M. & Mevr Fooy, hele lieve mensen, hebben voor mij gezorgd voor ik bij mama en papa ben gaan wonen. Je kan even gaan kijken op : www.lovealoch.be
Hieronder een paar mooie foto's van mijn rasgenootjes
Parson Russell
27-06-2007
Meer huisdieren te koop via internet in vakantieperiode.
Heel wat asielen zitten vol, dus zoeken baasjes naar een andere manier om van hun dier af te raken.
Het aantal huisdieren dat via het internet te koop wordt aangeboden, stijgt sterk. De Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming vindt dat een kwalijke evolutie. Dat meldt de vrt.
Met de vakantie voor de deur zijn veel mensen hun huisdier liever kwijt dan rijk. Omdat de dierenasielen al overvol zitten, proberen steeds meer mensen hun dier te verkopen via een zoekertjeswebsite.
Op 2dehands.be zijn er dubbel zoveel honden en katten te koop als gewoonlijk. Ook andere huisdieren duiken plots in grote aantallen op. In totaal zijn er meer dan 10.000 zoekertjes.
Maar de Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming vindt het een kwalijke evolutie dat dieren via het internet worden verkocht. Ze vindt dan ook dat de verstrengde wet op de verkoop van dieren in winkels weinig zin heeft.
Bovendien vreest de vereniging dat de internetverkoop de asielen niet zullen ontlasten. Want als de dieren niet verkocht raken, brengen de baasjes ze uiteindelijk toch nog naar het asiel.
Een andere website, Hebbes.be, weigert zoekertjes van particulieren die dieren willen verkopen.
MAINE - De zwarte labrador Molly heeft in drie weken zon 200 km afgelegd om naar huis te komen.
Molly met een familielid van zijn overleden baasje.
De eigenaar verdronk toen zijn boot omsloeg. Aangenomen werd dat ook de hond was verdronken. De speurtocht voerde de hond door onherbergzaam gebied in de staat Maine in de VS. Molly werd herenigd met gezinsleden.
Politiespeurhonden vorig jaar goed voor 74 vermisten.
De speurhonden van de federale politie hebben vorig jaar 74 vermiste personen teruggevonden en 73 criminelen opgespoord. In totaal werden de speurneuzen 3.293 keer ingezet in 2006, of zowat 9 keer per dag. Dat laat de federale politie weten in een persbericht.
Mensen vinden Dankzij de speurhonden zijn het voorbije jaar 69 levende en 5 overleden personen teruggevonden. De dieren bleken ook nuttig in zowat 135 gevallen doordat ze elementen ontdekten die het onderzoek vooruit geholpen hebben. Daarnaast werden met de hulp van de honden 73 criminelen opgespoord.
Heroïne Dankzij de speciaal daarvoor opgeleide drugshonden kon de politie in 2006 grote hoeveelheden drugs (69 kg marihuana, 19 kg hasj, 26 kg cocaïne, 25 kg heroïne, 22.000 xtc-pillen, 23.000 cannabisplanten, ...) in beslag nemen en 1.137 personen die drugs bij zich hadden, onderscheppen.
Brandversnellende producten De brandhaard-detectiehonden zijn in 291 gevallen ingezet en konden in 169 gevallen daarvan de aanwezigheid van brandversnellende producten aantonen. De dienst Hondensteun van de federale politie, bestaande uit 34 hondenteams, werd al in 1968 in het leven geroepen. In 2006 heeft de dienst Hondensteun 33 teams opgeleid.
Dog Show Wie de speurhonden van de federale politie aan het werk wil zien, kan dit weekend naar de Brussels Dog Show op de Heizel in Brussel. Thema van de show is dit jaar "Gebruikshonden in dienst van ons land". De politie geeft er korte demonstraties met drugs-, patrouille- en brandhaard-detectiehonden.
Een Chinese hond heeft iets heel gemerkwaardigs gepresteerd : ze is bevallen van een kitten. Het katje kwam ter wereld na twee echte puppy's. De moederhond is prompt een lokale beroemdheid geworden in het dorp Huayang, nabij Jiangyan. De dorpelingen willen dat wonder met eigen ogen aanschouwen, waardoor het in het huisje een komen en gaan van buren is.
Eigenaar Hua Chengpeng : "We waren zeer verbaasd. Maar het is echt een kat, en helemaal geen hond." Volgens lokale dierenartsen is dat niet helemaal waar. "Volgens ons is het wel degelijk een hond, die er uitziet als een kat door enkele genmutatues." Veel bewijs om die stelling te onderbouwen hebben de dierenartsen evenwel niet echt, behalve dat het katje 'keft' als een puppy.
Japan opent eerste bejaardentehuis voor huisdieren.
Het eerste bejaardentehuis voor honden opent later dit jaar in Japan. De honden zullen er niet alleen verzorgt worden door dierenartsen, maar ook door andere honden. Het tehuis zal namelijk ook bevolkt worden door jongere honden om de oudere dieren zich wat jonger te laten voelen. 24 uur op 24 zal er een dierenarts beschikbaar zijn. Een verblijf in het tehuis kost de eigenaar van de hond maandelijks 98.000 yen (600 euro). De lijdende diertjes zullen ook vitaminekuren, aromatherapie en acapunctuur krijgen.
Een schijnzwangerschap of lactatio abnormalis kan zowel lichamelijke als geestelijke veranderingen met zich meebrengen. De teef gedraagt zich in het algemeen alsof ze een nest pups heeft geworpen. De schijndracht duurt net zo lang als de gewone dracht: ongeveer twee maanden. En tijdens die schijndracht kan de melkproductie zelfs op gang worden gebracht. Karakterieel zal de schijnzwangere hond enigszins veranderen, maar daar moet je als eigenaar nu ook niet direct voor panikeren. Het is niet zo overweldigend en ook maar tijdelijk. Enkele gedragsveranderingen kunnen zijn dat de hond stiller wordt, ze heeft een nest drang en zal veel aandacht vragen. Ze gedraagt zich dus als een teef die zich opmaakt om pups te werpen. Ze zal vaak rustiger zijn en op andere plaatsen gaan zitten dan anders en ze toont vaak ook een verhoogde eetlust. Zogezegd om reserve op te sparen voor de komende pups. Probeer om dit gedrag van de hond niet te versterken. Ga dus zeker niet te knuffelig met je hond om en ga ze zeker niet meer eten geven dan gewoonlijk. Op zich is een schijnzwangerschap niet gevaarlijk voor een hond, maar als de melkklieren telkens worden geactiveerd kan dat later wel gezondheidsproblemen opleveren of zelfs kanker. Is er overdreven melkproductie ga dan de veearts voor medicatie. Uit zichzelf zal het in elk geval niet stoppen. Een schijnzwangere teef zal haar denkbeeldige kroost verdedigen tot het uiterste. Enige omzichtigheid in de omgang met andere honden is dus geboden. De kans is er dat ze geprikkeld zal reageren op andere honden en zeker naar teven toe. Dit komt door de gestoorde hormonale huishouding. Tegenover mensen is dit minder het geval. Kijk toch uit bij vreemden die met haar in aanraking komen. Er zijn honden die tijdens hun schijnzwangerschap elkaar naar de keel vliegen en enkele weken later vrolijk met elkaar spelen. Als het uit de hand moest lopen kan je de hormonen met medicijnen in evenwicht brengen zodat de schijndracht sneller voorbij zal zijn. Vraag daarom raad aan je dierenarts. Je kan een schijnzwangerschap enkel voorkomen door een sterilisatie. Dit is te overwegen indien het vaak voorkomt bij dezelfde teef. Ga gewoon eventjes anders om met je hond. Neem bv. eens een andere wandelroute. Afleiding is nodig, anders blijft die hond maar aan één ding denken: pups.
Ons Yankee is vandaag om 10u bij de dierenarts toegekomen. Ze is onder de middag geopereerd en om 16u mocht ik al eens bellen. En om 17u mochten we ze al gaan halen. Voor de operatie is ze eerst nog onderzocht geweest en blijkt dat ze schijnzwanger is. Daardoor is er twijfel ontstaan of de operatie misschien verlegt moest worden. Want een sterilisatie tijdens schijnzwangerschap zou de schijnzwangerschap kunnen verlengen voor lange tijd. Schijnzwangerschap zou wel geen fysieke pijn veroorzaken maar kan wel op het karakter inspelen zoals bv.aanhankelijkheid, nestjes maken met haar poppetjes, agressie, enz. Maar aangezien ze toch veel vocht verlies uit haar baarmoeder kon de operatie uiteindelijk beter niet verlegt worden om baarmoederkanker te voorkomen. Maar uiteindelijk is alles goed verlopen en moet ze vanaf morgen medicatie innemen voor haar schijnzwangerschap. Alvast bedankt aan de hele ploeg van de dierenartsen praktijk 'De Molenhoek' uit Ninove. (klik op de foto)
Liefste Yankee, Op een dag kwam je in mn leven.. We groeiden samen op,, en gingen ons leven verder samen delen. We speelden samen.. knuffelden, En we raakte gehecht aan elkaar. Ooit zal er een moment komen dat we elkaar los moeten laten.. En elkaar achter laten. Het zal een zware tijd zonder je worden. Ik weet niet hoe ik dan zonder jou verder moet. Wij 2 horen gewoon bij elkaar. Voor altijd samen en nooit meer alleen! Ik zal toch altijd het meest van je blijven houden tot het laatste stukje adem. Je zal voor altijd met grote letters in me hart geschreven staan, Die naam zal nooit gewist worden!. Jij bent echt de speciaalste ik vraag een ding? Hou me vast voor altijd!!
Mijn schatje, Met het eerlijkste hartje, Ze is altijd blij, Ze weet alles van mij, Ze kent haar plekje niet, Ja, de bank dat is eigelijk ook wel wat ze verdient, Ze kan het niet hebben komt er een vriend, Laat dan haar tandjes zien, Ze meent het van geen kant, En likt die vriend dan toch maar aan zijn hand, Iedereen die voor haar valt, Ze is mijn kindje, Die het beste verdient, Voel me zo blij, Want zij is een echte vriend voor mij
Ons Yankee is bijna genezen van haar infectie op haar darmen. Haar eetlust is nog niet helemaal in orde, maar het gaat toch al wat beter. Nu nog zien hoe de operatie meevalt maandag.
Steriliseren, ovariectomie (het weghalen van de eierstokken) of ovariohysterectomie (het weghalen van eierstokken en baarmoeder) zijn termen die gebruikt worden voor het onvruchtbaar maken door operatief ingrijpen. Bij een sterilisatie wordt de eileider afgebonden. Dit is een ingreep die bij honden niet wordt uitgevoerd. Indien men het heeft over sterilisatie van de hond bedoelt men dus een ovariectomie of ovariohysterectomie.
In onze contreien wordt een sterilisatie meestal gedaan vanaf de leeftijd van 6 maanden. In de Verenigde Staten steriliseert men dieren al vanaf 3 maanden oud.
Tijdens de operatie kan ervoor gekozen worden om enkel de eierstokken weg te nemen of om ook de baarmoeder te verwijderen. Omdat de baarmoeder na de operatie geen enkele functie meer heeft en enkel nog problemen kan geven, wordt meestal geopteerd om ze ook te verwijderen.
Een sterilisatie is een routine operatie voor de dierenarts en houdt weinig gevaar in. Men moet zich er wel altijd van bewust zijn dat - hoe zeldzaam het ook is - elke verdoving en operatie een klein risico inhoudt op problemen.
De voordelen van het steriliseren van een teef zijn:
Geen loopsheid meer! De eierstokken zijn verwijderd en kunnen dus geen hormonen meer afscheiden.
Sterk verlaagde kans op pyometra, indien men ook de baarmoeder verwijderde: geen kans meer op pyometra.
Sterk verlaagde kans op melkkliertumoren. Indien een teef voor de eerste loopsheid gesteriliseerd wordt, heeft ze 200 keer minder kans tot het ontwikkelen van deze tumoren! Dit cijfer daalt sterk naarmate de teef meer cyclussen heeft gehad.
Jammer genoeg zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het steriliseren van een teef. Hoewel de meeste zeldzaam zijn, kunnen volgende problemen toch optreden:
Veranderingen in het gedrag: de teef kan rustiger worden na sterilisatie. Dit hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn en kan soms zelfs gewenst zijn. Deze gedragsverandering treedt niet altijd op. Soms worden teven zelfs actiever na sterilisatie.
Veranderingen in de vacht: de beharing kan wat dradiger of dunner worden.
Verhoogde kans op urine incontinentie: vooral bij grote honden ziet men een verhoogd voorkomen van urine incontinentie na sterilisatie. Meestal betreft het urineverlies bij het liggen of tijdens de slaap. Dit kan meestal verholpen worden met medicatie. Soms komt het pas voor verschillende jaren na de ingreep.
Gewichtstoename: dit wordt vastgesteld bij de helft van de gesteriliseerde teven, maar heeft een gemakkelijke oplossing: diëten!
Een sterilisatie blijft een operatie en aan een operatie zijn soms risico's gebonden!
In vele gevallen zullen de voordelen van een sterilisatie duidelijk opwegen tegen de nadelen. Geen enkel nadeel dat kan optreden na een sterilisatie is levensbedreigend, terwijl de ziektes die voorkomen worden door een sterilisatie dat wel kunnen zijn. Daarbij zijn melkkliertumoren en pyometra frequent voorkomende aandoeningen bij de hond en treden de vermelde nadelen van sterilisatie eerder zelden op en kunnen ze in veel gevallen behandeld worden.
Ons Yankee is ziek. Ze heeft een infectie op haar darmen en is daardoor onder medicatie sinds 29/05 en tot haar grote spijt staat ze ook op dieët. Bij het onderzoek is gebleken dat ze ook een infectie op haar baarmoederhals heeft, waardoor ze zo rap mogelijk gesteriliseerd moet worden om kanker te vermijden. De operatie moet zo snel mogelijk gebeuren en maandag 11/06 moet ze al onder het mes. Ik heb dan ook 1 week verlof genomen om bij mijn schatje te kunnen blijven. Ook al is het een operatie met een heel klein risico, ben ik er niet gerust in. Op zo'n momenten denk je wel eens aan het ergste en besef je hoeveel je aan zo'n lief klein diertje kunt gehecht geraken. Ik laat jullie dan ook wel weten hoe de operatie verlopen is. Hopelijk goed. X X X
Procter & Gamble heeft de (MA)X FACTOR als het gaat om dieren vergiftigen en doden.
23 Mei 2007 - Strombeek-Bever-Activisten van dierenrechtenorganisatie 'Bite Back' hebben in het kader van de internationale week van actie tegen het dierenproevenbeleid van multinational Procter & Gamble(P&G),'s werelds grootste producent van consumentenproducten, met spandoeken, met actieborden en megafoons postgevat bij het P&G hoofdkantoor in Strombeek-Bever.
Procter &Gamble laat dierproeven doen voor de ontwikkeling van nieuwe chemische en cosmetische producten en ingrediënten en zelf diervoeders. Wereldwijd hebben er deze week 150 protestacties plaatsgevonden tegen het gebruik van proefdieren door P&G. Bekende P&G producten zijn : Max Factor, Always, Ariël, Braun, Charmin, Cover Girl, Duracell, Gillette, Head & Shoulders, Iams, Olay, Oral-B, Pampers, Eukanuba, Pantene, Pringles en Wella.
Bite Back activisten deden afgelopen jaren al eerder acties bij P&G. Zo veegden ze, verkleed als 'Desperate Housewives' , de stoep aan met de dierproeven van P&G, gingen verkleed als hond en met wapperende spandoek tegen dierproeven het dak op, gingen vorig jaar het bedrijfsterrein op verkleed als proefdieren, achternagezeten door een P&G dierproefnemer. Dit leidde tot enorme irritatie bij het bedrijf dat een legertje veiligheidsmensen en politie optrommelde en activisten van het terrein liet vegen. Bij deze actie werd zelfs een activist gearresteerd. De actie leverde ons echter ook tips op van P&G klokkenluiders dat P&G dierproeven zou laten doen op het terrein in Strombeek-Bever.
Bite Back verdeelt bij informatiestands op festivals en in steden het hele jaar door folders over de dierproeven van P&G. Bite Back roept consumenten op om de producten van P&G te boycotten. Er zijn immers zoveel alternatieven. Je kan bij Bite Back een lijst verkrijgen van bedrijven die niet op dieren testen.
Consumenten kunnen op de Engelstalige website van Uncaged, de initiatiefnemers van de Global Boycott P&G day, waarbij Bite Back zich aansluit, ook plechtig beloven geen producten van P&G meer te zullen kopen, totdat het bedrijf stopt met alle dierproeven. Webadres: http://www.boycottpandg.co.uk/
Enkele voorbeelden van dierexperimenten : * Dodelijke chemische inhalatieproeven op hamsters, muizen en ratten. * P&G is betrokken bij genetische manipulatie van muizen,dit om nieuwe wegen te ontwikkelen voor het testen van ingrediënten voor producten zoals was - en schoonmaakmiddelen en cosmetica. * Giftigheidsproeven op honden waarbij ze gedwongen worden chemicaliën in te slikken. * Honden en katten die maanden tot jarenlang in laboratoriumkooien worden gehouden voor dierenvoederonderzoek. Als resultaat van wereldwijde protesten zegt P&G geen katten en honden meer te doden voor diervoeders. Wel worden er daarvoor nog andere diersoorten gedood. * Kanker en toxische testen op ratten en muizen voor optimale bleekmiddelen en andere waspoederingrediënten. * Allergietesten op cavia's, enz.
In 5 jaar tijd is het aantal katten in dierenasielen gestegen van 23.000 naar 36.000. Ook worden steeds meer honden gedumpt. Tegelijkertijd zijn er minder asielen. De centra zitten vol en sommige van hen starten noodgedwongen met wachtlijsten. De jongste maanden heeft een half dozijn dierenasielen zijn werking moeten stopzetten wegens niet meer leefbaar. Behalve 36.000 katten zitten de centra ook vol met 39.000 honden. Voor de toename zijn meerdere oorzaken te noemen, maar veel baasjes schatten het houden van een huisdier verkeerd in. De centra vragen steun van de overheid, want met alleen vrijwilligers, raakt de rek er stilaan uit.
De hond van Yuri Lavrov heeft de buit van een bankoverval in Siberië gevonden. Tijdens een wandeling in een bos in Chita liep het beestje naar een hoopje bladeren, begon te snuffelen en krabde een zak te voorschijn. Zijn baasje kon zijn ogen nauwelijks geloven. In de zak ruim een half miljoen euro.
De doodeerlijke Lavror stapte met de vondst naar de politie. Het geld was een deel van de buit van een bankoverval. Intussen werden er vijf verdachten aangehouden
OIRSCHOT - Liever nog geeft Jeanne van Beers in Oirschot haar hond Bubbles op voor de dapperste hond van Nederland. Want ook al heeft haar Engelse Springer Spaniëls geen ogen meer, ze doet gewoon mee met de vier andere honden in huis.
Zaterdag maakt Bubbles kans om uitgeroepen te worden tot leukste hond van Nederland in de RAI in Amsterdam.
Het is een kei lieve hond en een echte knuffelkont, prijst Jeanne van Beers haar Bubbles aan. Ze is vooral heel dapper. Ik neem haar mee naar de bossen en daar loopt ze gewoon los. Ik wandel dan wel over de brede banen voor de tanks. Ze mag zich niet te veel stoten, want dan durft ze natuurlijk niet meer mee. Ze springt ook het water in. Eigenlijk doet ze alles.
De 6,5 jaar oude Engelse springer uit de kennel Obsession in Blue van Jeanne van Beers was een tophond toen ze uit Engeland werd geïmporteerd. Tijdens shows deed ze het goed. Bubbles heeft het Nederlands kampioenschap in haar klasse op haar naam staan. Ze beloofde een goede fokhond te worden.
Die carrière kwam ten einde toen glaucoom werd geconstateerd en de dierenarts een oog moest verwijderen. Anderhalf jaar later moest ook het andere oog worden weggehaald.
Zoiets had de dierenarts nog nooit meegemaakt, zegt Van Beers. Een hond die beide ogen kwijtraakt. We hebben het zo lang mogelijk proberen te rekken. Maar het moet zoveel pijn doen. Dat wilde ik niet. Bubbles hoeft niet te lijden. Van Beers was bang dat ze haar hond moest laten afmaken. Ik wilde dat Bubbles niet door de andere honden verstoten werd. En het moest wel een blije hond blijven. Gelukkig kon ze alweer vrij snel de trap op en af. In het begin stootte ze zich tegen dingen, maar nu weet ze alles goed te vinden. Ze speelt weer met de andere honden en daagt die zelfs af en toe uit. Ik ben nu haar ogen. Roep vooruit; draai om. Bubb kan niet zonder mij. Maar ik kan ook niet zonder haar.
Zaterdag kiest een vakjury uit honderd honden uit het hele land een top tien van de leukste honden.
Dat gebeurt op de Nationale Huisdierendagen in de RAI in Amsterdam. De finale tussen drie honden vindt maandag plaats tijdens de beurs. Zie voor nieuws over Bubbles: www.obsessioninblue.eu . .
Hondenbezitters, opgelet: uw hond begrijpt u misschien beter dan u denkt. Duitse onderzoekers hebben een wonderhond ontdekt, die tweehonderd woorden kent, en die taal leert op een manier die verdacht veel lijkt op hoe peuters dat doen.
Wat ze er precies van moeten denken weten ze niet, maar taalonderzoekers zijn in elk geval flink van hun stuk gebracht door Rico, een 9-jarige bordercollie uit Duitsland. De hond blijkt tweehonderd verschillende voorwerpen bij naam te kennen. En alsof dat nog niet genoeg is, leert hij er schijnbaar moeiteloos nieuwe woorden bij. Niet door langdurig oefenen, zoals bij honden gebruikelijk is - maar door logische verbanden te leggen, net als een peuter zou doen.
Onderzoekster Juliane Kaminski en collegas van het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Leipzig kwamen het blaffende taalwonder enige jaren terug min of meer toevallig op het spoor. Ricos baasjes beweerden dat ze hun hond hadden geleerd tweehonderd voorwerpen, vooral speelgoed, te herkennen. In het laboratorium bleek dat inderdaad te kloppen. De onderzoekers namen een steekproef van veertig voorwerpen, legden die in een apart kamertje, en stelden experimenteel vast dat Rico er daarvan 37 op afroep kon apporteren.
Leuk voor een show op televisie misschien, maar écht interessant werd het pas toen de onderzoekers Rico nieuwe woorden begonnen aan te leren. De onderzoekers legden zeven bekende speeltjes in de kamer, plus één object dat Rico nog niet kende. Dat object duidden de onderzoekers aan met een fantasiewoord: haal-de-sirikid, Rico!
En met succes. In zeven van de tien experimenten die op die manier werden uitgevoerd, kwam Rico met het nieuwe voorwerp de kamer uit. Blijkbaar begrijpt Rico niet alleen dat voorwerpen namen hebben, hij kan ook logisch redeneren: "Het nieuwe woord zal wel slaan op dat ding dat ik niet ken".
En daarvan moeten taalkundigen toch even slikken. Woorden aanleren door erop los te associëren is een oude bekende in de ontwikkelingspsychologie. Taalkundigen hebben er zelfs een naam voor: fast mapping. En kleine kinderen gebruiken de techniek voortdurend bij het leren van taal. Maar Rico de hond blijkt het ook te kunnen. Zelfs veronderstelde taalwonders als de chimpansee, de dolfijnen, de papegaai en de zeeleeuw moeten hem dat nog nadoen.
Ricos geval kan verstrekkende gevolgen hebben voor het begrip van de diersoort mens, schrijven Kaminski en collegas in het blad Science van deze week. Blijkbaar is ons taalvermogen minder uniek dan we graag denken. Onze resultaten ondersteunen de visie dat schijnbaar ingewikkelde linguïstische vaardigheden, die we alleen kennen van kinderen, worden gedragen door eenvoudigere cognitieve bouwstenen die ook bij andere diersoorten aanwezig zijn.
Toch is daarover het laatste woord nog niet gezegd. Zoals de Amerikaanse taalkundige Paul Bloom opmerkt in een commentaar: Als een kind woorden zou aanleren zoals Rico dat doet, zouden de ouders er gillend mee naar de neuroloog rennen. Kinderen leren vanaf hun tweede levensjaar zon tien nieuwe woorden per dag, wonderhond Rico deed negen jaar over slechts tweehonderd woorden.
En dat is niet het enige verschil. Mensen denken in categorieën. Laat ons een paar autos zien, en we herkennen ook andere vervoermiddelen op wielen als auto. Mensen hebben veel meer soorten woorden dan alleen maar zelfstandig naamwoorden die een object aanduiden. En niet te vergeten: mensen kunnen praten, honden niet.
Niet dat Rico nu met de staart tussen de benen moet afdruipen. Uit andere studies blijkt namelijk dat de gemiddelde hond gedurende zijn leven drie tot vijf objecten bij naam leert kennen. Met zijn woordenschat van tweehonderd woorden is Rico dus echt een bolleboos, de Einstein van hondenland. Brááf.
De vzw BLID (Belgische Landelijke Inspectiedienst voor Dierenwelzijn) pleit voor een wettelijke omgangsregeling - zeg maar bezoekrecht - voor huisdieren wanneer een paar uit elkaar gaat. "De nieuwe scheidingswet is een gemiste kans om daar ook de huisdieren een beschermde plaats in te geven", vindt Dirk Blanchart, voorzitter van BLID. Vooral over de hond, waarmee de eigenaars vaak een erg sterke emotionele band hebben, ontstaat onenigheid over wie het dier mag houden. Enkele keren trokken de betrokken partijen naar de rechtbank, waarbij de rechter steeds oordeelde dat er geen bezoekrecht nodig was.
Ik ben Yankee
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke (België) en mijn beroep is bewaakster van mijn huisje.
Ik ben geboren op 14/06/2004 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, spelen .
ik ben zeer aanhankelijk en kan niet zonder mama en papa die ik heel graag zie xxx
Over mijzelf
Ik ben Isabelle
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Administratief assisitente.
Ik ben geboren op 27/07/1983 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, internet en zwemmen.
Yankee is eigenlijk een beetje mijn kindje
Over mijzelf
Ik ben Michaël
Ik ben een man en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Bewakingsagent.
Ik ben geboren op 15/10/1982 en ben nu dus 42 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: internet,trainen,lezen en zwemmen.