Inhoud blog
  • Twee dagen met moeder...
  • Blogs... en blogs...
  • Voor MARINA
  • Spreuken/gezegden
  • 'Goodbye'
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    ! Dag en veel groetjes !
    Siobhan

    25-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriend
    Wie mijn goede kanten belicht is mijn vijand... Maar hij die me op mijn fouten en tekorten wijst, DIE is pas mijn echte VRIEND.

    25-10-2005 om 00:10 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kind zegt...
    Je beschermt me al vanaf die eerste dag toen ik daar zo angstig en onbeholpen lag. En... toen ik jaren later je met mijn angsten en frustraties lastig viel of je overstelpte met vragen... Ook toen heb ik je nooit horen klagen. Van alle mensen die ik ken weet geen één zo goed als jij wat ik voel, wie ik écht ben. En wanneer ik zeg: 'ik heb totaal, totaal geen vermoeden hoe 'k je ooit voor zoveel liefde en geduld zou kunnen vergoeden' antwoordt je: 'dat hoeft ook niet want ik ben je moeder en MOEDER BEN JE NIET VOOR EVEN MAAR JE BENT HET VOOR GANS JE LEVEN'.

    24-10-2005 om 16:01 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeftijd
    WEER wat geleerd van de QI-kwis ! Formule voor het berekenen van de 'Ideale' leeftijd van man/vrouw als koppel. Is NIET eerlijk... Is wéér eens een 'bevestiging' van het door oudere mannen zo graag gehoorde: 'Een vrouw van 60 is (al) oud, een man van 60 is daarentegen in de fleur van zijn leven'. De ideale partnerleeftijdformule: leeftijd man * 1/2 + 7 <==> leeftijd vrouw ! m.a.w. een man van 30 j ==> 30 j * 1/2 + 7 <==> 22 j leeftijd van de vrouw. OK, OK... Wat wordt dit voor een man van 46 j ? 46 j * 1/2 + 7 <==> 30 j. OK, OK... En voor een man van 56 j ? 56 j * 1/2 + 7 <==> 35 j !!! Man van 64 j ? 64 j * 1/2 + 7 <==> 39 j !!! 't Is godgeklaagd... mannen mogen alsmaar ouder en ouder worden, hun grietjes (?) MOETEN echter jonger en jonger zijn. Blijkt dus wééral dat het gezegde 'Een oude bok lust ook weleens een groen blaadje' bij deze berekening ook weer opgaat. Ondanks dat toch een mooie formule !

    21-10-2005 om 00:00 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mema
    Heb me een KRIEK gelachen met ons mema !!! Belde haar vanmorgen om iets te vragen... Ze klonk toch zo 'raar' aan de telefoon... Niet angstig, niet onrustig, maar heel raar. Zopas een telefoontje terug gekregen : ze is in alle staten, weet niet meer wat te doen, moet direct op bezoek bij tante Francine (wat al lang is afgesproken)... en wat vertelt ze me nu ? Heeft haar 'kunstgebit' verloren in haar eigen huis... Kan niet meer van 't lachen, zie haar voor me zonder tanden, en dan nog 's op bezoek... Hoe kan een mens in 's hemelsnaam zijn kunstgebit kwijtraken in je eigen huis ??? Zou haar nu eens heel graag willen ZIEN !!! Dat zou warempel MOOI zijn... Oude vrouw van 87, ziet er nog 'pront' uit voor haar leeftijd, goed gekleed en haren mooi gekapt maar helaas... geen TANDEN !!! Hoe moet dat nu als iemand haar aanspreekt onderweg ? Durft ze antwoorden ? Denk van wél, ze heeft gelukkig een goed gevoel voor humor. Alléé mema, geef er een lap op en ga gezellig 'tandenloos' op bezoek ! 's Avonds: ons mema belt weer op. Ze is inderdaad tandenloos op bezoek geweest maar opmerkelijk... het viel mijn tante niet eens op ! Vraag m'n moeder of haar kunstgebit weer is opgedoken... Jaja... 't lag tussen de matras en de bedsponde. Hoe is dat DAAR in feite terechtgekomen ??? Moeders van 87... een ras apart !

    20-10-2005 om 14:16 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bostapijt
    Bladeren dwarrelen omlaag, het bostapijt wordt weer dikker... Vandaag een speciale combinatiedag van zomer en herfst... De zon is gelukkig nog steeds van de partij maar op straat, in tuinen&plantsoenen en vooral in de bossen zie je dat de herfst helemaal overheerst. De voorbode van lange, gezellige winteravonden met warme drankjes, TV-dekentjes, hopelijk veel sneeuw en ??? misschien ??? een witte Kerst ! Dit vind ik nu eens prachtig aan ons landje: de vier seizoenen, allen zeer gevarieerd en met hun eigen charmes... Stel u eens voor dat we 't ganse jaar door in de volle zon zouden leven... Dat zou ook vervelen uiteindelijk. Wat zouden we dan niet allemaal missen ? Al het moois van de lente met het nieuwe ontluikende leven, de herfst met zijn prachtige kleuren en de koude wintertijd met sneeuw en ijs maar binnenshuis de warme gezelligheid... Neen, geef mij maar vier seizoenen, verscheidenheid doet 't hm altijd ! Lente, zomer, herfst, winter... Zo mooi om allemaal te beleven...

    18-10-2005 om 17:07 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OEF !
    Wat een ellende ! Na veel zoeken én FALEN (hoe is dat in godsnaam toch mogelijk ?) eindelijk wat kunnen 'aanvullen'. Vandaag verschillende blogs bezocht (had toch niets te doen) en aangenaam verrast door de interessante plus zeer mooi uitgevoerde sites. ??? Hoe DOEN die mensen dat ??? Goed gelachen toen 'k op een 'politieke' blog + gastenboek terechtkwam; blijkbaar (oef !) zijn er nog veeeel anderen die zich enorm ergeren aan onze geliefde, onbekwame politici. Kreeg vandaag een reactie van Vicky uit ....-City; ze montert me steeds op met haar onnozele prietpraat én dat doet altijd deugd. Zou zij zélf wel beseffen dat ze zo olijk overkomt bij jan en alleman ? Een e-Card gestuurd naar Karen om haar te bedanken voor de warme, gezellige namiddag gisteren. Neem in 't vervolg het openbaar vervoer, ben 'k zo weer bij m'n schattebollen... Met ons mema gaat het vandaag veel beter; als ze maar naar buiten kan (de markt met tante Lief b.v.) is ze wél in haar element. Toch klonk ze nogal 'raar' aan de telefoon... ze wordt nu écht héél oud... Morgen niet vergeten naar de BBC te kijken... Vandaag ook veel bijgeleerd over ons landje door notabene de website van ons aller 'mother of broadcasting', the one and only, the good old BBC !!!

    17-10-2005 om 20:31 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emotions
    Mooie dag... om heel lang te koesteren... Vanmorgen al heel vroeg gewekt door telefoon van m'n moeder. Ze is al 87, gelukkig nog steeds 'gezond van lijf en leden' maar helaas zo rusteloos ! Heb daardoor veel te weinig slaap gehad maar alla, 't kon veel erger. Wat radio, lezen, Mac, rommelen... én al telefoon van Karen. Oef !!! Ze komt me rond 11 uur halen; dat wordt weer eindeloos genieten van mijn vier kleinkinderen (plus Wout en Karen ). Met Karen's voorlopig rijbewijs (wat rijdt ze goed ) heel vlot naar haar 'thuis' waar ze nog eens prima parkeert tussen twee auto's in. Zoals altijd een ontzettend enthousiast onthaal van Hannah, Mathijs, Noor en Lukas. Wout verzorgt met veel liefde de terrasbloemen-en planten. GENOTEN van elk moment op deze zalige, zonnige zondagmiddag... Vooral als Mathijs bij het bekijken van 'Sneeuwwitje' de schrik op zijn lijfje krijgt als de heks verschijnt. Hij vliegt in m'n armen en knijpt me zo hard dat 't bijna pijn doet... de schat: een 'stoere' bonk van amper vier met een hartje van koekebrood. Ons Hannah is verkleed als een prinsesje en danst en dartelt de kamer rond, de tweeling rommelt rustig rond én ze vinden overal wat om mee te spelen. Niet teveel snoepen jongens, we gaan aan tafel. Daar kiest iedereen zo z'n eigen broodbeleg: choco, salami, smeerkaas, confituur, banaan,... Als papa op vraag van Mathijs zélf op de 'pistolet' gaat zitten om hm plat te krijgen, liggen we allemaal in een deuk ! Samen spelletjes spelen, lezen, foto's bekijken, zingen en dansen... zo vermoeiend maaaaaaaaar oh zo zalig ! 's Avonds rustig terug thuis, telefoon van m'n moeder; ze is weer ongerust. Probeer zo goed mogelijk haar angsten te begrijpen en haar wat op te beuren. Dat lukt zo'n beetje na een telefoontje van +/- 1 uur... Morgen weer een nieuwe dag, een nieuwe start, misschien nog de zon die al zoveel bruingekleurde bladeren moet opwarmen... Het leven kan toch mooi zijn.

    16-10-2005 om 22:33 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O my God
    Geweldige dag gehad vol fijne ontmoetingen en humor van de bovenste plank ! Lachen tot je echt niet meer kan... Humor zo droog ... Het beste medicijn voor alles, 't kost niets, 't kan absoluut geen kwaad en je doet er niemand pijn mee... Vandaag was 't écht zo'n dag waarin zoveel gebeurde wat allemaal deugd doet aan het hart ! Allerlei werk verzet (oef), gezellig boodschappen gedaan met overal praatjes met bekenden, héél veel ONZIN en dus veel lachen, mijn liefste zoon die weer 's op bezoek kwam... Zo'n lang en echt deugddoend bezoek waarbij weer eens duidelijk bleek dat we het bijna over alles ééns zijn, met dezelfde 'prul' ontzettend kunnen lachen, samen ons verwonderen over die steengoede 'New York Times', practisch dezelfde commentaar hebben op alles en nog wat, de mooie foto's bekijken en becommentariëren van zijn fantastische reis, zin hebben in hetzelfde eten en drinken... Het moet toch in de genen zitten ! Maar waar blijft mijn dochter's telefoontje ? Als ze me morgen komt halen kan 'k weer eens 'kinderlijk' genieten van m'n vier lieverdjes: Hannah, Mathijs, Noor en Lukas !!!! Weer niets op TV dat echt de moeite is, gelukkig is er nog lectuur en MUZIEK !!!

    15-10-2005 om 22:34 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijkt me 'interessant'
    Net de QI-kwis gezien op BBC 2, zoals elke week één halfuurtje zeer leerzaam totaalamusement. Daarna een fijn interview met Emma Thompson op BBC 1. Waarom, oh waarom altijd BBC moeten opzetten om wat goede TV te zien ? Neen, niet klagen, gelukkig worden er op Canvas ook wel interessante zaken vertoond.

    15-10-2005 om 00:30 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Archief per maand
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 11-2005
  • 10-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kleintje
    blog.seniorennet.be/kleintj


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!