Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.extra drukte op de Belgische wegen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Komende dagen wordt het extra druk op de Belgische wegen niet alleen als gevolg van de vakanties, maar ook vanwege 11 juli de Vlaamse feestdag. In Nederland zijn er als gevolg van de vakantie minder auto’s op de weg, maar die minder auto’s hebben extra veel last van ‘werken aan de weg’.  Mijn barometer geeft voor vandaag een zonnige dag aan: zover is het echter nog niet. De zon komt; we moeten er alleen nog een paar uurtjes op wachten. Vanavond is er een concert in de rozentuin; daar gaan we naar toe. Lekker tussen de rozen luisteren naar mooie muziek.


    >> Reageer (0)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer of geen weer, de temperatuur is in ieder geval goed.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er komt een groot boos wolkengebied aan boven Engeland; hoewel mijn barometer op zonnig staat ben ik bang dat wij het in de ochtend en vroege middag niet droog zullen houden. Eerst het westen en van België en kort daarna een groot deel van Nederland. Maar wees gerust: na regen komt zonneschijn. En de middag in België en de namiddag in Holland ziet er zonnig uit. Nu schijnt de zon nog even, maar dan…. Maak er in ieder geval een mooie dag van. Het is dan wel geen badpakkenweer: de kinderen vermaken zich heel goed op het strand.


    >> Reageer (1)
    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.buiig weertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo erg als het weer  vanmorgen was, toen ik opstond, zal het vandaag niet worden. Het blijft wel wat buiig weer, maar de zon zal er regelmatig tussendoor komen. Na het buienfront komt een vrij buienschone lucht. Best weer om even naar buiten te gaan. Wel een stevige paraplu meenemen: als er een buitje komt, dan kan de wind even stevig aantrekken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zeggen we hier in Holland. Foto: Tiengemeten.


    >> Reageer (0)
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdes het zonnetje naar buiten, maar tijdens een buitje naar binnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl ik naar mijn werkkamertje loop, zie ik in een tijdschrift met grote letters staan: Lekker buiten eten. Maar dat zit er vandaag niet. Zelfs in de serre van ons appartement vond ik het te koud om de krant te zitten lezen. Toch geeft mijn barometer voor vandaag nog redelijk weer aan, maar de buitenthermometer geeft wel een lage temperatuur aan. Maar als ik op de buienradar kijkt, dan komen er zowel voor België als Nederland nog wel wat buitjes aandrijven. Maar ook voor de zon zal er wel ruimte zijn. Tijdens het zonnetje naar buiten, maar tijdens een buitje naar binnen, is mijn advies voor vandaag.


    >> Reageer (3)
    06-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiengemeten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het eiland Tiengemeten maakte ik bijgevoegde foto. Deze foto geeft de sfeer mee van het eiland. Schoonheid, rust, stilte, natuur. In één woord een gedicht.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn barometer geeft nog wel wat buien aan. Boven midden Frankrijk hangen dreigende wolken, die zich langzaam richting midden Nederland(Gelderland en Utrecht) verplaatsen. Hier in het westen lijkt het best een aardige dag te worden. Afwisselend bewolkt en gematigde temperaturen. Een dag om weer van de natuur te kunnen genieten. Niet in de auto, maar te voet of op de fiets. Geniet van de dag. Geniet van het leven. En u weet het: als de zon niet schijnt….wees dan zelf het zonnetje voor uw omgeving. Foto: een cadeautje van uit de natuur.


    >> Reageer (1)
    05-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiengemeten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was vandaag goed weer om buiten te zijn. Vanmorgen zijn wij om ca. 10.00 uur vertrokken naar het eiland Tiengemeten. Dit eiland is teruggeven aan de natuur en nu een natuurreservaat, waar de stilte bijna te horen is. Een ruig gebied, waar de natuur vrij spel heeft. Op dit moment niet de kleurenpracht van het voorjaar, maar de verstilde kleuren van de zomer. Bijgevoegde foto geeft u een beetje de indruk van de getemperde kleurenpracht,


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Boven Frankrijk hangt nog een regengebied, dat langzaam in noordelijke richting opschuift. België en het zuidwesten van Nederland hebben een kleine kans op wat neerslag. Overigens lijk het een aardige zondag te worden. Met zonneschijn en wat wolken: ik denk wel dat we het hier droog zullen houden. In ieder geval: mocht het zonnetje niet schijnen, wees dan zelf het zonnetje voor uw omgeving.


    >> Reageer (0)
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tentoonstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag was er een opening van een tentoonstelling over schilders, die gewoond en gewerkt hebben in Scheveningen. Zo’n opening is altijd een hele happening. Je ontmoet zoveel bekenden, dat er voor de bezichtiging van de tentoonstelling weinig tijd over is. Even vluchtig langs alle schilderijen lopen en dan snel terug naar de vrienden en bekenden. De komende week zal ik eens rustig naar die tentoonstelling gaan kijken: de eerste rondwandeling nodigde wel uit naar meer.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koffie staat klaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Wil je al een kopje koffie?", vraagt Annemiek me. Dat betekent op vrijdag morgen bijna het zelfde als: aan het werk jongen: poetsen en kuisen. Ik heb ja gezegd en ik hoor de koffiepot al pruttelen. Maar ik kom vandaag nog wel even terug.


    >> Reageer (0)
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En ook het weer zat mee(correctie)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was het een heel drukke dag. Eerst naar de markt: die is altijd op donderdag. Daarna naar de specialist voor het 5-jaarlijks onderzoek: doctor tevreden en ik ook. Toen naar een buurtgenote, die mij belde dat ze foto’s beschikbaar stelde om in mijn “schoenendoos” te stoppen. Dat liep wat uit. Vervolgens een rondleiding geven aan 16 personen. En tot slot met Annemiek naar  een winkel om nog wat boodschappen te doen. En nu eindelijk wat rust. Nu ga ik genieten van een lekker wijntje en morgen vroeg weer op. En het weer kwam uit zoals ik vanmorgen al schreef. De bijgesloten foto is van een onbekende fotograaf en al jaren geleden gemaakt.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik de weerkaart voor vandaag bekijk, lijkt het voor Scheveningen toch nog best een aardige dag te worden. De barometer geeft voorlopig geen regen aan en de buien, die nu nog boven noord Frankrijk en België hangen, volgen een richting die via Rotterdam richting Amsterdam gaan. Nou wens ik de mensen, die daar wonen natuurlijk ook een zonnige dag. Hier komt de zon al tussen de wolken doorkijken. En ook voor West Vlaanderen wordt het best een aardige dag. Geniet er maar van. Mooi weer om te fietsen.


    >> Reageer (0)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 graden vind ik ook prima.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Annemiek zet het eetgerei in de vaatwasmachine. Ik heb vandaag gewokt en het deze keer wat minder gekruid dan andere keren. Annemiek houdt niet zo van gekruid eten, maar ik wel. Ook met minder kruiden smaakt het wel. Het is hier broeierig warm met af en toe even een verfrissende wind. Morgen zal het flink afkoelen, maar een temperatuur van ca. 20 graden vind ik ook prima. Foto: Holland o Holland, ik vind je zo mooi(oud Hollands liedje)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweer, wind en regen deren mij niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt een warme dag vandaag. Niet teveel hooi op je vork nemen luidt dan ook mijn advies. Maar dat betekent niet dat je maar uitgezakt in een luie stoel moet gaan zitten. Probeer wel wat te doen, maar doe het rustig aan. Als ik op mijn weerkaart kijk, dat heeft het in België al wat gerommeld en langzaam komt dat ook naar Nederland toe. Ik ben een liefhebber van zwaar weer: onweer, wind en regen deren me niet, zolang de temperatuur maar redelijk is. Misschien valt alles nog mee. In ieder geval wens ik jullie allemaal een heel fijne dag.
    Bijgeplaatste foto maakte ik gisteren: wondermooi Holland.


    >> Reageer (1)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graf Zeppelin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij mijn zoektochten naar oude foto’s van Scheveningen kwam ik bijgeplaatste foto tegen. Zoeken op het Internet gaf geen echt resultaat. Zoekend in het archief van de Gemeente Den Haag kwam ik er achter dat de Graf Zeppelin op 13 oktober 1929 Den Haag en Scheveningen bezocht heeft. Maar de bijgevoegde foto kon ik nergens vinden: wel foto’s uit een andere positie genomen en wel door de K.L.M. Ik vind het leuk deze foto ook aan u te tonen.


    >> Reageer (0)
    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schoenendoos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet zo interessant voor onze Belgische vrienden, maar wel voor de Nederlandse vrienden en in het bijzonder voor de Scheveningers. Waar hebben we het over? De nieuwe website www.schoenendoos.eu , die vanmorgen de lucht is ingegaan. Een schoenendoos vol ansichtkaarten over Scheveningen. Er worden mij nu al honderden kaarten aangeboden om te kopiëren; deze site is nog lang niet aan zijn einde. En als het een beetje mee zit voorlopig dagelijks met nieuwe afbeeldingen.


    >> Reageer (2)
    29-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loeoeoek!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk kom ik er dan even aan toe om wat voor het blog te schrijven. Ik ben hard bezig met het maken van een nieuwe website, genaamd “schoenendoos”. Daarin zitten in willekeurige volgorde oude foto’s en ansichtkaarten van en/of over Scheveningen. Hebben u of uw familie toevallig oude ansichtkaarten over Scheveningen, dan houd ik mij gaarne aanbevolen. En dan houdt ook Annemiek me nog vaak van mijn werk af: ik ben een echte vraagbaak voor haar. Als zij iets niet weet dan roep ze: “Loeoeoek!!” en dan weet ik wel hoe ver het is. En ik wil ook nog graag even een ommetje maken: het weer is prima om te wandelen en misschien kan ik hier of daar nog een leuk fotootje schieten.


    >> Reageer (2)
    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wordt het van daag zomer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wordt het vandaag zomer in plaats van een week geleden? Vandaag komt onze dochter thuis van vakantie. Ze zou één week op vakantie gaan, maar het beviel haar zo goed, dat zij er nog een week heeft aangeplakt. Zij had zonniger weer dan wij de afgelopen weken. Zij zal weer moeten wennen aan temperaturen die minstens 10 graden lager liggen dan waarvan zij vandaag thuiskomt. Aanpassen maar weer. Misschien komt er vandaag nog wat zon en worden de temperaturen wat aantrekkelijker.


    >> Reageer (3)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moeder en dochter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag me niet naar het ras: dat weet ik niet.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een lastige kriebel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De regenwolken van de afgelopen nacht verdwijnen al weer en aan de zeekant (noordwesten) wordt de lucht helder. Nog even en de zon zal doorbreken. Gisteren zijn we kaas gaan halen bij onze kaasboerderij in Zoeterwoude. Altijd even bij de dieren kijken. De koeien stonden in het land; zo ook de merrie met het veulen, dat al weer aardig gegroeid is. Na enig aarzelen kwam het dartel op mij af na eerst nog eventjes een lastige kriebel aan zijn voorbeen te hebben verholpen.


    >> Reageer (1)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!