Onze Facebook groep

 

Mijn eerste roman
WELKOM, MIJMER JE EVEN MEE?
Inhoud blog
  • De moord op de kasteelheer
  • Konijnenpijp
  • IJSPEGEL
  • Ik ben je vrouw - gedicht - schrijfopdracht van Schrijven-on-line
    Foto
    Foto


    Ik zit graag met mijn neus in de boeken.
    Zoeken met Google


    Rondvraag / Poll
    zal ik in mijn mijmeringen verder gaan met astrologische sprokkels?
    heel graag
    graag
    liever niet
    liever helemaal niet
    neutraal
    bèèèèk
    Bekijk resultaat

    Nieuws GVA
  • BESLIST: Spooroverweg Blaasveld blijft dan toch open
  • ONS OORDEEL. Gillekens kreeg de kans om zich te tonen en greep die met beide handen
  • Zaakvoerster boetiek Markant introduceert modeshow in Brechtse winkelhart
  • Dimitri (36) doodgestoken door zijn partner L.B. (24) en moeder van zijn twee kinderen: “Hij was een levensgenieter en was net op de goede weg”
  • VIDEO. Leandro Trossard opent score tegen Chelsea, Arsenal maakt er 5-0-afstraffing van en zet druk op titelconcurrenten
  • REACTIES. Eindelijk nog eens een clean sheet voor Coucke: “De volgende stap is opnieuw goed voetballen”
  • ONS OORDEEL. Verdedigers houden de nul voor matig KV Mechelen
  • Volkscafé De Lindenboom kruipt overeind na brand met jonge frisse uitbaters Bo en Emile: “Klaar voor lange, zotte sportzomer”
  • Gangster die ontvoering verzon om vriendin te dumpen, moet 22.000 euro schadevergoeding betalen aan Belgische Staat
  • Westerlo geeft tegen OHL alweer een voorsprong uit handen en pakt een puntje
    Foto
    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    danny1951
    blog.seniorennet.be/danny19
    Een interessant adres?
    Foto
    de tachtigers
    een allegaartje van proza en poëzie
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over mode.
    Enige tijd geleden was ik weer eens het slachtoffer van mijn naïeviteit. Eerst was ik een beetje boos en ontgoocheld, maar nu achteraf kan ik er toch wel om lachen!
    Tussen mijn berichtjes was een mail van de Koopjeskrant. Ik opende dit en zag op een gegeven ogenblik een leuke advertentie voor een bijverdienste. Aangezien mijn pensioentje maar heel bescheiden is en ik af en toe graag mijn kinderen, mijn kleinkinderen en mezelf op iets extra´s wil trakteren, dacht ik er goed aan te doen eens te solliciteren, want het was op mijn terrein, nl. kleine stukjes proza schrijven.
    Ik moest beginnen met een origineel stukje over mode te schrijven. Nu ben ik niet zo modebewust, maar ik dacht dat dat me wel zou lukken. En ja, ik kreeg de job. Ik zou 10 Euro per artikel verdienen en er werd gevraagd om zo´n 2 à 3 stukjes per week te schrijven. Ik wreef mijn handen over elkaar. Dit ging leuk en spannend worden. Ik vond het een uitdaging en het zakcentje zou goed van pas komen. Dus ik aan het werk. Ik kreeg verschillende opdrachten en schreef met veel ijver en plezier mijn artikeltjes.
    Wel, ik kreeg veel complimentjes van mijn opdrachtgever; hij was tevreden en ik mocht mijn gegevens, zoals naam, adres en bankrekening opgeven. Het e-mailadres waar ik de proza naar toe moest sturen, zag er betrouwbaar uit.
    Tot nu toe heb ik natuurlijk nog geen Euro gezien en na een vijftal opdrachten viel de correspondentie stil!
    Ik ben ergens ook een geweldige keikop; ik heb nooit een mailtje gestuurd met de vraag waarom die persoon mij zo voor de gek heeft gehouden! Ik vermoed dat het een student mode is geweest, die voor zijn eind-examen zat en op die manier een goede beurt heeft gemaakt, want het zijn ècht mooie en waardevolle artikeltjes.
    Ik ga ze hier op mijn blog Mijmeringen zetten. Geen mijmeringen dus over mijn wandelingen door Antwerpen, maar wandelingen door modeland. Wie weet heeft er nu toch iemand plezier in!


    De eerste en meest belangrijke mode-ontwerpster in de geschiedenis van de mensheid is ongetwijfeld Eva. In een ver, ver verleden wandelde zij vredig  met haar partner  in het wonderschone Paradijs.  Eva en Adam waren naakt, maar het deerde hen niet. Ze waren onschuldig en volmaakt gelukkig totdat Eva in de door de slang aangeboden zure appel beet  en erger,  ook Adam verleidde tot een beet in die verboden vrucht.

     Plotseling besefte Eva dat zij iets om het lijf moest hebben! Of zou het  Adam zijn geweest die hun beider naaktheid wilde bedekken?  Dit raadsel zal  ongetwijfeld nooit opgelost worden. Feit is dat “de mode”  haar  intrede deed.

    Hun oog viel op de bladeren van een vijgenboom en hup, het eerste kledingstuk sierde het menselijk lichaam.

    Ondanks dit gebaar, werd het ongehoorzame paar onverbiddelijk uit het Paradijs verjaagd. Weg was de onschuld; verdwenen  het geluksgevoel…..

    Sindsdien jagen hun nakomelingen tevergeefs het geluk na. Tot op de dag van vandaag  zijn zij  onophoudelijk op zoek naar  de paradijselijke toestand van onschuld, vrede, schoonheid en harmonie. In alle mogelijke vormen probeert de mens  “De Hof van Eden” naar zich toe te halen.

    In zijn kleding, in zijn kapsel,  in zijn bezittingen, in zijn leef,  denk- en geloofswereld.

    Iedere cultuur heeft/had  zo zijn mode-ontwerpers/ontwerpsters.  

    Elke  samenleving  brengt nog steeds, de eigen creatieve persoonlijkheden voort.  Mannen en vrouwen  die diep van binnen naar de teloorgegane schoonheid en harmonie  zoeken  en net dat tikkeltje extra  scheppingsdrang bezitten om  met die kunstzinnige kracht aan het werk te gaan.

    Over het  wel een wee van Eva en Adam na hun verjaging uit het Paradijs wordt in het Bijbelboek Genesis  niets  meer vermeld.  Waarschijnlijk is,  dat het vijgenblad verdorde en op de lange duur niet meer de nodige bescherming tegen de hitte van de zonnestralen bood of tegen de koude van de noordenwind.

    Met het vernuft, eigen aan de mens, werd de kledij aangepast aan de behoeften en aan het klimaat.

    De creatieve mens ontwierp kledingstukken, hoeden, schoenen, sieraden, gebruiksvoorwerpen, maar ook gebouwen om in te schuilen wanneer het donker werd en een veilige beschutting tegen de steeds wisselende weersomstandigheden.

    De kudde, de grote kudde, keek toe, zag dat het goed was en maakte gretig gebruik van de artikelen die hen een tijdelijk geluksgevoel gaven.  Schafte één van hen zich een  hoed van stro aan om zich tegen de zonnestralen te beschermen, dan volgde al vlug de rest. Het gevoel van comfort gaf een klein geluksgevoel.

    Het verschijnsel  “mode” , ooit door Eva geschapen, of door Adam?   beheerst de gehele wereld. De wereldeconomie dankt grotendeels zijn bestaan aan het vijgenblad! Van vijgenblad tot jeans. Van strohoed tot een hoed van Coco Chanel. Van sandalen gemaakt uit lapjes leer tot Nike´s. Van stukjes beril tot een bril van Armani! En ga zo maar door…..

    Ode aan de mode!  Dank zij haar ervaart de mens een kort en vluchtig geluksgevoel.

    Natuurlijk schuilt achter “de mode-facade” een harde zakenwereld. Maar zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Ying en Yang. Goed en slecht. Zoet en bitter!

    Aan  ons, de kudde, is  de keuze in hoeverre wij ons in “de mode” willen verliezen.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    09-12-2009
    teksten schrijven
    Beste Marijcke, Ik ben dus Geert en wil me hier openlijk excuseren omdat ik inderdaad een fout gemaakt heb door niet meer te reageren op je mails. Ik ben de eerste om mijn fout toe te geven en gelukkig leren we ook van onze fouten. In die periode kreeg ik veel sollicitaties binnen. Ok, het is geen excuus maar ik heb schrijvers gevonden die meer in de modebranche zitten en nog betere teksten schrijven. Na een paar opmerkingen/tips te geven over hoe ik de teksten zag, bleken de volgende artikels dezelfde richting uit te gaan. Geen kritiek op je schrijfkunst maar de inhoud was niet bruikbaar voor mij. Inderdaad, toen heb ik de fout gemaakt door niet meer te reageren. Ik wil wel beklemtonen dat je teksten nooit zijn gebruikt. Toeval wil dat ik per ongeluk dit hier kom te lezen op je blog. Uit groot respect voor jou zal ik , desondanks de artikelen nooit gebruikt zijn, de artikelen vergoeden. Marijcke, je bent een voorbeeld voor de senioren dat het "nieuwere medium" internet niet alleen door jonge mensen gebruikt wordt!

    09-12-2009 om 11:19 geschreven door Geert




    Archief per jaar
  • 2018
  • 2017
  • 2015
  • 2014
  • 2012
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    http://www.schrijverspunt.nl/

    Over mijzelf
    Ik ben Cauwe Marijcke
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is dichteres, schrijfster, astrologe, medium.
    Ik ben geboren op 10/06/1936 en ben nu dus 87 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: astrologie beoefenen, met de tarotkaarten bezig zijn, lezen en studeren vooral over de kunst en psychologie, wandelen met de hond, veel in de natuur zijn en natuurlijk....interesse hebben en tijd maken voor mijn 4 kinderen, 4 schoonkinderen en 4 kleinkind.
    Ik zou het prettig vinden om met gelijkgestemde zielen in kontakt te komen via dit modern medium. Verder schrijf ik graag, maak ik af en toe een gedichtje en zou dat graag met mijn toekomstige blogvriendinnen en blogvrienden delen.


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    janart
    blog.seniorennet.be/janart
    Foto


    undefined

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto



    Ik hou van de natuur in al zijn facetten.
    Foto

    Dit is dus mijn mobilehome, mijn huisje op wielen, mijn toevluchtsoord!
    Foto

    Heerlijk grasduinen met Klaartje in de buurt van Rocanje.
    Foto

    Mijn zoon en chauffeur Frank!
    Gastenboek
  • de tachtigers
  • Beste blogmaatje
  • Een goeie warme dinsdag
  • Goeiedag Maijcke
  • verjaardag

    Reacties, vragen of commentaar?


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

     

    Op Goede Vrijdag in Frankrijk. Storm aan de kust. Cape Gris Nez.

    Foto

    Dit zijn Jano, mijn jongste kleinzoon en mijn hond Klaartje in het woud van Herenthout!
    Foto

    En dit is Nicky, mijn jongste kleindochter. Ze mag er zijn, hè?
    Foto


    Foto

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Mijn favorieten
  • www.schrijverspunt.nl

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    joeni1
    blog.seniorennet.be/joeni1
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    blogjevanwil
    blog.seniorennet.be/blogjev

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!