Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • Sadiq Seo (sadiq seo)
        op
  • Schijn en Werkelijkheid en de Vlaamse moraal (Jort)
        op
  • Spoor lanaken-Maastricht voor personenvercoer (L Hermans)
        op
  • Lijst (Roel Veltmeijer)
        op Lijst van kandidaten bij Onbegrensd Lanaken
  • ivm Go Pass (Kevin Cannoot)
        op
  • Mixed Media Projects
    Communicatief
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Drie koningskinderen niet welkom met kleingeld in Aldi
    Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN - Elk jaar tegen drie koningen organiseert de buitenschoolse kinderopvang ‘Villa Kakelbont’ een driekoningentocht. Er wordt deur-aan-deur gezongen met de kinderen en de opbrengst gaat naar het goede doel. Zo ook dit jaar. Alleen zullen de kinderen zich de afloop van de dag anders hebben voorgesteld. Ze werden immers geweigerd met hun centjes in het warenhuis Aldi waar ze pampers wilden kopen met hun centjes.
    Coördinator Suzy Geraerts van BKO ‘Kakelbont’: “ Twee groepen trokken door Lanaken: de oudsten zongen in het winkelcentrum van Lanaken , de jongsten bleven in Veldwezelt en gingen van deur tot deur zingen. Ondanks de vrieskou hielden onze dappere ukkies  goed vol . Het resultaat mocht er zijn: ze haalden op 3 uurtjes tijd 220,72 euro op! De planning was dat ze dit geld zouden schenken aan de Sint Vincentiusvereniging van Lanaken. Deze mensen hadden ons laten weten dat we ze echt blij konden maken met luiers. Dit zou te duur zijn voor de hulpbehoevenden en niet echt geschonken worden door de mensen. Hierop trokken we 's namiddags met de opbrengst en een bus vol kinderen trots naar de Aldi te Lanaken om luiers te kopen.De ontgoocheling aan de kassa was zeer groot toen de kassiester ronduit weigerde om het geld te aanvaarden. Ze zei dat ze geen bank waren.
    De kinderen moesten alles laten staan en de zaak verlaten. “
    Hierop nam mevrouw Geraerts verontwaardigd contact op met de verantwoordelijke , Dhr. Jean-Pierre Slootmaekers, maar blijkbaar vond ook deze dat zijn personeelslid goed had gehandeld.
    Suzy Geraerts: “Nochthans kon hij geen reglementering voorleggen die staafde dat er geen kleingeld werd aangenomen. Toen ik aanhaalde dat het toch over een bedrag van 220,72 euro ging, zei hij koudweg dat hem dat niet interesseerde. “
    De kinderen en de leiding van BKO ‘Kakelbont’ vonden het heel erg. Hun opzet viel serieus in het water. Iedereen was teleurgesteld. Ze hebben dan maar gewoon het geld zelf geschonken aan de Stichting. De heer Slootmaekers kon bij het ter perse gaan van dit artikel niet reageren, ‘wegens inventaris’ Nadien reageerde wel de regioverantwoordelijke van Aldi. Naar verluidt zou de groep ook bij de bank met al het kleingeld zijn geweigerd. 'Indien het geld voorgesorteerd was, hadden we het gewogen en kon er wel worden betaald', aldus nog de regioverantwoordelijke. Kakelbontcoördinatrice Geraerts stelt dat deze werkwijze niet werd voorgesteld.

    09-01-2006 om 00:00 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Actie psychiatrische ziekenhuizen
    Jempi Welkenhuyzen
    BRUSSEL - LANAKEN - Zo’n 150 personeelsleden van de Openbare Psychiatrische Ziekenhuizen uit Geel en Lanaken hebben actie gevoerd bij het kabinet van Vlaams minister van Welzijn en Zorg Inge Vervotte. Ze eisten dat de aantrekkelijkheidspremie en de extra vakantiedagen, zoals voorzien in de CAO voor de openbare ziekenhuizen, ook bij hen wordt doorgevoerd. Die CAO omvat afspraken voor de periode 2005-2009 rond extra vakantiedagen en een extra premie voor 52+. Deze afspraken gelden voor de federale hospitalen, maar voor de psychiatrische instellingen ligt de zaak iets moeilijker. Aan de ene zijde zijn deze OPZ’s Vlaamse instellingen met een ruime eigen autonomie, maar anderzijds valt het personeel ook onder de federale bevoegdheid als ziekenhuis. Vraag is dan ook of men bovenop de verworvenheden van het Vlaams Gewest ook nog eens van de voordelen uit de federale sector kan genieten. Minister Vervotte ontving een delegatie op het kabinet. Er is beloofd dat er over deze punten opnieuw kan worden onderhandeld. In Lanaken werken momenteel 540 mensen.

    08-01-2006 om 19:30 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    La Butte aux Bois beste trainingslocatie
    Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN - Een jury van het vaktijdschrift ‘Business in H, R en D’ (Human Ressources en Development) heeft hostellerie La Butte aux Bois genomineerd bij de top vijf van de beste trainingslocaties in de Benelux. De keuze werd gemaakt uit zestien trainingslocaties. De onderscheiding is gebaseerd op bereikbaarheid, inrichting, klantgerichtheid, beschikbaarheid en flexibiliteit. Hostellerie La Butte aux Bois is gelegen op een uitzonderlijke locatie in de natuur en de stijlvolle entourage maken van de hostellerie de ideale plaats voor zakelijke bijeenkomsten, congressen ,seminars en besprekingen.Alle  hedendaagse faciliteiten die nodig zijn voor het organiseren van besprekingen zijn er aanwezig. Het vaktijdschrift ‘Business in H,R en D’ wordt uitgegeven door de Brinkman Publi Group in Nijmegen.

    06-01-2006 om 12:29 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    OPZ verhuist naar nieuwbouw
    Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN - Omdat de oude gebouwen niet meer aan de vereisten van de huidige psychiatrie voldoen en een renovatie veel te duur zou zijn, opteerde men bij het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis (OPZ) in Rekem voor een volledige nieuwbouw. Via een Masterplan wordt fasegewijs aan deze nieuwe infrastructuur gewerkt door een tijdelijke architectenvereniging. Op 22 juni 2004 werden het onthaalgebouw en de dagkliniek reeds in gebruik genomen.  Nu komt de dienst ‘volwassenenpsychiatrie’ aan de beurt.
    De verhuis naar de nieuwbouw is gepland op dinsdag 10 januari, woensdag 11 januari en donderdag 12 januari.
    Het betreft 74 bedden: 35 bedden voor de open opname-eenheid, 19 bedden voor de rehabilitatie-eenheid en 20 bedden voor de gesloten opname-eenheid. Daarnaast zijn er ook nog 6 extra crisisbedden voorzien.
    De officiële opening van het complex vindt later in het voorjaar plaats.

    Woordvoerster Katrien Vangronsvelt: “ Bij het ontwerp van de nieuwe afdeling werd rekening gehouden met concepten van duurzaam bouwen en leven. Het milieu wordt minimaal belast en er is zuinig omgesprongen met energie. Er is veel lichtinval voorzien en men heeft getracht om de natuur binnen te halen. In het gebouw wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, mossedumdaken (met groen begroeide daken die zorgen voor natuurlijke isolatie), natuurlijke ventilatie en nachtkoeling. Ook de bouwmaterialen werden gekozen in functie van hun effect op het milieu. “

    De bouw op zich is een breuk met het verleden. Het kille klinische is vervangen door een warme leefomgeving,  die wordt afgestemd op de noden van de individuele patiënt. Maar ook wordt er een omgeving gecreëerd die samenwonen en samenleven bevordert. Doel is de mensen zo snel mogelijk hun plaats terug in de maatschappij te laten innemen.
    Katrien Vangronsvelt : “ Er is gekozen voor individuele kamers met dito toilet en douche, voorzien van elk modern comfort. De zorgeenheden beschikken over eigen therapieruimtes, wisselbureaus en gemeenschapslokalen die vooral op het gelijkvloers zijn gesitueerd. De verblijfsfunctie is veelal op de verdieping gesitueerd.
    De slaapvertrekken en de ruimtes voor de dagactiviteiten zijn van elkaar gescheiden. De aparte leefgebouwen worden door serres met elkaar verbonden. De serre beschikt over een stuurbaar, open dak zodat de seizoensinvloeden bewust getemperd, maar wel niet afgeschermd worden. De patiënten moeten dus de deur uit om deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten.”

    Dit jaar wordt historisch voor het OPZ. Er zijn niet alleen de nieuwe gebouwen, er is ook de kanteling van de zorgorganisatie en de overgang van Vlaamse Openbare instelling naar een structuur van een Extern Verzelfstandigd Agentschap. Om dit historisch punt te markeren besliste de Raad van Bestuur het toekomstig Psychiatrisch Zorgcentrum tegelijk een nieuwe en aangepaste huisstijl mee te geven.

    06-01-2006 om 12:28 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maastricht bij de duurste winkelstraten van Nederland
    Maastricht telt op één na duurste winkelstraten
    Jempi Welkenhuyzen
    MAASTRICHT - De Kleine en Grote Staat zijn na de Kalverstraat in Amsterdam de duurste winkelstraten van Nederland. Een vierkante meter winkelruimte kost een ondernemer jaarlijks ruim 1300 euro. In de Kalverstraat loopt dat bedrag op tot 1600 euro per vierkante meter. Eén en ander blijkt uit cijfers van makelaar DTZ Zadelhoff die panden verhuurt en verkoopt in heel Nederland. Op de derde plaats van duurste winkelstraten volgt de Rotterdamse Lijnbaan. Nadien komen de Lange Elisabethstraat van Utrecht en de Eindhovense Demer.

    05-01-2006 om 10:36 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    BPA Molenweidestraat verlegt centrum
    Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN - ‘ Wonen en winkelen aan de Langkeukelbeek in een zgn. ‘Green Park’. Dat is de samenvatting van het nieuwe BPA Molenweidestraat. Indien dit wijzigingsplan BPA wordt gerealiseerd, zal het centrum van de gemeente voor een groot stuk worden verlegd. Er werd in 1993 reeds een wijzigingsplan rond BPA Lanaken -  centrum goedgekeurd, maar een gedeelte van het plangebied werd toen uitgesloten.  De zone was toen onvoldoende gedetailleerd uitgewerkt, zo luidt het.
    Dat is intussen veranderd en dus heeft de gemeenteraad recent een voorstel voor die zone, BPA Molenweidestraat geheten, voorlopig aanvaard. Door deze plannen zal het centrum van Lanaken grondig van uitzicht wijzigen. Meer nog, een groot stuk van het centrum zal opschuiven richting de huidige Pannestraat. Daarbij krijgt ook de Spoorwegstraat een betere verkeerstechnische afstemming.
    Burgemeester Vangronsveld: “Het betreft een woonuitbreidingsgebied waarbij diverse types van woningen worden geïntegreerd. Het gaat om kleine en grote woningen, waarbij ook is gedacht aan de zgn. sociale woontypes. Zo komen er o.a. 40 sociale huur- en koopwoningen. Verder voorzien we toch voldoende groene ruimte en krijgt het geheel een commerciële ondersteuning. Zo wordt de Langkeukelbeek gerevaloriseerd en voorzien van streekeigen groen aanplanting. En we voorzien in de Molenweidestraat handels- en horecagelegenheid. In bepaalde blokken zullen ruimtes komen voor handels- en openbare functies. Er komen ook drie ketens naar Lanaken, waarbij het warenhuis Aldi een nieuw onderkomen krijgt. Op de plaats van de huidige Aldi zullen 14 sociale huurappartementen worden ingeplant. “
    Vangronsveld geeft toe dat er inzake de parkeerproblematiek in dit BPA nog knopen zitten die moeten worden ontward. “De Gemeentelijke Adviescommissie voor Ruimtelijke Orde, kortweg GECORO, adviseert ons twee parkeerplaatsen per woning en ook voor de commerciële ondersteuning van het gebied moeten er extra parkings komen. We moeten deze parkeerproblematiek nog verder onderzoeken. “
    Ook naar de verkeersafwikkeling naar het huidige centrum moeten nog beslissingen worden genomen. Zo kan het zgn. Uilestraatje geen uitkomst bieden, omdat het geen tegenliggend verkeer kan verwerken. Of men zou er moeten overgaan tot onteigeningen. Maar aangezien het dan gaat over te hoge financiële tussenkomst, is men van deze piste voorlopig afgestapt.

    04-01-2006 om 12:53 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Structuurschets  ‘Aan de Engelse Hof’

    LANAKEN - de gemeente Lanaken gaat een ontwerper aanstellen voor de opmaak van een structuurschets van het project ‘Aan de Engelse Hof’.
    Bedoeling is een globale visie te ontwikkelen voor het ontsluitingsgebied dat gelegen is tussen de ring en het centrum van Lanaken.  Bedoeling is te onderzoeken welke inplantingsplaats moet worden voorzien voor tal van gemeentelijke diensten, zoals een ‘uit-winkel’, de spelotheek en andere jeugddiensten, de burelen voor cultuur, sport en recreatie en de buitenschoolse kinderopvang.  De structuurschets moet ook rekening houden met de mobiliteit terplaatse, vermits hier ook businfrastuctuur voor ‘De Lijn’ gelegen is. Vijf studiebureaus mogen een offerte indienen voor de nieuwe studie. Een commissie zal de nieuwe stedenbouwkundige structuurschets beoordelen. Voor de ontwerpen is 24.200 euro voorzien. JWL

    02-01-2006 om 15:56 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelotheek Lanaken succesvol in 2005

    Spelotheek Lanaken succesvol

     

    LANAKEN - 2005 was voor de spelotheek en uitleendienst spelmateriaal het meest succesvolle jaar ooit.

    Voor het eerst werd er gewerkt met vrijwilligers (5-tal) die zich bezighouden met de aankoop, ontlening en het nodige telwerk.

    Dankzij o.a. hun konden de 314 uitleners (+8% en voor het eerst boven de 300grens) genieten van een degelijke uitleen.

    Het ontleend spelmateriaal steeg met 37% (in absolute cijfers van 2355 tot 3218 stuks), waarbij de gezelschapsspelen één derde van het aanbod uitmaken. Niet enkel waren er meer leden, ook kwam men vaker terug op bezoek (eerder om de 2 dan om de 3 weken).

    Van het groot spelmateriaal (volksspelen, reuzen vier-op-een rij) ideaal voor een verjaardags-, communie- of schoolfeest, werden 528 stuks uitgeleend (+22%)

     Ook personen, scholen en verenigingen buiten Lanaken leren de spelotheek en uitleendienst kennen (Nederland, binnen en buiten Belgisch Limburg).

    Het ziet ernaar uit dat ook 2006 veelbelovend zal starten. Recent werden speelkoffers aangekocht die nu worden samengesteld  met nieuw speelgoed. JWL

     

     

    30-12-2005 om 19:16 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Vlaamse primeur: Lanaken brengt eigen brandveiligheidslabel 
    Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN - In een primeur voor Vlaanderen gaat de gemeente Lanaken als eerste zelf een veiligheidsregister én een gemeentelijk brandveiligheidslabel uitreiken aan alle horecazaken.
    Brasserie Lido aan de Staatsbaan in Neerharen viel als eerste de eer te beurt het label in ontvangst te nemen. De gemeente Lanaken heeft de brandweer opgedragen in alle zaken een brandveiligheidsonderzoek in te stellen.
    Burgemeester Vangronsveld: “De wetgeving vraagt dat horecazaken zelf een brandveiligheidsregister  bijhouden. Daarin dient de info over de veiligheidscontroles, de exploitatievergunning, het attest verzekering objectieve aansprakelijkheid en dergelijke meer te worden opgenomen. Het gemeentebestuur gaat nu aan iedere horecazaak zo’ n éénvormig register bezorgen, waarin zij deze documenten kunnen bijhouden. Daarbij krijgen alle uitbaters een copie van het terzake geldende politiereglement qua brandveiligheid in horecazaken. En we hebben een uitgebreide richtlijn voorzien waarin we naast de wettelijke voorschriften ook tips geven. Die blijven het hele jaar door geldig. Ik denk aan versieringen, gebruik van kaarsen, het gebruik van de fondue, de frituur, het vuurwerk. We raden aan om monsters te nemen van het materiaal en een proefje te doen om te zien of alles wel degelijk geïmpregneerd en brandbestendig is.”
     
    Zaken die een positieve brandweercontrole hebben doorstaan, krijgen het brandveiligheidslabel. Dit gemeentelijk brandveiligheidslabel wordt duidelijk zichtbaar bij de ingang van de horecazaken aangebracht. Een dergelijk label - met o.m. de vermelding van het maximum toegelaten bezoekers - is meteen de garantie voor de bezoekers dat zij een zaak betreden, die qua brandveiligheid volledig in orde is.

    30-12-2005 om 09:07 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1,3 miljoen euro voor Limburgse sociale huisvestingsmaatschappijen.

    LANAKEN - Vlaams minister van Wonen Marino Keulen heeft voor 1.371.563 euro subsidies goedgekeurd voor Limburgse sociale huisvestingsmaatschappijen die door dalende huurinkomsten onder financiële druk komen te staan. Deze subsidie wordt toegekend aan sociale huisvestingsmaatschappijen in Beringen, Maasmechelen, Hasselt, Maaseik, St-Truiden en Tongeren.De huurprijzen en bijgevolg ook de huurinkomsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen zijn rechtstreeks gekoppeld aan de inkomenssituatie van de gezinnen en personen die zij huisvesten. Als het gemiddeld inkomen van de sociale huurder daalt, gaat ook de financiële situatie van de sociale huisvestingsmaatschappijen achteruit.“ De toegangscriteria zijn de gemiddelde inkomens - coëfficient en het financieel resultaat van de maatschappijen van de voorbije jaren”, aldus communicatiemedewerker Mark Curvers. De subsidie is niet vrijblijvend. De verhuurmaatschappijen moeten zelf maatregelen uitwerken om hun financiële situatie terug gezond te maken. Deze maatregelen moeten vertaald worden  in een ondernemingsplan voor de volgende jaren. De subsidie wordt uitbetaald in 2 schijven. Een eerste schijf van 60 % wordt nu betaald. De tweede schijf van 40 % wordt uitbetaald na goedkeuring van het ondernemingsplan. Met de toekenning van deze subsidie wil minister Keulen voorkomen dat sociale huisvestingsmaatschappijen hun financiële achteruitgang vertalen in stijgende huurprijzen.

    (JWL)

    30-12-2005 om 09:06 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Pietersheim: Vlaamse gastgemeente Dag van het Park

    LANAKEN - Het domein Pietersheim en Lanaken zijnuitgeroepen tot gastgemeente voor Vlaanderen bij ‘De Dag van het Park’. Die vindt volgend jaar in mei plaats. De nadruk valt op het thema ‘Jeugd’.  Pietersheim denkt er dan ook aan een feesttent te plaatsen, waarin deejays hun ding doen. Daarnaast komt er een activiteitenmuur en is er parkanimatie en - theater voorzien. Uiteraard zullen ook tal van natuurelementen worden verweven in het programma. Domein Pietersheim kan beschikken over een projecttoelage van 15.000 euro.
    In dit kader moet ook de toegangspoort “Park Hoge Kempen - Burchtruïne Pietersheim”  gezien worden. Hier gaat de gemeenteraad  een ontwerper aanstellen voor het afsluiten van een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de ontsluiting Burchtruïne Pietersheim. De wijze van gunning loopt via onderhandelingsprocedure. De kosten worden geraamd op 63.500,80 euro incl. BTW. (JWL)

    30-12-2005 om 09:04 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Burgemeesters zingen tegen coffeeshops

    LANAKEN - VOEREN - MAASTRICHT - De burgemeesters van de gemeenten rond Maastricht - ook in Lanaken en Voeren - hebben een carnavalsliedje opgenomen in de BM studio's van Lanaken.
    Het is een ludiek protestlied geworden:’Sjérke dee wél de wiet kwiet’. Daarbij wordt gerefereerd naar het coffeeshopbeleid van burgemeester Leers uit Maastricht. De burgervaders protesteren tegen de plannen van burgemeester Leers om die  coffeeshops naar de randen van de stad te verplaatsen. Sjérke staat daarbij voor burgemeester Gerd Leers.  Zanger Frans Croonenberghs steekt de burgemeesters een handje toe en het achtergrondkoor wordt gevormd door de ‘Zingende Potsvrouwe’. De actie mag dan wel ludiek bedoeld zijn, de schrik zit er alleszins goed in.
    Burgemeester Vangronsveld: “We doen mee om aan te tonen dat Lanaken en Voeren dit absoluut niet dulden. De teneur in ons land is heel anders ten opzichte van druggebruik, we hanteren een nultolerantie.” Ook de burgemeesters van o.a. Valkenburg en Meerssen namen deel aan de opname.
    “ We mogen er niet aan denken dat onze kinderen langs de drugroute naar school moeten, “ luidt het daar. Ook in de Nederlandse buurgemeenten van Maastricht is de vrees voor de decentralisatie van de coffeeshops niet minder. Jempi Welkenhuyzen

    29-12-2005 om 19:24 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Drugsbeleid: Maastricht moet oogsten wat het zaaide

    LANAKEN - MAASTRICHT - Het stadsbestuur van Maastricht heeft unaniem een motie van het CDA(Christendemocraten) aanvaard over het spreidingsbeleid voor coffeeshops.
    Via de motie wil men ook de wietproductie gaan reguleren en een einde te maken aan de zgn. ‘achterdeurproblematiek’. Maastricht wil de aanvoer van wiet reguleren door een gedoogbeleid van geselecteerde wietproducenten. Daardoor moeten coffeeshops geen wiet meer aankopen in het illegale circuit. Feit is echter dat bij het stemmen van de motie geen rekening is gehouden met het goed nabuurschap van ons land,, met name de grensgemeenten Lanaken, Riemst en Voeren. Daarenboven druist de motie van het  CDA in tegen het standpunt van de Tweede Kamerfractie in Nederland. Ook Europese rechters hebben reeds gewaarschuwd dat de plannen niet stroken met het internationaal recht.
    Burgemeester Alex Vangronsveld: “We zijn als Belgische grensgemeenten helemaal niet gelukkig met deze beslissing.  Wat men zaait, moet men oogsten. En dan bedoel ik uiteraard het algemene Nederlands drugsbeleid. Ik heb begrip voor de talrijke problemen van de stad Maastricht, maar niet dat men de overlast nu wil transporteren naar de grensgebieden. We zullen in Lanaken dan ook de nul-tolerantie toepassen.Zowel dealers als gebruikers worden bij ons op de bon geslingerd. Daarnaast zullen we ontradende maatregelen doorvoeren. Indien nu blijkt dat zeventig procent van de drugsgebruikers terug Maastricht - centrum intrekken en slechts dertig procent drugstoeristen zijn die de grens oversteken, zou het wel eens kunnen dat door onze nieuwe strategie er straks nog meer gebruikers terug richting Maastricht rijden.”
    Vangronsveld doelt op de camerabewaking die binnenkort voorzien wordt op drie jongerenontmoetingsplaatsen (JOP’s) en aan de grenzen zelf.
    “ We hebben 150.000 euro ingeschreven op de begroting. We zullen intelligente camera’ s installeren, waarmee we kunnen inzoemen op personen en nummerplaten van de auto’ s om druggebruikers te identificeren. Verder willen we in een verenigde commissie van alle politieke partijen de raadsleden samenbrengen om in debat te gaan. Daarvoor zullen we ook de stad Maastricht uitnodigen. We zullen vragen om het besluit te ammenderen of om te buigen. En we vragen het standpunt van Binnenlandse Zaken in deze materie, met name minister Dewael  vragen we om hierover contact op te nemen met zijn Nederlandse collega. Er moeten degelijke afspraken komen op Europees vlak. “ (Jempi Welkenhuyzen)
     

    29-12-2005 om 19:22 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    VIPS op Finale bij Bärwaldt
    Jempi Welkenhuyzen
    MAASTRICHT - Kunsthandel Bärwaldt bestaat 40 jaar. Daarom werd er onlangs een finalefeestje gebouwd. Bärwaldt telt de grootste collectie werken van Corneille (COBRA) uit Europa. Dit keer werden er ook kunststukken getoond van Sjer Jacobs, Caïus Sproncken en Reinhoud. Dat het er onder kunstenaars erg gezellig aan toe kan gaan, bewijst deze foto. U herkent op de eerste rij Jan Latinne (mixed media artiest), Caïus Sproncken met vriendin en Karl - Heinz Bärwaldt (kunstgoeroe). Daarachter Rietje Geurts , acteur Huub Stapel (Oberon) en Thijs van Leer (dwarsfluit). Huub Stapel wist ons te vertellen dat er een langspeelfilm zal worden gedraaid van ‘Oberon’. Maar zelf speelt hij niet mee, want volgend jaar staat Stapel op de planken met een stuk van Shakespeare. Thijs van Leer daarentegen brengt een full CD met uitsluitend fluitcomposities op de markt. Het wordt een speciaal project, waarvoor fans moeten intekenen. En onze Belgische duivel-doet-al Jan Latinne wordt volgend jaar 70 en dus komt er een retrospectieve tentoonstelling in Dommelhof - Neerpelt , gekoppeld aan een kunstboek.

    29-12-2005 om 19:20 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/mixedmediaprojects

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    29-12-2005 om 19:08 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11--0001
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIPS op finale bij Bärwaldt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!