Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    30-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen of wel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen zon of wel zon? Bij mij schijnt de zon in ieder geval mijn kamertje binnen. Vannacht luisterde ik even naar het nieuws en de nieuwslezer meldde zon in de ochtend. Vanmorgen wordt er gemeld zwaar bewolkt en later regen. De zon is te fel om er een foto van te maken. Er zijn wel dreigende wolken. Wat het later op de dag wordt, weet ik niet, maar de zon heb ik in ieder geval wel gezien en hij mij. De week is al weer bijna om. Morgen zaterdag: de laatste dag van de maand. Februari een korte maand en dan volgt de lentemaand en beginnen we weer uit te zien naar de zomer. Hier, op Scheveningen, wordt hard gewerkt om het strand weer schoon en beter te maken. Ik wens iedereen een zonnige dag, zon niet letterlijk dan toch in ieder geval figuurlijk. Foto: gisteren geschoten: het was even droog.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De storm kwam wel,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    maar die ging gepaard met veel regen en daar heb ik mijn camera niet gewaagd. De sneeuw bleef uit. Tenminste twee - misschien zijn het er drie van de vier - hangen als flarden aan de mast. Die hebben de storm niet overleefd. Met de wind, die vandaag verwacht wordt, zullen de vlaggen niet vervangen kunnen worden. Voor vandaag, marktdag, wordt er weer veel wind, sneeuw en weinig marktkramen verwacht. De wolken aan de oostzijde hebben gouden randen. Dat zou kunnen betekenen dat de zon toch even zijn neus zal laten zien. Ik heb er bijgevoegde foto van gemaakt. Ik moet er even tussenuit vandaag, maar lang zal dat niet zijn. Het kan natuurlijk zijn, dat er toch sneeuw komt en dan ben ik wat langer in de frisse lucht. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag, 28 januari.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ziet er grijs en somber uit. Maar dat zal in de loop van de dag wel veranderen: na de regen komt sneeuw en niet alleen sneeuw, maar zelfs een sneeuwstorm. Dat kan een mooie dag worden om te fotograferen. Maar of alles uitkomt zoals de weerprofeten het voorspellen? In Amerika, New York, kwam de voorspelling ook niet uit. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van de maand januari, de louwmaand. Wat wordt er met de louwmaand bedoeld? Ik weet het niet. Wie het weet mag het mij vertellen. Ook de grote van Dale kan me geen duidelijk antwoord hierop geven. Februari, de sprokkelmaans; daar kan ik me iets bij voorstellen. Ik wens u in ieder geval een fijne dag en blijf in de luwte van de storm. Foto: zo zagen we de zon gisteren opkomen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maand loopt ten einde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tweede wintermaand zit er bijna op. Tot nu toe hier een winter zonder sneeuw en ijs. Maar in Amerika zitten ze er vol van. Daar te veel voor wintersporten en hier... ik heb hier tot nu toe slechts mensen op de schaats gezien op het kunstijsbaantje vóór het Kurhaus(zie foto). Als naar buiten kijk, dan verwacht ik in ieder geval een mooie zonnige hemelin de vroege ochtend. Daarna wat meer bewolking, maar in de loop van de dag toch weer de zon. De bouw van het ICC vordert gestaag. Zagen we tot voor kort nog hoge kranen, nu zien we alleen het gebouw in de afwerkfase. De verkeershinder daar zal binnenkort weer voorbij zijn en kunnen we weer normaal aansluiten op de tunnelroute. Daar is de zon. En die wens ik iedereen voor deze dag. Maar komt de zon bij u niet door... probeer dan zelf het zonnetje in huis te zijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag, we zijn aan het aftellen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen krant in de bus. Nog geen nieuws te melden. Geen weerbericht, geen berichten over de politiek, sport etc. Via het internet... maar dat is voor mij moeilijk te lezen. Maar het betekent wel voor mij: een uurtje eerder vrij om wat op het blog te zetten. Het weer: daarvoor heb ik de krant niet nodig. Dat zie ik wel als ik naar buiten kijk en voelde ik toen ik naar de brievenbus liep. De temperatuur buiten viel wel mee op het natte balkon. De lucht is nog grijs en dat zal voorlopig wel zo blijven. Maar de maand januari loopt ten einde. Aftellen.Zondag is er een nieuwe maand.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag. Geniet er van. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    de laatste zondag van januari. Het was niet zo een lekker weer en we zijn dan ook niet veel buiten geweest; slechts een korte wandeling naar de Palacepromenade, waar het ook bijzonder stil was. Af en toe was het best wel zonnig, maar als je je neus buiten de deur stak, dan deed je snel deur weer dicht. Misschien wordt het vandaag wat beter. Laten we het hopen. Maar wat wil je eigenlijk: het is winter en dan kan je geen zomerse temperaturen verwachten. Gisteren was er een bijeenkomst in het Haags Historisch Museum. Ik ben er op de fiets even naar toe gegaan, maar na een half uur rondhangen ben ik weer met de fiets huiswaarts gegaan. Het was in het museum wachten, wachten en nog eens wachten tot je eindelijk aan de beurt kon komen. Daar had ik geen zin in. Ik had vooraf een en ander op papier gezet en dat heb ik na bijna een uur wachten en geen vooruitzicht om gehoord te worden, maar ingeleverd met de mededeling, dat ze me thuis kunnen komen bezoeken, als ze wat van me willen weten.
    Ik wens iedereen een heel fijne zondag. Foto: een mistig uitzicht vanaf mijn balkon.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan de zeekant wolken, en aan de landkant wolken, maar daar tussenin een blauwe hemel. De straten zijn nat aan de zeekant en nat aan de landkant. Ja. Het heeft geregend vannacht en toen ik even buiten was voelde is wat vorstkorrels onder mijn voeten. Was er natte sneeuw of misschien ijzel. Ik weet het niet. Ik weet nu wel dat er hier vandaag geen vorst of sneeuwvelden zullen zijn.
    Vanmiddag ga ik naar het Haags Historisch Museum om te vertellen over de winter '44/'45. In die tijd heb ik veel meegemaakt. in 1944 was ik nog in Den Haag, maar vanaf 1945 t/m juli '45 woonde ik in Sneek bij pleegouders. Toen ik weer thuiskwam, konden mijn ouders mij niet goed verstaan: ik sprak stadsfries. Ik kom nog steeds graag in Sneek en omgeving.
    Het weer ziet er goed uit voor vandaag; ik wens u dan ook een heel fijne en aangename dag. Foto: het huis waar ik woonde in Sneek.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik val maar gewoon...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik val maar gelijk met de deur in huis : “Goedemorgen, allemaal”. Zo, dat hoef ik vandaag niet meer te herhalen. Wat het weer betreft: dat ziet er voor vandaag weer prima uit. Veel zon. Als we de weerprofeten mogen geloven. En waarom zouden we dat niet doen. Beter dan zij het doen, kan ik het niet. Dus heb ik alle vertrouwen in hun verwachtingen. We zullen dan ook van dat mooie weer moeten gaan genieten. Wel met jas aan en das om. Met gewoon in je overhemdje zou je de lachers maar op de hand hebben. Het laatste weekend in Scheveningen zal in het teken staan van afscheid nemen van de winter. Goed, er zou best nog wel gelegenheid kunnen komen om een baantje te rekken op de sloten of de ondergelopen speelplaatsen bij de scholen. Maar een Elfstedentocht zit er volgens mij toch niet meer in. Over een maand weet ik of ik gelijk had.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag en hopelijk niet te veel sneeuw op zaterdag. Foto: Soms is het wat mistig, soms zie ik het ook zo.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een late "goedemorgen"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alles loopt niet zoals het gepland is. Zo zit ik nu veel later achter de computer dan gewoonlijk. Andere zaken hebben vandaag de voorrang. Overleg en besluiten. Maar gelukkig heb ik nu even de tijd om  te schrijven, Dat het weer hier veranderd is: bewolkt en witte daken. Gisteren was er nog even zon; misschien komt die vandaag ook nog wel: "hoop doet leven" wordt er wel eens gezegd. En daar houden we het er vandaag maar op. Ik wens iedereen een gezellige dag, met - wie weet - straks misschien toch nog een zonnetje. Foto: op het strand wordt hard gewerkt om het seizoen weer met een fraai strand te beginnen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De daken zijn wit. Niet van de sneeuw, maar van de vorst. Het heeft iets gevroren. De lucht is helder en in het oosten kleurt de hemel. Aan de zeekant hangt er nog wat lichte mist. We zullen wel zien wat het vandaag wordt. Maar één ding is zeker In Scheveningen staan de narcissen in bloei. Niet een paar, maar honderden. Vanuit mijn auto maakte ik er een foto van. Daar staan er maar een paar op, maar in werkelijkheid staan er honderden. Als u ze wilt zien: ze staan in de middenberm van de Johan de Wittlaan. De eerste lenteboden. Ik wens u een dag met lentekriebels. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een paar moeilijke maanden heeft Annemiek besloten toch weer af en toe wat met haar blog te doen. Niet iedere dag, maar zo één of twee keer per week. Ze heeft er weer zin in. En dat is heel belangrijk. We weten en voelen het allemaal, dat ouder worden problemen met zich mee brengt. Soms grote, soms kleine. We worden wat vergeetachtiger. Ik merk het zelf ook. Maar de beste remedie daar tegen is: actief blijven. Niet gaan zitten in een leunstoel, maar lekker buiten wandelen, genieten van alles, wat de dag je brengt. Je positief  op blijven stellen en belangstelling tonen voor je omgeving. Annemiek heeft ook zo een depressie achter de rug, maar ze vecht zich nu terug. Vandaag maakte ik bijgaande foto van een winnares: ANNEMIEK.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag, 19 januari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag heb ik een drukke dag. Om 109,30 uur al een afspraak en daarna de rechtbank. die een uitspraak doet, die heel belangrijk is voor onze vereniging. Ik hoop dat deze dag een wat vrolijker aanblik heeft dan die van gisteren. Nat en kil was de zondag. Ik ben het huis niet uit geweest. Vandaag moet ik er wel uit en hoop daarbij wat beter weer te hebben. Ik houd het kort, maar kom in de loop van de dag nog wel persoonlijk terug bij mijn blogvriend(inn)en. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag, 18 januari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tijd gaat snel. Zo vier je nieuwjaar en voor je het weet is het al weer de achttiende van de maand januari. Nog even de tanden op elkaar en over zes weken pronkt 1 maart weer op de kalender: het begin van de lente. De tijd verglijdt snel.Hier en daar verschijnen al de narcissen en ook de sneeuwklokjes zullen niet lang meer op zich laten wachten.
    In de polder zitten nog veel smienten, maar met dit weer zullen ze wel weer snel naar het noorden verdwijnen. Ik heb er een paar voor u gefotografeerd. Ze zitten hier bij honderden in de polder. Tijdelijke bewoners. In de zomer zie je ze niet. Ze horen thuis in Noord-Europa.
    Ik wens u een heel mooie zondag, misschien hier en daar wat sneeuw, Hier is het regen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag, 17 januari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is nog niet op, maar zal spoedig zal de zon verschijnen. De lucht is helder met hier en daar een ochtendwolkje. Het belooft een mooie dag te worden. Ik ben net de krant wezen halen en het was helemaal niet koud buiten. Vannacht, het was 01.58 uur, werd ik wakker en keek naar buiten. Ik zag veel licht aan de hemel. Was dat reflexielicht van de stad? Was het de zon die van achter de horizon de wolken belichtte? Ik weet het niet. Maar het was zo bijzonder voor mij, dat ik er een foto van maakte.
    Gisteren was het een mooie dag. Wij hebben een ritje door de polder gemaakt en hebben wat inkopen gedaan. Ik wens iedereen een heel mooi weekend.Foto: uit de hand genomen, en niet helemaal scherp. Maar het ging mij om de wolken. Daarom toch maar geplaatst.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zie. ik zie niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zie de maan in de stand laatste kwartier, maar ik zie niet de zon. Maar de maan verdwijnt straks en de zon komt. Vroeger leerden wij op school de maanstanden. Als de maan aan de hemel stond in de vorm van een o, dan was het volle maan, stond zij in de vorm van een c, dan was dat laatste kwartier en stond zij in de vorm van een omgekeerde c, dan was dat het eerste kwartier. Om alles goed te onthouden leerden we een ezelsbruggetje en tevens de eerste Franse woorden: de c moest een ruggesteuntje krijgen in de vorm van de letter l; je kreeg dan cl en dat leek dan op de d van dernier en dernier betekende laatste. Voor de omgekeerde c plaatste je de letter j en dan kreeg de p van premier en dat betekende eerste.Het was wel een ingewikkeld kunstje, maar ik ben het nog steeds niet vergeten. En vandaag zie ik de maan in een heldere hemel als een cl.
    In het oosten zie ik licht aan de hemel en dat wijst er op dat spoedig de zon zal verschijnen en de maan gaat verdwijnen. Ik wens iedereen een zonnige dag: dan heb ik dat ook. Foto: nu nog is er wind, maar straks zal de zon weer schijnen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 09.30
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben laat vandaag op het blog en toch vroeg opgestaan. Het is nog donker: ik zit met het licht aan. En buiten raast er een zuidenwind en fluit rondom mijn woning. Maar op de achtergrond luister ik naar klassieke muziek. Ik zat even met mijn gedachten op een andere planeet. Geen andere planeet, maar op een oude website van mijzelf: www.fotosloek.nl Het is al een wat oudere website, maar toch nog steeds mooi om te bekijken. Ik zal deze site ook in de marge plaatsen. Misschien ga ik hem binnenkort aanvullen met nieuwe foto's. Dan blijft die site tenminste actueel. Ik ben de laatste dagen niet veel buiten geweest. Maar vandaag is het donderdag en dan wil ik toch even naar de markt en een vriend bezoeken.
    Ik wens iedereen een heel fijne en stormachtige(in figuurlijke zin) dag. Foto: nog steeds storm en meezweven op de wind.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind is nu een stuk minder.Eindelijk na zoveel dagen. Maar de lucht is nog grijs. Aan de oostelijke horizont is vaag wat geelroze lucht te zien. Wat zal het vandaag worden. Ik heb maar niet naar het weerbericht geluisterd: ik laat me verrassen vandaag. In ieder geval zijn de straten droog, met hier en daar nog een klein plasje. Gisteren was er een nieuwjaarsbijeenkomst in Muze Scheveningen. Ik ben er even geweest. Maar niet lang, zodat we toch nog op een acceptabel tijd ons avondmaal konden gebruiken. Misschien ga ik vandaag wat foto's op de Pier maken. Er wordt daar nu hard gewerkt om bij het begin van het seizoen acte de présence te kunnen geven. Ik wens ieder een heel fijne dag, hopelijk met wat zon.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren begon mijn blog met droog weer en veel wind, vandaag met veel regen en veel wind. Het had ook kunnen zijn... veel sneeuw en weing wind of veel wind en veel sneeuw, vorst en veel wind. We zitten in een periode van het jaar, dat het weer alle kanten uit kan. Dit jaar boffen we in ieder geval met het feit, dat de temperatuur aan de hoge kant is en daardoor de stookkosten laag. Dat betekent weer een iets meer gevulde beurs en dat in combinatie met de lage benzineprijs heeft toch ook weer zijn voordelen. Daarom zeg ik maar: klagen heeft geen zin: je kunt er trouwens toch niets aan veranderen. Gisteren was er algemene ledenvergadering. Ik ben er niet heen geweest: ik had wel wat anders aan mijn hoofd. Vandaag hoor ik wel hoe een en ander verlopen is. "O stulti et tardi corde" droomde ik. Je kunt dit vertalen als: "wat een stelletje sullen". Ik zal de uitslag wel horen.
    Ik wens iedereen bij storm en regen toch een heel fijne dag: we kunnen er wel tegen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag staat ons een drukke dag te wachten. Ik moet zelfs de Algemene Ledenvergadering daarvoor afzeggen. Maar gelukkig kan ik mijn stem aan een ander overdragen. De storm van gisteren is wat geluwd, maar zal in de loop van de dag weer aanwakkeren. Nu vanuit het zuiden. Het was druk op de boulevard. Storm of stormachtig weer trekt altijd veel mensen. Wandelen op het strand, wegspringen voor het schuim. Spannend: natte of droge voeten. Even proberen als de golven zich even terugtrekken om daarna met hoge snelheid weer aan te rollen op het strand. Natte voeten of je kleren met schuimbedekt. Je kan het bijna niet voorkomen. Vandaag wordt het weer zo een dag, maar nu met wat minder bezoekers. Het is maandag. Dan moeten veel mensen weer werken en de kinderen naar school. Even wat rustiger.
    Gisteren maakte ik bijgevoegde foto. Niet van de zee, maar van de meeuwen. Ik wens iedereen een heel fijne en ontspannen dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zuidwester van gisteren is een westerstorm geworden. Grote rollers op zee. Gelukkig droog. Regen hebben we nu wel genoeg gehad. Gisteren kregen we nog laat visite. Niet helemaal onverwacht, maar wat verlaat. Erg gezellig. Vandaag zal het wel een rustige dag worden. Rustig in huis, maar waarschijnlijk niet stil in Scheveningen. Met deze westerstorm komen er heel wat mensen naar de zee en op het strand. Uitwaaien, muizenissen verdrijven en daarna met een gezonde rode kleur weer terug naar huis. Gisteravond, niet echt avond: het was omstreeks vijf uur, ben ik nog even naar het strand gelopen, om van de zonsondergang te genieten. Daar maakte ik bijgevoegde foto. Er waren nog veel mensen op boulevard en strand. Ik wens iedereen een heel gezellige zondag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!