Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    09-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog vroeg voor de zaterdag. Maar de hemel kleurt al. Zal het een mooie dag worden? Of moeten we hem zelf mooi maken. Hopelijk doen we het samen: de zon en ik. Als de zon het niet doet, dan moet ik het zonnetje zijn. Opgewekt ben ik in ieder geval. Hopelijk straalt dat uit naar anderen. Dit weekend vieren onze kinderen hun verjaardag. Vanmorgen even met mijn dochter inkopen doen. Zij geeft een fuif voor vrienden en kennissen. Morgen is ze jarig en aangezien ze een tweelingbroer heeft is het dubbel feest. Eerst bij de één, daarna bij de ander. Zij worden samen zesennegentig. Ik kan er geen cijferspelletje van maken. Gisteren ben ik met Annemiek naar een kerstshow in een tuincentrum geweest. Zij wilde foto’s maken voor haar blog. Voorlopig heeft ze er weer genoeg. Ik heb er natuurlijk ook een paar gemaakt. Niet zo zeer voor de kerst, maar meer voor de situatie. Zo zag ik een engeltje hangen met een strop om zijn(of is het haar) nek. Ik laat haar nog wel eens zien. Ik vond het een beetje sinister. Ik wens iedereen een heel fijne dag en hoop dat de zon zijn steentje zal bijdragen. Foto: avondlicht op de Waterweg.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zit het mee of tegen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ene keer zit het mee; de andere keer zit het tegen. Zo ervaren we toch vaak onze dagen. Gelukkig zit het bij mij de meeste dagen mee. Als ik mijn eisen te hoog stel voor de nieuwe dag, dan zit het soms tegen. Daarom stel ik geen eisen en laat komen wat komt. Dan valt het bijna altijd wel mee. Als ik ’s morgen een mooie dag wens, terwijl het weerbericht juist slecht weer meldt, dan kan het weer mij tegenvallen, maar daarmee is mijn dag niet verpest. Ik laat komen, wat komt. Als het mij niet zint, dan kijk ik gewoon de andere kant uit en denk: laat maar zitten, ik zoek het zelf wel uit. Dan komt alles wel weer op zijn pootjes terecht. Verlang ik zon en krijg ik regen, dan pak ik de paraplu of trek een regenjas aan en denk: het meest valt er toch naast. Dan lach ik om de mensen, die tegen mij zeggen:”wat een rot weer”. Ik kan het toch niet veranderen en dan zeg ik vaak: ach, het meeste valt er toch naast en zonder regen is er geen leven. Morgen wordt het beter, maar het kan net zo goed overmorgen zijn. Wat het vandaag wordt? Van alles wat. Ik wens u in ieder geval een aangename dag. Foto: komt hij wel of komt hij niet. Straks weten we het.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor of tegen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tegen of voor. In de politiek kan het bijna dagelijks wisselen. Gisteren was het die grote schuit, vandaag is het de aanschaf van 37 Joint Strike Fighter. Kosten 4, 5 miljard euro. PvdA was altijd tegen, sinds gisteravond zijn ze voor. Voor hoe lang. Het definitieve ja-woord zal nog wel even op zich laten wachten. Er zijn nog te veel mitsen en maren. Maar politiek gezien is nu de kogel door de kerk. Is het prestige of veilig stellen van de werkgelegenheid. In beide gevallen betaalt de belastingbetaler. Wij dus. Het wordt voor de PvdA in ieder geval een probleem bij de volgende verkiezingen. Tegen die tijd is de wereld misschien al weer helemaal veranderd en hebben we geen JSF’s meer nodig. De tijd zal het leren of het voor of het tegen een juiste beslissing was(is).
    Vandaag is het al weer 7 november. De volgende week doet de Sint zijn intrede. Het paard staat al te trappelen en de Pieten zijn zich al aan het inkleuren. De kerstman staat al om de hoek te gluren.
    De krant is er nog niet. Vertraging? Dan maar eerst eten en later nog een keer gaan kijken.
    Voor iedereen wens ik een fijne dag. Benut hem goed: morgen is hij voorbij. Foto: Hij is gesloten, maar gelukkig kunnen wij er nog van genieten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de nieuwe dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nieuwe dag is weer begonnen. Trams rijden af en aan. Mensen spoeden zich naar hun werk. De store fietsers wringen zich tussen de auto’s door en negeren het rode licht om snel op hun werk te zijn. De lunchpakketjes in de tas of onder de snelbinders. Eigenlijk niet meer nodig want op het werk wordt een lunchpakket tegen een zeer redelijke prijs aangeboden. De werkers willen vroeg naar kantoor om het ook weer vroeg(iets later) achter te kunnen laten: vrije tijd is onontbeerlijk: de televisie lokt met weinig zeggende programma’s met iedere keer dezelfde gezichten. De verplichte glimlach en bulderend lachen om oude mopjes. Het enige nieuws, dat de aandacht trekt, zijn de berichten van de overheden, die alles in hun vaste en goed controleerbare banen willen lijden. Naast het potje pissen is bijna niet meer mogelijk zonder een bon aan je broek. Genoeg voor vandaag. Ondanks al onze beperkingen gaan we er toch weer een vrolijke werkzame en gezellige dag van maken. Wat we morgen gaan doen, dat zien we morgen wel weer. Vandaag hebben we; morgen moeten we afwachten. Foto: de natuur gaat zijn gang.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een duur bootje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was het geen uitslapen. Weer vroeg uit de veren, dan heb je ook weer een lange dag om van te genieten. Het weer is niet om er over naar huis te schrijven. Dat hoeft ook niet want ik ben thuis. De postbode - vooral die met die blauwe enveloppen – mag altijd mijn huis voorbij gaan, alleen niet als hij een echt cadeautje voor me heeft, zo in de geest van: de overheid heeft zich gebeterd en komt u wat brengen en niet halen. Dat zou toch een mooie dag zijn. Ergens in de haven ligt een mooi groot schip, dat bestemd is voor de marine, maar de marine heeft het niet nodig. Het heeft wel een slordige 406 miljoen gekost. Het is een tanker en bevoorradingsschip: twee voetbalvelden lang, een hangar voor zes helikopters, een groot ziekenhuis en zeventien miljoen kilo’s zwaar. Nu mag iemand langs komen, die het voor een habbekrats mag meenemen. Weg bootje, weg centen. De belastingbetaler is er goed voor. Als er nu eens een goochelaar langs zou komen, die van dat monster heel veel kleine bootjes kon maken, dan zouden er heel veel mensen daar plezier van kunnen hebben. Maar goochelen is bedrog en behendigheid; dat zal dus wel niet lukken. Enfin, wij zullen er niet mee gaan varen, maar gaan genieten van een nieuwe dag. Ik wens u voor vandaag geen ergernis, maar plezier in het leven. Foto: herfstweer op Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 november
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gebeurt niet vaak, maar ik heb me verslapen. Het is al licht, maar de lucht is grijs en de straten zijn nat. Maandag, 4 november. Annemiek was bang, dat ik boos zou worden, als zij mij zou wekken. Ik was in dromenland en droomde van Rome, waar ik nog nooit eerder was geweest. Dat bleek ook wel: er klopte niets van. Maar in mijn dromen was het werkelijkheid: ik was niet alleen, maar samen met Annemiek en gezien mijn vitaliteit en die van haar daar ter plekke, moet het alleen al heel lang geleden zijn geweest. Maar dromen zijn bedrog: het is 4 november en de lucht is grijs en de straten zijn nat. De tijd heeft even stilgestaan. 
    Ik wens iedereen, die al wakker is of nog wakker moet worden, een heel fijne dag. Een dag van dagdromen: buiten is nu niet veel te beleven. Het wordt zitten bij de kachel vandaag of bij een warm haardvuur met de krant of boek in de ene hand en een glas wijn in de andere. Prettige dag. Foto: het is 4 november ook op deze foto, maar dan een jaar geleden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vliegtuigbom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik dacht gisteren, dat het een saaie dag zou worden. Alleen even boodschappen doen en dan naar huis. Mis dus: we moesten nog even naar de polder om wat goederen te brengen voor een inzameling ten behoeven van het herstel van de katholieke kerk in Stompwijk. We dachten, dat snel even te doen. Maar opeens stond er een motoragent dwars op de weg. Wat is er nu weer aan de hand. Al spoedig bleek dat de weg tijdelijk afgesloten was. Waarom? Dat wisten we op dat moment nog niet. Gelukkig ken ik de weg goed in de polder en had dus al snel een ander alternatief. Toen we daar aan kwamen, stond daar een bord op de weg: wegens werkzaamheden ernstige vertraging wegens wegwerkzaamheden van 4 tot 7 november. Het was de 2e dus geen probleem, dacht ik. Hier en daar waren stukken weg verwijderd, maar met enige voorzichtigheid was dat geen belemmering. Na een paar kilometer stond er ineens een motoragent op de weg. Omdraaien, u mag er niet door. Waarom dan niet? Er is in de polder een vliegtuigbom uit WOII gevonden en die wordt vandaag – gisteren dus – onklaar gemaakt, was de mededeling van de daar geposteerde politieagent. Inmiddels had zich achter ons een hele rij auto’s opgesteld. We moesten allemaal omkeren en terug. Als alternatief werd ons een route aanbevolen via Leiden. Dat hebben we niet gedaan. Op de terugweg wist ik nog een andere liefdadige instelling en daar hebben we goederen maar afgegeven. Na onze andere boodschappen te hebben gedaan, zijn we naar huis gegaan. Gisteravond zagen we dat de vliegtuigbom onschadelijk was gemaakt.
    Ik wens u een heel fijne dag en geen bom of bon onderweg. Foto: hier liggen geen bommen maar watersporters in zee.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet iedere dag even veel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begint met veel bewolking, maar de kans op een regenbui is klein. In de loop van de dag zal vooral in het westen de zon zijn gezicht laten zien. Echt koud zal het niet worden. Toch nog wel een dag om buiten te zijn. Kastanjes, eikels en beukennootjes zoeken. Of gewoon genieten van de mooie herfst. Over twee weken komt Sint Nicolaas aan in de haven van Scheveningen met honderden Pieten. Dat zal wel weer veel drukte geven. Nu maar hopen op mooi weer. Lekkers heeft de Sint altijd bij zich: pepernoten en mandarijntjes. Of de hele hofhouding mee komt is nog een verrassing. Vandaag zal het stil zijn op Scheveningen. Een enkel wandelaar op de boulevard. De levendigheid komt pas weer als Sint Nicolaas er is. Dan brandt de feestverlichting in de winkelstraten. Nog even geduld. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Deze dag komt nooit weerom. Foto: Toch wel mooi, zo een gevel in herfstkleuren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 november, slachtmaand. Gisteren was het stil op het blog. Halloween vroeg de aandacht. Vandaag is het Allerheiligen: een feest ter gedachtenis van alle heiligen. Morgen is het Allerzielen: dan gedenken we alle overledenen en in het bijzonder onze eigen dierbare overledenen. Dat rijtje wordt steeds langer als je ouder wordt. Over een tijdje zullen wij ook in dat rijtje staan. Gelukkig weten we niet wanneer en we schuiven deze datum het liefst naar de verre toekomst.
    Bij slachtmaand denk ik aan de man die bij de dokter kwam:
    “man: dokter is heb zo een jeuk overal.
    dokter: trek je kleren maar eens uit. Oh, ik zie het al: je hebt een venerische ziekte.
    man: wat is dat dokter; is dat erg?
    dokter: een venerische ziekte is een geslachtsziekte
    Óh, zei de  man; hoe kan dat nou: ik heb nog nooit geslacht”.
    Ik wens iedereen een mooie dag. Foto: herfst in het bos.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het dan echt Halloween: Allerheiligenavond. In de kloosters worden de vespers gezongen en morgen is het dan het feest van Allerheiligen. De dag daarop van Allerzielen. Die twee horen bij elkaar. Je moet eerst dood zijn om heilig verklaard te worden. Maar met Allerheiligen is tevens de nieuwe maand begonnen: november, de slachtmaand. Na een zachte oktobermaand zou nu de kou wel eens in kunnen vallen. Hier wordt Allerheiligen alleen nog maar in de kerk gevierd.
    Wij vieren vandaag de verjaardag van de broer van Annemiek. Ze heeft maar één broer en die gaan we vandaag ook bezoeken. In de loop van de middag keren we dan weer terug. Er is nog werk aan de winkel: op het seniorenblog. Vanmorgen hebben we weinig tijd, maar dat halen we in de middag wel weer in.
    Alle mensen, die Halloween vieren wensen we een heel gezellige dag en avond. Morgen is het weer gewoon de eerste dag van november en kijken we met verlangen uit naar de komst van de Sint en zijn Pieten. Ik wens iedereen een heel fijne, gezellige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het oude kookboek.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het oude kookboek. Het lag weer in de gang bij het oud papier. Recepten van de Haagsche Kookschool. 1907. Getuige de oplage een veel gebruikt boek: drie en twintigste druk. Met woorden, die ik nooit eerder gehoord, gelezen of gezien heb, bij voorbeeld: Braziliaanse pot, haverschleimsuppe, vladen. Dit boek was de kookbijbel van de moeder van Annemiek. Ik heb het weer opgepakt, er even in gekeken en terug geplaatst op de plaats waar het lag. Niet meer bij het oude papier, maar op een plaats, waar het altijd lag. Sommige dingen, al zijn ze nog zo oud en lijken ze zo nutteloos, hebben iets, dat moeilijk te omschrijven valt. Bewaren we daarom zo vaak oude dingen. Zo staan er twee dozen met schilderijen, die mijn vader gemaakt heeft. Eenvoudig maar echt. Er hangen van hem twee schilderijen in mijn werkkamertje en ik kijk er nog iedere dag naar. Steeds met meer bewondering. Is het sentimentaliteit of hang naar het oude? Of hoort het gewoon bij het ouder worden?
    Ik ben weer terug uit mijn mijmeringen en zit als een moderne oude man achter mijn splinternieuwe computer met Windows 8. Ik schrijf over het verleden en ik denk. Dat u ook van die gedachten hebt, zoals ik die heb. Maar we gaan verder. Het wordt licht en straks schijnt de zon. Laten we genieten van de nieuwe dag: iedere dag is er één. Geniet er van. Want deze dag komt nooit weerom. Foto: oude bomen moet je niet verplaatsen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bij windkracht tien...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was ik bij windkracht 10 op de boulevard. De wind suisde om me oren en zandwolken belemmerden mijn uitzicht. Zwoegend tegen de wind kwam ik op een plaats, die ik me wenste: in de luwte van de Pier. Daar kon ik genieten van het geweld van de wind en de wolken. De zee was niet zo onstuimig: door de zuidwesten wind kwamen er geen woeste golven op de kust, maar belandde ik in zandstormen over het strand. Daar maakte ik foto’s van, waarvan ik er vandaag één op het blog zet.
    Het was hard werken op het strand. Met de storm in de rug werd je bijna pootje gelicht; tegen de wind in werd je gezandstraald. Ogen en camera bedekkend liep ik met behulp van geparkeerde auto’s en een leuning terug naar de bebouwde zijde van de boulevard, waar enige luwte was. Het was wel weer een fijne ervaring tegen deze stormwind te worstelen. Één keer werd ik pootje gelicht, maar ik kon me gelukkig herstellen en kwam zonder kleerscheuren weer tevreden thuis.
    Vandaag kleurt de zon de horizon al weer. Ik kan hem nog niet zien: hij zit nog achter een wolk verscholen. Maar dadelijk zal hij mijn kamertje binnen schijnen.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wind en zee en wolken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind fluit langs de achtergevel. Een symfonie van stormgeluiden. Nog maar aan het begin van die symfonie. Straks zal de wind nog toenemen en omstreeks tien uur zal het hele orkest de stormwind weg proberen te blazen. Dat zal nog niet direct lukken. Later op de ochtend trekt de storm aan ons voorbij, om in het noorden van ons land nog even aan te wakkeren tot een zeer zware storm. Waarschijnlijk nog even tot BFT 11. Het binnenland zal er niet veel last van hebben: daar zal wel een stevige wind waaien: BFT 5 misschien even 6. Ik houd van de muziek van de wind. Ik zou graag weer op de Pier staan, maar die is hermetisch afgesloten. Dan maar even proberen in de luwte daarvan een mooie foto te schieten. De wind is zuidzuidwest: dus hier bij de kust aflandig. Waarschijnlijk niet van die hoge golven, die de havenhoofden in een waaier van water zullen hullen. Misschien zullen het vandaag de voortrazende wolken zijn. Het is altijd afwachten. Na de storm komt de zon weer, zodat we vandaag toch nog even van de zon kunnen genieten.
    Ik wens u een heel mooie dag; misschien met zee en wind en wolken. Foto: als de storm voorbij is zullen aan deze bomen niet veel blaadjes meer zitten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Halloween, (All Hallows' eve(ning), is de Engelse naam voor allerheiligenavond. Het feest zelf wordt gevierd op 31 oktober.
    Halloween werd vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd.
    Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen, als het donker wordt, aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen  dan"trick or treat" (plagen of tracteren). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. In België en Nederland wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloween. Dit gebeurt dan meestal met optochten, feesten en het versieren van huizen.
    Bij de Kelten(in de ogen van de katholieke kerk een heidens feest) begon het nieuwe jaar op 1 november. Op die dag werd dan Samhain gevierd ter nagedachtenis van de doden. Dit in de ogen van de katholieke kerk heidense feest werd in 837 door Paus Gregorius IV  uitgeroepen als katholieke gedenkdag. In de katholieke traditie begint een feestdag met de vespers:een getijdengebed aan de vooravond van dat feest. Foto: de natuur stoort zich niet aan halloween of wntertijd. Zij gaat gewoon haar gang.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomertijd - wintertijd - zomertijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al weer de laatste zaterdag van de maand. 26 oktober. Maar ook de laatste dag van de zomertijd. Morgen zetten we de klok één uur terug en worden we na één uur langer slapen in de wintertijd wakker. Dat één uur langer slapen, dat zal voor de meeste langslapers een aardig geschenk zijn. Ik sta op dezelfde tijd al weer naast mijn bed, alleen mijn klok geeft een andere tijd aan. Het zal de eerste dagen wel weer wennen worden. De zon komt weer vroeger op, maar gaat ook weer vroeger onder. Eerder donker; eerder de kaarsjes aan. De wintertijd duurt vijf maanden: 30 maart 2014 begint de nieuwe zomertijd. Dan zitten we ook al weer in de lente en hebben de winter achter de rug. De tijd gaat snel. Laten we er maar niet aan denken. Vóór we het weten is onze tijd voorbij. Daarom: geniet van iedere dag. De dag van vandaag is morgen weer voorbij. Geniet van deze dag; misschien wat regen, maar ook zeker zonneschijn. Prettig weekend. Foto: de natuur houdt geen rekening met zomertijd en wintertijd: die gaat zijn eigen gang.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.arrogant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zit mijn tijd te verdoen. In plaats van te bloggen zit ik in de krant te kijken, waarin weinig nieuws staat te vermelden. O ja, een arrogant artikel: wereldleiders boos op Obama met foto vijf personen: Francois Hollande(President van Frankrijk), Dilma Rousseff(President Brazilië), Mark Rutte(premier van Nederland), Angela Merkel(bondskanselier Duitsland) en Enrique Peña Nieto(president van Mexico). Quizvraag: welke persoon hoort in ieder geval niet in dit rijtje? Tellen landen als bij voorbeeld Rusland, India, China, Japan, Korea en ga zo nog maar even door niet meer mee? Dat moest ik even kwijt.
    Het was gisteren weer een prachtige dag. Dat was jammer genoeg niet overal het geval. Ik heb er in ieder geval wel van genoten. Vandaag zal het wat minder zijn: een lange ‘zomer’ in de herfst komt niet vaak voor. Bij de gesloten Pier zijn een paar grote lichtbakken verwijderd; wij hebben nu een veel mooier uitzicht. De hele dag naar reclame kijken is niet prettig, hoewel je er wel aan went.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag, hopelijk met meer zon dan mist of regen.
    Foto: dit waren wel heel kleine paddestoelen. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat voor weer zal het zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat voor weer zal het zijn in Den Haag? Voor Scheveningen ziet het er in ieder geval goed uit. Dan zal het in Den Haag ook wel in orde zijn. Scheveningen is een stadsdeel van Den Haag. Veel mensen denken dat Scheveningen een eigen dorp of stad is, maar dat is Scheveningen nog nooit geweest. Van oudsher – dan heb ik het over sinds 1200 – is Scheveningen altijd een deel van Den Haag geweest. In die tijd was het slechts een gehucht met een kapel en viel het onder toezicht van het klooster in Monster. In de loop der tijd is het gebied tussen Scheveningen en Den Haag gedeeltelijk bebouwd. Waar ik woon ligt tussen Scheveningen en Den Haag nog bos en Duingebied. Iets naar het zuiden is de bebouwing  bijna aaneen gesloten. Zo lijkt Scheveningen toch nog op een apart dorp. Scheveningen heeft wel zijn eigenheid; in hoofdzaak toerisme, handel en visserij. Industrie vind je er vrijwel niet. Bij mooi weer kan je in het zuidwesten de fabrieken op de Maasvlakte zien en bij heel mooi weer in het noorden de Hoogovens. Veel last van industriële luchtvervuiling hebben we dan ook niet. Gelukkig wel gezonde en frisse zeelucht. We gaan er vandaag weer van genieten. Ik wens iedereen een heel fijn en mooie dag. Foto: in ieder geval mooi weer om te genieten van de herfst


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de skyline
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt weer een mooie dag vandaag. Dat hebben de weerprofeten ons beloofd. Misschien hier en daar een beetje sluierbewolking. Tegen de avond zal er hier of daar een beetje neerslag kunnen vallen. De temperatuur hier is nu 15.0 graden. Die zal in de loop van de dag nog wel eens met vijf graden kunnen oplopen; misschien zelfs iets meer. Mooi weer om buiten te werken en/of te wandelen. Ik denk dat dát vandaag wel het een én het andere zal worden. Aan de stadzijde is een groot gebouw verrezen; ze hebben er daar natuurlijk een tijdje over gedaan, maar nu is het duidelijker zichtbaar. Als één blok licht schittert dat gebouw – het zijn eigenlijk twee gebouwen van ieder 135 meter hoog – in de skyline van de stad. Het is een regeringscomplex en tevens het hoogste overheidsgebouw van Nederland. Ze hebben het wel hoog in hun kop zitten. Nu staan er weer een aantal andere gebouwen leeg. Ik dacht dat de overheid moest bezuinigen, maar dat doen ze dan waarschijnlijk in dat gebouw.
    Ik wens iedereen een heel mooie, gezellige en vriendelijke dag. Foto: een plaatje van buiten: de herfst heerst in het land. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een palet van kleuren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen weer u een goede morgen en een goede week te wensen. De eerste dagen van deze week beloven veel goeds. Aangename temperaturen en morgen zelfs een zomerse dag in oktober. Gisteren was het ook zo een mooie dag. Ik ben – in de auto vanwege het parkeerprobleem voor fietsen – naar park Clingendael gereden. Daar is in de buurt voldoende plaats voor autoparkeren. Als je een fiets daar neer zet, dan loopt je het risico, dat je fiets er niet meer is als je huiswaarts wil. Neen, het is geen onveilige buurt; maar fietsendieven zijn er overal. Ik had nu alle tijd om zorgeloos door dat mooie en grote park te wandelen. In dat park ligt ook de Japanse tuin. Een tuin, die vooral in voor- en najaar, een waar palet van kleuren heeft. Die tuin is in voor- en najaar een paar weken opengesteld voor het publiek. Met het mooie weer van gisteren was het er druk. Druk van ouders met kinderen, druk van de sportieve trimmers, maar ook druk voor de ouderen, die heerlijk zittend in het zonnetje van al dat moois konden genieten.
    Ik wens u allen vandaag en morgen ook zo een mooie dag in uw omgeving. Foto: uiteraard een stukje Clingendael.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag, 20 oktober. De laatste zondag in de zomertijd: volgende week zetten we de klok weer een uurtje terug: dan begint de wintertijd. ’s Morgens komt de zon dan weer een uurtje eerder op. Een langere ochtend en een vroege avond. De tijd gaat snel. Het wordt weer de tijd van spelletjes in de middag. We hebben pas drie legpuzzels gekregen van ieder duizend stukjes. Een van een jachtpartij met veel honden, die allemaal op elkaar lijken. Die zal wel moeilijk zijn. De andere twee lijken wat makkelijker: een stadsgezicht met veel oude auto’s, maar ik weet niet van welke stad, en een stadsgezicht van Venetië met avondrood. Daar komen we de winter wel mee door. Tegen de tijd, dat die allemaal gelegd zijn, is het al weer bijna kerstfeest en dan beginnen de dagen weer te lengen. Dan wordt de spreuk weer waar: als de dagen lengen, gaat de winter strengen. We zullen wel zien wat het wordt: een winter met ijs en sneeuw of een met regen. We zullen wel zien: de winterkleren kunnen er wel tegen. Maar voorlopig houd ik het nog maar op mooie herfstdagen. Veel plezier vandaag en maak er een fijne dag van. Foto: wat doen die koeien daar in die wei?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!