Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    13-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar blijft de krant?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zal wel net zo zijn als de meeste bloggers: bij mooi weer de computer aan de kant, de fiets pakken en genieten van de natuur en ’s avonds met een pilsje naast me lui onderuit zitten kijken naar dat balletje dat over het tv-scherm rolt. De Telegraaf is vanmorgen weer niet gekomen, maar dat is de laatste 30 dagen niet ongebruikelijk. Het laatste nieuws moeten we van het net pakken. Vandaag maar een zonnige dag gewenst en tot ziens op het blog.


    >> Reageer (0)
    12-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meestal worden we ’s morgens al wakker gemaakt door het gekrijs van de meeuwen. Vanmorgen hangt er een licht nevel en is de wind uit oostelijke richting. De meeuwen zijn landinwaarts gevlogen, zijn weer ingeslapen of wachten op de verwarmende zonnestralen. Het zal niet lang duren tot de nevel optrekt. Of zijn de weergoden ons plotsklaps ongezind geworden. Annemiek gaat vandaag fietsen met haar vriendin en ik… ik wacht nog even af of ik ook de fiets zal pakken en van de natuur ga genieten. Éen uur later; inmiddels schijnt de zon in mijn kamertje. Het besluit is genomen ik ga ook fietsen.
    foto: een Schevenings straatje


    >> Reageer (0)
    11-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het prinsesje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hierbij een foto van het nieuwe prinsesje, dat gisteravond, 10 april 2007 om 21.56 uu is geboren.
    De foto is genomen vanaf de televisie.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een prinsesje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond heeft prinses Maxima het leven geschonken aan een gezonde dochter van 4135 gram en een lengte van 52 cm. Wij feliciteren prinses Maxima, prins Willem Alexander en de prinsesjes Amalia en Alexia met hun dochter resp. zusje.
    Foto: deze ooievaar fotografeerde ik op 19 februari 2007


    >> Reageer (0)
    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag na Pasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het plein voor ons appartement was het druk, op de boulevard was het druk en in de duinen was het druk met de paasdagen. De zwager van Annemiek was gisteren jarig - hij is natuurlijk ook mijn zwager, maar deze zwager in de enige van Annemiek haar kant – en daar hij in Heiloo woont, moesten we ook van de drukke wegen gebruik maken. Dat betekent dus af en toe in de file staan. Als je dan toch in de file moet staan, dacht ik, dan gaan we maar achterom via de bollenvelden, daar is in ieder geval nog wat moois te zien. Maar ik had er niet aan gedacht dat het autoraceseizoen net gisteren begon en tussen Voorhout en Zandvoort stonden we stil midden in de natuur. Bij de eerste kruising ben ik maar afgeslagen en reed toen op een smalle weg met veel fietsers en wandelaars langs de tulpenbollenvelden.

    Foto: bollenvelden bij Sassenheim.


    >> Reageer (0)
    09-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e paasdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik werd vanmorgen wakker met een gele kanarie in mijn hand, die ik net gevangen had bij de voordeur van mijn oude huis. Maar toen ik naar mijn hand keek was het vogeltje gevlogen. Gedroomd dus. Maar het doet me denken aan iets dat Annemiek veel jaren geleden is overkomen. Ik had op de markt een koperen kooi gekocht. Die was wit geverfd; in WOII moesten alle koperen voorwerpen worden ingeleverd; deze was de dans ontsprongen. Thuis gekomen heb ik die kooi helemaal schoongekrabd en uiteindelijk hing hij dan aan een koperen ketting leeg aan het plafond.
    Ik ging even weg en Annemiek moest  nog een boodschap doen;  ze zette voor zij weg ging, om mij te plagen, een geel speelgoedkanariepietje in mijn kooitje: zij gaat weg en bij de voordeur zit een bruinkleurige kanarie op de grond; zij pakt een sjaal en gooit die over het vogeltje, dat zich gemakkelijk laat vangen. Toen ik weer thuis kwam zat dat vogeltje heel rustig in zijn nieuwe huisje. We hebben jaren lang plezier gehad van onze Piet.

    Foto: deze vogel schoot ik gisterochtend met mijn camera.


    >> Reageer (0)
    08-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met de vaak nog in je ogen is het eerste waarmee je de dag begint elkaar een Zalig of vrolijk Paasfeest te wensen, wat dit ook moge betekenen. Daarna achter de computer of onder de douche om de vuiligheid van gisteren of van de nacht van je af te spoelen en dan aan tafel voor het paasontbijt. Eieren liggen op je wachten om de kop te worden ingeslagen. En dan geven we de paasstol – we hebben maar een kleintje gekocht, we zijn per slot van rekening maar met zijn tweeën – de kans ons vet te mesten. Buiten kleurt de hemel; het belooft een mooie paasdag te worden. Zo dadelijk komen de marktopbouwers met de kramen; er is een paasmarkt bij ons voor de deur. En hoe de dag verder zal verlopen…? De paasklokken hebben, zoals vroeger gebruikelijk was, niet gebeierd; in onze oude parochiekerk is geen paaswake meer; ik geloof dat het enige dat nog werk in of aan die kerk, dat is het torenuurwerk, maar die was gisteren nog niet bij de tijd. Die heeft de zomer nog niet in zijn kop. Allez, we gaan van de Pasen maken wat er nog van te maken is en wensen u allen een zalig en vrolijk Pasen toe.


    >> Reageer (0)
    07-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen heeft veel te bieden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Scheveningen heeft de vakantieganger veel, je zou haast kunnen zeggen, bijna alles te bieden om een vakantie, een weekend of een dagje uit tot een geslaagde happening te maken; Scheveningen biedt u een prachtig strand, een altijd levendige zee, een eindeloze horizon, prachtige Hollandse luchten, stralende duinen en achter die duinen de schitterende stad Den Haag. Ook sportief heeft Scheveningen veel te bieden: bungy-jumpen, zeilen, surfen, kanoën, strandvolleyballen, paardrijden, fietstochten maken, zwemmen; en ’s avonds dansen en echt eens even uit je bol gaan. En voor de smulpapen…van eenvoudig en goed betaalbaar tot luxueus en kostbaar, en alles wat er tussenin zit. Geloof het of niet; kom naar Scheveningen en overtuig u zelf. Scheveningen kent echter één probleem, maar als u gebruik maakt van het openbaar vervoer dan hoeft u van dat probleem geen probleem te maken.
    De Scheveningse dracht zult u niet vaak meer tegenkomen, maar het Schevenings Vissersvrouwenkoor houdt die dracht nog in ere.


    >> Reageer (0)
    06-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede Vrijdag

    Passiezondag, Palmzondag, Goede Vrijdag, Witte Donderdag, Paaszaterdag en Paaszondag. Vraag het de mensen op straat en ze halen hun schouders op. De betekenis van deze christelijke feestdagen is voor heel veel mensen vaak volkomen onduidelijk. Pasen, Kerstmis, Hemelvaart, Pinksteren: ze worden gewoon ingecalculeerd in vakantieplannen als zijnde extra vrije dagen. Hier op Scheveningen is het al weer druk vanwege vakantiegangers uit Duitsland, die een lekker lang weekend doorbrengen aan het strand, de bollenvelden en een stedenbezoek. En veel Nederlanders vertrekken vandaag om in zonnige landen een korte paasvakantie door te brengen. Ik gun het ze best, maar vind het jammer, dat zoveel oude cultuur wordt ingewisseld voor wereldse genoegens. Ik schrijf dit, terwijl ik luister naar de Matthäus Passion van J.S. Bach. Vandaag is het Goede Vrijdag en voor mij heeft deze dag een bijzondere betekenis.


    >> Reageer (0)
    05-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen komt er aan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik het blog van Annemiek bekijk, dan staan mij heel wat eieren te wachten met de Pasen. Zo wat alle eierstelletjes in huis heeft ze volgepropt met stenen eieren, kalkeieren, nep eieren, maar ook echte eieren, zelfs kwarteleitjes zullen niet op het paasontbijt ontbreken. Ik denk dat Annemiek bezoek verwacht, want zoveel eieren kunnen we samen in twee paasdagen echt niet op. Het ziet er wel gezellig uit met al die kleurige ovale dingen om je heen. Met de paasdagen is er voor ons gebouw een gezellige paasmarkt; naar verwachting zal het een zonnige Pasen worden. 
    foto van de dag: ik heb de paasklok maar weer tevoorschijn gehaald.


    >> Reageer (0)
    04-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het ochtendontbijt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedere ochtend zitten Annemiek en ik, na het ochtendontbijt en nadat we de krant gelezen hebben - al die ten minste op tijd bezorgd is -, samen achter de computer; zij op een oude laptop van mij, die inmiddels wel erg traag geworden is, maar wel XP als stuurprogramma heeft, en ik op mijn PC. Het valt ons iedere dag weer op, dat in de ochtenduren Annemiek het grootste bezoekersaantal heeft en bij mij dat pas komt in de namiddag. Zal dat liggen aan vrouwen en mannenbezoek. Er bestaan geen bezoekersstatistieken voor vrouwen en mannen; ik denk, dat bij Annemiek de vrouwen de boventoon voeren. De vrouwen komen meest in de ochtend, als de man uit werken is – bij bedrijf of in de tuin of om het huis - , en de mannen komen na de noeste arbeid in de avonduren. Misschien is het een goed idee voor Pascal om dit te onderzoeken.

    Foto: nog maar wat bloemetjes voor de Pasen; je hoeft ze niet te plukken, maar je kunt ze wel als bureaubladachtergrond gebruiken.


    >> Reageer (0)
    03-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gestreepte kauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een paar dagen geleden fotografeerde ik op Scheveningen deze vreemde vogel. Ik zag wel dat het een kauwtje was, maar deze variëteit was ik nog niet eerder tegengekomen; wel af en toe een kauw met hier en daar wat wit, maar niet zo mooi getekend als deze. Ik melde dit op een forum en kreeg van Witkwast de vogende informatie:”Door een aantal liefhebbers(fokkers) is een aantal jaren geleden op vrij grote schaal gefokt met kauwen. Men probeerde de kleurvariant van de ekster op de kauw te fokken en nog een paar kleurvarianten, maar de wildkleur bleek moeilijk weg te fokken. Je ziet er wel meer in Den Haag, Scheveningen en omgeving. De één heeft wat meer witte veren dan de ander; dit kan in de toekomst een keer er toe leiden dat er een hele witte kauw uit een ei komt.”

    Bedankt Witkwast voor deze informatie.

    >> Reageer (0)
    02-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog even genieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    van een zonnige lentedag


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe week
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begint de nieuwe week met veel zon en een strakblauwe hemel. Wanneer begint de week of eindigt de week nu eigenlijk. Op de 7e dag zag God dat alles goed was en ging rusten. Maar wie werkt er tegenwoordig nog op zaterdag en zondag?  Je kunt je ook afvragen: wie rust er nog op zaterdag en zondag? De ene kalender begint op maandag en de andere begint op zondag. Ik houd het er maar op dat de week op maandag begint. Een oud werkrijmpje luidt als volgt: O, donderdag, de schoonste aller dagen, ’s morgens nog een halve week en ’s avonds nog twee dagen; toen was de week dus maar zes dagen. De zevende dag in het rijmpje blijft hangen. Maar de week begon in ieder geval wel op maandag. En deze week zijn we begonnen met zon en een strakblauwe hemel.
    foto: twee mijnenvegers in de Scheveningse haven onder een strakbauwe hemel


    >> Reageer (0)
    01-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bollenvelden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Genieten van de bollenvelden kan je maar gedurende een vrij korte periode; daarom nog maar een foto.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet er maar van.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar 11 april; het was een zonnige dag en we besloten een tochtje bollenvelden te doen. We zagen een paar velden narcissen en hier een daar wat hyacinten, die pogingen deden om een kleurtje te krijgen en voor dat die zouden geuren en fleuren zou nog wel een week moeten duren. Gisteren 31 maart: het was een zonnige dag en in de auto hoefden we de verwarming niet aan te zetten: de buitentemperatuur was 16 graden en in de auto was het gewoon warm. We reden dan ook af en toe met een raampje open. En ja natuurlijk… een tochtje richting bollenvelden. Hier en daar nog een geel veld van de late narcissen en overal om ons heen - ja we kennen de weg goed in die streek - volop geurende en kleurende hyacinten en als u het niet gelooft, de bijgevoegde foto heb ik gisteren gemaakt. De natuur ligt drie weken voor op 2006. Het is weliswaar 1 april, maar dit is geen grap.


    >> Reageer (0)
    31-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bollenvelden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag hebben Annemiek en ik even genoten van de bollenvelden in de omgeving van Sassenheim. Ik hoop dat u ervan meegeniet.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Scheveningse boulevard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Scheveningen krijgt een nieuwe boulevard naar een ontwerp van de Spaanse architect Manuel de Solà-Morales Rubio. Ik vind het een mooi ontwerp, maar vóór dit plan gerealiseerd kan worden, moeten nog heel wat aanpassingen verwerkt worden. Zo zijn er nogal wat aanmerkingen wat betreft de verkeersafwikkeling, de toegankelijkheid voor gehandicapten en bejaarden. Je kunt iemand met een rollator nou niet zomaar een helling op of af laten rollen, daar moet wel een goede oplossing voor gevonden worden: misschien is een overdekt automatisch trottoir een oplossing. Bijna 30% van de bevolking hoort tot deze groep, en die kan je niet zo maar aan de kant zetten. Deze architect is ook in België geen onbekende: het stationsproject in Leuven is een van zijn bekende ontwerpen. De nieuwe boulevard wordt uitgevoerd in combinatie met de kustversterking bij Scheveningen. Het moet in 2012 gereed zijn. Zullen we dat nog beleven? Of bekijken we dat dan vanaf een wolkje.

    foto: in ieder geval voor vandaag nog maar even de huidige boulevard.


    >> Reageer (0)
    30-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoeterwoude
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat de Hollandse polders al eeuwenlang bestaan bewijst de oude boerderij op de foto wel. Deze boerderij bezocht ik gisteren. De boerderij ligt in het oude veengebied van Zoeterwoude en stamt uit omstreeks 1700. Vroeger werd hier ook kaas gemaakt, maar tegenwoordig staat onder het vervallen dak een grote moderne roestvrijstalen opslagtank voor melk. Deze boerderij stond oorspronkelijk onder monumententoezicht, maar de restauratiekosten zijn zo hoog, dat besloten is dit monument van de lijst te schrappen. Nog een paar jaar en de achtergevel zal instorten. En dan volgt de rest vanzelf wel.


    >> Reageer (0)
    29-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonder titel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De VVD en de SP stonden niet te trappelen om deel te nemen aan de regering. Ze staan nu wel te trappelen om hun kritiek te spuien op het huidige beleid. Het lijkt wel alsof deze twee partijen nog steeds van mening zijn, dat politiek alleen maar bedreven kan en mag worden in Den Haag. De huidige ministers leggen thans hun oren te luisteren in de provincie: wat denkt de man op de straat van het nieuwe beleid en wat zouden ze daar graag nog aan toevoegen. Als vertegenwoordiger van de gemeenschap moet je toch op de eerste plaats luisteren naar je achterban. In Amerika hebben ze iemand, die niet wil luisteren naar de mening van het Pentagon. Daar schijnt maar één mening te tellen: die van de president. Een levende democratie begint bij het volk.

    Foto: de grote mantelmeeuw en de elzenaar


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!