Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    19-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen Jaknikker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik naar buiten kijk, dan ziet het er naar uit dat het vandaag een mooie dag zal worden. Kleuren roze, geel, blauw en lichtgrijs keuren de horozon en het zal niet lang duren tot de zon zijn stralen over het land zal laten schijnen. Vanmorgen gaan we eerst even inkopen doen. Zoon en schoondochter gaan een weekje op vakantie. Zij gaan vaak naar Noord Amerika en gelukkig ook voor hen is daar het gestoei van democraten en republikeinen achter de rug en zijn alle parken weer open voor het publiek. Dom gedoe die politieke spelletjes, om je zin te krijgen. Het gaat niet om het landsbelang, maar om het partijbelang. Hoe veel mensen zijn er eigenlijk nog lid van een politieke partij? Ik was het vroeger in mijn studententijd. Maar daar bleek al snel dat het bestuur de agenda bepaalde en niet de leden, die zaten er als vergaderingvulling ja en/of nee te knikken. Dat was dan ook snel voorbij. Ik ben geen jaknikker; ik kom graag voor mijn eigen mening uit. Ik wens iedereen een heel fraai weekend. Foto: zo scheen gisteren de zon, maar vandaag wordt het fraaier.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoek en ge zult vinden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je weet, dat je het hebt, maar je kunt het nergens vinden. Hebt u dat ook wel eens. Het moet ergens in mijn boekenkast liggen: een stapeltje verhalen, da ik eens kreeg van een buurtgenoot. Hij is al jaren geleden overleden en toch denk ik nog wel eens aan hem. Een paar jaar geleden heb ik een van zijn verhalen nog gebruikt bij een kerstviering. Weggegooid heb ik dat bundeltje papieren niet. Toch maar blijven zoeken en misschien vind ik ze dan. Misschien in mijn boekenkast, misschien in de kelder bij de boeken, die ik niet vaak meer in kijk. Een dezer dagen zal ik ze wel vinden.
    Zo gebeurt het wel vaker, dat je zeker weet, dat je nog hebt, wat je zoekt en dan kan je dat niet vinden en weken soms jaren later vind je, wat je zocht. Maar dan heb je het niet meer nodig. We bewaren vaak te veel, dat we toch niet meer gebruiken en na jaren in de kelder komt het dan toch in de afvalbak terecht. Zoek en ge zult vinden. Ik hoop dat ik dat stapeltje spoedig vind. Ik wens iedereen een heel fijne dag; vrijdag, 18 oktober. Foto: niet op gaan zitten. Dit is het bankje van de elfjes.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werk aan de winkel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Donderdag en weer marktdag op Scheveningen. Bij droog weer gezellig druk; ik hoop dan ook op droog weer en als het even kan met een zonnetje. Ding a Dong Kerst 2013 komt er weer aan. Senioren worden uitgenodigd om samen met kinderen vrolijke liederen van vroeger te zingen. Natuurlijk begeleid door een straatorkestje en zangkoor. Er komt een bulletin met informatie en goede tips. De tekst wordt aangeleverd en ik mag de presentatie doen. Twintig pagina’s A5. Leuk en dankbaar werk om te doen.
    De werkzaamheden rondom de Eindejaarskrant  Scheveningen zijn bijna afgerond. De Scheveningen Kalender 2014 ligt klaar en kan gedrukt worden. Misschien nog één kleine aanpassing vandaag. Daarna kunnen de feestmaanden beginnen in oktober nog twee verjaardagen, in november drie en dan de feestmaand december. Het gaat allemaal zo snel. Voor je het weet zitten we in 2014, het jaar waarin in Nederland het 200-jarig koninkrijk der Nederlanden wordt gevierd.
    Maar vandaag genieten we weer van een nieuwe dag. Pluk de dag. Er is werk aan de winkel. Foto: kleurenpracht in de herfst.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie regenboog
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Woensdag, 16 oktober; de week wordt weer doorgezaagd. Houtblokken voor de open haard. De mijne is elektrisch; ik hoef geen hout te kappen. Maar wat extra warmte bij deze vochtige kou is soms wel wenselijk. Vannacht heeft het hier niet geregend; in het oosten is een brede streep zacht rozig licht; wie weet komt straks de zon nog kijken. De temperatuur is bijna 10 graden. Misschien toch nog goed weer om te wandelen, als de regen weg blijft. De hele dag op een stoel zitten: dat kan ik niet. Nu op de boulevard gaan wandelen is saai: net een kerkhof met die dooie Pier. Het strand is vrijwel helemaal geruimd. De strandpaviljoens staan weer bijna allemaal in de berging te wachten op een goede onderhoudsbeurt voor het volgende seizoen. Het is een redelijk goed seizoen geweest. Ik heb geen paviljoenhouder horen klagen. De herindeling van de paviljoens door de gemeente is voorlopig in de ijskast gezet. Veel heb ik niet te vertellen en daarom sluit ik met u allemaal een heel fijne dag te wensen. Foto: we hadden gisteren een mooi uitzicht op een regenboog boven het Kurhaus.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dooiepier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn nu echt wel in de donkere tijd van het jaar terecht gekomen. Straten zijn nat van de regen. De daken kan ik door de duisternis niet zijn. Toch is het al bijna half acht. Toch wordt vandaag nog het zonnetje verwacht. Na die sombere dagen heb ik er wel weer zin in om de zon te ontmoeten. Veel levendigheid is er niet op Scheveningen met zijn dooie pier. Altijd was er wel wat te zien op de Pier. Nu ligt hij er stil en verlaten bij. ’s Nachts in het donker en overdag in het grijs. Niet dagelijks, maar toch wel heel vaak ging ik even de Pier op. Even genieten van de ruimte en de zilte smaak van de zee. Nu is hij erg afstandelijk met het bordje om zijn net: ik ben gesloten. De hotels zullen het merken: de Pier was altijd een aantrekkingspunt voor de toeristen. De haven is misschien nog een klein alternatief, maar daar liggen bijna alleen nog plezierjachten. Het oude dorp dan? Daar is ook niet meer die gezelligheid van vroeger. Jammer; de parel van de Noordzee is een goedkoop kleurloos kraaltje geworden. Maar ik wens u toch een fijne dag. Geniet er van en van de zon, die af en toe zijn gezicht zal laten zien. Foto: herfst


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een natte wandeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De vijf dagen kort verlof zitten er weer op en ik op eigen stoel weer achter de computer. Het waren dagen met zon en één met alleen maar regen. Dat was gisteren. Even leek het dat de regen stopte. Toen heb ik mijn regenjack aangetrokken en nog even een wandeling gemaakt. Na honderd stappen was de regen weer terug; ik ben niet omgekeerd en heb mijn wandeling van goed een half uur afgemaakt. Onderweg nog even snel een fotootje als bewijs van het regenweer. Thuis wachten weer werkzaamheden. Ik wens iedereen nog een heel fijne middag. Zon verwacht ik niet meer en hopelijk valt er geen regen meer. Foto: gisteren tijdens de wandeling.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zondag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zachtjes tikt de regen tegen het raam. De kledingstukken, die we gisteren buiten hingen, hebben een natuurbad gekregen. Gelukkig zit er nog wat reserve in de koffer. Ik hoop dat de regen straks ophoudt en de zon doorkomt: op je kamer zitten in je korte vakantie, daar heb ik weinig lust in. In de auto rondrijden, gaat nog wel. Maar uren achter het stuur is geen vakantieplezier. In de omgeving zijn geen overdekte bezienswaardigheden. Je kunt natuurlijk wel een kerk in duiken, maar daar heb ik weinig zin in. Nog maar even afwachten; eerst eten en drinken, daarna zien we wel weer verder. Ik had wel een plannetje: een natuurgebied in de omgeving, maar ook daar zal de regen ons wel verwelkomen. We zien het wel, we zullen het wel beleven. Morgen zal ik u daar verslag van geven. Voor iedereen ondanks de regen toch een hele fijn dag gewenst. Foto:gisteren gemaakt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haar eigen computer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de tijden, dat we op onze kamer zitten, gebruikt Annemiek meestal de computer. Per slot van rekening is het haar eigen computer: de mijne staat thuis uit te rusten van al het werk van de laatste tijd. Zoals u inmiddels al wel gemerkt zult hebben, zitten we niet in ons eigen huis, maar ergens anders op een hotelkamer te genieten van onze vrije tijd. Vandaag zijn we naar Schoonhoven en Bergambacht geweest. Na terugkomst heb ik nog even een kort fietstochtje van ca vijf kwartier door de polders gemaakt. De zon was ons welwillend vandaag. Hij heeft ons de hele dag begeleid. De temperatuur was een beetje aan de lage kant: daar merk je in de auto niet zoveel van. Morgen is het zondag: we hebben nog geen plan getrokken, maar als de zon schijnt wordt het zeker geen binnen zitten. Ik wil nog gaan kijken in Berkenwoude. Ik weet niet wat daar te beleven zal zijn. We zien het wel. Ik wens iedereen een heel fijn weekend en misschien heb ik morgen wat interessanters te vertellen. Foto: even op bezoek in Kinderdijk.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wel het praatje, maar nog niet het plaatje.

    We zijn vandaag een paar dagen undercover, maar toch bereikbaar: de computer is meeverhuisd. Helaas heb ik nog niet de beschikking over fot's, maar die zullen in de loop van de dag wel weer beschikbaar zijn. We genieten even van wat rust. Geen gejengel aan de deur. Geen confrontatie met al die vreemde dingen, die in Scheveningen gebeuren. Het sluiten van de Pier. Het pijn hebben in mijn rug. Ik wil even tot rust komen en geen zwaar werk doen. als ik thuis ben, dan zie ik de dingen, die in mijn ogen, moeten geneuren. Hier kan ik daar anders tegen aan kijken, Even afstand nemen. Maar mijn bevindingen hier, zal ik u zeker laten weten. Ik wens iedereen een heel fijne dag en van daag wel het praatje maar niet het plaatje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurzaamheid.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10 oktober: dag van de duurzaamheid. Wat dit inhoudt weet ik niet, maar er zijn allerlei activiteiten. Er zijn altijd wel weer dagen, waaraan door mensen een bepaalde betekenis wordt gegeven. Soms is die betekenis niet erg duidelijk. De begrippen ‘duurzaamheid’ en ‘groene wereld’ hebben veel met elkaar te maken; maar ik kan nergens een duidelijke omschrijving vinden van ‘dag van de duurzaamheid’.
    Vandaag is het in iedere geval geen dag van de zon. Onweer, wind en regen zullen ons vandaag ten deel vallen. Dat geldt tenminste voor de kuststreek. Voor de rest van het land kan er wel een zonnetje af, maar geen echt warm zonnetje. We moeten het er maar mee doen. Kont het nu niet, dan misschien morgen.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag. En als het een keertje tegen zit, dan waarderen we in ieder geval wel weer de dagen dat het meezat. Foto: ik maak er in ieder geval een groene dag van. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.daar zijn geen woorden voor.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zomer is voorbij, maar wie weet komen er toch nog een paar mooie herfstdagen voor de winter invalt. Gisteren zijn Annemiek en ik nog even op de Pier geweest. Er waren nog twee winkels open. Opruiming 50% korting. De ene winkel was al bijna leeg. In de tweede winkel met sekslingerie heeft Annemiek nog een mooie kamerjas gekocht voor de prijs van vijf euro. Voor de zomer volgende jaar. Het is een triest gezicht op de Pier. Annemiek is er wel erg bedroefd om. We hebben hem gezien vanaf het eerste begin en nu zien we een onttakelde man. Vrijdagmorgen gaat hij definitief dicht. Wat er daarna zal gebeuren weet niemand. Slopen is even duur als herstellen en wie zal dat betalen? Slopen wordt natuurlijk uitgevoerd op kosten van de gemeenschap. Herstel? Zal zich toch nog een gegadigde melden?
    Het is bewolkt maar droog. Misschien komt de zon nog een beetje vrolijkheid brengen. Ik hoop het en wens iedereen een heel fijne dag. Foto: nog een laatste blik vanaf de  Piertoren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afgelopen donderdag heb ik bij het werken een verkeerde beweging gemaakt. Resultaat: spit. Remedie: niet belasten, maar wel bewegen. Dat is een hele opgave bij een zo onrustig manneke. Ik ben altijd bezig, maar nu moet ik het een paar dagen rustig aan doen. Maar gelukkig is wandelen en rustig fietsen weer goed tegen de pijn en bevorderen het genezingsproces. De voortuin op het plein moet maar even wachten. Er ligt een berg tuinaarde; die loopt niet weg. Zal misschien een beetje ergernis gaan geven. Dat neem ik maar op de koop toe. Na de pijn wordt alles weer netjes in orde gemaakt. Op bed gaan liggen of op in de luie stoel onderuit is niet goed: bewegen door Scheveningen wandelen, even naar de kapper en een praatje onderweg. Klagen helpt niet, dat geeft alleen maar chagrijn. Daarom wens ik iedereen met een lachend gezicht: goede morgen en een heel fijne dag. Dat ga ik vandaag in ieder geval niet doen: bungy jumpen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van de Pier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren heb ik afscheid genomen van de Pier. Samen met Marlies zijn we de Pier nog eenmaal opgegaan en hebben we de Piertoren beklommen. We zullen hem missen, als hij moet verdwijnen. Het is een teken van herwonnen vrijheid en beloning voor wat wij als ouderen direct na WOII hebben gepresteerd: de wederopbouw van ons land. Prestaties van toen zijn snel vergeten. Als supersenior zijn wij vaak de melkkoe van de regering: korting op AOW, geen inflatiecorrectie en van de zorg maar niet te spreken; ga zo nog maar even door. Maar we klagen niet: we zijn allemaal schatrijk als we ons vergelijken met de vele mensen elders in de wereld, die niets hebben, vaak zelfs niets om te overleven. Ook die mensen worden vaak vergeten. De wereld is ons gegeven om er iets goeds mee te doen…, maar dat vergeten we: dat is veel makkelijker. Alleen samen zijn we sterk.
    Misschien komt er nog een oplossing voor de Pier en heeeeel misschien voor de wereld na ons.
    Ik wens iedereen en in het bijzonder alle senioren een heel fijne dag. Die hebben we heus wel verdiend na alles wat achter ons ligt. Foto: de ondergaande zon, gezien vanaf de Pier, gisteravond.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lourdeskapel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gelukkig zijn er ook veel positiefs over Scheveningen te vertellen. Zo werd gisteren het eeuwfeest gevierd van de Lourdeskapel  in Scheveningen. Vanaf 1913 kent Scheveningen een Lourdeskapel. Later is daarnaast een katholieke kerk gebouwd, bekend onder de naam Lourdeskerk, De kerk is al sinds een aantal jaren niet meer in gebruik als gebedsplaats. Nu vinder er allerlei culturele activiteiten plaats. Gisteren was de kerk de plaats waar het feest gevierd werd met muziek en dans. Veel oud-parochianen kwamen nog even een kijkje nemen. Het was er gezellig, maar niet al te druk. Toch was er voldoende bekendheid aan gegeven. In de Lourdeskapel, nu gebied van stilte, heerste een serene rust. Er zijn altijd wel mensen in die kapel. Soms zitten ze er een boek te lezen, soms even in gebed, soms even gewoon om tot rust te komen. Altijd branden er kaarsen en staan er bloemen. Als u een keer naar Scheveningen komt, dan is er altijd wel een plaatsje vrij om even tot rust te komen. Ik wens iedereen een heel fijne dag en geniet van alles, dat de natuur u biedt. Foto: even een kijkje in de Lourdeskapel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden te betreden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De chique dame is niet meer:
    de Pier is overleden;
    voorheen een baken van plezier,
    maar nu: verboden te betreden.

    Na een controle van de brandweer geldt er voor de Pier binnenkort nog slechts het bord met daar op: verboden te betreden. Scheveningen zonder Pier is als een visser zonder net. Een ketting zonder parel. Een boulevard met een doodlopend einde.

    Helaas het woord pier is mannelijk; er klopt dus iets niet. We moeten nu wat wijzigen in de tekst:

    De oude heer, hij is niet meer:
    die Pier is overleden;
    en op zijn grafsteen komt te staan:
    "verboden te betreden".

    Is er misschien toch nog een leven na de dood?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werelddierendag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De natuur heeft een douche gehad en ik kom er net onder vandaan. Hopelijk ook met een frisse geest. Het is al weer vrijdag en het weekend begint. Vandaag is het Werelddierendag. All over the world. Vandaag hebben de dieren voor het zeggen. Dieren kibbelen niet met elkaar. Dat doen alleen die dieren, die zich mensen noemen. Vanmorgen vroeg zag ik een lichtflits en wat roze aan de horizon. Nu zie ik geen van beiden meer. Maar de voorspelling is gunst: na de regen komt zonneschijn en de temperatuur buiten, die nu al 13.6 graden is, zal oplopen naar twintig graden en meer. Dat wordt dus in de loop van de dag een zomerse dag in oktober.
    Gisteren hebben we de boodschappen al gehaald. Vandaag dan ook een rustige dag. Wat ik ga doen? Dat weet ik nog niet. Dat zullen we nog beleven. Maar de hele dag binnen zitten in ieder geval niet.
    Ik wens iedereen een gezellige dag. Als het eventjes kan in de vrije opgefriste natuur genieten van die fraaie herfstpracht. Foto: en Moriaantje kijkt welwillend toe.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omdat die er voor vandaag nog niet is.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ging naar de brievenbus om de krant te halen en kwam niemand tegen. Het is stil hier in het complex. Het is stil op straat. Het is stil in de lucht. Het is stil op het blog. Het lijkt wel of iedereen en alles op vakantie is. Het lijkt wel, maar of het zo is. Er wordt toch gewerkt: het kabinet moet verder met de oppositie; alleen is het de vraag: hoe. De meningen liggen nog ver uit elkaar. Nieuwe verkiezingen; daar wordt nog niet over gepeinsd. Die zouden slecht uitvallen voor VVD en PvdA.
    Brussel tempert de regelzucht. Het zijn nog verminderingen van kleine regeltjes, die de burgers pesten. Maar wie klein begint, kan groot eindigen in meer betrokkenheid met de burgers. Geen burgers voor het beleid, maar beleid en betrokkenheid bij en voor de burgers. Dat zou een stuk rustiger en aangenamer worden: je niet de hele dag te moeten afvragen: mag ik dit wel of is het verboden. Natuurlijk moeten er wetten en regels zijn: genoeg maar niet te veel.
    Regels of geen regels… ik wens iedereen een heel fijne en zonnige dag. De foto: de zonsopkomst van gistermorgen, omdat die er voor vandaag nog niet was.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Schevenings icoon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De hemel kleurt al weer. Het zal spoedig dag worden. Weer zo een dag met veel zon, maar ook wat laaghangende bewolking hier en daar. Liever daar dan hier. Maar we hebben het niet voor het zeggen. Het zijn dagen van wachten tot de tuinaarde geleverd wordt. We zijn afhankelijk van het transport. Maar zodra er een gaat vrij is, wordt er afgeleverd. De tuinaarde komt in ieder geval deze week. Ik hoop snel: niet is het weer nog aantrekkelijk om buiten te werken.
    De veiling en dus de verkoop van de Pier is niet doorgegaan. Gaat de brandweer nu, na controle, de Pier ook voor bezoekers verbieden? Dan ligt een Schevenings icoon een slechte toekomst te wachten. Ruïne of sloop. Scheveningen wordt dan een stuk minder aantrekkelijk. Het pierewaaien is dan voorgoed voorbij. De gemeente zegt geen geld te hebben om de Pier te slopen; hier ligt dan waarschijnlijk een taak voor de natuur. Die zal er een zware klus aan hebben. Wij zien nu uit op de ruïne van de toekomst. Een naargeestig gezicht.
    Ik wens iedereen een vrolijke en aangename dag. Pluk de dag. Het is vandaag oogsttijd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oktober: de wijnmaand.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag de eerste dag van de nieuwe maand: oktober, de wijn maand. In deze maand werden de druiven geplukt en getreden. De beaujolais primeurs komen er weer aan. Wordt het een goed wijnjaar 2013? We zullen nog even moeten wachten.
    Met de tuinhulp zijn nu alle bakken om de bomen klaar en kan de nieuwe aarde er in, de planten weer wat opgeschud en de krokussen onderin.
    Ik heb eerst even de krant gehaald. Het was nog te donker om achter de computer te kruipen. Het is fris buiten: temperatuur 5.8 graden. Er hangt wat nevel aan de horizon. Dat belemmert de zon, die om deze tijd al zichtbaar had moeten zijn. Maar hij komt wel; alleen een beetje later. Alleen een paar vliegtuigen zijn te zien, die zojuist van Schiphol vertrokken zijn.
    Ik wens iedereen een heel mooi begin van de nieuwe maand met een frisse primeur en veel zon in de wijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonsopkomst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het duurt nog een half uurtje voor de zon opkomt om ons weer zo een stralende dag te bezorgen. Alleen de wind uit het oosten houdt het wat fris. Maar even uit de wind is het heerlijk toeven in tuin of op terras. Geniet er van. Ik heb gisterochtend de zonsopkomst gefotografeerd en het was weer een fantastisch gezicht. Over een half uurtje komt de zon weer: misschien net zo mooi of nog mooier dan gisteren. Mijn camera ligt klaar. Als de zon te fel is kan ik het wel vergeten. Voor mij is er wat werk aan de winkel, maar met dit weer is dat geen bezwaar. Hopelijk krijg ik wat hulp: vandaag of morgen komt er twee kuub tuinaarde en die moet uitgekruid worden. Twee kuub is een heel grote hoop aarde. Maar we hebben een paar dagen de tijd. De wereld is niet in één dag geschapen en mijn tuintje zeker niet. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Geniet van de dag want hij komt niet weerom.
    Foto: de zonsopkomst van gisterochtend.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!