Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    19-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.preuvenement.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen, allemaal. Vandaag weer donderdag, de schoonste aller dagen. En als het zonnetje weer schijnen mag, kan niemand ons meer plagen. De lucht kleurt al weer een beetje in het oosten en er staat een straffe westenwind. Ajax heeft in en bij Barcelona een pak slaag gekregen. Ik heb de afstraffing niet helemaal gezien: ik ben om tien uur onder de wol gedoken. Om twee uur vannacht was ik even wakker en toen vertelde de radio mij dat de uit slag voor Ajax 0 – 4 was. Ik heb naast mijn bed zo’n heel klein radiootje liggen. Als ik ’s nachts wakker word, luister ik altijd even naar de laatste berichten. Vanmiddag gaan we naar het vorige week aal aangekondigde preuvenement. Annemiek dacht dat dat vorige week was, maar het is vandaag; om 14.00 uur begint het.
    De nieuwe kalender is klaar en wordt binnenkort gedrukt. Ik ben er vroeg bij dit jaar. In de loop van november ga ik hem uitdelen. Geen reclame er op, dit jaar. Wel echt Scheveningen. De mensen, die hem gezien hebben, waren vol lof. Leuk toch. U krijgt hem ook nog wel te zien.
    De zon zal niet de hele dag te zien zijn. Af en toe zullen er wat wolken voorbij schuiven en een enkelspatje laten vallen. IK wens u dan ook een heel mooie donderdag met dondersmooie herfstkleuren. Foto: herfst in het bos. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de broekriem...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De broekriem moet weer wat strakker aan getrokken worden. Ik heb het laatste gaatje al gebruikt en moet er een nieuwe bijprikken. De overheid eet te veel en de burger mag, ja zelfs moet, het gelag betalen. Voor onze nabuurlanden wordt het weer beter. Nederlandse consumenten gaan over de grens, omdat het daar goedkoper winkelen wordt. De vrijstelling voor auto’s, die vriendelijk zijn voor het milieu, wordt teruggedraaid. De lpg wordt met tien procent verhoogd en ook het zware vrachtverkeer moet bloeden. Aan de grens zullen veel tankstations een lijdend bestaan tegemoet gaan of zelfs sluiten. Een borrel of een biertje is aan de andere kant van de grens goedkoper. De Nederlandse distilleerderij zal een grote veer moeten laten. De armen worden weer armer en de rijken uiteindelijk weer rijker. De personen, die WO2 overleefden en het herstel na de oorlog hebben opgepakt, worden nu weer de slachtoffers van de welvaartseisen. Het zijn iedere keer weer de minstbedeelden, die de lasten moeten dragen. Misschien komt er nog eens een tijd, dat …. Ik maak de zin maar niet af: dat is een illusie. Toch wens ik iedereen een heel fijne dag. Foto: geld kunnen ze ons afnemen, maar de natuur blijft.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prinsjesdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Prinsjesdag. Dit is de derde dinsdag in september. Van waar die naam “Prinsjesdag”. De naam “Prinsjesdag” werd in de 17e en 18e eeuw al gebruikt voor de viering van de verjaardagen van Prinsen van Oranje en duidde op de oranjegezindheid van de bevolking. Een tijdlang was het de dag van de plechtige opening van de zitting van de Staten Generaal. Sinds1983 is het de dag, waarop het staatshoofd de troonrede uitspreekt. In Den Haag altijd een feestelijke dag met altijd een oranjezonnetje. Veel mensen uit het land komen dan naar Den Haag om naar de gouden koets te kijken en te zwaaien naar het staatshoofd. Dit jaar voor het eerst naar Koning Willem-Alexander, die samen met Koningin Maxima een korte tocht van het Paleis Noordeinde naar het Binnenhof maakt. Op de tv kunt u het allemaal zijn van af ongeveer 12.00 uur.
    Ik wens u een heel fijne dag met een Oranjezonnetje. Foto: op deze dag wat natuurlijk oranje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alleen een t-shirt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een nieuwe week en een nieuw begin. Deze week begint een nieuw geluid. Het geluid van de vallende bladeren en de wind. De astronomische herfst. De herfst zoals die op de kalenderblaadjes staat. Een mooi jaargetij, waarin de bladeren kleuren van groen naar geel en alle variaties van het bruin. Vallende bladeren, kastanjes, eikels en beukennootjes. Vogels, die nog even komen fourageren, om hun weg naar het zuiden te vervolgen. Stilte in de bossen met alleen het geluid van de zacht naar beneden dwarrelende bladeren.
    Het wordt wat frisser, zo vroeg in de ochtend. We kleden ons wat dikker aan. Alleen een t-shirt doet je rillen. Een hemd er onder of een trui, loshangend er over heen, doet al wonderen. Lekker slenterend en met de voeten de gevallen bladeren weg trappen. Hier of daar even het ritselende geluid van een eekhoorntje, dat eikels verzamelt of verstopt. Voedselvoorraad voor de winter.
    Ik nam u even me in een stille mijmering en wens u een heel fijne en mooie dag. Foto: toepasselijk voor deze tijd van het jaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalender
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon komt al bijna te voorschijn. De dag begint in ieder geval zonnig. De afgelopen dagen heb ik aan de kalender 2014 gewerkt. Nog een laatste controle en hij is klaar en kan al vroeg naar de drukker. Dit jaar is het een kalender zonder reclame. Ik krijg hem als contraprestatie. Ik doe wel eens wat voor anderen en dit mag ik als beloning ontvangen. Ik ben blij dat ik deze beloning weer met anderen mag delen. Daar is de zon; het is nu precies half acht. Nog één week, misschien twee en ik kan hem weer zien verschijnen boven de horizon. Nu staat er nog een ander appartement in de weg. Uiteindelijk werd het gisteren toch nog een beetje beter weer. Eerst kletterde de regen tegen de ramen, maar in de loop ban de middag werd het droog, op af en toe wat motregen na, en kon ik toch nog even een ommetje maken. Voor vandaag ziet het er beter uit. Beneden op het plein is er vanmiddag een evenement. Ik hoop dat het een succes wordt. Er mag wel wat leven in de brouwerij komen.
    Ik wens iedereen een fijne en gezellige zondag. Foto: dat was ons uitzicht gistermorgen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goed of fout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De daken zijn nat. De straten zijn nat. Wat is er buiten niet nat. Het wordt vandaag een natte dag. Jammer, juist vandaag: op monumentendag. Maar misschien wordt later op de dag het weer toch nog een beetje beter.
    Als ik naar de buienradar kijk dan lijken de weervoorspellers dit keer ongelijk te krijgen. Boven België en West-Nederland verdwijnen al vrij snel de zware buien. Misschien gaat de regen daar over in af en toe een motregentje. Laten we het maar hopen. In deze mooie tijd van het jaar is mooi jaar best welkom. In de nacht een buitje en buiten en in de bossen fraaie kleuren en mooie paddestoelen. Bij paddestoelen geeft de controle een rode streep. Ik heb er toch maar even het groene boekje op nageslagen en daar staat, dat het zoals het hierboven staat goed. Ook Google geeft me gelijk. Als ik twijfel aan de spelling – ik heb er zo ondertussen denk ik al heel wat versies achter de rug – dan sla ik Woordenlijst Nederlandse taal 1995 er op na. Maar ook daarop zijn er weer twee herzieningen gevolgd. Het is wel duidelijk dat onze taal een echt levende taal is.
    Op een saaie dag is het vandaag een saai stukje tekst. Hopelijk wordt het weer wat beter en gaan we toch van een mooie dag genieten. Foto: nu is het nog de tijd van de pompoenen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de dertiende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt bijna mijn kamertje binnen. Over een paar minuten zal ik de zonwering omlaag moeten doen: dan schijnt de zon recht op mijn scherm. Het wordt hier vandaag een zonnige dag en ik hoop, dat dat ook zo zal zijn bij al mijn blogbezoekers. Samen delen: er is overvloed genoeg. Dat het vandaag de dertiende is, kan mij niet schelen. Ik geloof niet in die onzin. In sommige culturen is het getal dertien juist een geluksgetal. Ik ben geboren op 24.11 het verschil is 13, dan ben ik toch een gelukskind. Schlusz met die flauwekul. Geniet van de dag, die we vandaag weer krijgen; van zon, de herfst, van alle dingen om ons heen. Ik kan weer lopen, zei de man, toen zijn fiets gestolen was.
    Met mijn voet gat het goed. De zwelling is er bijna uit en de pijn was gisteren al bijna helemaal verdwenen. Weer een ervaring rijker en veel goede tips om herhaling te voorkomen. Iedereen bedank voor zijn medeleven. Ik wens jullie allemaal een heel fijne dag. Geniet er van: de voorspellingen voor morgen zijn niet zo plezant: heel slecht weer met heel veel regen. Vandaag dus geluk met het mooie weer en morgen pech. Foto: alleen en toch met zijn tweeën. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langs het duinpad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Donderdag, marktdag. Het lopen gaar weer beter. De wandelstok staat weer in de paraplubak en zal daar hopelijk nog lang moeten wachten. Vandaag even een bloedonderzoek op urinezuur, de grote boosdoener bij jicht. Gisteren was het een vrij redelijke dag. Zon en regen wisselden elkaar af. Veel regen is er niet gevallen. Eigenlijk was het een vrij saaie dag. Al vroeg stond de herstelde Agila voor de deur te pronken. Hij lijkt wel splinternieuw. Maar we hebben er nog geen gebruik van gemaakt. Dat doen we wel vandaag. Vanmiddag gaan we naar een proeverij bij de levensmiddelengroothandel. Af en toe hebben ze een extra activiteit en dat is vandaag proeven. Soms is er ook een wijnproeverij; daar gaan we niet naar toe: rijden met alcohol in mijn bloed doe ik uit principe niet. Zelfs geen biertje. Wat her weer vandaag zal zijn? Ik denk hier aan de kust vrij redelijk. Misschien een enkel buitje, maar over het algemeen bewolkt met af en toe een beetje(hopelijk veel) herfstzon. We zien het wel. Ik wens iedereen weer een heel fijne en gezellige dag. Maar nu eerst even aan het ontbijt en daarna op blogbezoek. Tot straks zal ik maar zeggen. Foto: de herfst is begonnen in de duinen. Zo maar een foto van wat er langs het duinpad groeit.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cats and dog, pijpenstelen en bakken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen, allemaal. Het klinkt weer een beetje opgewekt. De medicijnen werken. De ergste pijn is achter de rug. De wandelstok laat ik nu af en toe weer in de hoek staan. Een wandeling buiten zit er nog niet in. Vanmorgen ben ik wel naar de brievenbus gegaan om de krant en eventuele post en reclame op te halen: een afstand van ruim 200 meter. Het ging nog niet in het gebruikelijke tempo, maar toch het ging.
    Wat heeft het hier geregend gisteren: het kwam met bakken uit de lucht of zoals de Engelsen zeggen: “it’s raining cats and dogs”. Deze Engelse uitdrukking moesten wij vroeger vertalen als “het regent pijpenstelen”. Heeft u eigenlijk wel eens bakken uit de lucht zien vallen of cats and dogs of pijpenstelen? Uitdrukkingen zijn uitdrukkingen en waar die vandaan komen is vaak een groot vraagteken. We weten echter wel wat er mee bedoeld wordt.
    Vandaag ziet het er wat beter uit. Er zijn nog wel veel wolken, maar tussendoor is er ook wat blauw aan de hemel. Dat geeft in ieder geval de zon de kans om af en toe zijn gezicht te laten zien. Ik wens iedereen een heel fijne, gezellige en mooie (werk)dag.Foto: deze brengen geen regen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het woordenboek omschrijft het zo simpel: ziekte, zich kenmerkend door pijn in de gewrichten, Zo heb ik het ook altijd gedacht. Maar als je het aan den lijve ondervindt dan is het heel wat meer pijn. Bij mij begon het in het gewricht van de grote teen van de rechtervoet. Ik hechtte er niet veel waarde aan en ging gewoon aan de wandel, denkend: een beetje pijn kan ik wel verdragen. Maar op een gegeven moment kon ik geen stap meer doen zonder hevige pijnscheuten. Toen ben ik eens gaan zoeken op het internet en al snel kwam ik erachter, dat ik jicht had en naar de huisarts moest. Helaas: hij is op vakantie. Naar lang zoeken naar een plaatsvervanger kon ik komen voor een consult.
    Strompelend met wandelstok – ik deed over een afstand van ongeveer driehonderd meter ruim twintig minuten – kwam ik bij de dokter. Die zag het al snel: jicht constateerde zij en nog vrij hevig ook. Zij schreef medicijnen voor, die ik gelijk mee kon krijgen. Toen moest ik weer strompelend naar huis door de regen. Toevallig kwam er een buurman aan, die even wat medicijnen kwam ophalen. Hij bood aan om mij in de auto naar huis te brengen. Nu zit ik een paar dagen aan stoel en wandelstok gekluisterd. Niet klagen: over een paar dagen is het over met weer een ervaring rijker. Ik wens iedereen een fijne dag. Jammer dat het weer wat minder is: de herfst lijkt nu echt zijn intrede te hebben gedaan: storm, wind en regen. Herfst en duindoorn; ze horen bij elkaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een ongemak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben wel laat vandaag. Afgelopen weekend kreeg ik ineens stekende pijn in mijn voet. Eerst maar even gezocht op internet. Het lijkt er op dat ik jicht heb. Vanmorgen moest ik eerst mijn wagen wegbrengen en daarna kon ik dan de dokter bellen. Het lopen is erg pijnlijk; gelukkig wilde de garagist mij wel weer thuis brengen. Daarna heb ik geprobeerd de dokter te bellen. Die bleek op vakantie te zijn. Toen heb ik een van zijn plaatsvervangers gebeld, maar die woonde ver hier vandaan. Daarna heb ik besloten een andere arts te bellen en die kan mij vandaag om 16.15 uur ontvangen. Hopelijk kan hij mij een goedwerkend medicijn voor schrijven. Tot die tijd doe ik het maar met een paracetamol. Vanmiddag dan met de rollator van Annemiek of met haar wandelstok strompelend naar de artsenpraktijk. Gelukkig is dat niet al te ver. Ik schat zo een driehonderd meter. Verder maar thuis zitten op een stoel en niet te veel lopen.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag. Af en toe zon, af en toe regen. Foto: gooi de ring of bal in het water en de hond brengt het weer netjes terug bij het baasje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braderie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Braderie vandaag in de Palacepromenade. Gelukkig is die overdekt: met de weersverwachting voor vandaag zou het buiten een ramp zijn. De lucht is grijs, de straten nat en voor de rest van de dag wordt er geen fraaie nazomerdag voorspeld. Dat wordt binnenzitten of misschien even overwippen naar de braderie. Het is vandaag echt herfstmaand, maar misschien schijnt morgen de zon weer. Ik heb door eigen schuld een deuk linksachter in mij Agila. Morgen breng ik hem naar de uitdeukerij en overmorgen of woensdag is hij weer als nieuw. We dachten er eerst aan om een nieuwe auto te kopen, maar het model dat ik wenste kon niet uitgevoerd worden zoals de aanbieding beloofde. Dan maar niet en dus een schoonheidsbehandeling aan de huidige wagen, die pas vijfentwintigduizend kilometer gereden heeft. Meestal kopen we om de drie jaar een nieuwe auto, maar dit jaar zien we er maar van af. De belasting gaat weer omhoog en het inkomen wordt niet aangepast aan de inflatie. Wij bezuinigen door een lagere consumptie en zo rollen we wel door de crisis heen. Maar op mooi weer hoop ik niet te hoeven bezuinigen. Ik wens u, ondanks de minder mooie weersverwachting voor vandaag toch een heel fijne en gezellige dag. Morgen zien we dan wel weer. Foto: zo te zien hebben ze allemaal dezelfde oorringetjes gekocht..


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ja...nee... of toch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is bijna half acht. De zon is al op, maar ik heb hem nog niet gezien. De lucht is grijs met hier en daar wat lichtgele tinten, die er op duiden, dat de zon al wel is opgestaan. Boven zee, aan de einder, klaart de hemel. Ik denk dat de zon niet zo heel lang op zich zal laten wachten. Toch zal het geen stralende dag worden hier, maar als het een beetje mee zit voor elk wat wils. Waarschijnlijk niet iedereen tevreden met de hele dag; maar een geven paard moet je niet in de bek kijken, Hier begon ik even te twijfelen: een paard is een edel dier, het heeft een hoofd en vier benen, daar past toch geen bek bij. Toch even in de encyclopedie kijken; daar staat een gegeven paard niet in de bek zien. Een paard is dus niet helemaal een edel dier: alleen zijn hoofd en benen zijn edel. Het heeft een gewone bek en een gewone kont en is bovendien nog onzijdig ook. Terwijl ik dit schreef, is de zon als een geelglinsterende bol aan het firmament verschenen. De eerste zonnestralen vallen mijn kamertje binnen. Zitten we weer goed aan de kust? Zijn wij weer de geluksvogels? Ik wens dat iedereen vandaag een geluksvogel is. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: Wel zon, geen zon. In de natuur is het altijd genieten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn plaatsen waar het koel is.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op een mooie warme dag in september. Maar voor mij iets te warm. Om 16.30 uur gistermiddag wees de thermometer op mijn beschaduwde balkon de tropische temperatuur van 30.2 graden. Zo hoog heb ik nog niet eerder meegemaakt hier aan de kust. Nu, het is bijna zeven uur wijst de thermometer 20,5 graden aan. De zon is om 6.57 uur opgekomen. Het wordt weer een bloedhete dag. Een dag voor schaduwplekjes en veel water drinken. Tegen de avond, maar dat kan lokaal wel anders zijn, gaan donderwolken hopelijk wat verfrissing brengen. Het was erg druk gisteren op Scheveningen en ik verwacht, dat het ook vandaag weer druk zal worden. Ik blijf zoveel mogelijk in huis. Vandaag houd ik het kort, maar wens wel iedereen een heel mooie en niet te hete dag. Foto: op koel plaatsen groeien paddestoelen. Zo maar, omdat ik het een mmoie foto vind.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afkoelen met water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen, -middag of -avond. Misschien ben u vroeg, misschien bent u laat. Als u laat bent, dan hoop ik dat de dag tot nu toe prettig verlopen is. Vandaag zal de zon weer zomers schijnen. Van vijfentwintig graden aan de kust tot dertig in het binnenland. Dat betekent dan ook, dat we op moeten passen met het in dat lekkere zonnetje te gaan zitten. Lekker gezellig onder de parasol, een glas water bij de hand ter afkoeling en je heel rustig houden en verder genieten van de nieuwe dag.
    Op het strand en de boulevard zal het rustig zijn vandaag; wat toeristen en misschien na vieren wat ouders met kinderen, om wat verkoeling te zoeken. De kinderen zitten te puffen in de klaslokalen. Met dit weer zijn we niet erg actief. Vanmorgen even boodschappen doen en vanmiddag een bezoekje bij een vriend. Verder genieten we, ieder op zijn eigen wijze, van deze nieuwe dag. Maar denk er om veel drinken, maar de alcohol nog maar even laten wachten tot de zon weer onder is.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: de Nederrijn bij Doorwerth. Genoeg water om af te koelen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dat zien we morgen dan wel weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is natuurlijk eentonig om iedere dag te komen met de vermelding welke dag het vandaag is. Welke dag het van de week is vind ik wel acceptabel: dan moet ik vaak nadenken welke dag en/of welke maand het ook weer is. Maar welke datum het precies is, dat weet ik ook niet altijd. Gisteren moest ik op een kwitantie de datum zetten: wat deed ik? Ik zette er op 3 augustus 2013 en mijn handtekening er onder. De betaler zag het wel, maar maakte geen problemen: een streep er door en de juiste maand er onder. Zo was het weer opgelost en met een vriendelijke groet bedankte ik de donateur van de Stichting Zicht op Scheveningen. Het leven gaat ook zo snel. IK heb nu zo ongeveer 28.800 dagen achter de rug. Hoeveel zullen er nog komen. Een verdubbeling zeker niet; misschien nog een paar duizend. Ik denk er maar niet aan. Vandaag heb en morgen zie ik wel weer. Ik geniet daarom van iedere dag, die mij gegeven is. Daarom zeg ik maar en wens u dat ook: geniet van iedere dag, die je gegeven wordt en wat morgen komt dat zien we morgen dan wel weer. Foto: in het kasteel Doorwerth waande ik me even in een andere tijd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (1)
    03-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste dinsdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is de eerste dinsdag van september; over twee weken de derde dinsdag en dat betekent voor Nederland Prinsjesdag. Dan worden de plannen voor het nieuwe jaar bekend gemaakt: bezuinigingen. De overheid geeft teveel uit en verhaalt dan zijn tekort op de gewone man. Die moet weer inleveren. Komend jaar weer extra één procent en geen inflatiecorrectie. Zo blijven we achteruit hollen. Zal er toch nog een lichtpuntje zijn? De landen om ons heen zijn uit de recessie. Daar krabbelt de economie weer wat op, maar hier… We hebben één voordeel: de zon schijnt voor niets en zolang die schijnt hoeven we niet te stoken. Laat de zon voorlopig nog maar blijven. De nachten mogen dan wel wat frisser worden, maar onder de wollen dekens hebben we de meeste pret zegt een oud liedje. Maar ja… , die wollen dekens zijn ook al weer oude tijd.
    Ik wens iedereen een paar zonnige dagen: een goed begin van de nazomer. Geniet er van.
    Foto: vier vrienden, die me goede morgen kwamen wensen of was het een prettige dag. Och, wat doet het er toe: ze waren vriendelijk.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klein, klein kleuterje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, 2 september, gaan alle kinderen in Nederland en België weer naar school. U kent misschien het liedje we van “Klein, klein kleutertje, wat doe je in mijn hof”. Het liedje stamt al uit 1906. Het is zeker in Nederland overbekend. Zoek maar op op internet. U vindt het daar met de bladmuziek er bij.

    O mijn lieve mamaatje
    Zeg het niet tegen papaatje
    Ik zal zoet naar school toe gaan
    En de bloemetjes laten staan

    Bij het begin van het nieuwe schooljaar dacht ik aan dit liedje. Het zijn echt herinneringen van vroeger. Soms heb je zo van die periodes, dat dingen van vroeger opeens weer opduiken. Met tevredenheid kijk ik terug op al die dingen van vroeger. Herinneringen zijn vaak de mooiste dingen, die je meedraagt. Ik koester ze dan ook en daarom zit ik dan ook in de categorie “herinneringen/ervaringen” Soms zijn het herinneringen, soms ervaringen en soms ook weer andere dingen. Gewoon omdat ik het leuk vind, deze dingen met andere bloggenoten te delen.
    Ik wens iedereen een heel mooie en fijne dag. Foto: in deze tijd van het jaar heeft de natuur zo veel moois te bieden. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kleine kleuterjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag, 1 september. Herfstmaand. Maar liever noem ik het de nazomer. Wie kent er niet het kinderliedje van Catharina van Rennes(1858-1940)?

    Drie kleine kleutertjes, die zaten op een hek,

    Boven op een hek.

    Drie kleine kleutertjes die zaten op een hek.

    Op een mooie warme dag in september.

    Waarover spraken zij, die drie daar op dat hek,

    Boven op dat hek?

    Waarover spraken zij, die drie daar op dat hek,

    Op een mooie warme dag in september?

    't Was over krekeltjes en korenbloemen blauw,

    Korenbloemen blauw.

    't Was over krekeltjes en korenbloemen blauw.

    Op een mooie warme dag in september.

     

    Ik dacht aan dit liedje toen ik vanmorgen onder de douche stond. Mijn moeder zong dit liedje toen ik nog heel klein was. In Nederland kennen, denk ik, alle oudere mensen dit liedje. Ik weet niet of dit liedje ook in België bekend is. Maar ik zou het ze kunnen voorzingen.

    Ik wens iedereen veel warme dagen in september.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach Lieve Heer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk een bericht in de krant, dat door veel Scheveningers juichend is gelezen: Norder stopt. Op 9 september 2010 schreef ik op dit blog:
    “Ach Lieve Heer,
    laat de heer Norder 
    met de norderzon
    vertrekken.”
    Mijn gebed is verhoord: want gisteren stond in de krant: Norder stopt. De bouwwethouder. Norder verlaat de Haagse(en lees dan ook de Scheveningse) gemeentepolitiek. Het is niet leuk voor hem om dit te moeten lezen. Maar, als hij goed geluisterd heeft, dan kent hij standpunt.
    Een grijze dag voor Norder, maar (hopelijk)een zonniger toekomst voor Scheveningen.
    Ik wens iedereen een heel fijne laatste dag van augustus. Morgen begint de meteorologische herfst. Maar de echte herfst laat dan nog drie weken op zich wachten. Geniet dan ook van een fraaie nazomer. Foto: wij laten bij dit bericht geen tranen, deze sparappeltjes wel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!