Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    06-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste werkdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat een drukte vandaag al zo vroeg op het blog. Het is nat buiten en zelfs op ons balkon heeft het vannacht geregend. Dat kan alleen maar als er een harde wind zuidzuidwest staat. In het begin van de dag zal het weer wat klaren, om in de loop van de middag weer stevig toe te slaan. Aldus een weerprofeet, die ik dat vanmorgen vroeg hoorde zeggen. Overal buiten de gebaande weg is de grond nat. De koeien staan niet in de wei. Normaal staan ze ook in deze periode van het jaar op stal, maar met deze hoge temperaturen mogen ze nog wel eens in de wei staan. Vergeet het maar: dat zou zwemmen geblazen zijn. Het water in de poldersloten staat hoog. Hel gemaal kan het bijna niet verwerken. In de tuin groeien bij wijs van spreken de waterplanten. Ik zie het al voor me: een weide met waterlelies en daartussen van die mooie koi karpers. Zover zal het wel niet komen.
    Vandaag is het de eerste echte werkdag van het jaar. De bouwvak gaat weer aan het werk. De werkauto’s zullen weer rijden, maar op de steigers zal nog niet het gefluit van de metselaars te horen zijn. Daar voor staat er nog te veel wind. In de loop van de dag zal die nog wat afnemen, maar later op de dag verwachten de profeten weer harde wind. We zullen het wel zien. Ik wens iedereen in ieder geval een heel fijne en genoeglijke dag. Leuk woord dat ‘genoeglijk’ dat hoor je hier niet vaak meer. Foto: leeg en nat. foto gemaakt op 4 januari 2014.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als ik groot ben...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik werd zingend wakker deze morgen. Ik had fijn gedroomd. Het liedje, dat ik zong en nog door mijn hooft nazingt is:
    “Als ik groot ben, lieve moeder en ik heel veel geld verdien
    “Ga ik een auto voor je kopen en misschien een vliegmachien”.
    Het is een liedje van Willy Derby(1935). Toch komt deze tekst niet in zijn liedje voor: het is een latere versie. Een versie van misschien kort na de oorlog. Ik zong het Annemiek vanmorgen voor en zij viel gelijk in met dezelfde tekst. Toch staan deze woorden niet in de oorspronkelijke tekst van Willy Derby. Mijn moeder is in 1997 overleden, hoogbejaard. Ik ging rijden met haar in mijn auto. Zij genoot daarvan. Nu ben ik zelf oud en geniet ervan om met Annemiek ritjes te maken met mijn auto en zo vliegen we rond door het land. Soms zitten we aan de Nieuwe Waterweg, soms in de polder; af en toe gaan we er een paar dagen tussen uit en genieten van wat de natuur ons biedt. Binnenkort een paar dagen naar de Achterhoek en daarna weer een keer naar Noord-Limburg. Als het even kan dit jaar nog een aantal keren naar een bestemming, die we nog niet gereserveerd hebben. Niet meer met een vliegmachien: dat gaat niet meer; maar misschien een cruise naar de zon of een busreis naar Bulgarije.
    Het wordt een mooie dag vandaag: zon en misschien later op de dag wat regen; maar in ieder geval zon. Geniet er van en geniet nog eens na van alle leuke dingen, die we mee hebben mogen maken. Foto: het is geen cruise-schip, mar wat niet is kan nog worden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het begint met een zonnetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen, allemaal; een prettig weekend gewenst. Het begint in ieder geval met een zonnetje en later op de dag een buitje. De temperatuur wordt een graad of tien en de wind is weer wat afgenomen. Al met al kan het best een mooie zaterdag worden.
    Gisteren hebben we niet veel uitgespookt. Er was een harde wind en we hadden geen boodschappen te doen. Ook niet gezwommen: het zwembad is in een hotel en in dat hotel waren er veel gasten en van die gasten lagen er te veel tegelijk in het kleine zwembad. Er is dan weinig ruimte om rustig mijn baantjes te rekken. Maar vandaag ga ik er wel naar toe. De meeste gasten zijn weer vertrokken na een korte wintervakantie op Scheveningen. De komende twee maanden zal het rustig zijn in het hotel; misschien wat congresgangers, maar geen vakantievierders.
    O ja. Morgen bestaat het blog van Annemiek acht jaar. Een hele prestatie van haar. Nu zit ze ook weer haar praatje te schrijven, maar ik denk niet, dat zij er aan denkt dat haar blogje morgen acht jaar bestaat. Morgen vieren we dat met wat extra’s bij de koffie.
    Verder heb ik vandaag niet veel te vertellen. Nog even een foto bijplaatsen: de lente laat zich al een beetje zien.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het lijkt wel lente.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al half negen. Geen zon te zien. Wel grijze wolken. En… veel wind. Om half acht had ik mijn stukje tekst voor vandaag al klaar. Dat zag er mooi en goed verzorgd uit. Een stukje tekst, dat er zijn mocht. Maar het mocht niet zo zijn. Één fout en weg was de tekst. In plaats van Ctrl drukte ik op Shift. Toen ben ik maar een kopje thee gaan drinken. Nu zit ik weer achter mijn computer om een nieuw verhaaltje in elkaar te flansen, terwijl het al bijna koffietijd is. Ze zullen wel denken: “Waar blijft die Loek”.
    Gisteren – het zonnetje scheen – ben ik met Annemiek even op pad gegaan. Ze heeft foto’s nodig voor haar blog. Ze heeft er nu voorlopig genoeg voor de hele maand januari. Ik ga wel mee met haar, geef haar wat advies, maar ze moet zelf de foto’s maken. Daarna verklein ik de foto’s voor haar, zodat ze geschikt zijn voor haar blogje.
    Zelf heb ik ook wat foto’s gemaakt. Altijd handig wat nieuws bij de hand te hebben.
    Het lijkt wel lente, hier en daar. De madeliefjes staan weer te pronken in het groene gras, de hazelaar toont zijn katjes. Daarom vandaag deze lentegroet. Ik wens iedereen een heel fijne dag, geniet van de natuur, die langzaamaan begint te ontluiken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwjaar 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu is het nieuwe jaar echt begonnen. De meeste mensen moeten weer naar hun werk en de kinderen genieten nog wat na van de wintervakantie. De komende dagen nog hier of daar een receptie en verder gaat alles weer zijn gewone gang. De goede voornemens worden even opzij gezet en gevoegd bij al die goede voornemens van de voorgaande jaren. Misschien komt uit al die goede voornemens toch echt nog wat goeds.
    Het was gisteren druk op Scheveningen. De trams waren afgeladen. Meer dan tienduizend mensen hebben een frisse maar korte duik in zee genomen. Het weer viel mee; wel een stevige wind, maar ook zon. Vandaag wat minder wind en misschien ook wat minder zon. In ieder geval geen ijs en/of sneeuw. De kerstspulletjes worden weer ingepakt; misschien blijft hier en daar nog een kerststalletje staan tot na Driekoningen.
    Ik wens iedereen een heel goed en opgewekt begin van het nieuwe jaar; met nieuwe kansen en uitzicht op de lente, die over twee maanden weer begint. Foto: Nieuwjaarsnacht 2014.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op deze eerste dag van het nieuwe jaar 2014 kom ik iedereen een heel mooi en spannend jaar wensen. Zo te zien lijkt het een dag met een zonnetje te worden. Een zonnetje op alle nog slaperig kijkende gezichten. De voorbereidingen voor de Nieuwjaarsduik zijn al aan de gang. Gisteren zei ik dat de temperatuur van het zeewater ongeveer vijf graden zou zijn, maar ik heb me vergist de temperatuur is ongeveer acht graden. Dat zal aangenaam aanvoelen, want de gevoelswaarde van de buitentemperatuur ligt aanzienlijk lager: door de stevige bries zo ongeveer op drie graden. Misschien ga ik even kijken, maar dat kan helaas niet vanaf de Pier: die is nog steeds gesloten; misschien zal het nieuwe jaar daar verandering in brengen. Om één uur moet ik even verder op de Nieuwjaarsduik fotograferen van de branieschoppers van sportclub Carlton Beach. Die hebben ieder jaar een eigen koude duik in zee. Daarna is daar de nieuwjaarsborrel en de wederzijdse goede wens. Foto: uit het mooie boek: vredig zoals ik dat wens voor het nieuwe jaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de allerbeste wensen en mooie voornemens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar is die dan: de laatste dag van het jaar. Fris maar helder; zo moet het maar blijven voor vandaag. Maar hopen, dat de weerprofeten het bij het verkeerde eind hebben. We hebben geen plannen voor vandaag: geen oliebollen of appelflappen. Misschien een verrassing. Van de dag, dat we nog een keer mogen proberen om de goede voornemens van vorig jaar waar te maken en anders neem ik me voor om de voornemens van vorig jaar mee te nemen naar het nieuwe jaar.
    Morgen duiken in Nederland weer tienduizenden mensen in het koude water. Hier in Scheveningen worden al meer dan tienduizend koudwaterduikers verwacht. Het zee water is ongeveer 5 graden. Niets voor mij: ja om te kijken, maar niet om te doen. Brrrr, ik krijg het er koud van.
    Annemiek zei dat het vannacht hier geonweerd heeft. Ik heb er niets van gemerkt en werd pas om 07.15 uur wakker. Lekker even uitgeslapen; er staat ons vandaag een lange dag te wachten. We vieren oud en nieuw met zijn tweetjes en buiten een heleboel herriemakers om ons heen. Vanavond; lichtjes uit maar kaarsjes aan en om klokslag twaalf wensen we iedereen het alle beste voor het nieuwe jaar. Zal het dan toch nog een keer lukken dat al onze goede wensen werkelijkheid worden? Foto: en nu maar hopen, dat het nieuwe jaar kleurrijk zal zijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dat is al heel wat jaartjes geleden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30 december. Het is maandag. De laatste maandag van het jaar. Af en toe worden we opgeschrikt door harde knallen. De vuurwerk”lol” is weer begonnen. Maar ook al de ongelukken met vuurwerk. Dit jaar is er veel levensgevaarlijk vuurwerk heimelijk ingekocht in Duitsland en in België. Er is al veel onderschept maar nog te veel gevaarlijk vuurwerk zit in verkeerde handen. Hopelijk gaat het goed de komende dagen en zijn er geen ongevallen met vuurwerk; ijdele hoop. Hebt u vuurwerk gekocht wees er dan voorzichtig mee, zeker in de buurt van kinderen.
    Gisteren zijn we toch nog even naar buiten gegaan, zittend in de auto. Even een rondje door de stad. Uiteindelijk kwamen we bij de bank, waar in 1962 onze trouwfoto’s zijn gemaakt. Even kijken en ja hoor, daar liep iemand rond, die ons op de foto wilde zetten. Bijna twee en vijftig jaar terug stonden we hier ook. Maar nu ziet alles er wat anders uit. Wij zijn dezelfden gebleven; zij heet nog steeds Annemiek en ik nog steeds Loek; alleen de leeftijd verschilt. Zo gaan we het oude jaar weer uit en het nieuwe weer in. Ik wens u een mooie dag(regen en misschien een beetje zon); maar toch: maak er een mooie dag van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer terug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste zondag van het jaar. Buiten horen we al regelmatig het vuurwerk knallen. Het mag wel niet, maar ze doen het toch. Op het strand wordt al een hoge toren opgebouwd uit pallets en kerstbomen. Daar gaat om middernacht 31 december 2013 de hens in. Zo zeggen ze dat hier. Op het noorderstrand staat zo een toren en ook een op het zuiderstrand. Het is ieder jaar “wie heeft de grootste gemaakt?”. We zullen het over twee dagen weten.
    Het lijkt een redelijk goede dag te worden. Een klein stukje van de maan is maar te zien: laatste kwartier. Vandaag komt onze dochter terug na drie weken vakantie/studiereis op Cuba. Haar konijntjes, die tijdelijk elders onderdak hebben genoten, heb ik gisteren weer in het eigen hok geplaatst. Met wat hooi, wat stro, wat peenloof en knabbeltjes en uiteraard water zitten ze te wachten op hun bazin. Dan krijgen ze weer de vrije ruimte en mogen ze in haar appartement rond lopen. Ik wens iedereen een fraaie dag en plaats ik weer een foto van een van de afbeeldingen uit mijn Chinese collectie.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al meer dan zestig jaar geleden, dat mijn vader van iemand van de Chinese ambassade een kunstboek cadeau kreeg, omdat mijn vader het zoontje van die ambassademan juist op tijd voor een aanstormende auto wegtrok. Omdat ik de enige in ons gezin was, die zich voor kunst interesseerde, schonk hij mij dat boek in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Dat boek omvat honderd prenten van verschillende Chinese kunstenaars. De kenners zijn het er nog niet over eens of het hier gaat om originele geschilderde voorstellingen of om in blokdruk vervaardigde kopieën. Bij de oude Chinese blokdruk wordt voor iedere kleur een aparte houtsnede gemaakt en daarna op rijstpapier overgebracht. Deze techniek wordt niet meer gebruikt. Mijn vader kreeg destijds al f 25,00 gulden per prent aangeboden, maar hij weigerde dat. Ik ben erg trots op dit boek en wil een aantal prenten met u delen. Ik heb prenten gefotografeerd, maar het origineel is steeds mooier dan de foto. Ik ken niemand, die mij kan adviseren; moet ik het nu verkopen of aan een museum in eeuwigdurend bruikleen of eigendom geven. Moet ik de tekeningen afzonderlijk verkopen of in zijn huidige boekvorm behouden. Ik weet zeker, dat u verwonderd zult zijn over de schoonheid van deze afbeeldingen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.enkel 50+ers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Enkel 50+ers mogen hier klikken” staat er boven mijn(en ook uw) blog. Ik weet wat er bedoeld wordt. Maar toch: alleen als je 50+ bent mag je je verleden verraden: klikken of verklikken betekent in het Nederlands verraden, maar niet in de gemene betekenis maar zo in de geest van “geheimpjes vertellen”. Zo in de geest van “zondag gaan we naar …, maar niet tegen de anderen vertellen”. Maar als ik het dan toch deed, dan had ik het geheimpje verklikt. Of zo iets als, wanneer mijn broertje een kwadejongensstreek had uitgehaald, ik het tegen mijn moeder vertelde. Dan klikte ik, en kreeg mijn broertje een pak slaag. Maar op het blog wordt natuurlijk niet dit soort klikken bedoeld, maar gewoon: dit blog is bestemd voor 50+ers. Iedereen mag het lezen, maar alleen 50+ers  mogen er op schrijven. En zo hebben wij ‘50+ers’ ons eigen blog. Hier mogen we vertellen wat we willen. Toch eigenlijk wel leuk zo een blog. Je ontmoet veel vreemde 50+ers, die later je vrienden worden. Soms zelfs buiten het blog om. Je kent elkaar niet en toch weet je veel van elkaar. In gedichtje en praatjes lees je wat de ander meemaakt. Mag je even achter de schermen van dat eigen leven kijken. Ik ben blij met ons blog en iedere dag klik ik op dat blog, waar staat: “Enkel 50+ers mogen hier klikken”.
    Ik wens iedereen, die vandaag of morgen of wanneer dan ook nog een paar mooi dagen in 2013 en veel mooie dagen in 2014. Foto: over dit plaatje ga ik u morgen en de komende tijd wat meer vertellen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de Kerstdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De meest mensen slapen nog. Buiten is het nog donker en koud. De wind is gaan liggen, vermoeid van de laatste dagen. Vandaag wordt het een rustige dag wat de wind betreft. Op Scheveningen zal het wat drukker zijn: even uitwaaien langs de boulevard of op het strand. Pierewaaien is helaas niet mogelijk. De Pier is nog zo dood als een pier. We hebben gisteren een mooie en rustige Kerstdag gevierd. Veel naar muziek; kerstmuziek uiteraard en soms met tranen in de ogen. Herinneringen aan vroeger; dat krijg je als je ouder wordt. Vandaag is het restjes eten en daarna moeten de aangekomen kilootjes er weer af. Gedronken hebben we niet veel; er staat nog een fles wijn op tafel; gedeeltelijk gevuld. Nog twee glaasjes, denk ik. Goed voor bij het restjes eten vanavond. De kerstverlichting brandt nog wel, die mag blijven tot in het nieuwe jaar. Ik wil niet donker het nieuwe jaar beginnen. Ik wens iedereen een fijne tweede kerstdag. Foto: toch nog een beetje kerst.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de dag van...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het een dag van luisteren.
    Luisteren naar het lied van de Vrede.
    Luisteren naar het lied van de Liefde.
    Luisteren naar de stilte van Oorlog.
    Luisteren naar de Kinderstemmen.
    Luisteren naar ons Hart.
    Vandaag is het Zalig Kerstfeest.
    Vandaag is het feest van de Vrede.
    Vandaag is het de dag van het Licht.
    Vandaag is het de dag van het Kindje.
    Vandaag vieren we de geboorte van het Kindje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en voor de koukleumen wat extra warmte.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben wat laat vandaag. Niet omdat ik te laat ben opgestaan(06.55 uur), maar omdat Annemiek zich niet lekker voelde. Die gaat voor alles. Eerst water op zetten voor een lekker kopje warme thee. Dat hielp al iets. Daarna voor haar blog zorgen. Zij dicteert, ik tik. Wel lastig: zij heeft een laptop en daar zitten sommige toetsen op een andere plaats. Ze zit nu wel naar het scherm te turen en probeert haar blogvrienden te bezoeken, Van berichtjes achterlaten zal nog niet veel terecht komen. Misschien wat later op de dag, als ze wat geslapen heeft. Koorts heeft ze niet: ze heeft het alleen koud(de thermostaat staat op 22 graden) en de kamertemperatuur is ook 22 graden, maar bij het raam en in de slaapkamer zal dat wel wat lager zijn. In mijn werkkamertje is het in de wintertijd altijd zo rond de 18 graden en daar voel ik me prima bij. Maar Annemiek houdt van hogere temperaturen. Zo, dat is dan het praatje van deze dag. Ik wens iedereen een fijne dag en voor de koukleumen wat extra warmte. Foto: zo was het afgelopen zaterdag de kerstsfeer in de Keizerstraat.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4e advent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, 22 december, de vierde adventzondag. Kerstmis nadert nu snel. Kerstmis, de dag Van Vrede op aarde, in een wereld van oorlog en geweld. Zal het dan op Kerstmis een dag van vrede zijn. Vrede voor al die mensen in Azië en Afrika, waar nu honger en verdriet heersen.
    Tevens de op één na laatste zondag van 2013. Het jaar is bijna voorbij. Een nieuw jaar wacht.
    Vandaag leggen we de laatste hand aan de voorbereidingen van het Kerstfeest. De kerstversiering verlicht de straten. De winkels zijn open en lokken met speciale aanbiedingen de klanten naar binnen. Wij hoeven er niet meer uit. Met zijn tweetjes heb je niet zoveel nodig.
    Gisteren was het Ding a Dong in Scheveningen. Het was nat en er woei een stevige wind. Het was stil op straat. Maar toch klonk de samenzang van jong en oud in het oude centrum van Scheveningen.
    Ik wens iedereen een heel mooie dag en een mooie voorbereiding op het feest van de herdenking van de geboorte van Jezus. Foto: sterren op de boulevard van Scheveningen


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ding a Dong 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar staat weer een leeg blad voor me. Daarop moet wat geschreven worden. Het weer ziet er niet erg fraai uit voor vandaag. Veel wind. Maar misschien houdt die wind de regen een beetje op afstand. Vandaag vieren we in Scheveningen Ding a Dong. Een feest waarbij schoolkinderen langs de deuren van senioren gaan om hen uit te nodigen om samen met de Trefpuntzangers en hun muziek kerstliederen te zingen op vier verschillende locaties. Vorig jaar was dat in de sneeuw, dit jaar hopen we op niet in de regen. Maar het feest zal er niet minder om zijn. Het Kerstfeest nadert snel. Samen zijn, samen zingen, samen nadenken over wat Kerstmis is. Ieder mag op zijn eigen manier denken over het kerstfeest als het woordje VREDE maar centraal staat.
    Uiteraard ga ik er ook even van genieten. Ik heb als senior mee mogen werken aan dit feest. De Stichting Zicht op Scheveningen heeft ook een duit in het zakje gedaan. Ook Fonds 1818, de Stichting Vrienden van Respect, WAW, YMCA, Respect Zorggroep Scheveningen en de Gemeente Den Haag. Daarnaast nog een aantal bedrijven, die gezorgd hebben voor verrassingen.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag met veel liefde voor elkaar. Foto: kerststemming bij ondergaande zon.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een onverwacht cadeautje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren ging ik even bij de kwekerij wat kalenders brengen. Zij zijn altijd erg behulpzaam bij de verzorging van onze voortuin, het Palaceplein. Toen ik weer naar huis wilde gaan, zeiden ze daar: “wacht even, misschien heb ik nog wat voor jullie”. De tuinvrouw liep naar de kas en vond daar nog een restantje bloembollen. Hier dat is voor jullie. “Maar wacht even, misschien staat er in de schuur nog wat”. En ja hoor daar kwam ze aandragen met een zak bloembollen. Narcissus Cyclamineus tête-à tête. Springflowering. Straks gaan we, Corneel en ik, deze poten bij de bomen op het plein. Leuk zo een kerstcadeautje. In maart/april kunnen we dan genieten van een mooi bloemtapijtje. Een verrassing voor ons en voor de buurt.
    Daarna zijn we nog even boodschappen gaan doen. We hebben de kerstvoorraad in huis. Nu mag de sneeuw komen, maar die zal wel na de kerst komen: er wordt een groen kerst verwacht. Af en toe hoor je al een knal van het oudejaarsvuurwerk. Dat is nog wel niet toegestaan. Maar als er geen politie in de buurt is, gebeuren er toch wel van die illegale dingen.
    Ik wens iedereen een heel mooie voorbereiding op het echte Kerstfeest: het feest van het Licht, de herdenking van de geboorte van Jezus. Foto: het kerstfeest is ook een feest voor kinderen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was gezellig...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen. Daar zijn we dan weer na een verkwikkende nachtrust en evens verkwikkende douche. De kop weer helder. Weer beginnen aan de nieuwe dag, die, toen ik het doosje opende, dat zoals iedere morgen op mijn nachtkasje stond, geboden werd. Morgen ook? Dat weet ik niet. Dat kan een verrassing zijn, maar ook een nieuwe opdracht, zoals iedere dag opnieuw. We gaan er weer tegen aan vandaag en plakken weer een dag aan ons leven. Een dag die we zelf mogen indelen. Er is geen moeten. Één opdracht maar: maak er wat moois voor.
    Gisteren hebben we genoten van een kerstdiner samen met veel leeftijdgenoten; één klein missertje maar wat betreft de wijn: er werd alleen maar een zoete rode wijn geschonken. Maar dat maakte het feest er niet minder om. Het was lekker en gezellig en daar gaat het om. Vandaag hebben we niet veel om de hand. De straten zijn nat en er zal een stevige wind staan; de voor de tijd van het jaar hoge temperatuur zal ons niet deren.
    Ik wens iedereen een aangename en gezellige dag en alles wat ik u wens druk ik uit in één simpel woord: goedemorgen. Foto: het was gezellig en goed verzorgd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstdiner in het Uiterjoon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag hebben we in het Uiterjoon een kerstdiner. Speciaal voor de abonnee; als de nood aan de man of vrouw of samen komt. Dat zijn de mensen, die niet in het zorgcentrum wonen, maar zich hebben ingeschreven voor eventuele noodhulp. Te zijner tijd. We hopen maar, dat we nog lang zelfstandig kunnen blijven wonen. In het zorgcentrum wordt ’s middags het diner geserveerd en dat is dan vanmiddag ook zo. Om klokslag twaalf uur is het dan zover. Het menu, dat we voorgeschoteld krijgen ziet er goed uit. We gaan er samen met de auto heen. Dat betekent voor mij dus geen alcohol. Niet erg: wijn zo vroeg op de dag smaakt mij niet en bovendien ben ik wat wijn betreft erg kieskeurig.

    Verder hebben we vandaag niet veel om handen. Misschien nog even naar het zwembad wat baantjes trekken. Tegen die tijd is het eten wel weer gezakt. Ik wens iedereen een zonnige dag, maar met wensen krijg je niet altijd, wat je wenst. We zullen wel zien. We maken er gewoon een fijne dag van. Ook doen. Foto: bij het kerstfeest hoort ook een beetje de kerstman.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scootmobiel e.d.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Vandaag komt er iemand van de gemeente om te kijken. Op een aantal plaatsen in ons appartementengebouw is geen rekening gehouden met minder validen. Zo voldoet de dorpel van de voordeur niet aan de huidige voorschriften en is de doorgangsdeur in de centrale gang een obstakel voor iedere rollator/rolstoel/scootmobiel. Dat wordt vandaag vastgesteld en zal op korte termijn worden aangepast. Niet alleen voor Annemiek, maar ook voor andere mindervaliden een uitkomst. 

    De kalenderverkoop is goed verlopen en de stichting heeft daardoor weer een aardige financiële ondersteuning gekregen. Daarmee kan weer een activiteit ondersteund worden.
    Het weer mindert wat: minder zon, misschien vandaag helemaal niet, en af en toe een miezerig regentje. Maar we slaan ons er wel door. De temperatuur is in ieder geval aangenaam voor de tijd van het jaar. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige dag. Foto: de Keizerstraat, dit keer in zwart/wit.

     

     


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!