijn er gewoon binnengewandeld en dulden niemand anders op ‘hun’ terrein. Ganzen zijn beschermde vogels en kunnen niet zonder meer van de speelplaats verwijderd worden. Kinderen lijken geen beschermde status meer te hebben: die moeten hun vertier maar elders zoeken. Een rare wereld is het wel. Die domme ganzen!!! Foto: je hoeft vaak niet ver te lopen om van de natuur te kunnen genieten. Op nog geen 100 meter van ons appartement was deze fraaie tuin te bewonderen.


    >> Reageer (2)
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 september
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 september. De zomer is voorbij zeggen de weervoorspellers, maar wij hopen nog op een aantal fraaie nazomerse dagen, voordat de herfst dit jaar op 22 september om 17.44 uur aanvangt. Alle scholen in Nederland zijn vandaag weer begonnen en ook de files op de autowegen zullen weer langer zijn dan de afgelopen 2 maanden. Het weer ziet er redelijk uit; vannacht hebben wij geen last van onweer gehad. De maand is goed van start gegaan, maar ik heb het gevoel, dat het gisteren 1 augustus was. De tijd gaat ook zo snel. Ik wens iedereen een aangename dag. Foto: ik weet niet niet wat voor plant dit is, maar ik fotografeerde hem gisteren in het Westbroekpark op Scheveningen.


    >> Reageer (1)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje laat vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een beetje laat vandaag. Maar op een zonnige zomersdag op de laatste dag van augustus mag dat geen probleem zijn. Ik was om 07.00 uur al uit de veren. Na het douchen en het ontbijt ben ik achter mijn computer gekropen. Aan de ene kant een stapel boeken en aan de andere zijde mijn computer. Op mijn website schoenendoos staat een foto, waar wat onduidelijkheid over is; is het nu wel de haven van Scheveningen of niet. De bootjes op die foto zijn geen Scheveningse vissersboten, maar waarschijnlijk uit Den Helder. En de overige bootjes lijken afkomstig uit de oude Zuiderzeehavens. Maar misschien komt er nog iemand met het verlossende idee. Foto van het meningsverschil.


    >> Reageer (0)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harba lorifa.

    Toen Hertog Jan kwam varen,
    te peerd parmant, al triomfant
    Na zevenhonderd jaren,
    hoe zong men 't allen kant:
    Harba lorifa zong de Hertog, Harba lorifa
    Na zevenhonderd jaren, in dit edel Brabants land.

    En zo volgen nog coupletten. Het hele lied omvat 9 coupletten en ik denk dat dit lied ook wel in België bekend zal zijn. Zo niet, kijk dan even op internet: daar staat het hele lied vermeld.

    Brabant was destijds – Jan van Brabant leefde van 1254 tot 1294 – heel wat groter dan Nederlands Brabant want ook Belgisch Brabant hoorde toch dat hertogdom Brabant. In het lied “Toen Hertog Jan kwam varen” staan de volgende plaatsen vermeld: Antwerpen, Turnhout, Valkensweed, Oirschot en Den Bosch.

    Ik wens u een fijne zonnige dag. Harba lorifa.


    >> Reageer (1)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens meienmorgens vroe(correctie)

     Eens meienmorgens vroe

    Was ic upgestaen;

    in een scoen boemgardekijn

    Soudic spelen gaen.

    Daer vant ic drie joncvrouwen staen:

    Dene sanc vore, dander sanc na:

    Harba lori fa, harba harba lori fa, harba

    lori fa.

     

    Doe ic versach dat scone cruut

    In den boemgardekijn,

    Ende ic verhoorde dat suete geluut

    Van den mageden fijn,

    Doe verblide dat herte mijn,

    Dat ic moeste singen na:

    Harba lori fa, harba harba lori fa, harba

    lori fa.

     

    Doe groette ic die alrescoenste

    Die daer onder stont;

    Ic liet mine arme al omme gaen;

    Doe, ter selver stont,

    Ic woudese cussen an haren mont,

    Si sprac: Laet staen, laet staen. Laet staen!

    Harba lori fa, harba harba lori fa, harba

    lori fa.

     

    Dit minnedicht werd geschreven door  Hertog Jan van Brabant ; toen ik dit gedicht las dacht ik aan gedicht: “Toen Hertog Jan kwam varen…”.

    Hier kom ik later nog op terug.

     


    >> Reageer (2)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grijs, grijs en nog eens grijs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het blog was gisteren als een slak, niet vooruit te branden. Net als het weer: grijs, grijs en nog eens grijs. En vandaag van het zelfde type. Maar we blijven maar hopen op beter weer: hoop doet leven en achter de wolken schijnt de zon. En laten we maar een zonnige blik houden op de volgende dagen. Want eens komt hij terug. Foto: een zonnige kijk naar de toekomst.


    >> Reageer (5)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rust op de kust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk een beetje rust op de kust. Na een wat moeilijke week is nu het schip weer in wat rustiger vaarwater gekomen en hopelijk voor een wat langere tijd. In een vrijstaand huisje op de heide heb je niet vaak onenigheid met je buren, maar in een groot appartementencomplex kunnen er nog wel eens wrijvingen ontstaan. Wij zelf hebben geen problemen met onze buren, maar andere bewoners kunnen wel eens problemen maken. Soit. Annemiek plaatste op haar blog een foto van Rotterdam. Ik vind die foto erg mooi: jammer genoeg is hij iets te donker. Zij heeft op haar laptop geen programma, waarmee je de belichting iets kan verbeteren. Daarom heb ik dat nu voor haar gedaan en plaats ik haar foto bij mijn praatje van vandaag.


    >> Reageer (0)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en vandaag dan de sepia.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08.00 uur. Ik heb het licht boven mijn computer toch maar aangestoken, anders kan ik niet goed zien wat ik schrijf. Vandaag komt de zon wel erg laat tevoorschijn. Nee, nog geen weer om een wandeling te maken. Zondag wandelde ik al vroeg langs het strand. Ik vond daar een paar kinderschoentjes, een blauwe haarkwal, een roggenei en een skeletschelp. De skeletschelp is de inwendige schelp van de zeekat (een soort inktvis), ook wel eens sepia genoemd, naar zijn officiële naam sepia officinalis. Uiteraard maakte ik daar een foto van.


    >> Reageer (2)
    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sara Chang.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het traditionele Prinsengrachtconcert., dat ook via de televisie werd uitgezonden, speelde de 27-jarige Koreaans-Amerikaanse violiste Sarah Chang onder meer werken van De Sarasate, Tsjaikovski, Händel en Vivaldi. Vooral de vertolking van De Sarasate heeft mij erg geboeid. Van mij mogen dit soort concerten vaker worden uitgezonden, maar Annemiek is het daar niet mee eens: zij houdt meer van het lichtere genre muziek. Fotodoor mij gemaakt van  Sarah Chang.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langs de zee wandelend...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Langs de zee wandelend vind je vaak de vreemdste dingen. Zoals gisteren: twee schoentjes (kindermaat) zomaar aan de vloedlijn. Maar ook vaak verspreid liggende bloemen: bij asverstrooiing op zee worden vaak bloemen in zee geworpen. Maar ook de meest gewone dingen, zoals schelpen en wieren. Gisteren fotografeerde ik een roggenei, een blauwe haarkwal en de skeletschelp van een zeekat. Op de foto een roggenei.


    >> Reageer (3)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit nou zomer?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de wetenschap, dat het weer in de ochtend toch nog redelijk zou zijn, ben ik vroeg op stap gegaan voor een wandeling door de duinen en langs de zee. Een berichtje op het blog kon wel even blijven wachten. Nu miezert het buiten wat en daarom ben ik maar achter de computer gekropen, om iets van mij te laten horen. Scheveningen is meestal stil als het regent, maar zodra het zonnetje weer doorkomt, komen de stadsmensen weer snel naar de zee om een frisse neus te halen. Volgens mij zal het vanmiddag wel weer wat opklaren. Foto: een paar kinderschoentjes aan de vloedlijn. Waar zal dat kind gebleven zijn. Blootvoets op huis aan.


    >> Reageer (0)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe dag, een nieuwe uitdaging.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Druk. Druk. Druk. Soms komen er zoveel dingen tegelijk op je af, dat je niet meer weet waar je moet beginnen. En dan op eens is er weer rust. De afgelopen dagen waren dagen van praten en nog eens praten. Maar nu is de druk even van de ketel en is er weer tijd voor iets gezelligs.Maar eerst nog even mijn blog. Mijn gastenboek is weer leeg en de postbode brengt nu mijn post naar mijn blogvrienden. Als bijlage een oude ansichtkaart van Scheveningen.


    >> Reageer (2)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een sappie uit de supermarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De KHN – deze afkorting staat voor Koninklijke Horeca Nederland – bestaat dit jaar 125 jaar. Op 4 november zal de KHN aan koningin Beatrix een geschenk aanbieden. Bijna 300 restaurants verhogen vanaf volgende week zetten op de rekening een extra euro; deze opbrengst maakt deel uit van het “Nationaal geschenk van de Horeca”. Ik vind dit een beetje een vreemde gang van zaken. Als de Horeca een geschenk wil aanbieden, waarom dan niet uit eigen portemonnee m.a.w. waarom niet van iedere rekening een euro in het geschenkenpotje. Nu laten zij de klant er voor opdraaien en de horeca speelt mooi weer. Het is wat anders als zij een vrijwillige bijdrage aan de klant vragen en dat bedrag dan aanbieden als een geschenk van de horecaklant. Het is toch een vreemde wereld. Ik zeg maar prosit en hef het glas gevuld met een sappie uit de supermarkt.


    >> Reageer (1)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb ik het dan toch verkeerd gedaan??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lees ik in de krant: polygame man leeft langer. Uit onderzoek van Virpi Laummaa van de universiteit van Sheffield in Engeland blijkt dat de mannen in polygame culturen gemiddeld 12% langer leven dan de mannen in monogame landen. Ik ben nu bijna 74 jaar. Nu weet ik ten minste wat ik moet doen om of had moeten doen om 83 jaar te worden. Wisten de vrouwen dit al langer: zij leven in het algemeen veel langer dan mannen. Foto: deze man deed het wel verkeerd toen hij op een marktkraam inreed.


    >> Reageer (0)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een enerverende vergadering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een enerverende vergadering gisteravond, die binnen een half uur na aanvang door de voorzitter werd beëindigd, hebben wij (en dat zijn medebewoners/eigenaren van ons complex) nog een tijdje nagediscussieerd in de wandelgang. Daarna thuis nog nagekletst met Annemiek. Als er een paar mensen, tegen de wil van de voorzitter, door blijven gaan op een ruziënde manier, dan rest de voorzitter geen andere mogelijkheid dan de vergadering te schorsen en naar een andere datum te verplaatsen. En dat is dan nu ook gebeurd. Maar in die sfeer is zelfs een nieuwe datum niet meer te bespreken. Misschien heeft ook wel een beetje met het weer te maken.De twee kinderen op deze foto hebben nog geen weet van ruzie. Ansichtkaart uit 1915.


    >> Reageer (1)
    19-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Kurhaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vaak loop je er zonder er acht op te slaan langs de mooie gebouwen in je omgeving. Je hebt ze al zo vaak gezien. Maar afgelopen week, tijdens het vuurwerkfestival, liep ik even langs het Kurhaus en zag een heel ander Kurhaus. Ik had mijn camera bij mij; die stond ingesteld op 1600 ASA en een tijdsaanduiding van 1/20 seconde. Ik richtte mijn camera op het Kurhaus en zag toen ineens hoe mooi het lichtspel kan zijn van de schijnwerpers, die ’s avonds het gebouw verlichten.


    >> Reageer (1)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een mooie zomeravond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zou de zon om 06.29 uur opgaan. Het is inmiddels al weer ruim twee uur later en ik zit met het elektrische licht aan achter mijn computer. Ik heb er vanmorgen aan gedacht om voor de rest van het jaar maar over te gaan op de wintertijd en dat zou betekenen één uur meer licht en voor de avond wil ik dan de zomertijd maar handhaven. Foto: op een mooie zomeravond in Scheveningen.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Het was gisteren wel een heel stille dag op mijn blog. Bijna geen bezoekers. Het was zeker fraai zomerweer in België en zijn de mensen al vroeg gaan genieten van een fraaie wandeling door de bossen of de heide. Hier in Holland was het juist een saaie dag met veel dreiging van buien, vooral in de vroege ochtend en de namiddag. Misschien wordt het vandaag weer een normale dag, hoewel, nu ik dit schrijf, hier een zwaar wolkendek hangt en het buiten nog donker is. Gisteren heb ik geen foto's gemaakt. Misschien plaats ik straks nog wel een  foto.


    >> Reageer (1)
    17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Veel tijd om wat te schrijven heb ik niet. Om 10.30 uur krijgen we een vriendin op visite. Daarom lom ik wat later op de dag weer bij u terug. Ik wens u allen in ieder geval nu al vast een heel fijne zondag. foto: gisteren werd het vuurwerkfestival afgesloten: de laatste vuurwerk was Mexico, waarmee het tevens de winnaar van het festival werd.. Van dat vuurwerk een foto.


    >> Reageer (1)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk op Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al weer de laatste dag van de week. Een week met vooral hier in het westen van het land zonnige dagen en sfeervolle zomeravonden. Gisteravond afgesloten met twee fraaie vuurwerken. Vanavond komt het Nederlands watervuurwerk; ik ben er erg benieuwd naar. In ieder geval zal het een aangename dag worden, met nazomers temperaturen en ietwat genevelde zonneschijn.Foto: vuurwerk gisteravond.


    >> Reageer (0)
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat om het spel, niet om de knikkers.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Af en toe kijk ik naar de reportages van de olympische spelen. En wat mij het meest opvalt bij de Nederlandse commentaren is, dat de verslaggevers iedere keer zo teleurgesteld reageren als een Nederlander niet of net niet een finaleplaats bereikt. Er is geld geïnvesteerd in de spelers en als het resultaat minder is dan verwacht, dan hebben niet alleen de spelers, maar ook de investeerders verloren. De spelers krijgen wel weer een nieuwe kans om zich te bewijzen of misschien zijn ze (nog) niet goed genoeg om zich met de tegenstanders re meten. Leuker vind ik de reacties van de buitenlandse verslaggevers, die vinden dat de Nederlanders het vrolijkste volkje op het spelen zijn. Zij vieren iedere avond feest, al is het maar met een bronzen plak: ik vind een bronzen plak ook al een hele prestaties, waar de Nederlands sporters best tevreden mee mogen zijn. Wie het klein niet eert is het grote niet weerd.


    >> Reageer (0)
    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bloemetje voor Carolien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duitsers begrijpen meestal wel het Nederlandse, maar voor Engelsen en Amerikanen is het Nederlands echt een vreemde taal. Ik kan met mijn schoolbankenengels best uit de voeten, maar zo maar even een vertaling uit mijn mouw schudden… ho maar. Daarom heeft mijn schoondochter voor mijn website www.schoenendoos.eu een Engelstalige intro gemaakt. En om haar te bedanken plaats ik vandaag een bloemetje.


    >> Reageer (1)
    13-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spannende momenten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tussen al mijn werkzaamheden door af een toe een blik geworpen op het TV-scherm. Zal Nederland de halve finale voetballen halen bij de olympische spelen. Ik heb mijn hart vastgehouden. Een spannende strijd is het wel geworden. Maar de Nederlandse voetballers hebben opnieuw geluk gehad. Ze zijn door door met 1-0 te winnen van Japan. 


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deo Gratias
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag ga ik in het woonzorgcentrum Deo Gratias een presentatie geven. Ik ga vertellen over de spanvisserij ondersteund door veel diaplaatjes. In 2005 heb ik met een visserijschip 11 dagen meegevaren ter visserij. Mijn ervaringen heb ik toen in woord en beeld vastgelegd. In dat woonzorgcentrum, waar wij inmiddels ook als zorgabonnees zijn ingeschreven, wonen veel Scheveningers.


    >> Reageer (0)
    12-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.misschien een beetje pech.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De buiigheid zal in België verder afnemen; ook in Nederland wordt het de komende uren aangenamer weer, zeker in het westelijk deel. Zomerse temperaturen zullen echter niet gemeten worden. De vakantiegangers, die vandaag terugkeren naar België, hebben pech: de koffers zullen ze waarschijnlijk niet mee naar huis kunnen nemen vanwege een staking van alle bagageafhandelaars op de luchthaven Zaventem. Of het wordt uitwijken naar een ander vliegveld. Nou ja, de zomerkleding, die in de koffers zit, kunnen ze vandaag toch niet gebruiken. Ondanks pech; maak er toch een prettige dag van. Foto: die heeft haast.


    >> Reageer (4)
    11-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanvulling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien kan bijgevoegde uitvergroting helpen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie kan mij helpen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de achtergrond van bijgevoegde foto zit een vogel, die ik niet kan thuisbrengen. Ik zag hem pas, toen ik thuis de foto op mijn computer zag. Ik had op dat moment alleen maar interesse voor de duinkonijntjes op de voorgrond. De foto is met een telelens genomen, zodat de afstand tussen vogel en konijnen korter lijkt. De vogel moet dan ook vrij groot zijn. Wie helpt mij?


    >> Reageer (0)
    10-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een wel heel intieme toevalstreffer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het leek er op dat het niet meer regende. Voor de zekerheid trok ik toch maar een regenjack aan, je weet maar nooit. Toen ik buiten kwam voelde ik een lichte motregen, maar ik had geen zin om weer naar binnen te gaan, Met mijn camera onder mijn jack toch maar de ochtendwandeling maken. Lopen door de duinen werd de motregen een lichte regen. Daar ik geen ruitenwissers op mijn brillenglazen heb, moest ik regelmatig mijn zakdoek gebruiken, die binnen de kortste keren uitgewrongen kon worden. Uiteindelijk besloot ik toch naar huis te gaan en via een duinpad liep ik terug naar huis. Plots zag ik wat ik op bijgevoegd foto vastlegde: een toevalstreffer.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst even mijn gastenboek geleegd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daarna spring ik onder de douche, geniet van het zondagmorgenontbijt, ga een wandeling maken, als het tenminste niet meer regent en kom daarna bij u terug.


    >> Reageer (1)
    09-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens u toch een prettig weekend.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als u vandaag boodschappen moet doen, ga dan vroeg: boven Engeland hangt een pittig regenfront, dat vrij snel ons land en België zal bereiken. Hoewel het er nu zonnig en vrolijk uitziet lijkt het toch in de vroege middag al een minder aantrekkelijke dag te worden. Maar u kent mijn spreekwoord: schijnt het zonnetje niet, probeer dan zelf het zonnetje voor je omgeving te zijn.


    >> Reageer (2)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dit berichtje zal ik vandaag een paar keer herhalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu, inmiddels twee uur later is de lucht wat opgeklaard. Op de trams wapperen de vlaggetjes en dat betekent dat er vanavond om 23.00 uur een vuurwerk wordt afgestoken. En maar hopen dat het weer stabiel blijft. Hoop doet leven.
    08.08.08  Een wonderlijke en unieke cijfercombinatie: 8 bit en daar zit de computer vol mee. Let maar eens op de reeks 8 16 32 64 128 256. Maar ook voor de niet computeraars heeft de combinatie 08.08.08 een bijzondere aantrekkingskracht. En terwijl ik dit schrijf, rollen buiten de donderslagen over elkaar. Een bijzondere dag. Mijn zus was op deze dag jarig, mijn broer was twee dagen geleden jarig en een jongere zus vier dagen geleden. Mijn ouders hadden wat met die acht. En mijn schoonouders ook: op de 8ste van de 8ste werd Annemiek namelijk geboren en daarom is het voor haar ook een bijzondere dag. Iedereen, die vandaag jarig is, van harte gefeliciteerd en dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor Annemiek. En voor hen de bijgevoegde door Annemiek zelf gemaakte foto.


    >> Reageer (1)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het wordt donker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het begint weer donker te worden. We moeten bijna het licht weer ontsteken. In de ochtend worden hier zware regenbuien verwacht en volgens buienradar precies over Scheveningen. Krijgen we eindelijk ook eens een goede wasbeurt. Maar de bui zal verder trekken en dan zitten we weer droog. In ieder geval een fris begin van de dag. foto: kinderboerderij "Het Waaygat"


    >> Reageer (0)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iets ongewoon-verblijdens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van morgen toen ik wakker werd, schoten de volgende versregels mijn in gedachte. Het is een gedicht van Jan Prins:

    De lucht, over de jongen dag,
    was helderder dan ooit.
    Iets ongewoon-verblijdends lag
    in weide en veld gestrooid.

    Dit gedicht - het is behoorlijk lang - leerden wij vroeger op school uit ons hoofd. Toen kende ik het van het eerste tot het laatste woord; nu ligt het ergens in die grijze hersenmassa opgeborgen en komt zo af en toe eens boven drijven. Maar vandaag vind ik het een mooi begin van de dag.


    >> Reageer (0)
    05-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oud nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Echt veel nieuws staat er vandaag niet in de krant(in Noord-Holland ten noorden van Alkmaar spreken ze van op de krant). En zo wonen de Scheveningers niet in Scheveningen, maar op Scheveningen. Dat is dan weer voor sommige mensen wat nieuws. Verder: nieuws, dat de Olympische Spelen op 08.08.08 beginnen, maar dat wisten we al een hele tijd. Dat Annemiek op 08.08 jarig is, dat weet ik al vele jaren, maar voor veel andere mensen is dat nieuws. Een oud spreekwoord zegt: er is niets nieuws onder de zon; laten we het daarom vandaag maar bij het oude houden: zonnig weer en een prettige dag. Nu de Willem Alexander toch in de schijnwerpers staat plaats ik vandaag een oude foto van hem samen met ouders en broers van vele jaren geleden. Een vriend van mij maakte destijds deze foto. En voor heel veel mensen is deze foto nieuw.


    >> Reageer (1)
    04-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een gewaarschuwde Belg...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag maar weer even de Telegraaf er bij gehaald. En wat zie ik op de voorpagina staan: Belgische drugsdeal. Ik denk zo, die Belgische gendarme ziet er ook achteraan. Maar wat schetst mijn verbazing als ik het vervolg lees: Een 30-jarige Belg heeft in Bergen op Zoom maar liefst 50 euro betaald voor een krop sla, terwijl hij dacht wiet te hebben gekocht”. Die Belg hebben ze dus mooi te grazen gehad. Je moet dat soort Hollanders ook nooit vertrouwen. Een gewaarschuwde Belg telt in het vervolg voor twee. Foto: dit is geen wiet, maar een heel onschuldig duinplantje, waarvan de bloemetjes maar een paar milimeter groot zijn.


    >> Reageer (1)
    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeker vergeten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen tijdens mijn wandeling door de duinen zag ik dit overblijfsel hangen: waarvan ??? Ik wilde dit bloesje aan de rechtmatige eigenaresse teruggeven, maar kon haar in geen velden of wegen bekennen. Het moet wel erg donker geweest zijn om zo iets te vergeten of misschien een beetje te heet.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor iedereen een prettige zondag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Boven de zee begint het op te klaren. Boven de stad hangen nog wat donkere wolken, maar water zal er niet meer uit vallen. Het wordt in Holland best een aardige dag. In de loop van de middag kunnen vooral in het zuiden buien ontstaan. Ook België zal daar veel last van kunnen krijgen. Dus mensen in het zuiden, als u een wandeling gaat maken: regenjassen mee en een paraplu. Maar onweer wind of regen deren ons niet, we kunnen er wel tegen. En u kent mijn spreuk: schijnt het zonnetje niet, wees dan zelf het zonnetje. Ik wens iedereen een prettige zondag. Foto: ons avondzicht: het grote gebouw midden is de zijkant van het Kurhaus.


    >> Reageer (0)
    02-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scollenpop en Montmartre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De krant al weer gelezen. Weinig nieuws. Echt komkommertijd, zoals we dat in Nederland zeggen. De zon schijnt en het zal best wel weer een aangename dag worden. Niet te heet. Aangenaam. Gisteren een onverwachte windhoos in het havengebied, waardoor het programma van het Schollenpopfestival, dat vandaag in Scheveningen begint, gedeeltelijk moet worden afgeblazen. Jammer. Op het Gevers Deynootplein is een stukje Parijs terug te vinden in “Montmartre op het plein”. Kunstschilders en chansonniers schilderen of treden op. In Scheveningen is er altijd wel wat te doen. De Pier van Scheveningen, maar nu eens vanuit een ander standpunt.


    >> Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zomervuurwerk begint weer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen ben ik er weer vroeg bij; nou ja, vroeg. Het is inmiddels 08.00 uur. Ik heb me gedoucht, gegeten en mijn krant gelezen. Mijn sites zijn geüpdatet en nu zit ik bij het open raam even na te genieten. De lucht is bewolkt en gelukkig is het wat minder warm dan gisteren. Vannacht heeft het wat gerommeld in de verte en heeft een licht regende de straten nog niet eens nat kunnen maken. Vanavond is er weer het eerste vuurwerk in Scheveningen en dat zal in deze nieuwe maand, als het weer niet tegenwerkt nog een twaalf keer vaker gebeuren. Bij mooi weer is het dan ontzettend druk. De toegangswegen staan dan vol. Maar wij kunnen vanuit onze serre van het hoge vuurwerk genieten of na een kleine wandeling ook het lage. Foto: als de meeste mensen al zijn verdwenen.


    >> Reageer (1)
    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de libel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met dit mooie warme weer krijgen we wel eens bijzondere gasten. Zo kwam er deze middag een libel bij ons op visite, Hij of zij zette zich rustig tegen het plafond van de huiskamer en zat er welwillend te poseren voor een foto.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een opgravinggebied.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe warm het was en hoe ver. Toch hebben Annemiek en ik gisteren een tocht door de polder gemaakt: Haastrecht, Oudewater en omgeving. Bij ieder plaatsje gingen we er even uit voor een korte rondwandeling. In die omgeving net achter Gouda is het goed recreëren. Weinig verkeer en veel te zien, smalle wegen boven op de dijken, waar je echt moet uitwijken om een ander te laten passeren. Gelukkig zijn er veel uitwijkhavens aangelegd, zodat er niet snel ergernis op zal treden. In de omgeving van Haastrecht zijn ze wel erg bezig met de vernieuwing van de straten. Het lijkt daar wel een opgravinggebied. Foto: deze ansichtkaart kreeg ik ter beschikking gesteld voor mijn nieuwe website www.schoenendoos.eu. Op die website staan inmiddels al 330 afbeeldingen.


    >> Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een half uur geleden vlogen twee helikopters aan ons appartement voorbij. Ik zei direct tegen Annemiek: snel de TV aanzetten, want daar komt waarschijnlijk een reportage over de aankomst van Karadzic. En inderdaad bleek Karadzic aangekomen te zijn in de gevangenis van Scheveningen. En bijna zeker zat hij in één van de twee helikopters die bij ons langs vlogen. De vele journalisten, die al sinds 18 juli zich voor de gevangenis geposteerd hadden, waren voor niets gekomen. Eigenlijk lag dat wel in de verwachting, maar ja, zekerheid heb je nooit. Bijgevoegd een foto van de journalisten vóór de gevangenis op 23 juli.


    >> Reageer (1)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vroeger...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger had iedere dag van de week een vast patroon: maandag – wasdag, dinsdag - strijkdag, maar donderdag was de schoonste aller dagen: ’s morgens nog een halve week en ’s avonds nog twee dagen. Dat patroon had te maken met de zesdaagse werkweek en dat is al lang achterhaald. Maar voor mij mag het iedere dag “zon”dag. Ik wens u een prettige “zon”dag vandaag. Foto: het zonovergoten strand op 27 juli 2008.


    >> Reageer (1)
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag wasdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag wasdag. Dat was het vroeger bij ons thuis. Maar vandaag heeft de natuur zich daar ook aan gehouden: in ieder geval in Scheveningen. Een regenbui met af en toe een beetje gedonder ( ik heb zelfs een bliksemflits gezien) heeft de straten schoon geveegd en de bomen en planten van water voorzien. Zo rond 10.00 uur verwacht ik de zon te zien en gaan we weer van een mooie dag genieten. Foto: op het Piereiland was het gisteren best uit te houden. De zee bracht daar enige verkoeling.


    >> Reageer (0)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen, gezelliger kan je het niet maken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alles in Scheveningen werkt mee om er een mooi weekend van te maken. Zon, zee, muziek en vul zelf maar in. Foto: een Mexicaans feest voor het Kurhaus.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hoop voor u dat u vandaag geen pech hebt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagmorgen. Het is nu bijna 07.00 uur. De buitenthermometer wijst 20,5 graden aan. En als ik naar buiten kijk, dan belooft het vandaag weer een mooie dag te worden. De buienradar laat zien, dat een grote onweerswolk over het noordoosten van Nederland is getrokken. Wij hier in Scheveningen hebben daar niets van gemerkt. Soms benijd ik die mensen wel eens, die mogen genieten van het onweer: ik vind onweer mooi, maar hier in Scheveningen hebben we zo vlak aan zee maar zelden een onweersbui. Het ziet er naar uit, dat wij net als gisteren de paraplu thuis kunnen laten. Voor de toeristen, die vandaag Scheveningen komen bezoeken belooft het prachtig strandweer te worden. En als het weer bij u mocht tegenvallen… pech hebben. Foto: Mexico is het thema van de evenementen dit weekend in Scheveningen: muziek en streetdances.


    >> Reageer (1)
    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker uitrusten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag. Lekker uitrusten. Vergeet het maar. Eerst mijn bestanden bijgewerkt. Daarna naar mijn dochter: daar liep het water niet weg uit de wastafel. Eerst maar de ontstopper geprobeerd, maar geen resultaat. Daarna de boel maar ontkoppeld en wat kwam er te voor schijn een bijna 30 centimeter lange zwarte prop: vuil opgehoopt in de loop der jaren. En dan, na een verkwikkend bakje koffie, tijd voor de blogvrienden. Het is hier warm: we hebben geen paraplu maar eerder een parasol nodig. We hebben voorlopig geluk: te noorden en ten zuiden van onze streek is het weer onbestendig. Wij zitten dit keer goed. Foto: Scheveningen op een zonnige dag: foto gisteren gemaakt, maar vandaag zal het wel net zo worden.


    >> Reageer (2)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de schoenendoos.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu ben ik dan eindelijk er aan toe om een stukje op het blog te zetten.Gisteren mocht ik bij iemand komen, die veel oude foto’s van Scheveningen heeft. Na ruim twee heel gezellige uurtjes, pratend over Scheveningen, ging ik naar huis met een ansichtkaartenalbum waarin 200 oude foto’s, die ik mocht gebruiken om op mijn nieuwe website www.schoenendoos.eu te plaatsen. Alles bij elkaar heb ik nu al ongeveer 6oo oude foto’s tot mijn beschikking. Het vraagt natuurlijk veel tijd om alles goed en verantwoord te verwerken, maar ik streef er naar iedere dag tien nieuwe kaarten/foto’s op de site er bij te plaatsen. Foto: één van de kaarten, die ik gisteren kreeg.


    >> Reageer (2)
    24-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gisteren was hij er al
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was hij er al, uitbundig en warm, en voor de komende tien dagen, zal hij, behoudens een paar onweersbuien, veelvuldig aanwezig zijn: de ZON. Eindelijk begint de zomer. Lang gewacht en stil gezwegen eindelijk dan toch gekregen. Dat zal vandaag en de komende dagen wel drukte op Scheveningen geven. En kunnen we dan nu met een lekker glaasje wijn genieten van een mooie zomeravond op ons balkon? Laat de zon maar komen: we zijn er op voorbereid. Ik wens iedereen een fantastische dag. Bij de foto: nu Karadzic opgepakt is schijnt de zon voor veel mensen nog veel zonniger.


    >> Reageer (0)
    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De P.I.H. te Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu Radovan Karadzic eindelijk is opgepakt is ook Scheveningen in rep en roer. Het verkeer wordt omgeleid, omdat de mogelijkheid bestaat dat Radovan een deze dagen wordt overgebracht naar de Scheveningse gevangenis ( officieel: de Penitentiaire Inrichting Haaglanden); de kans is wel erg klein; de overbrenging zal misschien in het weekend plaatsvinden, maar het kan ook maandag worden. En wie weet misschien niet per auto, maar met een helikopter. Maar de persmuskieten willen hun plaatje schieten en de verslaggevers hun praatje doen. Bijgevoegd een foto van de pers op de Van Alkemadelaan te Scheveningen vlak voor de P.I.H. Links van het midden van de foto de ingang van de gevangenis.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zon is een langslaper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is een langslaper: hij moest vanmorgen 0m 5.49 uur opstaan. Ik denk dat hij nog even onder de dekens is gekropen. Inmiddels heeft hij de deken van zich afgeschud en kijkt nu vanonder zijn laken of hij de dag wel wil beginnen. Het is aarzelend, maar toch: hij komt. En als hij zich maar niet bedenkt dan kunnen we vandaag van een zomerdag genieten. Foto: zo zag de hemel er uit op zondagavond.


    >> Reageer (2)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerst maar het gastenboek geleegd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerst maar het gastenboek geleegd: dat houdt het blog ten minste een beetje snel. Want die blogs met zoveel tierelantijntjes zijn vaak ontzettend traag. Vandaag is de dag met een weifelend zonnetje begonnen. De zon voelt zich nog een beetje onwennig na al die dagen in een donkere wolkenkamer te hebben gezeten. Kom op zon, laat je zien, zodat we allemaal van je kunnen genieten, behalve Karadzic dan, want die hebben ze eindelijk te pakken: die mag nu in de Scheveningse gevangenis zijn slechte daden gaan overwegen en die gevangenis is echt niet gezellig. Foto: die liggen al lekker te luieren.


    >> Reageer (1)
    21-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij waren niet ziek.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij waren niet ziek. Maar het modem voor mijn internet en telefoon had een griepje onder de leden en daar werkt een paracetamolletje niet tegen. Daarvoor moest de KPN-arts komen. Maar die komt niet altijd direct. En wat blijkt achteraf: deze arts woont vrijwel bij mij om de hoek. Hij had in ieder geval het herstelprogramma bij de hand en na een kwartiertje waren we weer in de lucht. Annemiek helemaal blij, want ook zij was uit de lucht. Daar ik toch geen gebruik kon maken van mijn computer ben ik zondag maar de duinen in gegaan ,met mijn fotocamera: die had niet te lijden van een griepvirus. Onderweg fotografeerde ik weer een ree (ik zag er die ochtend vijf).


    >> Reageer (6)
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het gedicht, dat ik twee dagen geleden bedoelde.

    De tegel was moeilijker dan ik gedacht had. Misschien komt dat door het feit dat ik dit gedicht al heel lang kende. Zestig jaar geleden leerde ik het uit mijn hoofd. Nu heb ik een steuntje nodig.

    PARADISE REGAINED

    De zon en de zee springen bliksemend open:
    Waaiers van vuur en zij;
    langs blauwe bergen van de morgen
    scheert de wind als een antilope
    voorbij.

    Zwervende tussen fonteinen van licht
    en langs de stralende pleinen van ‘t water,
    voer ik een blonde vrouw aan mijn zij,
    die zorgeloos zingt langs het eeuwige water

    een held’re verruk’lijk-meeslepende wijs:

    ‘het schip van de wind ligt gereed voor de reis,
    de zon en de maan zijn sneeuwwitte rozen,
    de morgen en nacht twee blauwe matrozen -
    wij gaan terug naar ‘t Paradijs.’

    Hendrik Marsman


    >> Reageer (3)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alle neuzen dezelfde kant uit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er hangt zwaar weer boven België nu Leterme bij de koning op bezoek geweest is om zijn ontslag aan te bieden. De bokspartij tussen Walen en Vlamingen heeft zijn laatste ronde nog niet bereikt en een onbeslist zit er niet in. Het vreemde in deze partij is, dat er eigenlijk drie boksers in de ring staan: de Walen, de Vlamingen en een Franssprekende burger, die niet precies weet tot welke groep hij hoort. De Walen spreken Waals en de Vlamingen spreken Vlaams. Tot dat er een overheid kwam, die bepaalde dat het Frans als moedertaal in Wallonië moest worden ingevoerd. Al 178 jaar zelfstandig en nog geen eenheid. De Scheveningse wapenspreuk luidt: “concordia constans”. Je zou dit kunnen vertalen met: “alle neuzen dezelfde kant uit”. Misschien iets voor België. Foto: ze kijken allemaal dezelfde kant uit.


    >> Reageer (0)
    14-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tegel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tegel, die hiernaast staat afgebeeld, ligt voor een winkel in Lisse, bij een boekhandel en direct naast die boekhandel is een reisbureau gevestigd. De tekst op deze tegel is het begin van de laatste strofe van een bekend Nederlands gedicht. Het zal niet moeilijk zijn deze zin terug te brengen in zijn oorspronkelijke context. Ik geef het u te doen. En mocht u dit gedicht niet terug kunnen vinden, dan zal ik u dat over twee dagen bekend maken.


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolkeloze hemel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het bleef gisteren natuurlijk niet bij de wolkenloze hemel: Holland staat bekend om zijn mooie luchten en die bleven dan ook niet uit. Fraaie wolkenluchten, die af en toe zon even temperden, maar verder een verrukkelijk zonnige dag. Van mij mogen er zo nog heel wat volgen. In de ochtend heb ik gisteren een heerlijke duinwandeling gemaakt; veel konijnen en twee reeën gezien. Daarna langs de zee weer terug naar de koffie, die thuis op mij wachtte. Het was werkelijk een stralende ochtend en vóór ik thuis was, had ik mijn wandeling vastgelegd in 75 foto’s. Jammer dat ik mijn telelens niet bij me had, maar als u goed kijkt, kunt u op de foto’s twee reeën zien.


    >> Reageer (0)
    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De morgenstond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De morgenstond heeft goud in de mond. Vanmorgen werd ik gewekt door de zon. Dat is de laatste tijd niet vaak gebeurd. Maar deze morgen was hij er weer: de zon. En we gaan vandaag genieten van een zonnige zondag. Boven de stad hangt nog een donkere ochtendwolk, maar boven de zee een bijna wolkenloze hemel. Gisteren hebben we een houten dubbelbank gekocht. Het ziet er naar uit, dat we die vandaag gaan inwijden bij het koffiedrinken. Ik wens u allemaal een prettige zondag.


    >> Reageer (0)
    12-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.één bloemetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen om 06.00 uur regende het pijpenstelen ( ze zeggen hier ook wel eens … oudewijven). Toen ik op de buienradar keek bleek een groot regenfront net onze regio te passeren. Dat ziet er dus redelijk goed uit voor vandaag. Mijn trouwe vriend, de barometer, is het daar niet geheel mee eens. Ik blijf optimistisch: het zonnetje komt er heus wel door. Foto: één bloemetje viel in een keer uit elkaar.


    >> Reageer (1)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoongids
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren kregen we nieuwe telefoongids voor het jaar 2008/9 in de brievenbus. Gewicht van dat boekwerk: één kilogram. O.K. een telefoongids heb je nodig. Maar wat is het geval? Ik kreeg er twee exemplaren. Eén voor het dagelijkse gebruik en één kan ik in de papiercontainer gooien. En ik ben niet de enige die er twee ontvangt. Waarom al die verspilling? De hoge Pieten willen de boomkap inperken, maar aan de andere kant werken ze mee aan verspilling van hout. Die telefoongids komt maar één keer per jaar, maar bijna dagelijks krijgen we pakken reclamemateriaal ongevraagd in de brievenbus. Gelukkig wordt er in Nederland veel papier gerecycled, maar toch. 


    >> Reageer (1)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.extra drukte op de Belgische wegen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Komende dagen wordt het extra druk op de Belgische wegen niet alleen als gevolg van de vakanties, maar ook vanwege 11 juli de Vlaamse feestdag. In Nederland zijn er als gevolg van de vakantie minder auto’s op de weg, maar die minder auto’s hebben extra veel last van ‘werken aan de weg’.  Mijn barometer geeft voor vandaag een zonnige dag aan: zover is het echter nog niet. De zon komt; we moeten er alleen nog een paar uurtjes op wachten. Vanavond is er een concert in de rozentuin; daar gaan we naar toe. Lekker tussen de rozen luisteren naar mooie muziek.


    >> Reageer (0)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer of geen weer, de temperatuur is in ieder geval goed.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er komt een groot boos wolkengebied aan boven Engeland; hoewel mijn barometer op zonnig staat ben ik bang dat wij het in de ochtend en vroege middag niet droog zullen houden. Eerst het westen en van België en kort daarna een groot deel van Nederland. Maar wees gerust: na regen komt zonneschijn. En de middag in België en de namiddag in Holland ziet er zonnig uit. Nu schijnt de zon nog even, maar dan…. Maak er in ieder geval een mooie dag van. Het is dan wel geen badpakkenweer: de kinderen vermaken zich heel goed op het strand.


    >> Reageer (1)
    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buiig weertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo erg als het weer  vanmorgen was, toen ik opstond, zal het vandaag niet worden. Het blijft wel wat buiig weer, maar de zon zal er regelmatig tussendoor komen. Na het buienfront komt een vrij buienschone lucht. Best weer om even naar buiten te gaan. Wel een stevige paraplu meenemen: als er een buitje komt, dan kan de wind even stevig aantrekken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zeggen we hier in Holland. Foto: Tiengemeten.


    >> Reageer (0)
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdes het zonnetje naar buiten, maar tijdens een buitje naar binnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl ik naar mijn werkkamertje loop, zie ik in een tijdschrift met grote letters staan: Lekker buiten eten. Maar dat zit er vandaag niet. Zelfs in de serre van ons appartement vond ik het te koud om de krant te zitten lezen. Toch geeft mijn barometer voor vandaag nog redelijk weer aan, maar de buitenthermometer geeft wel een lage temperatuur aan. Maar als ik op de buienradar kijkt, dan komen er zowel voor België als Nederland nog wel wat buitjes aandrijven. Maar ook voor de zon zal er wel ruimte zijn. Tijdens het zonnetje naar buiten, maar tijdens een buitje naar binnen, is mijn advies voor vandaag.


    >> Reageer (3)
    06-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiengemeten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het eiland Tiengemeten maakte ik bijgevoegde foto. Deze foto geeft de sfeer mee van het eiland. Schoonheid, rust, stilte, natuur. In één woord een gedicht.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn barometer geeft nog wel wat buien aan. Boven midden Frankrijk hangen dreigende wolken, die zich langzaam richting midden Nederland(Gelderland en Utrecht) verplaatsen. Hier in het westen lijkt het best een aardige dag te worden. Afwisselend bewolkt en gematigde temperaturen. Een dag om weer van de natuur te kunnen genieten. Niet in de auto, maar te voet of op de fiets. Geniet van de dag. Geniet van het leven. En u weet het: als de zon niet schijnt….wees dan zelf het zonnetje voor uw omgeving. Foto: een cadeautje van uit de natuur.


    >> Reageer (1)
    05-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiengemeten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was vandaag goed weer om buiten te zijn. Vanmorgen zijn wij om ca. 10.00 uur vertrokken naar het eiland Tiengemeten. Dit eiland is teruggeven aan de natuur en nu een natuurreservaat, waar de stilte bijna te horen is. Een ruig gebied, waar de natuur vrij spel heeft. Op dit moment niet de kleurenpracht van het voorjaar, maar de verstilde kleuren van de zomer. Bijgevoegde foto geeft u een beetje de indruk van de getemperde kleurenpracht,


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Boven Frankrijk hangt nog een regengebied, dat langzaam in noordelijke richting opschuift. België en het zuidwesten van Nederland hebben een kleine kans op wat neerslag. Overigens lijk het een aardige zondag te worden. Met zonneschijn en wat wolken: ik denk wel dat we het hier droog zullen houden. In ieder geval: mocht het zonnetje niet schijnen, wees dan zelf het zonnetje voor uw omgeving.


    >> Reageer (0)
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tentoonstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag was er een opening van een tentoonstelling over schilders, die gewoond en gewerkt hebben in Scheveningen. Zo’n opening is altijd een hele happening. Je ontmoet zoveel bekenden, dat er voor de bezichtiging van de tentoonstelling weinig tijd over is. Even vluchtig langs alle schilderijen lopen en dan snel terug naar de vrienden en bekenden. De komende week zal ik eens rustig naar die tentoonstelling gaan kijken: de eerste rondwandeling nodigde wel uit naar meer.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koffie staat klaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Wil je al een kopje koffie?", vraagt Annemiek me. Dat betekent op vrijdag morgen bijna het zelfde als: aan het werk jongen: poetsen en kuisen. Ik heb ja gezegd en ik hoor de koffiepot al pruttelen. Maar ik kom vandaag nog wel even terug.


    >> Reageer (0)
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En ook het weer zat mee(correctie)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was het een heel drukke dag. Eerst naar de markt: die is altijd op donderdag. Daarna naar de specialist voor het 5-jaarlijks onderzoek: doctor tevreden en ik ook. Toen naar een buurtgenote, die mij belde dat ze foto’s beschikbaar stelde om in mijn “schoenendoos” te stoppen. Dat liep wat uit. Vervolgens een rondleiding geven aan 16 personen. En tot slot met Annemiek naar  een winkel om nog wat boodschappen te doen. En nu eindelijk wat rust. Nu ga ik genieten van een lekker wijntje en morgen vroeg weer op. En het weer kwam uit zoals ik vanmorgen al schreef. De bijgesloten foto is van een onbekende fotograaf en al jaren geleden gemaakt.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik de weerkaart voor vandaag bekijk, lijkt het voor Scheveningen toch nog best een aardige dag te worden. De barometer geeft voorlopig geen regen aan en de buien, die nu nog boven noord Frankrijk en België hangen, volgen een richting die via Rotterdam richting Amsterdam gaan. Nou wens ik de mensen, die daar wonen natuurlijk ook een zonnige dag. Hier komt de zon al tussen de wolken doorkijken. En ook voor West Vlaanderen wordt het best een aardige dag. Geniet er maar van. Mooi weer om te fietsen.


    >> Reageer (0)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 graden vind ik ook prima.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Annemiek zet het eetgerei in de vaatwasmachine. Ik heb vandaag gewokt en het deze keer wat minder gekruid dan andere keren. Annemiek houdt niet zo van gekruid eten, maar ik wel. Ook met minder kruiden smaakt het wel. Het is hier broeierig warm met af en toe even een verfrissende wind. Morgen zal het flink afkoelen, maar een temperatuur van ca. 20 graden vind ik ook prima. Foto: Holland o Holland, ik vind je zo mooi(oud Hollands liedje)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer, wind en regen deren mij niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt een warme dag vandaag. Niet teveel hooi op je vork nemen luidt dan ook mijn advies. Maar dat betekent niet dat je maar uitgezakt in een luie stoel moet gaan zitten. Probeer wel wat te doen, maar doe het rustig aan. Als ik op mijn weerkaart kijk, dat heeft het in België al wat gerommeld en langzaam komt dat ook naar Nederland toe. Ik ben een liefhebber van zwaar weer: onweer, wind en regen deren me niet, zolang de temperatuur maar redelijk is. Misschien valt alles nog mee. In ieder geval wens ik jullie allemaal een heel fijne dag.
    Bijgeplaatste foto maakte ik gisteren: wondermooi Holland.


    >> Reageer (1)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graf Zeppelin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij mijn zoektochten naar oude foto’s van Scheveningen kwam ik bijgeplaatste foto tegen. Zoeken op het Internet gaf geen echt resultaat. Zoekend in het archief van de Gemeente Den Haag kwam ik er achter dat de Graf Zeppelin op 13 oktober 1929 Den Haag en Scheveningen bezocht heeft. Maar de bijgevoegde foto kon ik nergens vinden: wel foto’s uit een andere positie genomen en wel door de K.L.M. Ik vind het leuk deze foto ook aan u te tonen.


    >> Reageer (0)
    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schoenendoos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet zo interessant voor onze Belgische vrienden, maar wel voor de Nederlandse vrienden en in het bijzonder voor de Scheveningers. Waar hebben we het over? De nieuwe website www.schoenendoos.eu , die vanmorgen de lucht is ingegaan. Een schoenendoos vol ansichtkaarten over Scheveningen. Er worden mij nu al honderden kaarten aangeboden om te kopiëren; deze site is nog lang niet aan zijn einde. En als het een beetje mee zit voorlopig dagelijks met nieuwe afbeeldingen.


    >> Reageer (2)
    29-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loeoeoek!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk kom ik er dan even aan toe om wat voor het blog te schrijven. Ik ben hard bezig met het maken van een nieuwe website, genaamd “schoenendoos”. Daarin zitten in willekeurige volgorde oude foto’s en ansichtkaarten van en/of over Scheveningen. Hebben u of uw familie toevallig oude ansichtkaarten over Scheveningen, dan houd ik mij gaarne aanbevolen. En dan houdt ook Annemiek me nog vaak van mijn werk af: ik ben een echte vraagbaak voor haar. Als zij iets niet weet dan roep ze: “Loeoeoek!!” en dan weet ik wel hoe ver het is. En ik wil ook nog graag even een ommetje maken: het weer is prima om te wandelen en misschien kan ik hier of daar nog een leuk fotootje schieten.


    >> Reageer (2)
    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wordt het van daag zomer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wordt het vandaag zomer in plaats van een week geleden? Vandaag komt onze dochter thuis van vakantie. Ze zou één week op vakantie gaan, maar het beviel haar zo goed, dat zij er nog een week heeft aangeplakt. Zij had zonniger weer dan wij de afgelopen weken. Zij zal weer moeten wennen aan temperaturen die minstens 10 graden lager liggen dan waarvan zij vandaag thuiskomt. Aanpassen maar weer. Misschien komt er vandaag nog wat zon en worden de temperaturen wat aantrekkelijker.


    >> Reageer (3)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moeder en dochter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag me niet naar het ras: dat weet ik niet.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een lastige kriebel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De regenwolken van de afgelopen nacht verdwijnen al weer en aan de zeekant (noordwesten) wordt de lucht helder. Nog even en de zon zal doorbreken. Gisteren zijn we kaas gaan halen bij onze kaasboerderij in Zoeterwoude. Altijd even bij de dieren kijken. De koeien stonden in het land; zo ook de merrie met het veulen, dat al weer aardig gegroeid is. Na enig aarzelen kwam het dartel op mij af na eerst nog eventjes een lastige kriebel aan zijn voorbeen te hebben verholpen.


    >> Reageer (1)
    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meerkoeten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond zaten we te genieten van een heerlijk Turks menu in een Turks restaurant bij ons in de buurt. Op het tv-scherm herhalingen van de voetbalprestaties van het Turkse elftal. Wat gunden wij dat elftal de overwinning; maar met zoveel uitvallers was het een te zware opgave. Op de bijgevoegde foto een meerkoet met twee kuikens: vaak is het nestje veel groter, maar ondanks alle zorgen van moeder- en vadermeerkoet overleven maar weinig jonge meerkoetjes. Er zijn te veel vijanden: ratten, meeuwen, kraaien. Midden op de foto ziet u, als u goed kijkt, moeder en kinderen; tussen de bladeren van de waterlelie zijn ze moeilijk te herkennen.


    >> Reageer (1)
    25-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kikkerjacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was Annemiek eventjes!!!! Weg met haar vriendin. Veel later dan gewoon belde ze me op om te vertellen dat ze iets verlaat was. Zelf heb ik gisteren een bezoek gebracht aan het Rosarium in het Westbroekpark. Er wordt gezegd dat dit park de mooiste rozentuin heeft van Europa. Jaarlijks wordt in dit park het Internationale rozenconcours gehouden, waar bij dan tevens de mooiste roos van het jaar wordt gekozen. Dat zal dit jaar op 10 juli zijn. Zelf ben ik op kikkerjacht gegaan en heb er een paar geschoten: met mijn camera natuurlijk.


    >> Reageer (0)
    24-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en dan vraag je je toch af
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zit naar een blanco bladzijde te kijken en weet nog niet wat ik daarop moet zetten. De voetbal is over. De oranjevlaggetjes hangen er verwaarloosd bij of zijn al weer opgeborgen voor een volgens oranjehetze. En in de kranten lees ik over de geweldscampagne in Zimbabwe, over de bruut Mugabe en oppositieleider Morgan Tsvangirai; over de olympische spelen in China, waar buitenlanders niet welkom zijn en de olympische gedachte slechts een utopie is; en dan vraag je je toch af in wat voor een wereld we leven. Het moet toch anders kunnen. En dan denk ik aan de prettige sfeer die we mochten meemaken in Diksmuide. Zo'n sfeer zou toch overal moeten kunnen heersen.


    >> Reageer (1)
    23-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan fout gaan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En na een aarzelend begin van de vroege dag werd de zon steeds vriendelijker. Nog een beetje kouwelijk ben ik vanmiddag toch naar de sportschool gegaan om enige simpele oefeningen te doen. Maar toen ik ging powerliften voelde ik het al in mijn rug. De wervels zaten verkeerd. Maar onze instructeur wist daar direct een oplossing voor: het kraakte wel even in mijn botten, maar daarna verdween de pijn al spoedig. Je wilt jong zijn, maar je vergeet te gemakkelijk, dat met het stijgen van de jaren de jonkheid verdwijnt en je meer rekening met je lichaam moet houden. Maar ja, je bent een tikkeltje eigenwijs en dan kan het fout gaan. Ik maak me nergens meer dik om nu ik de IJzertoren in Diksmuide bezocht heb.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met de vaak nog in mijn ogen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met slaperige ogen kijk ik vanmorgen op mijn wekker en denk dat het 07.05 uur is. In de verte hoor ik de tram door de bocht gaan. Ik spring uit bed en haast me naar de badkamer. Mijn scheerapparaat ligt nog in mijn handbagage: dat komt straks wel denk ik. Eerst de krant. Dan loop ik terug naar de slaapkamer en zie dat het pas 05.30 uur is. Terug naar bed gaan heeft  geen zin meer. En daarom zit ik nu zo vroeg achter de computer. Het wordt vandaag een zonnige dag met aanvankelijk nog een stevige bries, maar in de loop van de dag zal de wind afnemen.
    Het Manneke uit de Mane lacht me vriendelijk toe en ziet de humor van mijn te vroege opstaan wel in. Wakker worden in Scheveningen is toch anders dan wakker worden in Diksmuide.


    >> Reageer (0)
    21-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dat 't zommer is!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht om 01.59 uur is de zomer begonnen.
    Guido Gezelle schreef op 7/1/1897 dit couplet:


    Als alle lieden,
    die gaan en staan,
    "goendag!"mij bieden
    en spreken aan,
    dan snoere en binde ik
    mijn' kommernis:
    dan ondervinde ik
    dat 't zommer is!


    >> Reageer (0)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.natuurlijk hebben onze vrienden voor mooi weer gezorgd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste dag van het voorjaar. Vannacht om 1.59 uur begint dan eindelijk de zomer. Maar voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren. Vandaag wordt de tentoonstelling die ik heb samengesteld op een andere locatie opnieuw opgebouwd en vanmiddag zal die om 15.00 uur officieel worden geopend. En als dat achter de rug is moet ik me ‘geestelijk’ gaan voorbereiden op de blogdag in Diksmuide. Het is toch altijd een afstand van ca 250 kilometer en ook daar wil ik van genieten. Niet jagen, maar lekker ontspannen rijden. Dus vroeg vertrekken en onderweg in België nog even rondkijken. En natuurlijk hebben onze vrienden voor mooi weer gezorgd. Nog even een echt Schevenings plaatje.


    >> Reageer (1)
    19-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De langste dagen van het jaar naderen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen gaat de zon op om 5.20 uur en weer onder om 22.04 uur. En zo ook op 21, 22 en 23 juni. Tot en met 29 juni blijft de zon ondergaan om 22.04 uur. Maar de tijd van de zonsopkomst wordt iedere dag ongeveer 30 seconden later. Het lijkt dat de zomer op vier dagen begint, maar dat is niet zo: de zomer begint op 21 juni 1.59 uur. En laten we maar hopen, dat het dan ook echt zomer wordt.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het kwartje van Koko
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1991 werd om het begrotingstekort te dekken een tussenbalans opgesteld: voor de brandstofprijs betekende dit een prijsverhoging(exclusief BTW) van 18,3 cent voor benzine en 7 cent voor diesel. Deze verhoging kreeg de naam “het kwartje van Kok”. Het is een tijdelijke verhoging, waaronder autorijdend Nederland nog steeds gebukt gaat. In euro’s betekent dit bedrag nog steeds een verhoging van 8,3 eurocent(excl. BTW) voor benzine en 3,18 eurocent (excl. BTW) voor diesel. Als de Nederlandse overheid nu eens vriendelijk zou willen zijn en deze accijns(incl. BTW 9,9 eurocent) zou willen teruggeven dan behoort Nederland nog steeds tot koplopers in Europa wat betreft de benzineprijs. In Nederland schijnt het spreekwoord ‘belofte maakt schuld’ uit het woordenboek van de overheid geschrapt te zijn. Boe zegt de koe.


    >> Reageer (0)
    18-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zijn de kleine dingen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zijn de kleine dingen die het doen. De gewone dagelijkse dingen, die we zo makkelijk over het hoofd zien. Neem bij voorbeeld de koeien op bijgaande foto: dagelijks keren zij terug naar de melkmachine; iedere dag hetzelfde loopje. Wie let er op. En toch heeft het iets bijzonders. Daarom staan ze nu op de foto. De kleine dingen van iedere dag.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hup Holland Hup
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hup Holland Hup. Dat liedje kennen de meeste Nederlanders wel. Maar van het Wilhelmus schijnen ze nooit gehoord te hebben. Zo zat ik gisteren te kijken naar het zingen van de volksliederen bij de wedstrijd Roemenië tegen Nederland. De Roemeense spelers zongen uit volle borst mee met hun nationale hymne, maar van de Nederlandse spelers deden er maar twee hun mond enigszins open. Mag je als Nederlandse voetballer niet trots zijn om voor je land uit te komen? Of zijn ze daar te trots voor? Je kunt ze niet dwingen om het volkslied te zingen, maar als je dat niet wilt doen, dan moet je ook maar niet voor Nederland uit willen komen.


    >> Reageer (1)
    17-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat een beetje moeilijk vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gaat een beetje moeilijk vandaag. Het Internet doet het prima, maar de verbinding met seniorennet wil maar niet tot stand komen. Het ene moment zit je erop en even later komt er ergens een bericht te staan: kan deze pagina niet openen. Dan zoek je maar even elders je vertier. Gelukkig typ ik meestal mijn tekst eerst in mijn tekstprogramma, waar na ik deze dan kopieer naar het blog; zo behoud ik bij een eventuele storing altijd mijn tekst en kan ik die later als de storing verholpen is weer gemakkelijk kopiëren.
    Op de foto: de ophaalbrug in Leidschendam


    >> Reageer (0)
    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag hebben we kunnen genieten van een mooie dag: geen al te hoge temperaturen. weinig wind, geen regen; gewoon gezellig Schevenings weer. Heerlijk weer voor een wandeling of legger liggen zinnen achter een scherm. Veel mooie wolken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet vergeten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Net vergeten, wel verlaat, terwijl ik toch al om 06.00 uur achter de computer zat. En niet alleen om plaatjes te kijken. Er was wel wat werk aan de winkel en dat doe ik het liefst ’s morgens vroeg. Dan is het nog lekker stil en schijnt de zon in mijn werkkamertje, tenminste als de zon meewerkt. En dat doet hij vandaag. Op de lange termijn weet ik het nog niet zo zeker, maar ik hoop in ieder geval dat het komende weekend zonnig en gezellig zal worden.


    >> Reageer (0)
    15-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen....een bloemetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beestjes herken ik soms nog wel, maar van bloemen en planten weet ik niet zoveel. Ik fotografeer soms veel voorkomende bloemen, waarvan ik de naam niet eens weet. Net als de bloem op bijgeplaatste foto. Toch kom ik deze bloem vaak tegen aan de waterkant. En deze keer fotografeerde ik hem. Misschien kan iemand mij de naam vertellen, dan sta ik ten minste de volgende keer niet met mijn mond vol tanden.


    >> Reageer (1)
    14-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.al weer vroeg uit de veren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was al weer vroeg present vandaag. Om 5.30 uur had ik genoeg van mijn bed. Eerst even mijn websites updaten, daarna mijn dochter naar het station gebracht: die ging een weekje op zeilvakantie in Marmaris, Turkije. In dat plaatsje zijn wij jaren geleden ook eens geweest. Toe was het nog niet zo toeristisch als tegenwoordig. Toen wij er waren brak er een hevig noodweer los: bliksems en donderslagen en slagregens. Wij schuilden in een kruidenwinkeltje en zaten daar op krukken om droge voeten te houden: het regenwater stroomde het winkeltje binnen. Maar na een uurtje was het waterprobleem weer opgelost en konden we terug naar ons hotel. Zo juist krijgen we een telefoontje van Marlies, onze dochter, dat het vliegtuig vertaging heeft en pas om 13.00 uur vertrekt.
    Geen vakantiefoto, maar de molen Salamander in Leidschendam, die zich op 12 juni fraai spiegelde in de Vliet.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lepelaars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag waren we weer even in het buitengebied. Dit keer in de omgeving van Kethel. Kethel is een klein plaatsje gelegen tussen Delft en Schiedam. Rondom aan de natuur terug gegeven gronden: gebied wordt ook wel omschreven als Polder Noord Kethel. Annemiek was wat bloemen aan het fotograferen en ik struinde wat rond. Ik zag een witte vogel vliegen en dacht aan een zilverreiger, maar dichterbij gekomen zag ik vier lepelaars: vogels die ik nog nooit eerder in het wild gezien had. Gelukkig had ik de telelens op mijn kamera en kon ik deze schuwe vogels op de plaat vastleggen.


    >> Reageer (0)
    13-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland - Frankrijk 4 - 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zelfs de horizon kleurde oranje.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandstofprijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maar niet alleen de wegtransporteurs hebben problemen met de hoge brandstofprijzen, ook de visserij heeft hier mee te kampen. En dat is niet alleen in Nederland. Spanje heeft grote problemen, Frankrijk, België ook en nog veel meer andere landen. En het gevolg: de transporteurs staken of houden demonstraties, de vissers varen niet uit, want de opbrengst is lager dan de kosten, de consument moet meer betalen en de bonden eisen compensatie in de lonen. En als gevolg daarvan stijgen de prijzen weer en we zitten weer in een loon/prijsspiraal.Waar is het einde.


    >> Reageer (0)
    12-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge dieselprijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag protesteerden de vrachtwagenchauffeurs tegen de hoge dieselprijzen. Voor een groot aantal bedrijven staat het water echt tot aan de lippen.Tussen 12.00 – 12.30 uur  reden zij op een aantal rijkswegen met een snelheid van slechts 50 kilometer per uur. Hierdoor ontstonden er in het hele land grote vertragingen. Ik stond om 12.00 uur in de stromende regen op een brug over de A4 en maakte onderstaande foto.

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen in vogevlucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien hebt u wel eens in de rechterkolom van mijn blog geklikt op ALLES OVER SCHEVENINGEN. Probeer het vandaag eens. Als u het doet dan komt u terecht op mijn website en daarop vindt u “Scheveningen in Vogelvlucht”, klik hierop en u ziet Scheveningen vanaf een hoog standpunt gefotografeerd: op dit moment staan er meer dan 45 grote foto’s over Scheveningen. In de loop van de maand komen er nog eens ongeveer 40 foto’s bij. Bijgevoegde foto is er een uit de reeks.


    >> Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de bal is rond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De bal is rond. De bal moet rollen en we willen graag weten welke kant de bal op rolt. In Nederland speelt dit natuurlijk wat sterker dan in België. Maar ik denk dat ook in België veel mensen voor de buis zitten. Tijd om te internetten is er bijna niet. De zon scheen vandaag als een oranje voetbal boven Nederland. De foto maakte ik in een gekke bui en noemde het "gekte". Heeft het misschien is te maken met voetbalgekte?


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de Johanna Louisa, de voormalige reddingboot van station IJmuiden in de periode 1968 – 1993 en die thans dienst doet als pr-schip in de haven van IJmuiden, mocht ik mee varen  voor een reddingsdemonstratie in de haven van Scheveningen en een vrije vaart buitengaats. Dat was op vlaggetjesdag 2008. Dit jaar had ik geen boarding card gekregen om met een van de officiële boottochten mee te varen. Geen probleem: dan zoek ik toch zelf een boot.
    Toen ik op 6 juni deze boten fotografeerde, wist ik nog niet dat ik op 7 juni de gast mocht zijn op de Johanna Louise, de voormalige reddingboot van de KNRM ( Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij).


    >> Reageer (2)
    10-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Kurhaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Kurhaus vanaf een hoog standpunt gefotografeerd. Zo zult u het Kurhaus in Scheveningen niet vaak zien. Foto: eigen fotografie.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wij genieten nu van het mooie weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nederland verplettert Italië en Frankrijk wordt te kijk gezet door Roemenië. Dat is het resultaat van een avondje voetbal op 9 juni 2008. Maar er is nog niets aan de hand. Nederland kan nog laatste worden in zijn pool en Frankrijk nog nummer één. We wachten maar af. En nu maar hopen dat Nederland ook wint van Frankrijk a.s. vrijdag. Wij genieten nu van het mooie weer.


    >> Reageer (0)
    09-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië - Nederland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond kijken we naar voetbal: Italië tegen Nederland. Dat kan best een goede wedstrijd worden. Wie het Nederlandse volkslied zal zingen, zij in ieder geval niet. Foto: Schevenings Vissersvrouwenkoor.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer is er weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf  27mei heb ik in Scheveningen geen zonsopgang mee mogen maken. Ik was er wel, maar de zon niet. Op 30 mei schreef ik op mijn blog: Ik ga weer over het weer praten, als er weer weer is. Vanmorgen, 9 juni, werd ik even voor zes wakker gemaakt door een piepende tram en zag gelijk de zon. Eindelijk daar was hij er dan: de zon. Gisteravond om zeg maar klokslag 18.00 uur brak de zon door en heeft de hele avond geschenen. Eerder op de dag hebben wij in Leidschendam bij zoon en schoondochter kunnen genieten van de zon. Maar thuis komend omstreeks 14.00 uur lag in ieder geval ons appartement en omgeving in een dikke mist. We kunnen weer over het weer praten, want het is er weer.
    Op de foto de nieuwe reddingsboot van Scheveningen: Kitty Roosmale Nepveu (nu al bekend onder de naam: Kitty); wij wensen haar een goede vaart.


    >> Reageer (0)
    08-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONdag ZONder ZON
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag moet om 5.21 uur de zon opkomen. Het is nu 6.33 uur. Ook vandaag zullen we het ochtendgloren niet aanschouwen. Van de oostelijke tot de westelijke en van de noordelijke tot de zuidelijke horizon hangt een grote grijze deken. Ik zit ingesloten in de mist. We moeten in het zuidwesten wel heel wat fout gedaan hebben, dat we de laatste weken zo weinig zon te zien krijgen. Het is bijna windstil. Die deken zal nog wel een tijdje blijven hangen. Ik denk dat ik maar weer onder de wol kruip.


    >> Reageer (0)
    07-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggetjesdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is toch nog gekomen; alleen een beetje laat. In ieder geval is het vandaag droog gebleven en de temperatuur was geen spelbreker. Eigenlijk was iedereen vandaag wel tevreden. Bij zonnig weer had iedereen op het strand gelegen en nu was het op het feestterrein aangenaam en gezellig. Ik zelf heb mij ongeveer twee uur op een oude reddingsboot prima vermaakt: eerst bij het geven van een demonstratie en daarna op de open zee. Op zee waren nog veel andere oude types reddingsboten en zeilschepen. Op de bijgevoegde foto een aardig sfeerbeeld.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggetjesdag Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is er nog niet. Vanmorgen vroeg leek hij even door te komen, tussen het grijs waren hier en daar wat blauwe plekjes te zien, maar de lucht trok weer dicht. Misschien komt hij straks toch nog wel door. Gisteravond. Toen eindelijk een vriendelijk zonnetje even doorbrak, ben ik op de fiets naar de haven gereden en heb wat foto’s gemaakt van de voorbereidingen van vlaggetjesdag. Er is veel te doen vandaag in Scheveningen, vooral in de omgeving van de haven en in het oude dorp. Om 11.00 uur begint het feest met een officiële opening. Foto: kan het duidelijker: vlaggetjesdag in de Keizerstraat, hartje Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    06-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranjegekte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Scheveningen slaat de Oranjegekte toe. Sommige straten zijn geheel versierd met vlaggetjes. En of  Nederland nu kampioen wordt of niet, gefeest gaat er worden. Want, zoals u waarschijnlijk weet: niet het Nederlands elftal voetbalt, maar Nederland. En daarom viert bijna heel Nederland feest. De omslag komt pas als Nederland de volgende ronde niet haalt.

    Foto: een Scheveningse straat in feeststemming.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de dag voor de oud-vissers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan de oud-vissers weer gezamenlijk een dagje varen. Meestal ga ik dan als fotograaf mee, maar dit jaar wordt er gefilmd. Morgen op vlaggetjesdag heb ik een permissie om overal te mogen fotograferen. De weersverwachting is voor morgen gunstiger dan voor vandaag. Met een beetje zon erbij kunnen dat mooie foto’s worden: er is veel te doen aan de haven, maar ook in de Badhuisstraat, de Keizerstraat, op de boulevard en op zee. Vandaag ga ik wat proefopnames maken.


    >> Reageer (0)
    05-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan verkeren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terracotta wordt Blaze red. En dat gebeurde deze morgen. We hadden een uitnodiging van onze autodealer en daar stond die dan de nieuwe Opel Agila 1.2, 5-deurs Enjoy. Annemiek was er direct verliefd op. In werkelijkheid was hij mooier dan op een plaatje. En wat doe je als je vrouw ergens verliefd op is? Twee uur later verlieten wij de dealer, die op papier een nieuwe auto rijker was: de ingeruilde Opel Agila 1.2 vijf-deurs Essentia kleur terracotta. En wij waren op papier de nieuwe eigenaar van de  Opel Agila 1.2 etc in blaze red, kentekennummer 29-GDR-7. Op 26 juni wordt de auto afgeleverd, maar onze vrienden in België mogen op 21 juni nog even onze  twee jaar oude Opel uitzwaaien. Het kan verkeren. 
    Foto: de SCH123 verlaat de haven, terwijl de zon langzaam ondergaat. Foto gemaakt op 4 juni: soms gaat de zon wel onder, maar of hij de volgende dag weer opkomt? Wij hebben het vandaag niet gemerkt.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wees zelf het zonnetje in huis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen moest ik even naar het ziekenhuis voor bloedafname; een keer per jaar kom ik bij de huisarts (maar dit keer was mijn laatste bezoek aan hem geweest in augustus 2006) voor een controle en het eerste wat hij dan doet is mij een formulier geven voor bloedonderzoek; en daarom ging ik vandaag naar ziekenhuis Bronovo. Over twee weken een herhalingsbezoek bij de huisarts, die dan de uitslag bespreekt. Het is altijd goed, vooral als je wat ouder bent, even een jaarlijks onderzoek te laten uitvoeren: voorkomen is beter dan genezen. Annemiek schrijft op haar blog, dat het weer hier niks is. Ik zeg maar: als het weer niks is, probeer dan zelf het zonnetje in huis te zijn. En daarom wens ik u allen een zonnige dag toe.


    >> Reageer (0)
    04-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen in vogelvlucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu is Scheveningen wel geen wereldstad, maar vooral in de zomerperiode voor veel mensen en veel bezochte badplaats. Daarom probeer ik juist voor die mensen een zo goed mogelijke informatie over Scheveningen te geven. Scheveningen is echte de moeite waard om eens te bezoeken en ik denk dar het daarna wel niet tot dat ene bezoekje zal blijven. Maar Scheveningen is ook interessant om het van bovenaf te bekijken: niet zittend op een wolkje, maar vanaf een hoogstandpunt. Vanaf de vuurtoren of een andere toren. Bekijk Scheveningen maar eens in vogelvlucht en bezoek maar eens de website www.allesoverscheveningen.nl/rubriek-07.htm  


    >> Reageer (1)
    03-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.palmbomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zomerzon laat zich nog niet al te welwillend zien, maar de galerij onder ons appartement wordt er wel fleuriger op. Vlaggen hangen uit en palmen zijn geplaatst. De galerij begint nu echt uitstraling te krijgen. Bijgevoegde foto heb ik zojuist gemaakt.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe haring is binnen en dat is een zomers begin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een enkele bliksemschicht, een enkele donderslag, af en toe wat licht regen. Op Scheveningen hebben we gisteren en vannacht weinig last gehad van de onweerswolken, die vanuit het zuiden over ons land trokken. Maar de temperatuur is wel teruggevallen en de zon ook. Lag ik gisteren nog even lekker lui in het zonnetje, vandaag zal ik een warm vest nodig hebben. “Zomer verdwenen” staat in de krant boven het weerbericht, maar dat is wel een erg pessimistische kijk. Nee hoor, de zomer moet nog komen. De nieuwe haring is binnen en dat is een zomers begin. En daar houden we het maar op.


    >> Reageer (0)
    02-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slecht weer op komst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over de stad hangt een laag wolkendek. Dat belooft niet veel goeds. Na een redelijk zonnige middag met aangename temperaturen, daalt het kwik nu snel. Onze Belgisch blogvrienden geven ons al door dat het in België al boos weer is. Onweer en regen. Mijn fotocamera ligt klaar: misschien zijn er wat mooie plaatjes te schieten. Morgen meer.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En zo begon bij ons om 7.00 uur de dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wereld is heel klein vandaag. En dat komt niet alleen door de zware mist die het land in nevelen hult. Neen. Een andere oorzaak is de staking van het streekvervoer, waardoor een groot aantal mensen aan hun plaats gebonden zijn. De buschauffeurs eisen hoge loonsverhogingen, die uiteindelijk door de gebruikers van het streekvervoer zullen moeten worden opgehoest. De mist zal wel optrekken, maar de staking zal nog wel even kunnen duren. Samen met de mist zal het hier en daar wel tot grote verkeersopstoppingen kunnen komen. Als straks het zonnetje komt zal de wereld er wel weer een stuk vrolijker uitzien.


    >> Reageer (1)
    01-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 juni 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 juni 1962. Ik reed in een witte koets vanaf het ouderlijk huis ca. 10 kilometer naar Scheveningen, waar mijn bruid op me zat te wachten. We waren op 28 februari van dat  zelfde jaar voor de wet getrouwd en van vandaag zou dan de kerkelijke inzegening plaatsvinden. Diezelfde morgen stond thuis de radio aan en zong Joseph Schmidt het beroemde lied: “Heut’ ist der schönste Tag in meinem Leben”. En ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik die dag naar Scheveningen ben gegaan. Vroeger werd er veel waarde meer gehecht aan een kerkelijk huwelijk. Tegenwoordig geldt de dag van het wettelijke huwelijk. Toch was het een mooie traditie.
    Foto: een bosje rode rozen geplukt tijdens onze vakantie in Kusadasi

     


    >> Reageer (3)
    31-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons plein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo zag gisteravond ons plein er uit. Fraai lijnenspel van wit en rood. En zo ziet vanavond ons plein er weer uit. Enkele tenten waren overdag bezet. Het matige weer was de grote spelbreker. Maar morgen wordt het iets warmer en morgenavond ziet ons plein er weer uit als vanouds. Wel te rusten en tot morgen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toekomstige skyline????
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De torens, die in Scheveningen niet gewenst zijn, lijken nu de skyline van Den Haag te moeten ontsieren. In de nieuwbouwplannen van Scheveningen wilde wethouder Norder drie grote torens opnemen tot grote ergernis van de Scheveningse bevolking. De laatste tijd horen wij daar niet zoveel van sinds het ministerie van defensie bezwaar heeft aangetekend. Sinds gister is de Haagse bevolking geïnformeerd, hoe de skyline van Den Haag er uit gaat zien, als de nieuwbouw van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en een woontoren gerealiseerd gaan worden. De voltallige oppositie in de Haagse gemeenteraad is tegen deze plannen, maar de PvdA(Partij van de Arbeid) is overheersend: Marnix Norder c.s. lijken ons nationale stadsgezicht te willen verpesten. Fotomontage volgens Strijland in de echte Haagse krant "Den Haag Centraal".


    >> Reageer (0)
    30-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker genieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ga weer over het weer praten, als er weer weer is. Gisteren zijn wij weer even de polder in gegaan. We wilden er gewoon eventjes tussenuit en dan is het gebied rond de Weipoort in Zoeterwoude ons favoriete plekkie. De route daarheen gaat via lokale wegen, waarop weinig verkeer is. Lekker rustig rijden: alleen even uitwijken als er auto langs moet, die wat haast heeft. Maar vaak lijk je helemaal alleen op zo’n weg te rijden. Je stopt wanneer je wilt om even van de natuur te genieten of een foto te maken. Gewoon lekker genieten van de weidsheid van de natuur.


    >> Reageer (2)
    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggetjesdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We praten niet meer over het weer: over en sluiten maar. In Scheveningen richten we ons op vlaggetjesdag. Een groot jaarlijks feest, dat herinnert aan het jaarlijkse vertrek van de vissersvloot ter haringvangst. En dit jaar wordt dat gevierd op zaterdag 7 juni: een grote dagmarkt op het haventerrein, sport, spel, amusement, oude ambachten, een vlootschouw, muziekoptredens en bovenal haring eten en gezelligheid. Lekker slenterend tussen al dat gedoe en voor je het weet is de dag voorbij. Lekker genieten samen met al die tienduizenden bezoekers, die dit echt Scheveningse feest willen meemaken.


    >> Reageer (0)
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we blijven optimistisch. De temperatuur stijgt in ieder geval.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zonnetje heeft gisteren vrijwel niet geschenen; eventjes maar. We zijn bijna geneigd om de verwarming weer hoger te zetten, maar voorlopig houden we het nog op een warme trui. Misschien sturen onze zuiderburen vandaag de zon wat door naar het noorden. De weerprofeten voorspellen wel hogere temperaturen, maar zijn wat de zon betreft een beetje terughoudend. Wie weet gaan we vandaag toch van een mooie zomerse dag genieten. Na een warme vakantie is zo’n terugval in temperatuur niet aangenaam. We blijven optimistisch en zien de eerste zomermaand met vertrouwen tegemoet. Op de foto: een zonnig landschap in Turkije.


    >> Reageer (2)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brrrrrr!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nee, vandaag nog geen foto van het zonnige weer in Scheveningen, om de dood eenvoudige reden, omdat de zon er nog niet is. Het is nog koud en ik heb maar een wollen vest aangetrokken. Ik zal maar een foto uitzoeken van het zonnige en warme vakantieland Turkije. Misschien wordt dan de Scheveningse zon jaloers en gaat dan alsnog zijn beste beentje voor zetten.


    >> Reageer (0)
    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie kent deze plant.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze bijzonder mooie bloem fotografeerde ik midden in een woonwijk, gelegen tegenover ons hotel in Kusadasi. De plant waaraan deze bloem groeide was geen struik, maar ook weer geen boom. De plant had wel een stevige onderstam. In dat hele wijkje stond deze boom in zijn eentje. Een tweede heb ik niet gevonden. Vooral de kleur van de bloem vond ik erg mooi; de vorm van de bloem deed enigszins denken aan een aronskelk, maar dan heel veel op een rijtje. Misschien weet iemand wat voor een plant dit is.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn er weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een zeer zonnige vakantie in een land, waar wij veel Belgische vrienden ontmoet en gemaakt hebben, zijn we weer terug op ons honk. En waar ontmoet je in het buitenland veel Belgen: in Turkije. Zij waren in hotel Fantasia heel duidelijk aanwezig. Gezellig keuvelen, af en toe een spelletje biljart, waarbij ik altijd het onderspit moest delven,  of samen een pintje nemen en nababbelen aan de bar. Op de foto de buitenbar.


    >> Reageer (0)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t is mei-e
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen even aan de wandel door duin en over strand. In de duinen staat overal de witte meidoorn in volle bloei en met het gezang van de nachtegaal op de achtergrond waan ik me al helemaal in vakantiestemming. Vroeger zongen we een liedje en ik weet niet of de tekst het refrein was of zo maar een korte tekst: ’t is mei-ei-ei ei-ei-je, ’t is mei-ei-ei-je(herhaal)” Het ziet ernaar uit dat wij geen hinder zullen ondervinden van de staking op Schiphol. Maar ja, je weet maar nooit. Afwachten maar. Het is nog geen 21.30 uur; dat is het tijdstip dat ons vliegtuig vertrekt. En als het allemaal niet doorgaat, dan ziet u dat morgen wel bij mij op het blog.


    >> Reageer (0)
    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.je weet gewoon niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je weet gewoon niet hoe je het hebt. Vorig jaar was april een zomermaand en dit jaar lijkt de maand mei wel hoogzomer. Vorig jaar volgde op de maand april een grillige zomer; misschien wordt mei wel een hele lange stralende zomer. Wij nemen morgen het zekere voor het onzekere en gaan lekker op vakantie naar Turkije, daar is de maand mei altijd een mooie maand. Tenminste dat was tot nu toe onze ervaring. Maar ja, je weet toch niet hoe je het hebt. Mysterieuze nachten.


    >> Reageer (0)
    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nu maar genieten van het mooie weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In België heeft Leterme problemen, op Schiphol worden de vakantiegangers geplaagd door stakende werknemers en dat allemaal terwijl een zomerse lentezon de mensen naar het strand lokt. Pinksteren staat voor de deur met een fantastisch weekend. Laten we de problemen maar even buiten beschouwing en laten we maar genieten van het mooie weekend.


    >> Reageer (0)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is wel een mooi gezicht: dat groene algenschuim, dat gisteren op het Scheveningse Noorderstrand te zien was. Alleen de geur was niet zo aangenaam. Waar deze algen vandaan komen weet ik niet, maar ik heb een vermoeden, dat het te maken heeft met koud water, aflandige wind en de zomerse temperaturen. Het zeewater is nog te koud om te gaan zwemmen, de meeste strandgasten zullen er dan ook niet al te veel last van hebben: zij komen in het voorjaar op de eerste plaats voor de zon.


    >> Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op vakantie gaan is altijd hartstikke leuk, maar toch kleeft er voor mij altijd een klein vervelend kantje aan: ik moet er namelijk altijd voor zorgen, dat ik geen rommel achterlaat en aan opruimen heb ik een hekel. Bij mij in mijn werkkamer is het altijd een chaos, waaraan ik mezelf soms erger, omdat ik sommige dingen niet kan vinden. Maar ja, zo ben ik nu eenmaal. Annemiek loopt vaak op me te foeteren: bij haar moet alles er piekfijn uitzien. Maar ja, zo is zij nu eenmaal. Maar nu heb ik alles redelijk op orde. Mijn administratie is bijgewerkt, de rekeningen zijn betaald en van het restje, dat nog over blijft, kan ik nog net op vakantie gaan. Geen zorgen aan mijn kop en lekker ontspannen gaan luieren. Nog een paar dagen en dan genieten we van een zonnige vakantie in ons favoriete vakantieland Turkije.


    >> Reageer (1)
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrij vervoer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Annemiek gaat vandaag met haar vriendin een dag naar Noordwijk en ze hebben nog geluk ook, want de bus is vandaag gratis. De buschauffeurs zijn in staking voor een hoger loon en willen van de reizigers geen reisgeld aannemen. Gratis vervoer dus vandaag met het streekvervoer. En als ze dadelijk de deur uitstapt zegt ze ongetwijfeld: “nu tot vanavond,  je vermaakt je wel”. Met dit mooie weer zal ik ook niet de hele dag thuis zitten. 
    Foto: drukte op Scheveningen  


    >> Reageer (0)
    04-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drukte op Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij zitten ontspannen van bovenaf de wereld beneden ons te bekijken. Het is druk op Scheveningen op deze eerste zomerse dag. De enige plaats waar het nog niet druk is, is in de zee: daar is het water nog ijzig koud. Nee, dan liever een ijsje met slagroom. Dat valt nog te overzien. Als het in de zomer druk is op Scheveningen, dat is het stil op het plein en druk in de zee. Maar nu is het druk op het plein en rustig in zee. Er zullen wel veel mensen lekker op het strand zitten, maar verkoeling zoeken in de zee, is er vandaag nog niet bij.


    >> Reageer (0)
    03-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf gistermiddag tot 01.00 uur vanmorgen heerste er grote bedrijvigheid op het plein voor ons gebouw. Er was een grote verkeerscontrole georganiseerd. Politie, douane en belastingdienst waren aanwezig. Ook een wegsleepauto en een boevenwagen. Bij de belastingdienst stonden geregeld auto’s, die waarschijnlijk nog een schuld te vereffenen hadden bij de dienst. De wegsleepauto werd af en toe gebruikt om niet goedgekeurde wagens naar een andere plaats te vervoeren en ook de boevenwagen werd af en toe gebruikt. Bij elkaar een levendig schouwspel.


    >> Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het stalen ros
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een vroege start van een nieuwe dag. De zon laat zich in al zijn glorie zien. Een lichtblauwe hemel, een zwakke wind en voor heel veel Nederlanders een extra vrije dag. Dat zal wel drukte geven op het strand. Annemiek zal haar stalen ros beklimmen om weer wat fietservaring op te doen. En ik: ik ga naar de sport: wat conditietraining, zwemmen en daarna lekker liggen luieren in de zon.


    >> Reageer (0)
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Japanse tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Japanse Tuin, gelegen in het landgoed Clingendaal, is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939. In 2001 is de tuin op de lijst van rijksmonumenten geplaatst. De tuin is in de bloeiperiode voor vijf tot zes weken per jaar opengesteld voor het publiek. Op 28 april is hij dit jaar geopend door de ambassadeur van Japan, Minoru Shibuya, en de wethouder Leefbaarheid, Rabin Baldewsingh. Dit jaar blijft hij open tot en met zondag 8 juni.

    Deze morgen ben ik er even wezen kijken en heb een aantal foto’s gemaakt.


    >> Reageer (0)
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnedag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koninginnedag. In België moet er gewoon gewerkt worden, maar in Nederland is iedereen vrij. Oranjegebak en Oranjebitter. Vrijmarkten overal in het land. En velen lopen fraai uitgedost in oranje lappen feestvierend over de straat. Zelfs de gebouwen bij mij aan de overkant staan omhuld in oranje werkschorten. Toevallig, want soms gebruiken ze groene werkzeilen. Maar toch is het een leuk gezicht.


    >> Reageer (0)
    27-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de nachtegaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat wil je met dit mooie weer: dan ga je toch niet achter of voor sommigen voor je computer zitten. Maar zit je liever in de tuin of maak je een wandeling door bos, duin of langs het strand. Ik ben vanmorgen al om 7.45 op pad gegaan; lekker even door de duinen en vervolgens langs het strand terug. Door de duinen wandelend zag ik de konijntjes en hoorde ik de nachtegalen. Een concert van vogelgeluiden, met op de achtergrond de bas met zijn koekoekgeluid en boven alles uit de nachtegaal, waarvan Guido Gezelle al vertelde: “dat hij vóór de zonne zingt, en, na de zonne, zoetjes avondklinkt”. Ik heb een foto gemaakt, ik had geen telelens bij me, maar hoog in de middelste boom op de foto zit een nachtegaal; ik weet het is een zoekplaatje; als u dit leest, maar het vogeltje niet ziet, misschien hoort u hem dan wel slaan.


    >> Reageer (0)
    26-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening strandseizoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nederland is op vakantie en dat zullen we in Scheveningen best merken. Maar de zon schijnt ook op vakantie te zijn gegaan: op dit moment, zaterdag 8.43 uur, laat de zon nog verstek gaan. Misschien is die nog bezig aan zijn ochtendwandeling. De wind komt vanuit het zuiden en de buitentemperatuur is 13,6 graden Celsius. Gisteravond is door de burgemeester van Den Haag officieel het strandseizoen geopend.
    Op de foto: burgemeester Jozias van Aartsen opent het strandseizoen 2008


    >> Reageer (1)
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat niet alleen Belgen Frieteters zijn maar ook Nederlanders mag wel blijken uit de bordjes, die op veel plaatsen in Nederland bij de ingang van winkels, trams, winkels, musea etc. hangen. Een bordje met een zak frites of ijsje erop met daarover heen een dikke rode streep of het woordje “verboden”. Het kan zijn dat u dit bordje nog nooit eerder hebt opgemerkt, maar in een bos van Nederlandse verboden valt een verbodsbordje al lang niet meer op. Misschien zal zo’s bordje ook wel in het toekomstige Belgische Frietmuseum komen te hangen: niet bij de ingang natuurlijk, maar in de collectie als een door een Nederlandse frieteter geschonken curiositeit. Gisteren heb ik in een restaurant wat foto’s gemaakt en natuurlijk met frites op tafel.


    >> Reageer (0)
    24-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen....een bloemetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, maar het is pas acht uur in de morgen, hangt er mist boven land en boven zee. De wind komt nog van uit het oosten. Maar zodra de wind gaat waaien vanuit het zuidwesten zal die mist wel weer spoedig verdwijnen. Het zonnetje probeert hier en daar al door de mist heen te prikken. Het zal dan wel geen echt zonnige dag worden, maar toch wel een lentedag met aangename temperaturen en bij een lentedag hoort nu eenmaal ook wat wisselende bewolking en af en toe een licht regenbuitje. Het is in ieder geval een stuk aangenamer dan een dag of tien geleden. En bij dit weer past best wel een bloemetje.


    >> Reageer (1)
    22-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rust voor de kust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En dan doel ik niet op mij zelf, maar op Scheveningen. Onze wethouder Norder wil van Scheveningen een wereldmonument maken, maar het ministerie van Defensie schiet de Haagse hoogbouwplannen in de Scheveningse haven af inclusief de plannen voor een cruiseterminal in zee. Dat zal wel onrust zaaien in Den Haag, maar rust aan de kust in Scheveningen. Hierbij een foto van rust op het Scheveningse strand. Spoedig zal de drukte komen. Maar dat geeft wat onrust in Scheveningen, maar een verdiende rust voor de bezoeker.

     


    >> Reageer (0)
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals u op de foto ziet, hebben we gisteren eerst de bollenvelden met een bezoek vereerd. Het was weer de moeite waard. In de auto was het echt aangenaam met een nevelig zonnetje, maar buiten de auto was het minder aangenaam. We hadden gedacht onderweg nog even wat boodschappen te doen In Lisse en Sassenheim, maar Annemiek had geen zin om in de kou te lopen. Dus maar weer snel naar huis en zowaar in Scheveningen kwam de zon even echt door. Annemiek dan ook op de fiets naar de Keizerstraat om daar nog wat boodschappen te doen. De foto’s zijn allemaal gisteren genomen en door mij tot een vierkant boeketje verwerkt.


    >> Reageer (0)
    19-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik wens iedereen een genoeglijke dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste dagen, zeg maar twee weken, ben ik niet erg actief geweest op het blog, en toch hebben mijn blogvrienden mij niet in de steek gelaten. Bedankt. Drukte met andere belangrijke zaken, die echt voorrang hadden, lieten mij weinig tijd om ook nog eens actief op het blog aanwezig te zijn. De druk is nu een beetje van de ketel. De weersverwachtingen voor het weekend wat gunstiger, hoewel nog niet gesproken kan worden van echt lenteweer, maar wat niet is kan nog komen. Vandaag en morgen is er een Iers weekend op de boulevard; Ierse muziek, Ierse dansen en Ierse smakelijke hapjes. We gaan er in ieder geval van genieten. Maar misschien maken we eerst nog een bollentocht. Een jaar terugkomend ritje naar de bollenvelden. Ik wens iedereen een genoeglijke dag.
    Foto: de ingang van een gezellige winkelpromenade in Scheveningen


    >> Reageer (0)
    17-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we gaan de goede kant op
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag komt de zon op in volle luister. Een strakblauwe hemel in het zuidoosten. Maar aan de zeekant(het noordwesten) drijven wolkenvelden bij een zwakke oostenwind voorbij. Eergisteren was het net andersom. Een heldere ochtend aan de noordwestkant en zware wolkenpartijen aan de oostkant. Maar ondanks die dreiging mochten we genieten van zonnige, enigszins frisse dagen. We gaan de goede kant op voor het weekend. Bijgeplaatste foto werd genomen eergisteren omstreeks 8.00 uur.


    >> Reageer (1)
    15-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoop doet leven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar om deze tijd was de temperatuur heel wat hoger dan vandaag. Toen hadden we een periode van veertien dagen met een temperatuur boven de twintig graden. Nu komen we niet veel hoger dan een schamele 11 – 13 graden. Het komende weekend gaat de temperatuur een beetje omhoog, maar dat zal ons de temperatuur van vorig jaar april niet doen vergeten. Maar er is hoop: de zomermaanden van vorig jaar vielen weer tegen en dat zou dit jaar misschien weer eens de klapper kunnen worden. Hoop doet leven. Ik wens u allen een fijne dag. Een eenzame fietser probeerde nog even een zonnetje te pakken.


    >> Reageer (0)
    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe dichter aan zee...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt in Scheveningen. Er staat een zuidwestelijke wind en regenwolken schuiven op een aanvaardbare afstand aan ons voorbij. Boven Den Haag ziet het er wat somber uit, maar boven de zee is de hemel strakblauw. Het is druk op de boulevard: er is daar markt en veel stedelingen komen daar op af. Over Scheveningen zeggen ze wel eens: hoe dichter aan zee, hoe gezelliger het wordt.


    >> Reageer (0)
    11-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoekplaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik houd niet zo van zoekplaatjes of het exact lokaliseren van plaatsen op de landkaart. Per slot van rekening heb ik daarvoor een atlas en/of het Internet; bij Goochel kan je bijna alles vinden. Maar bijgevoegde foto vind ik toch wel leuk: op de eerste plaats omdat het een leuke lentegroet is en op de tweede plaats, omdat deze viooltjes hangen op mijn balkon. En nu maar uitzoeken waar dat balkon is. De achtergrond verraadt het, maar die is expres onduidelijk om het zoeken moeilijker te maken. Maar ik heb al een hint gegeven: inderdaad het is Scheveningen en de foto heb ik vanmorgen gemaakt. Prettige dag.


    >> Reageer (1)
    10-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mistflarden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze morgen stapte ik mijn deur uit om de krant te halen. Links van mij zie ik dan de duinen en recht voor mij uit licht dan de stad Den Haag, vanmorgen gevangen in ragfijne mistflarden. Ik vergat even de krant, liep naar binnen en haalde mijn camera om een foto van de mistige stilte van de duinen te maken. De zon was nog verborgen achter de mist, maar een rozige gloed speelde al over de duinen. Ik vond het een fantastisch gezicht en wil u hier deelgenoot van maken op deze dag, die een mooie lentedag zal worden.


    >> Reageer (0)
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de rollator
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het sennet is stil en traag. Net een oud mannetje, dat achter zijn rollator loopt te duwen, omdat de banden leeg zijn. Een reparateur is niet in de buurt; het is dus echt behelpen en maar weer iedere keer hopen dat er geen obstakels in de weg liggen. En het ergste zijn nog die dagboeken, daar is bijna geen doorkomen aan. Maar ja we blijven doorgaan. Op een van de daken achter ons zijn ze het dak aan het vernieuwen. Geen lekker werkje onder deze weersomstandigheden: guur en koud. Maar van achter mijn bureau heb ik er geen probleem mee.


    >> Reageer (1)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zoele zomer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet vergeten. Vandaag moet ik een e-mail sturen naar mijn oudste broer Jan in Nieuw Zeeland. Hij wordt morgen 75 jaar. Daar in Nieuw Zeeland is al weer de herfst begonnen. Hier moet de lente nog beginnen: ja officieel is die al begonnen, maar we merken er nog niet veel van. Maar wie weet komt er na een late lente wel een heel mooie zomer; en als dat waar is, dan hebben we weer een nieuw boerengezegde: “een late lente geeft een zoele zomer”. Het levende standbeeld heeft op de koude boulevard nog niet veel bekijks.


    >> Reageer (2)
    05-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even in de polder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We waren gisteren even in de polder om de lente te zoeken. Maar de temperatuur van de laatste dagen houdt de lente nog even ver van ons. De bomen en struiken hier aan de kust kleuren al aardig groen, maar in de polder wil dat nog niet erg lukken. Het is ook nog maar pas begin april en “april doet wat die wil” en “aprilletje zoet geeft ook nog wel eens een witte hoed”. Nog maar even geduld oefenen. De lente komt heus nog wel. Toch even een voorjaarsachtig plaatje. Op de voorgrond zit een meerkoet op haar nest. De wilg begint iets te kleuren. De lente is in aantocht.


    >> Reageer (1)
    04-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is genoeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat is de grote kop in  “De Telegraaf”. Rita Verdonk, een afvallig lid van de VVD (en dat is niet mijn partij), heeft haar nieuwe partij gepresenteerd. En als de krant dan begint met ”Buitenlanders moeten een contract ondertekenen met rechten en plichten, allochtone boefjes moeten worden heropgevoed en de Nederlandse cultuur moet weer zegevieren” dan is het voor mij echt genoeg. Wij brave Nederlanders: wij kennen onze rechten en plichten: nou vergeet dat maar. Autochtone boefjes bestaan zeker niet: laten we maar eens rondkijken in onze steden: nou vergeet dat dan maar. En de Nederlandse cultuur: weet Rita nou echt niet waarop onze cultuur gebaseerd is: kent zij onze eigen geschiedenis dan echt niet? Nee, voor mij is Nederland een vrij land, waar wij in respect voor elkaar met elkaar mogen samenleven. Nee Rita, op dat Nederland, dat jij presenteert, kan ik niet trots zijn.
    Laat die zon van Rita maar snel ondergaan.


    >> Reageer (1)
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht was het nogal rumoerig bij ons in de buurt. Had vast en zeker wat te maken met de maandwisseling. Ik dacht eerst dat er een aantal bloggers aan het demonstreren waren tegen het helaas weer trage sennet. Maar toen dacht ik: “ ach Loek erger je daar toch niet aan, want als jeje ergens aan ergert, wordt het alleen maar erger.” Voor iedereen een heel fijne 1ste aprildag.
    Dit was weer eens een fraaie zonsondergang, gisteravond.


    >> Reageer (2)
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langzaampjes aan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste dag van de zomertijd was op Scheveningen geen succes; dat kwam mede door het vrij sombere weer van die dag. Eindelijk zijn de temperaturen weer normaal, is de wind wat afgevallen, maar laat de zon verstek gaan. Hebben we eindelijk een lange avond en dan plenst het van de regen. Hopelijk vandaag wat beter. De weervoorspellers hebben in ieder geval wat meer zon in petto. Maar afwachten hoe het vandaag uitvalt. Ik ben nog niet helemaal van mijn verkoudheid af en zal het dan ook maar langzaampjes aan doen. Ik wens iedereen een prettige dag van weer een nieuwe week en de eerste hap van een nieuwe maand.
    Zo zie ik graag de zon 's morgens opkomen, maar nu is de lucht nog grijs.


    >> Reageer (0)
    29-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vannacht

    Vannacht een uur korter slapen, maar morgen een uur langer licht. Hierbij heb ik geen foto, maar toch wel een positieve visie.


    >> Reageer (1)
    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de lappenmand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allemaal zakdoeken om me heen. Het lijkt wel of ik af en toe leegloop. Niet ziek in bed, maar wel behoorlijk in de lappenmand. Toch af en toe even naar buiten om wat frisse zeelucht te happen en dan weer hoestend en proestend naar huis. Achter de computer, want het werk moet af. En dan heb je ook nog die vervelende fiscus met zijn blauwe enveloppen. Ook die moeten voor een bepaalde datum binnen zijn. Maar alles is toch nog gelukt, nog een paar dagen wat drukte en dan weer op mijn eigen ritme verder.


    >> Reageer (1)
    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een wattenhoofd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een beetje mistig, maar ik verwacht, dat straks de zon wel door zal komen. Het slechte weer van de laatste tijd heeft wel wat gevolgen voor mijn gezondheid: ik zit met een wattenhoofd en moet regelmatig hoesten. Maar, dat zal wel weer gauw overgaan als het zonnetje komt. Alleen kan ik er vandaag niet erg van genieten, want ik moet werken in het museum aan de tentoonstelling. Het is kort dag, want op 3 april wordt de tentoonstelling geopend.
    Foto gemaakt tijdens een hagel/sneeuwbui op 23 maart dit jaar


    >> Reageer (0)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we houden de moed er in.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens de weervoorspellers schijnt er nu dan toch een kentering in het weer te komen. De winter lijkt op zijn retour en de lente is in opmars. Dat ziet er in ieder geval allemaal positief uit. We kunnen na dat wisselvallige weer van de laatste weken echt wel wat stabieler weer gebruiken. En voor de natuur is het ook veel beter. Het voorjaar leek aanvankelijk goed te beginnen, maar als je buiten zo in de natuur om je heen kijkt zie je toch nog weinig kleur. Maar we houden de moed er in. Met de paasdagen probeerden de muzikanten de moed er in te blazen en speelden I'm dreaming of a white christmas.


    >> Reageer (0)
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was er volgens de evenementenlijst een Dixieland Parade op Boulevard en Gevers Deynootplein. Twee orkestjes van ieder vier man heb ik gezien. Een orkestje, waarvan de muzikanten verkleed waren als paashazen, speelde ‘I’m dreaming of a White Christmas’. Pasen doet dit jaar meer aan kerstmis denken met die kou, hagelbuien en sneeuw. Nu schijnt de zon weer even en het ziet er best aardig uit voor een winterse dag. Vannacht om 4.00 uur maakte ik bijgevoegde foto van het plein voor ons huis, waar gisteren en vandaag kerst (oh nee) paasmarkt is.


    >> Reageer (0)
    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Paasfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De morgenstond heeft goud in de mond. Als dit spreekwoord bewaarheid wordt, dan belooft het in ieder geval in Scheveningen een stralende dag te worden. Maar als ik even naar de andere kant van ons appartement loop, dan zie ik vanuit het noordwesten toch wel bedreigende wolken naderen. Ik heb in ieder geval een positief begin van de dag en dat laat ik niet meer van me afnemen. Vanmiddag beieren de klokken en morgen vieren we Pasen. Voor iedereen een Zalig Paasfeest. Een door mijn gemaakte foto van een Schevenings diorama.


    >> Reageer (1)
    21-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maartse bui
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind loeit om het huis. De regen slaat met vlagen tegen de ramen. Een bliksemschicht klieft de hemel een zware donder rolt door de lucht. De vlag op het Kurhaus staat strak in de wind, die uit het noordwesten komt. Een man spoedt zich over het plein om de tram te halen. En mijn weerklok stuurt steeds pieptoontjes om te melden dat de atmosfeer heel onrustig is. Dit is voor vandaag zo’n maartse bui, die niets met de lente te maken geeft.
    Een van de fraaie woningen in de wijk Belgisch Park.


    >> Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tentoonstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tentoonstelling is er door. Op 3 april zal de tentoonstelling “Verdwenen – Verschenen” geopend worden. Deze tentoonstelling is voor een belangrijk deel door mij samengesteld. Mijn foto’s zijn een belangrijk onderdeel in het geheel. Ik heb veel geleerd hoe je een en ander het best kunt presenteren. Maar daarvoor had ik ook vaklui om me heen. Belgisch Park heeft nu een ander gezicht gekregen. En ik hoop, dat ook de bezoeker van Muzee Scheveningen zal genieten van deze tentoonstelling. 3 April weten we het: dan is de opening van “125 jaar Belgisch Park”.
    Foto: een van de fraaie villa's in onze wijk.


    >> Reageer (0)
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jongste telg van Yves Leterme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na negen maanden is er eindelijk in België een nieuwe regering geboren. Yves Leterme wordt morgen door Koning Albert II ontvangen, die hem zal feliciteren met zijn jongste boreling. En zaterdag zal het Belgische parlement op kraamvisite komen om kritiek te uiten op het uiterlijk van de baby. Het mag dan een mooi kindje lijken met beloftes zoals: verhoging van minimumlonen, pensioenen en kinderbijslag, verbetering van de koopkracht, verscherpte regels voor asielaanvragen en migratie, maar van nieuwe staatshervormingen zal voorlopig geen sprake zijn en als ze er toch over beginnen dan zal dat zeker een voortijdige beëindiging worden van de levenskansen van deze nieuwe boreling.
    foto: zullen de vogels wat rustbrengen in het Belgische land?


    >> Reageer (2)
    18-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laat de zon nu maar schijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn kamer ligt op het zuidoosten en daar komt in de winter en het vroege voorjaar de zon ’s morgens op. Maar langzamerhand verschuift de zon steeds meer naar het oosten. Na een paar dagen geen zonsopgang te hebben gezien viel het mij vanmorgen op dat de zon in de vroege uurtjes niet meer te zien zal zijn, want dan komt hij op net achter de flats die in het oosten van ons complex liggen. En daar zal de zon de hele zomer blijven opkomen. Maar we hebben nu wel het voordeel dat de zon steeds verder naar het westen ondergaat en dat betekent weer meer zon aan de voorkant. Laat de zon nu maar schijnen: na al die dagen van regen en wind zijn we weer toe aan een paar zonnige (paas)dagen.


    >> Reageer (1)
    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een erg regenachtige zondag belooft het vandaag een dag met maartse buien te worden. Dat nemen we dan maar op de koop toe. In ieder geval kunnen we vandaag tussen de buien door toch weer even van de buitenlucht genieten. Door de drukte ben ik de afgelopen week niet in staat geweest om naar de fitness te gaan. Deze week wil ik me toch toe zetten om vandaag, woensdag en vrijdag te gaan fitnessen.


    >> Reageer (3)
    16-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren werd de door de Belgische bank Fortis gesponsorde “City Pier City loop” gelopen. Het was voor de 34ste keer dat deze loop gehouden werd. Mijn buitentemperatuurmeter gaf 16,4 graden aan. Het leek wel een lentedag. Een fijne temperatuur voor de hardlopers. De eerste loper passeerde ons om 15.29 uur en de laatste om ca 18.00 uur. De winnaar van deze loop is geworden: de Keniaan Joseph Maregu. Op de foto de eerste 5 lopers die ons appartement passeerden.


    >> Reageer (0)
    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische straatnamen in Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat wij in onze wijk België hoog hebben zitten mag wel blijken uit de trots, die onze wijkbewoners hebben over hun eigen wijk “Belgisch Park”. Kom niet aan onze wijk: de mooiste wijk van Stadsdeel Scheveningen. Ingebed tussen de duinen, bos en park ligt de wijk wat verscholen en verstild achter de boulevard. De mensen die Scheveningen bezoeken hebben geen weet van de fraaie straten en huizen, die daar verborgen liggen. In deze wijk liggen de straten/lanen: Brusselselaan, Doorniksestraat, Brugsestraat, Antwerpsestraat en nog veel meer straten met Belgische namen. Kom maar eens kijken op de website www.scheveningsestrateninbeeld.nl en u zich zult verwonderen over het stukje België dat in onze wijk gecreëerd is.


    >> Reageer (1)
    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.straatfotos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na veel geharrewar is er nu eindelijk duidelijkheid over de tekst “Scheveningse straten in beeld”. In 2004 startte ik een onderwerp op de computer met deze benaming. Dit onderwerp werd ondergebracht onder een website met de naam straatfotos. De bedoeling was te zijner tijd meerdere plaatsen met straatnamen te organiseren. Daar is echter tot nu toe niets van gekomen. Mijn collega op het blog heeft er in toegestemd, dat genoemde naam inderdaad van mij is en hij is zelf nu begonnen met een reeks onder de naam: Straten van Scheveningen. Het gaat weliswaar om de zelfde straten, maar zijn opzet is anders. De naam Scheveningse straten in beeld heb ik nu vastgelegd in een nieuwe domeinnaam: scheveningsestrateninbeeld.nl.


    >> Reageer (0)
    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wel vroeg, maar in ieder geval aanwezig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik nu niet schrijf, dan komt er vandaag voorlopig niet veel meer van. Deze morgen heb ik overleg in Muzee Scheveningen over de komende tentoonstelling “VERDWENEN – VERSCHENEN”. Na dat overleg is de druk een beetje van de ketel. Maar tot en met 3 april moet er nog heel wat werk verzet worden. Na vandaag heb ik in ieder geval wat meer tijd voor mijzelf en voor het Internet en  Sennet beschikbaar. Daar ligt ook nog heel wat werk, maar dat is goed in de tijd te spreiden. Na een paar stormachtige dagen, zowel letterlijk als figuurlijk, komen wij nu in wat rustiger vaarwater terecht.


    >> Reageer (1)
    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Trident
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was me het weertje wel vandaag. Tussen elf en twaalf bevond ik me - hoe kan het anders - op boulevard en pier op Scheveningen. Wij zeggen hier op in plaats van in, dat is nu eenmaal een gekke gewoonte van Scheveningers. En natuurlijk genoot in van de stormwind bft 9. De wind stond west en dan heeft de het strand er niet zo van te lijden. Het water komt dan niet zo hoog. Een noordwester is hier veel gevaarlijker. Schepen waren er niet te zien, maar opeens vertrok er toch een schip uit de haven om 11.30 uur, opboksend tegen de golven. Die ging even een natte neus halen. Het was de Trident van Rijkswaterstaat. Op de foto natuurlijk de Trident met natte neus.


    >> Reageer (1)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Kurhaus in een bijzonder licht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb het vandaag erg druk met het uitzoeken van foto's voor de komende tentoonstelling over onze wijk. Donderdag moet het schema op tafel liggen. Verdenen - Verschenen. De tentoonstelling gaat over de gebouwen e.d. uit het verleden die verdwenen zijn en over datgene dat daarvoor in de plaats gekomen is. Veel uitzoekwerk dus, plus de tekstverantwoording. Toch even tijd gevonden om een fotootje te plaatsen.


    >> Reageer (0)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De heliborus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De storm heeft even huisgehouden op ons balkon en de heliborus was daarvan de dupe. Annemiek zag hem liggen en ik heb hem liefdevol opgeraapt en in een Frans wijnglas geplaatst. Daar knapte hij redelijk snel van op. Ik heb voor alle zekerheid toch maar een foto van hem gemaakt.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag geen rustdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zonnetje schijnt mijn kamertje binnen; maar erg spontaan gaat het niet. Er zit veel vocht in de lucht. De wind zit in het zuiden. Nog niet zo krachtig. Toch denk ik dat de buiigheid vandaag flink gaat toenemen, zo ook de wind. Ik heb veel werk te doen; veel buitenshuis vertoeven zit er vandaag en de komende dagen niet in. Toch zal ik er af en toe even uit moeten, om frisse lucht te happen en mijn ogen rust te geven.


    >> Reageer (2)
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     “Herinnering is leven” zo heet de tentoonstelling, die gisteren geopend is in Muzee Scheveningen. De ondertitel is: Een Kunstproject van Scheveningse Ouderen. Gedurende zes workshops hebben Scheveningse ouderen met textielverf herinnering op doek geschilderd over de volgende (opdracht)onderwerpen: lievelingsbloem, zelfportret als kind, het eten(dat je niet lekker vond als kind), je favoriete sport of spel, je mooiste cadeau, je mooiste muziek(instrument). Het resultaat mag gezien worden. Het is boeiend door vorm en kleur. Het geheel werd begeleid door beeldend kunstenaars Ruben la Cruz en Karolien Helweg.

    De bijgevoegde foto geeft u een indruk van deze imposante tentoonstelling.


    >> Reageer (1)
    08-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we met een paar vrienden de polder in. Even genieten van het Hollands polderland. Het lijkt wel op een buitenlandse reis, maar de polders liggen bij wijze van spreken onder de rook van Den Haag. Alleen is de lucht zuiverder. Via Leidschendam, Stompwijk, Zoeterwoude bereiken we de polders met hun weidse en wijde blik. We wandelen door de stilte, die daar nog heerst en rijden over weggetjes, die bijna alleen maar bij ingewijden bekend zijn. We bezoeken een kaasboerderij, waar wij weer kaas en eieren halen. Topkwaliteit kaas en de eieren altijd fris en vers. En uiteraard vast een fotovoorproefje van dit gebied.


    >> Reageer (0)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maar bruin worden willen ze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het strand is het een drukte van jewelste. Er wordt getimmerd en gezaagd en over en weer worden er wensen uitgewisseld, zo in de geest van “een goed seizoen, hopelijk beter dan vorig jaar”. Strandlopers zijn er niet veel, wel de vogeltjes, die zo heten, maar ik bedoel wandelaars: daar is het weer te guur voor; een miezerig regentje en daarbij nog wat kou.. Maar lang zal dat niet meer duren: zodra de strandtenten klaar zijn en het zonnetje schijnt, dan liggen de mensen weer te bakken in de zon, nog wel achter glas en uit de wind, maar bruin worden willen ze.


    >> Reageer (1)
    06-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de champagefles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Donderdag: alleen de vrijdag scheidt ons nog van het weekend. Gisteravond kwam een vriendin en een vriend even langs. Een echt gezellige avond. Veel gepraat en foto’s bekeken. En net toen ik een champagne wilde opentrekken werd er gebeld en op dat moment schoot de kurk met het geluid van een revolverschot zonder demper van de fles. Geluk bij een ongeluk: de helft van de champagne bleef in de fles. De mannen dronken een biertje en de dames genoten van het andere vocht.
    foto: restant van een feestje in Belgisch Park? Als gevolg van wegwerkzaamheden kunnen de ondergrondse flessenbakken niet geleegd worden. En wat moet je dan? Gewoon er naast zetten.


    >> Reageer (0)
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasbest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond trakteerde het weer ons op een onstuimige hagelbui. Het was al donker en ons plein lag er uitgestorven bij. Ik zette mijn camera op 1600 iso en maakte bijgevoegde foto. Ook bij minder mooi weer kan ons plein een fraaie uitstraling hebben. Vanmorgen was alles weer schoon en de stratenmakers zijn zelfs al weer bezig met het ophalen van de bestrating. De bestrating was hier en daar verzakt en wordt nu gerepareerd (opgehaald), zodat die er met de Pasen weer paasbest uitziet.


    >> Reageer (0)
    04-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.allesoverscheveningen.nl blijft bestaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zijn mensen, die beweren dat mijn website www.allesoverscheveningen.nl, overgenomen is door iemand anders. Niets is minder waar. Ook zou de presentatie van ‘Scheveningse straten in beeld’ niet meer bestaan. Ook dit is onjuist: deze deelsite bestaat nog wel degelijk, maar nu op een andere plaats, namelijk onder de naam: www.allesoverscheveningen.nl/schev/index.htm . Iemand anders is jaloers en wil beide sites onder zijn beheer hebben. Maar hij heeft pech: de domeinnaam allesoverscheveningen.nl is nu eenmaal mijn domeinnaam. Wilt u dus wat meer weten over Scheveningen, aarzel dan niet en kom gerust even op visite.


    >> Reageer (0)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee ambtenaren zitten tegenover elkaar in een kamer van het ministerie. De een heeft de nietmachine nodig, die toevallig op het bureau van de ander ligt. Dus mailt hij zijn collega het volgende bericht: “wil je zo vriendelijk zijn mij even je nietmachine aan te geven?” De ander mailt terug: “ja hoor” en schuift de nietmachine door naar zijn collega, die recht tegenover hem zit. Dit handelen is nu zo een typisch voorbeeld van ‘interactief communiceren’.
    Bij fotograferen moet je soms wel eens een vreemde houding aannemen.


    >> Reageer (1)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag "goedete
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het midvasten, of om het in kerkelijke teksten te zeggen: Dominica Gaudete. En om dat laatste woordje gaat het: “gaudete”: bij de oudere geestelijke had en heeft dit woordje een bepaalde betekenis: je kunt dit woordje met enige fantasie ook uitspreken als “goedete”; en als je dit woordje splitst in twee woorden dan krijg je “goed ete”. Op midvasten was er even een kleine versoepeling in het strenge vasten. Op die dag mocht je even “goed eten”. Over drie weken is het Pasen en dan is/was al het vastenleed weer achter de rug. Het is nog wel een beetje winderig vandaag, maar de echte storm is nu toch wel voorbij. Foto gisteren gemaakt.


    >> Reageer (1)
    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm over Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind is nu weer wat aan het minderen. Vanmorgen stond er een straffe wind uit het westen, windkracht 9. De golven beukten op het strand en naam net grote happen het zand weg. En bij het vroege ochtendlicht gaf dat een mooi plaatje.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm over Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een storm met windkracht 9 teistert de kust. Boven op de flat tegenover ons appartement is de brandweer bezig een groot gevaarte, dat door de storm losgelagen is, te verankeren. Het hele plein is afgezet en verboden gebied verklaard. Het is de brandweer gelukt het gevaarte te verankeren en op een lager niveau te brengen. De alarmsituatie is nu opgeheven. De tram en het overige verkeer kunnen nu weer veilig verder.


    >> Reageer (0)
    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na een paar spannende dagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een paar spannende dagen zijn we aan wat rust toe. Ik heb vandaag een dubbele agenda en ik denk dat ik dat niet helemaal waar zal kunnen maken. Of het een of het ander, samen gaat niet. Gelukkig heb ik bij de ene agenda een goede vervangster, zodat ik toch nog met een gerust hart de andere agenda kan volgen. En die andere agenda betreft een afspraak in het buitenland. Onverwacht er even tussen uit voor een overleg even over de grens. Dat moet kunnen.
    Foto: in Scheveningen krijgen de strandexploitanten de kriebels: vanaf 3 maart gaan ze de strandtenten weer opbouwen. En spoedig zullen de zonaanbidders weer roerloos liggen in zon. Want bruin worden is een must in Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoere lieden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer schoolvakantie voor de kinderen en de andere naar school gaande jongeren. De voorjaar- of de krokusvakantie. Gisteren en ook op zondag met het mooie weer, was het druk op strand en boulevard. De kinderen speelden in het zand en sommige kinderen gingen zelfs al pootjebaden, maar dat leek me toch wel een beetje voorbarig: want de zee is echt nog aan de frisse kant. Toch zijn er mensen, die iedere morgen even een frisse duik in zee nemen. Stoere mannen en vrouwen, maar ik hoor daar niet bij. Voor mij moet het water toch minstens 15 graden warmer zijn.


    >> Reageer (0)
    25-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat een heerlijke dag vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat een heerlijk weer vandaag. Vanmorgen eerst wat gewerkt, daarna na de sportschool en dan kom ik thuis en zie, dat ik nog helemaal niet op het sennet ben geweest. Nu is het sennet voor mijn geen must, maar ik vind het er wel gezellig; ik kom er dan ook graag en geniet dan van de vaak mooie blogs die andere bloggers maken. Ergens aan de Vliet in het Zuid-Hollandse polderland.


    >> Reageer (1)
    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje laat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik schaam me een beetje. Meestal ben ik ’s morgens al vroeg op het blog, maar vandaag had ik nog veel andere karweitjes te doen en die moesten eerst gebeuren. De zon wil nog niet schijnen en die heb ik vandaag eigenlijk wel nodig voor het maken van een paar zonnige foto-opnamen op een terras. Maar zien hoe ik dat straks oplos.
    Foto: dat was meer drijven dan zeilen.


    >> Reageer (0)
    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kasten...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu lees ik op Annemiek haar blog, dat zij samen met Marlies op tassenjacht gaat. Het zal wel om een tas voor Marlies zijn, maar je weet maar nooit waar ze mee thuis komen. En ik durf het haast niet hardop te zeggen, maar niet alleen voor de kleren maar ook voor de tassen hebben we binnenkort een kastentekort. Gelukkig gaat ze nu een aantal schoenen van haar verzameling elders deponeren. Ben benieuwd of ik weer ruimte krijg in mijn kast.
    De foto: hier is nog ruimte genoeg.


    >> Reageer (0)
    22-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 graden boven nul
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen, toen ik de krant ging halen – het was toe 07.05 uur, keek ik even op de buitenthermometer, die 8 graden aan wees. Dat is een verschil van 7 graden met gisterochtend. Het beloofd dan ook vandaag best wel een aardige dag te worden voor de maand februari. Misschien niet veel zon, maar ja, dan moeten we zelf maar voor het zoonetje spelen. Een vriendelijk gezicht doet al heel wat. Over zes dagen vieren we al weer onze huwelijksdag, 46 jaar geleden. Wat gaat de tijd toch snel. Twee strandlopertjes of zijn het er vier.


    >> Reageer (1)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maansverduistering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht zou er weer een maansverduistering zijn; ik zeg het eigenlijk verkeerd: er was namelijk een maansverduistering en dat kan je niet tegenhouden. Maar of je die kon zien was onzeker. Er hing boven Nederland een dik wolkendek met slechts hier en daar wat lichtere bewolking. Ik trof het: om 03.45 uur werd ik wakker en keek naar buiten en ik zag de maan met een flinke hap er uit. De aarde was de maan al aardig aan het opeten. Het bleef lichtbewolkt en om  04.15 uur was de maan door de aarde opgeslokt. Om 05.45 uur ging ik weer kijken, maar geen maan te zien: die had zich verscholen achter een dik wolkendek. Voor het eerst in mijn leven heb ik de volledige maansverduistering kunnen waarnemen. Toch een leuke herinnering.
    Deze rodondendron fotografeerde ik op 17 februari 2008. De lente komt eraan, dat weet ik nu zeker.


    >> Reageer (0)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet lullen, maar wiegen vullen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er moeten meer baby’s komen. Prinses Margarita geeft het voorbeeld: ‘zij wordt moeder en bruid’ staat er met grote letters op de voorpagina van de Telegraaf vandaag. De Nederlandse minister André Rouvoet vindt dat de Nederlanders weer wat meer baby’s zouden moeten maken. En als je zoiets naar voren brengt, dan maak je wel veel tongen los. Dan wordt er wat afgediscussieerd. Vannacht was er ook zo een discussieprogramma op de radio, totdat iemand er genoeg van kreeg en zei: “mijne heren, niet lullen, maar wiegen vullen”.  In de buurt van het koninklijke paleis liepen al wat ooievaars rond, wachtend op een bestelling.


    >> Reageer (1)
    19-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alle korreltjes samen maken het strand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Cyprus heerst vreugde bij de bevolking van noord en zuid. Komend weekend wordt de nieuwe president van het Griekse Cyprus gekozen. De keuze gaat tussen Demetris Christofias en Ioannis Kasoulides. Beide kandidaten willen de onderhandelingen voor een nieuw ongedeeld Cyprus nieuw leven inblazen. Een herenigd Cyprus. En in Wallonië wordt in een opvallend manifest van Jules Gheude, Didier Melin, Thierry Ollevier en Claude Thayse nagedacht over het einde van België. Het ene land wil herenigen en het andere wil splitsen. In de krant stond ook nog de tekst: Alle smurfen verzamelen. Waar sloeg die tekst nu weer op.


    >> Reageer (0)
    18-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn stof op het internet?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De traagheid van het seniorennet heeft de laatste tijd nogal wat stof doen opwaaien. Maar sinds vanmorgen weet ik hoe dat gekomen is: in de Telegraaf stond met grote letters ‘Smogalarm”. Vanaf vandaag geldt voor een aantal snelwegen een maximumsnelheid van 90 km. Reden?  Te veel fijn stof in de lucht. Misschien gold dit al eerder voor de snelweg van het internet.
    Op deze foto hangt boven zee een wolkenband, waardoor gisteren geen helder zicht was. Misschien ook fijn stof?


    >> Reageer (1)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zeppelin-smurf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag werd in Scheveningen het 50-jarige jubileum van de Smurfen gevierd. Ook de Zeppelin-smurf  was aanwezig.


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagmorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagmorgen. Zoals gebruikelijk vroeg uit de veren: 07.00 uur. Even onder de douche, aan een ligbad heb ik een hekel, terwijl ik er wel een heb. Krantje halen, want je wilt toch weten wat er gisteren allemaal is gebeurd. Niets bijzonders dus. Daarna ontbijt. Een banaan, minstens twee stuks fruit oer dag. En daarna drie beschuitjes: een met kaas, een met honing en een met een gepeld ei. Een ei pellen, daar had ik altijd een hekel aan, maar sinds kort heb ik een nieuwe methode uitgevonden. Tik het hard gekookte ei even aan en rol het daarna zacht drukkend even over de tafel; de schil barst aan alle kanten en is nu samen met het vlies gemakkelijk te verwijderen. Prettige zondag, de zon schijn al weer mijn werkkamer binnen. Het is nu 08.09 uur.
    We waren gisteren even in de polder tussen Kethel en Delft.


    >> Reageer (1)
    16-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.smurfen 50 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerst even wat andere zaken afgehandeld en nu heb ik tijd om van een vrije zaterdag te gaan genieten. De zon schijnt, de thermometer geeft -1,4 aan, maar dat zal met de zon wel snel boven nul komen. Erg warm zal het buiten wel niet worden, maar de zon maakt er wel een zonnige dag van. Gistermorgen zaten er een aantal witte smurfen in de hal van ons complex en gistermiddag kwam ik een aantal witte smurfen tegen op de boulevard. Smurfendag, maar ik weet nog niet waarom. Er is gisteren in het Kurhaus een persconferentie geweest over deze smurfen, maar vanmorgen stond er nog niets van in de ochtendkrant. Ik weet alleen dat de smurfen gisteren hun 50ste verjaardag vierden. We vieren het met een voorjaarsbloemetje.


    >> Reageer (0)
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondgebed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De naam Norder is al vaken op mijn blog verschenen in verband met de ontwikkeling van Scheveningen. Wethouder Norder wil Scheveningen zo ongeveer op de schop zetten zonder rekening te houden met de wensen van de Scheveningers. Ja, we hebben inspraak, maar die lijkt hij gewoon naast zich neer te leggen: hij weet het toch beter. We moeten ons nu toch hogere machten wenden en daarom bid ik ’s avonds op mijn blote knietjes:

    Ach Lieve Heer,

    laat de heer

    Norder

    met de Norderzon

    vertrekken.

    En dan sluit ik mijn avondgebed met:

    Ach Lieve Heer,

    Laat de heer Norder

    niet worden

    de mordernaar

    van Scheveningen.


    >> Reageer (1)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Valentijnswensen kruisen elkaar ergens onderweg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De temperatuur is nu 07.45 uur 3 graden. De mist is sinds gisteravond goeddeels verdwenen. Er hangt een lichte nevel. Vanuit mijn kamer kan ik de skyline van Den Haag nog niet zien. Het is in ieder geval droog en de wind is zwak. Geen zonnige dag voor vandaag. Maar we doen het er mee. Straks komt de onderhoudsmonteur voor de verwarmingsinstallatie. Ten minste dat is de afspraak: tussen 8.00 uur en 13.00 uur. Dat is dus thuisblijven voor Annemiek, want ik heb om 10.00 uur een afspraak in de stad. In de stad ga ik bijna altijd op de fiets: dat is veel makkelijker en sneller dan de auto en nog gezond ook. Ik wens iedereen een fijne Valentijnsdag. Onze Valentijnswensen kruisen elkaar ergens onderweg.


    >> Reageer (1)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.krokussen en narcissen naast elkaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Potdicht mag ik niet zeggen, maar dat er een dichte mist over Scheveningen ligt, dat mag ik niet ontkennen. Ik schat een zicht van ca 200 meter. En de verwachting is, dat die vandaag nog een lange tijd blijft hangen. Een kleine wereld dus, maar we moeten het er mee doen: het weer is een cadeautje, je krijgt het en kan het niet weigeren. Gisteren in de lentezon maakte ik naaststaande foto: krokussen en narcissen broederlijk naast elkaar.


    >> Reageer (0)
    12-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een en al rust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Genieten van het mooie weer: een strakblauwe zee en een stralende hemel. In de Scheveningse vissershaven lag slechts één oud scheepje, de reddingsboot en een hulpvaartuig in het spiegelende water. Meeuwen zaten op de kant en waren te lui om op te vliegen als je naderbij kwam. Gewoon een en al rust.


    >> Reageer (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofddoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waar Mustafa Kemal Atatürk de scheiding invoerde van kerk en staat, daar begint premier Erdogan nu langzamerhand aan te knabbelen. Het verbod van hoofddoekjes in het hoger onderwijs is vanaf vandaag in Turkije opgeheven. De conservatieve premier Recep Tayyit Erdogan bezig het seculiere Turkije te ontmantelen. Verwacht wordt dat binnenkort vrouwen in alle openbare gebouwen hun hoofddoekje mogen dragen. Dit is weer een stap dichterbij naar een islamitische staat Turkije en een stap verderaf van deelneming aan de Europese Unie.

    Op de foto: zes Turkse meisjes vieren op de Scheveningse Pier een verjaardagsfeestje, geen van hen draagt een hoofddoekje.


    >> Reageer (1)
    10-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.êl-bêl
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als het windstil is, de zon nog niet al te hoog aan de hemel staat en de zee spiegelglad lijkt, dan kan het voorkomen dat het lijkt alsof de schepen aan de horizon in de lucht zweven. Dat verschijnsel wordt op Scheveningen door de oudere vissers êl-bêl genoemd. Op bijgaande foto, die ik vanaf mijn woonkamer om 14.10 uur maakte is dat duidelijk te zien.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slechts het geluid van de vogels en de zee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt vandaag een drukke dag in Scheveningen. Gisteren stond het verkeer richting strand al vast en nadaag zal het zeker nog veel erger worden. Als de zon schijnt en het weekend is, dan lijkt heel Nederland wel uit te zwermen naar de kust. Het strand is dan bezaaid met wandelaars, die nu nog even kunnen genieten van een strand zonder strandtenten en jengelende kinderen. Slechts het geluid van de vogels en de zee, geen harde muziek.
    Ik probeer nog even de ansichtkaart te plaatsen plus vergroting. Twee dagen geleden lukte de vergroting niet.


    >> Reageer (0)
    09-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als dat geen stralende dag wordt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo juist maakte ik deze foto 08.06 uur. Als dat geen stralende dag wordt, dan weet ik het niet meer. De ansichtkaart van gisteren wordt niet vergroot: de reden? Ik weet het niet. In ieder geval kwam hij niet in de databank van Pascal terecht. Misschien lukt het bij deze foto wel.


    >> Reageer (0)
    08-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch nog even tijd grvonden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een drukke en werkzame dag vandaag, maar helaas heb ik niet van het mooie weer kunnen genieten. Morgen komt er weer een dag met mooi weer en overmorgen ook. Vandaag wel even een ansichtkaart in elkaar gezet en die laat is ik bijgaand zien. Voor iedereen een heel fijn weekend en ga genieten van de natuur.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Park 125 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt vrolijk mijn werkkamertje binnen. Ik heb de verwarming nog niet hoger gezet: het zonnetje zal zijn werk wel doen gedurende de hele morgen en als hij dan verdwijnt achter de zuidwestelijke bebouwing hebben we pas wat bijverwarming nodig. Aan alle kanten om ons heen is de hemel ochtendblauw, maar straks als hij wat hoger komt zal het stralend blauw zijn geworden. Jammer genoeg zit ik deze morgen twee uur in een vergadering; we vieren dit jaar het 125-jarige bestaan van onze wijk met de mooie naam “Belgisch Park”. En een aantal feestelijkheden zal dan ook wel een Belgisch kleurtje krijgen. Op 3 april starten we met de officiële opening. Er is nog heel wat werk aan de winkel. Op de foto: het moderne gedeelte van het Belgisch Park, gezien vanuit de duinen, met rechts de Scheveningse Pier.


    >> Reageer (0)
    07-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen lammetjes, maar ooievaars in de wei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van middag zijn we even boodschappen gaan doen en omdat het er buiten zo vriendelijk uitzag hebben we onze camera’s meegenomen. Annemiek zag onderweg wat moois, dat zij wilde fotograferen. Snel haar camera gepakt en toen…mijn camera doet het niet. En ja hoor, zij is weer eens vergeten de batterij op te laden. En dat overkomt haar bijna altijd als we een eindje gaan rijden. Gelukkig voor haar was de batterij van mijn camera wel op geladen, zodat de foto toch gemaakt kon worden. In de weilanden waren nog geen lammeren; het is ook nog een beetje te vroeg in het jaar. Vlak bij het paleis van onze koningin zagen we in een weiland ongeveer 15 ooievaars lopen. Ik heb daarvan een aantal foto’s gemaakt, waarvan hierbij één.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk een goed Nederlands elftal op het veld.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kroatië - Nederland 0 - 3.

    Oranje maakt indruk zo lees ik op pagina T23 van de Telegraaf. En even verderop wordt er dan gesproken van een verzwakt Nederlands elftal. Ik denk echter: gelukkig, er staat nu eindelijk eens een goed Nederlands elftal op het veld; een elftal dat wil spelen. Een voetbalelftal moet een team zijn en niet een stelletje vaak nog in het buitenland spelende individualisten. Ja, ze zullen best wel technisch knap zijn, maar aan teamgeest ontbreekt het vaak. Laten ze dan ook niet spreken van een verzwakt, maar van een sterk Nederlands elftal.
    Schelpen op het strand. een eenvoudig onderwerp, maar toch een mooi plaatje.


    >> Reageer (0)
    06-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    We maken vandaag maar even pas op de plaats. Het blog lijkt wel een slak. De lijsten kloppen niet en het bezoeken van andere blogs is haast ondoenlijk. Ik denk dat Pascal met een groot probleem zit. Maar problemen zijn er om opgelost te worden. Misschien moeten er wat meer beperkingen aan de bloggers opgelegd worden.


    >> Reageer (0)
    05-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen is het feest voorbij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste dag van de oorspronkelijke drie dagen dat het feest van carnaval gevierd werd. Carnaval is afgeleid van het Latijns: ‘carne vale’, wat betekent: ‘vlees vaarwel’. Vroeger mocht er vanaf  Aswoensdag 00.00 uur  40 dagen lang geen vlees gegeten worden als voorbereiding op het paasfeest en ter herdenking van het 40-dagenverblijf  van Jezus in de woestijn. Deze betekenis van het carnaval is in de loop der jaren veelal vergeten. Maar ik kan me nog herinneren, dat in de kloosters aan deze oude vasten zeer streng de hand werd gehouden. Het was soms echt honger lijden. Hoe dit tegenwoordig in de kloosters gaat weet ik niet. In deze tijd van het jaar zie je lang de zee vaak scholeksters.


    >> Reageer (1)
    04-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carnaval en webmasters?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb gisteren ook maar een beetje carnaval gehouden en ben een paar keer gaan wandelen in de vrije natuur en op de boulevard van Scheveningen. Het was erg stil op het blog en dat heb ik dan ook maar een beetje op de achtergrond gehouden. Weinig bezoek, weinig berichtjes en viel dan ook weinig te beantwoorden. Het zal vandaag en morgen ook nog wel rustig blijven: het carnaval duurt nog tot en met dinsdag. En als de stilte niet aan carnaval ligt, maar volgens Amor Fati ook voor een belangrijk deel aan het blog zelf dan heb je nog de kans dat de webmasters van het sennet zelf aan het carnavalvieren zijn.
    Dit is niet het stille strand van Scheveningen, maar het strand op een stille dag als de wind guur en snijdend koud is zoals op 2 februari j.l.


    >> Reageer (0)
    03-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dat ik dubbel kijk

    Het is vandaag 3 februari 2008 als ik om 08.25 uur naar buiten loop om de opkomst van de zon te fotograferen. Het is fris en met een vrij straffe wind zal het wel geen zomerse dag worden, maar wel een zonnige frisse winterdag. Nadat ik dit berichtje geschreven en op het blog geplaatst te hebben zal ik me warm gaan aankleden om van de frisse buitenlucht, de duinen en het strand te gaan genieten. Ik kijk nog even naar buiten en maak de tweede foto. Hij lijkt wel of de zon dubbel staat of dat ik dubbel kijk, dit laatste kan met carnaval best gebeuren. Maar een foto kan niet liegen.






    >> Reageer (0)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was koud vanavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een striemende zuidwester bij een mooie zonsondergang geeft een fraai beeld. Op de achtergrond de zon en op de voorgrond ziet u hoe het water als een striemende regen de golven verdeeld in een nevel die pijn doet aan je handen en je ogen doet tranen.Vandaag was het winter.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen het geluid van branding en wind
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik zo het blogbezoek van gisteren bekijk, dan zijn in ieder geval de bloggers volop aan het carnaval vieren. Er heerste gewoon grote stilte op mijn blog. Gistermiddag met een strakblauwe hemel boven een woelige zee en een straffe wind was het goed toeven op strand en boulevard van Scheveningen. Geen carnavalsgedruis maar alleen het geluid van branding en wind.


    >> Reageer (2)
    01-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begint het carnaval; niet alleen in het zuiden van het land, want er zijn in het noorden van Nederland ook nog een aantal katholieke dorpen, waar het carnaval gevierd wordt. Katholiek zeg ik: carnaval is een specifiek katholiek volksfeest aan het begin van de vasten, een periode van veertig dagen en vergelijkbaar met de ramasan of ramadan in de Islamitische geloofsbeleving. De ramasan/ramadan wordt afgesloten met het Suikerfeest, maar aan de Vasten gaat het carnaval vooraf.
    De voorbereidingen voor een nieuw badseizoen zijn al weer begonnen. Over 6 weken staan de strandpaviljoens er weer.


    >> Reageer (0)
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.storm 31 jan 2008

    Hieronder volgt een impressie van de storm, die vanmiddag omstreeks 15.00 uur de Scheveningse kust passeerde.
















    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuidwesterstorm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eigenlijk had ik gehoopt dat de wind uit zee zou komen, maar in plaats van een noordwesterstorm komt de storm nu uit het zuidwesten en dan zijn er hier voor Scheveningen geen hoge golven te verwachten. De stormwind blaast langs de kust en dat heeft tot gevolg, dat het strand heel groot is en de zee ver weg. Verder op zee zal het wel aardig spoken. Maar hier in huis horen we hem alleen maar fluiten.
    Vandaag een plaatje van de oude pier.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groente- en fruitdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag weer een groente- en fruitdag. Ontslakken noemen ze het ook wel eens. Even het kacheltje helemaal schoon maken en dan kunnen we er weer een week tegenaan. Niets voor de carnavalsvierders. In 1943 verbleef ik als Haags bleekneusje een tijdje in Zuid-Limburg en daar hoorde ik hoe daar carnaval werd gevierd. Op de maandag en dinsdag werd er behoorlijk kroeg gelopen en tussen door ging je dan even naar huis, waar de pan snert klaar stond. Bij thuiskomst eerst een bord snert en werd in de gang en op de grond je roes uitslapen. En bij het wakker worden begon het drinken opnieuw. Dinsdagavond klokslag 12 was het uit met de pret. Dan begon de vastentijd; ’s morgens het askruisje halen en alle mensen op straat en kantoor waren dan getekend met het boeteteken: het askruisje.
    Foto: bij ons wordt er wel gedanst en gehotst, maar wij noemen dat dan de Nieuwjaarsduik


    >> Reageer (0)
    30-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van winterkou is nog steeds geen sprake, ook op langere termijn niet. Januari eindigt nat, met vanmiddag nog wat zon, maar daarna gaat vooral aan de kust de wind weer aanwakkeren met morgen windkracht 8 tot 9. Een onstuimig einde van de maand. En over het weer met carnaval is nog weinig te zeggen. In ieder geval wordt het wat kouder, met mogelijk wat vorst aan de grond en wie weet droog en zonnig. Als laaglander weet je het maar nooit. Maar morgen zal ik in ieder geval wel genieten van een stormachtige wind, die de golven weer zal opzwepen. Camera mee en vanaf een laag standpunt dit keer de zee fotograferen. Foto: nu nog een rustig zeetje, maar morgen wel wat onstuimiger.


    >> Reageer (0)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom in Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wel een groot verschil met zondag; toen kleurde de horizon om 7.30 uur al rood; vandaag is de lucht om 8.00 uur nog grijs. En een zonnige dag ligt niet in het vooruitzicht. Misschien een beetje zon in Limburg. Maar niet getreurd, de regen blijft weg, de wind is zwak en de temperatuur is zeven graden. Er is genoeg werk te doen vandaag. Sinds kort is er weer een nieuwe website van mij in de lucht en gaat over de badplaats Scheveningen. Klik bij mijn favorieten maar eens op SCHEVENINGEN en u wordt rechtstreeks met de site verbonden. Graag commentaar, want die site is gericht tot de bezoekers en ik wil bij een bezoek  aan Scheveningen zoveel mogelijk behulpzaam zijn. De bezoeker mag zijn wensen uiten en ik probeer daar aan zo veel als mogelijk te kunnen voldoen.


    >> Reageer (1)
    28-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een paar dagen en dan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb zo het idee, dat heel België in de ban van het carnaval is. Het is doodstil op mijn blog. Eigenlijk komt dat wel goed uit: ik heb het behoorlijk druk met allerlei karwijtjes. En daar is het vandaag een echte goede dag voor: grijs, weinig wind en een aangename temperatuur. Misschien hen ik morgen wat meer tijd. Foto het lijkt wel een beetje carnaval, maar dit is een van die aspecten van de Nieuwjaarsduik in Scheveningen.


    >> Reageer (1)
    27-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Al was het dan niet de hele dag zonneschijn, we hebben toch kunnen genieten van een mooie dag in een voorjaarsachtig Scheveningen.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een mooi begin voor een winterochtend.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was deze morgen even over half acht, dat ik naar de brievenbus liep om de krant te halen. Eerst even de kwikthermometer controleren, die op mijn balkon hangt. 7 graden. Een mooi begin voor een winterochtend. Aan de horizon toonde een rode sluierbewolking dat de ochtendzon spoedig zou gloren. Maar inmiddels is het half negen en wat nevels houden de zon nog even verborgen. Toch beloofd het een aangename dag te worden. Bijgevoegde foto werd gemaakt op 25 januari j.l.


    >> Reageer (0)
    26-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een waterig zonnetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen heerlijk zonnig, maar omstreeks 14.00 uur trok de hemel dicht en was er af en toe een waterig zonnetje. Bij een stevige wind uit het zuidwesten voelde het niet aangenaam aan. Toch maar een wandeling gemaakt over de boulevard en even heerlijk uitgewaaid op de Pier. Met een waterig zonnetje kreeg je een heel aparte sfeer en die ziet u op bijgevoegde foto.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.begin van de dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een brede rode streep siert de horizon. Het is nog vroeg. De klok slaat zojuist acht keer. Hij loopt een klein beetje achter: het is ook een oude klok en die mag van mij best een beetje achterlopen. Als het koud is dan loopt hij een beetje sneller, bij warm weer iets langzamer; dat heeft te maken met de uitzettingscoëfficiënt van metaal. Inmiddels begint de horizon boven de stad feller te kleuren. De zon zal spoedig opkomen. Ik wens u een aangename dag en een heel fijn weekend


    >> Reageer (0)
    25-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben in het bezit van een Chinees schildersboek met een groot aantal orignele Chinese tekeningen/schilderingen op rijstpapier. Af en toe wil ik u laten meegenieten van deze prachtige kunstwerkjes.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.humorles op scholen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ‘Humorles voor Polen’ staat vandaag in de Telegraaf te lezen. De Brabantse carnavalskraker ‘een  busje vol met Polen’is bij een aantal Poolse cursisten in het verkeerde keelgat geschoten. Op hun Haagse school werd daarom een les over Nederlandse humor ingeroosterd. Nog even en er komt een les over Haagse, Belgische of Duitse humor op de Nederlandse scholen. En wie weet komen er dan ook in België van dit soort lesuren. Ik laat me er direct voor inschrijven. Humor is de jus van het leven. Belgisch humor zal wel een cursus worden, terwijl de Duitse humor in een kwartiertje kan worden behandeld. Haagse humor kan je niet leren, dat moet je aanvoelen en is daarom ook voor veel Nederlanders onbegrijpelijk. Het duurt soms erg lang voor het kwartje valt.
    Deze koe schijnt er ook niets van te snappen.


    >> Reageer (0)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even een frisse neus halen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je je niet helemaal fit voelt, maar je hebt geen koorts, kleed je dan maar lekker warm aan en ga wat frisse lucht opsnuiven in de vrije natuur. Bacillen houden van een vochtige klamme lucht en aan frisse lucht hebben ze een hekel. Gooi de ramen lekker open en laat het huis goed doorluchten, terwijl je zelf van de natuur buiten geniet. Kom je daarna thuis dan zijn de bacillen niet meer actief en laten je verder met rust.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nachtwerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren voelde ik me wat mat en ben dan ook niet naar de fitness geweest: het is niet verstandig, als je je niet helemaal fit voelt, toch zware oefeningen te doen. Ik heb maar een flinke wandeling gemaakt en daar kikker je ook wel van op. Vannacht om 4.00 uur ben ik even uit bed gestapt om bijgaande foto te maken; de tramrails werd geslepen en dat geeft vooral in de nacht een aardig effect. Dit soort werk aan de rails gebeurt bijna altijd in de nacht.


    >> Reageer (0)
    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een gekkenhuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag een gekkenhuis hier: ik werd pas om 8.00 uur wakker – normaal is dat ten minste een uur eerder - , Annemiek voelt zich grieperig en  heeft ook lichte koorts; dat betekent ontbijt klaar maken, thee zetten en vervolgens Annemiek wakker maken: die moet ’s morgens haar medicijnen innemen en drinkt daarna graag een kopje thee; krant halen en uiteraard ook lezen. Vervolgens correspondentie ordenen en waar nodig stappen ondernemen. Even een kopje koffie tussen door; vervolgens een lang telefoongesprek en toen was het tijd voor de lunch. En nu heb ik dan even tijd om u dat allemaal te melden. Er hangt een grijze wolkendeken boven stad en zee, maar het is droog. We fleuren de dag maar op met een bloemetje.


    >> Reageer (0)
    22-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar even later kwam de zon er toch weer door
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En hebben we vandaag van een mooie dag kunnen genieten. Geen tijd voor een foto, maar morgen komt er weer een dag, die qua temperatuur nog aangenamer zal zijn dan vandaag. Foto een nog magere zonsopgang vanmorgen.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een bijna volle maan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mooie foto’s zijn geen garantie voor meer blogbezoek. Ik heb laatst een paar kleine series volgens het nieuwe systeem op mijn blog gezet, maar dit had op het bezoek aan mijn blog eerder een negatief dan een positief effect. Vandaar dat ik vandaag maar een heel eenvoudige kleine foto plaats en wel van de (bijna)volle maan, die deze morgen mijn woonkamer verlichtte. Het is vandaag helder weer, maar boven de stad hangen nog een paar wolken, die verhinderen, dat de zon mijn werkkamertje binnen schijnt.


    >> Reageer (0)
    21-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in ons huis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De regen blijft. De wind blijft. Nog een paar dagen. Maar de temperatuur blijft ook. En dat laatste is een pluspunt voor onze energierekening. Het ziet er naar uit dat we weer een warme januarimaand kunnen bijschrijven in de annalen van de weerprofeten. Gisteren heb ik voor Annemiek een hele bos snoeitakken meegenomen en in een vaas gezet. Zo brengen we de lente nog eerder in ons huis.


    >> Reageer (0)
    20-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lentegeluiden

    Het is middag. Ik ben zo juist terug van een wandeling. Even genieten van het weer;  er is weliswaar geen zon, maar zonder de zon kan de natuur ook mooi zijn. Ik maakte een paar foto's die ik u vandaag als een vroege lentegroet aanbied.












    >> Reageer (2)
    19-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ook bij somber weer kan de wereld er mooi uitzien, je moet het alleen willen zien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dadelijk gaan we even boodschappen doen en dan via Stompwijk door de polders terug naar huis. Maar we nemen wel onze camera’s mee: fotograferen kan je altijd en overal. Ook bij mistig over somber weer kan de wereld er heel mooi en anders uitzien. Vanmiddag zal ik zeker, misschien wel een paar foto’s plaatsen, die vandaag geschoten zijn.


    >> Reageer (0)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiekriebels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als de temperatuur gaat stijgen, dan krijgen we weer de vakantiekriebels. De vakantie is al besproken en in mei gaan we genieten van het zonnige en gastvrije Turkije. We tellen de dagen al. Maar we hebben nog wel wat weken te gaan. Eerst carnaval, dan Pasen en op Pinkstezondag vertrekken we voor een welverdiende rustperiode. 


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."goede morgen"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen om 8.24 uur maakte deze opname van de noordoostelijke hemel boven Den Haag. Dat de lente in de lucht zit was ook buiten al weer te voelen: weinig wind en een temperatuur van 7,5 graden; abnormaal voor deze tijd van het jaar; maar wij genieten er van. Wat de rest van de dag ons gaat brengen is niet meer van belang: het is als een “goede morgen”. Alleen al een vriendelijk “goede morgen”kan voor een ander de dag al tot een feestdag maken.


    >> Reageer (0)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie weet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat is er toch aan de hand op het blog. Sommige blogs staan dubbel vermeld en andere blogs worden niet meer vermeld. Pascal lijkt wel een goochelaar: hij haalt iedere keer een nieuw konijn uit zijn hoed. Misschien wordt het morgen beter. Of wordt het soms een carnavalskraker? Wie weet. Of heeft hij al de lente in zijn hoofd.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.te goed opgeborgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms berg je je spulletjes erg goed op. Maar als je dan een paar dagen later een van die dingetjes nodig hebt, dan kan je dat niet meer vinden. Vanmorgen wilde ik twee batterijen opladen. Ik pak de batterijoplader, die ik meestal gebruikt, maar daarvan branden de controlelampjes niet meer. Dan maar even een andere pakken – ik heb er meer dan één -, maar een andere kan ik niet vinden, die heb ik weer te goed opgeborgen. Straks zal wel weer ineens te voorschijn komen. Zo iets overkomt mij wel eens vaker; ik weet dat ik het heb, maar kan het niet vinden.
    Foto: misschien kan hij me helpen zoeken.


    >> Reageer (2)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste nieuwjaarsreceptie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weet u dat je op de meeste openbare recepties heel vaak dezelfde mensen tegenkomt. Gisteravond was ik aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van de wijk, vanavond om 16.00 uur begint de nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel Scheveningen, een week later is er een receptie van de Ondernemerssociëteit en zo zijn er nog veel meer recepties en het valt  iedere keer weer op, dat er mensen zijn, die je ook al op andere recepties ontmoet heb. Je hoeft zelfs bijna geen gelukkig nieuwjaar meer te wensen: dat heb je al op die andere receptie gedaan. En toch heb je die recepties nodig, want het is een van die schaarse momenten, dat je eens even met elkaar kunt praten. Veel mensen hebben het altijd druk en dan is zon'n receptie net even de gelegenheid om iets te bespreken. Ik ga dan ook dadelijk maar weer naar die receptie, waar ik uiteraard ook een uitnodiging voor ontvangen heb.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de wind is weer gaan liggen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind is weer gaan liggen na een regenachtige en bij tijd en wijle (wat is dit toch een mooie en bijna vergeten ouderwetse uitdrukking!) stormachtige dag. De vlag op koepel van het Kurhaus staat nog wel strak, maar de vlaggenmast staat niet meer krom. De windkracht zal inmiddels wel in de buurt van de Bft 5 liggen en dat is voor ons een stevige bries. Boven het land wordt de lucht al weer helder en het zal me niets verbazen, als we in de loop van de dag het zonnetje weer zien schijnen.


    >> Reageer (0)
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Luc Dehaene aan het woord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Binnen de Europese instellingen kennen we inmiddels 23 talen: vraag me op dit moment niet welke dat allemaal zijn. De voormalige Belgische premier en thans Europarlementariër Jean-Luc Dehaene vindt dat iedere burger zich in zijn eigen taal tot de EU moet kunnen blijven wenden en staat op de bres voor het Nederlands. Hij vindt ook dat Nederland best wel wat meer actieve steun zou kunnen geven. En ik ben het met deze grote Belg eens. We mogen best trots zijn op onze eigen taal. De Belgen zijn gewend om voor hun eigen taal te vechten; ik vind dat wij dat in Nederland ook moeten doen.


    >> Reageer (1)
    14-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Russische nieuwjaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de Telegraaf van deze morgen staat een opmerkelijke zin: “Op de avond dat de Russen volgens de Juliaanse jaartelling oud en nieuw vieren….”; de rest van de zin is niet van belang. Onze huidige kalender danken we voor een belangrijk deel aan Julius Caesar. Bij de Romeinen was de maand Maart de eerste maand van het jaar en werden ook zo genoemd; we kunnen dat nog goed zien aan de namen van de maand september, oktober, november en december (septem, octo, novem,decem resp. zeven, acht, negen en tien). De vijfde maand Quintilis noemde Julius Caesar naar zich zelf: Julius en Augustus vernoemde de maand Sextilis naar zich zelf. De Juliaans kalender was ingedeeld in 12 maanden van 28 (maan) dagen en één maand van 29 dagen(tevens de laatste dag van het jaar). Daar deze indeling niet parallel liep met de seizoenen werd in de 16e eeuw de Gregriaanse kalender ingevoerd. Omdat niet alle landen de Gregoriaanse de paapse kalender accepteerden ontstonden er verschillende nieuwjaarsdagen dagen: denk aan het Chinese, Joodse, Russische nieuwjaar. En de Russen vieren dit jaar op 13 januari oud- en op 14 januari nieuwjaar.


    >> Reageer (1)
    13-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het slapen gaan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Slaap gezond; laat je wiegen op het geluid van de golven, laat je meedeinen naar onzichtbare einders en sta morgen gezond weer op.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een drukke week eindelijk even tijd om mijn werkbureau en omliggende vloer wat op te ruimen en al die paperassen te ordenen; het grootste gedeelte kan meestal direct in de prullenbak, maar soms kan er wel eens een vergeten briefje tussen liggen en dat moet dan toch nog even snel verwerkt worden. Nu ziet het er weer een beetje geordend uit.
    Foto: golvenspel onder de Pier


    >> Reageer (0)
    12-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo begon de dag vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om 8.58 uur maakte ik deze foto van de zonsopkomst.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie weet...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een druk weekend staat ons te wachten: voorbereiding van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in ons complex, eigen huis ruimen en daarnaast ook even het huis van onze dochter, die morgen thuiskomt van vakantie en daarna, maar dat is niet het minst onplezierige deel van de dag een gezellige nieuwjaarsreceptie, waarvan we wel het begin, maar niet het einde weten. Er staat nog veel wind vanuit het westen, maar in het oosten breekt hier en daar al de bewolking. Wie weet wordt het toch nog een aardige dag.
    Foto gemaakt van het al eerder besproken diorama. 


    >> Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na regen komt zonneschijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een oud Nederlands liedje, dat ik al heel vroeg leerde zingen, maar waarvan ik de volledige tekst vergeten ben, begon als volgt: “Het regent, o wat regent het, ik hoor het in mijn warme bed. Ik hoor de regen zingen….”. Vandaag was het dan zo’n dag. Ik lag wel niet in mijn bed, dan had ik er de hele dag in kunnen blijven liggen, want het regent al de hele dag. Maar achter de wolken schijnt de zon en zoals mijn vader altijd zei: “het meeste valt er toch naast”. Laat de regen maar zingen: na regen komt zonneschijn.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is er wel, maar heel erg traag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was deze morgen een behoorlijke vertraging op het blog. We kregen alleen de voorpagina en verder konden we niet bij ons eigen blog komen. Annemiek bleef maar proberen en zojuist riep ze me toe(ze zit in de woonkamer en ik in mijn werkkamertje): “Loek, hij doet het weer” en daar bedoelde ze het blog mee. Maar we moeten nu eerst boodschappen gaan doen. Het is weer bijna weekend en Marlies, onze dochter, komt zondag weer terug van haar vakantie. Het zal wel een druk weekend worden.


    >> Reageer (1)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer genoeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jammer genoeg heb ik tot nu toe weinig reactie gekregen op mijn blogberichtje van hedenmorgen, maar misschien zijn er toch nog Belgen, die mij een goede raad kunnen geven. Tot nu toe heeft ook Pasc@al nog niet gereageerd. Afgelopen zondag was dit even mijn eigen eilandje. Ik voelde mij even een koning toen ik op dit eilandje stond.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wij willen ook PASC@L lezen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Jammer genoeg is het tijdschrift PASC@L nog niet in Nederland te koop. Zou het mogelijk zijn om het tijdschrift ook digitaal te plaatsen of tegen een vergoeding als nieuwsbrief beschikbaar te stellen. Wij, Hollanders, willen ook graag op de hoogte blijven. Waarschijnlijk zal ik ook dit keer geen tegenberichtje van u ontvangen, maar ik denk maar "de aanhouder wint"Met vriendelijke groeten uit ScheveningenLoek de Koning met blognaam /loek2_1934. en Annemiek de Koning met blognaam /annemiek."

    Sorry, maar het moet mij even van het hart.
    Bovenstaande email heb ik vandaag aan Pascal gestuurd, maar wij worden nog steeds niet serieus genomen, anders zouden wij wel antwoord krijgen. Maar misschien is het mogelijk, dat onze wens ook door Belgische medebloggers kan worden ondersteund


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maar eens even uitproberen

    Meerdere foto's plaatsen bij een bericht. Maar dan moet je natuurlijk wel rekening houden met de grootte van de foto; in plaats van 800 pixels, zou je dan naar 300 pixels kunnen gaan: dan blijft het blog tenminste zijn rustige vorm behouden. Maar ik blijf toch maar liever met één kleine foto werken, die dan aanklikbaar blijft en alsnog een groter beeld geeft.








    >> Reageer (0)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de lange schaduw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als de mist laag hangt over de weilanden, dan lijkt het soms net alsof de koeien geen poten hebben: wij noemen dat dan koeien-zonder-poten weer. En zoiets ervaar je ook als je ’s morgens vroeg door de duinen wandelt en daarna richting strand loopt: dan loopt er voor je uit een hele lange schaduw, die je als een wegwijzer leidt naar het strand. Op de foto sta ik richting strand met de lage zon in mijn rug: het moment-van-de-lange-schaduw. Meestal fotografeer je zo iets niet, maar toch heeft het wel iets.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dag niet gelachen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat stoofpotje van gisteren is mij goed bevallen: ik keek gisteravond niet scheel van de honger en zag vanmorgen op de weegschaal dat het echt geholpen heeft. Daar geen we dus mee door zodat ik over een paar maanden weer een echte Adonis ben; ben ik nog nooit eerder geweest, maar wie weet valt er nog een héééééél oud dametje op me. Ik wens jullie allemaal een vrolijke en opgewekte dag toe: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.


    >> Reageer (0)
    08-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een stoofpotje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na al die feestdagen en recepties houden we vandaag een groente-/fruitdag: dus geen koekje bij de thee of koffie, geen sneetje brood belegd met een lekker plakje kaas. Geen lunch alleen wat fruit en water, geen avondeten met aardappelen, vlees en een toetje. Neen, vanavond maakt Annemiek een stoofpotje van paprika, tomaat, ui, knoflook, kruiden, aubergine. Alles bij elkaar in één grote pan en dan maar lekker laten pruttelen. We hebben ons voorgenomen dit voorlopig wekelijks te herhalen. Smakelijk eten.


    >> Reageer (1)
    07-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de wind en het geluid van de zee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er staat een stevige wind, maar om nu te spreken van stormachtig - wat voorspeld was – zo erg is het nu ook weer niet. Aanvankelijk was er nog wat zon en zag de wereld er vriendelijk uit, maar nu tegen de avond wordt het weer wat somber. Ik was wel even aan de boulevard, de vakantie is voorbij en een eenzame wandelaar maakt een ommetje met zijn hond. Zo genieten ze allebei nog van de wind en het geluid van de zee.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en zo ben je de hele dag bezig.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren hebben we genoten van een stralende winterdag. Na een heerlijke ochtendwandeling door duin en langs de zee, in de middag een wandeling door onze wijk. En uiteraard de fototoestellen in de aanslag. Een paar foto’s in de wijk gemaakt ter voorbereiding op de fototentoonstelling, die ik mag organiseren bij gelegenheid van het 125-jarig bestaan van onze wijk. Vandaag weer naar de sportclub om mijn spieren te sterken en mijn conditie bij te houden. En verder overleg en voorbereiding voor een belangrijke vergadering morgenavond. En zo ben je de hele dag bezig. En buiten zal een stormachtige wind de golven beuken en de bomen laten ruisen. Nu is er nog een matige zuidwestenwind, maar in de loop van de dag zal die aanwakkeren tot 8 bft. Lekker strak tegen de wind in hangen en proberen een paar mooie foto’s te schieten.
    Foto: soms zie je ze vliegen.


    >> Reageer (0)
    06-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een eerlijke, heerlijke westenwind
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Al vroeg uit de veren en na ontbijt en koffie ben ik om ongeveer 10.00 uur het huis uitgegaan om een heerlijke ochtendwandeling te gaan maken. Via de duinen en over het strand terug. In de duinen was het stil; de meeste mensen hebben niet in de gaten dat de natuur zon mooi kan zijn ook op een zonovergoten winterse dag. Op het stand was het aanvankelijk rustig maar allengs kwamen er meer mensen, vooral op het strandgedeelte voor het Kurhaus. Ik zelf vind het strand ten noorden van de Pier mooier en rustiger. En op zo’n vroege ochtend hebben alle vroege wandelaars een goed humeur. Een groet onderweg of een praatje en voor je het weet is het 11.30 uur.
    Foto gemaakt 6 januari 2008


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningen - Carnaval
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Driekoningen. Gisteravond zijn de kinderen weer rondgegaan op hun Driekoningentocht. Hier in het noorden kennen we dat feest niet meer. Toch is deze dag in het christendom een heel belangrijke feestdag. Oorspronkelijk wordt op deze dag de geboorte van Jezus herdacht. In liturgisch opzicht is deze dag van een hogere categorie dan het kerstfeest. Tegenwoordig sluiten we op deze dag de Kersttijd. De kerstversiering wordt na deze dag verwijderd en we gaan ons weer richten op het paasfeest. We denken al aan carnaval, dat dit jaar begint op vrijdag 1 februari (Aswoensdag valt op 6 februari). Vroeger vierden we carnaval op de dinsdag voor Aswoensdag, maar tegenwoordig beginnen we al op de vrijdag voor Aswoensdag. Pasen valt dit jaar vroeg op 23 maart.
    Op de foto: de drie molens bij Leidschendam. Foto gemaakt op 4 januari 2008


    >> Reageer (0)
    05-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsreceptie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms zijn recepties oervervelend. Vanmorgen zou de receptie om 11.00 uur beginnen. Voor iemand die nogal punctueel is, was ik al om 10.45 uur op de bedoelde locatie; Je zou toch verwachten, dat je niet de enige punctuele persoon bent: inderdaad ik was zo ongeveer de eerste aanwezige. En eindelijk om 11.30 uur begon de eerste spreker, de directeur, die zijn jaarverslag deed, daarna een figuur, die al meer dan tien jaar zo ongeveer hetzelfde zegt en uiteindelijk de voorzitter met een speech, waar geen einde aan leek te komen. En uiteindelijk de langverwachte punch met een kaneelbeschuitje, een jaarlijkse traditie, waaraan ik een gruwelijke hekel heb: hoe kan je zo iets door je keel krijgen. Na nog wat plichtplegingen toog ik om 13.15 huiswaarts. Het zat er voor vandaag weer op.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd vergaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wist u dat de aarde 365 dagen, 5 uur, 49 minuten en 46 seconden nodig heeft om een volledige baan om de zon te beschrijven? En die tijd is nu precies één jaar. Wist u dat de oude Egyptenaren al het systeem van het schrikkeljaar kenden? Wist u dat de huidige kalenderindeling pas op 15 oktober 1582 is ingevoerd? Maar dat gebeurde niet in alle landen tegelijk. Engeland voer die nieuwe kalenderindeling( de nieuw Gregoriaanse kalender) pas in in 1752, Duitsland in 1776, Zweden in 1823, Rusland in 1918 en China in 1929. In Nederland heerste er nog lange tijd onenigheid: Holland en Zeeland voerden de kalender in in 1582 maar Drenthe pas in 1701. Maar ondanks het schrikkeljaar is er met het werkelijke jaar nog altijd een verschil van 4 minuten per jaar, maar ook dit verschil zal in de verre toekomst nog wel eens worden rechtgetrokken.
    Gelukkig is de natuur niet kalender gebonden: die gaat zijn eigen gang.


    >> Reageer (0)
    04-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch even de polder in
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na het boodschappen doen zijn we nog even door de polder gereden. De zon scheen en hoewel er wel een frisse wind stond zijn we toch regelmatig even uitgestapt om wat foto’s te maken. Maar we zagen de bui al hangen. In het zuiden werd de lucht steeds somberder en uiteindelijk werd de zon door de wolken opgegeten. De rest van de dag is het wat somber gebleven, maar regen of sneeuw hebben we niet gehad.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kerstspullen zijn weer ingepakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De krant is weer gelezen, het ontbijt weer genuttigd en er moet weer gewerkt worden. Het huis stofzuigen heb ik gisteren al gedaan: Annemiek dacht de hele dag dat het gisteren vrijdag was. Vandaag komt er nog een vrijdag achteraan, maar dan een zonder stofzuigen. Dadelijk gaan we eerst even boodschappen doen. De kerstspullen zijn weer ingepakt en opgeborgen. Hoewel 3-Koningen een veel belangrijker feest is dan het kerstfeest, wordt in ieder geval bij ons daar weinig aandacht aan besteed. Vroeger werd de kerststal altijd pas na 3-Koningen opgeruimd; maar ja toen hadden we thuis nog geen kerstboom: dat was heidens. Die kwam bij ons thuis zo omstreeks 1950 en stond dan zonder versiering boven op de kerststal. De jaren daarna kwamen er wat sterretjes in en echte kaarsjes, die op het kerstfeest ook echt brandden. Er stond toen wel een emmer water klaar voor het geval dat.
    Foto: groeten van de kerstman.


    >> Reageer (1)
    03-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.diorama Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hierbij dan een foto van het diorama Scheveningen. Dit diorama is gebouwd omstreeks 1910 en is nu in particuliere handen.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kijkkast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een paar dagen geleden kwam ik bij een Schevenings bedrijf even binnengewandeld. Ik kwam om wat informatie vragen, maar werd verwezen naar een andere persoon. Maar terwijl ik daar stond te wachten heb ik een diorama van Scheveningen bekeken. Een diorama is een soort kijkkast, waarin door opstelling en belichting een perspectivisch effect wordt verkregen. Ik vermoed dat dit diorama gemaakt is omstreeks 1910. Het geeft de badplaats Scheveningen weer in het begin van de 20ste eeuw. Op mijn vraag of ik van dit bijzondere object foto’s mocht maken, kreeg ik van de directie welwillende toestemming. Vandaag ga een aantal opnamen maken.
    foto van vandaag: de andere kant van de pier


    >> Reageer (0)
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En als er iets mis mocht gaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ken een aantal dames, die dagelijks, zomer en winter, een zeebad nemen. Zij zijn er aan gewend, maar aan de nieuwjaarsduik nemen mensen deel, die niet geoefend zijn. Controle is dus echt nodig. En als je dan ook nog eens bedenkt, dat er die nacht veel gedronken en weinig geslapen is, dan moet je bij een aantal gevallen toch wel vraagtekens plaatsen. Er lopen mensen rond, die bij wijs van spreken net uit de jeneverfles gekropen zijn. Die mensen hebben meer alcohol dan bloed in hun aderen. Er wordt goed toezicht gehouden. Het Rode Kruis, de ambulance, de reddingsbrigade: ze zijn allemaal aanwezig om in voorkomende gevallen hulp te verlenen. Daarom, om juist die mensen ook in het zonnetje te zetten, bijgaande foto.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwjaarsduik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog erg rustig op straat. De scholen hebben deze week nog vakantie en ook veel ouders hebben hun eerste vrije dagen voor dit jaar opgenomen. Toch begint vandaag het normale dagelijkse leven weer. Op Scheveningen hebben we gisteren een grote drukte gehad. 9.500 mensen hebben het gewaagd het nieuwe jaar te starten met een frisse duik in zee. Ik heb er naar gekeken en e.e.a. met de camera vastgelegd. Met een perskaart kon ik me vrijelijk op het strand bevinden en meegenieten met de uitgelaten vreugde van de duizenden dapperen.


    >> Reageer (0)
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je ziet haast wat ze wenst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het water mag dan koud zijn, maar niets staat de de mensen in de weg. Een duik in zee en een stralend begin van een nieuw jaar. Een ding is zeker deze dame wenst u een stralend nieuw jaar toe.
    Een van de dames van de organisatie en je kunt het zien: zij straalt.
    Ook zij wenst iedereen met een stralende lach een heel gelukkig nieuwjaar


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag geen verhalen

    Maar steeds herhalen:

    Gelukkig Nieuwjaar.

     

    Moge één wens in vervulling gaan:

    Dat er vrede op aarde zal bestaan.

    Zalig Nieuwjaar.

     

    Een jaar van liefde en geluk

    Dan kan 2008 niet meer stuk.

    Vrolijk Nieuwjaar


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!