Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Japanse tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Japanse Tuin, gelegen in het landgoed Clingendaal, is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939. In 2001 is de tuin op de lijst van rijksmonumenten geplaatst. De tuin is in de bloeiperiode voor vijf tot zes weken per jaar opengesteld voor het publiek. Op 28 april is hij dit jaar geopend door de ambassadeur van Japan, Minoru Shibuya, en de wethouder Leefbaarheid, Rabin Baldewsingh. Dit jaar blijft hij open tot en met zondag 8 juni.

    Deze morgen ben ik er even wezen kijken en heb een aantal foto’s gemaakt.


    >> Reageer (0)
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnedag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koninginnedag. In België moet er gewoon gewerkt worden, maar in Nederland is iedereen vrij. Oranjegebak en Oranjebitter. Vrijmarkten overal in het land. En velen lopen fraai uitgedost in oranje lappen feestvierend over de straat. Zelfs de gebouwen bij mij aan de overkant staan omhuld in oranje werkschorten. Toevallig, want soms gebruiken ze groene werkzeilen. Maar toch is het een leuk gezicht.


    >> Reageer (0)
    27-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de nachtegaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat wil je met dit mooie weer: dan ga je toch niet achter of voor sommigen voor je computer zitten. Maar zit je liever in de tuin of maak je een wandeling door bos, duin of langs het strand. Ik ben vanmorgen al om 7.45 op pad gegaan; lekker even door de duinen en vervolgens langs het strand terug. Door de duinen wandelend zag ik de konijntjes en hoorde ik de nachtegalen. Een concert van vogelgeluiden, met op de achtergrond de bas met zijn koekoekgeluid en boven alles uit de nachtegaal, waarvan Guido Gezelle al vertelde: “dat hij vóór de zonne zingt, en, na de zonne, zoetjes avondklinkt”. Ik heb een foto gemaakt, ik had geen telelens bij me, maar hoog in de middelste boom op de foto zit een nachtegaal; ik weet het is een zoekplaatje; als u dit leest, maar het vogeltje niet ziet, misschien hoort u hem dan wel slaan.


    >> Reageer (0)
    26-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening strandseizoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nederland is op vakantie en dat zullen we in Scheveningen best merken. Maar de zon schijnt ook op vakantie te zijn gegaan: op dit moment, zaterdag 8.43 uur, laat de zon nog verstek gaan. Misschien is die nog bezig aan zijn ochtendwandeling. De wind komt vanuit het zuiden en de buitentemperatuur is 13,6 graden Celsius. Gisteravond is door de burgemeester van Den Haag officieel het strandseizoen geopend.
    Op de foto: burgemeester Jozias van Aartsen opent het strandseizoen 2008


    >> Reageer (1)
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat niet alleen Belgen Frieteters zijn maar ook Nederlanders mag wel blijken uit de bordjes, die op veel plaatsen in Nederland bij de ingang van winkels, trams, winkels, musea etc. hangen. Een bordje met een zak frites of ijsje erop met daarover heen een dikke rode streep of het woordje “verboden”. Het kan zijn dat u dit bordje nog nooit eerder hebt opgemerkt, maar in een bos van Nederlandse verboden valt een verbodsbordje al lang niet meer op. Misschien zal zo’s bordje ook wel in het toekomstige Belgische Frietmuseum komen te hangen: niet bij de ingang natuurlijk, maar in de collectie als een door een Nederlandse frieteter geschonken curiositeit. Gisteren heb ik in een restaurant wat foto’s gemaakt en natuurlijk met frites op tafel.


    >> Reageer (0)
    24-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen....een bloemetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, maar het is pas acht uur in de morgen, hangt er mist boven land en boven zee. De wind komt nog van uit het oosten. Maar zodra de wind gaat waaien vanuit het zuidwesten zal die mist wel weer spoedig verdwijnen. Het zonnetje probeert hier en daar al door de mist heen te prikken. Het zal dan wel geen echt zonnige dag worden, maar toch wel een lentedag met aangename temperaturen en bij een lentedag hoort nu eenmaal ook wat wisselende bewolking en af en toe een licht regenbuitje. Het is in ieder geval een stuk aangenamer dan een dag of tien geleden. En bij dit weer past best wel een bloemetje.


    >> Reageer (1)
    22-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rust voor de kust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En dan doel ik niet op mij zelf, maar op Scheveningen. Onze wethouder Norder wil van Scheveningen een wereldmonument maken, maar het ministerie van Defensie schiet de Haagse hoogbouwplannen in de Scheveningse haven af inclusief de plannen voor een cruiseterminal in zee. Dat zal wel onrust zaaien in Den Haag, maar rust aan de kust in Scheveningen. Hierbij een foto van rust op het Scheveningse strand. Spoedig zal de drukte komen. Maar dat geeft wat onrust in Scheveningen, maar een verdiende rust voor de bezoeker.

     


    >> Reageer (0)
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals u op de foto ziet, hebben we gisteren eerst de bollenvelden met een bezoek vereerd. Het was weer de moeite waard. In de auto was het echt aangenaam met een nevelig zonnetje, maar buiten de auto was het minder aangenaam. We hadden gedacht onderweg nog even wat boodschappen te doen In Lisse en Sassenheim, maar Annemiek had geen zin om in de kou te lopen. Dus maar weer snel naar huis en zowaar in Scheveningen kwam de zon even echt door. Annemiek dan ook op de fiets naar de Keizerstraat om daar nog wat boodschappen te doen. De foto’s zijn allemaal gisteren genomen en door mij tot een vierkant boeketje verwerkt.


    >> Reageer (0)
    19-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik wens iedereen een genoeglijke dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste dagen, zeg maar twee weken, ben ik niet erg actief geweest op het blog, en toch hebben mijn blogvrienden mij niet in de steek gelaten. Bedankt. Drukte met andere belangrijke zaken, die echt voorrang hadden, lieten mij weinig tijd om ook nog eens actief op het blog aanwezig te zijn. De druk is nu een beetje van de ketel. De weersverwachtingen voor het weekend wat gunstiger, hoewel nog niet gesproken kan worden van echt lenteweer, maar wat niet is kan nog komen. Vandaag en morgen is er een Iers weekend op de boulevard; Ierse muziek, Ierse dansen en Ierse smakelijke hapjes. We gaan er in ieder geval van genieten. Maar misschien maken we eerst nog een bollentocht. Een jaar terugkomend ritje naar de bollenvelden. Ik wens iedereen een genoeglijke dag.
    Foto: de ingang van een gezellige winkelpromenade in Scheveningen


    >> Reageer (0)
    17-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we gaan de goede kant op
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag komt de zon op in volle luister. Een strakblauwe hemel in het zuidoosten. Maar aan de zeekant(het noordwesten) drijven wolkenvelden bij een zwakke oostenwind voorbij. Eergisteren was het net andersom. Een heldere ochtend aan de noordwestkant en zware wolkenpartijen aan de oostkant. Maar ondanks die dreiging mochten we genieten van zonnige, enigszins frisse dagen. We gaan de goede kant op voor het weekend. Bijgeplaatste foto werd genomen eergisteren omstreeks 8.00 uur.


    >> Reageer (1)
    15-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoop doet leven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar om deze tijd was de temperatuur heel wat hoger dan vandaag. Toen hadden we een periode van veertien dagen met een temperatuur boven de twintig graden. Nu komen we niet veel hoger dan een schamele 11 – 13 graden. Het komende weekend gaat de temperatuur een beetje omhoog, maar dat zal ons de temperatuur van vorig jaar april niet doen vergeten. Maar er is hoop: de zomermaanden van vorig jaar vielen weer tegen en dat zou dit jaar misschien weer eens de klapper kunnen worden. Hoop doet leven. Ik wens u allen een fijne dag. Een eenzame fietser probeerde nog even een zonnetje te pakken.


    >> Reageer (0)
    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe dichter aan zee...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt in Scheveningen. Er staat een zuidwestelijke wind en regenwolken schuiven op een aanvaardbare afstand aan ons voorbij. Boven Den Haag ziet het er wat somber uit, maar boven de zee is de hemel strakblauw. Het is druk op de boulevard: er is daar markt en veel stedelingen komen daar op af. Over Scheveningen zeggen ze wel eens: hoe dichter aan zee, hoe gezelliger het wordt.


    >> Reageer (0)
    11-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoekplaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik houd niet zo van zoekplaatjes of het exact lokaliseren van plaatsen op de landkaart. Per slot van rekening heb ik daarvoor een atlas en/of het Internet; bij Goochel kan je bijna alles vinden. Maar bijgevoegde foto vind ik toch wel leuk: op de eerste plaats omdat het een leuke lentegroet is en op de tweede plaats, omdat deze viooltjes hangen op mijn balkon. En nu maar uitzoeken waar dat balkon is. De achtergrond verraadt het, maar die is expres onduidelijk om het zoeken moeilijker te maken. Maar ik heb al een hint gegeven: inderdaad het is Scheveningen en de foto heb ik vanmorgen gemaakt. Prettige dag.


    >> Reageer (1)
    10-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mistflarden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze morgen stapte ik mijn deur uit om de krant te halen. Links van mij zie ik dan de duinen en recht voor mij uit licht dan de stad Den Haag, vanmorgen gevangen in ragfijne mistflarden. Ik vergat even de krant, liep naar binnen en haalde mijn camera om een foto van de mistige stilte van de duinen te maken. De zon was nog verborgen achter de mist, maar een rozige gloed speelde al over de duinen. Ik vond het een fantastisch gezicht en wil u hier deelgenoot van maken op deze dag, die een mooie lentedag zal worden.


    >> Reageer (0)
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de rollator
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het sennet is stil en traag. Net een oud mannetje, dat achter zijn rollator loopt te duwen, omdat de banden leeg zijn. Een reparateur is niet in de buurt; het is dus echt behelpen en maar weer iedere keer hopen dat er geen obstakels in de weg liggen. En het ergste zijn nog die dagboeken, daar is bijna geen doorkomen aan. Maar ja we blijven doorgaan. Op een van de daken achter ons zijn ze het dak aan het vernieuwen. Geen lekker werkje onder deze weersomstandigheden: guur en koud. Maar van achter mijn bureau heb ik er geen probleem mee.


    >> Reageer (1)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zoele zomer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet vergeten. Vandaag moet ik een e-mail sturen naar mijn oudste broer Jan in Nieuw Zeeland. Hij wordt morgen 75 jaar. Daar in Nieuw Zeeland is al weer de herfst begonnen. Hier moet de lente nog beginnen: ja officieel is die al begonnen, maar we merken er nog niet veel van. Maar wie weet komt er na een late lente wel een heel mooie zomer; en als dat waar is, dan hebben we weer een nieuw boerengezegde: “een late lente geeft een zoele zomer”. Het levende standbeeld heeft op de koude boulevard nog niet veel bekijks.


    >> Reageer (2)
    05-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even in de polder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We waren gisteren even in de polder om de lente te zoeken. Maar de temperatuur van de laatste dagen houdt de lente nog even ver van ons. De bomen en struiken hier aan de kust kleuren al aardig groen, maar in de polder wil dat nog niet erg lukken. Het is ook nog maar pas begin april en “april doet wat die wil” en “aprilletje zoet geeft ook nog wel eens een witte hoed”. Nog maar even geduld oefenen. De lente komt heus nog wel. Toch even een voorjaarsachtig plaatje. Op de voorgrond zit een meerkoet op haar nest. De wilg begint iets te kleuren. De lente is in aantocht.


    >> Reageer (1)
    04-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is genoeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat is de grote kop in  “De Telegraaf”. Rita Verdonk, een afvallig lid van de VVD (en dat is niet mijn partij), heeft haar nieuwe partij gepresenteerd. En als de krant dan begint met ”Buitenlanders moeten een contract ondertekenen met rechten en plichten, allochtone boefjes moeten worden heropgevoed en de Nederlandse cultuur moet weer zegevieren” dan is het voor mij echt genoeg. Wij brave Nederlanders: wij kennen onze rechten en plichten: nou vergeet dat maar. Autochtone boefjes bestaan zeker niet: laten we maar eens rondkijken in onze steden: nou vergeet dat dan maar. En de Nederlandse cultuur: weet Rita nou echt niet waarop onze cultuur gebaseerd is: kent zij onze eigen geschiedenis dan echt niet? Nee, voor mij is Nederland een vrij land, waar wij in respect voor elkaar met elkaar mogen samenleven. Nee Rita, op dat Nederland, dat jij presenteert, kan ik niet trots zijn.
    Laat die zon van Rita maar snel ondergaan.


    >> Reageer (1)
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht was het nogal rumoerig bij ons in de buurt. Had vast en zeker wat te maken met de maandwisseling. Ik dacht eerst dat er een aantal bloggers aan het demonstreren waren tegen het helaas weer trage sennet. Maar toen dacht ik: “ ach Loek erger je daar toch niet aan, want als jeje ergens aan ergert, wordt het alleen maar erger.” Voor iedereen een heel fijne 1ste aprildag.
    Dit was weer eens een fraaie zonsondergang, gisteravond.


    >> Reageer (2)
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langzaampjes aan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste dag van de zomertijd was op Scheveningen geen succes; dat kwam mede door het vrij sombere weer van die dag. Eindelijk zijn de temperaturen weer normaal, is de wind wat afgevallen, maar laat de zon verstek gaan. Hebben we eindelijk een lange avond en dan plenst het van de regen. Hopelijk vandaag wat beter. De weervoorspellers hebben in ieder geval wat meer zon in petto. Maar afwachten hoe het vandaag uitvalt. Ik ben nog niet helemaal van mijn verkoudheid af en zal het dan ook maar langzaampjes aan doen. Ik wens iedereen een prettige dag van weer een nieuwe week en de eerste hap van een nieuwe maand.
    Zo zie ik graag de zon 's morgens opkomen, maar nu is de lucht nog grijs.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!