Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    07-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauw.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is niet altijd zonneschijn in Scheveningen, maar vandaag schijnt de zon. In Scheveningen zie je niet vaak een regenboog boven zee. Maar op 4 januari j.l. verscheen hij boven het appartementencomplex tegen over ons complex.Toch mooi zo een vlag op je dak. Ik maakte er dan ook gebruik van om deze combinatie vast te leggen.
    Vorige week is mijn TomTom uit de auto gestolen. Gelukkig geen schade... alhoewel. De deur aan de rechterkant van mijn auto zat niet op slot. Ik had hem wel afgesloten met de afstandsbediening. Waarschijnlijk haperde er iets. Weg TomTom toen ik later weer in de auto stapte. Het was een ouwetje. Ik had hem al 28 maanden niet bijgewerkt. Restwaarde: nul. Maar toch door een gauwdief gestolen. Morgen vertel ik u de rest van het verhaal, als ik het tenminste niet vergeet.
    Ik wens u voor vandaag een heel mooie dag. De zon schijnt en de hemel is blauw.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is net 08.30 uur, als ik deze foto maak. Zo heb ik de hemel nog niet eerder gezien. Betekent dit een mooie dag of "morgenrood, regen in de sloot" of "morgenrood goed rood"? De dag zal het leren. Maar het is wel een fantastische ervaring als de dag zo begint. Als ik nu naar buiten kijk, is het rood veranderd licht geel/oranje. Niet zo spectaculair, maar toch hoopgevend. Laten we het daar maar voorlopig op houden. Veel heb ik vandaag niet te vertellen en daarom wens ik iedereen een heel fijne dag met heel veel fijne belevenissen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste maandag van het jaar 2015. Er zullen er nog heel wat volgen. De wasdag volgens het oude recept. Moeder achter de wastobbe. Vanmiddag hangt de was buiten aan de waslijn. Ja zo was het vroeger. Tegenwoordig gaat dat niet meer zo. De wasmachine deed zijn intrede en tegenwoordig zelfs de wasautomaat. Je gooit het er maar in, druk op de startknop en een paar uur later komt de was er kastdroog uit. Strijken hoeft vaak ook al niet meer. Al die nieuwe weefsels mogen niet gestreken, maar nog wel gevouwen worden. Ze strijken zichzelf als je ze aantrekt.
    Met onze vaatwasser gaat het wel wat anders. Meestal doe ik de vaat gewoon in de spoelbak. Maar mijn dochter vond gisteren, dat de vaatwasser maar eens het werk moest doen. Alles in de vaatwasser. Bijna drie uur wassen, spoelen en drogen. En dan schoon in de kast. Dat laatste was niet het geval. Ik moest alles controleren: een pan en een glaskom mocht ik zelf nog even doen. Nu staat alles in de kast, maar vanavond doe ik het weer als vanouds in de wasbak: degelijk schoon en snel. Binnen een kwartier.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag.
    De eerste foto van dit jaar


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste zondag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De weerprofeten hebben voor vandaag de zon voorspeld. Laat hem maar komen. Hij is welkom. Gisteren leek het een beetje saaie dag te worden. Toch zijn we maar gaan polderen. We zagen de grote zilverreiger, waarvan bijgaand een foto. De zilverreiger is in Nederland geen zelzaamheid meer, maar hier in de polder kom je hem toch niet zo vaak tegen. Toen we weer thuis kwamen, zijn we begonnen met het ruimen van de kerstspullen. Het meeste is nu al weer netjes ingepakt. Vandaag de rest en dan is de kamer weer helemaal aan de kant. Als ik naar buiten kijk, dan zie ik al een beetje van de zon. Laat hem maar komen: hij is welkom.
    Ik wens iedereen een heel gezellige dag. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We schrijven zaterdag, 3 januari 2015; het eerste weekend van het nieuwe jaar; er zullen er nog eenenvijftig volgen. De dag is hier grijs en somber begonnen. Toch gaan we er straks even fijn op uit: polderzicht met regen. Boodschappen doen en even naar de tuinderswinkel in de polder. Daarna begint de ontmanteling van kerstversiering en bijbehorende artikelen. De dozen staan al klaar. We hebben geen echte kerstboom, maar een nepper. Geen naalden dus. Dat is makkelijk en vlug werken. Wat er niet de kist ingaat, zijn de kaarsen en waxinelichtjes: die blijven we nog een tijdje gebruiken. Welke kist? Wat voor een kist? Jaren geleden - zo ongeveer veertig jaar - heb ik een oude compagniekist gekocht. Zo eentje vanuit de achtiende eeuw; ik schat ongeveer 1750, maar hij kan ook nog wel wat ouder zijn. Mooi beslag. Alleen het oorspronkelijk sleuetlslot zat er niet meer aan. In die kist gaan de spullen, die we niet dagelijks gebruiken.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: dit stukje oud roest zal binnenkort gesloopt worden. De Pier gaat een nieuw leven tegemoet.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 januari 2015
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De straten en pleinen zijn weer opgeruimd. Geen vuurwerkrestanten, uitgebrande autowrakken etc. De Gemeente was al vroeg op pad om alle rommel op te ruimen. Petje af voor deze mannen en vrouwen. Ik ben niet naar de nieuwjaarsduik geweest. Het weer was niet zo goed als het aanvankelijk leek: al vroeg kwam de zon al boben de kim, maar verdween korte tijd daarna weer achter de wolken. Het was wel druk op Scheveningen.
    De Nieuwjaarsnacht is redelijk rusti verlopen met heel veel vuurwerk. Zo een groot vuurwerk als dit jaar heb ik nog niet eerder gezien. Vanaf mijn balkon heb ik een vrij uitzicht over Scheveningen tot aan de stad. Van links naar rechts werd de lucht versierd door fraai vuurwerk. Om half een in de morgen was het vrijwel voorbij. Hier en daar nog een enkele verlate vuurpijl. foto: zo liet de zon zich eventjes zien op nieuwjaarsdag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 januari 2015
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag kom ik geen versla doen van de jaarwisseling en het nieuwe jaar.
    Annemiek en ik
    komen u wel de allerliesfste wensen doen voor 365 dagen van het jaar 2015. Alle dagen nieuwe dagen. Alle dagen vrede en recht. Alle dagen vriendschap en liefde. Alle dagen dankbaarheid.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjaar 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het lijkt wel of de zon in de zee zakt, maar het is de opkomende zon van deze ochtend. Hij ziet er stralend uit voor deze laatste winterdag in 2014. Zal de zon ook schijnen in het nieuwe jaar? Ik wens het iedereen. Iedere dag opnieuw de zon in ons leven. Soms zullen er wel eens regenwolken hangen, maar dan moeten we maar denken: na regen komt zonneschijn. Voor vanavond: pas op voor en met vuurwerk. Wij blijven rustig binnen en kijken naar al het vuurwerk buiten. Nemen af en toe een slokje of een oliebol. Gisteravond kwam een meisje van 9 jaar langs; Valery heet zij en woont ook in ons appartementencomplex. Voor een goed doel wilde ze oliebollen bakken en die aan de buren verkopen. We hebben er gelijk tien besteld. Zij werden dezelfde avond, warm, nog bezorgd. Hartverwarmend zo een initiatief van die kleine meid.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe dag is weer begonnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan de horizont gloort het ochtendlicht. Daarboven hangen nog donkere wolken. Wat het worden zal weet ik niet, maar met enige huiver kijk ik toch naar buiten. De zon is er nog niet, maar zal hopelijk over ca 10 minuten boven de kim verschijnen. Dinsdag; de verkoop van vuurwerk is begonnen, maar het afsteken daarvan mag pas morgenavond vanaf 18.00 uur; acht uur lang tot 02.00 uur op 1 januari 2015. Wat gaat de tijd snel. De meeste hotels in Scheveningen en Den Haag lopen vol: overmorgen om 12.00 uur is de start van de nieuwjaarsduik in het koude water van de Noordzee. Meestal ga ik wel even kijken, maar ik weet niet of ik dit jaar de kans daar voor krijg. Ik kan het in ieder geval wel op de TV zien. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige dag en voor morgen een mooi uiteinde van het jaar 2014.Foto: Ik ben nog even snel naar buiten gelopen om het ochtendgloren aan u te kunnen tonen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dagen beginnen al weer te lengen. Daat is in de avond al te merken, maar in de ochtend zit er nog geen verandering. Dat komt pas op 5 januari 2015. Dus nog even wachten op de vroeger opkomende ochtendzon. Gisteren hadden we een lange dag. Er waren geen avondwolken: de zon bleef lang schijnen, ook vanaf achter de horizon. Vandaag is het weer wisselend bewolkt. De sneeuw is al weer verdwenen en de wegen zijn weer goed begaanbaar. Dat geldt ook voor de stoepen. Vroeger was er een veegplicht voor de stoepen, maar tegenwoordig zie je bijna niemand meer zijn stoepje vegen. Het is vooral voor de ouderen echt een handicap. Heel voorzichtig schuifelen dan kom je nog een stukje verder. Gelukkig is dat op dit moment even achter de rug. Voor iedereen wens ik een zonnetje vandaag. Ik hoop dat mijn wens vandaag uitkomt. Foto: ochtendzon in de duinen(gistermorgen).


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag, 28 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    O je, ik moet de vuilniszak nog buiten zetten, dacht ik vanmorgen vroeg. Maar toen ik bij het depôt kwam, bleek dat er helemaal geen ophaaldienst van het vuil was. Het is zondag, maar ik met mijn slaperige kop dacht dat het maandag was. Dus ook geen krant vandaag. Maar wel zon. De hemel kleurt al in het oosten en is wolkenvrij. De wind is gaan liggen en de temperatuur is boven de nul graden. Dus straks toch even een ochtendwandeling maken. De daken zijn nog wit maar de meest sneeuw is al weer verdwenen, Wel oppassen met gladheid, want misschien heeft het aan de grond toch nog iets gevroren. Vandaag de laatste zondag van het jaar. Ik wens iedereen een heel fijne en mooie dag. Een dag van overdenken en het maken van nieuwe voornemens voor het nieuwe jaar. Dit lelijke stukje van de Pier gaat gelukkig wel verdwijnen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winter

    wintersfeer










    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I was dreaming...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    en nu hebben we uitzicht op een witte wereld. Hier en daar nog een beetje zwart, maar spoedig zal het helemaal wit zijn. Dus toch nog een witte derde kerstdag. Wat zal het geven vandaag. Geen dag nog voor een wandeling door de natte sneeuw. Maar een dag van rustige koffieleut in huis. En morgen? Dat zien we dan wel weer. Misschien is de sneeuw dan beter begaanbaar. Problemen met boodschappen kennen we hier niet. Hier is de kruidenier, de bakker en de Hema gewoon open en slechts een klein stukje lopen vanaf de ingang van ons appartement. Maar het wordt wel weer leuk voor de kinderen: sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken.
    Ik wens iedereen een vrolijk en wit weekend.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I was dreaming...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    maar een witte kerst heeft er dit jaar niet in gezeten. In ieder geval niet hier. En ik verwacht ook voor vandaag geen witte wereld. Daarom heb ik een witte kerst in de duinen van een paar jaar geleden als plaatje gekozen(2004). Toch even een white Christmas.
    Het was gisteren erg rustig op Scheveningen. Vandaag zal het wel wat drukker worden. Dan moet natuurlijk wel het weer wat meewerken. Gisteren zijn we bij onze zoon geweest, vandaag gaan we naar onze dochter. Daar heen is geen openbaar vervoer en een taxi hoef je niet eens te proberen: voor eén of twee kilometer komen ze niet eens meer voorrijden. Dus ga ik met eigen vervoer. En als ik dan vanavond thuis kom ga ik even genieten van een lekker glaasje cognac. Rijden met alcohol in mijn lijf... dat doe ik niet. Dan maar een alcoholvrij biertje. Dat smaakt ook.
    Ik wens iedereen een heel gezellige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de allerliefste wensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kennen dat liedje wel.
    Maria die soude naar Bethlehem gaan,
    Kerstavond voor de noenen.
    Sint Jozef die soude met haar gaan,
    al om haar de weg te toene.
    
    Het hageld', het sneeuwde, het miek er zo koud,
    De rijm lag op de daken;
    Sint Jozef tegen maria sprak;
    Och Here wat zullen wij maken?
    
    Zij kwamen een weinig verder gegaan,
    Tot aan een boereschure.
    't Is daar dat Heer Jezus geboren werd;
    Daar sloten noch vensters noch deuren.

    Maar ik vind deze oude tekst zo mooi. Daarom. Vandaag is het Kerstavond. Morgen vieren we het feest van de geboorte van Jezus, de vredebrenger. Maak er een mooie dag van. Vandaag en morgen en alle dagen daarna in vrede en recht.

     

    X


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag, 23 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog wat boodschappen doen voor de kerstdagen. Morgen is het natuurlijk overal heel erg druk. Het plein voor ons appartement ziet er troosteloos uit. Midden in de badplaats en geen enkele versiering. In de appartementen zien we wel kerstversiering. Ons plein, in het verleden nog feestelijk versierd, wordt sinds een paar jaar door de gemeente vergeten. Vroeger waren er grondlichten overal op het plein, nu wordt het plein verlicht daar een paar armtierige straatlantaarns en dat voor het grootste plein van Scheveningen. Het Kurhaus wordt verlicht: in de avond wordt het Kurhaus aan de boulevardkant schitterend verlicht vanaf 18.00 uur tot 23.00 uur. Maar om die tijd lopen er vrijwel geen mensen meer over de boulevard. Scheveningen lijkt een beetje uit het zicht van de gemeente Den Haag, waarvan Scheveningen deel uit maakt... of is dat alleen maar administratief?
    Ik wens iedereen een heel fijne dag en hoop, dat overal het Kerstfeest, het Lichtfeest, vriendelijk en schitterend schijnen mag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klik op foto voor de feestwens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    .


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat later dan gewoonlijk, maar ik zit wel op mijn plaats achter de computer. Met deze donkere dagen vergeet je de tijd wel eens: de tijd van opstaan wel te verstaan. De krant zat al bijna een uur in de bus voordat ik hem bevrijdde. Het nieuws kwam dan ook een uur later bij mij door. Tijd genoeg om de krant te lezen. Het oogt wat somber buiten. Het wordt in ieder geval geen winterweer. Geen witte kerst dit jaar. Tenminste dat geldt voor hier in de omgeving. De kerstboom is opgetuigd en de kribbe staat ook al. Nu is het nog wachten op 25 december. De dag van vrede en licht, naar wij hopen.
    Ik wens iedereen een heel mooie voorbereiding op het Kerstfeest.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 december 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag 21 december. Vroeger was dit de dag, dat de winter begon. Tegenwoordig hebben ze dit vanwege uniformiteit en statistiek naar de eerste dag van de maand december geschoven. Dit heeft ook weer het voordeel, dat de lente in 2015 op 1 maart begint. Gisteren was het storm op Scheveningen. Niet helemaal echte storm, maar stormachtig windkracht 8. Met uitschieters van windsnelheden tot ca 90 kilometer per uur. Een stevig windje dus. Echt iets voor mij. Op het strand voel ik me dan in mijn element. Natuurlijk samen met mijn fotocamera. Toen de storm wat luwde hebben we nog even een ommetje polder gedaan. Vandaag ziet het weer er wat vriendelijke uit.
    Ik wens iedereen een heel gezellige voorbereiding op het kerstfeest. Vandaag vierde advent.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!