Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    23-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in een elliptische baan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zondag, de eerste zomerzondag; vandaag geen ZONdag, maar een regendag. We moeten het er mee doen. Gisteren heeft toch de zon zich toch nog heel eventjes laten zien. Gisteravond, maar dat was al na het ondergaan van de zon – dat heb ik ook niet zien gebeuren - werd het af en toe toch even helder. Gisteravond en vanavond staat de maan wat dichterbij de aarde. De maan draait in een elliptische baan om de aarde. Een ellips is een afgeplatte cirkel. Hierdoor staat de maan soms wat dichter bij de aarde en lijkt daardoor groter. Gisteren heb ik dat verschijnsel vastgelegd en daarom vandaag een morgengroet met de maan in beeld. Er is gisteren natuurlijk wel wat meer gebeurd. Met regen wil je er graag toch even tussenuit. Samen met vrouw en dochter hebben we, terwijl de ruitenwissers hun werk deden een ommetje door het Westland gemaakt. We kwamen terug met paprika’s en een grote bos Carthamus tictorius Zanzibar. Wat zijn dat nu weer. Het zijn bloemen, die je na een tijdje omgekeerd aan een spijker of iets dergelijks kunt ophangen en er daarna nog lang van kunt genieten. Een soort droogbloemen dus. Een Nederlandse benaming ken ik niet. Maar één deze dagen zal ik er een foto van maken en bijvoegen op mijn blog. Misschien kent u de Belgische of Nederlandse benaming. Het is in ieder geval een grote bos met heel veel mooie bloemen. Ondanks de regen wens ik toch iedereen een aangename zondag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (3)
    22-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon schijnt aarzelend mijn kamertje binnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben gisteravond omstreeks 20.00 uur even de zon gezien en iets van zijn warmte kunnen voelen. Nu hopen we vandaag iets meer van de zomer te merken. De verwachtingen zijn niet rooskleurig, maar niets is zo veranderlijk als de weersverwachting. Er was dan ook weer volop tijd om me te concentreren op de juridische problemen in onze vereniging van eigenaren: het appartementsrecht. Een beetje jaloers kijk ik dan naar onze zuiderburen, waar twee jaar geleden een nieuwe wet appartementsrecht werd ingevoerd. Hier in Nederland wordt daar nauwelijks aandacht aan geschonken. Problemen bij verenigingen van eigenaren worden vaak door rechters laconiek terug verwezen naar de vereniging zelf. Die moet de problemen maar in de Algemene Ledenvergadering zien op te lossen; een hopeloze taak.
    Geen gezeur we gaan er weer veur(dat laatste woordje is een Haégs woordje voor ‘voor ‘). De zon schijnt aarzelend mijn kamertje binnen. Heel wat anders dan gistermorgen, toen ik nog met lamplicht zat te bloggen. Ik heb even de bijgevoegde foto gemaakt, om te bewijzen, dat ik inderdaad de waarheid spreek. Ik wens iedereen, dat zij/hij vandaag de zon vaak mag zien.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van mij mag't.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    U zult het niet geloven: vandaag begint de zomer.
    U zult het niet geloven, maar, terwijl ik dit opschrijf en de zon al om 5.20 uur is opgestaan, zit ik met kunstverlichting aan omdat ik anders de cijfers en letters van mijn toetsenbord bijna niet kan zien.
    U zult het bijna niet geloven, maar vandaag begint om 07.04 het nieuwe seizoen, dat zomer heet. De lucht is grijs, de straten zijn nat, maar straks gaat het zonnetje weer schijnen en drogen al die plassen weer op. Het is, zoals het vrouwtje, dat op het Scheveningse strand over de plas richting Engeland zat te staren. Haar zoon woonde in Engeland. Ik liep naar haar toe en vroeg haar waarom ze al zoveel dagen daar zat en dat ze beter een boot kon nemen. “Ach” zei het vrouwtje, “na zoveel dagen regen, zal spoedig de zon gaat schijnen en dan droogt die plas wel op en kan ik verder wandelen naar mijn zoon.” We blijven positief. Terwijl ik dit schrijf -  het is nu 07.04 uur - is de zomer 2013 begonnen.
    Ik wens ieder een heel mooie zomer, met “zon over dag, een buitje in de nacht; van mij mag ‘t.” Foto: samen zittend op een bankje en uitkijkend over het Hollands polderland;zo sloten we gisteravond de lente af en gingen weer huiswaarts om vandaag aan de zomer te beginnen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vroeg erbij zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag moet ik er vroeg bij zijn. Om acht uur verzamelen en dan naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Weinig tijd dus voor het beantwoorden van de reacties en de berichtjes/groeten in het gastenboek. Maar vroeg in de middag zijn we weer thuis en dan kan ik alsnog op blogbezoek. Dus even geduld beoefenen.
    Gisteren hebben we weer niet kunnen genieten van het mooie weer, dat de weerprofeten ons de laatste dagen beloofden. Gistermorgen was het nog redelijk, maar langzaamaan daalde de temperatuur en vroeg in de avond was het gedaald tot achttien graden. Ik denk maar ‘belofte maakt schuld’, dus eens zal het mooie weer er komen.
    Gisteren, tegen de avond, werden mij drie kisten planten aangeboden o.a. gaillardia; deze moest zo snel mogelijk in de grond. Dat heb ik dus gisteravond nog even gedaan. De ander planten - achillea filipendulina, lychnis en salvia - komen vandaag of morgen aan de beurt. Er is dus wel werk aan de winkel, zo zeggen we in Holland. Foto: een bosje petunia’s als zomergroet.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Echte hitte hebben wij hier in Scheveningen gisteren niet gehad. De temperatuur bleef de hele dag onder de vijfentwintig graden bij een bijna de hele dag lichtbewolkte hemel. Het was wel druk: in de stad was de temperatuur aanzienlijk hoger. Gisteravond gingen we even met de auto een eindje rijden. De temperatuur was toen buiten achttien graden, maar de temperatuur liep steeds verder op toen we in zuidelijke richting reden tot vierentwintig graden. In Scheveningen liep  In de loop van de avond de temperatuur op tot ongeveer eenentwintig graden. De spetterende zonsondergang waarop ik hoopte is niet gekomen, want boven zee bleef een zeenevel hangen. Geen foto van de zonsondergang, maar wel van het balkontuintje, dat Annemiek verzorgt. Vanmorgen begon de dag net als gisteren en was de temperatuur  22.1 graden. Iets warmer dus dan gisterochtend. Vandaag belooft het warmer te worden; we wachten af. Ik wens iedereen een aangename dag,


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.al vroeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wilde vanmorgen de zon al vroeg zien opkomen. Ik had mijn camera al klaar gelegd om deze komst vast te leggen. Maar de helaas, de zon blijft nog lang verscholen achter de ochtendwolken. Het is nu al weer bijna zes uur en zelfs de hoge gebouwen aan de horizon weerkaatsen nog niet het vroege ochtend licht. Misschien morgen. Het zijn nu de dagen van de vroegste zonsopkomst van het jaar 05.19 uur. Overmorgen is die zonsopkomst weer om 05.20 uur. Het is nu 05.57 en de eerste stalen vallen mijn kamertje binnen. Maar het is te laat voor een mooie foto. Morgen nog maar een keer proberen en anders pech gehad. De zon komt wel vaker op. Toch heb ik wel een foto gemaakt, maar de zon overstraalt zichzelf. Ander keer maar. Als de horizon helder is en de zon als een rode bol aan de hemel staat. Minder spannend misschien. Het wordt vandaag een heel warme dag, zelfs aan zee zal het erg warm worden; 28 graden, maar in de middag wat verkoelende zeewind. Dat zullen we wel nodig hebben. In het binnenland misschien wel 35 graden. Morgen wordt het nog erger. Houd de zon buiten en geniet van de koele ruimte in huis. Zeker voor ons al wat oudere mensen is hitte moeilijk te verdragen. Ga rustig zitten op een koele plek; drink geen alcoholische drank, maar fris water, dan komt u de dag wel door. Misschien vanavond als de zon ondergaat een verkoelend biertje. Maar niet teveel. Ik wens iedereen een mooie dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ons uitzicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanuit onze woonkamer hebben wij vaak prachtige uitzichten op zee. Wisselende wolkenluchten en vooral in de avond prachtige avondwolken. Als het heel helder weer is, dan zie je vaak strepen van vliegtuigen, die richting Schiphol gaan of juist van Schiphol vertrokken zijn. Soms tel je wel vijftien vliegtuigstrepen. Soms mooie geel/groen of oranjerode luchten, door de zon van achter de horizon als een laatste groet. Soms zie je wolken vogels, die naar het noorden trekken of juist andersom. Meeuwen, die stil en schijnbaar bewegingloos door het luchtruim zweven. Andere keren zie je mensen hangend aan een elastiekje, die het zo nodig vinden om van de Piertoren af te springen. bungeejumpen noemen ze dat. Er is bijna altijd wat te beleven; alleen als er mist is en de Piertoren aan het zicht onttrokken is: dan voelen we ons ingepakt. Vandaag laat ik u de wolken zien zoals die er op 14 juni waren. Ik wens iedereen een heel mooie dag en voor vanavond een spetterende zonsondergang.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag in Nederland.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren. Het was zonnig maar erg veel wind. Oplopend naar windkracht 6 tot 7. Mooie wolken, die af en toe de zon verborgen. In de avond wat meer bewolking en een beetje regen, maar toch weer een mooie zonsondergang. We zij in de middag naar het Westland gegaan voor bloemen en paprika’s, aardbeien en tomaten. Vervolgens even naar Hoek van Holland. Dat vind ik prachtig met veel wind en woeste golven op de Nieuwe Waterweg. Aan de overkant van het water zandstormen en op het water, schepen die langzaam stroomopwaarts voeren en langzaam stroomafwaarts vanwege de getijdenstromen en de harde wind. Op de foto links onder ziet u de zandstorm. Ik kan nooit genoeg krijgen van dat spel van wind en lucht en wolken. Annemiek houdt daar niet zo van. Die werd bij wijze van spreken als baby al in de zee gewassen, maar ze houdt niet van een woelige zee. Ieder zijn heug. Vandaag blijft het weer wat bewolkt, maar aan de kust zal de zon toch weldadig kunnen schijnen; wel achter een zonnescherm, maar toch… Ik wens iedereen een fijne en gezellige dag, zeker voor al die vaders in Nederland, die vandaag in de watten worden gelegd: Vaderdag; soms is het “dag, vader: vader gaat op stap”.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeldscherm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn computerscherm is 19 inch, hetgeen toch een vrij redelijk formaat is. Toch zit ik regelmatig in de problemen met een aantal blogs. Daarbij moet ik vaak de onderste schuifbalk gebruiken om het blog te kunnen lezen. De onderste schuifbalk is een noodzakelijk kwaad en een bron van ergernis. Erg lastig. Bij sommige blogs moet ik bij wijze van spreken er een tweede scherm naast zetten, Zelf zorg ik er voor, dat ik het standaard formaat van het seniorennet gebruik. Waardoor komt dit in de meeste gevallen? Dat is niet zo moeilijk te zien: het gebruik van te grote afbeeldingen, vaak zelfs nog in alle drie de kolommen. Een bijkomend nadeel van grote afbeeldingen is: vertraging. Sommige blogs mijd ik, omdat het downloaden  zo lang duurt. Sorry hoor. Voor de leesbaarheid is het niet nodig: je kunt altijd een grotere letterinstelling gebruiken. Gebuik voor de linker kolom foto s van 150 tot 200 pixels en voor de middenkolom resp. 700 tot 600 pixels. Foto’s met een dpi van 72 voldoen prima op het blog. Hogere resoluties werken vertragend. Probeer het eens en u zult zelf merken dat het totale beeld veel rustiger wordt. U kunt dan altijd nog met de knop rechtsboven uw blog beeldvullend maken. Foto: zomaar een watermolen ergens in Twente.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluis Delden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren vertelde ik over de Sluis Delden en liet ik u met foto’s zien hoe zo een groot schip de sluis binnen voer. Maar dan… Achter het schip wordt de sluis gesloten en als de sluis gesloten is dan wordt de sluisdeur aan de andere kant langzaam omhoog getrokken, zo dat het water in de sluis op gelijke hoogte komt met het water aan die kant van de sluis. Zodra de beide waterspiegels dus binnen en buiten de sluisdeur gelijk is dan wordt de sluisdeur geopend en kan het schip de sluis uit varen. Je hebt twee soorten deuren: a. de rotatiedeuren, die te vergelijken zijn staldeuren, dus met scharnieren aan de zijkanten en b. translatiedeuren(hefdeuren of roldeuren) zoals bij voorbeeld bij garages of zoals de valbijl bij een  bij een guillotine; de Sluis Delden heeft hefdeuren, die dus  vertikaal geheven en neergelaten kunnen worden. Dat is op de foto’s duidelijk te zien. Op een van die deuren had een duivenechtpaar zijn nest gemaakt. Zij bleven heel rustig bij het op en neer gaan van de deuren. Daarom staan ook zij op de foto.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluis Delden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens ons korte verblijf in Hengevelde maakten wij met de auto een aantal tochten in de omgeving, Bij toeval kwamen wij Sluis Delden, waar  net een schip geschut werd. We kwamen te laat om het hele proces te kunnen volgen, maar gelukkig kwam er nog een schip stroomafwaarts aan met de naam LABORIEUX. Nu konden we het hele proces goed volgen: het invaren, het schutten, het uitvaren. De LABORIEUX was een groot schip dat bijna de hele sluis vulde.
    De sluis is in 1932 gebouwd naar een ontwerp van Dr. Ir. Cornelis Lely(1854-1929).
    Het verval in de sluis is 6 meter: dat is het verschil van de waterspiegel stroomopwaarts en stroomafwaarts. Het hele proces van in- en uitvaren duurde 11 minuten. Het was een indrukwekkend gezicht. Met een nieuwe ervaring rijker hebben we onze ontdekkingsreis vervolgd.
    Foto: vier actiefoto’s in één.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mystérieuse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Loek, onze klok is gevallen; kan je even komen kijken?” Niet iedere dag wordt deze vraag gesteld. Meestal gaat het dan om een oude of antieke klok. Veel mensen weten, dat één van mijn vroegere hobby’s  het repareren en/of restaureren van oude klokken. Ik heb er in de loop van de tijd heel wat onderhanden gehad, maar de laatste jaren doe ik het niet veel meer. De ouderdom heeft ook mijn ogen wat trager gemaakt. Comtoises, Friese klokken, staande klokken, koekoeksklokken, regulateurs, pendules en ga zo nog maar even door. Onlangs kwam er weer iemand met een comtoise. Bij het stoeien van de kinderen kwam de (bloem)slinger naar beneden. Behoorlijk gedeukt en beschadigd. Dat konden mijn ogen nog wel zien. Dat restaureren is geen priegelwerk. Ook de slingerveer was gebroken. Nu is de klok weer in orde en kan weer de tijd aanwijzen. Maar een nieuwe slingerveer voor een comtoise is niet makkelijk meer te vinden. Gelukkig heb ik nog een doosje met oude slingerveren en daar zat ook de gezochte veer tussen. Weer iemand blij kunnen maken. De kosten: een bijdrage voor de stichting, waarvan ik de voorzitter ben. Op de foto een cloche mystérieuse. Omstreeks 1875. Hoogte 57 centimeter. Een bijzondere klok. Helaas is een van de armen gebroken. Ik heb die provisorisch gerepareerd. Nu staat zij bij mij op de schoorsteen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gerommel in het gras
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We tellen al lekker af naar de zomer toe. Gisteren was het een kille dag hier aan de kust, maar in de loop[ van de dag ging de wind om en werd het wat behaaglijker. Vandaag belooft het wat beter te worden. Er is wel werk aan de winkel: de planten hebben water nodig en als dat niet uit de lucht komt dan moet het uit de kraan. Even tweehonderd meter slang uitrollen en na een uurtje zijn alle dorstige kelen  gelest.
    Tijdens mijn laatste vakantie zag ik op avondwandeling wat gerommel in het hoge gras. Ik ben altijd nieuwsgierig in de natuur en ging dus op onderzoek uit. Ineens schoot er een diertje uit: bruin met een grote dikke staart. Dat moest wel een eekhoorn zijn. Echt bang was die niet. Hij rende naar een dikke boom en verschool zich achter die boom. Zo speelden wij samen een spelletje: ik maakte foto’s en hij verstopte zich achter de boom. In de boom wilde hij niet: toch was dat de enige plaats waar hij aan mijn nieuwsgierigheid kon ontkomen. Op een gegeven moment heb ik hem met rust gelaten en ben terug naar het hotel gegaan. Een foto staat op mijn blog in de rechterkolom en nu ook hier bij dit praatje. Ik wens iedereen een heel gezellige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oude timmerschuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen weer met een nieuwe week. Volgende week begint de astronomische zomer op de langste dag van het jaar, 21 juni om 07.04 uur. Nog even wachten dus op de echte zomer, die uiteindelijk op 21 september officieel eindigt; maar wie weet wordt de zomer dit jaar verlengd met een nog fantastische nazomer. Afwachten maar. Op het ogenblik is het 10,9 graden. Nog te koud voor een overhemd met korte mouwen en een korte broek.
    Tijdens onze korte vakantie in Hengevelde kwamen we ook terecht in een oude timmermanswerkplaats. Een echt oude, die stamt uit de periode omstreeks 1880 en dat mag je best wel oud noemen. Interessant om te zien hoe er toen gewerkt werd. Beitels en schaven in allerlei met maten en vormen. Het was hard werken in die tijd. Toen was er nog geen vakantie. Alleen één dag in de week vrij en dan moest er uitgerust worden van de noeste arbeid. Van die oude werkschuur heb ik bijgevoegde foto gemaakt. Ik wens iedereen een fijne en hopelijk zonnige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hengevelde(vervolg)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door hem werd ik gestuurd naar een melkbedrijf, waar een robot alle taken van het melken heeft overgenomen. Een Nederlandse uitvinding gebaseerd op technieken, die al eerder bij de autofabricatie werden en nog worden gebruikt. Uit alle delen van de wereld, zij specialisten komen kijken naar deze nieuwe melktechniek, waarbij de boer/ondernemer zelf zijn handen niet naar uit hoeft te steken. Hij controleert en let op het welzijn van zijn dieren. Trots als een pauw in een blauwe overall. De ruimte, waarin die robot actief is, beperkt zich tot een oppervlakte van ca 10 vierkante meter. Daarna kreeg ik nog een rondleiding door de diverse stallen, waar jong vee gefokt wordt.
    We zouden deze dag naar Zwillbrock gaan, een plaatsje net over de grens; daar staat een Barockirche uit 1720. Er is ook een meer waar flamingo leven. Jammer genoeg is dat meer niet per auto bereikbaar en voor Annemiek is de wandeling te ver. Foto: het orgel in de genoemde kerk.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hengevelde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de gemeente Hof van Twente ligt het dorp Hengevelde. Daar hebben we een paar dagen rust gevonden. De agrarische omgeving nodigt uit voor een sportieve vakantie. Op onze leeftijd zijn we niet meer zo sportief, dat we ’s morgens vroeg al beginnen aan een lange sportieve fietstoer. Wij doen dat met de auto en stoppen, daar waar we het leuk vinden. Ook voor dat type vakantievierder is er rondom Hengevelde nog heel wat te beleven. Zo kreeg ik, Annemiek bleef in de auto zitten, een rondleiding door een varkensfokbedrijf, ingericht volgens de allerlaatste zienswijze: blijde varkens in een diervriendelijke omgeving. Vol trots leidde de nog jonge boer /ondernemer mij rond door zijn bedrijf. Zonder enige terughoudendheid vertelde hij alles van begin tot het einde.  Foto: pas een paar dagen oud.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan niet de hele dag zitten op een bankje zijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We moeten inkopen doen: met het weekend moeten we ook weer brood op de plank hebben. Even struinen door de winkels, een bakkie doen en dan weer vrij zijn van de dagelijkse beslommeringen. Morgen zijn we weer thuisblijvers; dan moeten we het huis weer op orde hebben voor het weekend.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jasje uit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat zullen we vandaag niet nodig hebben. We genieten van het mooie weer en houden ons lekker rustig. Hier en daar zittend op een bankje en luistend naar de vogels; je hoort ze wel maar ziet ze niet. Ook voor vandaag een dag om van te genieten. Foto: op de achtergrond de Haagse watertoren in de Scheveningse duinen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We vermaken ons best: mooi weer en mooie omgeving. Weinig tijd voor het blog. Maar we komen u wel even een heel fijne dag wensen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maar wel online
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag moet ik al vroeg uit de veren. Ik moet om 08.00 voor het jaarlijkse bloedonderzoek in het laboratorium zijn. Nuchter ook dat nog. Dus “geen borrel? ”, vroeg ik aan de dokter. Nee zei die: “met lege maag”. Dus zonder borrel en met lege maag. Die borrel is natuurlijk flauwe kul: ik drink nooit ’s morgens vroeg en ’s avonds maar heel matig. Als ik moet rijden drink ik helemaal geen drank met alcohol. Rijden doe ik altijd nuchter, wel met een gevulde maag, maar zonder alcohol in mijn body. Na de bloedafname naar huis voor ontbijt. De krant heb ik inmiddels wel gelezen. Altijd het zelfde. Op de frontpagina grote koppen en de rest dat sla ik meestal over. Ook vandaag dus. Vannacht is er niets bijzonders gebeurd. De krant heeft dan ook niet veel bijzonders te melden. Onrust in het oosten, maar nu ook in Turkije; dat is voor het toerisme niet zo gunstig. Dit jaar mogen we toch niet die kant op. We blijven thuis of maken korte uitstapjes in de omgeving of een beetje verder in het land. Daar zoeken we dan zon en natuur. Ik wens iedereen een fijne dag. Misschien zijn we de komende dagen iets minder actief op het blog, maar we zijn wel online.Foto: de komende dagen natuurmomenten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!