Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zoele zomer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet vergeten. Vandaag moet ik een e-mail sturen naar mijn oudste broer Jan in Nieuw Zeeland. Hij wordt morgen 75 jaar. Daar in Nieuw Zeeland is al weer de herfst begonnen. Hier moet de lente nog beginnen: ja officieel is die al begonnen, maar we merken er nog niet veel van. Maar wie weet komt er na een late lente wel een heel mooie zomer; en als dat waar is, dan hebben we weer een nieuw boerengezegde: “een late lente geeft een zoele zomer”. Het levende standbeeld heeft op de koude boulevard nog niet veel bekijks.


    >> Reageer (2)
    05-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even in de polder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We waren gisteren even in de polder om de lente te zoeken. Maar de temperatuur van de laatste dagen houdt de lente nog even ver van ons. De bomen en struiken hier aan de kust kleuren al aardig groen, maar in de polder wil dat nog niet erg lukken. Het is ook nog maar pas begin april en “april doet wat die wil” en “aprilletje zoet geeft ook nog wel eens een witte hoed”. Nog maar even geduld oefenen. De lente komt heus nog wel. Toch even een voorjaarsachtig plaatje. Op de voorgrond zit een meerkoet op haar nest. De wilg begint iets te kleuren. De lente is in aantocht.


    >> Reageer (1)
    04-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is genoeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat is de grote kop in  “De Telegraaf”. Rita Verdonk, een afvallig lid van de VVD (en dat is niet mijn partij), heeft haar nieuwe partij gepresenteerd. En als de krant dan begint met ”Buitenlanders moeten een contract ondertekenen met rechten en plichten, allochtone boefjes moeten worden heropgevoed en de Nederlandse cultuur moet weer zegevieren” dan is het voor mij echt genoeg. Wij brave Nederlanders: wij kennen onze rechten en plichten: nou vergeet dat maar. Autochtone boefjes bestaan zeker niet: laten we maar eens rondkijken in onze steden: nou vergeet dat dan maar. En de Nederlandse cultuur: weet Rita nou echt niet waarop onze cultuur gebaseerd is: kent zij onze eigen geschiedenis dan echt niet? Nee, voor mij is Nederland een vrij land, waar wij in respect voor elkaar met elkaar mogen samenleven. Nee Rita, op dat Nederland, dat jij presenteert, kan ik niet trots zijn.
    Laat die zon van Rita maar snel ondergaan.


    >> Reageer (1)
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht was het nogal rumoerig bij ons in de buurt. Had vast en zeker wat te maken met de maandwisseling. Ik dacht eerst dat er een aantal bloggers aan het demonstreren waren tegen het helaas weer trage sennet. Maar toen dacht ik: “ ach Loek erger je daar toch niet aan, want als jeje ergens aan ergert, wordt het alleen maar erger.” Voor iedereen een heel fijne 1ste aprildag.
    Dit was weer eens een fraaie zonsondergang, gisteravond.


    >> Reageer (2)
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langzaampjes aan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste dag van de zomertijd was op Scheveningen geen succes; dat kwam mede door het vrij sombere weer van die dag. Eindelijk zijn de temperaturen weer normaal, is de wind wat afgevallen, maar laat de zon verstek gaan. Hebben we eindelijk een lange avond en dan plenst het van de regen. Hopelijk vandaag wat beter. De weervoorspellers hebben in ieder geval wat meer zon in petto. Maar afwachten hoe het vandaag uitvalt. Ik ben nog niet helemaal van mijn verkoudheid af en zal het dan ook maar langzaampjes aan doen. Ik wens iedereen een prettige dag van weer een nieuwe week en de eerste hap van een nieuwe maand.
    Zo zie ik graag de zon 's morgens opkomen, maar nu is de lucht nog grijs.


    >> Reageer (0)
    29-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vannacht

    Vannacht een uur korter slapen, maar morgen een uur langer licht. Hierbij heb ik geen foto, maar toch wel een positieve visie.


    >> Reageer (1)
    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de lappenmand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allemaal zakdoeken om me heen. Het lijkt wel of ik af en toe leegloop. Niet ziek in bed, maar wel behoorlijk in de lappenmand. Toch af en toe even naar buiten om wat frisse zeelucht te happen en dan weer hoestend en proestend naar huis. Achter de computer, want het werk moet af. En dan heb je ook nog die vervelende fiscus met zijn blauwe enveloppen. Ook die moeten voor een bepaalde datum binnen zijn. Maar alles is toch nog gelukt, nog een paar dagen wat drukte en dan weer op mijn eigen ritme verder.


    >> Reageer (1)
    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een wattenhoofd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een beetje mistig, maar ik verwacht, dat straks de zon wel door zal komen. Het slechte weer van de laatste tijd heeft wel wat gevolgen voor mijn gezondheid: ik zit met een wattenhoofd en moet regelmatig hoesten. Maar, dat zal wel weer gauw overgaan als het zonnetje komt. Alleen kan ik er vandaag niet erg van genieten, want ik moet werken in het museum aan de tentoonstelling. Het is kort dag, want op 3 april wordt de tentoonstelling geopend.
    Foto gemaakt tijdens een hagel/sneeuwbui op 23 maart dit jaar


    >> Reageer (0)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we houden de moed er in.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens de weervoorspellers schijnt er nu dan toch een kentering in het weer te komen. De winter lijkt op zijn retour en de lente is in opmars. Dat ziet er in ieder geval allemaal positief uit. We kunnen na dat wisselvallige weer van de laatste weken echt wel wat stabieler weer gebruiken. En voor de natuur is het ook veel beter. Het voorjaar leek aanvankelijk goed te beginnen, maar als je buiten zo in de natuur om je heen kijkt zie je toch nog weinig kleur. Maar we houden de moed er in. Met de paasdagen probeerden de muzikanten de moed er in te blazen en speelden I'm dreaming of a white christmas.


    >> Reageer (0)
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was er volgens de evenementenlijst een Dixieland Parade op Boulevard en Gevers Deynootplein. Twee orkestjes van ieder vier man heb ik gezien. Een orkestje, waarvan de muzikanten verkleed waren als paashazen, speelde ‘I’m dreaming of a White Christmas’. Pasen doet dit jaar meer aan kerstmis denken met die kou, hagelbuien en sneeuw. Nu schijnt de zon weer even en het ziet er best aardig uit voor een winterse dag. Vannacht om 4.00 uur maakte ik bijgevoegde foto van het plein voor ons huis, waar gisteren en vandaag kerst (oh nee) paasmarkt is.


    >> Reageer (0)
    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Paasfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De morgenstond heeft goud in de mond. Als dit spreekwoord bewaarheid wordt, dan belooft het in ieder geval in Scheveningen een stralende dag te worden. Maar als ik even naar de andere kant van ons appartement loop, dan zie ik vanuit het noordwesten toch wel bedreigende wolken naderen. Ik heb in ieder geval een positief begin van de dag en dat laat ik niet meer van me afnemen. Vanmiddag beieren de klokken en morgen vieren we Pasen. Voor iedereen een Zalig Paasfeest. Een door mijn gemaakte foto van een Schevenings diorama.


    >> Reageer (1)
    21-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maartse bui
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind loeit om het huis. De regen slaat met vlagen tegen de ramen. Een bliksemschicht klieft de hemel een zware donder rolt door de lucht. De vlag op het Kurhaus staat strak in de wind, die uit het noordwesten komt. Een man spoedt zich over het plein om de tram te halen. En mijn weerklok stuurt steeds pieptoontjes om te melden dat de atmosfeer heel onrustig is. Dit is voor vandaag zo’n maartse bui, die niets met de lente te maken geeft.
    Een van de fraaie woningen in de wijk Belgisch Park.


    >> Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tentoonstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tentoonstelling is er door. Op 3 april zal de tentoonstelling “Verdwenen – Verschenen” geopend worden. Deze tentoonstelling is voor een belangrijk deel door mij samengesteld. Mijn foto’s zijn een belangrijk onderdeel in het geheel. Ik heb veel geleerd hoe je een en ander het best kunt presenteren. Maar daarvoor had ik ook vaklui om me heen. Belgisch Park heeft nu een ander gezicht gekregen. En ik hoop, dat ook de bezoeker van Muzee Scheveningen zal genieten van deze tentoonstelling. 3 April weten we het: dan is de opening van “125 jaar Belgisch Park”.
    Foto: een van de fraaie villa's in onze wijk.


    >> Reageer (0)
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jongste telg van Yves Leterme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na negen maanden is er eindelijk in België een nieuwe regering geboren. Yves Leterme wordt morgen door Koning Albert II ontvangen, die hem zal feliciteren met zijn jongste boreling. En zaterdag zal het Belgische parlement op kraamvisite komen om kritiek te uiten op het uiterlijk van de baby. Het mag dan een mooi kindje lijken met beloftes zoals: verhoging van minimumlonen, pensioenen en kinderbijslag, verbetering van de koopkracht, verscherpte regels voor asielaanvragen en migratie, maar van nieuwe staatshervormingen zal voorlopig geen sprake zijn en als ze er toch over beginnen dan zal dat zeker een voortijdige beëindiging worden van de levenskansen van deze nieuwe boreling.
    foto: zullen de vogels wat rustbrengen in het Belgische land?


    >> Reageer (2)
    18-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laat de zon nu maar schijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn kamer ligt op het zuidoosten en daar komt in de winter en het vroege voorjaar de zon ’s morgens op. Maar langzamerhand verschuift de zon steeds meer naar het oosten. Na een paar dagen geen zonsopgang te hebben gezien viel het mij vanmorgen op dat de zon in de vroege uurtjes niet meer te zien zal zijn, want dan komt hij op net achter de flats die in het oosten van ons complex liggen. En daar zal de zon de hele zomer blijven opkomen. Maar we hebben nu wel het voordeel dat de zon steeds verder naar het westen ondergaat en dat betekent weer meer zon aan de voorkant. Laat de zon nu maar schijnen: na al die dagen van regen en wind zijn we weer toe aan een paar zonnige (paas)dagen.


    >> Reageer (1)
    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een erg regenachtige zondag belooft het vandaag een dag met maartse buien te worden. Dat nemen we dan maar op de koop toe. In ieder geval kunnen we vandaag tussen de buien door toch weer even van de buitenlucht genieten. Door de drukte ben ik de afgelopen week niet in staat geweest om naar de fitness te gaan. Deze week wil ik me toch toe zetten om vandaag, woensdag en vrijdag te gaan fitnessen.


    >> Reageer (3)
    16-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren werd de door de Belgische bank Fortis gesponsorde “City Pier City loop” gelopen. Het was voor de 34ste keer dat deze loop gehouden werd. Mijn buitentemperatuurmeter gaf 16,4 graden aan. Het leek wel een lentedag. Een fijne temperatuur voor de hardlopers. De eerste loper passeerde ons om 15.29 uur en de laatste om ca 18.00 uur. De winnaar van deze loop is geworden: de Keniaan Joseph Maregu. Op de foto de eerste 5 lopers die ons appartement passeerden.


    >> Reageer (0)
    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische straatnamen in Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat wij in onze wijk België hoog hebben zitten mag wel blijken uit de trots, die onze wijkbewoners hebben over hun eigen wijk “Belgisch Park”. Kom niet aan onze wijk: de mooiste wijk van Stadsdeel Scheveningen. Ingebed tussen de duinen, bos en park ligt de wijk wat verscholen en verstild achter de boulevard. De mensen die Scheveningen bezoeken hebben geen weet van de fraaie straten en huizen, die daar verborgen liggen. In deze wijk liggen de straten/lanen: Brusselselaan, Doorniksestraat, Brugsestraat, Antwerpsestraat en nog veel meer straten met Belgische namen. Kom maar eens kijken op de website www.scheveningsestrateninbeeld.nl en u zich zult verwonderen over het stukje België dat in onze wijk gecreëerd is.


    >> Reageer (1)
    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.straatfotos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na veel geharrewar is er nu eindelijk duidelijkheid over de tekst “Scheveningse straten in beeld”. In 2004 startte ik een onderwerp op de computer met deze benaming. Dit onderwerp werd ondergebracht onder een website met de naam straatfotos. De bedoeling was te zijner tijd meerdere plaatsen met straatnamen te organiseren. Daar is echter tot nu toe niets van gekomen. Mijn collega op het blog heeft er in toegestemd, dat genoemde naam inderdaad van mij is en hij is zelf nu begonnen met een reeks onder de naam: Straten van Scheveningen. Het gaat weliswaar om de zelfde straten, maar zijn opzet is anders. De naam Scheveningse straten in beeld heb ik nu vastgelegd in een nieuwe domeinnaam: scheveningsestrateninbeeld.nl.


    >> Reageer (0)
    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wel vroeg, maar in ieder geval aanwezig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik nu niet schrijf, dan komt er vandaag voorlopig niet veel meer van. Deze morgen heb ik overleg in Muzee Scheveningen over de komende tentoonstelling “VERDWENEN – VERSCHENEN”. Na dat overleg is de druk een beetje van de ketel. Maar tot en met 3 april moet er nog heel wat werk verzet worden. Na vandaag heb ik in ieder geval wat meer tijd voor mijzelf en voor het Internet en  Sennet beschikbaar. Daar ligt ook nog heel wat werk, maar dat is goed in de tijd te spreiden. Na een paar stormachtige dagen, zowel letterlijk als figuurlijk, komen wij nu in wat rustiger vaarwater terecht.


    >> Reageer (1)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!