Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten van het mooie weer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We gaan vandaag van een mooie dag genieten: een wolkenloze hemel, een vriendelijke zon en een aangename temperatuur, zolang we gebruik maken van het zonnetje: in de schaduw kan het best fris worden. Bij de wandeling een extra truitje kan zijn nut hebben. Op het Scheveningse strand zullen wel veel mensen gaan wandelen, maar luieren in het zand of zoals de duiven op de foto zal er niet in zitten. Op de boulevard is er Keltisch vertier dit weekend.


    >> Reageer (1)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter laat dan niet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het monumentendag, maar op Scheveningen is er nog veel meer te doen.

    We begonnen vanmorgen vroeg eerst ons eigen monument – de woonkamer – eens stevig onder handen te nemen. Donderdag was de driezitsbank al verwijderd en vandaag gingen we bijna alles op een andere plaats zetten. Na ongeveer drie uur werken hadden we het voor elkaar. De kamer heeft een ware metamorfose ondergaan. Na het eten boodschappen doen, vervolgens met een groep van 22 personen een wandeling door Scheveningen maken. Even een boterham met soep weggewerkt; en nu zit ik dan eindelijk achter de computer om u van onze wederwaardigheden deelgenoot te maken. En als ik dit geschreven heb, ga ik lui achterover hangen en laat me een kop koffie goed smaken. Foto: bezichting van een pas blootgelegde bunker. Veel bezoekers.


    >> Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mopperaars zijn nooit tevreden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is de lucht grijs en grauw. En als ik op de buienradar kijk, dan belooft het voor vandaag niet veel goeds. We hebben een paar mooie dagen achter de rug en dat is mooi meegenomen. En er zullen heus nog wel wat meer mooie dagen volgen. Af en toe een grijs dagje tussendoor, daar heb ik geen probleem mee, maar wel als het iedere dag grijs is. Van een zonnetje hen je meer plezier, maar een buitje hebben de planten weer graag. Van alles dan maar een mix, misschien zijn we dan allemaal tevreden, behalve dan de mopperaars, want die zijn nooit tevreden.


    >> Reageer (3)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september nadert al snel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ziet er weer zonnig uit vandaag: dat betekent dat veel mensen van het mooie weer zullen gaan genieten en groot gelijk hebben we. En dat zal ook wel inhouden, dat het ook vandaag op het sennet erg rustig zal zijn. Dat er een kleine kans is op een onweersbuitje. Nemen we maar op de koop toe. 20 september nadert al snel. Nog juist op tijd voor dat de echte herfst zijn intrede doet. Afgelopen zondag was er op de boulevard een Chinese cultuur markt. Vandaar bijgevoegde foto.


    >> Reageer (1)
    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog even wachten

    Het is wel erg frustrerend, als je ’s morgens vroeg je computer opstart, en je geen verbinding met het blog kan krijgen. Toch meestal mijn eerste gang zo vroeg in de ochtend. De afgelopen tijd heb ik daar al weer wat vaker last van. En dan ineens verschijnt het beeld van het blog en denk je: zo even mijn ochtendwandeling maken, maar dan merk je toch weer, dat het blog je in de steek laat. Soms lukt het wel weer een tijdje later. In een zo groot bestand als het seniorennet kan er natuurlijk best wel eens wat mis gaan. Dan is het zoeken van de experts om alles weer goed draaiende te krijgen. Foto: herfstkleuren. Maar de foto wordt nog niet geaccepteerd.


    >> Reageer (1)
    09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt in volle pracht en nodigt ons uit om vandaag nog even van de zomer te genieten. Misschien krijgen we donderdag nog zo een mooie dag, maar daarna is de verwachting minder gunstig: vandaag gaan we profiteren van het mooie zomerweer. Niet triest achter de computer zitten en spelletjes spelen, maar buiten lekker genieten. Misschien even naar de Nieuwe Waterweg en daarna over de Zuid-Hollandse eilanden, een bijzonder fraai landschap, vooral in deze tijd van het jaar. Maar het kan zijn dat Annemiek een ander voorstel heeft. Geniet van deze dag. Het was gisteren een jaar geleden, dat ik met dit schip een proefvaart mee mocht maken op de Noordzee.


    >> Reageer (1)
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Punaises op de weg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wil niet stoken in de Vlaams/Waalse verwikkelingen, maar soms gaat het mij toch een beetje te ver, als het waar is, wat ik vanochtend las in de Telegraaf: “Punaises vergallen fietstocht”.De Vlaamse gezinsfietstocht rondom Brussel is zondag ontsierd, omdat Franstaligen routebordjes verwijderden en punaises op het parcours van deze eendaagse  fietstocht strooiden. Het lijkt wel of de onderlinge onenigheid dieper gaat dan alleen maar in de politiek. Als je samen niet door een deur kan, moet je de deur wat breder maken. Foto: het was gisteren een regenachtige dag in Scheveningen, maar het leverde wel mooie fotomomenten op.


    >> Reageer (3)
    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.regen, regen en nog eens regen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En af en toe een straaltje zonneschijn.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sportleed,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nederland – Australië, uitslag 1-2; zo een wedstrijd noemen ze vriendschappelijk en/of oefenwedstrijd. Dom gespeeld door Nederland: een penalty tegen en een domme terugspeelbal. De gevolgen: geen. Maar dat is niet waar. Door het verlies krijgen de spelers geen winstbonus: dat is een sportieve consequentie. Maar erger wordt het als het verlies veroorzaakt wordt doordat een keeper of een veldspeler in het strafschopgebied een tegenstander tegen de grond werkt: speler het veld uit, penalty, verder spelen met tien man. De boosdoener krijgt er ook nog eens een schorsing overheen en benadeeld zijn team voor zoveelste keer. Zou je bij een grove overtreding(directe rode kaart) niet beter de tegenpartij een doelpunt kunnen toekennen? Dan is de overtreding direct bestraft en kan het spel gewoon door gaan op de plaats, waar de overtreding is gemaakt. Een schorsing voor één of meer wedstrijden kan dan altijd nog worden opgelegd. In ieder geval kan verdere agressie tijdens de wedstrijd voorkomen worden en wordt het publiek niet gestraft.


    >> Reageer (1)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IP-adressen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sommige bloggers sturen mij berichten inclusief afbeelding van af verschillende IP-adressen. Voor mijzelf heb ik al besloten slechts één van die IP-adressen te beantwoorden. Het tweede, derde en zelfs vierde IP-adres verwijder ik direct, ook al zou bij dat adres een ander plaatje staan. Ik ga altijd naar het blog van degene die mij een berichtje stuurt, kijk altijd of er wat nieuws op dat blog staat. Ik kan dit rustig schrijven, want bloggers die fout zitten, lezen mijn blogje toch niet. In ieder geval voor diegenen, die mijn blogje wel lezen, bedankt voor het bezoek en of iemand mij een berichtje terug stuurt of niet, jullie zijn altijd welkom. Deze bloggers wens ik dan ook een heel fijn weekend. Voor alle bezoekers van mijn blog deze fraaie waterlelie.


    >> Reageer (2)
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.He bloggers wordt eens wakker: het zonnetje is al op.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is toch ongelijk verdeeld in dit land. Volgens officiële berichten verdient onze eerste man in het land, onze premier Balkenende, in vergelijk met zelfs topambtenaren bij openbare en semi-openbare instellingen maar een schamel salaris. Er is toch wel wat mis in ons land, vooral als je dan de opmerking van Paul de Leeuw hoort, die zegt dat bij zijn bijzondere talent een hoge honorering past; alsof je voor het leiden van een land geen bijzonder talent nodig hebt. Oké, Balkenende heeft niet het schamperende komische talent van Paul de Leeuw, maar Paul de Leeuw zou ik niet graag als bestuurder van een (semi-)overheidsinstelling zien. Maar ja, de wereld zit nu eenmaal raar in elkaar. Wij praten over salarissen van meer dan een ton en niet ver van onze deur creperen vele miljoenen mensen van de honger. Foto: gelukkig bloeien over de hele wereld nog bloemen, hoewel er wel eens een uitgebloeid bloemetje tussen zit.


    >> Reageer (1)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgestapt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben maar eens overgestapt naar een andere categorie: van uit de categorie “herinneringen/ervaringen” krijg ik weinig respons. Ik schrijf niet om gelezen te worden, maar ik vind het wel fijn als ik gelezen wordt en medebloggers reageren. Misschien doe ik wel weer nieuwe ervaringen op in deze categorie "actualiteit/maatschappij".  De foto's zijn meestal  actueel in die zin, dat ze nog nooit eerder zijn gepubliceerd. Ik hoop, dat ze door u gewaardeerd zullen worden.


    >> Reageer (0)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer in Brussel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik denk dat heel veel Belgen zich r.tgeschrokken zijn, toen bekend werd dat België afstevent op een begrotingsrecord van maar liefst 3,5 miljard euro. Dat betekent dat de Belgische overheid fors moet bezuinigen. Dat was het slechte weer voor vandaag, maar er was ook een opklaring: in Brussel schitteren De Sterre, De Zwane, het Brouwershuis, De Roos en In den Berg Thabor weer als vroeger. Foto: tussen het riet toch nog een bloemetje.


    >> Reageer (1)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domme ganzen!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kraken is weer helemaal in in Nederland. Verscheidene bekende Nederlanders worden er van beticht in hun verleden betrokken te zijn geweest bij kraakacties. Voor een elftal ganzen is kraken de gewoonste zaak van de wereld: in het plaatsje De Lier hebben elf ganzen een kinderspeelplaats gekraakt. Ze zijn er gewoon binnengewandeld en dulden niemand anders op ‘hun’ terrein. Ganzen zijn beschermde vogels en kunnen niet zonder meer van de speelplaats verwijderd worden. Kinderen lijken geen beschermde status meer te hebben: die moeten hun vertier maar elders zoeken. Een rare wereld is het wel. Die domme ganzen!!! Foto: je hoeft vaak niet ver te lopen om van de natuur te kunnen genieten. Op nog geen 100 meter van ons appartement was deze fraaie tuin te bewonderen.


    >> Reageer (2)
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 september
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 september. De zomer is voorbij zeggen de weervoorspellers, maar wij hopen nog op een aantal fraaie nazomerse dagen, voordat de herfst dit jaar op 22 september om 17.44 uur aanvangt. Alle scholen in Nederland zijn vandaag weer begonnen en ook de files op de autowegen zullen weer langer zijn dan de afgelopen 2 maanden. Het weer ziet er redelijk uit; vannacht hebben wij geen last van onweer gehad. De maand is goed van start gegaan, maar ik heb het gevoel, dat het gisteren 1 augustus was. De tijd gaat ook zo snel. Ik wens iedereen een aangename dag. Foto: ik weet niet niet wat voor plant dit is, maar ik fotografeerde hem gisteren in het Westbroekpark op Scheveningen.


    >> Reageer (1)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje laat vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een beetje laat vandaag. Maar op een zonnige zomersdag op de laatste dag van augustus mag dat geen probleem zijn. Ik was om 07.00 uur al uit de veren. Na het douchen en het ontbijt ben ik achter mijn computer gekropen. Aan de ene kant een stapel boeken en aan de andere zijde mijn computer. Op mijn website schoenendoos staat een foto, waar wat onduidelijkheid over is; is het nu wel de haven van Scheveningen of niet. De bootjes op die foto zijn geen Scheveningse vissersboten, maar waarschijnlijk uit Den Helder. En de overige bootjes lijken afkomstig uit de oude Zuiderzeehavens. Maar misschien komt er nog iemand met het verlossende idee. Foto van het meningsverschil.


    >> Reageer (0)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harba lorifa.

    Toen Hertog Jan kwam varen,
    te peerd parmant, al triomfant
    Na zevenhonderd jaren,
    hoe zong men 't allen kant:
    Harba lorifa zong de Hertog, Harba lorifa
    Na zevenhonderd jaren, in dit edel Brabants land.

    En zo volgen nog coupletten. Het hele lied omvat 9 coupletten en ik denk dat dit lied ook wel in België bekend zal zijn. Zo niet, kijk dan even op internet: daar staat het hele lied vermeld.

    Brabant was destijds – Jan van Brabant leefde van 1254 tot 1294 – heel wat groter dan Nederlands Brabant want ook Belgisch Brabant hoorde toch dat hertogdom Brabant. In het lied “Toen Hertog Jan kwam varen” staan de volgende plaatsen vermeld: Antwerpen, Turnhout, Valkensweed, Oirschot en Den Bosch.

    Ik wens u een fijne zonnige dag. Harba lorifa.


    >> Reageer (1)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens meienmorgens vroe(correctie)

     Eens meienmorgens vroe

    Was ic upgestaen;

    in een scoen boemgardekijn

    Soudic spelen gaen.

    Daer vant ic drie joncvrouwen staen:

    Dene sanc vore, dander sanc na:

    Harba lori fa, harba harba lori fa, harba

    lori fa.

     

    Doe ic versach dat scone cruut

    In den boemgardekijn,

    Ende ic verhoorde dat suete geluut

    Van den mageden fijn,

    Doe verblide dat herte mijn,

    Dat ic moeste singen na:

    Harba lori fa, harba harba lori fa, harba

    lori fa.

     

    Doe groette ic die alrescoenste

    Die daer onder stont;

    Ic liet mine arme al omme gaen;

    Doe, ter selver stont,

    Ic woudese cussen an haren mont,

    Si sprac: Laet staen, laet staen. Laet staen!

    Harba lori fa, harba harba lori fa, harba

    lori fa.

     

    Dit minnedicht werd geschreven door  Hertog Jan van Brabant ; toen ik dit gedicht las dacht ik aan gedicht: “Toen Hertog Jan kwam varen…”.

    Hier kom ik later nog op terug.

     


    >> Reageer (2)
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grijs, grijs en nog eens grijs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het blog was gisteren als een slak, niet vooruit te branden. Net als het weer: grijs, grijs en nog eens grijs. En vandaag van het zelfde type. Maar we blijven maar hopen op beter weer: hoop doet leven en achter de wolken schijnt de zon. En laten we maar een zonnige blik houden op de volgende dagen. Want eens komt hij terug. Foto: een zonnige kijk naar de toekomst.


    >> Reageer (5)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rust op de kust
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk een beetje rust op de kust. Na een wat moeilijke week is nu het schip weer in wat rustiger vaarwater gekomen en hopelijk voor een wat langere tijd. In een vrijstaand huisje op de heide heb je niet vaak onenigheid met je buren, maar in een groot appartementencomplex kunnen er nog wel eens wrijvingen ontstaan. Wij zelf hebben geen problemen met onze buren, maar andere bewoners kunnen wel eens problemen maken. Soit. Annemiek plaatste op haar blog een foto van Rotterdam. Ik vind die foto erg mooi: jammer genoeg is hij iets te donker. Zij heeft op haar laptop geen programma, waarmee je de belichting iets kan verbeteren. Daarom heb ik dat nu voor haar gedaan en plaats ik haar foto bij mijn praatje van vandaag.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!