Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    12-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag, 12 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat gaat de tijd toch snel. Over twee weken zit het hoogfeest van Kerstmis er al weer op. Morgen komen de kerstspullen uit de kist en gaan we het huis feestelijk versieren. Nu waait de wind nog om het huis en luister is naar symphonie Storm gecomponeerd door Windkracht negen. Gisteren deel één met de wind uit het westen, vandaag uit het zuiden. Dat betekent op onze lokatie aflandig.
    Gisteren was ik aanwezig bij de ontsteking van de lichten in de kerstboom in de koepelzaal van het Amrâth Kurhaus Hotel.Gezellig, fijne muziek en een fantastisch kleinbuffet. De officiele opening van het hotel volgt later. Vandaag laat ik u de koepelzaal zien in feesttooi.
    Ik wens iedereen een heel mooie en gezellige voorbereiding op een vreedzaam Kerstfeest.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag een nieuwe start
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag lukt het weer niet om een stukje te schrijven rechtstreeks op het blog, maar moet ik het doen via Microsoft Word. Het meest voorkomende bericht is “wachten op blog seniorennet.be”, gevolgd door “kan geen verbinding maken”. Dan kan ik weer een spelletje doen en na 5 à 10 minuten opnieuw proberen op het blog te komen. Het ligt niet aan mijn computer: ik kan de wereld over zonder problemen. Vandaag is er een stormachtige westenwind met een ruige zee. Hoge golven. Ook voor morgen wordt dit weer verwacht. Mooie wind om op de fiets naar de stad te gaan, maar hoe kom ik terug. Dat wordt dan lopen met de fiets aan de hand. Het is donderdag: marktdag hier. Er zullen wel niet veel kramen staan. Vandaag wordt de kerstboom in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus ontstoken. Ik mag daar bij zijn om foto’s te maken. Een nieuwe start in het oude Kurhaus. Weer een forse stap vooruit in de ontwikkeling van het nieuwe Scheveningen.

    Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na zonneschijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na zonneschijn kwam regen en wind. Stormachtig, maar daar hebben we niets van gemerkt. Wel de vlag op het Kurhaus: die staat straf onder de noordwester, die nu de kust beukt. Vannacht is er wel een bloembak losgerucht op ons balkon. Het heeft daar dus wel degelijk hard gewaaid; maar wij hebben er niets van gemerkt.
    Nog niet zo lang geleden hebben we een nieuw bed gekocht of liever gezegd het zijn er twee, die met elkaar verbonden zijn. Maar de de bedwand aan de achterzijde hing regelmatig los. Daarvoor is gisteren de technische ploeg van de leverancier gekomen om dit euvel per plekke te herstellen.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag. Of de zon komt, dat weet is niet, maar als hij komt, is hij in ieder geval welkom.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag, 9 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wordt het in het westen van ons land mooi weer met aangename - voor de tijd van het jaar - temperaturen. Dadelijk moet ik eerst even weg op de fiets om een boodschap in de stad te doen. Het is droog en de wind is weggevallen. Dat wordt dus een ontspannen ritje. Goed voor de stramme benen. Net heeft het nog wat geregend, maar die bui is nu voorbij. Er hangt nog wel een boze wolk, maar die drijft langzaam naar andere oorden. De hemel kleurt in het oosten al mooi oranje en de zon begint langzaam tevoorschijn te komen. Ik heb de zon al een seintje gegeven, dat hij ook de rest van het land moet verwarmen, maar of het dat zal doen. Winterzon is heel eigenwijs.
    Toch wens ik iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag, 8 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even nadenken. 8 december... dat is toch een feestdag van Maria? Maar wat herdenken we dan ook al weer op die dag. Wikipedia hielp mij: zie onderstaande tekst.

    "De Onbevlekte Ontvangenis van Maria is een dogma van de Katholieke Kerk dat met een hoogfeest gevierd wordt op 8 december, negen maanden voor het feest van de geboorte van Maria op 8 september. Het dogma bevestigt de bijzondere status van Maria door te stellen dat zij verwekt werd en ter wereld kwam zonder met de erfzonde te zijn bevlekt. Zij werd met een onbevlekte ziel ontvangen in de schoot van haar moeder, volgens de traditie Anna. Op haar ziel werd door God reeds tevoren de zuiverende werking van de toekomstige verlossing door haar Zoon Jezus Christus toegepast. Volgens de katholieke geloofsleer bracht de bijzondere uitverkiezing van Maria met zich mee dat zij de enige mens in heel de geschiedenis is wiens ziel nooit met enige zonde bevlekt geweest is, zelfs dus niet met de erfzonde."
    Ik wens iedereen een heel bijzondere dag. Geniet van deze nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag, 2e Advent.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu brandt in veel huizen al de kerstversiering. Op het plein achter ons wordt vandaag de openbare kerstboom ontstoken. Vanuit ons appartement kunnen we die boom niet zien. Het is een tijdelijke kerstboom. De vorig jaar geplante boom is nog niet stevig genoeg; die moet nog een of twee jaartjes aansterken en groter groeien. Vandaag zetten we onze kerstman buiten. Die gaat als het donker wordt ons balkon verlichten en aan de omwonenden laten zien dat kerst nabij is.
    Onze buren hebben zich ongeveer zes jaar geleden ontfermd over een albino zwervertje. Zij was in het begin erg schuw, maar nu niet meer. Ze blaft vrijwel nooit en last  hebben we ook niet van haar. De buren hebben nog twee hondjes. Dit drietal, allemaal klein, worden uiteraard dagelijks uitgelaten. Als onze deur open staat en de hondjes niet aangelijnd zijn, dan komen ze ons vaak even een bezoekje brengen. Dat mag. Daar hebben we geen probleem mee.
    Ik wens iedereen vandaag een heel fijne en stemmige zondag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 december. De Sint gaat zijn verjaardag thuis vieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee roze streepjes vertellen mij, dat straks de zon te voorschijn gaat komen. Er zijn nog wat wolken. Restanten van de regenbuien, die nu overgedreven zijn. Hoewel het al bijna half negen is, is het nog zo donker, dat ik de lampverlichting nodig heb om de goede aanslagen op mijn toetsenbord te doen. De wind is rustig en de temperatuur een stuk hoger dan de afgelopen dagen. Op de boulevard is een ijsglijbaan aangelegen. Dat zal - samen met de kunstijsbaan - wel wat vertier op Scheveningen brengen. En dan zondagavond het eerste wintervuurwerk, asl het weer meewerkt. Op Scheveningen is er altijd wel wat te beleven. Op de Pier zijn ze begonnen met de herstelwerkzaamheden. De verlichting brandt weer en dat betekent, dat er gewerkt wordt. We hopen maar dat de Pier weer spoedig open gaat.
    Ik wens iedereen een heel aangenaam weekend, waarin de Sint en de Kerstman van plaats wisselen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag, Sinterklaasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag 5 december. De avond van Sinterklaas. Wij vieren al jarenlang niet meer dit feest. De kinderen zijn al jaren geleden gestopt met hun schoentje te zetten en kleinkinderen hebben we niet. In ons appartementencomplex wonnen nog wel kleine kinderen, maar dat zijn buitenlandse kinderen en komen uit landen waar Sinterklaas een grote onbekende is. Wij vinden het wel een leuke tijd: de Sinterklaastijd. Er is wat levendigheid op straat, maar tegenwoordig wordt er meer aan kerstfeest gedacht. De stratren zijn al meer dan een week in kersttooi: de kerstman is er nog niet. Morgen verkleedt Sinterklaas zich en wordt de goedheilig man de kerstman. Dag Sinterklaasje. Ik wens iedereen toch een heel gezellige Sinterklaasavond.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.je zou ze bijna voorbij lopen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren waren we bij een herdenkingsdienst vanwege het overlijden van de moeder van onze schoondochter. Heel intiem met familie en vrienden. Het was in Apeldoorn. Op de weg daarnaar toe zaten we in de auto van onze zoon. Onze schoondochter was al vooruit gegaan om een en ander nog te regelen. Het was een fijne, mooie en toch ook gezellige bijeenkomst, geheel naar de wens van de overledene. Terug naar huis zat Annemiek in de auto van Michiel, onze zoon, en ik bij onze schoondochter in de auto. Ik zelf rijd niet meer in de auto, als het donker is. Nog wel in de stad: daar is voldoende verlichting. Maar niet meer op de grote weg. Daar voelde ik me een paar weken geleden te onzeker voor en toen heb ik besloten niet meer in het donker over de grote weg.
    Een oude traditie in Scheveningen wordt dit jaar weer hersteld: wintervuurwerk. Wind en weder dienende al er vuurwerk zijn op 7, 14 en 21 december om 17.30 uur.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burenhulp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je zou het toch maar meemaken. Heb je een computer, maar je hebt geen stroom. Dat kan komende winter problemen geven voor het sniorennet en dus voor onze vrienden in België. Zonder stroom doet het licht het niet, maar ook de scherm blijft donker. Dit zou kunnen dreigen voor onze Belgische vrienden, die ver van de gens af wonen. Even een stekker steken in het stopcontact bij de Nederlandse buur is niet altijd mogelijk, zeg maar vrijwel nooit. Maar gelukkig komen die Ollanders stroom brengen in de komende winter, als de centrales in België in de knoei zitten. Gelukkig is dat nu nog niet het geval.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag met voldoende stroom voor de computer.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn nu echt begonnen met het aftellen. Nog 23 dagen tot Kerstmis en nog 30 naar het jaar 2015. Sinterklaas sputtert nog een beetje tegen, maar zijn vriend de Kerstman loopt al rond. Of is het toevallig een dubbelfunktie? Je weet maar nooit. De dag begint grijs met lage temperaturen en weinig wind. Weinig wind betekent in ieder geval dat het weer niet zo koud zal aanvoelen. Toch is het geen weer om lang buiten te blijven. Ook voor fotograferen is het niet zo een aangenaam weer. De lens van het fototoestel beslaat buiten en het licht is saai. Toch zijn er fotografen, die van dit weer genieten. Als de zon een klein beetje wil doorkomen, dan kan dat fraaie effecten geven. Ik heb dan ook bij dit weer altijd mijn fototoestel bij de hand. Vandaag hoop ik u te plezieren met een herfstfoto. Per slot van rekening is de astrologische winter nog niet begonnen en mogen we ook nog van eind herfst spreken.
    Ik wens iedereen een aangename dag. En als de zon niet komt vandaag, probeer dan zelf het zonnetje voor je omgeving te zijn. Een vrolijke groet in de morgen, maakt van iedere dag een feest.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een keer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedere keer een probleem. Internet explorer. Foutief bestand. Nu maar opnieuw via microsoft outlook Word en dan via copieren naar het blog. Misschien lukt dat. Misschien niet. Het is jammer: ik had zojuist een berichtje geschreven en wilde het copieren naar van blog naar bestand. Maar toen kwam weer dat vervelende berichtje. Nu probeer ik het via word naar blog. Maar het oude berichtje is verdwenen. Het gekke is, dat ik dat alleen heb bij het seniorennet en niet bij andere bestanden. Voorlopig dus maar weer via outlook. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedere keer een probleem. Internet explorer. Foutief bestand. Nu maar opnieuw via microsoft outlook Word en dan via copieren naar het blog. Misschien lukt dat. Misschien niet. Het is jammer: ik had zojuist een berichtje geschreven en wilde het copieren naar van blog naar bestand. Maar toen kwam weer dat vervelende berichtje. Nu probeer ik het via word naar blog. Maar het oude berichtje is verdwenen. Het gekke is, dat ik dat alleen heb bij het seniorennet en niet bij andere bestanden. Voorlopig dus maar weer via outlook. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag, eerste advent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het eerste kaarsje wordt vandaag aangestoken. De volgende kaarsjes volgen op resp. 7, 14 en 21 december. Het kerstfeest nadert met rasse schreden. Dat is overal al te merken: de winkelstraten zijn al in kersttooi en ook de kerstbomen worden al aangeboden. Onze kerstman staat al klaar om naar buiten te gaan, maar ik vind het nog te koud buiten en laat hem nog niet uit. Het is nog donker buiten. Het is net 07.30 uur. Er is nog geen licht aan de horizont. Alleen wat stadslichten, maar nog geen ochtendschemering. De vogels houden zich nog verstopt en de vlag op het Kurhaus is nog te lui om te wapperen.
    Ik wens iedereen een mooie dag. Is het niet buiten dan toch binnen. Lekker gezellig bij kaars en houtvuur of verwarming. Hier is geen haardvuur, alleen een elektronische nepper.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik probeer al vier keer een berichtje te plaatsen, maar het lukt maar niet. Ligt het aan mijn computer of aan internet of aan het seniorennet. Het plaatje gaat wel door, maar de tekst niet. Nog maar een keer proberen dus. Ik wens dat het nu goed gaat en dat mijn wens voor een mooie dag bij u overkomt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het lukt maar niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar over spraken zij.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is grijs en dampig. Ik kan nog net het ICC-in aanbouw zien. Gisteren is daar het hoogste punt bereikt. ICC staat voor International Criminal Court of gewoon op zijn Hollands Het Internationaal Strafhof. Het wordt ook wel eens genoemde het tweede Vredespaleis. De nieuwbouw omvat 56.000 vierkante meter vloeroppervlakte, dat plaats gaat bieden aan 1200 mensen. Het ontwerp is van het Deense architectenbureau Schhmidt Hammer Lassen. Het gebouw zal omgeven worden door een tuin van 72.000 vierkante meter. Een tuin met veel bomen. Binnenkort is Scheveningen weer een fraai bouwwerk rijker. Natuurlijk mogen we hier niet spreken van Scheveningen, maar we zijn een beetje chauvinistisch. Officieel is het natuurlijk Den Haag. Maar trots zijn we er op.
    Ik wens iedereen een mooie dag. De lucht breekt. Het wordt dan toch nog een fraaie dag. Foto: waar over spraken zij.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag, marktdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat ik gisteren allemaal gedaan heb, weet ik niet. Maar aan de eind van de dag was ik wel moe. Misschien de druk van de afgelopen weken. Werk aan de Eindejaarskracht van Scheveningen, mijn verjaardag of de komende vergadering? Ik weet het niet. Maar vandaag ga ik er weer gewoon tegenaan. Buiten is het grijs en nat. Ons (vlucht)balkon op het oosten en met uitzicht op de stad Den Haag is tot aan de gevel toe nat. Toch is het hele balkon overdekt. Waarschijnlijk nat als gevolg van een wel erg natte mist. Op het plein aan de andere kant van ons appartement zijn geen sporen van regen. Herfstweer zullen we maar denken. Veel zon ligt niet in de lijn van de verwachtingen. We zullen wel zien: toch is het weer een nieuwe dag, die mij gegeven wordt. Ik wens iedereen een heel fijne nieuwe dag. Maak er gebruik van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volgende dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben al weer gewend aan mijn nieuwe leeftijd. Eigenlijk is er niet veel veranderd. Ik doe het zelfde met evenveel plezier. En wat de toekomst betreft: ik blijf gewoon voor uit kijken. Vandaag wordt het een wat sombere dag; niet wat het leven betreft, maar wat het weer betreft. Er hangt een grijs wolkendek en het sprankje zon aan de oostelijke horizont is er vandaag niet. Maar het is droog, niet al te veel wind, maar wel een lage temperatuur van ongeveer zeven graden, gelukkig boven nul. De gevoelstemperatuur zal wel op ongeveer vijf graden liggen. Dus niet even in mijn vest naar buiten, wel even een sjaal om of een jas aan. Maar in huis is er nog genoeg te doen; al kijk ik alleen maar naar al die flessen, die ik als cadeau ontvangen heb.
    Ik wens iedereen een gezellige dag en denk er aan met een vrolijke lach.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuwe dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een drukke, gezellige en feestelijke verjaardag. Overal bloemen en flessen. Neen geen lege, maar volle flessen: want toen iedereen aanwezig was zijn we gezellig naar een goed restaurant gegaan, waar we ons hebben laten verwennen met een bijzonder smaakvol diner. Na het diner nog even naar huis met zijn allen voor een kort afscheid. Het is een onvergetelijke dag geworden. Maar ook vandaag gaat het feesten nog even door. Straks krijgen we nog wat vrienden op visite. Die komen even een bakkie doen, zoals we dat op Scheveningen zeggen. Ook via het internet en het blog kreeg ik veel gelukwensen, waarvoor ik iedereen van harte bedank.
    Ik wens iedereen, ook namens Annemiek, een heel fijne nieuwe dag, opnieuw en nieuwe dag in mijn en ons leven. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!