Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    19-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen bruist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het “Congresgebouw” ligt in stadsdeel Scheveningen en daar zijn we trots op. Tegenwoordig heeft dat gebouw de deftige naam “World Forum Convention Center”. Maar wij in Den Haag en Scheveningen noemen het nog steeds het Congresgebouw. En in dit gebouw schuimt als weldadige champagne het nieuwe jazz-festival van den Haag. Na het vertrek in 2006 van het “North Sea Jazz” naar Rotterdam bleven we in Scheveningen met een enorme kater zitten. In dé jazzstad van Nederland leek de jazz te zijn uitgebannen. Maar gelukkig hebben we met “The Hague Jazz 2007” de jazz weer omarmd. Den Haag bruist weer en Scheveningen bruist weer verder met “The Hague Jazz”.
    En bij zo'n evenement hoort een bloemetje.


    >> Reageer (0)
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even langs de haven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toch weer even naar de haven geslenterd. En daar lag hij dus, de SCH 23, waarmee ik in 2005 mee ter haringvangst ben geweest. Een dezer dagen varen zij uit voor de maatjes haring. Ik zou graag meegegaan zijn, maar andere verplichtingen houden me aan de wal. Misschien later in het jaar nog een keer.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nagenieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En terug van vakantie word je weer geconfronteerd met de dagelijkse werkelijkheid. Mag ik nog verder dromen over mijn vakantiebelevenissen of moet ik me weer verdiepen in het dagelijkse krantennieuws. Net terug uit een land, waar je je veilig voelt, waar de mensen vriendelijk zijn, waar je van harte welkom bent, staat ene meneer Wilders uit te kramen, dat de westerse cultuur duizenden lichtjaren voorligt op de Islamitische cultuur. Deze man zit vastgebakken in zijn eigen cultuurkoekenpan. En even verderop in de krant drie rondborstige frisfruitige meiden, die Nederland willen vernieuwen met standpunten als geen dubbele nationaliteit, kleinschaliger scholen en gefaseerde afschaffing van de AOW. ….Nee, laat mij nog maar even nagenieten van mijn vakantie.

    Foto: gewoon een passant die mij vriendelijk groet.


    >> Reageer (0)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantieherinneringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens een bezoek aan Turkije zul je niet regelmatig zulke fraaie personen in zulke fraaie kleuren tegenkomen, maar gelukkig bestaan er bijna lokaal mensen, die zich voor hun oude cultuur interesseren. In de steden zie je alleen maar modern geklede mensen. Alleen op marktdagen komen de plattelanders hun goederen aanbieden: aardappelen, groenten en fruit. Dan komen de boeren en boerinnen in hun traditionele dracht: wijde broeken met het kruis op de knieën en fladderende omslagdoeken: een fleurig gezicht en daarom is een bezoekje op een groenten- en fruitmarkt alleen al een bezoekje waard. Maar deze mooie dame met haar dansgroep komt misschien wel in uw hotel om u een beetje te laten genieten van de oude Turkse cultuur.


    >> Reageer (0)
    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons hotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ons hotel, per slot van rekening is dit hotel toch maar voor 14 dagen onze vaste woon- en verblijfplaats, herbergt naast een groot aantal Nederlander ook een forse kolonie Vlamingen. En zoals een aantal Nederlanders ook een aantal Vlamingen, die dit hotel tot hun jaarlijks vakantieverblijf hebben verkozen. Altijd gezellig om weer oude vrienden te ontmoeten. Wij hebben geen Vlaamse bloggers kunnen ontdekken. Tot onze vreugde waren ook onze drie stoffels (schildpadden) nog in leven. Vooraf hadden we het hotel ingeseind, dat wij er weer aankwamen en melden dat we graag onze kamer (nr 538) weer zouden willen betrekken. Dat lukte dit jaar niet, maar als verrassing kregen we een prachtige suite met een oppervlakte van ca 63 vierkante meter en een terras van nog eens ca 14 vierkante meter met uitzicht op zee.

    De bijgeplaatste foto is het uitzicht vanaf ons terras.


    >> Reageer (0)
    15-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het haventje van Kusadasi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook tijdens de vakantie ben ik vaak in een haventje te vinden. Scheveningen en visserij zijn onafscheidelijk, maar ook in het buitenland zal je me vaak aan de waterkant kunnen vinden.
    Een foto van het kleine vissershaventje in Kusadasi.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weg geweest

    Ik had me voorbereid op een sportieve vakantie. In april heb ik mijn conditie door veel te zwemmen en te fietsen weer op een behoorlijk peil gebracht. En dat zou mijn vakantie alleen maar ten goede komen. Maar de zon was de grote spelbreker. Niet een spelbreker van slechts een halve dag regen. De zon dwong ons gewoon regelmatig te vluchten naar een schaduwrijke plek, die alleen de bomen of een parasol ons konden bieden. Vanavond ga ik mijn foto’s overzetten en daarmee hoop ik u al in een vakantiestemming te kunnen brengen. Wij hebben in ieder geval genoten van een mooie vakantie.


    >> Reageer (0)
    14-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het zit er weer bijna op
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo de vakantie zit er weer bijna op. We hebben genoten. Een vakantie in Turkije is altijd te kort; de tijd vliegt en voor je het weet vlieg je weer terug naar je eigen huis om daar nieuwe plannen te maken voor de volgende vakantie. We zullen het zonnetje in de koffer pakken, zodat we terug in Scheveningen nog lang kunnen nagenieten. En als we in de lucht hangen dan keren we ons nog even om en zeggen: “gule, gule” hetgeen betekent “tot ziens” en tot u zeggen we “welkom in Scheveningen”. Voor een zonnig Scheveningen hoeft u niet zo lang te reizen om van het zonnetje mee te kunnen genieten.
    Vanuit mijn hangmat ziet de wereld er heel anders uit


    >> Reageer (0)
    13-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schildpadden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In ons hotel kunnen we ons best vermaken: er is een binnenbad, waar ik ’s morgen eerst even wat baantjes ga trekken; er zijn ook twee buitenbaden, waar strandstoelen rondom staan; als je bij het zwembad zit en je let goed op dan kan wilde schildpadden zien rondkuieren. Het hotel heeft ook een opgespoten strand en via trappetjes kan je de zee in om even heerlijk te zwemmen en te snorkelen. Hoewel er niet zoveel vissen zijn, is het toch leuk zo wat rond te snorkelen. Er is altijd wel wat te beleven onder het wateroppervlak. En als je toch wat anders wilt, dan kan je altijd met de dolmus naar de altijd levendige en oude stad Kusadasi, om wat te keuvelen met de oude vrienden, die je in de loop van de laatste 20 jaar daar hebt gemaakt.


    >> Reageer (0)
    12-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tire
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet alleen pannen, maar ook grote schalen worden op deze wijze vertind. Bij het vertinnen is het van belang dat het te vertinnen object goed schoon is. En dat schoonmaken is een zwaar karwei. Daarbij gebruiken ze vaak heel fijnkorrelig zand, maar tegenwoordig ook staalwol. Ik heb het gezien, dat een grote schaal op een soort draaischijf werd gezet en de schoonmaker met zijn blote voeten de schaal schoonpoetste; die man moet wel een dikke eeltlaag op zijn voeten hebben gehad.

    Als de schaal eenmaal schoon is kan de vertinner het werk afmaken.
    En dat bedenk ik allemaal, al luierend in mijn hangmat.

    >> Reageer (0)
    11-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanuit onze kamer hebben we een prachtig gezicht op een grote baai met aan het eind het Milipark; het Milipark is een natuurreservaat, dat vooral bekend is om zijn grote diversiteit aan boomsoorten. Het park heeft prachtige stranden, waar vooral in de weekenden de Turkse bevolking komt zwemmen en zonnen. Vroeger barbecueden de Turkse bezoekers daar veel, maar tegenwoordig is dit vanwege het brandgevaar verboden. Wilde zwijnen komen er veelvuldig voor. Er wordt geen jacht op deze dieren gemaakt: varkensvlees is verboden voedsel. Ook zouden er in dit park noch panters leven, maar die heb ik daar nog nooit gezien.


    >> Reageer (0)
    09-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tire
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de kleine straatjes rondom de markt zijn kleine bedrijfjes van koperslagers, viltkledenmakers, schoenmakers, timmerlui en allerlei andere handwerklieden. In deze straatjes kan je zien hoe koperen pannen worden vertind. Koper is namelijk giftig en om er voor te zorgen, dat het gif niet in het eten komt worden de pannen vertind. En dat gebeurt nog boven een heet vuur. De pan wordt met een tang beetgepakt verhit en vervolgens met soldeerpoeder bestrooid en dan wordt de vertinstaaf tegen de pan gehouden en net als soldeer verspreidt het tin zich over de oppervlakte van de pan terwijl de vertinner de pan heel behendig draait. Na het pollijsten ziet de pan er weer als nieuw uit.


    >> Reageer (0)
    08-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tire
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Markten…altijd weer een ontdekkingstocht. Het was inmiddels 1989, toen een oudere man ons vertelde, dat er in Tire een Turkse markt was. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en op de eerstvolgende dinsdag togen we naar dat plaatsje. Na een rit van 30 kilometer kwamen we aan in een oud authentiek Turks stadje, waar het bol stond van alleen maar Turkse mensen: wij waren de enige toeristen. We hebben er echt genoten: het ene hos geldiniz volgde op het andere; aan het andere eind van de markt stonden mensen, die in Duitsland gewerkt hadden ons al op te wachten: onze aanwezigheid ging als een lopend vuurtje over de markt. Morgen vertel ik hier meer over.


    >> Reageer (0)
    07-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Markten zijn het hoogtepunt in het plaatselijk boodschappen doen. Iedere plaats heeft iedere week op dezelfde dag de wekelijkse markt. De lokale winkeliers, marktventers en de boeren/landbouwers uit de omgeving bieden dan hun waar aan; je kunt er echt van alles kopen: groenten, fruit, kippen, eieren, ondergoed, snuisterijen enz. En als je de ene dag een markt bezocht hebt, kan je de volgende dag naar een andere markt elders; en iedere markt heeft zijn eigen sfeer. En altijd even gezellig en boeiend. In de toeristenplaatsen vervallen deze markten al snel tot verkoopplaatsen van souvenirs en allerlei imitaties van bekende merken. Niet kopen, want invoer in Nederland van nepartikelen is verboden.  


    >> Reageer (0)
    05-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastvrijheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Annemiek zat een keer in een dolmus, dat is een minibusje, het algemene openbaar vervoer voor kleiner afstanden., naast een Turkse mevrouw, die met een in haar tuintje geplukte bos rozen op weg was naar huis. Annemiek stootte mij aan en zei: “mooie rozen, he, en ze ruiken zo lekker”. Het leek wel of die vrouw Nederlands verstond, want ze deelde de bos in tweeën en gaf de ene helft aan Annemiek. Annemiek probeerde beleefd te weigeren, maar daar was geen sprake van. Zij moest ze aannemen van die vrouw-met-een-glimlach-van-een-“hos geldiniz”. Annemiek heeft die vrouw voor eeuwig in haar hart gesloten.


    >> Reageer (0)
    04-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we hadden u beloofd

    Om even iets te vertellen van onze vakantie, als we tenminste gebruik konden maken van een computer. Wij hebben het prıma naaar oze zins de eerste dag een flinke buis maar daarna alleen maar oınneschijn. Het ıs wel even uitkijken met het toetsenbordş want dat is Turks en daar staan een aantal leestekens op een andere plaats dan het bij ons gebruikelijke toestenbord. We wnsen u ook aangename dagen en zodra wıj wat bijzondere informatie hebben zullen we u dat zeker even melden.
    Vrıendelıjke groet uit Turkije.
    Een foto toevoegen gaat niet, maar die houdt u nog wel van ons tegoed.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hos geldiniz
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is bijna altijd het eerste woord, dat je in Turkije hoort: welkom. En je antwoord dan beleefd: hos bulduk’, hetgeen je kunt vertalen als: het is me een genoegen. Over beleefdheid gesproken; als een Turk iets voor je gedaan heeft; bij voorbeeld: je de weg gewezen, dan zegt je:”tesekkür ederim” en dat betekent: “dank u wel” en hij zal dan antwoorden “bir sey degil”, graag gedaan. Kleine kinderen komen naar je toe en kussen je hand: een en al vriendelijkheid. Ik heb al eens eerder geschreven: “als de stenen in Turkije konden spreken, dan zouden ze zeggen: hos geldiniz”. In zo’n land voel je je direct thuis.  


    >> Reageer (0)
    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie, maar we blijven het blog trouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben weer voor een zonnige vakantie vertrokken naar Turkije. Uiteraard samen met Annemiek. Zij was het, die 20 jaar geleden, het was inderdaad 1987, zei, dat ze ook wel eens naar een ander land op vakantie wilde: naar Turkije. Ik was stomverbaasd: waarom in hemelnaam Turkije. In die tijd had ik een aversie tegen Turkije: de Turken in Nederland waren niet erg populair. Ik heb mijn leven gebeterd: mijn favoriete vakantieland is nu Turkije “ikinci yurdum”: mijn tweede vaderland. Tijdens mijn vakantie wil ik u iets over dit gastvriendelijke en mooie land vertellen.


    >> Reageer (0)
    01-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we gaan er even tussen uit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de dag van de arbeid hebben we even het bijltje er bij neergelegd. Wij vertrekken zo dadelijk voor een verdiende vakantie naar Turkije. Om 02.00 uur komt de taxi voorrijden om ons naar Schiphol te brengen, vanwaar wij om 05.05 uur vertrekken richting zon met bestemming Izmir. De oude naam van Izmir is Smyrna, bekend om zijn tapijten. Nadat de koffers van de band zijn gerold, gaan we naar de ons toegewezen bus en ongeveer één uur later zullen we dan worden afgezet bij ons hotel Fantasia in Kusadasi.
    foto: de koninklijke trappen in Fantasia.


    >> Reageer (0)
    30-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnedag en nog veel meer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals gebruikelijk vroeg uit de veren, want er wacht ons een drukke dag. Vandaag beginnen we met het presenteren van de feestelijke activiteiten van het 125 jarig bestaan van onze wijk. Vergist u niet: onze wijk telt ruim 8.000 zielen uit alle delen van de wereld. Er valt dus heel wat te organiseren. Vervolgens is het Koninginnedag en dat is in Nederland één groot straatfeest, met veel gezelligheid en overal in het land vrijmarkten. Een vrijmarkt is een straatmarkt, waar iedereen zonder vergunning zijn of haar spulletjes te koop mag aanbieden, vrij mag musiceren etc. Altijd erg gezellig en het weer werk vandaag eigenlijk wel mee: veel zon. En verder bereiden we ons voor op onze vakantie: morgenochtend vroeg om 05.05 uur vertrekken we voor 15 dagen naar Turkije. Maar we laten u niet onverzorgd achter. Wij zullen u vertellen over Turkije met iedere dag een verhaaltje over dat land. Alleen zal ik mijn gastenboek sluiten voor twee weken. Dat doe ik niet omdat ik uw berichten niet op prijs zou stellen, maar om te zorgen dat u mijn blog snel kunt bereiken.
    qua kleur past deze plant wel bij koninginnedag


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!