Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    17-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zondag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zondag al zeven uur door en toch nog donker. Het is zwaar bewolkt en de zon is nog niet verschenen. De straten zijn droog en het plein is weer leeg. Alle hekken zijn weer verwijderd. Het was wel erg druk gisteravond met het vuurwerk. Maar de zomer laat al een paar dagen verstek gaan. De temperatuur overdag is abnormaal laag voor de tijd van het jaar. Maar we slaan ons er wel weer door. Het mag nu nog geen herfst worden. De kinderen hebben nog vakantie, maar kunnen al een paar dagen niet genieten van mooi zomerweer. Maar wat niet is, kan nog komen. Wie weet, krijgen we nog een mooie nazomer. Ik wens iedereen in ieder geval een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vuurwerk ging gisteren niet door: te veel wind: windkracht 5 en recht uit zee. Er waren wel veel bezoekers, die moesten onverrichter zake naar huis. Vandaag zullen ze het weer proberen. Misschien is het weer vanavond beter. Nu staat er nog een stevige wind. We zouden gaan varen op de Kaag, maar daar is het water wat te onstuimig voor. Bovendien is het nu tamelijk fris en onbestendig. Dat tochtje wordt maar even uitgesteld naar komend weekend. Gisteren zijn we nog even naar het bloemencentrum geweest. Ik heb er wat berberis gekocht voor de bloembakken op het plein en gelijk een zak koemestkorrels. De berberis ga ik straaks planten. Wel eerst even mijn tuinhandschoenen te voorschijn halen: berberis in nogal stekelig. Ik wens iedereen een heel genoeglijke dag en een fijn weekend.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zag de bui al hangen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    heel mooie dag

    Gisteravond maakte ik bijgevoegde foto. Een dreigende lucht boven de stad. Dat wordt wat straks. En ja hoor in de loop van de avond barstte er een hevig onweer uit boven de stad. Zelf heb ik dat onweer niet gezien of gehoord: we zaten in de serre om van de frisse lucht te genieten. Hier waren een paar lichtflitsen en wat gerommel op afstand. Maar de krant vertelde vanochtend over dat onweer. Nu is het windstil. De vlag op het Kurhaus hangt stokstijf tegen de vlaggemast. Vanavond begint het grote vuurwerkfestival. Acht vuurwerken over vier dagen gespreid. Dit weekend vier en volgend weeken de rest. Bij mooi(droog) weer en geen al te harde wind vanuit zee zal het wel druk worden. Op het plein worden hekken geplaatst voor de fietsen; voor auto's zit het potdicht vanavond. Ik wens iedereen vandaag een vurige en mooie dag en hopelijk mooi weer voor het vuurwerk.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wandeling.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze morgen ben ik begonnen met een uitgebreide wandeling over het blog. Meestal schrijf ik eerst mijn stukje, maar vandaag ben ik daar van afgeweken. Er wordt beweerd dat er vandaag hier aan de kust geen regen komt. Ik zie op dit moment (08.23 uur) geen blauwe hemel. Maar wat niet is kan toch nog komen. Vanmorgen vroeg dacht ik: he, dat wordt een mooie dag: windstil en een blauwe hemel. Zelfs de zon scheen, toen ik de krant uit de brievenbus ging halen. Ik wens iedereen een heel fijne en hopelijk toch een zonnige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.af en toe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wolken in de blauwe lucht en de zon hangt er tussen in. Vanmorgen even een fikse bui. Nu zijn de straten weer droog. De weersvoorspellingen zijn ongunstig, maar voorspellingen komen niet altijd uit. Afwachten dus maar. Gisteren was het weer een mooie dag tussen de buien door. We zijn even naar Hoek van Holland geweest om de Nieuwe Waterweg te zien. We hadden zonneschijn onderweg en hebben geen regen gezien, wel fraaie wolkenpartijen. Als het weer meezit, zitten we zondag op de Kaag in een sloep. Genieten van buiten. Nu maar hopen, dat het weer wat stabieler wordt. Ik wens ieder een heel fijne dag met wat stabiel zomerweer.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.storing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren, maar ook vandaag weer, wordt de hemel versiert door prachtige wolkenluchten. Afgewisseld door wat zon en misschien straks ook wat regen. Ik heb wat luchtopnames gemaakt, niet vanuit de lucht, maar ván de lucht. Vandaag zit ik er een op mijn blog. Aan de horizon ziet u een streepje van de stad.
    Even wat anders: ligt het aan mij of hebben andere bloggers er ook last van? Als ik wat op het blog wil zetten, dan duurt het erg lang voordat het ook werkelijk op het blog staat. Zo ook bij het beantwoorden of toezenden via reageer of gastenboek. Vaak krijg ik ook de melding, dat het blog niet beschikbaar is.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Prachtige wolkenluchten sieren de hemel. Af en toe komt de zon er even tussen door. Dan moet ik stoppen met de computer, omdat de zon  reflecteert op mijn scherm. Zo, de luxaflex is omlaag; nu kan ik weer verder computeren. En natuurlijk gaat dan de zon zich weer verschuilen achter een wolk. Ik heb de camera maar even gepakt om een opname van de wolken te maken. De luxaflex laat ik maar even met rust. Met mijn gordelroos gaat het gelukkig wat beter. Gisteren heb ik zelfs geen pijnstiller ingenomen. Gewoon vergeten. Dat is toch een goed teken. Gisteren hebben we eindelijk een paar regenbuien gehad. We waren onderweg van de polder naar huis. Maar bij Scheveningen aangekomen waren de straten droog. Wat later op de dag, zo rond vijf uur, is er toch nog een korte stevige bui gekomen. Nu is daar niets meer van te zien: geen plassen op straat of op de daken. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik en mijn schaduw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was al weer vroeg aan de wandel. Het was erg stil in de duinen. Ik wandelde er alleen, vergezeld door mijn schaduw: de zon kwam af en toe even tussen de wolken door gluren. Het is nog steeds dor en droog in de duinen, maar daar komt misschien vanmiddag verandering in: er wordt boos weer verwacht: regen en onweer. Dat zal niet de eerste voorspelling zijn, die niet uitkomt. Of toch wel dit keer? Afwachten. Een stevige regenbui is welkom. Komende vrijdag en zaterdag en ook die week daarna is er weer vuurwerkfestival op Scheveningen. Dat zijn heel drukke avonden. Dan komen er mensen van heinde en verre. Wij zitten dan lui onderuitgezakt in onze stoelen te genieten van die mooi verlichte hemel. Ik wens iedereen een heel mooie zondag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was het een drukke en feestelijke dag: af en toe bewolkt en af en toe zon. Van de regen hebben we niet veel last gehad; een paar spatjes maar. Ook vannacht heeft het een beetje geregend en nu schijnt de zon. Er hangen nog wel een paar boze donkere wolken aan de hemel, maar die zullen ook wel weer spoedig verdwijnen; hopelijk met achterlaten van een paar plassen regen,: die zijn hier hard nodig voor de natuur. De dag begon gisteren al vroeg; we hadden amper de kamer aan kant of de eerste visite diende zich al aan. In de middag was het even rustig, maar vanaf een uur of drie vulde de kamer zich weer tot omstreeks 23.00 uur. Het was een drukke en feestelijke dag. Feestelijk omdat Annemiek haar verjaardag vierde. Vanmorgen beginnen we weer met ruimen: alles moet weer op zijn plaats en de restanten moeten genuttigd worden. Vanmiddag heb ik een receptie bij gelegenheid van de opening van een kunstwinkel. Dus ook weer een beetje feest. Ik wens iedereen vandaag een beetje feest en een zonnige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt een drukke dag vandaag. Niet alleen vanwege het weer, maar vooral hier in huis: Annemiek is jarig; zij wordt negen en zeventig. Zij krijgt al vroeg visite. Hopelijk wordt het niet zo een zonnige en warme dag. Maar de weersvoorspellingen zijn wel warm. De schuifdeur van de serre staat al wijd open om zoveel mogelijk frisse zeewind naar binnen te laten. Gelukkig blijft het aan die kant van het huis lang fris: geen zon. die komt daar pas in de namiddag. Misschien is er dan al een buitje gevallen en blijft het aan die kant dan ook fris. Ik wens iedereen een heel fijne zomerse dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sorry, verkeerde foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze had er moeten staan


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna middag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maar toch nog ochtend: goede morgen dus. Maar gelijk voeg ik daar aan toe: een heel fijne dag gewenst. Ik ben wat later vandaag. Toch was ik al om 06.30 uur uit de veren. Andere dingen kregen vandaag voorrang. Het zou gaan regenen en dat wilde ik nog even voor zijn. Maar nu is het al bijna twaalf uur en de zon schijnt. Er zijn wel wat wolken aan de hemel en regen verwacht ik voorlopig niet. Dus maar vlug op het blog om nog even naar de zwanen te gaan kijken. Ik wens iedereen een heel fijne middag en avond: voor de ochtend ben ik al een beetje te laat.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo daar aan de andere kant.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat zal het worden vandaag. Zon of geen zon? Regen of geen regen? Een uur geleden dreef er in het zuidwesten een groot donker wolkendek. Nu schijnt de zon wat dunnetjes mijn kamertje binnen. Wind of geen wind? Een uur geleden hing de vlag op het Kurhaus lusteloos langs de vlaggemast. Nu staat hij fier te waperen op de wind uit de zuidhoek. Afwachten maar wat het wordt. In ieder geval is het vandaag weer een nieuwe dag. Zoals gisteren gezegd: de zwanen zijn vandaag weer van de partij. Ik wens iedereen en in het bijzonder iedereen, die dit leest, een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alles op een rijtje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pa en moe zwaan hebben alles op een rijtje. Kom niet te dichtbij laat vader zwaan merken. Het zal wel duidelijk zijn, waar wij gisteren waren. Natuurlijk in het Hollands polderland. Op een plekkie waar niet veel mensen komen. Hier zwaait familie zwaan de scepter. Als hij ziet dat ik niets kwaad in de zin heb, begint hij en met hem zijn hele gezin te grondelen: eten moeten ze wel. Ze zijn bij mij een paar dagen te gast op het blog.
    Ik wens iedereen een vredige en aangename zomerdag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begint met wat wolkjes, die voorbij schuiven aan de blauwe hemel. Het heeft vannacht licht geregend. We hebben er niets van gemerkt, maar op de daken liggen hier en daar nog kleine plassen. Goed genoeg om de lucht even te klaren. De hitte is er uit. Gisteren was er in onze wijk een gezellige "home made market". Het weer was stralend en niet te warm. Er waren veel kramen met een groot assortiment van goederen en ... met muziek. Er waren veel mensen op de been. Hier en daar waren tafels met banken geplaatst. Wat het weer vandaag geeft, dat weet ik niet, maar het ziet er in ieder geval heerlijk Hollands uit. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Al vroeg een wandeling door de duinen naar de watertoren. Alleen met mijn schaduw achter me aan. In het duin koppetjeduikelende konijntjes. De vossen zijn nog afwezig; slapen misschien nog. De kraaien vliegen krassend door de lucht en een eenzame aalscholver gaat richting zee om te fourageren. Hoog in de lucht een vliegtuig richting Schiphol. De zon ziet het allemaal lachend aan. Het blauw overheerst en de wolken schuiven langzaam voorbij. Geniet van de zomer en van de nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zag er even dreigend uit vanmorgen. In het zuidwesten hing een regenbui boven de horizon. Maar in het oosten staat nu een fraaie stralenkrans vanuit donkere wolken. Wat zal het worden vandaag? Wint de zon of wint de regen. Of krijgen we een mix. Vanavond weten we het. Maar vóór die tijd gaan we genieten van een nieuwe dag. Het is een dag, die ons om niet wordt gegeven. Ik wens iedereen een dag, waarvan we vanavond vlak voor het slapen gaan, kunnen zeggen: "het was weer een mooie dag". Daaaaag!


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe maand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog vijf maanden te gaan en dan begint er al weer een nieuw jaar. Maar eerst dit jaar maar volmaken. Het is rustig weer met een lichte bewolking en een gesluierde zon. Mijn kamertje ziet er redelijk opgeruimd uit. Nog niet geheel naar de zin van Annemiek, maar de wereld is niet in één dag geschapen en mijn kamertje niet in één dag geruimd. Maar er komt schot in. Met de warmte moet je je niet te veel inspannen. Ik wens iedereen een interessante en aangename dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van deze dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag de laatste dag van de hooimaand, morgen begint de oogstmaand. Maar de zomertijd blijft nog drie maanden. Het wordt weer een warme dag vandaag. Een dag om lekker van de zon te genieten. De laatste dagen was het wat rustig op Scheveningen, maar met het vooruitzicht van veel zon, zou het vandaag wel eens een drukke dag kunnen worden, gevolgd door een druk weekend. Geniet van deze laatste dag van juli: als je vandaag niet geniet, is dat een verloren dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat zal het vandaag geven. Zonneschijn of regen. Mij is het om het even: het is een nieuwe dag, die mij weer wordt gegeven. Het ligt voor een belangrijk stuk bij mijzelf, wat ik ervan zal maken. En ik wil er weer een fijne dag van maken. Genieten van de dag, die mij weer is gegeven. Ik heb nog geen plannen gemaakt. Misschien ontstaan die bij een lekker bakkie koffie, die ik zo dadelijk ga zetten. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Maak er wat van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!