Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gisteren hebben we van een prachtige dag genoten. Leek  het in  de vroege ochtend een regenachtige dag te worden, toch kwam  al snel de zon er door werd het een stralende dag. Na bezoek aan mijn zus in Eindhoven zijn we rchting Duizel en Eersel gegaan. Daar had ik herinneringen liggen uit de jaren 1942 en 1943. In Eersel het koloniehuis, dat algebroken is en vervangen door een foeilelijk nieuw gemeentehuis.In Duizel groeide in het jaar 1943/44 een berkboompje is een richel van de oude toren. Een oude dame kon mijn herinnering bevestigen. Duizel toen een piepklein  dorpje is nu uitgegroeid tot een echt dorp. Eersel, vroeger vooral bekend van het klooster en de opvang van ondervoede kinderen, is nu een belangrijke toeristenplaats. Erg gezellig. Zodra ik thuiskom ga ik de foto's controleren en daarna op het internet plaatsen. Het weer voor vandaag ziet er niet zo goed uit. De laatste dag van de vakantie zal dan ook niet de mooiste dag worden. Maar  dat deert ons niet: we hebben van een mooie korte vakantie mogen genieten. Dankzij onze kinderen, want zij gaven deze korte vakantie als geschenk bij gelegenheid van ons 50-jarig huwelijksfeest.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.daar zijn we weer.

    Vandaag begint de herfst. Ik dacht omstreeks vijf uur in demiddag. Het ziet er buiten wat herfstachtig uit. Bewolkt en wat regen. Maar dat deert ons niet. Vandaag gaan we op bezoek naar mijn zusje in Veldhoven: even een bakkie doen en rondwandelen in het winkelcentrum. Daarna zal de zon wel weer schijnen.
    Gisteren zijn we naar  Turnhout geweest. Wat een mooi centrum hebben ze daar. Alleen een groot parkeerprobleem. Geen parkeerplaatsen voor mindervaliden. Ja, ze zijn  er wel, maar het lijkt wel of iedere  Turnhoutenaar minder valide is. Al die plaatsen waren bezet. Bovendien moet je een speciale kaart hebben en die hebben we niet. Toch even bij het kasteel geparkeerd, hoewel dat verboden is. Maar geen politie gezien. Annemiek is in de auto gebleven en ik heb een korte wandeling gemaakt en wat  foto's geschoten. Daarna zijn we langs allerlei omwegen naar Retie gegaan en zijn met een koffie met appelgebak begonnen bij De Watermolen. Wat is dat een mooie omgeving. Vandaag heb ik geen tijd om een foto bij te plaatsen, maar een foto van Turnhout en van Retie zal binnenkort wel op dit blog te zien zijn.De bewijzen, dat ik daar was zijn vastgelegd. Ik wens iedereen een mooie dag. De groeten van ons en tot ziens op het blog. We wensen  ook alle blogvrienden, die vandaag  op de blogmeeting zijn een extra gezellige en fijne dag. Doe alle aanwezigen de groeten van ons.

     

     


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede morgen, middag of avond.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Achter mijn laptop kom ik even bij u langs. Bedankt voor uw bezoek: op vakantie heb je niet zoveel tijd om lang te bloggen. Niet te veel tijd  om te schrijven, maar ik ga wel even bij u langs. Wij zitten hier vlak aan de Belgische grens en genieten van de stilte van de omgeving. Af en toe een langsrazende auto. Daar hebben we  niet erg veel last van als stadsmensen. Gisteren, wij waren al vrij snel in de omgeving, waar we een paar dagen rust zoeken, hebben plekjes van vroeger opgezocht. Herinneringen opgehaald: Kaatsheuvel, Nieuwkerk, Hilvarenbeek etc.  Wij waren op een verharde weg, toen we een koets passeerden met een bruidspaar. Natuurlijk snel een foto genomen. Misschien lukt het om die te plaatsen. Lukt het nu niet dan komt die later wel een keer. Vandaag gaan we naar Turnhout. We  hebben gehoord dat dat een mooie plaats moet zijn.Misschien is er markt of iets dergelijks. Winkels  zullen er in ieder geval wel zijn. Groetjes en tot ziens.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verrassing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het zuidelijk deel van Nederland wordt het vandaag mooi weer. Wij gaan er van genieten. Het huis laten we een paar dagen achter ons, maar ons speeltje, de computer, gaat mee. Niet de grote computer, maar een laptop. Tegenwoordig kan je bijna overal internetten; als het weer een beetje tegenzit, hebben we dan ons speeltje bij de hand. We zitten in de buurt van Turnhout, dat volgens kenners de moeite waard moet zijn. Fijn rondrijden en wandelen in de Brabantse Kempen. Ik heb een tijd in die buurt gewoond, maar Annemiek is er nog nooit geweest. Voor haar een verrassing, voor mij een vernieuwende kennismaking. We wensen iedereen een heel fijne dag en voor de bloggers, die naar de blogmeeting gaan, een goede voorbereiding en een heel fijne dag op zaterdag. Voor Annemiek is de meeting nog te druk, misschien volgend jaar. Foto: Holland polderland.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Eynde van de stad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren heeft toch nog het oranjezonnetje geschenen. Niet in de Ridderzaal, waar de troonrede werd voorgelezen. Daar was het meer een donkere hemel ondanks de fleurige hoedjes, die bij Prinsjesdag horen. Ook langs de route veel oranje. Ik heb het op de tv gezien. Vroeger, toen ik nog werkte in de stad, gingen we in de lunchpauze meestal kijken. We liepen dan via de Denneweg, waar de koetsen stonden opgesteld. Het is wel degelijk Denneweg en geen n voor de w. De Denneweg is al een heel oude benaming, die doet niet meer mee aan taalspellingen. De oorsprong van de naam is niet duidelijk. Is het een verbastering van ’t Eyndeweg, de weg aan de rand van de stad, of verwijst de naam naar de beplanting. Misschien vinden de historici nog een keer de verklaring van de naam in heel oude boeken. De bekende oude naam was: Deenewech. Bij dit praatje hoort een plaatje. Daarom de polder aan ’t eynde van de stad.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slachtoffers van de verkiezingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is donker, terwijl het licht had moeten zijn. Het is kwart over acht en we zitten met het grote licht aan. De regen, die uit de donkere hemel valt, slaat tegen de ramen.
    Het is Prinsjesdag. Vandaag zitten de leden van de tweede kamer in de Ridderzaal te luisteren naar de troonrede. Morgen zijn er veel naar huis: einde kamerlid; slachtoffer van de verkiezingen. Morgen zitten er nieuwe kamerleden in de tweede kamer; nieuwe gezichten van een nieuwe politiek. Vandaag een troonrede, die morgen misschien al in de archiefdoos zal verdwijnen. Kees de Jager mag de miljoenennota(zeg maar rustig: de miljardennota) presenteren. De nota van het demissionaire kabinet. We gaan een andere tijd tegemoet: een tijd van inleveren en minder consumeren. Beter uitkijken waar we wat gaan kopen. De euro wordt nu een paar maal omgekeerd voordat hij wordt uitgegeven. Of komt het nieuwe kabinet ons leven verlichten.
    Het weer is somber; zal het ook een politiek sombere dag worden?Foto: een Hollands plaatje, wars van politiek: de Vlietdagen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langstrekkende colonne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een colonne legervoertuigen trok net langs ons huis; op weg naar waar?  Vijf of zes opleggers met tanks.  Zeker voor bescherming tijdens Prinsjesdag. Morgen is het feest in Den Haag. Kermis op het Malieveld en (ik mag het eigenlijk niet zeggen)en kermis op het Binnenhof. De Koningin opent het parlementaire jaar met een troonrede, terwijl wij nog geen regering hebben. Ja, een demissionaire club, die nog geen plannen voor de toekomst hebben. De nieuwe Tweede Kamer is al wel gekozen, maar nog niet geïnstalleerd, terwijl een nieuw kabinet met nieuwe plannen nog weleven op zich zal laten wachten. De Koningin zal wel iets zeggen over het nieuwe kabinet; zo iets in de geest van: zij zullen hun best doen om een constructieve regering te vormen en dat we allemaal vertrouwen in de politiek moeten hebben en dat soort loze kreten. Een beetje oneerbiedig, maar ik verwacht er niet veel van dit jaar. We hopen in ieder geval voor vandaag en morgen op mooi weer. Foto: langstrekkende colonne.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feel you good
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zondag 16 september. Vandaag is eer een evenement in de grote hal(het Atrium) van het Haagse stadhuis. Feel you good speciaal voor de expats (expatriats). Samen met een vriend presenteren wij ons daar. Om 11.00 begint deze activiteit en gaat door tot ongeveer 17.00 uur. Dat wordt een lange dag van praten en presenteren. Het is belangrijk dat de expats zich behaaglijk voelen tijdens de periode, dat zij in Nederland werken en wonen. Een prettige werk- en woonomgeving in Nederland, betekent later een prettige herinnering aan de periode, dat zij hier verbleven. Her weer is goed; de opkomst zou wel eens groot kunnen zijn; bovendien is het centrum van Den Haag een mooie en gezellige verpozing dubbel en dwars waard. Foto: daar bij die hoge torens, daar ligt het centrum van Den Haag


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonder toestemming van de ALV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De krant… ze weten vaak van niks. Er staat vandaag in het AD(Algemeen Dagblad) dat de eigenaar van het Da Vinci-complex in Scheveningen-Bad op de plek van de afgebrande uitbouw binnen afzienbare tijd een hotel met 100 kamers hoopt neer te zetten. Hier zitten een hoop fouten in. Het was beter geweest als er had gestaan: dat een eigenaar van het appartementencomplex Plaza Leonardo da Vinci in Scheveningen-Bad(beter was geweest in het Belgisch Park) op de plek van een gedeelte van de afgebrande uitbouw(deze uitbouw is niet afgebrand er heeft een binnenbrand gewoed, maar aan die uitbouw is dat niet te zien). Eigenaar van het complex zijn de gezamenlijke leden/eigenaars verenigd in de “Vereniging van Eigenaren van Plaza Leonardo da Vinci”. Een eigenaar kan alleen met toestemming van de Vereniging wijzigingen/verbouwingen aan dat complex laten uitvoeren. Er is wel een eigenaar, die zonder toestemming van de Algemene Ledenvergadering een nooduitgang heeft verwijderd en een ruimte van ongeveer 7,5 m2 zonder toestemming zich heeft toegeëigend. In ons complex kan dat allemaal. De grootste mond heeft de grootste macht. Dat moest er even uit toen ik de krant las. Nu moet ik naar mijn dochter om te helpen bij wat kleine werkzaamheden in haar huis uit te voeren. Ik wens iedereen een fijne dag. Foto: soms lijkt een VvE een kinderspeelplaats ven hobbyende eigenaren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radiostilte of transparantie?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De koningin is aan de kant gezet bij de kabinetsformatie. De Tweede Kamer gaat het zelf doen. Dat zal de formatie transparanter maken. Ja, dat denken we. Maar demissionair minister-president Marc Rutte lijkt daar anders over te denken. Gisteren liet hij al weten zijn mondje dicht te houden. Krijgen we weer een aantal weken radiostilte?  Dinsdag aanstaande is het Prinsjesdag. Zal de troonrede een beetje licht in de duisternis brengen. Wat zal het kabinetsbeleid voor de komende jaren worden? Daar is nu nog geen peil op te trekken. Gezien de standpunten zou het wel eens een Belgische variant kunnen gaan worden. Afwachten maar. Foto:dit uitzicht hadden we gisteravond. Links de koepel van het Kurhaus.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkere wolken over het land...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een eindeloze avond en nog veel uren in de nacht; en daar is hij dan… de voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. De definitieve uitslag volgt pas volgende week. Wel is duidelijk dat de liberalen en de Partij van de Arbeid de grote winnaars zijn. Maar nu verder: over rechts of over links: keiharde standpunten. Ideologie of werken aan een Nederland van alle inwoners. Niet links of rechts, maar recht door het midden. Het zal een harde dobber worden om tot een constructief kabinet te komen. Maar waar een wil is, is een weg. Heden wij, na ons de Belgen. Laten we er maar het beste van hopen. De liberalen haalde hun grootste winst op het platte land, de tweede partij in de grote steden. Maar de boer… hij ploegde voort. Foto: donkere wolken over het land of zal spoedig de zon weer over het lend schijnen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek is als het ruisende riet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verkiezingen leden Tweede Kamer. Voor de vijfde of is het de zesde keer in tien jaar. Tegenwoordig niet meer elektronisch, maar gewoon met een rood potlood. Alle kiezers mogen nu een klein vakje roodkleuren. Een kind kan de was doen. Een paar jaar geleden stemden we nog elektronisch, maar dat gaf veel problemen; niet bij de kiezers, maar bij de apparatuur. Het vakje is rood, maar wat zal de uitslag worden? Vanavond weten we meer. Ik hoop op een stabiele regering. Beloftes moeten waar gemaakt worden. Ik hoop dat de enige goede belofte waar gemaakt gaat worden: stabiliteit. Politiek is net als het ruisende riet: het gaat alle kanten op. Het waait mee met de wind van het ogenblik. Vandaag waait er een stevige westenwind. Afwachten maar. In ieder geval voor iedereen een fijne dag, wat de uitslag ook worden mag.
    Foto: politiek is als het ruisende riet, maar de molen draaien door.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paralympiërs en Maxima.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Nederlandse kranten staan vol verkiezingsbeloften, waarvan de meeste toch niet nagekomen kunnen worden, omdat geen enkele partij de absolute meerderheid kan behalen. Er moet een coalitie gesmeed worden, maar wie zal de smid zijn.
    Ik vond de foto van de paralympiërs sympathiek. Zij zijn de superatleten van Nederland. Daarna de foto van onze zwemSTER Maxima.
    Gisteren heb ik veel tijd besteed aan een lezing, die ik op zes en zeven oktober, ga geven. Natuurlijk gaat die over Scheveningen.
    Annemiek is nu naar de trombosedienst en straks gaan we even naar de winkel van de therapeutische elastische kousen: ze heeft met het warme weer van de afgelopen dagen wat last van huiduitslag, vermoedelijk het gevolg van de warme dagen.
    Foto: vandaag Annemiek aan de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.binnen de vaargeul
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een paar zonnige en warme dagen is een dagje met wat wolken een welkome afwisseling, die echter niet te lang mag duren. Woensdag 12 september is de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Deze keer een wel heel spannende verkiezing. Wie gaat er winnen: links of rechts? Samsom of Rutte? Wie er wint is eigenlijk heel belangrijk: niet te links of niet te rechts. Als het nieuwe kabinet maar binnen de vaargeul blijft. Niet partijbelang, maar landsbelang moet de weg naar de toekomst zijn. Niet arm of rijk, maar allemaal gelijk delen in de toekomst. De een mag best wat meer hebben dan de ander, maar dan wel binnen gezamenlijk afgesproken grenzen. Ik denk, dat ik politicus had moeten worden: de beste stuurlui staan toch altijd aan de kant? Foto: afwijken van de vaargeul kan leiden tot schipbreuk. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veel blauw in de lucht, maar niet in de straat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is stil buiten. De zon schijnt. Het is zondagochtend. Het zal wel druk worden vandaag op Scheveningen. De temperatuur zal wel veel mensen naar Scheveningen lokken voor een laatste zomerweekend. Annemiek zal zich wel weer ergeren aan al die fietsen, die weer klakkeloos tegen de bomen op ons plein zullen worden gezet. Verboden voor fietsen staat er duidelijk, maar er is geen agent, die dat kan lezen. Handhaven is een woord, dat al lang uit het woordenboek van de politie is verdwenen. Ergens heb ik een reclamebord zien staan met de tekst: “meer blauw op straat en minder achter het bureau”. Als we van blauw spreken, dan denken we aan de politie. Maar blauw is alleen de lucht boven Scheveningen en niet op de straat. Bezuinigen lijkt tegenwoordig het meest gebruikte woord in de politiek te zijn. Bezuinig de bureaus weg en er zal meer ruimte zijn op de staatsbegroting. Ondanks dat alles wens ik u een gezellige dag met veel blauw in de lucht. Foto: veel blauw in de lucht.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kust of monumentenweekend?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen, misschien komt u wat later en dan in plaats van ‘morgen’, middag of avond. De dag begint al vroeg met zonneschijn. Dus vandaag veel buiten zijn.
    Monumentenweekend in Nederland. Veel beroemde en belangrijke gebouwen zijn dan gratis te bezichtigen. Wie daar geen zin in heeft kan op een terrasje de bijlage van het Algemeen Dagblad lezen over tien badplaatsen aan de Vlaamse kust. “Genieten aan de Vlaamse kust” van de Panne tot Knokke.
    Maar ik moet eerst naar de keukenspecialist Wooning in Naaldwijk met mijn dochter. Zij wil een nieuwe keuken en daar wij goede ervaringen hebben met dit bedrijf, gaan we daar even kijken. Kijken kost niets. Je mag pas betalen als je iets besloten hebt te kopen.
    Daarna misschien de krant onder het genot van een bakkie met een kookkie.  Morgen dan op ku(n)stroute en genieten van de mooie dag.
    Foto: wij kijken de kat nog even uit de boom, maar hij zit op een muurtje. Niet onze kat. Wij hebben alleen visjes in het aquarium.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de oudjes doen het nog best
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorige week maakte ik bijgeplaatste foto. Ik vond het komisch toen ik uit een bus voor jongerenreizen een bont gezelschap uit zag stappen van oudere mensen. Sommige zelfs met een rollator. Ze gingen aan boord van een schip, waar ik ook opzat. Strelend toch om als jongeren te worden bestempeld. “De oudjes doen het nog best” had best als ondertitel op de bus mogen staan. Ik vond het ludiek, lekker lui achterover leunend in een stoel op het achterdek van de boot, die ons naar Haarlem bracht. Geniet van het leven, geniet van de nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vier vaarzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, donderdag, 6 september. Aan de horizont wolken, maar in mijn kamertje schijnt de zon binnen. Een goed begin van de dag. Het is stil op Scheveningen. De vakanties zijn weer voorbij en de meeste toeristen rusten thuis uit van een (niet altijd) zonnige vakantie. Misschien kijken ze al weer uit aan de wintervakantie of gewoon een paar dagen er-even-tussen-uit. Na onze helaas in het water gevallen vakantie in Turkije zien ook wij uit naar een paar dagen vakantie ergens anders in land of bij onze naaste buren. De maand september kan nog wel mooi weer geven, alleen worden de dagen steeds korter en de temperatuur overdag en in de nacht steeds lager. Geniet vandaag van de nieuwe dag: wat zon, wat wolken; uiteindelijk moeten we het zelf fijn maken. Foto: even in de polder, waar vier vaarzen me met hun grote ogen stonden aan te staren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze-verwendag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een grote zwerm kieviten vloog door het zwerk. Toen we aankwamen op ons geliefde plekje bij  het beschermde weidegebied ’t Wilck vlak bij Gelderswoude. Daar nuttigden wij de lekkernijen, die we kort daarvoor gekocht hadden bij een supermarkt in Stompwijk. Het was een echte onze-verwendag. Het was dit keer geen struinen door de duinen, maar ons verblijden in de weiden. Na de lunch reden we via Benthuizen, Hazerswoude-dorp, Boskoop, Wadinxveen, Moerkapelle en Zevenhuizen over de A12 terug naar Scheveningen. Een fijne dag met mooi weer, mooie luchten en mooie vergezichten over Zuid-Holland op zijn mooist.
    Uiteraard een foto van onderweg. Een plantenkwekerij, prachtig gelegen in Hollands-Midden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kleine kleuterjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We boffen maar met het mooie weer. De maand september is begonnen met mooie zomerse dagen. Dat doet me denken aan het liedje, dat mijn moeder al zong toen ik nog klein was:

    Drie kleine kleutertjes die zaten op een hek,
    Boven op een hek.
    Drie kleine kleutertjes die zaten op een hek.
    Op een mooie warme dag in september.

    Waarover spraken zij, die drie daar op dat hek,
    Boven op dat hek?
    Waarover spraken zij, die drie daar op dat hek,
    Op een mooie warme dag in september?

    't Was over krekeltjes en korenbloemen blauw,
    Korenbloemen blauw.
    't Was over krekeltjes en korenbloemen blauw.
    Op een mooie warme dag in september.

    Ik hoop, dat we dit liedje nog veel keer mogen zingen deze maand.

    Foto: dit was zondag 2 september op het strand van Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!