Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    24-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk vanaf zee.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een daverend applaus golfde gisteravond over de boulevard van Scheveningen voor het spetterende vuurwerk van Korea. Als dat niet de winnaar wordt van dit vuurwerkfestival… dan zakt me de broek af. Ik zag het vanaf zee: ik heb al heel wat vuurwerken gezien, maar zoiets, zoals Korea presenteerde, heb ik nog nooit eerder gezien. Om 21.00 uur voeren we uit bij een heel kalme zee. Er waren wat meer boten op zee, maar niet echt veel. Om even half twaalf was ik weer thuis. Van het vuurwerk heb ik geen foto’s gemaakt. Vanuit zee op een klein bootje kan je bijna geen tijdopnamen maken. Misschien doe ik dat vanavond vanaf de Pier, als Nederland een heel moeilijke opdracht heeft om Korea nog te verslaan.
    Het weer voor vandaag ziet er niet zo rooskleurig uit. De temperatuur zal goed zijn. Maar de zon zal regelmatig verstek laten gaan. Hier aan de kust lijkt het mee te vallen. Maar in het zuiden en het oosten van het land zal het behoorlijk nat kunnen worden. Toch wens ik u allen een heel plezierige en gezellig dag. Foto: met dat boot met die groene steven midden op de foto voeren we de zee op om naar het vuurwerk te gaan kijken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gewone dotterbloem.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er hangt nog een flinke ochtendnevel, maar daarachter schijnt de zon al. Het is bijna windstil. Het is vrijdag 23 augustus. Vuurwerkweekend op Scheveningen. Misschien vanuit zee bekeken. Volgens de weerprofeten wordt het een heel mooie zomerdag. Straks worden de hekken weer geplaatst op het plein. Hekken, waartegen de fietsen kunnen worden geplaatst voor de vele bezoekers, die dit weekend worden verwacht. Een druk en hopelijk gezellig weekend. Er moet wel wat gewerkt worden op het plein. Drie bloemperkjes moeten worden aangepast. Volgende week komen er nieuwe planten. Langzaamaan begint het project een meer definitief gezicht te krijgen. De mensen zijn enthousiast, omdat een ander het voor hen doen. Gelukkig geven zij ook een bijdrage, zodat het werk gedaan kan worden. Planten en ander tuingerei moeten gekocht en betaald worden. Het werk is gratis, daar staat geen betaling voor tegenover: dat is vrijwilligers werk. Waardering is het enige loon.
    Ik wens iedereen een fijne (werk)dag. Geniet ervan: de dag van vandaag komt nooit meer terug.
    Foto: de gewone dotterbloen. Sommige sloten in de polder staan er vol mee. Zo maar gratis een geschenkje van moeder natuur. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag, 23 augustus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al weer donderdag, 23 augustus; wat vliegt de tijd. Het wordt een warme marktdag in Scheveningen. De temperatuur is al bijna achttien graden. Heldere hemel en weinig wind. Boven zee hangt wat zeedamp. Nu maar hopen dat die niet de kust op komt.
    Er gebeurt de laatste dagen weinig op Scheveningen. De meeste toeristen zijn weg; ook op het strand is het rustig, Op de boulevard kon Annemiek alle kanten op met haar scootmobiel. Kon ze lekker oefenen. Ze is nog steeds bang dat dat ding omvalt. Ze moet nog echt leren vertrouwd te raken ermee. Misschien vandaag weer een stukje oefenen. Morgen wordt het hier weer druk; zeker in de avond: dan begint het tweede deel van het vuurwerkfestival. Op nieuw vier vuurwerken in twee dagen. Nederland heeft de finale. Of het ook de trofee krijgt moet het maar bewijzen.
    Ik wens iedereen zoals gebruikelijk, maar wel gemeend, een heel fijne dag toe. Foto: klimwand op het plein. Blijven proberen, dan kom je wel boven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt weer een mooie dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen belemmeringen aan het hemelfront. Geen wolken, weinig wind en de zon, die net boven het appartementsgebouw op komt. Een lichte ochtendnevel aan de horizont. Het wordt weer een mooie dag met aangename temperaturen. Alleen mijn spieren doen wat pijn: ik heb gisteren in de voortuin gewerkt aan vernieuwing van de bekistingen om de bomen. Het moest wel gebeuren: werk voor de oudjes; de jongeren zijn soms al moe als ze er maar aan denken. Maar het geeft wel voldoening. Het is ook niet de hele dag op je knieën: vaak komen mensen een praatje maken, of een toerist vraagt om informatie. Afwisseling is er altijd wel; vooral in de ochtend. Maar ook waardering.
    Gisteravond kwam er nog iemand met een klok, die niet meer liep, zoals het behoorde. Met een lekker glas wijn hebben we de overwinning gevierd: hij doet het weer.
    Vandaag krijg ik eerst iemand op visite; hij wil informatie over een familielid, dat wij goed gekend hebben, maar al weer een aantal jaren geleden is overleden. Daarna nog even aan het werk in de tuin en vanmiddag op viste bij onze dochter, die voor een studievakantie twee weken op Cuba zich verder gaat bekwamen in het Spaans. Dat was het weer voor vandaag. Ikwens iedereen een heel fijne dag. Foto: een grote groep lepelaars in de starrevaartse plassen. Dichterbij komen ging niet.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.morgenrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ‘Morgenrood, goed rood’ of is het ‘morgenrood regen in de sloot’ of is het ‘avondrood goed rood’? Vandaag is het in ieder geval ‘goed rood’. In het begin wat bewolking, komende uit zee, maar daar zie ik ook al blauw aan komen. Hier en daar kan er wat mist ontstaan. Hier in ieder geval nog niet. Maar als er mist komt, dan trekt die wel weer op-tie-mist. Goed weer om wat te doen vandaag. De rest van de week wordt het weer zomers warm.
    Met de politiek en dus ook de economie in ons geval gaat het niet zo goed. De huidige coalitie zou als er nu verkiezingen zouden zijn een verschrikkelijke val maken: VVD en PvdA samen zouden dan nog maar 34 van de 150 kamerzetels hebben dat betekent dan zo een 32 procent van het aantal stemmen. Schrikbarend laag. Maar het kabinet gaat stug door. Nieuwe bezuinigingen dreigen: minder inkomen, minder uitgaven, minder werkgelegenheid, meer werklozen. Maar onze premier wil dat niet inzien. Maar we zullen wel zien waar het schip strand.
    Ik wens iedereen veel verstand, maar bovenal een heel mooie dag. Geniet er van: deze dag komt nooit meer weerom. Foto: voor mij ook nog een verrassing. Ik ga er gewoon eentje opzoeken. De molen in Leidschendam


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zonnige wens.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben wel wat activiteiten gepland. Maar buitenactiviteiten. Buitenactiviteiten in onze voortuin. Maar of die door kunnen gaan is wel afhankelijk van de grillen van Fluvius. Het ziet er in de aanloop van de dag niet zo bijzonder fraai uit. Storm en regen. Donder en bliksem. Het ligt allemaal op de loer. Maar er is ook positief bericht. Na het voorbij trekken van dit front krijgt de zon weer volop kans om weer van mooie zomersdagen te genieten.
    Het begint al weer wat rustiger te worden op Scheveningen. De meeste zomergasten zijn al weer vertrokken. Het eerste vuurwerk weekend is voorbij; er was veel bezoek: ik hoorde van een bezoekersaantal van 180.000 mensen. Het komende weekend zal volgens de weerprofeten mooi zijn en dan zal ook het tweede en laatste vuurwerkweekend een geslaagd weekend worden. Daarna nog één week en alle scholen zullen weer bevolkt zijn door leergierige(?) kinderen.
    Ik wens iedereen na een wat onstuimige maandag heel fijne zonnige dagen toe. Foto: waarom geem waterlelie vandaag?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk op Scheveningen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De regen begon pas na het vuurwerk. Er waren veel mensen op de fiets gekomen. Luchtig gekleed omdat het zo een lekker weer was. Terug naar huis hebben er veel onderweg even gedoucht. Zo eindigde het eerste festivalweek. Aanstaande weekend komen weer vier landen aan de beurt. Alle hekken op het plein zijn weer weggehaald. Dat was prima georganiseerd.
    De dag begint grijs. ‘Grijs is de lucht en grijs is de einder’ zo zou een gedicht kunnen beginnen van een pessimistische Hollander. Maar ik weet, dat achter die grijze lucht de zon schijnt en die zal vandaag zijn gezicht nog laten zien.
    Aan de bloemen kan je al zien, dat september nadert. Bij ons op het balkon staan nu nieuwe asters en chrysanten. Ja, je moet met de tijd meegaan. Maar de zomer is nog lang niet voorbij, die eindigt pas op 20 september en dat is nog bijna  vijf weken. Geniet van de dag en de mooie nazomer. Foto: die is niet mooi, het is een tijdopname en de mensen stonden niet stil. Maar hij geeft wel de sfeer van het Gevers Deynootplein na het vuurwerk weer. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vuurwerk ging wel door. Tegen de avond ging de wind liggen. Maar de schipper had in de loop van de dag al besloten, dat vanwege de verwachte harde wind niet uitgevaren zou worden. We bekeken het vuurwerk vanuit onze serre. Nu is het bladstil. Afwachten wat de schipper besluit. Vanavond of de volgende week.
    Het plein voor ons appartement was en is ook vandaag nog omgetoverd tot een rijwiel/ scooterstalling. Alles is nu ordelijk verlopen. Nu ligt het plein er weer rustig bij. Alleen de hekken zijn gebleven voor vanavond: dan vindt het tweede avondvuurwerk plaats.
    De dag begint wat somber; zware wolken verhinderen de zon nog om door te breken. Maar in de loop van de dag zal de zon doorbreken. Foto: niet vanuit zee, maar vanuit mijn luie stoel maakte ik bijgeplaatste foto van het eerste vuurwerk van het Internationale Vuurwerkfestival van Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vuurwerkfestival
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon achter het appartementen complex is al weer op. De zonsopkomst kan ik nu niet zien: dat duurt weer twee maanden, maar ik kan wel zien dat hij al opgekomen is. Buiten is het al aangenaam: 16.7 graden. Dat zal snel hoger worden: het wordt een warme dag. Hopelijk blijft het ook zo; vanavond begint het vuurwerkfestival. Vandaag twee vuurwerken en morgenavond ook weer twee vuurwerken. Acht landen doen er aan mee. Het zal wel druk worden. Van die drukte zal ik niet veel merken. Met een vriend, zijn echtgenote en nog een paar mensen varen we uit om het vuurwerk nu eens vanaf  zee te zien. De wind moet ons natuurlijk goed gezind zijn.
    Vandaag komen - na jaren - twee raadsleden en een wethouder voor gesprek en overleg met bewoners. Ik heb wel een aantal punten op mijn lijstje staan. Er is dus wel wat te doen vandaag. Maar na de koffie ga ik eerst met Annemiek een eindje rijden en genieten van de natuur. In de ochtend is het nog niet zo warm en zo kan ze lekker genieten van het buiten zijn. Dan kan ze ook wat fotootjes maken en onderweg in een dorp even winkelen.
    Ik wens iedereen een heel fijne eerste dag van de tweede helft van augustus. Foto: af en toe hebben we wat ruimte nodig. Zicht vanaf het water.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederkensdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Maria Hemelvaart en dit is tevens in het Antwerpse Moederkensdag. Voor alle moederkens in het Antwerpse daarom een heel bijzondere dag, die echt wel feestelijk gevierd mag worden. Doen dus.
    We zijn weer vroeg uit de veren. De hemel kleurt in het oosten. Bijna wolkeloos, maar toch wat nevel aan de zeekant. Misschien houden we het hier droog, maar een echt warme dag wordt het niet. Met temperaturen tussen twintig en vierentwintig graden kan het best wel een aardige dag worden. Als er dan toch nog een buitje komt, dan moeten we maar denken: dat is goed voor de natuur.
    Vandaag donderdag; dus marktdag. We hebben geen bepaalde voornemens voor deze dag. We zullen wel zie wat er komt. Ik wens u in ieder geval wel een heel fijne en gezellige dag. Geniet er van. Foto: voor alle moeders, die vandaag moederkensdag vieren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond eten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren; het regende en er stond een stevige, waren een paar mensen bezig een reclamestand op het plein op te bouwen. De wind speelde hen behoorlijk parten. Maat uiteindelijk stond de tent overeind. Verwonderd vroegen wij ons af… waarvoor. We hadden wel een spandoek gezien, maar hadden die niet kunnen lezen. Er werden statafels opgesteld en er kwamen meer mensen. Zou er een party zijn, een interview of misschien filmopnamen. Ik zag een kok, die ook op de televisie een programma heeft, op zijn niet na te spelen loopje over het terrein gaan. Ik moest toch naar de brievenbus en liep even langs het evenement. Het bleek een reclameactie te zijn voor gezond eten. Mijnheer, wilt u ook een biologisch gezond drankje proeven. Dat zal me niet smaken, mevrouw: ik heb zojuist een glas karnemelk op. Dat was een duidelijk en goed excuus om daar niet te blijven rondhangen. Met de in de brievenbus gevonden post ging ik weer terug naar huis.
    O ja, dat zou ik bijna vergeten. De installatie voor interactieve TV is geslaagd en zo konden we gisteravond TV kijken in HD modus. Ik wens iedereen een gezonde en gezellige dag toe. Foto:
    mooi Holland.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Friso
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat we allemaal al lang hadden verwacht
    Kwam nu toch plotseling en onverwacht
    Het bericht van het overlijden van Prins Friso.
    Achter de schermen van het verdriet
    sluimert nu voor altijd: wij vergeten je niet.

    Het heeft vannacht stevig geregend. Goed voor de natuur, maar ook voor de mens een aangename verfrissing. Wat de dag vandaag gaat brengen, weet ik niet. Op het moment, dat ik dit schrijf, heb ik geen internetverbinding. Oorzaak? Het aanpassen van de verbinding; in verband met interactieve TV moeten de instellingen aangepast worden. Dat kan enige tijd duren. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook Annemiek zit met dit probleem. We hebben nu enige tijd vrij voor andere zaken. Ik bereid dit bericht nu voor door het in Word te tikken en straks via copieren en plakken op het blog te zetten. Sorry, dat we wat laat zijn met onze ochtendgroeten: dat zullen vandaag dan waarschijnlijk middaggroeten worden. In ieder geval wens ik iedereen een fijne en gezellige dag toe. Foto: Af en toe moest brug even omhoog om ons door te laten: daarvan profiteren dan gelijk weer andere schepen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ook als
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zie een roze gloed aan de horizon. De hemel is licht bewolkt. De temperatuur is 17.2. Een matige wind vanuit het nnw. Wat het voor weer wordt, dat waag ik vandaag niet te voorspellen. Het kan alle kanten. Ik vind het vandaag ook niet zo belangrijk: ik heb veel te doen. De televisie instellen op interactieve TV, lege flessen weg brengen en een vergadering voor vanavond voorbereiden. Genoeg te doen dus. Na de drukke vrijdag hebben we niet veel activiteiten in het weekend ondernomen. Lekker uitrusten en met de nieuwe computer spelen. Ik wens iedereen een ontspannen begin van deze week. Voor de kinderen in het zuiden van het land begint vandaag weer het nieuwe schooljaar. Kinderen naar school en de moeders even rust om bij te komen. Maak er een mooie dag van en geniet van iedere dag, ook als het eventjes niet helemaal mee zit. Foto: we zaten lekker lui onderuit en lieten anderen het werk doen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vroeger en nu.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zondag, de elfde van de achtste maand. Ik was al vroeg op en vroeg in de duinen. Alleen met de meeuwen, de konijntjes en de Koni-paarden. De zon was juist op en verblindde mij. Plots hoorde ik: “hé, Scheveningen, wat moois gezien?” Een oude bekende snelde mij voorbij op zijn fiets. Daarna was er weer de stilte van de vroege zondagochtend.
    Ik liep wat te mijmeren in de duinen over de leuke dag van afgelopen vrijdag. De rust over het water en de weilanden en de fraaie vergezichten. Holland, zoals Holland is en nergens anders te vinden is. Af en toe een stalen vogels die Schiphol benaderde of juist vertrok. Even lawaai en daarna weer die rust. Af en toe Holland, zoals ik het kende van 60 jaar geleden met de rietkragen langs de oevers waar nu fraaie huizen staan. Ik laat het u zien op bijgevoegde foto van nu. De foto is genomen vanaf bijna dezelfde plaats, waar ik toen met mijn broer in een roeibootje bijna alleen in die ruimte met de roeispanen in het water plensde. Herinneringen aan vroeger en de realiteit van het nu. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boottocht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren waren we al vroeg op pad. Op weg naar het water. Marlies had ons uitgenodigd voor een dagtocht op het water. Al vroeg uit bed om ook onze blogvrienden niet te vergeten. Een snelle boterham en te hete thee en snel op weg om Marlies op te halen en ons te spoeden naar Leiderdorp, waar de boot op ons lag te wachten. Zonder Tomtom zou het een ware zoektocht zijn geweest, maar met de Tomtom waren we op tijd ter plekke om in te schepen. Het is een dag geworden van veel water, maar gelukkig geen regenwater, al hoewel soms dreigende wolken de hemel bedekten. Maar de zon was ons vriendelijk gezind en leidde Pluto om de tuin. De vaartocht ging over de Kaag en vervolgens om de Haarlemmermeerpolder: een vaartocht van tweeënzeventig kilometer. Onderweg koffie met gebak, een uitgebreide lunch, hapjes en een vriendelijke zon. De wind gaf wat verkoeling en voor de zeilboten genoeg energie om te zeilen. Even vóór vijven kwamen we weer aan wal en waren even na halfzes vermoeid maar tevreden weer thuis. Het was vooral voor Annemiek wel een beetje vermoeiende dag, maar ze heeft zich kranig gedragen en genoten van alles om zich heen.
    Vandaag zal de zon ons in de steek laten, maar je weet maar nooit. Misschien komt de straks toch nog even om de hoek gluren. Ik wens iedereen een heel gezellige en vrolijke dag. Foto: Annemiek en Marlies al vroeg op de Kagerplas op weg naar toen nog onbekende verten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.the day after
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een drukke, maar gezellige avond, gisteren, gaan we vandaag op uitnodiging van onze dochter, een vaartocht maken, die begint in Leiderdorp. Verder weten we niets. Om kwart voor acht gaan we haar ophalen bij kaar appartement en rijden we naar Leiderdorp, waar we ons vanaf half negen kunnen inschepen. We zijn dus vroeg opgestaan. De zon is nog niet wakker, maar een rode streep aan de horizon meldt wel zijn spoedige komst aan. Het belooft een zonnige dag te worden, maar er is wel een kleine kans op een licht buitje in de loop van de middag. Heerlijk zo een ontspannen dag op het water. Een mooi verjaardagscadeau. De afwas van gisteravond is gisteravond laat nog even gedaan. Daar hebben we nu geen omkijken meer naar. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige dag met aangenaam weer en een zonnig humeur. Een vrolijke lach in de morgen maakt van de dag een feest.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van harte gefeliciteerd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begin ik met iemand te feliciteren, die vandaag jarig is: Annemiek. Om te weten welke leeftijd zij bereikt om 10.30 uur, kunt u uitrekenen op haar eigen blog. Van harte dus en nog veel gelukkige jaren samen: ik wil ook ieder jaar een jaartje ouder worden.
    Op deze dag zal de temperatuur gematigd zijn, maar met een dubbele zon zal het een aangename en gezellige dag worden. Onze familie is klein: erg druk in huis zal het dan ook niet worden en bovendien zijn er altijd nog die helpende handen.
    Veel schrijven doe ik vandaag niet: af en toe even op het blog, als er toevallig geen visite is. Ik wens iedereen een genoeglijke dag, waarop we even kunnen herstellen van de slopende hitte van de afgelopen dagen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jachthaven van Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een goede morgen kom ik u wensen, Voor de kust, recht in mijn vizier, ligt het Hydrografische Opnemingsvaartuig Zr. MS. Snellius(A802) van de Koninklijke Marine. Het komt wel vaker naar Scheveningen voor zeebodemonderzoek. Weer eens wat anders dan een vrachtschip op de rede.
    Het is een welkome frisse ochtend met een temperatuur van 15.2. Volgens de weerkundigen wordt het geen warme dag, maar met de inmiddels opgekomen zon, zal het best wel eens een aardige dag kunnen worden.
    Annemiek heeft wat problemen met verbinding maken: zal wel liggen aan mijn nieuwe Experia Box V8. Misschien moet ik even contact opnemen met KPN. Het zal wel weer iets technisch zijn.
    Foto van de dag: dit is geen vakantiefoto, maar de jachthaven van Scheveningen. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolken alom.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wolken alom. Zware weinig mooi weer voorspellende wolken, maar toch…een prachtige zonsopkomst in het noordoosten. Wie neemt wie in de maling. Wordt het weer een mooie en zonnige dag, waarbij het zweet je over de rug loopt of … ik denk dat het hier in het westen wel mee zal vallen. Die wolken aan de zeekant zullen wel wegtrekken over het land en daar zullen aanvankelijk nog enige pittig buien de aarde nat komen maken. Wij hebben hier gisteren even een korte stevige bui gehad. Misschien vannacht ook nog een beetje: op de daken liggen hier en daar nog was kleine waterplassen. We zullen maar afwachten en hopen op een voor natuur en mens aantrekkelijke dag. De temperatuur is hier nu 18.3 graden. De nacht heeft dus wel voor een aardige verkoeling gezorgd. Ik wens iedereen een prettige dag. Voor ons wordt het werken, want overmorgen is Annemiek jarig en zal er visite komen. Foto: Hier zijn er dit jaar in het Westbroekpark weinig vlinders. Ik heb er toch een gespot.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleed u luchtig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt weer een hete dag vandaag, maar gelukkig komen er in de loop van de middag wat verfrissingen aanwaaien. Overdag was er gisteren veel gezelligheid op boulevard en strand, maar ook in het Westbroekpark, waar veel mensen zaten te picknicken onder de bomen en aan de waterkant. Ook moeder zwaan met haar peuters zat daar heerlijk te genieten. Niet bang of agressief, maar lekker ontspannend met zijn allen in het water.
    Ook de avond was schitteren. Prachtige luchten kort na zonsondergang. Vanaf achter de horizon bescheen de zon de wolken. Fascinerend. Maar de zwanen heb ik vandaag voor u uitgekozen om u een heel fijne dag te wensen. Geniet van het mooie weer, maar denk aan uzelf. Weinig doen, veel drinken en onder de parasol en vooral…kleed u luchtig.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!