Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    30-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker genieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ga weer over het weer praten, als er weer weer is. Gisteren zijn wij weer even de polder in gegaan. We wilden er gewoon eventjes tussenuit en dan is het gebied rond de Weipoort in Zoeterwoude ons favoriete plekkie. De route daarheen gaat via lokale wegen, waarop weinig verkeer is. Lekker rustig rijden: alleen even uitwijken als er auto langs moet, die wat haast heeft. Maar vaak lijk je helemaal alleen op zo’n weg te rijden. Je stopt wanneer je wilt om even van de natuur te genieten of een foto te maken. Gewoon lekker genieten van de weidsheid van de natuur.


    >> Reageer (2)
    29-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggetjesdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We praten niet meer over het weer: over en sluiten maar. In Scheveningen richten we ons op vlaggetjesdag. Een groot jaarlijks feest, dat herinnert aan het jaarlijkse vertrek van de vissersvloot ter haringvangst. En dit jaar wordt dat gevierd op zaterdag 7 juni: een grote dagmarkt op het haventerrein, sport, spel, amusement, oude ambachten, een vlootschouw, muziekoptredens en bovenal haring eten en gezelligheid. Lekker slenterend tussen al dat gedoe en voor je het weet is de dag voorbij. Lekker genieten samen met al die tienduizenden bezoekers, die dit echt Scheveningse feest willen meemaken.


    >> Reageer (0)
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we blijven optimistisch. De temperatuur stijgt in ieder geval.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zonnetje heeft gisteren vrijwel niet geschenen; eventjes maar. We zijn bijna geneigd om de verwarming weer hoger te zetten, maar voorlopig houden we het nog op een warme trui. Misschien sturen onze zuiderburen vandaag de zon wat door naar het noorden. De weerprofeten voorspellen wel hogere temperaturen, maar zijn wat de zon betreft een beetje terughoudend. Wie weet gaan we vandaag toch van een mooie zomerse dag genieten. Na een warme vakantie is zo’n terugval in temperatuur niet aangenaam. We blijven optimistisch en zien de eerste zomermaand met vertrouwen tegemoet. Op de foto: een zonnig landschap in Turkije.


    >> Reageer (2)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brrrrrr!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nee, vandaag nog geen foto van het zonnige weer in Scheveningen, om de dood eenvoudige reden, omdat de zon er nog niet is. Het is nog koud en ik heb maar een wollen vest aangetrokken. Ik zal maar een foto uitzoeken van het zonnige en warme vakantieland Turkije. Misschien wordt dan de Scheveningse zon jaloers en gaat dan alsnog zijn beste beentje voor zetten.


    >> Reageer (0)
    26-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie kent deze plant.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze bijzonder mooie bloem fotografeerde ik midden in een woonwijk, gelegen tegenover ons hotel in Kusadasi. De plant waaraan deze bloem groeide was geen struik, maar ook weer geen boom. De plant had wel een stevige onderstam. In dat hele wijkje stond deze boom in zijn eentje. Een tweede heb ik niet gevonden. Vooral de kleur van de bloem vond ik erg mooi; de vorm van de bloem deed enigszins denken aan een aronskelk, maar dan heel veel op een rijtje. Misschien weet iemand wat voor een plant dit is.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn er weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een zeer zonnige vakantie in een land, waar wij veel Belgische vrienden ontmoet en gemaakt hebben, zijn we weer terug op ons honk. En waar ontmoet je in het buitenland veel Belgen: in Turkije. Zij waren in hotel Fantasia heel duidelijk aanwezig. Gezellig keuvelen, af en toe een spelletje biljart, waarbij ik altijd het onderspit moest delven,  of samen een pintje nemen en nababbelen aan de bar. Op de foto de buitenbar.


    >> Reageer (0)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t is mei-e
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen even aan de wandel door duin en over strand. In de duinen staat overal de witte meidoorn in volle bloei en met het gezang van de nachtegaal op de achtergrond waan ik me al helemaal in vakantiestemming. Vroeger zongen we een liedje en ik weet niet of de tekst het refrein was of zo maar een korte tekst: ’t is mei-ei-ei ei-ei-je, ’t is mei-ei-ei-je(herhaal)” Het ziet ernaar uit dat wij geen hinder zullen ondervinden van de staking op Schiphol. Maar ja, je weet maar nooit. Afwachten maar. Het is nog geen 21.30 uur; dat is het tijdstip dat ons vliegtuig vertrekt. En als het allemaal niet doorgaat, dan ziet u dat morgen wel bij mij op het blog.


    >> Reageer (0)
    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.je weet gewoon niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je weet gewoon niet hoe je het hebt. Vorig jaar was april een zomermaand en dit jaar lijkt de maand mei wel hoogzomer. Vorig jaar volgde op de maand april een grillige zomer; misschien wordt mei wel een hele lange stralende zomer. Wij nemen morgen het zekere voor het onzekere en gaan lekker op vakantie naar Turkije, daar is de maand mei altijd een mooie maand. Tenminste dat was tot nu toe onze ervaring. Maar ja, je weet toch niet hoe je het hebt. Mysterieuze nachten.


    >> Reageer (0)
    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nu maar genieten van het mooie weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In België heeft Leterme problemen, op Schiphol worden de vakantiegangers geplaagd door stakende werknemers en dat allemaal terwijl een zomerse lentezon de mensen naar het strand lokt. Pinksteren staat voor de deur met een fantastisch weekend. Laten we de problemen maar even buiten beschouwing en laten we maar genieten van het mooie weekend.


    >> Reageer (0)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is wel een mooi gezicht: dat groene algenschuim, dat gisteren op het Scheveningse Noorderstrand te zien was. Alleen de geur was niet zo aangenaam. Waar deze algen vandaan komen weet ik niet, maar ik heb een vermoeden, dat het te maken heeft met koud water, aflandige wind en de zomerse temperaturen. Het zeewater is nog te koud om te gaan zwemmen, de meeste strandgasten zullen er dan ook niet al te veel last van hebben: zij komen in het voorjaar op de eerste plaats voor de zon.


    >> Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op vakantie gaan is altijd hartstikke leuk, maar toch kleeft er voor mij altijd een klein vervelend kantje aan: ik moet er namelijk altijd voor zorgen, dat ik geen rommel achterlaat en aan opruimen heb ik een hekel. Bij mij in mijn werkkamer is het altijd een chaos, waaraan ik mezelf soms erger, omdat ik sommige dingen niet kan vinden. Maar ja, zo ben ik nu eenmaal. Annemiek loopt vaak op me te foeteren: bij haar moet alles er piekfijn uitzien. Maar ja, zo is zij nu eenmaal. Maar nu heb ik alles redelijk op orde. Mijn administratie is bijgewerkt, de rekeningen zijn betaald en van het restje, dat nog over blijft, kan ik nog net op vakantie gaan. Geen zorgen aan mijn kop en lekker ontspannen gaan luieren. Nog een paar dagen en dan genieten we van een zonnige vakantie in ons favoriete vakantieland Turkije.


    >> Reageer (1)
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrij vervoer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Annemiek gaat vandaag met haar vriendin een dag naar Noordwijk en ze hebben nog geluk ook, want de bus is vandaag gratis. De buschauffeurs zijn in staking voor een hoger loon en willen van de reizigers geen reisgeld aannemen. Gratis vervoer dus vandaag met het streekvervoer. En als ze dadelijk de deur uitstapt zegt ze ongetwijfeld: “nu tot vanavond,  je vermaakt je wel”. Met dit mooie weer zal ik ook niet de hele dag thuis zitten. 
    Foto: drukte op Scheveningen  


    >> Reageer (0)
    04-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drukte op Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij zitten ontspannen van bovenaf de wereld beneden ons te bekijken. Het is druk op Scheveningen op deze eerste zomerse dag. De enige plaats waar het nog niet druk is, is in de zee: daar is het water nog ijzig koud. Nee, dan liever een ijsje met slagroom. Dat valt nog te overzien. Als het in de zomer druk is op Scheveningen, dat is het stil op het plein en druk in de zee. Maar nu is het druk op het plein en rustig in zee. Er zullen wel veel mensen lekker op het strand zitten, maar verkoeling zoeken in de zee, is er vandaag nog niet bij.


    >> Reageer (0)
    03-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf gistermiddag tot 01.00 uur vanmorgen heerste er grote bedrijvigheid op het plein voor ons gebouw. Er was een grote verkeerscontrole georganiseerd. Politie, douane en belastingdienst waren aanwezig. Ook een wegsleepauto en een boevenwagen. Bij de belastingdienst stonden geregeld auto’s, die waarschijnlijk nog een schuld te vereffenen hadden bij de dienst. De wegsleepauto werd af en toe gebruikt om niet goedgekeurde wagens naar een andere plaats te vervoeren en ook de boevenwagen werd af en toe gebruikt. Bij elkaar een levendig schouwspel.


    >> Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het stalen ros
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een vroege start van een nieuwe dag. De zon laat zich in al zijn glorie zien. Een lichtblauwe hemel, een zwakke wind en voor heel veel Nederlanders een extra vrije dag. Dat zal wel drukte geven op het strand. Annemiek zal haar stalen ros beklimmen om weer wat fietservaring op te doen. En ik: ik ga naar de sport: wat conditietraining, zwemmen en daarna lekker liggen luieren in de zon.


    >> Reageer (0)
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Japanse tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Japanse Tuin, gelegen in het landgoed Clingendaal, is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939. In 2001 is de tuin op de lijst van rijksmonumenten geplaatst. De tuin is in de bloeiperiode voor vijf tot zes weken per jaar opengesteld voor het publiek. Op 28 april is hij dit jaar geopend door de ambassadeur van Japan, Minoru Shibuya, en de wethouder Leefbaarheid, Rabin Baldewsingh. Dit jaar blijft hij open tot en met zondag 8 juni.

    Deze morgen ben ik er even wezen kijken en heb een aantal foto’s gemaakt.


    >> Reageer (0)
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnedag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koninginnedag. In België moet er gewoon gewerkt worden, maar in Nederland is iedereen vrij. Oranjegebak en Oranjebitter. Vrijmarkten overal in het land. En velen lopen fraai uitgedost in oranje lappen feestvierend over de straat. Zelfs de gebouwen bij mij aan de overkant staan omhuld in oranje werkschorten. Toevallig, want soms gebruiken ze groene werkzeilen. Maar toch is het een leuk gezicht.


    >> Reageer (0)
    27-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de nachtegaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat wil je met dit mooie weer: dan ga je toch niet achter of voor sommigen voor je computer zitten. Maar zit je liever in de tuin of maak je een wandeling door bos, duin of langs het strand. Ik ben vanmorgen al om 7.45 op pad gegaan; lekker even door de duinen en vervolgens langs het strand terug. Door de duinen wandelend zag ik de konijntjes en hoorde ik de nachtegalen. Een concert van vogelgeluiden, met op de achtergrond de bas met zijn koekoekgeluid en boven alles uit de nachtegaal, waarvan Guido Gezelle al vertelde: “dat hij vóór de zonne zingt, en, na de zonne, zoetjes avondklinkt”. Ik heb een foto gemaakt, ik had geen telelens bij me, maar hoog in de middelste boom op de foto zit een nachtegaal; ik weet het is een zoekplaatje; als u dit leest, maar het vogeltje niet ziet, misschien hoort u hem dan wel slaan.


    >> Reageer (0)
    26-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening strandseizoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nederland is op vakantie en dat zullen we in Scheveningen best merken. Maar de zon schijnt ook op vakantie te zijn gegaan: op dit moment, zaterdag 8.43 uur, laat de zon nog verstek gaan. Misschien is die nog bezig aan zijn ochtendwandeling. De wind komt vanuit het zuiden en de buitentemperatuur is 13,6 graden Celsius. Gisteravond is door de burgemeester van Den Haag officieel het strandseizoen geopend.
    Op de foto: burgemeester Jozias van Aartsen opent het strandseizoen 2008


    >> Reageer (1)
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat niet alleen Belgen Frieteters zijn maar ook Nederlanders mag wel blijken uit de bordjes, die op veel plaatsen in Nederland bij de ingang van winkels, trams, winkels, musea etc. hangen. Een bordje met een zak frites of ijsje erop met daarover heen een dikke rode streep of het woordje “verboden”. Het kan zijn dat u dit bordje nog nooit eerder hebt opgemerkt, maar in een bos van Nederlandse verboden valt een verbodsbordje al lang niet meer op. Misschien zal zo’s bordje ook wel in het toekomstige Belgische Frietmuseum komen te hangen: niet bij de ingang natuurlijk, maar in de collectie als een door een Nederlandse frieteter geschonken curiositeit. Gisteren heb ik in een restaurant wat foto’s gemaakt en natuurlijk met frites op tafel.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!