NIEUW: Blog reclamevrij maken?
MET DE MOBILHOME DOOR KROATIE
Inhoud blog
 • Einde van de reis
 • Het heeft gesneeuwd
 • Naar St. Anton am Voralberg
 • rustdag in Umhausen
 • door het Oetztal naar Sölden en Umhausen

  Hoofdpunten blog moekeontour
 • We zijn thuis
 • parking Charmes aan de Moezel
 • Overnachten in Pesmes aan de Ognon
 • Naar de Jura
 • Wandeling in de buurt van La Clusaz

  Hoofdpunten blog moekeontour3
 • zaterdag, marktdag in Xanthi
 • rustdag in Mesis
 • van de Nestos-vallei naar Beach Mesi
 • de indrukwekkende stad Philippi
 • De indrukwekkende resten van de stad Philippi

  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  lancia1
  blog.seniorennet.be/lancia1

  Belgische startpagina Go2.be
  wanneer je iets zoekt
  klik hier

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  UMAG

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  MOTOVUN

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  POREC

  Foto

  Foto

  LIMSKI fjord

  Foto

  Foto

  Foto

  PULA

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Plitvicemeren

  Foto

  Foto

  Foto

  zicht van uit
  STENICA

  Foto

  parking in STENICA

  Foto

  Foto

  weg door de sneeuw
  in de Velebit

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Park PAKLENICA

  Foto

  lekker een voetbad
  nemen in de zee

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  SIBENIK

  Foto

  zicht van SIBENIK op land en zee

  Foto

  Foto

  MALI STON


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  DUBROVNIK

  Foto

  Foto

  na de mobilhome wordt deze boot ons vervoer

  Foto

  camping KATE in MILNI

  Foto

  Foto

  eilandjes in baai

  Foto

  SVETI STEFAN

  Foto

  Foto

  Foto

  KOTOR

  Foto

  oma en opa in KOTOR

  Foto

  parking NOVI BAR

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  STARI BAR

  Foto

  Foto

  gebergte in MONTENEGRO

  Foto

  parking ANDRIJEVICA

  Foto

  hotel "Alexander" in SKOPIJE

  Foto

  Foto

  bergen in Macédonie

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  op terugweg langs MACEDONIE

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Bronzen beelden in
  ST. STEFANO DI CADORE
  Laatste commentaren
 • Toko besi siku (rusli)
      op De burcht van Knin
 • 20171221caihuali (20171221caihuali)
      op Nin, met de kleinste kathedraal van de wereld
 • RE: Wholesale NFL Jerseys leaving (yuan)
      op wandelen in Neustift
 • jianbin1104 (jianbin1104)
      op de reis door Griekenland
 • TEN0321 (TEN0321)
      op Het Nationaal Park van Risnjak

 • moekeontour trekt door Kroatië en verder naar Griekenland
  in dit blog vind je onze reis door Kroatië en de heen- en terug weg naar Griekenland langs het land
  22-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.markt in Split


  een plaatselijke bewoonster met haar kraampje

  22-05-2006, 00:00 geschreven door moekeontour

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Split en het paleis van Diocletianus
  klik op de foto klik op de foto klik op de foto

  22/05/2006
  Split is een mooie stad. Het nieuwe gedeelte wordt door hoge gebouwen gedomimeerd.en het oude gedeelte ligt vooral aan de zee. Daar heeft de keizer een paleis gebouwd voor zijn oude dag. We rijden naar de parking, maar we hebben blijkbaar een verkeerd weg genomen. We wandelen door een prachtig bos. Na een uurtje komen we toch tot de conclusie dat we zo Split niet zullen bereiken. Ik zie een bewaker en vraag hem de weg. Het schijnt dat we in het bos van Marjan rond wandelen. Het is hier wel prachtig maar we willen naar Split. We volgen de aanwijzingen van de bewaker en komen zo uit op het Plein van de Republiek. Dit plein is een imitatie van het San Marco plein in Venetië. Zo komen we op de Riva, de boulevard langs de zee. Hier flaneren de inwoners op elk uur van de dag, drinken een koffie en kijken naar voorbijgangers.Je ziet de prachtige herenhuizen en de zuidelijke gevel van het paleis. In de loop der tijd werd van het paleis kleine woningen gemaakt, zo dat het nu een wirre war van dichtgemetselde ramen en nieuwe vensters is.Beneden hebben ze vele winkeltjes en terrasjes gemaakt. We lopen de oude stad binnen door de Bronzen Poort, vroeger kwam deze uit aan de aanlegsteiger. De ondergrondse zalen geven een idee hoe groot het paleis moet geweest zijn. Langs een indrukwekkende trap komen we op het peristililium, het midden van het paleis. Rechts van ons ligt de kathedraal, vroeger het mausoleum van de keizer. Hier staat een sfinx, die de keizer na zijn roemrijke veldtocht in Egypte had meegebracht. We wandelen door de Zilveren Poort en komen op een markt uit. Hier staan vele kraampjes met kleding maar verder heb je de groentemarkt. Ik vraag aan een vrouwtje of ik een foto van haar mag maken. Ze staat het toe maar verstopt toch verlegen haar gezicht. We staan nu terug op de Riva en gaan iets drinken, want het is warm.Nu is het aan ons de voorbijgangers te bekijken. Na de verfrissing moeten we op zoek gaan naar ons huisje. We lopen wel enkele keren verloren maar uiteindelijk zien we hem staan. We rijden terug naar Solin om te overnachten. Het was een leerrijke maar wel vermoeiende dag.

  22-05-2006, 00:00 geschreven door moekeontour

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  23-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De burcht Klis en het middeleeuws stadje Togir
  klik op de foto klik op de foto klik op de foto

  23/05/2006
  We zeggen vaarwel aan Salona en rijden een 8 km verder naar Klis, dat bestaat uit drie dorpjes onderaan een fort. Dit fort heeft een Oostenrijkse, Venetiaanse en Turkse invloed gehad, zodat het wel een mengelmoes is van stijlen,  maar is heel goed bewaard gebleven. Dan rijden we van Split langs de Kastela naar Togir. Dit is een middeleeuws stadje gebouwd op een eilandje, dat met een brug verbonden is aan het vasteland. Het is hier enorm druk. Het is markt en door de vele autobussen, welke een plaatske zoeken om hun lading te lossen, is er een lange file. Op een openbare parking kunnen we parkeren. Dan is het gewoon met de stroom mensen mee gaan en we komen op het centrale plein. Blijkt dat we niet veel kunnen zien want de kathedraal en het mooiste Venetiaans paleis, het Cipiko-paleis, staan in de steigers en kunnen niet bezocht worden. Alleen de voormalige rechtbank is te bezichtigen. We wandelen dan langs de kade tot aan het fort van Kamerlengo. We laten Amber in het water zwemmen want het is weer zeer warm. We gaan aan de kraampjes onze groenten en fruit kopen. Dat is hier lekker vers en nog goedkoop ook. Het is nu namiddag en we overleggen wat we gaan doen, verder rijden of hier blijven. We beslissen door te rijden naar Omis  langs de Jadranska Magistrala, de prachtige kustweg. In het dorpje Zadvarje vinden we een heerlijk rustig plekje om te slapen.

  23-05-2006, 00:00 geschreven door moekeontour

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  24-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kloof van Cetina
  amber in het water slang met vis klik op de foto

  24/05/2006
  We gaan op zoek naar de Cetina-kloof. Volgens boekje begint deze kloof midden Omis. Op de Cetina zelf kan men raften en er zouden vele wandelroutes zijn. We stoppen op een parking waar de rafters gewoonlijk aankomen. Daar kruisen we de weg van een Duits koppel die ook op zoek zijn naar een wandelroute. Zoals wij moeten ze ook vaststellen dat we die hier niet zullen vinden. We laten Amber dan maar genieten van een fris bad in de rivier. Plots zie ik een waterslang naar de oever zwemmen  met een vis in haar bek. De slang gaat een gevecht aan met de vis, die veel weerstand biedt en onverrichter zake moet ze hem loslaten en verdwijnt terug het water in. Ik heb medelijden met hem en gooi hem vlug terug in zijn natuurlijke biotoop. Tot mijn opluchting zwemt hij weg. Zo ik heb weer een goede daad gedaan.  Maar al bij al moeten we terugkeren naar de mobilhome zonder een wandeling gemaakt te hebben. We troosten ons met een mooie rit langs het Biokovo-massief naar de Makarska-rivièra. We stoppen in het stadje Makarska zelf. Het heeft een met palmen omzoomde havenpromenade en een mooi plein met trap naar de kerk. We vervolgen onze weg langs de kust en aan het Bacinska-meer vinden we een overnachtingsplaats.

  24-05-2006, 00:00 geschreven door moekeontour

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eiland Peljesac
  steegje in ston klik op de foto klik op de foto

  25/05/2006
  We vervolgen onze route langs de Neretva-delta, dat wordt gevormd door 12 armen van de rivier. Het is een vruchtbaar gebied, dat vooral fruit opbrengt. We naderen dan een stukje land dat Kroatië heeft moeten afstaan aan Bosnië-Hertsegovina, nl. de havenstad Neum, zodat Bosnië nog een uitweg had naar de zee. We overschrijden tweemaal de grens zonder problemen. Vanop de kustweg nemen we de baan rechts naar het schiereiland Peljesac. In het dorpje Mali Ston houden we halt. Het is een bijzonder oud dorpje, vooral bekend om zijn mossel- en oesterteelt.Rond Mali Ston en Ston, het dorpje verder ligt een muur om hen vroeger tegen de vijand te beschermen. Daar op het eiland veel wijngaarden liggen en een goede wijn wordt geproduceerd, ga ik in een klein winkeltje een flesje kopen. Ik krijg de vriendelijk hulp van de eigenares bij de keuze van de wijn. Die zal strakjes geproefd worden. Er loopt maar één hoofdweg tot iets voorbij Orebic. Af en toe krijgen we een prachtig zicht op de zee en de kleine dorpjes, die verspreid  liggen tussen de bergen.  We verlaten Peljesac en worden dan door politie tegengehouden. Hier moet je overdag met lichten aanrijden en nu blijkt dat het rechterlicht stuk is. Wij hebben wel een stel reservelampjes bij maar de agenten zijn niet te vermurwen en we moeten een boete betalen. Normaal is het 500 kuna maar omdat we buitenlanders zijn, is 300kn voldoende. De agent in kwestie vraagt dan nog of we wel zoveel geld bij hebben en ik , eerlijk zoals ik ben, zeg ja. Had ik nu gezegd dat we niet zoveel geld  hadden  moesten we misschien minder betalen. We moeten dus op zoek naar een garage, want de lampjes welke we bij hebben blijken nu niet de juiste te zijn. Voorbij Dubrovnik vinden we een Fiatgarage maar ze is nu al gesloten. We blijven hier nu overnachten zodat we morgenvroeg direkt het licht kunnen laten herstellen.

  25-05-2006, 00:00 geschreven door moekeontour

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan Dubrovnik, parel van de Adriatische Zee
  klik op de foto klik op de foto klik op de foto


  26/05/2006
  In de garage zijn ze heel vriendelijk. Ze willen ons direkt voort helpen en gelukkig hebben zij wel de juiste lamp. We kopen nog twee reservelampen want je weet maar nooit. René houdt de mechanieker goed in de gaten, want zo gemakkelijk is het niet. Er moet van alles los geschroeft worden om een nieuwe lamp te steken. Zo nu zijn we gerust en kunnen we naar Dubrovnik rijden, maar daar een parkeerplaats vinden is niet zo gemakkelijk. Ik volg de wegwijzer tot een parking maar deze is alleen voor auto's. Ik keer terug en in een enkelrichtingstraat heb ik geluk. Ik zie een parkeerplaats juist groot genoeg om de mobilhome te parkeren. We klappen de buiten spiegels wel toe, je kunt nooit weten en dan gaat het richting oud Dubrovnik. Het is een prachige stad en weten dat ze tussen oktober 1991 en juli 1992 konstant onder vuur heeft gelegen van uit de bergen. In het Sponzapaleis wordt een diareeks vertoont met beelden uit de oorlog en hoe ze na de oorlog volledig verwoest was.  Zo zie je ook foto's hangen van soldaten die gesneuveld zijn tijdens de oorlog. Ik ga op zoek naar een kapper want mijn haar moet dringend geknipt worden. In een zijstraatje vind ik er één en ik kan direkt plaats nemen op een stoel.  Met een kort fris kopke kom ik terug buiten. René zit op een terrasje met Amber en ik ga er tevreden bij zitten. Na een taske koffie wandelen we verder door de oude stad. Ik zou heel de stad kunnen beschrijven maar dan ben ik morgen nog bezig, zo veel is er te zien. Moe komen we terug aan de mobilhome en de stad uit rijden is veel gemakkelijker dan er in komen. Ik rij naar een camping want we moeten een wasje doen en een sanitaire stop. Zo we staan hier goed op camping Kate in Milni, misschien dat we hier wel een dagje blijven. We zullen wel zien.

  26-05-2006, 00:00 geschreven door moekeontour

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroatië tot ziens, hallo Montenegro
  klik op de foto klik op de foto klik op de foto

  27/05/2006
  We nemen afscheid van Kroatië, het mooie land met de vele kleine dorpjes, prachtige steden en mooie natuur. Het is een tot ziens, want op onze terugweg komen we terug langs hier. Aan de grens met Montenegro moeten we al onze papieren laten zien. Echt vriendelijk zijn de douaniers niet, feitelijk blaffen ze ons af. Misschien hebben ze niet goed geslapen. Het is wel eigenaardig alles terug in euro geprijsd te zien staan want hier wordt met euro betaald. Van af Herceg Novi rijden we langs  een baai met twee kleine eilandjes. In de havenstad Kotor houden we halt. Rond het stadje ligt een indrukwekkende muur van 5km lang en 3 tot 15m dik en op vele plaatsen 20m hoog. Het pittoresk stadje heeft zijn middeleeuwe trant bewaard. Van Kotor rijden we naar Budva. Het is hier geweldig druk, dus laten we dat maar links liggen en rijden door richting Bar. Onderweg stoppen we om een foto van het eiland Sveti Stefan te maken. Het is een  hoteleiland  waar je moet betalen om als niet-gast een bezoekje te kunnen brengen. In Novi Bar zoeken we een overnachtingsplaats en die vinden we naast een atletiekplein, vlak naast de zee.

  26-05-2006, 00:00 geschreven door moekeontour

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  28-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan spookstad Stari Bar

  klik op de foto klik op de foto klik op de foto

  28/05/2006
  Na vele omwegen vinden we Stari Bar, een dorp dat in 1979 door een aardbeving werd verwoest. Toen verlieten de inwoners het dorp om aan de kust in hun nieuwe dorp Novi Bar te gaan wonen. Stari Bar werd een spookstad en nu kunnen wij tussen de ruïnes rond wandelen. Hier en daar wordt wel iets gerestaureerd maar dat is niet veel. Na het bezoek vervolgen we onze weg naar Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Amaai, wat voor wegen zijn het hier.Het is alsof na de oorlog geen enkele baan werd hersteld.Daar door vorderen we niet zo snel als we wensen, maar de prachtige natuur maakt veel goed. Vooral de Moraca-kloof is adembenemend mooi. We rijden door vele onverlichte tunnels. Ik rij voorzichtig en de tegenliggers profiteren daar van. Aan een roodlicht blijf ik staan maar als het groen wordt rijden de tegenliggers nog altijd door. Ik wordt het beu en vertrek. Plots blijven ze allemaal staan en laten me door. Ha zo rijden ze hier. Wel de recht van de sterkste ga ik ook eens uitproberen. René is er niet gerust in maar zonder kleerscheuren komen we in Kolasin aan. Ik parkeer de mobilhome op een pleintje en René gaat aan een inwoner vragen of we hier mogen blijven overnachten. Dat blijkt geen probleem te zijn. Onze eerste Montenegrijnse dag is voorbij en is goed meegevallen.
   

  28-05-2006, 00:00 geschreven door moekeontour

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  het recentste verslag staat onderaan

  Archief per week
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006

  WELKOM OP MIJN BLOG REIS MET ME MEE NAAR MOOIE OORDEN

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  dinneken
  blog.seniorennet.be/dinneke

  Foto

  René met Amber


  Foto

  KOPER


  Foto

  de zeeboulevard
  in KOPER

  Foto

  toren in Koper

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  NOVIGRAD


  Foto

  Foto

  camping Lanterna

  Foto

  parking Rovinj

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  ROVINJ


  Foto

  Foto

  salamander op
  een muurtje

  Foto

  het cruiseschip


  Foto

  Foto

  FAZANA

  Foto

  Foto

  LABIN

  Foto

  wat een klein autoke

  Foto

  overnachten in Lokve

  Foto

  het LOKVARSKO meer

  Foto

  Foto

  overnachten op de
  VRATNIK pas

  Foto

  Foto

  Foto

  het middeleeuws stadje NIN

  Foto

  klaprozen in NIN

  Foto

  eiland VISOVAC

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  park KRKA

  Foto

  Foto

  Foto

  SALONA

  Foto

  Foto

  Zilveren Poort met kraampjes

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  SPLIT

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  het fort van KLIS

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  TOGIR

  Foto

  koeien langs de weg

  Foto

  Foto

  Foto

  soldatengraf in KOSOVO

  Foto

  car wash in KOSOVO

  Foto

  winkel in KOSOVO


  Foto

  smal baantje naar BUDVA

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  PRIMOSTEN

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  oorlogstuig van het museum in TURANJ

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  de bronzen beelden

  Foto

  CORTINA d'AMPEZZO

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!