Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    19-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de duinen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de duinen, vooral op de zanderige open plekken en langs de paden tieren de koningskroon(geel) en het slangenkruid(paars) weelderig.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gelaarsde Kat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rechts boven op dit blog staat een foto van de Gelaarsde Kat.  De Gelaarsde Kat is één van de sprookjes, die staan opgetekend in het boek: “Histoires ou contes de temps passé, avec de moralités: Contes de ma mère l’Oye.” Geschreven door Charles Perrault en verschenen in 1683. Andere bekende sprookjes uit dit boek zijn: Assepoester, Blauwbaard, de Schone Slaapster in het bos, Kleinduimpje en Roodkapje. Dit boek staat vooral bekende onder de naam: ”De sprookjes van Moeder de Gans”. U kent deze verhalen ongetwijfeld. Als u klikt op die kat, dan vindt u daarachter een grote hoeveelheid door mij gemaakte foto’s. Bijgevoegd een foto van de Gelaarsde Kat, midden in het Westbroekpark, waar niet alleen veel rozen staan, maar ook een aantal bijzonder fraaie beelden van hedendaagse kunstenaars.


    >> Reageer (0)
    18-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de horizon om 22.33 uur op 17 juni 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond, 17 juni, ging de zon om 22.03 onder. Een niet spectaculaire zonsondergang. Maar om 22.33 uur riep Annemiek mij en zei “kijk eens naar buiten” en toen zag ik de horizon met een bijzonder fraai gekleurde hemel in het noordwesten. Het leek wel of de zon even was teruggekeerd om ons met een fantastisch schouwspel te verrassen. Ik heb dit nooit eerder zo mooi gezien.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trinochtendwandeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik onlangs in het Westbroekpark vertoefde, meende ik alleen te zijn met de rozen, de bomen en de vogels, maar opeens werd ik aangesproken door een man, die zijn trimochtendwandeling liep. Hij stopte even om een praatje te maken en had het over de rust, die er altijd in dit park heerst. Hij vond twee dingen jammer. Ten eerste dat er te weinig mensen van dit mooie park genieten. Alleen in het weekend en dan nog bij mooi weer hebben de mensen tijd. Anders altijd druk, druk, druk. En vervolgens vond hij het jammer, dat de wilde ganzen de boel verrinneweren(dit is streektaal/Haags voor ruïneren). Overal van die grote ganzendrollen en kapotgetrapte slootkanten.Daar heeft hij wel gelijk in; maar ja het zijn mooie vogels, die eigenlijk niet in ons land thuishoren, maar om er gelijk ganzenlever van te maken, dat is toch ook een beetje te cru.

    Op de foto een paar jonge ganzen en die hadden ze misschien wel kunnen voorkomen.


    >> Reageer (0)
    17-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schrik niet van de foto(vergroting)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren, 16 juni, ben ik naar een bazaar van een kerk geweest. Ik ga graag snuffelen op een bazaar. Meestal zoek ik naar boeken of geschriften, die iets met Scheveningen te maken hebben. Ik wordt in Scheveningen dan wel beschouwd als iemand, die alles over Scheveningen weet, maar zelf twijfel ik daar sterk aan. Als je iets meer weet dan de ander, wil dat nog niet zeggen dat je alles weet. Ik vond niets op die bazaar dat mij interesseerde. Ik was er snel weg en ging daarna even naar het Westbroekpark. Ik weet dat daar kikkers zitten en wilde die eventjes fotograferen. Dat eventjes viel wel tegen. Zodra de kikkers een beweging zien duiken ze onder water. Pas als je stil blijft staan en ze aan je gewend zijn, komen ze weer naar de oppervlakte. Op een gegeven moment zien ze je als een deel van hun omgeving en als je je dan heel rustig verplaatst, dan kan je pas foto’s nemen. Het duurde bijna een uur stilstaan voor dat ik geaccepteerd was. Zie hier de uitsnede van een van de foto’s. Zelf heb ik deze foto als bureaubladachtergrond gezet, maar schrik iedere keer als ik terug ga naar mijn bureaublad.


    >> Reageer (0)
    16-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brulkikker in België
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik lees vandaag in de krant: ‘Brulkikker houdt huis in België’. De brulkikker is een 20 centimeter lange Noord-Amerikaanse veelvraat, die niet als toerist is binnengekomen. Hij is gek op wippen en vermenigvuldigt zich snel. Hij maakt veel herrie en de inheemse kikkers zijn een belangrijke voedselbron voor hem en haar. Hoe kunnen we hun opmars tegenhouden. Eigenlijk heel eenvoudig: Belgen zijn smulpapen en houden dan ook van kikkerbilletjes; wat zou je denken van brulkikkerbilletjes; misschien wordt dat wel een rage en binnen de kortste keren, moet de Belgen zelfs, maar dan in Amerika geslachte brulkikker(billetje)s, importeren.
    De kikker op de foto poseerde voor mij vanmorgen in het Westbroekpark.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een stukje Hollands polderland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms heb ik gewoon zin om in de auto te stappen en zonder een vaste bestemming te gaan rijden; natuurlijk is dat milieuvervuiling; ik weet dat. Maar ik wil juist meestal naar die plekken, waar de natuur het duidelijkst aanwezig is: de zee of de polder. En daar kan ik alleen maar met de auto komen. Soms, maar dan ga ik alleen en met de fototas op de bagagedrager op de fiets, er op uit. Op die momenten is Annemiek meestal met haar vriendin op stap. Op de fiets voel je je meer één met de natuur. Er is niet het geluid van de ronkende motor of van het verkeer om je heen. Je kunt door stiltegebieden rijden zoals de duinen en het poldergebied. En het vreemde is: je bent er nooit alleen. Want met mij zijn er velen, die van de natuur genieten. Even ‘onthaasten’ noemen ze dat tegenwoordig in Holland. Geniet van een fijne dag.

    Het is geen foto van een schilderijtje, het is een foto van een stukje Hollands polderland, dat er uit ziet als een schilderijtje.


    >> Reageer (0)
    15-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon komt af en toe om het hoekje kijken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als de zon schijnt is het in Scheveningen dubbel feest. Ik hoop voor iedereen een zonnig weekend: dan hebben wij het ook.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je moet je keuzes durven maken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo doe je iets en dan is het weer niet goed. De kabinetsleden moeten zich wel gefrustreerd voelen. Als er geluisterd wordt naar de burgers is het niet goed, en als er niet geluisterd wordt naar de burgers, dan is er gekrakeel en wordt er door de oppositie geroepen “er moet meer naar de burgers geluisterd worden.” Ik vind, maar dat zegt niet veel, want ik ben slechts een burger in de ogen van de oppositie, dat het huidige kabinet er goed aan heeft gedaan om naar de burger te gaan en te luisteren naar wat de burger wil. Natuurlijk kunnen niet alle wensen worden vervuld. Dit kabinet moet een keuze maken en dat hebben ze gedaan en aan de realisering daarvan dáár gaan ze voor. Laat de oppositie zich eens een keertje loyaal opstellen en niet zitten hakketakken op allemaal onbenullige eigen ideetjes. De schouders er onder en samen naar een betere maatschappij.


    >> Reageer (0)
    14-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nou, nou, wat een weertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De bomen hebben vandaag een goede douche gekregen. Daar ligt in ieder geval geen stofje meer op. En eindelijk zien we dat de bladeren niet grijs, maar groen zijn. Zo heeft ieder type weer  zijn voordelen. De mensen blijven binnen bij dit weer. Als het wat minder regent komen ze wel weer te voorschijn en dan ziet ons plein er fleurig uit met allerlei verschillende kleuren paraplu's. Nee, het is niet het regentje van: zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam, maar meer het type van: onweer, wind en regen deren ons niet, wij kunnen er wel tegen. Wat vandaag valt krijgen we in ieder geval morgen niet meer. Voor iedereen die dit leest nog een prettige avond.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet hem op, jongens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op sportief gebied zit Nederland voorlopig in de lift: Nederland heeft zich geplaatst voor de Olympische spelen. We spreken dan over Jong Oranje en voetbal. Ook België kan zich binnenkort bewijzen in het duel tegen Nederland. Het gelijke spel van Jong België tegen Jong Portugal (0-0) toonde al aan dat België een geduchte tegenstander is. De enigszins fortuinlijke overwinning van Jong Oranje op Jong Portugal (2-1) heeft – zeker in de tweede helft – aangetoond, dat Jong Portugal een geduchte tegenstander is. Met een beetje geluk had ook Jong België van Jong Portugal mogen winnen. Na de overwinning gister van Jong België op Jong Israel (1-0) heeft Jong België nog steeds uitzicht op de eerste plaats in groep A. Door winst op Jong Oranje is Jong België nummer 1, maar ik hoop, dat Jong Oranje en Jong België gelijkspelen, dan zijn beide ploegen zeker van de volgende ronde. Zet hem op, jongens.
    Foto: wie ligt voor op de finish zaterdag a.s..


    >> Reageer (0)
    13-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondschemering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij was wel niet uitbundig, maar toch heeft hij zich laten zien vandaag: de zon. Zal dit een teken zijn voor de komende dagen? Het hoeft voor mij niet warm te worden, maar de zon brengt toch wel bij veel mensen een wat vriendelijker uitstraling. Een een vrolijke goedenmorgen klinkt beter dan een opmerking als: nou het ziet er vandaag weer somber uit. Misschien zien we vanavond weer eens de zon in de zee zakken.En inderdaad: we konden de zon in de zee zien zakken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie weet wat de dag vandaag brengt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ziet er vandaag wat minder grijs uit. De wind staat zuidwest en de vlag op het Kurhaus is wat minder lui dan gisteren. Ik schat een windkracht 3Bf. Dat zou in de loop van de morgen wat minder bewolking kunnen betekenen en misschien een beetje zon. Maandag, woensdag en vrijdag zijn de dagen, dat ik ga sporten en dan lig ik daarna graag even buiten op een ligbed in de zon. Wie weet wat de dag vandaag brengt. Ik wens jullie allemaal een aangename dag.


    >> Reageer (0)
    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader zwaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zwaan, die mij op 20 mei aanviel zijn we op 7 juni weer tegengekomen. Nu liep hij als een trotse vader aan de overkant van sloot met vier jonge zwaantjes. Moeder zwaan zat rustig haar veren te verzorgen, maar vader zwaan was erg waakzaam.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook als de zon niet schijnt...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zou nou wel weer eens de zon willen zien. Vrijdag was het de laatste dag dat de zon zij het wat achterdochtig aan de hemel stond. Hij schijnt zich nu te schamen voor zijn nalatigheid. En de weervoorspellers maar zeggen, dat (af en toe?) de zon zal schijnen. Maar die profeten wonen in dit stukje land. Maar een ding val mee: de temperatuur. Ik ben dik tevreden met zo’n 20/21º. Gisteren waren we even bij de kinderen om de foto’s van de bruiloft te bekijken. Toen we om 21.30 uur naar huis reden heb ik – bij wijze van spreken – de weg moeten vragen, zo mistig was het. Maar we blijven optimistisch, want nu is ten minste de mist opgetrokken en krijgt de zon een nieuwe kans. Ik wens u een aangename dag.

    Ook als de zon niet schijnt, kan je mooie foto’s maken.


    >> Reageer (0)
    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België gaat een spannende tijd tegemoet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    België heeft zich het afgelopen weekend wel even van zijn goede kant laten zien. We begonnen het weekend al met de overwinning op Roland Garos, waar Justine Henin onverslaanbaar bleek in een rechtstreeks finale duel met Ana Ivanovic (6-1, 6-2). Op zondag de klinkende overwinning van Yves Leterme in de kabinetsverkiezingen, een duidelijke keuze van veel Belgen. En op zondagavond een verdiend gelijkspel tegen het toch hoger ingeschatte Portugal(0 -0). Maar we zijn er nog niet: Leterme zal het moeilijk krijgen met het formeren van een kabinet en de voetballers wacht nog een taak om zich ten minste als 2e te plaatsen in hun poule. België gaat weer een spannende tijd tegemoet.
    Foto: een bruisend begin van de nieuwe week


    >> Reageer (0)
    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit schip heb ik gisteren gefotografeerd.
    Het was alsof dit schip uit de nevel op mij toekwam.
    Dit is het schip van de eindeloosheid.
    Het is één met het water, het is één met de lucht.
    Het is een gedicht door de zee zelf gemaakt.
    Het was me een eer om dit schip te mogen fotograferen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de estafette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond heb ik echt genoten op het blog. Ik had nogal wat foto’s gemaakt tijdens vlaggetjesdag en iedere keer als ik een nieuw berichtje en een nieuwe foto op mijn blog zette werd ik achtervolgd door steeds dezelfde blogger, die mij vóór wilde blijven op de lijst “20 recentste bijgewerkt” onder de categorie “herinneringen/ervaringen”. Het leek wel een estafette. Misschien wordt ik nu wel vermeld op het blog “100jaar”.

    Foto: toch nog maar een foto van vlaggetjesdag. Ook voor onze vriendinnen was het een leuke dag aan boord van de "ISIS"


    >> Reageer (0)
    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlaggetjesdag(6)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was niet alleen een feest voor de ouders of grootouders: het was echt een feest voor allemaal; ook voor de kinderen. Op de foto een jongetje, dat meeging met de boot met een zwemvestje aan. Het jongetje vond het prachtig, maar de moeder had het niet erg met al dat water om haar heen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaagetjesdag(5)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoewel Scheveningen geen eigen burgemeester heeft, hebben we wel een nepburgemeester: dat is de wethouder Henk Kool, hij behartigt de zaken van Scheveningen. Hem werden vandaag de versierselen omgehangen die bij deze Scheveningse funktie volgens de bewoners van Scheveningen horen. Op de foto een glunderende (nep)burgemeester.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!